Äntligen!

Imorgon sätter de igång med badrummet klockan 7.30... Ack,  vilken tidig tid men "vill man bli fin får man lida pin". Jag hoppas verkligen att de kommer ihåg att ta med nyckeln till den andra lägenheten så att vi har en toalett och en dusch under tiden de håller på med vårat badrum.

Jag klev upp före tusan idag trots att jag är ledig, därför ska jag nu gå till sängen och sova en stund.

See you later ♥

Min sambo kan rita!




Denna bilden åker upp bara för att jag kommenterade tidigare idag om alla spegelbilder, se jag har också en och det är nog den enda jag har som är tagen i en spegel. På bilden är jag berusad och på en fest med en vän, vi hamnade inne i badrummet och tog några "fylle bilder". Ni får skratta om ni vill, för det gör jag ;) Nu när jag ser bilden så saknar jag nästan att ha kort hår.




Håll till godo folk, här kommer en antik bild på mig och K, den är tagen runt 2002 eller 2003 (minns inte riktigt) eller något liknande. Känner man igen oss? Kanske inte ;) Bilden bredvid satte jag bara upp för att jag ser ut som ett spöke på den p.g.a. solen som sken så stark att man nästan inte kan se mina "drag". Den bilden är från 2007 eller något liknande (se vad bra jag håller koll på saker).

När vi flyttade in (2003) i lägenheten som vi bor i nu så mötte jag en plattång för första gången i mitt liv. Jag klippte håret och damen frågade om jag ville prova att ha det rakt. Detta resulterade i att jag genast köpte en för friheten att inte ha lockar överallt var underbar. Mitt hår är otroligt tjockt och blir så varmt att man vill dö under sommaren och friheten att kunna välja är en skön känsla. Däremot är jag så förbaskat lat att jag inte plattar ut det allt för ofta, ärligt talat kommer jag inte ihåg när jag gjorde det sist!





Denna bild började K rita på i den nya lägenheten, tyvärr fick jag myror i benen och sprang iväg innan han blev klar så vi avslutade den aldrig. Ni som känner K vet att han är riktigt duktig på att rita och jag känner mig på ett bra humör idag så jag ska dela med mig av en bild han gjort, håll i hatten :) Den andra bilden gjorde han till en tjej han känner så ni får se hur bilderna ser ut när han är klar med dem, om man jämför dem ser min ut som en ren kladd.. men så går det när man inte kan sitta still.



Angel of Death

Denna bild fullkomligt älskar jag och man kan tom köpa kläder med motiv som han har gjort från en sida i USA, klickar ni runt på sidan kommer ni hitta andra han har gjort.. finns som linne, t-shirt och huvtröjor. Jag kommer ihåg när han jobbade på denna och det var roligt att se hur den växte fram, tyvärr kommer inte bilderna på denna sida upp riktigt bra och man kan inte få se den i dess rätta format.  K är lite lat och har inte hunnit ordna en ny hemsida som han har pratat om i flera år men man kan se lite av hans bilder på denna sida

H
an har gjort många skivomslag och hjälpt till på hemsidor så om ni är intresserade av sånt kan ni prova maila honom, fråga mig om e.mail adressen om ni vill det för han skulle nog inte bli glad om jag länkade upp den på min blogg ;)


Nightmare


N
i har riktigt tur, jag tänker sätta upp ytterligare en bild. Egentligen hade jag velat ha min absoluta favorit men den finns inte ute på nätet just nu och K är för lat för att leta reda på den åt mig bland alla hans bilder. När han gjorde sängen på bilden så använde han den vi har som modell :)

Oj oj, nu har jag varit riktigt snäll och förtjänar nästan en belöning så jag ska gå och ta mig en liten tupplur gammal som jag är :)

Random crap!


Hittade ingen bra bild som passade riktigt in så det får bli denna ;)

Satt och läste lite i slumpmässiga bloggar
, inte vilka bloggar som helst utan de STORA / POPULÄRA bloggarna. Vad har de gemensamt?

♥ Smink i överflöd och gärna onaturligt solbrända, jag tycker synd om deras hud.
♥ Bling bling och kort i spegeln.
♥ Låååångt hår och gärna löshår.
♥ Bitchar runt och provocerar folk - Kan du inte få uppmärksamhet och få folk att gilla ditt sätt att skriva utan att provocera, lägg ner!
♥ Spendera pengar åt höger och vänster, kläder, skor, smink..
♥ Skryt! En hel massa skryt om hur snygga de är, fina, bra, duktiga, populära... var tog ödmjukheten vägen?

Jag kanske är för gammal för att hänga med i svängarna, jag sitter mest och fnissar för mig själv. Det är som små barn som låtsas att de är vuxna och sen ska de leva som att de är med i en Hollywood film. Rikast blir inte lyckligast. All denna tid de lägger ner till att ordna sig så att de tillslut ser ut som sminkdockor, de tänker inte på att de kommer bli äldre och allt detta solande förstör deras hy. Många av dem vågar inte ens lägga upp en bild när de är osminkade, då kommer det ett stort X över bilden. Vad är ni rädd för?!

Tacka vet jag Blondinbella, hon vågar vara ärlig och visa sig utan smink och går ut med att hon har problem med sin hy. Hon är inte söndersolad i solarium och är vettig för sin ålder, hon är som en gammal dam om man jämför med många av de andra "inne bloggerskorna".

Summan: Jösses flickor. Våga visa hur ni ser ut utan smink, sluta vara så förbaskat otrevliga och kaxiga, det gynnar ingen. Ta fram en skopa ödmjukhet, en stor dos av av "the natural look" och sluta försök vara något ni inte är. Ni säger ni vill vara förebilder o.s.v. men att visa små flickor att för att vara inne så ska de:

* Vara supersmala.
* Sönderspacklade.
* Ligga i solarium 24-7
* Provocera, vara rent ut av otrevliga.
* Gärna vara ute och supa på krogen och svänga runt bland killar, att lägga ut killar som inte är "snygga i dina ögon" och skriva förnedrande kommentarer om dem är också OK.
* Att lägga ut privata meddelanden också med bild på tillbehörande person är också BRA.

* Kasta skit (ex. kommentera deras utseende negativt eller andra saker) på andra kända bloggerskor och skriva ut saker som inte är riktigt sanna om dem. = "Tell me lies tell me sweet little lies"..
.. listan kan bli lång..

Hahaha, jag trivs bra i min normala värld med normala vänner. Men men, alla får göra som de vill men ibland är det bra att använda hjärnan innan för som de säger: "What goes around comes around".

Alla mina vänner, ni är super.
Jag ♥ar er. Ingen falskhet utan ni är snälla, underbara människor
som lyser upp min vardag.

Marknad och jobb

Äntligen börjar marknaden komma igång, utanför har det varit full rulle när de håller på att sätta upp alla stånd. Igår när jag gick till jobbet blev jag nästan orolig med tanke på hur lite stånd det fanns men en jag jobbar med lugnade mig imorse när hon sa att det skulle vara runt 100st. Jag både älskar och hatar marknaden, jag gillar ljudet utanför av glada människor under dagen, stämningen är på topp! Men en negativ sak är att på kvällarna brukar det vara bråk och skrik och självklart ska de alltid ha den högsta och längsta diskussionen under fönstret till sovrummet. Jag är glad att jag jobbar inatt igen, lugn och ro när man ska sova med andra ord.

Jag blev riktigt glad igår när en gammal klasskamrat frågade om hon kunde sova hos oss de gånger hon ska vara här i stan på träffar. Självklart ska hon det, hoppas bara att det inte krockar med saker om vi får bli värdfamilj för då finns det ju inte plats till det om hon inte vill sova på soffan. Men det ordnar sig nog, vi får ta en sak i taget. Först och främst ska vi få klart badrummet och ordnat de olika punkterna som jag har på min lista i den mån det går.

