And she "dings" again....

(Bilden fyndades på Google under sökord: Pain).

Jag har ont i magen. Varje gång det sker förbannar man att man är kvinna och jag vill personligen avlägsna mina äggstockar! Om det finns någon som är intresserad av att få ett par - Let me know. Det känns som att man slösar bort en massa energi på att gå runt och ha ont och känna sig som ett klumpigt monster. Killar kan säga: Ååååå, stackars dig.. det blir nog bättre snart o.s.v. Men FAN de skulle allt prova på att gå runt själv med en värk i magen som denna och den går inte direkt över på några minuter, timmar utan det är DAGAR. Den som uppfann att kvinnorna ska ha denna förbannelse borde ha kommit på något åt männen också... de får "the easy way"... Kvinnorna bär på barnen i magen, sväller upp, vissa får problem med både det ena och det andra medan de bara är med under själva skapandes stund som många människor njuter av... efter det går karlarna bara där och ser på när kvinnan går genom allt som avslutas med en förlossning som inte är en walk in the park (för många iaf). Hur rättvist är det på en skala från 1-10? -12 och det är ett minus för varje månad/år man går med den hemska värken!!

........ svårt att upptäcka att mina hormoner springer runt i kroppen nu och gör mig till en bråkstake. Det "bästa" är att jag genom alla år har blivit bättre och bättre på att kontrollera mitt humör dessa tider. Förr i tiden kunde jag bita skallen om någon frågade något korkat etc. Men nu är jag "mogen" och "vuxen" och kan lägga lite band på mig + att jag brukar förvarna att det är något på G ;)

I
af, nu är det lördag och jag sitter på jobbet. Gick på i Torsdags för att jobba en natt och sen skulle jag och L åka till Birsta på em för att handla lite på Ikea etc. Jag verkligen älskar att åka med L till Ikea, det känns som på gamla tider då man bara sitter och smågnabbas och har en trevlig tid, jag har verkligen saknat att kunna umgås med honom när jag vill.... iof kan jag inte det nu heller men vi träffas iaf oftare än en gång om året eller något liknande och det är underbart. MEN igår kunde jag inte åka till Birsta utan när jag hade varit hemma cirka 1h från jobbet så ringer L (en jag jobbar med) och säger att Å blivit dunderförkyld och att hon inte kan komma och jobba sin natt +dag som kommer direkt efter. Först sa jag: Har du provat ringa M etc? M hade inte svarat i telefonen, hon sa att hon kunde ringa I-L och fråga henne. Jag försökte med både det ena och det andra: 1. Jag kan jobba bara natten och sluta imorgon kl 9 eller 2. Jag kan jobba på Lördag d.v.s. komma in klockan 8-17.00. När vi hade lagt på telefonen och L sagt att hon skulle ringa I-L så kom mitt dåliga samvete upp för om hon inte får tag på någon kommer hon få jobba konstant from Fre kl 15.00 (då hon började) till Söndag kl 17.00! Det tog cirka 2 minuter innan jag ringde upp och sa att jag kan komma in och arbeta vilket resulterar i att jag sitter på jobbet och kommer vara här till klockan 17 idag. Även fast jag har varit här sen Torsdag kl 15 utöver några få timmar då jag var hemma och duschade, packade, käkade o.s.v. så har tiden rusat på. Det är tom riktigt skönt att vara på jobbet så jag inte kan gå och irritera mig mer på K än jag redan gör utan här får jag vara ensam och bara "vara". Summan av det hela: Jag är lite ledsen över att jag inte kom mig iväg med L som planerat iom att jag varit så glad att vi ska iväg... samtidigt är det skönt att jobba och få lite lugn och ro i kroppen en tid som denna.

H
mmm, det blev en lite längre blogg än jag hade tänkt mig (Shit happens and then you die). Dags att börja jobba lite mer nu och sen måste jag gå till affären och inhandla lite saker som de ska få till middag idag, det blir lax +potatis & grönsaker.

S
ist men inte minst:

GRATTIS Syster på 36års dagen, hoppas du får en underbar dag :)




¿ Como estás ?


