"Alla männiksor som älskar mycket, får mycket sorg." / Olfert Ricard



Mitt kylskåp är fullt av dessa underbara saker som finns på bild ovanför :) M kom förbi med en herrans massa jordgubbar måste vara runt 6l eller något liknande.. kanske mer. Har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska göra av alla, om det blir lite kräm, en tårta och sylt eller om jag ska skiva och stoppa majoriteten av dem i frysen så jag kan använda dem till att göra en bärkaka eller något liknande. Skulle inte ha sagt bärkaka, blev så fruktansvärt sugen på blåbärsrutor men det funkar med jordbubbar istället också, kanske får ta och baka sådana när C kommer hit imorgon.

Utöver det så är det lugnt och skönt, betalade räkningarna idag *spottar och fräser* och det kommer bli värre nästa månad då CSN + EL + Bredband bestämt sig för att landa samtidigt det är över 5000kr extra det.. tur man jobbar.
+ sidan är dock att jag är ledig nu i fyra dagar sååååå skönt.

Ska ta och hämta något att dricka och fundera på vad jag vill äta till middag för nu är jag hungrig. Ha en fortsatt trevlig dag alla :D




When love and death embrace!

Har ganska precis kommit hem efter att ha spenderat hela kvällen hemma hos K's föräldrar, tyvärr var inte hans pappa hemma (han hade åkt ut till sjöss den 24e). Vi hade med oss allt till en underbar middag så det var bara att låna en form av M och skiva tomaterna och löken sen in i ugnen.. måste säga att maten smakade underbart *mmmmm*. Till den serverades färskt chiabatta med oilver, sallad och rödvin som alla gillade utom jag ofc. Vi avslutade kvällen med äppelpaj kryddad med kanel och kardemumma + vaniljvisp *mätt och belåten*

Bilderna hittade jag genom att söka på google, var inte så smart att jag kom på tanken att fota det vi hade gjort :)

  • 1,8kg potatis
  • Fläskfilé 2st
  • 1 Gul Paprika
  • 1 Röd Paprika
  • 1 Gul Lök
  • 3-4 Tomater
  • 1 Burk fetaost
Skala potatisen och skär den i klyftor. Sätt sedan in dem i ugnen (i en långpanna) 220 grader, ca 15 minuter. Strö sedan över köttet, den strimlade paprikan, löken, tomaterna och fetaosten. Låt sedan vara i ugnen i ca 30 minuter.

Marinad:
  • 2 dl olivolja
  • 2 tsk sambal oelek
  • 3 msk soja
  • 2-4 Vitlöksklyftor
Sås:
  • 4dl turkisk yoghurt / creme fraiche (vi använder turkisk yoghurt)
  • 2 Pressade vitlöksklyftor
  • Ca 0,5 Lime
  • 2tsk Italiens salladskrydda eller Gerkisk salladskrydda.
  • 4msk majonäs
Gör såsen och låt den stå någon timme innan du ska äta, glöm inte att röra om i köttet då och då när du har lagt det i marinad. Måste säga att detta är en av de godaste saker jag har ätit på lääänge.


Utöver det var kvällen lyckad, både mina föräldrar och M hade trevligt icke att förglömma jag och K. Det var riktigt avslappnat och stämningen var på topp.. de har ju inte träffats så mycket mina föräldrar och hans under alla dessa åren utan det är andra gången M träffar mina föräldrar och förra gången var det en riktig snabbis.. därför var det kanon att jag kom på idéen att vi kunde förbereda all mat här hemma och sen ta me den ut till M iom att det är så fruktansvärt varmt inne i stan och de har en inglasad veranda som man kan sitta och äta på. Hade inte kunnat drömma om att vi skulle bli kvar där i över 4 timmar. Mirage var glad och nöjd när han fick springa omkring ute hur han vill och när vi kom in till stan åkte vi direkt och parkerade i garaget som A var så snäll och lånade ut till oss och sen promenerade vi hem så vi fick oss en lite prommis med Mirre också som nu ligger och sover.

Fick på en H.I.M låt nu och kom genast att tänka på Gumman, du vet vem du är och jag SAKNAR dig otroligt mycket. <3
Ska palla mig till sängen nu och läsa lite och njuta av utsikten = den nya bokhyllan passar otroligt bra inne i gästrummet har starka funderingar på att ordna lite mysiga kuddar in dit och sen fixa så att det blir ett litet läsrum där man kan slappna av och bara sjunka in i böckerna.

Höll nästan på att glömma!! Stegen är borta satt upp en lapp i trapphuset igår iom att vi behöver den nu under helgen så att vi kan hänga upp de nya gardinerna och borra upp rullgardinen/persiennerna... men ingen har satt tillbaka den... hoppas att den är där imorgon när jag vaknar, annars får jag väl gå och knacka dörr... för hur det än är som så kommer inte K att ställa sig och hänga upp sakerna men min far gör det mer än gärna (vad skulle man göra utan honom) han hade med sig verktyg och allt möjligt när han kom hit så att man får ordnat allt man kan tänkas behöva <3 till honom.