Idag har jag varit duktig och lite mindre duktig. Först betalade jag räkningarn och ack vad många vi hade! Det var allt från både min och K's CSN, EL, Bredband, A-kassor, Försäkringar you name it... Sen satte in 1500kr på mitt spartkonto *duktig flicka*. Sen fick jag ett ryck och gjorde det jag pratat om att jag ska göra så länge, jag beställde en ny mobiltelefon. Den jag har nu har gått på sista refrängen länge och jag hör knappt vad folk säger när de ringer till mig. Jag har i flera månader tänkt att jag kan göra det sen, nog klarar jag mig o.s.v. Men telefonen är väldigt viktig för mig iom att allt jobb kommer via mobilen och jag är beroende av att den fungerar bra! Detta är nu ett minne blott då en mobiltelefon kommer komma till veckan *glad*. Det var Dl's flicka Anna som tippsade mig om telefonen, jag hade hakat upp mig på en sort och tittade inte åt andra men sen när man såg priset så och betygen så var det inget snack om saken. Jag klarar mig med en 5mpx kamera ist för 8, bilderna jag kommer ta kommer duga för mitt behov och jag vet att vi någon dag kommer köpa en riktig kamera. Hmmm, kanske skulle jag önska mig pengar till en i Julklapp av mamma och pappa?! :o

Det känns skönt att äntligen ha kommit igång med sparandet på allvar, jag vill verkligen ut och resa och det får ta hur länge det vill men ut och resa ska jag! Pratade med min far om min önskan att resa och han sa som vanligt: "Kanske Pappa får skjuta in lite pengar till resan när den kommer, det ordnar sig alltid gumman". Han är så go min pappa, ni skulle bara veta. Jag är så lycklig att han och jag kommer så bra överens, alla de bråk som vi hade när jag bodde hemma är ett minne blott. Han och jag fungerar bäst när vi inte är tvingade att bo under samma tak 24-7 för våra heta temperament krockar alltid någongång och då smäller det högre än åskan. Jösses vilka gräl vi har haft och envisa som vi är så vägrar vi ge oss. Idag skrattar jag mest åt bråken och tänker att hade jag varit lite äldre med lite bättre kontroll över mig själv så hade vi nog inte bråkat fullt så mycket. Min filosofi när jag var yngre var dock, NEVER GIVE UP! Jag kunde blåtjura över en skitsak och vägrade ge mig eller ist för som alla andra komma överens om att man inte är överens och låta det vara. Nej nej, unga Anna kaxade och morrade som en tiger :) På den tiden visste jag inte när det var läge att lägga ner och inte, det var full fart hela tiden.


Hittade en bild på Google från en Marknad i H.sand detta är dock den som är i början av sommaren som håller hus vid hamnen.

Vid klockan 13 ska jag och A ge oss ut på Marknaden tillsammans med K (som jag hoppas är vaken då). Det ska bli kul att titta på lite saker och jag ska nog göra som alltid d.v.s. handla strumpor, ett smycke också ska jag se om det finns något till min nya telefon ;)

Tärningen är kastad


N
u har jag pratat med min chef om att ev. bli värdamilj till en person. Hon lät glad när jag ringde och positiv, hon ska kolla med kommunen som har hand om personen ifråga också kommer hon höra av sig till mig. Efter det antar jag att det kommer bli en utredning om vi skulle passa som värdfamilj 1-2 helger i månaden. Men vet ni vad? Jag är säker på att vi skulle passa som det, jag tvivlar inte en sekund. Personen och jag fungerar riktigt bra ihop och jag vet att vi skulle ha det bra.

Inför denna kommande inspektion vill jag dock få färigt lite saker i lägenheten, bättre att använda detta som en orsak att göra det så det blir gjort snabbt ^^ Jag har skrivit en liten lista som förhoppningsvis kommer bli förverkligad nästa helg.

♥ Rensa upp i de två rummen så att vi får ordning och reda där.
♥ Databorden behöver rensas, mkt som inte ska vara där som inte har någon annan plats.
♥ Bort med alla kartonger, gamla gardiner o.s.v.
♥ Handla nya kuddar, sängkläder och täcken + 2 lampor på Ikea (om möjlighet finns).
♥ Rensa i köket så jag få koll på vad alla burkar / maskiner håller hus och ordna ett skafferi i förrådet.
♥ Kasta gamla kläder och rensa bland alla handdukar och påslakan.

Det kan hända att listan kommer utökas men detta är som det ser ut nu.

Nu kommer jag jobba två nätter också ska jag försöka hinna gå på marknaden imorgon. På söndag kommer svärmor och svärfar på besök så att K ska få prova en kostym inför begravningen. Pratade med svärmor i nästan 30 min idag, jag är glad att jag har henne som svärmor för hon är bäst. Jag blir alltid så glad när jag pratar med henne.

Men men, dags att dona lite innan jag ska göra mig färdig för att gå och jobba, jag hoppas att alla får en trevlig helg och glöm inte att ta hand om varandra för man vet aldrig hur länge man får ha någon kvar. ♥



Crash and burn

Känns som att det är en sådan dag, jag har ont i huvudet och känner mig allmänt risig. Idag blir det mao mycket vila eftersom jag ska jobba hela helgen och behöver mina krafter då.

Idag ska jag ringa en av mina chefer och se om jag och K kan ansöka om att bli värdfamilj under vissa helger, det ska bli spännande och jag hoppas att vi har en chans att få det. Provade ringa för en stund sedan men då var hon borta på ett möte och återkommer 11.00 så jag antar att det blir till att ringa efter lunchen ist. Jag tvivlar på att jag kommer orka sitta här och vänta till 11 så trött som jag är nu.

Annars har jag inga planer på vad som ska hända och ske hemma hos oss. Jag har en bok som jag håller på att läsa men författaren har inte lyckats få mig såld riktigt än, detta är andra boken jag läser av henne (Mari Jungstedt). Orsaken till att jag läser dessa är att en på jobbet tipsade mig om henne och hade tagit med två böcker som jag kunde läsa. Detta är samma kvinna som introducerade mig för Jo Nesbo, Åsa Larsson och Mark Billingham och som ni vet så fullkomligt älskar jag dem. Som sagt, jag är inte såld på hennes böcker än men jag ska ge denna boken en chans.

Mitt nästa bokprojekt när jag väl är klar med de 9 böcker som är på G från USA blir Camilla Läckberg, är det någon som har läst något av henne? Isf är hon bra?

Dags för en liten tupplur innan huvudet sprängs
♥ till er där ute som behöver det.

ONSDAG!

Jag jobbar inatt, har varit duktigt och har redan hunnit handla inför jobbet! Träffade en gammal arbetskollega på Hemköp, jag har inte träffat henne på bra många år. Jag brukade alltid kalla henne min extra mamma för det kändes som det och jag trivs så otroligt bra tillsammans med henne. En dröm vore att jobba med henne igen, vi hade så fruktansvärt roligt tillsammans.

Utöver att jag har handlat här i stan så har jag shoppat på nätet, nu har jag äntligen beställt böckerna =) Jag lyxade till det och hndlade två extra böcker också så om jag har tur så har jag 9 nya böcker att läsa på Fredag eller i början av nästa vecka *glad*. Jag jämförde priserna när det gäller att ta böckerna från USA eller Sverige och när jag hade satt ner de sju första + en till så var jag nästan uppe i 600kr i Sverige och då ska ju en till bok med + fraken. Från USA kostade allt 513,81kr. Min erfarenhet av att beställa från Amazon.com är att de är riktigt snabba också motför de olika jag har pvoat i Sverige där man kan få vänta hur länge som helst.

Alla som inte sett True Blood, idag visas första avsnittet på 1an.

Men men, nu ska jag njuta av ledigheten och försöka hålla kvar lyckoruset efter att ha beställt böckerna, det är helt sjukt hur skönt det kan vara att spendera pengar ibland :) Nästa projekt blir att beställa hem hela Säsong 1 och 2 på DVD!

♥*Skickar en KRAM till alla som behöver det* ♥

....

Har fastighetsskötaren ringt idag som han lovade i Torsdags? Svaret är NEJ!  Jag tror seriöst jag ska börja skriva ner alla gånger han säger att han ska höra av sig bara för att ha det på papper, jag är så less och nu kommer jag skita i att ringa dit för det spelar ingen roll hur ofta hon påminner honom han glömmer ändå bort det lika snabbt igen.