Denna vackra bild fick jag av en underbar person :) Den är min nya bakgrundsbild på datorn.. jag gillade verkligen den jag hade innan men den blev lite skrikig för ögonen efter ett tag.. speciellt om man tittar mycket på skärmen när det är mörkt i rummet :) Så ljuset är mer behagligt för ögonen.

Idag har jag inte gjort så mycket (ovanligt värre). Klev upp ur sängen, fyndade lite kläder och gick till köket. Lagade till en lunch (fiskpinnar och pasta) tog med mig min stora flaska med vatten och sen gick jag till vardagsrummet. Har under större delen av dagen funderat på om jag inte skulle ta och ta undan disken och skura av golvet ev. dammsuga lite iom att jag glömde skura igår när jag ordnade resten.. kommer ju nytt damm så himla fort eller mer sand o.s.v. utifrån. Men det blir nog inte förrän K kommer sig upp ur sängen, det märks att han är ledig för han har spenderat hela dagen i sängen vet iof inte när han gick och la sig för jag slocknade som ett ljus när jag gick till sängen vid 3.00 eller var det 4?

Jag har börjat fundera på vad jag kan tänkas önska mig i julklapp/födelsedags present... det är inte lätt att komma på saker som man kan önska sig (kan ju inte direkt dra ur sig dyra saker) men det som kommit in i min hjärna so far är:

  • Mörka gardiner till vardagsrummet - grått/svart/ev inslag av vitt i det.. brunt skulle också funka till det svarta.
  • En ny madrass till sovrummet från IKEA och den ska vara TJOCK.
  • Nya lampor till hallen - mörkt som ett jag vet inte vad där.
  • Nya tygblommor/plast till vardagsrummet.
  • Nya krukor till sovrummet -L har krossat 1,5 av de vi har där.
  • Ljus i alla dess former och dofter.
  • Stora/varma/gosiga filtar.
  • 3 kuddar till soffan som matchar de nya gardinerna om man får sådana ;)
.... det är nog allt jag har kommit på än så länge :) Antar att det kommer fyllas på :) Btw Vacker jag är lite nyfiken på om dina blommor lever så SS or it didn't happen!



Monday - New Week.

Då var det måndag igen. Dagen har vart relativt lugn, stannade i sängen bra länge eftersom jag inte kom mig till sängen förrän vid 6.30. Jag fastnade i "Ensam mamma söker" och tittade på det sista avsnittet och uppföljningen. Kommer kännas konstigt att det är slut nu och jag är imponerad att jag har lyckats följa denna serien i så pass många veckor, ok jag såg inte de första avsnitten men jag har iaf sett de sista 6 kanske :)

Har börjat läsa min sista Åsa Larsson bok nu på allvar och den är spännande och bra :) Det är så typiskt att när jag väl hittar en författare så har de inte skrivit så många böcker som Billingham och Larsson. Såg dock att Billilngham hade en ny för några veckor sedan men jag väntar på att den ska komma ut i pocketformat *den som väntar på något gott*

Oj, nu var Kiera klar med något så jag ska hoppa tillbaka till henne ett tag och sen blir det dusch + middag så man är redo för kvällen :) Om ni har (o)tur så kommer det en uppdatering senare ikväll/natt.

Random Saturday....

Hehe, hade helt glömt bort att jag höll på att skriva i bloggen och när jag precis skulle gå till sängen för att sova så såg jag att jag minsann inte hade skrivit klart. Just nu är jag alldeles för trött i mössan för att ens kunna komma ihåg vad jag hade tänkt skriva (förmodligen inget intressant). Därför så blir det väldigt kort, jag har haft en otroligt trevlig kväll/natt.. tack Vacker för att du finns.

Ska släpa mig till sängen nu och öppna den sista boken jag har av Åsa Larsson (de tre jag har hunnit läsa/höra på so far får tummen upp.. riktigt bra böcker) förmodligen kommer jag somna som en stock :)


16.15
F
ick sluta tidigare idag, det fanns helt enkelt ingenting att göra för mig utöver att sitta i soffan iom att den jag eg. skulle ha varit med den sista tiden på jobbet var borta och skulle inte äta middag hemma. Det kändes otroligt lyxigt att få gå hem tidigare.


Friday!