"Vägen till en kvinnas hjärta går med bil via en restaurang." / Sven-Bertil Taube

Nu är jag ledig i några dagar *jippie* för övrigt så är det fruktansvärt varmt här just nu, varmaste helgen sägs det i TV och det känns, jag dör om och om och om igen, jag som brukar vara så frusen sitter och avlider och det bara rinner, fatta med mitt hår på skallen, min hjärna har varit redo att ätas allt bra länge nu.. kokad hjärna någon?!

IKEA har jag sagt att jag älskar Ikea? Åkte dit idag med mamma och pappa, vi åkte runt och tittade och tittade och tittade.. jaja jag tror nog ni förstår :) Iaf vi hittade "lite" saker så lägenheten kommer kännas som ny. Hittade inte riktigt allt på Ikeas hemsida men här kommer lite bilder på sakerna som jag iaf hittade :)




Fast gardinen är tvärtom med blåbakgrund och sen vita blommor till köket.


Lampan och klädskåpet fick K av mamma och pappa i 30års present. Av mig fick han en wook

Hade helt glömt bort att om man köper gardiner som vi har nu så var man tvungen att köpa nya stänger så usch och fy vad det blev mkt, många bäckar små om man säger så.. mor och far betalade ca 3000kr och mitt var just under 2000. Sen har vi hunnit in på OBS för att handla lite saker som fattades, Dollar för bordsunderlägg som var riktigt snygga o 10kr/styck, lite duschcreme till jobbet och mat till när jag ska jobba helg en underbar fiskgratäng med vitvinssås som jag smakade på Willys *mmmmmm* och vegetarisklasagne med aubergine. Vad mer kan jag ha glömt, hmmm nål och tråd + måttband när mamma skulle sy gardinerna till köket och ordna till de som ska vara o sovrummet. Men nu har vi iaf gardiner till vardagsrum o kök + rullgardiner till vardagsrummet, lådor till bokhyllan, en bokhylla och gud vet vad :) Hyllan till extrarummet blev dock inte svart, de hade rea på BOK så då blev det den + att man inte ser damm lika bra ;)


Ska gå och hjälpa mamma i köket nu och fundera på om det är någonting jag har missat. Välkommen till bloggen med bara bilder och bokrecensioner.

"Vår ånger gäller inte så mycket det onda vi gjort som frukan för konsekvenserna." / Fracois de la Rochefoucald

Hejsan!

Idag kommer mor och far hit, de borde vara i stan runt klockan 18.00 skulle jag tro... men då är jag på jobbet och donar så jag kommer inte träffa dem förrän imorgon när jag kommer mig hem. Har suttit och tittat på www.ikea.se och hittade en hylla som jag kommer köpa till gästrummet så jag blir av med alla böcker som ligger i garderober, lådor, på varandra d.v.s. överallt finns det böcker som inte har någon bostad. Har inte bestämt mig om det blir denna färgen eller om det blir björk.. har även funderingar på att köpa till några korgar som de har på bilden där man kan sätta in mössor, vantar o.s.v.




Såg även panellängder som inte såg sååå illa ut, kanske skulle ta och prata med mamma om sånt iom att hon är gardinexperten och jag har noll koll om man säger så :o Det står att den ska vara purpur och brun men jag tycker inte man ser så mkt purpur i den... men ska kolla närmare på den när vi är på affären.




Sen har jag även kollat på rullgardiner iom att våra lyckades gå sönder, de var iof tusen år gamla och hade börjat släppa lite och blivit blekta så man kan säga att de var inne på den sista refrängen iaf. Har inte bestämt mig om jag vill ha en grå eller en purpur men vi får se, sovrummet går ju ganska mkt mot lila nu för tiden så det kanske skulle vara läge för just purpur att hoppa in där :) Ska helt enkelt använda min mor som smakråd så får vi se vad det blir av det hela, kan hända att det inte blir någonting alls .. men man måste få drömma.


Dags att börja packa ner alla saker jag ska ha med mig på jobbet så man inte behöver stressa sen när man väl ska gå ut genom dörren. Hoppas alla får en fin torsdag.


"Vi tänker sällan på vad vi har, men alltid på vad vi saknar." / Arthur Schopenhauer

Redan tisdag, känns som att jag nyss kom hem från jobbet vilket jag gjorde i söndags. Imorgon jobbar jag igen mellan 8.-17 och sen jobbar jag natt dagen efter det, jag gillar verklilgen att jobba natt, det är så hemtrevligt där vi håller till och sen när det börjar bli mörkt och man tänder en lampa och får det mysiga skenet inne i vardagsrummet och sen när man kan gå ut och sätta sig på balkongen om man behöver svalka av sig lite.

Dags att dra igång en tvättmaskin och ordna till gästrummet som vi kommer sova i under två nätter.