Nu är det dags för middag, är så less att jag inte orkar skriva något mer.


Kram till er alla där ute ♥

Ack ack, läkaren nästa?

Alla som tvivlar på att sommaren har varit väldigt upp och allt för mycket ner kan se på bevisen vid mina öron! Jag hade äntligen börjat få det lite under kontroll innan sommaren börjde och det såg ovanligt ljust ut, så pass ljust att jag tom tillät mig att tänka tanken att det kanske skulle gå över. Hur fel hade jag inte? Man kan ofta se hur jag mår via öronen, ju sämre det ser ut desto mer stress / oro har jag utsatts för. Just nu är jag nästan tillbaka på ruta 1, det är så illa att jag funderar på att åka till läkaren igen och låta dem ta 2000 prover till och få tillbaka pappret där det står att de inte riktigt vet vad det är och ger några olika alternativ.



Det som gör mig så less är att läkarna i denna stad inte lyssnar allt för bra på en. Om en person säger: Jag har alltid använt den medicinen och den har alltid fungerat, några dagars behandling så är det helt borta och jag märker resultat redan efter en dag. Borde man då inte LYSSNA på den personen? Nej nej nej, här går läkaren sin egen väg och bestämmer att jag ska minsann ha ett schampo som jag ska massera in! Hallå?!?! Hur lätt är det med mitt hår som är tjockast i världen?! och varför i hela friden ska jag ha ett shampo när problemen håller sig vid öronen?! Innan hade jag Elocon i flytande form, det var perfekt! Droppa en droppe, smörja ut den och vipps problemen försvinner. Nej, ist ska jag ha ett schampo som kostar 300kr och räcker i 1-2v MAX. Håret blir förstört, luktar illa och det hjälper inte riktigt. Ge mig elocon och låt mig göra det jag vet att fungerar ist för att dras med detta månad ut och månad in. I värsta fall får jag helt enkelt åka hem till föräldrarna och göra som jag alltid gör när det inte fungerar: Boka en tid hos läkarna som lyssnar och hjälper.

Visst, det kan hända att det denna läkare skrev ut brukar funka kanon på en massa andra personer, men jag är jag och ingen annan och på mig funkar det uppenbarligen inte.

Jag kan inte beskriva hur mycket jag ser fram emot när det blir lugnare runt mig och jag kan börja slappna av mer, då lindras inte bara "problemen" vid öronen utan hela jag kan vara glad och lycklig. Som det är nu går jag runt och är arg på halva världen för att jag inte kan göra någonting för att ändra situationen.

Jag tycker synd om många av mina vänner som inte får se den glada, avslappnade Sol utan bara den avståndstagande, bittra person som jag har förvandlats till sen telefonsamtalet kom. Men tack till er som funnits där trots detta och som inte gett upp om mig. Ni är guld värd och ni vet vem ni är så ta till er. ♥

Honey, I'm home <3

Vilket väder, vilken kvinna.. idag är jag på topp! Eller så är det så att jag är övertrött och känner mig lite "hög" och är inne på andra andningen. Jag känner hur hela mitt väsen dras mot sängen man jag ska vara start, jag är S-T-A-R-K! Hela kvällen igår satt jag och filosoferade om nya kuddar till sängen och ett nytt mysigt täcke, jag hade dirty thoughts åt höger och vänster, jag måste ha fått solsting.

Hmmm, jag ska nog ta och titta lite på TV ist för att blogga, känner att min hjärna och mina fingrar inte riktigt samarbetar idag. Hade det inte varit för att min blogg inte är direkt stor och "känd" så hade jag tagit en frågestund :P

Ut med er och njut av sommaren! ♥

Work work

Tillbaka till jobbet idag igen, självklart lyser det upp utomhus! Tur de har en balkong på jobbet iaf så då får jag se lite av solen. Vet ni vad detta innebär? Jo, jag ska leta upp mina tusen korsordstidningar och packa ner dem i väskan, här ska lösas korsord i solen när jag inte har något annat för mig. Håller tummarna för att solen håller i sig hela kvällen också.

Imorgon får jag äntligen se det efterlängtade avsnittet av True Blood som sänds inatt i USA och under veckan kommer jag beställa böckerna *längtar*. Jag känner mig nästan som ett barn som väntar på tomten, jag får myror i benen och drömmer mig bort om de fina böckerna.

Nu ska jag umgås lite med (o)djuren innan jag måste gå till jobbet. Jag hoppas att alla får en riktigt trevlig Söndag och ta hand om varandra... ni vet inte hur länge alla finns kvar. ♥

Lördag


Dagar som denna saknar man verkligen detta.

K
änner fortfarande av min förbannade nacke! Det blir till att smörja in idag också *suck*. Det hjälpte riktigt bra med tigerbalsam igår och värktabletten men man luktar ju så förbaskat starkt. Det sticker i ögonen och näsan vill rymma när balsamet är på. Hoppas att det blir sista kvällen jag behöver använda det.

Har inte gjort många knop idag, bakade en pizza i ugnen till lunch och utöver det har jag knappt gjort någonting alls. Har suttit vid datorn till och från men that's it. Vädret är inte direkt inspirerande heller, pissregn! Visst jag tycker om regn när jag ska sova, finns inget mer lugnande ljud när regnet smattrar utanför.. MEN på dagen när jag är ledig får det gärna vara lite bättre så man kommer sig utomhus utan att behöva ha paraply o.s.v.

Ikväll får vi se vad som händer, vi har inga planer eftersom saker är som de är och vi är mer sociala med folk på avstånd än hemma. Men det kommer ändra sig när tiden går lite och vi kommer tillbaka upp på "spåret".

Trevlig lördag ♥

Lite piggare


T
og mig en tupplur och jag behövde verkligen en, jag sov som en stock och vaknade av att K låg och smekte mig på ryggen. Jag kände mig som en katt och hade jag kunnat spinna så hade jag gjort det. Finns det något bättre av att bli smekt/kliad på ryggen eller benen? Jag fullkomligt älskar det! Däremot har jag upptäckt att jag har lite ont i min nacke, jag vet inte alls vad jag har gjort men jag känner ett tryck. Jag hoppas att det är något som kommer försvinna snabbt för jag kan inte sitta normalt utan att det gör ont. Det blir till att käka lite värktabletter och ordna lite massage under helgen.

K har sprungit runt som en yr höna och letat efter sitt pass, ett av de ställen jag sa åt honom var hans laptopväska där han har sin arbetsdator, detta avfärdade han direkt och sprang runt i 1h. Tillslut pratade han om att ringa polisen så att passet blir anmält försvunnet också muttrade han för sig själv. Men han hittade sitt pass och det var precis där jag sa att han skulle titta, i dataväskan! Självklart är det: "Kan själv, vet bäst.." men nu fick han äta upp det.

Hjälper det om man sätter tigerbalsam i nacken? Kanske skulle jag prova det, måste bara hitta en hårsnodd (lycka till med det eftesom fröken L springer iväg med dem hela tiden).

Trevlig kväll ♥

Galna drömmar


H
är sitter man nyvaken och jävlig. Kan kanske inte räknas som nyvaken iof eftersom jag varit vaken i 20 minuter man jag känner mig fortfarande som en zombie. Håret står åt alla håll (inget nytt) och jag kan tänka mig att jag ser ut lite som en galen professor.

Mina drömmar natten som var var inte direkt normala (händer det någonsin?) Jag och syster var och badade i mormor och morfars stuga, jag var så glad att de äntligen hade ordnat sandbotten överallt och vattnet var tokigt varmt när syster tacklade mig så jag ramlade i plurret. Efter en stund började en okänd tjej som sa att hon var släkt med oss prata om att hon skulle agera bete till hajen. Jag höll en lång föreläsning om att det minsann inte finns några hajar där inte! Men hon envisades och sa: Watch and learn (hur knäppt är inte det..). Vipps drogs hon iväg av de smalaste bläckfiskarmar jag har sett men de var dock cirka 15-20 meter långa. Inom mig fnissade jag lite för där fick hon för sitt prat om hajar, sen kom jag på att jösses, en bläckfisk tog henne. Det mystiska med drömmen var att det blev ingen panik, ingen verkade bry sig utan de pratade genast om att nu måste man åka till Storön och bada istället.