Då är det helg igen, jösses vad tiden går fort! Jag tycker det var nyss jag skrev i bloggen men uppenbarligen var det längesen det hände :) Ibland skulle jag vilja ha ett litet stoppur så man kan stanna upp och se vad som händer och sker för ibland känns det som att jag inte alls hinner med. Känner mig lite som en sims ibland, kliver upp, går på toaletten, äter, springer runt som en yr höna o.s.v. :)

Idag jobbar jag eller dag och dag börjar inte förrän klockan 15.00 och kommer hem imorgon vid 17. Det var längesen jag jobbade helg så det känns trevligt att gå dit igen :) Ska ta med mig min bok och en film som jag kan slötitta på om det inte är någonting på tv :)

Nu är det bara nio dagar kvar tills Kiera åker till NY, det kommer bli lite tomt måste jag erkänna. Vem ska jag då sitta och nattsudda med på vardagar när jag inte ska upp och jobba och absolut inte kan sova? Men som dagarna går nu för tiden så antar jag att hon kommer vara hemma igen förrän jag hunnit märka någon större skillnad ^^ Jag hoppas iaf att hon får en trevlig resa och att jag får ett litet vykort att hänga upp på kylen ;)

Hmm, jag undrar vad jag ska ta med mig att äta på jobbet... har drömt hela natten om den Grekiska som jag käkade i Kista, var dock en Japan som jobbade där som inte förstod vad jag ville ha så han höll på att hacka upp en himla massa bröd hela tiden och svamlade. Drömmen slutade iaf med att jag var tillbaka på skolan jag var på förra terminen och ingen mat fick jag då. Hann även med att titta förbi hos Spanjoren och vaknade imorse med ett sug efter den maten.. jag hoppas verkligen att jag kommer mig ner igen lite oftare än sist :)

Näe, nu är det dags att gå och titta vad som kommit med brevbäraren (hörde hur något slank ner percis) och sen ska jag söka upp allt jag behöver idag och imorgon så jag inte får stressa senare idag :)

Jag hoppas att alla får en fin och lugn start på helgen.

Woohaaaa...


Denna bild har jag som bakgrund på skrivbordet, är den inte vacker?

B
lev väckt av mobilen, det var L som ringde för att höra om jag var intresserad av att jobba idag mellan kl 10-17.00. Gissa vad jag svarade?! Självklart sa jag: Absolut och tittade på klockan och rös (den var bara 8.05). Självklart sa hon inte direkt vilken tid det var så jag började försöka vakna upp och när hon sen sa 10 så var det redan försent... jag har legat och vridit på mig i 20 min och sen drog jag till duschen där jag självklart fick duscha kallt den sista tiden när håret blev tomt från balsam. Men jag ska inte gnälla, det är roligt att jobba och jag är glad att de ringde till mig :) Det enda jag nu får hoppas på är att de har någon enkel mat till idag för jag är inte det minsta sugen att ställa mig och göra något avancerat till middag där och sen komma hem hit för att laga middag igen. Måste erkänna att jag är glad att jag gjorde en matlåda igår efter middagen som bestod av Lax i ugnen med potatis och grönsaker :)

Skickade ett mail till Media Markt där jag handlade mitt moderkort, K har efter att ha sökt på nätet sett att många har haft problem med just detta d.v.s. att datorn hänger sig slumpmässigt och vi har gjort allt vi kan nu (tror jag iaf). K körde andra minnestest igår och alla gick perfekt, finns inget kvar att uppdatera o.s.v. Jag hoppas att de kommer säga att jag får komma in och hämta ett nytt moderkort för jag är INTE sugen på att köpa ett nytt när detta har varit i datorn i 1v (eller använts 1v eftersom jag varit bortrest).

Dags för mig att börja packa väskan och leta reda på något att spendera tiden med på jobbet.... vet inte om jag ska ta med mig en film eller en bok (kanske tar en av varje?).

Vilken hund är du?


Berner sennen
Berner sennen är en stor lugn hund med jämt och lugnt temperament. Men den är också mycket ivrig och leklysten. Berner Sennen är en självsäker, orädd, uppmärksam och godmodig hund. Den är sugen på att lära sig nya saker och mycket vänlig. De är vaktiga men samtidigt hängivna folk den känner. Självsäker och vänlig inför främmande. Älskar att vara ute sommar som vinter.