"Den fege dödar med en kyss" / Oscar Wilde

Igår kom syster på besök vid klockan 18.00. Lägenheten som normalt känns så stor blev på bara några få minuter en trång liten bur.. tre barn som kommer in rusandes och sen syster med make. J lagade till lite köttfärssås och makaroner iom att mamma hade skickat med älgfärs och sen åkte de iväg för att hälsa på några vänner till dem så att barnen fick träffa deras barn och bada lite i deras pool. Den yngsta var som vanligt som ett plåster på Mirage och drog iväg med just den leksaken han ville leka med så att han fick gå och jaga henne och skälla, tillslut blev han så less så han "humpade" hennes ben som straff. Sen när de väl kom hem från J och K så skulle ungarna gå och lägga sig vilket var ett projekt i sig. Den yngsta hade lock i öronen, den i mitten snodde kuddar och bråkade med de andra.. jag är imponerad över systers tålamod när den ena efte den andra kom in i vardagsrummet och gnällde också såg de att hon åt chips och då tog det hus i helvete... Barn nr 3 springer in till barn nr 1 o 2: "Mamma äter chips där inne" nr 1 bryr sig inte men nr 2 kommer genast ut i vardagsrummet och utbrister: "MAMMA varför FÅR du äta chips, det där var ju våra chips etc" och hon bad dem ytterligare en gång gå och lägga sig, då försöker nr 3 med: "Moster sa att jag fick vara uppe" yeah right. Efter ytterligare några rundor hamnade nr 2 på soffan i köket där han fick sitta och tjura (hehe) men efter många om och men så lyckades de iaf somna ungefär 1-1,5h efter att de skulle sova och blev insatta i sovrummet till en bäddad säng.
A och K drack lite bacardi, jag och syster tittade på:



.....men självklart upptäckte A att han inte ville se den och bytte genast kanal till någon ointressant film, inte för att Hajen 4 är en stor filmsensation men den var då bra mycket bättre än det han lyckades få igång. Syster knallade till sängen för att sova och tillslut gav A också upp. Jag sprang fort in i gästrummet där jag och K skulle sova för att försöka hinna få lite sömn innan han skulle gå och lägga sig. Sov gott tills han kom till sängen sen började helvetet av att jaga täcke, kuddar o.s.v. allt resulterade i att jag gav upp och gick och bäddade ner mig i soffan. Blev väckt av ett barn som stod och gnällde att jag skulle vakna och petade mig på näsan klockan 8! Pallade mig upp och käkade lite frukost, blev illamående som alltid när jag äter frukost och mystisk i magen så sen blev det viloläge i soffan. Nu är det ca 30 min sen familjen Rönnkvist åkte iväg, lägenheten känns stor och jag har disk att ta hand om + leksaker som en av ungarna självklart lyckats gräva fram (ungefär allt hunden och katten har). När jag är klar med disken finns det en stor chans att jag kommer gå och krypa ner i sängen med en bok och flyta bort till drömmarnas land :)

Dagens boktips (ovanligt värre) iom att jag har relativt mycket tid över på jobbet och kan sjunka in i en bok och den jag skrev om tidigare avslutades samma kväll som jag skrev bloggen. Boken jag just nu läser på jobbet heter:
"Att finna sin roll - Barbara Taylor Bradford"


Boken handlar om en flicka -> Kvinna vid namn Kate "Katie". Kate hade en dröm om att få spela teater och uppträda på Broadway men som alltid händer det någonting... Katies två bästa vänner som hon spelade teater med blir överfallna en kväll när Katie var tvungen att gå hem tidigare från deras repetitionsställe. Den ena vännen blir brutalt våldtagen och mördad medan den andra har blivit så misshandlad att hon hamnar i Koma. Sen är boken uppbyggd runt just detta, Katies dröm om att spela teater, mördaren vem är han/blir han fångad och hur hennes liv åker vidare efter all sorg efter vännerna som "försvann". Jag har inte allt för mycket kvar av boken men hittills har den varit helt ok, inte en bok med allt för sliskiga kärleksrelationer som ibland kan stå en upp i halsen utan mer en historia med lite spänning som berättas och som kan hålla en fången i soffan en kväll.

Har varit och ändrat om lite i bloggen, eftersom jag är så USEL på att komma på rubriker så har jag gjort det enkelt, varje dag kommer jag istället lägga upp ett citat jag hittat i en bok/på nätet etc.