Vad har vi lärt oss av detta, utöver att jag inte kan drömma en vanlig dröm? Ärligt talat tror jag inte man lärde sig något av drömmen... utöver att likväl som folk i verkligheten ignorerar när det händer någonting hemskt så som att en tjej blir våldtagen i salen bredvid, eller en man blir misshandlad mitt bland allt folk så kan folk i drömmarna vara lika obrydda / fega / "ooo jag vill inte göra något för tänk vad jobbigt allt blir"... Detta är dock väldigt ovanligt i min dröm där allt brukar snurras upp och jag vaknar kallsvettig. Kanske var det att jag läst i tidningen om den där våldtäkten och tänkt på hur människor egentligen beter sig. Jag kan bara tala för mig själv men om jag hörde någon som skrek på hjälp (på en skola) eller såg att någon blev misshandlad osv så skulle jag iaf inte gå förbi utan jag skulle försöka hjälpa personen och få med andra som hjälper med mig. Visst det kan vara farligt för en själv men jag vill inte gå med det på mitt samvete att jag hade kunnat hjälpa personen. Den dagen alla slutar bry sig så kommer inte detta vara en rolig värld att leva i och som det utvecklar sig nu så ser det inte ljust ut direkt.

Men men, nu ska jag sluta låta som en domedagsprofet och gå på affären och handla lunch innan jag tuppar av.

Trevlig fredag på er alla ♥

Hmmmm

Fick tag på hyresvärden, den jag pratade med hade påmint fastighetsskötaren flera gånger idag att han skulle höra av sig till mig. Han ringde klockan 15.40! Detta efter att jag hade pratat med den andra som bad honom ringa. Ursäkterna han kom med var ganska lama: "Det är ju tråkigt att det tagit så lång tid med erat badrum, man kan skylla på tidbrist o.s.v." Sure, det är han som är så himla glömsk att han borde ha en assistent som tar hand om allt. Nu är det iaf bestämt att han ska höra av sig på TISDAG och då ska han boka tid med en mattläggare och en som har hand om rör/avlopp, men om det blir av.. det återstår att se.

Annars händer det inte så mycket här, jag gjorde lite korv i ugnen med mos till K som blev helt till sig. På han var det som att han blivit utbjuden på en 3rätters på någon lyxkrog. Det är iof ganska praktiskt med en som blir överlycklig bara det är korv, inte direkt så att han är dyr i drift :)


Jag längtar så hemskt till denna månad är slut, då ska jag beställa hem lite böcker *längtar* Jag kommer beställa hem alla 8a i serien + två andra som de rekommenderar att man läser. Gissa om jag kommer ha mycket att läsa ett tag framöver?

Ett litet tips till er som inte har sett True Blood, säsong 1 börjar sändas på 1an på Onsdag kl 22.00

Soffan vs. Anna 1-0

Haha, det gick ju bra. Jag gick och la mig i soffan för att se på Våra bästa år, vaknade till under Sjukhuset och suckade lite och nu väckte Oprah mig. Mitt hår står åt alla håll och jag känner mig nästan berusad. Vad har vi lärt oss av detta?

- Lägg dig inte på soffan efter att ha sovit dåligt på jobbet utan sitt på en stol (om du vill lyckas se ett tv-program).

Har hyersvärden ringt? Nej, det har de inte. Trodde ärligt talat att de skulle ringa tidigt på morgonen så att man inte skulle behöva sitta och uggla eller som jag gjorde - ligga och grisa i soffan som en liten nasse. Jag ger dem en timme, har de inte ringt då så får jag helt enkelt ta och ringa.

Dags att gå och ge mig själv en kalldusch så att jag vaknar upp och sen fundera på vad jag ska äta till lunch. Just nu är jag inte sugen på något speciellt utöver plommon men ett plommon kan nog inte ränkas som lunch. Jag bävar för den dagen jag får se effekten av att ha ätit för mycket plommon ^^

Ny dag, nya tag

Jag sov inte bra natten som var, jag vet inte hur många gånger jag har tittat på klockan och suckat för mig själv: "Mäh, har det bara gått tjugo minuter, jösses.." Det har inte bara varit varmt på jobbet, jag har jagats av dömmar som har varit så bisarra att jag inte ens kan beskriva dem med ord.

När en jag jobbar med kom till jobbet idag så fastnade vi i ett samtal så jag blev kvar till 9.15 på jobbet. Det är så roligt att ha ett arbeta där man kommer superbra överens med medarbetarna. Jag har sagt det förr och jag säger det igen, jag har haft en himla tur som har hittat dit :)

Vädret i stan ser inte lovande ut, hon jag jobbar med sa att de hade pratat om sol men jag ser då ingenting som ens liknar en sol! Det ser mer ut som att det ska bli regn, innebär det att sommaren är slut nu?! Som det är nu så känns det inte som att det kommer bli mer badande utomhus, man kan iof fortfarande åka ut och grilla!

Ni kanske funderar över varför jag sitter och bloggar om jag sovit dåligt och nu är ledig... svaret är: Jag väntar på ett samtal från hyresvärden ang. badrummet! Ni som har hängt med i min blogg länge vet hur mycket det har varit runt vårat badrum och nu vågar jag äntligen hoppas på att det kommer ordnas! Jag ringde till den drivande kraften hos våran hyresvärd som nästan låter mer upprörd än jag gör när vi pratar. Idag ska hon ringa igen och meddela när fastighetsskötaren kommer hit med de som ska ha hand om renoveringen. Det är lite furstrerande att man ska måsta ligga på så otroligt för att få ett nytt badrum som man blivit lovad. Det är ju inte direkt så att de har kostat på oss en massa saker under de  6åren vi har bott här med tanke på att vi målade om själv i två rum. Men nu ser jag verkligen ljust på det hela, hon jag pratar med vill hyra lägenheten bredvid lägenheten vi bor i, detta kan hon inte göra förrän vi har ett nytt badrum eftersom vi måste ha någonstans att gå på toaletten och duscha. Det kommer kännas ganska lyxigt att ha en stoooor, tom lägenhet till att bara duscha i :) Ang badrummet så får ni påminna mig om att fotografera före och efter bilder när det väl sätter igång.


Snart är det dags för Days of our lives, detta är en serie som jag har tittat på till och från sen jag bodde hemma hos mina föräldrar. En positiv sak med serien är att man kan titta på ett avsnitt i månaden och fortfarande hänga med i handlingen. Jag vet inte hur många gånger jag har surfat iväg på nätet för att se vad som händer där i "nutid" eftersom Sverige är 3-4år efter eller något liknande.

Dags för TV, see you later...♥

@ work

Idag ska jag jobba, kommer hem imorgon runt 9.00. Detta innebär att jag inte kommer skriva något långt och "spännande" utan jag tänkte mer önska alla en trevlig dag.

Ses imorgon ♥

Som en ninja i natten..

Igår när jag gick och la mig kände jag mig pigg som en lärka....men gissa vad som har kommit smygande över mig under natten som en ninja gömd i mökret? Jo, Herr Snuva och Fröken Feber! Det känns som att denna ninja har proppat mina öron fulla med bomull och även opererat in lite i min hjärna när jag sov. Näsan har passerat sitt bäst före datum och jag känner mig som 70.

Här är straffet för att jag alltid tänkt inom mig när jag träffat på förkylda människor: Haha, mig kan ingen förkylning ta under sommaren, jag är immun era fuckers! Det bästa med det är att jag alltid tänkt det inom mig med en stor skopa ironi eftersom det som kallas immunförsvar var på semester när jag stod på kö för att få det. När det kommer till mig och sjukdomar så är jag som en törstig ute i Sahara när de ser en oas, lika lite som de kan motstå oasen för att springa dit och svalka sig och dricka så kan jag motstå en sjukdom. Min kropp suger till sig sjukdomen och smörjer in min kropp lika effektivt som en människa med torr hud använder lotion.