Hmm. Anna + "jämt och lugnt temperament" = fail :)

"Är det delfiner i tonfiskburkar..."

.....det är ett av det uttalanden jag hörde när jag var i Stockholm som kommer följa med mig in i framtiden, först stod jag bara där med "hakan nere vid knäna" och sen tänkte jag: "Äh, hon skojjar....:" och sen: "WTF hon är seriös och tror att det är så....".... hehe... .mkt ska man vara med om innan öronen stänger av sig.

Iaf så är det ett bra tag sen jag uppdaterade, mycket hamnade undan iom att jag varit sjuk och då inte haft någon energi att lägga ner till att skriva, sen jobbade jag en natt och var till tandläkaren och sen blev det en resa till Stockholm. Besöket hos tandläkaren gick relativt smärtfritt... men som vanligt fick jag vänta innan jag fick komma in... hade en tid klockan 10.00 exakt kl 10 kommer hon springande till mig och säger: "Jag är försenad, är det OK för dig att vänta 15min?" inte mycket man kan svara på det så jag fick snällt sitta på en oskön stol och vänta på att hon blev färdig med den hon höll på med innan. När jag väl kom in så började hon plocka tandsten och det var inte alls mycket om man tittar på det hon fick ta bort när jag inte hade varit där på 10år. Vi kom överens om att boka tid ungefär var 10e månad eftersom jag har en tendens att få tandsten i nederkäken på insidan som är lite irriterande att få bort. Jag var inne hos henne i 25min och då sa hon att hon skyndade sig för att hinna klar så att man inte ska behöva boka en ny tid för att ta det sista.. frågan är hur lång tid har man inbokad när man går till en tandhygenist för att ta tandsten etc? Jag tycker personligen att 25min verkar vara lite väl kort tid med tanke på den summa man ändå betalar till dem (ska allt ta reda på det vid tillfälle).

I torsdags satte jag mig på bussen och åkte ner till Stockholm, jag måste erkänna att jag hade helt glömt bort vilken helvetes resa det är att sitta på en buss så länge. Självklart bestämde sig min mp3-spelare för att sluta spela musik och visa film halvvägs..... blev inte lite irriterad på den och satt och funderade på när jag skulle kunna ta mig till Sundsvall för att byta ut den IGEN!  När jag väl kom hem till P så bestämde den sig för att börja fungera igen och har spelat på klockrent sen dess. Nu har jag irriterande "små gluggar" i nederkäken och min tunga är konstant där vilket har resulterat i att jag börjar få ont i tungan och kommer förmodligen snart lyckas få ett litet sår av de lite vassa kanterna iom att jag omedvetet pressar/drar den över stället. Måste hitta någonting att sätta där tills det lugnat ner sig, annars kommer jag blir olycklig.

En summering av helgen var att den var helt underbar. Jag blir som vanligt trött som jag vet inte vad när jag reser (måste vara luften och tryckskillnader etc) utöver att jag även denna gången hade en förkylning (som vägrar lämna mig) i kroppen. Har hunnit se på intressanta filmer vissa som jag sovit mig genom slutet och andra som jag lyckats hålla mig vaken som jag lika gärna hade kunnat missa :) Maten var som vanligt kanon, jag fullkomligt älskar "Spanjorens" mat nere i Kista centrum. Lyckades även prova på mat från den Grekiska shoppen och det var riktigt gott, lite salt på klyftpotatisen så hade det varit kanon :) Även Husmanskost hann jag prova på, en riktigt äcklig äppelpaj tillsammans med det dyraste Isté jag har smakat (29kr för ett glas) och en underbar mjukglass (aldrig i hela mitt liv smakat en som var som den).... Sen att spendera helgen med en kanon kille är inte helt fel det heller :) Tror dock att han blev lite less efter ett tag när jag tvingade honom att ringa till Myrorna så han blir av med lite saker som han inte skulle ha kvar och fick honom att ordna sig lite utrymme i ett skåp för sina torrvaror etc. Men men, det är sånt som händer ;)

När jag väl kom mig till lägenheten i söndags så var jag färdig-fikad. Ringde ner till P för att säga att jag kommit hem och sen hände det inte så mycket mer än att jag gick till sängen för att sova. Resten av veckan eller det som har hunnit gå av den har varit lugn, har en dyngsrytm på andra sidan Atlanten och har hunnit läsa lite böcker. Ska vid tillfälle ta tag i lite städning men det får allt vänta lite :)

Det enda tråkiga med min resa till Stockholm var att en nära vän inte var där just under helgen utan han jobbade i Marocko denna veckan så jag hann inte se honom alls... har inte träffat honom på flera år och saknaden finns där.