"Vänskap är kärlek utan vingar" / Lord Byron

Tillbaka på jobbet igen :) Började klockan 15.00 och har hunnit med att laga till middagen till idag och lunchen som blir imorgon iom att det inte fanns tillräckligt i frysen (den som handlade och skrev matlistan hade glömt att se så att allt finns och när jag kommer till jobbet kan inte jag springa och handla direkt utan det skulle den som eg. ska laga maten ha gjort) men ingen skada skedd :) Har även plockat ut ur frysen det som ska lagas till middag imorgon iom att det måste stå och tina och hålla på en stund... det blir ris och kyckling med sötsursås och extra wookgrönsaker i iom att en önskade sig det. Utöver att jag har hunnit laga middagen osv så har jag dammsugit och dammtorkat i hela lägenheten så det enda som är kvar är att skura och rengöra toalettstolen + tvättstället och det tar inte allt för lång tid.. eg. brukar man städa lägenheten på söndagmorgon men eftersom jag hade tid över och inget bättre för mig så gör jag det nu istället så man inte behöver stressa imorgon när man är nyvaken utan kan dona på i lugn och ro.

J med familj kommer inte idag eftersom att A hade åkt på samma som J har så han orkade inte resa ida, men han hade sagt att imorgon ska de komma ner.. men vi får väl se hur det blir med den saken. På ett sätt är det ju suveränt att de inte kommer idag iom att jag inte hade hunnit träffa dem någoting eftersom de skulle åka ner till Karlstad direkt imorgon och jag jobbar till klockan 16.00, men samtidigt är det inte allt för roligt för stackars A som är sjuk... och alla vet ju hur ynkliga killar brukar bli när de är förkylda ;) *bring on the flames*

Men men, dags att ta på sig lite vanliga kläder ist för det jag städat i så att man ser ordentlig ut när hon som ska äta kommer ner hit till 16.15. Får se om jag hinner skriva någonting mer idag eller om jag fastnar i en riktigt bra bok som jag läser här på jobbet: " I valet och Kvalet av Jane Green"


Det är en underhållande lite komediaktig bok som handlar om en kvinnas funderingar runt drömmannen, hur han ska vara som och sen hennes dragning till två karlar som är raka mostatsen till varandra. Hon har en dröm om en man som ska vara rik etc Hon börjar dejta en spännande och underbar kille (som förövrigt är suverän i sängen och får henne att må bra och ha roligt) MEN som går på a-kassa och skriver på en roman som aldrig blir utgiven.. men sen säger han att han inte är redo för ett förhållande (till hennes lättnad och förtvivelse för hon vill ha honom men ändå inte) och hon börjar gå ut med en berömd person (han är usel i sängen och behandlar henne mer som en "sak") med massor av pengar men ack så tråkig personlighet. Boken cirkulerar kring hennes funderingar runt detta och hur ett förhållande ska vara.
Det är kanske inte en bok som lämnar dig med tusen och en tankar, men den håller dig sysselsatt om du vill ha en stund för dig själv där du kan slappna av och bara "vara" :)

Jag får passa upp innan min blogg blir en som bara handlar om olika böcker - kan iof inte hjälpa att jag älskar böcker och läser nästan allt jag kommer åt.
Hoppas alla får en trevlig lördag och att Härnösansborna får en trevlig parkfest som jag förövrigt är glad att slippa.. var nog svårt att somna natten som var p.g.a. alla fulla ungdomar som var utanför fönstret och kräktes o.s.v jag bara skakade på skallen.. kanske håller jag på att bli gammal.....

"..väsentligast för lycka är vänskapens gåva" / Sir William Osler

Igår när jag slutade jobbet så gick jag och K ut på Kina för att käka lunch, riktigt gott var det *mums*
Efter lunchen tog vi en tur på Akademibokhandeln där jag inhandlade fyra böcker så jag har någonting att läsa under sommaren, efter det en tur in på Åhléns där K handlade sig två dataspel och lakan till sovrummet och gästrummet på rea. När Åhléns var avklarat drog vi iväg och hämtade ut paketet med alla saker som jag hade beställt, sakerna var riktigt fina och pyjamasen såg mer ut som mer vanliga mjukiskläder. Jag är riktigt imponerad över K att han kom med ut och åt lunch och gick på två affärer utan att klaga någonting, men sen när jag sa att jag behöver gå in på Lindex också för att köpa en ny BH så sa det stopp direkt och han gick hem med alla saker. Inne på Lindex hittade jag inte bara en BH utan två och trosor.. på min väg mot utgången såg jag en snygg tröja som jag inte kunde motstå (+ att jag verkligen behövde någonting nytt).




Men men, ska fortsätta läsa lite ur boken som jag just nu läser : "Att älska som en porrstjärna - en sedelärande berättelse" Har hunnit läsa lite mer än hundra sidor och hittills är den riktigt intressant, inte alls vad jag hade väntat mig helt klart mycket bättre än: "Den nakna sanningen" som jag lyckades läsa... den var iof bättre än vad jag hade väntat mig med det är inte direkt så att Fröken R inte har varit med i tidningar o.s.v. så mycket visste man redan innan. Jenna var/är för mig ganska främmande, visste inte så mycket mer än att hon varit en porrstjärna.

VS.