N
u ska jag sätta igång ett diskmaskin och gå till Delikatessaffären som nästan är granne med oss, där ska jag köpa en burk med citron honung. När jag sen kommer hem ska jag koka ett gigantiskt glas (ja, jag dricker te i de stora lite tjockare glasen från Ikea), smyga ner lite honung och bädda ner mig framför en film samtidigt som jag sitter och tycker synd om mig själv. Kanske skulle jag passa på att se lite "snyftfilmer" samtidigt eftersom jag kan skylla på att jag är förkyld sen om jag ser lite röd och sliten ut i ansiktet.



Tips till er som bor i Härnösand. I denna butik finns det supergod honung (med citron i och en med champagne/fläder), marmelader (jag älskar deras med blåbär i och den med hallon är också en hit) och ack så mycket ost.. icke att förglömma deras salami som K är frälst av.

“Tears are words the heart can't express”


Vila i frid


Death is when your loved ones must depart
Death is a sharp pain to the heart

Death is a feeling of permanent sadness & pain
Death is when your loved ones have forever gone away.


Tillbaka till verkligheten

Helgen är redan slut, ack vad jag önskar att den skulle vara lite längre. Jag har haft en lugn och skön helg, precis vad jag behöver. En annan sak som är slut är mina plommon, jag längtar till priserna på dem går ner lite.. att betala 36kr/kg känns lite mycket ibland måste jag säga, speciellt nu när de är stora som hus.

Imorgon jobbar jag igen, roligt att komma till jobbet och dona lite. Hoppas att det är någon rolig middag jag ska laga där :)

Vad händer annars i mitt liv? Inte mycket, det är många saker som behöver göras men det har inte riktigt funnits någon ork till att ta tag i det, kanske blir det bättre snart. Jag hoppas verkligen att detta mörker som ligger över mig kommer försvinna snart, att det onda börjar vända.

Dags att fundera på vad man ska äta kanske, har inte haft så bra aptit den senaste tiden, den svänger riktigt mycket hit och dit. Ibland är jag hungrig så jag kan dö och ibland känner jag ingen hunger på hela dagen så jag får tvinga i mig lite mat bara för att...

Favorit stället


I
nnan jag går och sover tänkte jag dela med mig av en bild över det ena badstället där man ser allt. P hade en fin bild som de fotade idag när vi var ute och grillade, eftersom jag inte har någon kamera så får jag snylta på deras fina bilder :) Visst ser det mysigt ut?

Nu ska jag bara käka upp mitt plommon och sen blir det till att borsta gaddarna så att tandtrollen inte kommer. Min farmor varnade mig alltid för dem när jag var liten: "Nu du Anna får du gå och borsta tänderna, annars kommer tandtrollen och tar dig".

Natti natti



Grillning och bad


Lite dricka är bra att ha när man är ute och grillar, självklart blev det Cola Zero :) Inhandlade även korv med bröd, ordnade pinnbröd och frukt. Jag måste säga att pinnbrödet var fruktansvärt gott, hade lite bregott med havsalt i på dem och det var MMMMM! Jag har inte ätit pinnbröd på herrans många år och det var ännu godare än jag hade för mig.


L
fick ordna elden, jag har aldrig sett så många vedklabbar tillsammans i grillgropen där tidigare, det han sa oftast när elden höll på att ordnas var: "Vi behöver nog lite mer tändvätska". Han lyckades dock få till en eld men hungrig som han var så grillade han sina kycklingkorvar över elden ist för att vänta på att det skulle bli glöd.

När L hade käkat tog jag mig ett dopp i vattnet, jag tycker det var riktigt skönt och det kändes varmt. J och P tyckte dock att det var bra mycket kallare än innan. Kanske var jag riktigt varm innan jag hoppade i eller så har jag blivit immun mot kylan :o L badade dock inte, jag visste inte att han var en sån landkrabba som han är, han satt och häckade vid elden när jag lekte säl ^^


S
om jag skrev tidigare så har jag fått dille på plommon, självklart handlade jag med mig 4st men det 4e försvann direkt vi kom dit så det hann aldrig komma med på bild :) Hade även lite goda vindruvor men de fick stanna i påsen.

Efter grillningen satt jag och L och löste lite korsord, han tog dock över det enda så jag fick plocka fram ett eget. Då upptäckte han att mitt var mer instressant och var över hela det också! Vi fick lite ord lösta och sen gick vi upp på berget och tittade lite på utsikten.

Kvällen avslutades på Donken där L drack lite kaffe och jag åt en god glass, ett perfekt avslut på en perfekt kväll.♥



Hungry!




Just nu är jag hungrig som en varg, K ligger dock och sover (som vanligt) och är inte alls intresserad av att kliva upp. Jag har ingen lust alls att äta ensam så jag antar att jag får vänta på honom ett bra tag till! Det är straffet man får när man varit ute på promenad i 1,5h också for jag med J när hon käkade på Donken, jag var inte alls sugen på någon sådan mat så jag såg på när hon käkade. Dumt av mig att "anta" att K skulle vara hungrig när han hade slutat jobba!

Men men, nu när han sover kan jag lika gärna städa lite så att jag slipper tänka på att magen kurrar. Jag ska f*n dra in dammsugaren i sovrummet och dammsuga extra noga under hans sänghalva så han inte kan sova vidare *giggle*



Hårfärgning och svammel.



Sitter här med min festis och spelar lite Texas Holdem på nätet. Bredvid mig står äggklockan och tickar otroligt irriterande, kommer få lyssna på den i hela 18 minuter till! När den sen ringer har jag "uppdaterat" mitt hår till en annan färg, vi får se hur det blir.... K var den som valde färgen igår när jag var och jobbade, han frågade vad jag ville ha för färg och jag sa: Ta något du tycker jag ska ha. Nu är frågan om han tycker att jag ska ha denna färgen för att den speglar mitt humör eller om han verkligen gillar den färgen på mig. Tror ärligt talat aldrig att jag har färgat håret till just denna nyans innan, det blir lite spännande.. känns som en 50-50.

Molnen har börjat kika fram nu, hoppas att de kommer försvinna mot kvällen för jag är supersugen på att bada, bada, bada!  Jag vill bara åka ut, simma ut till en flytbrygga och ligga där och filosofera på livet. Är ingen annan sugen på att bada?

Skönt att bada

GUSSJÖ SOMMAREN 2009

Man kan verkligen inte klaga på utsikten där vi brukar bada, det är riktigt vackert där och vattnet är oftast varmt och skönt :) Stället har inte bara så man kan grilla, ordentligt med platser att sitta, en rutschkana och en brygga. Det jag saknar där är en flytbrygga dock som man kan klättra upp på för att sola. På kvällen kan det dock tendera att vara lite mycket mygg vissa kvällar.

Den omtalade rutschkanan, jag använder den mest till att sitta och vila på.


Visst ser vattnet mysigt ut?
Tyvärr var det iskallt när jag tog kortet så vi bytte badställe ganska snabbt.


STIGSJÖ SOMMAREN 2009

Ställe nummer två som vanligtvis brukar vara det som är lite kyligare än det andra. Här finns det grillplats, bord med bänkar och både en vanlig brygga och en flytbrygga. En annan sak som är positiv med detta är att det är lite mer skyddat från insyn än det andra stället som ligger nära vägen. Här kör bilarna förbi på höger sida men man är skyddad "bakifrån" och från ena sidan. Jag verkligen älskar flytbryggan som finns här, det finns inget bättre än att lägga sig på den i solen och sen dyka ner i vattnet för att svalka sig.




Upptäckte att den enda bilden jag fotat där man ser den ena bryggan var när fröken P och herr J höll på att busa med varandra. Man kan se Herr J springa för sitt liv ;) Vad lärde vi oss av det? Kvinnor kan ;) Jag ska försöka komma ihåg att ta med mig telefonen och fota ordentligt vid tillfälle så man får med flytbryggan också och grillplatsen.

Här ser vattnet nästan lite läskigt ut när jag gick närmare skogen där man inte brukar bada.