En sista sak, någon dataexpert som läser min blogg? Min dator har börjat hänga sig slumpmässigt utan orsak och det enda jag kan göra är att starta om den. Kylningen är OK, alla drivrutiner är uppdaterade, Minnet är kollat, uppdaterade min BIOS igår etc. Ibland stänger den ner sig 4 gånger på några minuter och ibland fungerar den i 10h utan problem.... Vore tacksam för tips och tricks :)

...Gästbok....

Jag har haft en gästbok i några dagar nu men ingen verkar hitta till den :S Fyll den med små meddelanden, gör det mycket lättare för mig att hålla koll på kommentarer etc eller diskussioner som inte hör riktigt till det inlägg som de hamnar under :)

Utöver det har jag inte så mycket att skriva, håller på att packa lite och försöker ignorera att det behöver bli städat i lägenheten... det tänker jag dock lämna till K när jag åker iväg :) Hoppas verkligen att han ordnar det när jag är borta, det finns ingenting värre än att komma hem till en stökig lägenhet när man varit borta.

Gah! Hade nästan glömt bort att jag ska till tandläkaren imorgon, hoppas att det inte blir som sist! Jag måste verkligen komma ihåg att säga till att jag inte ska betala fullt iom att de svamlade bort mina tider tidigare... vägrar betala fullpris när jag suttit där och väntat läääääääänge en dag när det visade sig att de gett mig fel datum och sen när jag fick en ny tid via telefonen så var det ju fel det också och om jag inte hade mailat och frågat vilken som gäller så hade jag kunnat sitta där en gång till och vänta i onödan!

Iaf, skriv i gästboken folk ;)

..... Sunday .....

Helgen har varit kanon, kan inte alls klaga :) Började lugnt med mkt spelande i trevligt sällskap, lyckades tom få till en "no sleep" för första gången på jag vet inte hur länge.... På lördag kom L förbi och vi gick ut och käkade middag tillsammans på Kina, K var även med. Det blev små vårrullar och sen fem små rätter (älskar deras soya-marinerade kycklingspett) och fick även till friterade bananer med glass (jag och K delade). Efter middagen gick vi hem, jag och L fastnade framför Wii där vi spelade bowling bra länge. Vid 21.30 dök Dl, Anna, H och E upp. Kvällen var fin, har alltid roligt när jag umgås med dessa och samtalen varierar verkligen ;) Jag och H tog våran obligatoriska sväng ut när han ska feströka också blir vi kvar pratandes 1h eller något liknande. Detta är den första festen vi köper mat i sammband med när det kommer till sent på natten, vid 3.30 satt vi alla (utom Dl) och mumsade på pizzor och sallad (jösses vad jag var hungrig men det var L också så vi delade på en pizza). Någon gång under kvällen kom vi fram till att min dator behövde bli ominstallerad så sagt och gjort, nu sitter jag med en dator som är ung och fräsch ;) Men men, allt jag kan säga är: Tack mina vänner för en underbar kväll/natt, jag hoppas att det blir en repris om inte allt för lång tid.... dock ska jag och K då se till att hinna på bolaget som visade sig vara stängt när vi skulle handla där igår.

Vi får allt se hur länge jag orkar vara igång idag, somnade vid klockan 8 imorse och vaknade vid 13.00. Har hunnit läsa ganska många böcker i en serie som jag läser nu och den är helt Ok måste jag säga.. väldigt lättsam, man behöver inte klura på något utan kan bara läsa och "flyta bort". Dock börjar det bli dags att läsa ytterligare en bok av Åsa Larsson, måste säga att de två jag hört/läst är riktigt bra.

Hoppas att alla har haft en lika trevlig helg som mig :)




RSS 2.0