Nog med svammel, vi ses när vi ses :)




"De höga klackarna uppfanns av en kvinna som blev kysst på pannan." / Christopher Morley

Nu sitter jag här igen, vaknade alldeles för tidigt med tanke på att jag ska jobba natt och somnade lite väl sent igår.
Men vad kan man göra när man vaknar upp pigg som en mört och verkligen inte kan fortsätta att sova? Hoppas att jag kommer mig upp lika lätt imorgon när jag ska kliva upp klockan 6.00.

Hittade lite bilder från sommaren 2007 i Kalix på stugan, synd att jag inte hade mobilen jag har idag med tanke på vilken kass kvalité det är på bilderna med den jag fotade med.. märkte först när jag kom hem att jag tagit de minsta bilderna man kunde ta också.. men man ser ändå vad det är för någonting :) Vem hade kunnat tro att grunden jag var och tittade på för X-antal år sen med min syster skulle växa upp och bli detta? Jag kan så väl komma ihåg när bygget satte igång, jag var så lycklig att vi skulle få en egen stuga... alla som arbetade där, pappa, morfar och älskade farfar etc. Jag var så stolt när stugan var färdig och det kändes underbart att sova där själv, kolsvart på nätterna och tystnaden. Fönstren man kan se på den tredje bilden där uppe tillhörde rummet som jag kallade "mitt". Otroligt mycket arbete men resultatet blev helt underbart. När jag ser bilderna på stugan kommer jag att tänka på när jag och L var ute i stugan och åkte iväg en sväng med båten... det hade blivit lite mörkt ute och vi såg att det rörde sig någonting stort i vattnet.. första saken Anna kläcker ur sig: "Är det en haj" som ett skämt men ack ack, det var en älg som var ute och simmade :D Sen turerna med älskade vännerna U, L, L, P, och W när vi snöbadade varandra, åkte skoter som förövrigt hade trasigt lyse så vi fick köra med ficklampa och musiken som spelades på mamma och pappas antika lp-spelare på övervåningen. Turen tillsammans med C och W när det blev otroligt mycket lera när vi sov över där och knappt kom oss iväg med bilen som hade fastnat... haha, vilka minnen..







K drog igång Laptopen inne i sovrummet och slog på en film med Mark Wallberg.. som vanligt så lyckades f röken A placera sig alldeles för bekvämt och K råkades klia mig på ryggen lite för bra.. .tog inte mer än 20 minuter så sov jag som en stock och K puttade på mig och frågade om jag inte skulle ta och lägga mig på min sida av sängen istället för hans (vi hade laptopen på hans sängbord). Ska försöka se klart den idag även om K sa att den inte var speciellt bra, men det jag såg var tillräckligt bra för mig.. sen vet man aldrig om filmen som så många andra lyckas med mot slutet att de spårar ur så totalt att man bara vill gråta.


Nu börjar det bli dags för mig att besöka duschen och se så att jag har allt jag behöver när jag ska fara till jobbet. Kommer jobba lite längre än vanligt under veckan efter att ha jobbat natten (utöver helger och måndagar då det är veckohandling) så jag kommer inte hem förrän klockan 12.00 imorgon.. måste mao ta med mig både till middag idag och till lunch imorgon. Imorgon när jag kommer mig hem så har jag ledig till på fredag morgon då det bär av till jobbet mellan 8-17.00 innan jag går på inför helgen på lördag kl 15.00... med min otur så jobbar jag när vi har Parkfesten här i stan men när det var fest i Sundsvall som jag absolut inte har något intresse av att gå på så var jag ledig!

Yay, mitt paket med sakerna som jag beställde har kommit =) Hinner dock inte hämta ut sakerna idag (hämtas tidigast 15/7 kl 16.00) men imorgon när jag slutar är det ingenting som stoppar mig :) Kommer bli sååå fint i sovrummet och riktigt bra planerat, mamma och pappa får sova i nya sängkläder när de kommer och hälsar på oss nästa helg :)
Har förövrigt möblerat om i sovrummet igen så nu står sängen där den hamnade när vi flyttade in i lägenheten 2003, blev helt ok men iom att vi inte har några rullgardiner något mer så måste jag verkligen åka till Jysk och handla mig något att hänga upp i fönstret så att man slipper den värsta solen... annars kommer gardinerna vara sönderblekta på nolltid.


"Den som försöker dränka olycklig kärlek i alkohol är en galning. Alkohol konserverar." / Max Dauthendey

Var ut och åt på en restaurang här i stan blev inga biffar dock utan en dagens som bestod av en förrätt som var en tomatsallad med rödlök, gurka, vitlök och någon dressing.. riktigt gott... har aldrig tänkt på att hacka färsk vitlök i en sallad innan.. sen till varmrätt åt vi en planka med grillad tomat, fläskfilé, oxfilé, baccon med ugnsgratinerad mos runt och bea + rödvinssås, kan säga att jag kom inte ens genom halva plankan, så mkt mat var det... tom K gav upp efter halva... men det var fruktansvärt gott, helt klart värt pengarna.