Summan av de två olika badställena: Vill man ha en flytbrygga, ha lite mer "skyddat" från insyn och en lite bättre grillplats ska man åka till Stigsjö. Vill man däremot åka rutschkana, sitta i solstolar som finns på stället och oftast lite varmare vatten så är det Gussjö som gäller. Det finns möjlighet att grilla där också men de har inte en grillgrop med bänkar runt utan en fyrkanting "sak" som man kan flytta omkring på.

Aloha


En av många bilder som togs igår

Hade en trevlig dag igår, träffade L en ack för kort stund men vi hann iaf käka lunch på Rutiga Duken och sen lite senare åkte jag iväg och badade med J och P. Vattnet var riktigt skönt igår, tyvärr blåste det lite mycket men man ska inte klaga så länge det går att bada utomhus.

Idag blir det jobb men jag är ledig under helgen, undra vad jag ska hitta på? Om det är fint väder hoppas jag på att komma ut och simma lite också ska jag försöka börja titta lite i rummen som ska tömmas. Måste komma ihåg att handla svarta sopsäckar så man kan packa ihop allt så den dagen svärmor och svärfar kommer så är det bara att bära ner skiten och dra till tippen.

Har inte allt för mycket tid att skriva idag, börjar känna mig lite stressad om jag ska hinna med allt som jag hade tänkt mig innan jobbet. Måste även packa väskan så jag får mer lite korsord och ta med mig lite frukt, just nu har jag dille på plommon som är riktigt söta just nu.

Ses imorgon och tack för en trevlig dag igår P, L och J.

S-o-L

.. YES, det är soligt idag, precis som jag önskade att det skulle bli! Detta innebär att det är en riktigt bra dag att åka ut och bada, eller vad säger ni? Jag har drömt halva natten om att jag har varit och simmat i badhuset, vattnet var så grunt där man fick motionssimma att det inte gick att simma, folk klängde på varandra och försökte stjäla badkläderna. Det slutade med att jag hade en trasig nederdel till bikinin och att en kompis satt och klagade i vattnet att hennes bil hade blivit stulen för 511e gången hemma hos hennes föräldrar när hon besökt dem. Jag måste säga att drömmen spårade ur totalt och jag är väldigt glad att detta inte var det riktiga badhuset jag drömde om :)

Jag har lovat K att jag ska ordna en plättsmet idag eftersom vi igår bestämde oss för att inte äta det. När vi var inne på affären så kom jag på att plättar alltid smakar bättre om man gör smeten innan så den hinner stå och dra sig (så gör alltid farmor) och eftersom vi båda var riktigt hungriga så ville vi inte vänta så länge.



V
i hittade kattsand igår på Djuraffären, jag fick även ett litet stämpelkort och vet ni vad? De sa att de kunde behålla kortet hos dem så är det bara för mig att säga att jag har ett så stämplar de.. detta är super för mig som aldrig någonsin kommer ihåg att jag har sådana kort = de hamnar oftast i en låda hemma. Eftersom jag inte kunde minnas vad Anna skrev för kattsand så frågade jag helt enkelt efter den mest populära av deras kattsand som är klumpbildande! Denna var den hon visade mig :) Självklart kunde jag inte motstå en liten råtta till Lova som de satte lite kattmynta på så att hon skulle bli extra förtjust i den.



Fyndade en bild på google på hur korven ser ut, den kallas
blommig salami p.g.a formen den får när man skär

När vi passerade Ost och delikatess affären kunde jag inte låta bli att gå in, otroligt nog så lyckades K hålla sig! Damen i affären frågade om jag skulle köpa den andra halvan av salamin denna gången, detta eftersom K blev helt tokig i en salami de har där och handlade en halv "korv" av den. Jag skrattade och beställde 3hg ist eftersom jag ville ha dem i tunna skivor. Den K köpte hem var inte skivad så skivorna blev lite si och så. =) Tyvärr hade de inte honungen som jag var ute efter, de brukar ha en honung med citron och en med champagne och fläder, de är så underbara! De skulle eg. ha kommit förra veckan men leverantören hade slappat så hon hade ringt dem i måndags och då hade de skickat dem samma dag. Jag får helt enkelt "slira" in där på fredag och se om de har fått hem dem, ist för att handla honungen som inte fanns så köpte jag blåbärs marmelad och även hallon. Precis när jag skulle betala såg jag en annan av K's favoriter som jag köpte en liten bit av. Ni som känner K vet att hans stora svagheter är korv och ost, nu har han både salami i kylen och en bit rökt ost.

Nu mina kära ska jag gå till köket och röra ihop smeten till plättarna och sen blir det lunch för nu kurrar det i magen. Det blir rostat bröd med salami och till efterrätt blir det plommon!

"She learned to say things with her eyes
that others waste time putting into words
"
 -Corey Ford-

Ledig igen

Hemma efter att ha jobbat natt, jag har varit relativt trött till och från men har kämpat för att inte falla för frestelsen och gå till sängen. Just nu så tror jag inte att jag kommer kunna hålla mig vaken allt för länge. Om jag ställer mobilen så sover jag inte allt för länge.. Pfff, vem försöker jag lura? Jag kommer sova som en stock och när mobilen ringer kommer jag sträcka ut handen och stänga av den och åka in i drömmarna igen. Det är nästan lustigt hur knäpp jag är när jag är ledig! Om jag ska arbeta så skulle jag aldrig komma på tanken att trycka på snooze eller slå av telefonen och somna om igen, när mobilen börjar vibrera för att sen slå igång melodin så är jag uppe på två röda. På något sätt så känns det som att det är den upproriska ungen inom mig som gör att jag somnar om och stänger av. Alltid när jag bodde hemma så kom mamma in på morgonen (om hon var hemma), ska du inte kliva upp snart.. klockan är si och så! Tom när jag bodde hemma sommaren 2007 och arbetade där uppe så gjorde hon så. Det "bästa" är att jag hatar att bli väckt och kan bli otroligt grinig mest fräste till henne att jag MINSANN ÄR VUXEN OCH KAN KLIVA UPP SJÄLV!

Fyndade en Bonaqua - Emotion med persika och aloe vera som är lätt kolsyrad, detta är en av de få kolsyrade vatten jag klarar av att dricka och som jag verkligen tycker om! Tyvärr ser jag den inte allt för ofta i affären!  Hmm, jag kanske skulle skriva en liten lapp åt mig själv här så jag kommer ihåg vad jag ska göra idag ifall jag skulle glömma det när jag tagit min tupplur på obestämd tid.

  • Handla kattsand på Djuraffären.
  • Sylt och ev glass till Plättorna som vi ska äta till middag idag.
  • Duschcreme.
  • Toalettpapper (om nu K inte handlade det igår).
  • Parfym till kattlådan - den är super och både jag och Fröken L gillar den. Hon luktar så mysigt när hon kommer och har den parfymen på tassarna, även om man vet at t hon varit på lådan. Men jag har hellre en kisse som luktar parfym om tassarna än skit :)
See you later....

Ett litet ljus syns i fjärran


I
går fick jag veta att min vän L är hemma hos sig, detta innebär att jag äntligen kan träffa honom igen ... ni vet inte hur glad jag blev när jag hörde det. Vi har pratat lite löst om att träffas på Onsdag eftersom han behöver klippa sig och alltid gör det här i stan :) Jag är så glad att jag kan dansa! Jag behöver verkligen träffa någon "hemifrån" och jag har alltid så trevligt tillsammans med honom. Det är nästan så att det skulle kunna vara jag på kortet, svansen i vädret, känner sig busig och vill "leka".