Nu när jag har pallat mig hem och fått på mig mjukisbyxor och ett linne så ska jag bara slappa och njuta av kvällen.

"Den som tror på människans fria vilja har aldrig hatat och aldrig älskat." / Marie von Ebner-Echenbach

Kom hem från jobbet, drog igång datorn och såg att L uppdaterat sin blogg om att hon skulle få sig Palt uppe i Norrbotten, baah så avis jag blir *älskar palt*. Eftersom jag inte kunde få palt har jag övertalat K att vi ska gå ut och käka på ett ställe där man kan köpa grillade biffar med potatis och vitlökssås till, inte så illa det heller kanske ;)

Det gick bra på jobbet idag, har äntligen träffad båda pojkarna som ska jobba under sommaren och båda är riktigt trevliga. Känns inte som att de är främlingar, jag som inte brukar tycka om att träffa nytt folk sådär men de är så pass lättsamma att ha att göra med eller så är det jag som håller på att förändras?! Har bara kvar en natt nu sen är det helg för mig och K går på semester... hoppas på att han kommer sköta matlagningen när jag jobbar och att man ska få komma hem till en städad lägenhet då och då utan att man har gnällt innan



Har beställt lite saker idag:

  • Påslakan till sovrum och extrarum iom att de vi har börjar se lite slitna ut och BÖR kastas eller bara användas när man putsar fönster. Extra örngott - jag är en kuddnarkoman och behöver alltid flera sådana.

  • Överkast, hittade ett i svart och grått som var riktigt fint och till ett helt OK pris.

  • Lampor till sovrummet, let's face it ser inte ett skit med sänglamporna vi har så nu blev det nya som man hänger upp på väggen och till fönstret... kommer kännas skönt att kunna ligga o läsa utan att kisa ihjäl sig.

  • Pyjamas till mig som jag kan ha på jobbet när man går omkring där på kvällen innan det är dags att krypa ner i sängen.



Allt som inhandlades matchar också ;) pyjamasen går i samma färg (lite starkare dock) än sängkläderna och sen lamporna och överkastet är också i samma :) Kommer nog bli helt suveränt när det kommer.. sen att K var med på att beställa är ju inte helt fel det heller, men vi har länge pratat om belysningen i sovrummet, sängkläder och överkast. Nu kanske många undrar varför man inte önskar sig sånt till julklapp, men jag föredrar att köpa sådana saker själv, däremot handdukar o.s.v. får släkten gärna köpa men sängkläder har man fått som inte riktigt varit Anna och det är viktigt att man trivs där man sover. Lampor vill jag inte vänta på så länge även om Mamma förmodligen hade kunnat köpa i julklapp och hon har bra smak men 1. Det hade inte varit roligt att vänta till jul på att kunna läsa med en bra belysning 2. Sparade in pengar åt min mor som alltid handlar så dyra saker.

Måste springa nu, hann inte leta upp en bild på det andra påslakanet till extrarummet iom att K vill att vi går och äter nu eller aldrig!


"Kärlekens smärta är långt ljuvare än alla andra nöjen." / John Dryden

Då är man tillbaka här och skriver efter några dagars ledighet :) Imorgon börjar jag jobba igen och "tidigt" måste kliva upp klockan 7, kommer känna mig som ett vrak.. går allt för snabbt att vänja sig att kunna kliva upp runt klockan 11. Nya saker på jobbet imorgon också, ska tvätta med en vilket jag aldrig gjort tidigare också har ju två av dem semester nu så det kommer gå efter helgtider (tur man har mobilen att ställa så den larmar lite innan varje sak man ska göra). Får hoppas att den som gjorde matlistan igår skrev något enkelt till imorgon och på onsdag då det är jag som står för matlagningen till deras lunch/middag.

Helgen har varit helt ok, har fått gjort lite nyttigheter bla rensat upp i köket så att det känns nästan lite tomt, tur man har stereon som spelar musik eller så är radion på där inne. Men det blev helt OK, nu vågar man släppa in folk där igen ^^ Utöver köket har jag inte gjort många knop i lägenheten.. eller just det, städade badrummet också + dammsög o skurade hela lägenheten... men inget rensande inte.

På lördagen fick jag besök av J och J, vi såg på "I am Legend" och svamlade på lite, tyvärr var J tvungen att åka tidigt till Sundsvall för att hämta upp sin flickvän som varit och sett på bio, men bättre än ingenting.. right? Hann även med ett skönt skummbad i lördags, riktigt längesen jag badade.. det är sååå avslappnadne och skönt, men som vanligt lyckas jag stanna i lite för länge när jag väl kommer mig för att inte kliva upp efter 5 minuter så jag såg självklart ut som ett russin.

Under söndagen hann jag med att läsa lite i min bok och bara "vara". Idag tog jag mig en sovmorgon, läste några sidor i min bok som jag försöker spara på iom att jag inte har någon annan som jag inte har läst hemma. Mamma och pappa ringde och pratade lite, de höll på att fixa till stugan och målade om på utsidan och altanen. Tydligen hade min syster fått ett riktigt kap, en soffa (3-4 sits) och två fotöljer med höga ryggstöd oanvända för 1500kr av en lärarkollega till henne (vissa har tur) och de funderade på att åka söderut och hälsa på mig, självklart kommer de komma ner när jag jobbar helg om de kommer *typiskt*. Däremot sa inte mor och far någonting om att de ska komma och hälsa på, hade hoppats att de kommer ner innan K's pappa åker ut till sjöss igen... antar att det kommer fler tillfällen om de inte kommer just nu.

Men men, nu har jag suttit här och svamlat igen, dags att krypa ner i sängen, ställa väckaren och försöka sova lite så att jag inte är allt för förvirrad imorgon när jag jobbar.



Min examensbukett som jag fick av släkten, inte ofta man får så fina blommor..
tänk vad man kan hitta många gamla minnen bara man letar
i olika kataloger på datorn :)




"Kärleken och sorgen är tvillingsystrar." / Blacklock

Här hade jag suttit och skrivit ett långt inlägg och skulle klistra in en liten länk och vipps var allt borta =( Får försöka återskapa det så gott det går.

Kvällen/natten igår gick riktigt fort som alltid, jag är så glad att jag har fått jobbet jag har under sommaren, hade verkligen inte kunnat få ett bättre sommarjobb. Det är hela stället, personalen, de boende allt.. stämningen är så underbar där.. svårt att tänka tillbaka på första gången jag gick dit för att träffa två ur personalen inför sommaren då vi skulle boka in tid för introduktion... jag hade fjärilar i magen och sov knappt någonting natten innan.. men sen när jag kom in och träffade A och R så släppte det direkt och det kändes som att jag hade känt dem i flera år istället för bara några minuter. Senare fick jag även träffa de andra ur personalen varav en känner min svärmor och även de var underbara, alla andra ställen jag har jobbat på har det alltid funnits någon sk satkärring som dragit ner stämningen på arbetet men "ta i trä" inte här :) Sen när jag sitter och tänker tillbaka vad som ledde in mig på särskildomsorg efter att ha spenderat alla somrar och även tid utöver sommaren inom äldreomsorgen sen jag gick i årskurs 8. Jag har hunnit prova på ett ställe i Kalix som jag vantrivdes så fruktansvärt på p.g.a. personal och en chef vilket ledde till att jag jobbade på H-gården här i stan mellan 2001-2006. Sen förra sommaren bestämde jag mig för att söka min lycka i Kalix för att få tid att spendera med min farmor som blev ensam när farfar gick bort och den sommaren ångrar jag inte, jag trivdes bra på stället och S och V förgyllde min sommar där uppe... men alla saker har sina nackdelar också, både vovven och sambon var ju nere i Härnösand och även om båda kan driva mig till vansinne ibland så kändes det tomt att inte ha en hund som ligger och morrar när man rör sig i sängen/soffan etc eller en K som svamlar på om allt och inget när han är på det humöret. Men tillbaka till hur jag hamnade inom just särskildomsorg...

När jag blev arbetslös efter förra sommaren så fick jag möjlighet att gå ut på praktik på valfritt ställe för att "kolla upp" altternativa ställen att arbeta på när det är ont om lärarjobb och då hamnade jag på
"Villan" under 6 veckor. Jag trivdes som fisken i vattnet där, att få jobba med min fd. granne som är fruktansvärt gullig och rolig och sen alla brukare som jobbar där gav mig mersmak... men eftersom dagligverksamhet inte är igång hela sommaren som ex. Villan där de går på semster imorgon så var det inte ett alternativ. Jag satt och tittade på Härnösands hemsida och hittade telenummer till chefer inom Särsklidomsorg och bestämde mig för att ringa hon som har hand om några boenden både inne i stan och lite utanför. Samtalet med henne kändes bra och hon frågade om jag kunde skicka in ett litet mail om vad jag har gjort tidigare och lite om mig, sagt och gjort.. två dagar efter att mailet åkt iväg fick jag ett samtal av chefen som sa att jag var välkommen att jobba för henne under sommaren :) Tänk vilken tur man kan ha, vad har jag gjort för att förtjäna en sån tur som jag har haft när det kommer till just detta jobbet?

På jobbet läser jag en riktigt bra bok som alla som via sitt jobb/privatliv kommer i kontakt med asbergers bör läsa:"En riktigt människa av Gunilla Gerland"


En riktig människa är en otroligt rörande bok som iaf fick mig att vrida mig av olust under vissa delar. Fick mig att få en klump i halsen över hur hon vuxit upp och hur missförstådd och fel hon har blivit behandlat. Hur kan det gå så fel i ett samhälle, hur kan alla instutitioner missa att någonting är hemskt fel? Inget barn ska behöva gå runt i funderingarna att det är fel på dem, att de är lata, bli mobbade och utsatta och sen inte få någon hjälp. Jag tror ingen kan sätta sig in i ett barn med asbergers tankar och funderingar runt det som händer, att inte förstå varför man blir slagen och behandlad illa. Att behöva tro att man är lat fast det egentligen är så att när en med asbergers jobbar på papper 40h i veckan så tar kroppen det som 40 (iaf på henne när hon jobbade på dagis) för att de inte kan stänga ute uttryck, de hör alla ljud o.s.v. som vi andra kan sålla bort. Skulle kunna skriva hur mycket som helst runt denna boken men jag vill inte berätta för mycket om någon tänker läsa den.