J
ag jobbar inatt och K arbetar sin första dag efter 5v semester så vi hinner inte se varandra alls idag. Han hade riktigt svårt att somna igår, tror inte han kom sig till ro förrän vid 3.00 och han skulle upp klockan 7.00 = han är riktigt grinig idag så det kanske är lika bra att vi inte träffas ;)

Måste ta mig en sväng till affären, har inga rester att ta med mig till jobbet idag för jag käkade marinerad/grillad kyckling och potatisgratäng igår som jag köpte när K ville äta kebab. Nu är frågan vad jag ska ta med mig att äta till jobbet? Jag brukar alltid ha så dålig fantasi så antingen blir det Lax med potatisgratäng som finns att köpa från Guldfisken eller så blir det en djupfryst paj och nu på sistone har jag tagit med mig en färdigrätt från Findus med fisk och mos. Förresten, har jag berättat att min far är polare med de som startade Guldfisken uppe i Norr? Det var min fars fru som brukade laga maten i en liten butik som de hade en bit från där mina föräldrar bor, men sen så lät de ett visst brödmärke köpa upp dem och blev lurade. Nu för tiden är det brödmärket förbjudet hemma hos mina föräldrar, jag kan dock inte låta bli att köpa från dem för de gör förbannat gott bröd!

Lova behöver ny kattsand, jag har alltid kört med klumpbildande antingen compakt eller Eldorado men jag tycker att det börjar lukta så mkt om kattsanden. Antingen är det att Lova har blivit äldre och pissar lite annorlunda grejer eller så vet jag inte vad det är. Det enda jag vet är att jag absolut vill ha klumpbildande sand för det är så fruktansvärt skönt att bara kunna ta ut "klumparna" och skiten istället för att måsta hälla bort allt. Någon som har något bra förslag? Planen är att antingen imorgon eller på Onsdag gå på djuraffären och shoppa.



N
u kurrar min mage otroligt mycket så jag ska gå och rosta lite bröd och sätta på ost och marmelad. Alltid när jag äter det tänker jag tillbaka på Kalix när jag och min kusin M brukade äta frukost hos varandra. Rostat bröd, te, ost och marmelad var en favorit :) Visste ni att Yellow Label hade lite mer text på baksidan av den lilla "pappersbiten" man håller i? Dessa sparade jag till mina Barbies så att de kunde ha dem som tidningar /böcker. Man fick vara lite kreativ när jag var liten ;)

Rastlös!

Jag klättrar på väggarna, vet inte alls vad jag ska göra. Jag har inte ro att läsa en bok eller lösa lite korsord, att sitta i soffan fick myrorna att rusa runt ännu mer. Vid datorn har jag inte hittat något intressant, vad ska jag göra?! Hade det inte varit så att K jobbar imorgon och då inte vill gå någonstans så hade jag nog gett sählsten ett försök och provat bada där. Nu för tiden verkar det som att jag måste simma för att bli av med min rastlöshet. Jag har fått en glad nyhet iaf, jag trodde att de skulle renovera badhuset nu men de har skjutit upp det till April så när det inte går att bada utomhus kommer jag gå och köpa ett kort så jag kan fortsätta att simma inomhus.

Ska försöka spela lite spel och se om jag kommer mig till ro, om inte det fungerar får jag helt enkelt ge mig ut på en promenad även om jag verkligen AVSKYR att promenera själv. Nöden har ingen lag...

... .. ...

Dags att sammanfatta helgen med några ord, eller jag ska nog ta det i punktform istället.

  • K blev 31år igår, firandet var kanske inte det bästa men dagen avslutades med ett litet dopp och lite grillad korv.
  • Jag har jobbat, fick dåliga nyheter när jag arbetade så större delen av Fredagen och Lördagen gick i en dimma.
  • Det är äntligen bestämt att vi ska få hit ett släp, ingen dag är spikad men det kommer ske inom en snar framtid.
  • Eftersom jag har haft så mycket annat att tänka på kommer inte K få sin present förrän till veckan då jag har tid att gå på stan och hitta något speciellt.



J
ag måste skicka ett tack till mina kära vänner som ställt upp för mig under den senaste tiden, era samtal har betytt mycket. Det enda jag kan klaga på är att vissa vänner inte alls har funnits här, kanske är det bara i bra tider men när det kommer lite sämre (inte första gången det sker) så kommer det inte ens ett ljud. Ja, jag vet att man kan vara upptagen och inte alltid hålla koll på vad som händer men det har gått så pass lång tid.. kanske är just vi inte så bra vänner som jag trodde och jag önskar att jag kunde betala tillbaka med samma mynt.. men tyvärr är jag inte ens sån person som försvinner när det är dåliga tider. K har varit super på att ställa upp, jag har verkligen känt ett enormt stöd från honom. Han har fixat och donat för att få mig att inte behöva tänka på 2000 saker som ska göras, han handlar hem saker han vet att jag uppskattar och är allmänt närvarande.

Nog med gnäll, jag har alldeles för mycket annat att grubbla på och oroa mig för. Men de personer som inte brytt sig innan, var snälla och gör det inte nu heller!

Jobb, jobb, jobb

Snart bär det av till jobbet, börjar bli dags att packa väskan och göra sig redo att dra. Innan jag ska jobba funderar jag dock på att dra med herr K och käka lunch så att jag inte är allt för hungrig när jag kommer till jobbet. Jag måste även en sväng på affären och handla lite till frukost och lunch imorgon, just nu är det enda jag har på jobbet en flaska med saft och det blir man inte mätt av :)

Det har kommit ett paket idag, undra vad det är för någonting *nyfiken*. Det kan tänkas vara ett par gardiner som min mamma har skickat eller så är det en present till K eftersom han fyller år imorgon. Lite tråkigt att jobba så pass länge just imorgon eftersom jag inte kan väcka honom och gratulera honom på födelsedagen.. som det är nu kommer halva hans släkt ha varit här innan jag ens har kommit hem och han kommer vara less och trött.



Googlad bild på speedos

Fick mig ett bad igår också, det var massor av folk och vattnet var ganska kallt måste jag erkänna men jag lyckades ändå bada i iaf 2h eller något liknande. Jag har kommit fram till att en av de värsta sakerna på ständerna är äldre herrar som springer omkring i sina speedos^^ Det var en igår som stod och flexade lite på bryggan så att hela världen skulle se hans hemska speedos!

More action less writing, nu ska K upp och jag ska försöka få i mig lunch with or without him!

I float away


Lite vatten med is och lime kommer smaka gott till middagen
tyvärr har jag inte en lika fancy isbit som denna bilden

J
össes Amalia vad det är varmt idag. Jag och K håller på att städa i värmen, jag vill bara gå in i en mörk, sval grotta och gömma mig i en vattenpöl! Vi har öppnat upp i lägenheten nu i sovrummet, gästrummet och vardagsrummet för att få lite korsdrag men det känns som att luften står stilla. Denna dagen är som gjord för en tur på stranden men eftersom jag jobbar imorgon till på lördag och K fyller år på lördag så måste vi städa idag så han inte behöver göra det själv.

Våran kära tvättmaskin gör mig bara mer och mer förbannad, jag eldade upp mig rejält idag och bestämde mig för att ringa för 511e gången och höra hur långt de har kommit med planerna på vårad badrum och tvättmaskinen. Självklart stängde de klockan 16.00 och inte 17 som jag trodde! Jag får helt enkelt ringa imorgon eller be K göra det för nu måste de sätta igång innan jag blir galen!

Tittade in i två "rum" i lägenheten som ska tömmas, planen var att det skulle ha varit klart i Juli under K's sememster (han börjar jobba på måndag) men ingenting har hänt. Jag kan inte beskriva med ord hur mycket jag längtar efter att få det rensat där. Det ena rummet kommer få ha K's motionscykel som han inte använder, det andra kommer få ha Lovas toalett så man slipper ha den i badrummet. Vilka planer jag har, det kommer bli fint :) Men nu har vi ju inte hunnit så långt för sommaren har inte varit snäll med oss när det kommer till släkt och vänner. Många saker har skett vissa värre än andra och jag vet ärligt talat inte om det kommer ordna sig. Det enda vi kan göra är hoppas och be att vinden vänder och att lyckan lyser på oss igen.

When the night..

Min syster introducerade mig för Return när jag var liten.

D
et börjar bli dags att gå och sova. Jag har hunnit vara ute och bada i någon timme, det blev även en eld att värma sig vid och grillad korv. Det var ett perfekt avslut på denna dag måste jag säga. Nu känner jag mig avslappnad och mindre rastlös, jag behövde göra av med lite energi i vattnet som var liiite kallt idag men inte så att man inte klarade av att simma runt lite.