Dags att sätta igång med middagen som helt slunkit ur min skalle nu när jag fick skriva om allt i en kortare version, för att avsluta allt lägger jag upp en av bilderna från promenaden i Dec 2007 från när jag arbetade på "Villan" och gick ut på en underbar promenad med några av brukarna :)






"När min ögon är öppna ser jag dig och när de är stängda ser jag dig och mig." / Pehr Sahlin

Då sitter man på jobbet igen :) Snart är kvällen slut, bara en insats kvar och sen får jag sitta och se på tv, läsa eller surfa till klockan 23.00 då jag får sova. Har inte hunnit titta om det är någonting trevligt på tv.. nästan bäst att inte göra det iom att jag inte kommer tillbaka hit förrän klockan 22.00.

Sitter just nu och pratar lite med J, K och C på ts och fördriver lite tid, idag har nätet på jobbet bestämt sig för att jag inte ska få komma in på en sida som annars funkar, verkar som att den fungerar var och varannan dag :) Lite mystiskt kan man tänka, men men...

När det kommer till spel har jag sett att Diablo 3 kommer komma ut, älskade verkligen att spela 1an, 2an och expansionen och från var jag har hört av K så ser det riktigt snyggt ut... måste verkligen prova det och hoppas att det är lika bra som de andra var. Kommer dock kännas konstigt att spela ett spel som man inte styr som man gör i WoW, kommer garanterat få problem att åka runt med gubben men det kan det vara värt.. Synd bara att man kommer kunna köra hmm var det 5st ... är lite bortskämd när man kan köra 40 pers som max samtidigt i en instans i spelet vi kör nu.

Utöver det knalllar allt på i vanligt takt, jag njuter av att jobba och sen ha lite lediga dagar då jag kan bara vara.. kan man önska sig någonting mer? Iof om jag hade haft ett fastjobb som jag vet att jag kommer vara på i några år hade iof varit ännu bättre, men detta fungerar också bra.. jag trivs och jag är lycklig. Skulle iof vara ännu bättre om mina älskade vänner skulle komma på besök, ni vet vilka ni är JAG SAKNAR ER!!!!

Dags att göra något vettigt innan jag ska springa iväg och hälsa på den sista för idag och sen hoppa in i duschen för att sedan krypa ner i sängen med en bra bok.

"Min kärlek till dig är enkel, rak och sann. Det är bara jag som krånglar ibland." / Caroline Wekell



Efter att ha jobbat helgen så är jag ledig idag, känns skönt och sen går jag på imorgon kl 15.00 och sen när jag kommer mig hem på torsdag så är jag ledig till på tisdag :D Sovmorgon och slappande kommer veckan kantas av har jag en känsla av, ska försöka hinna läsa lite böcker också.

Tråkigt nog när jag väl är ledig en helg så ska K såklart jobba istället, men han går iof på semester om 2 veckor så då kanske man hinner hitta på lite mer saker de dagar jag inte jobbar. Kanske att man kan ta och gå till parken vid Sjukhuset och ta med sig lite fika och kubbspelet när det är fint väder, skulle vara härligt.

Utöver det är jag riktigt glad att L ska flytta söderut och kommer hamna lite närmare :) Blir roligt att få en till som kan komma och spela kort och förgylla filmkvällar etc. När L bor nära kommer jag även slippa allt bök med att hyra en bil när man ska åka norrut iom att vi då kan försöka planera våra resor så att de sker samtidigt, härligt att inte behöva köra hela biten själv :D Jag är glad att jag har så underbara vänner som förgyller min vardag, vad hade man gjort utan vänner?

Till helgen kommer herr J och hälsar på, vi ska kika på en film och bara slappa på lördag, tyvärr kunde inte A komma med iom att hon skulle vara i Sundsvall och se på bio, men bätre en än ingen. Sen ska jag även försöka få ordning i sovrummet igen när helgen kommer och plocka och dona lite i klädkammaren som K har sina saker i... den ser förjävlig ut... det andra avlastningsrummet blev ju kanon sist L var och hälsade på och hjälpte mig att få bort lite saker.. nu kan man gå in där utan att känna sig instängd och det är en skön känsla.

Men men, ska gå och söka en lite varmare tröja och sen spendera lite tid med fröken K innan klockan tickar iväg för mycket. Ha det en fin dag alla där ute :)

RSS 2.0