Imorgon har jag planer på att städa lite, ska även dra igång en tvättmaskin så jag får tvätta upp lite handdukar och annat smått och gott. Förhoppningsvis kommer K hänga på städet så att det går fortare. Jag har lovat honom att om han hjälper till att städa så står jag för middagen. Nu måste jag bara få (o)djuren att vilja städa också, fröken L har dansat med en gardin så den hänger inte allt för snyggt just nu och M har dragit ut 2000 av sina leksaker i hela lägenheten.

Vad mer kan jag skriva om när jag ändå är igång?! Min hjärna är inte allt för vaken, kanske inte så konstigt med tanke på att klockan är över 4.00 och jag borde ha varit i sängen för bra många timmar sen. När man tittar ut så der det lovande ut  ljust och fint.. kanske att vi får en fin dag idag och vad händer då?

Nåjå, nu ska jag ta med min bok och gå till sängen istället för att svamla halva natten.



En låt som alltid kommer få mig att tänka på R

Trötter

Idag har jag mest haft ont i huvudet och känt mig allmänt borta. Natten som var blev det inte allt för mycket sömn under, vaknade titt som tätt och tittade på klockan. Vid 2.30 kom jag på att vi inte hade hängt upp badkläderna så jag fick ringa hem och be K hänga upp dem (bättre sent än aldrig). När jag slutade drog jag en sväng på affären och handlade inför middagen, jag blev så grymt sugen på korvstroganoff när jag gjorde det här om dagen på jobbet att jag var tvungen att köpa hem lite korv. Jag har fått lite dille på att sätta ner dragon i korvstroganoffen, det är riktigt gott!

Vädret är idag inte allt för lovande, det har regnat lite och det ser inte ut som att någon sol kommer komma.. var är det fina vädret de pratade om i Aftonbladet här om dagen?

Dags att hämta något att dricka och försöka bli av med huvudvärken, ses.

Kväll


R
edan kväll, jösses vad dagen har åkt förbi i rasande fart. Har hunnit planera in en tur till stranden så man får den "obligatoriska" motionen i vattnet, sååå skönt när man badat. Var och letade i min ena byrå och hittade den ena baddräkten, trodde jag hade tappat bort den men icke sa nicke. Nu är frågan var nummer två håller hus, den har jag inte sett sen just innan farfar dog, typiskt att man hittar den som är mest sliten av de två.

Efter badet tror jag att det blir en film, jag och K gjorde ett försök igår att se en men jag slocknade som ett ljus. Jag vaknade till lite då och då och funderade på vad som var på TV'n och sen somnade jag om igen. Soffan är helt enkelt för skön att ligga i tillsammans med en filt, alla kuddar också när man får fotmassage och sen blir kliad på benen! Om jag inte passar mig kommer jag bli bortskämd.

Nu har jag hunnit se alla True Blood avsnitt som jag inte har sett, på ett sätt ångrar jag att jag såg alla så pass fort istället för att "suga" på dem lite längre. Nu längtar jag som en toka till nästa Söndag då avsnitt nummer 8 kommer ut. Mitt nästa mål är att få K att titta på True Blood också, jag har hela säsong 1 liggande och alla avsnitt som kommit ut från 2an så det är bara för honom att sätta igång.

Ack ack, nu ska jag gå och packa påsen så att jag är redo att åka när vi ska dra :)

♣Trevlig kväll på er ♣


Kom att tänka på den nyss, de spelade den på radion
när vi åkte ut och badade igår.

I'm like the desert tonight


Det känns som att jag är i Sahara, det är så varmt.. nästan tryckande varmt inne i lägenheten. Samtidigt ska man inte klaga när det är vackert väder :) Kanske är det så att sommaren äntligen ska komma för att stanna? Min kära mor sa att de har haft en riktigt fin sommar uppe i norr, här har det varit upp och ner hela tiden. Jag kommer ihåg när vi hade Ryssvärmen uppe i norr när jag bodde där, man badade som galningar för att hålla sig sval. Jag saknar när man var yngre och cyklade till Bjumis för att ligga på stranden tillsammans med vänner, vilka tider det var.


♥Jag saknar er alla så mkt, alla mina vänner från Norrland
 som jag spenderade några av mina bästa år tillsammans med ♥


Ikväll blir det till att åka och bada igen (om inget händer), jag är glad att kunna säga att K mest troligt kommer komma med och bada! Ja, ni läste rätt.. han har sagt att han "nog" ska komma med!  Det är alltid roligt när man är fler som badar också behöver man inte vara ett tredje hjul ;) Det ser ut som att detta blir en perfekt dag, sol och bad tillsammans med vänner.. vad mer kan man begära?

Imorgon blir det jobb igen men jag har tur så jag börjar inte förrän klockan 15. Just tusan, K fyller år på lördag.. vad ska jag köpa till honom? Det är så fruktansvärt svårt att handla en present till honom, vad kan man ge en som fyller 31?! Jösses, han börjar bli gammal! Tänk att han bara var 21år när vi blev tillsammans, tiden går fort.

Men men, ha en trevlig dag/kväll alla så ses vi imorgon eller på onsdag.



Sunday always comes too late



Hittade en gammal bild på K som togs när han var ute på Sählsten för några år sedan, han ser så lugn och harmonisk ut där. Jag har inte varit dit på flera år så jag borde nog ta mig en prommis dit vid tillfälle och se hur det ser ut :) K pratar om att dra och spela Frisbeegolf men jag är mer instresserad av att bada, frisbeegolf kan man spela bra mkt längre än man kan bada :)

Solen skiner idag, hade inte kunnat få bättre väder. Trodde först jag drömde när jag öppnade ögonen och blev bländad av solen, men icke sa nicke :) Hoppas på att vattnet är varmt och skönt idag för igår var det kallt som satan. Inte fick vi till någon eld heller för vedklabbarna var alldeles för stora och fuktiga! Men allt går med lite våld och vilja så vi tog oss ett snabbt dopp trots kylan. Det är svårt att beskriva hur mkt piggare jag känner mig sen vi har börjat åka och bada, kanske kroppen behöver lite "chocker" då och då med kallare vatten än man är van vid.

Systers äldsta hade varit och spelat fotboll i Ume, de hade vunnit de tre första matcherna men förlorat den 4e mot Umetjejerna, jag hörde rykten om att domaren dömte lite väl partiskt till Ume's fördel.. kan inte påstå att jag är förvånad, det har man sett bra många gånger under de åren jag spelade fotboll. Synd att det ska vara så men men...

Fick fortsatt dåliga nyheter idag, jag hoppas att det kommer vända och att vi får lite bättre nyheter nu till veckan.



Ain't no sunshine

.. idag är det inte vackert väder i H-sand måste jag säga. Imorse när jag vaknade så öste regnet ner, detta resulterade i att jag med gott samvete somnade om och sov alldeles för länge. (O)djuren är trötta idag, voven ligger under databordet och missen sover på sin klöspåle som vanligt. Jag har suttit och filosoferat på vad man kan göra idag men med tanke på vädret så är det en perfekt dag att se på film / spela lite Nintendo Wii.



Den ser ut ungefär som denna

Igår hann jag med att åka ut och bada på kvällen/natten, vattnet har inte varit såhär varmt någonsin när jag har badat här nere i söder. Luften var kylig men vattnet kändes ungefär som när man tar en svalkande dusch, varken varmt eller kallt. Vi passade även på att tända en brasa som man kunde värma sig vid efter badet, det var riktigt mysigt och jag fick lite ro från mina tankar = just vad jag behövde. Jag har alltid varit förälskad i att bada i Stigsjö men nu är det alltid så mycket folk där att Gussjö har blivit en favorit, där finns det inte bara så man kan elda, en fräsch toalett (om man jämför med många badställen) också finns det solstolar/sängar och en liten rutschkana :)

Dags att börja fundera på vad man ska äta till middag och sen ta det lugnt ett tag till. K har bara en vecka semester kvar så vi får se till att spendera lite tid tillsammans :)

RSS 2.0