Gott nytt år!

2010 kommer bli ett spännande år, jag ser mer spänning fram emot det. Antingen kommer det bli ett av de bättre åren på läääänge eller så blir det pannkaka.

Lev väl och ta hand om varandra ♥

Oh, the joy!


Blev väckt av telefonen idag...
Det var sekreteraren / medhjälpare eller vad hon nu är till min läkare som hälsade att de fått svaren på proverna som åkte iväg till Umeå sist.. Nu ville min läkare att jag skulle ta ytterligare prover och hon ville bara ringa och varna mig så jag inte skulle bli förvirrad när det kommer hem ytterligare en remiss. Ett plus till henne var iaf att hon frågade hur det hade gått sist jag var och tog prover eftersom hon vet hur mycket jag avskyr det.  Man känner sig verkligen sedd och hörd om man jämför med de rövhål till läkare jag mött innan. Dessa prover tänker jag dock inte ta förrän efter Nyår, lite måtta får det allt vara på alla stick som kommer åt höger och vänster.

Annars har dagen varit lugn och skön. Gick ut för att handla en kamera idag, K sölade sig så mycket och gnällde så när vi väl kom dit så köpte den som hade numret före oss den sista.. vilken otur man kan ha då. Detta innebär att jag inte kommer ha någon kamera innan Nyår om jag inte vill använda min mobil, den kommer dock ihåg sist vi var berusade och den fick sig en dusch av en grogg.

De frågade idag om jag vill jobba på Nyår. Jag har så otroligt svårt att säga Nej och får alltid dåligt samvete.. Men det är inte direkt så att C är uppe ofta och jag vill verkligen hinna träffa henne och E. Om det hade varit så att de ville ha mig ut och jobba på dagen så hade det varit ok men mitt pass skulle börja 15.00 och sluta klockan 10.00 dagen efter. Nåjå, vi får se om de inte får ut någon annan.. isf antar jag att jag får gå dit och jobba.

Dags att krypa ner i sängen och läsa lite. Just nu håller jag på med bok nummer tre i House of the Night serien den är verkligen underhållande och jag riktigt njuter av att läsa på Engelska. Jag ska försöka att inte läsa så snabbt för jag har bara en bok kvar hemma i den serien

Natti natti på er ♥

Avatar



Ni som inte har sett den, do it. Den är riktigt bra!

Let it snow



Idag när jag kikade ut möttes jag av detta. Det har snöat konstant hela natten, plogbilarna har kört som galningar genom staden. Tur att jag inte har några planer på att öpnna fönstret än på några månader ^^ Det känns bra att vi iaf får lite snö, bara blåsten håller sig borta så kan detta bli toppen.

Igår kom svärmor och hämtade mig och K vid kl 13.00. Vi packade in oss i bilen tillsammans med en av våra stolar och drog till affären, väl framme bytte vi in en stol och inhandlade ytterligare en. Nu hade priset stigit på stolarna så den var 200kr dyrare än de andra, det var dock värt allt och lite till, nu ser det äntligen fint ut i köket! Ser ni att bordet har blivit behandlat?


Ikväll blir det bio (igen). Jag, K och A ska gå och se på Avatar tillsammans 20.40. Jag längtar verkligen, det ska bli så roligt att få se den, alla som har sett den har sagt att den är sååå bra. Det enda negativa är att jag kommer ha träsmak i baken efter filmen, den är 2h25min eller något liknande.. med min tur kommer kissblåsan skrika de sista 30min.

Just nu i denna sekund som sedan blir en minut o.s.v. ska jag spela lite spel. Jag ska försöka hinna få lite saker gjort i WoW som den WoW-nörd jag är. Där fick ni, klart jag är en nörd när det kommer till det spelet.. men ni som höjer på ögonbrynet.. till er kan jag bara säga detta: Efter att jag började spela detta spelet så har jag lärt mig mer Engelska än jag har gjort under alla mina år i skolan. Jag pratar flytande Engelska utan att sitta och staka mig på grund av ovanan att använda det språket, som man annars bara brukade under resor och i skolan. Jag har fått folk som jag betraktar som mina vänner över hela Europa,  många av dem är mer uppdaterade i mitt liv och hur jag mår än mina svenska vänner som har fullt upp med sitt. Jag har nästan helt lagt av att läsa böcker på Svenska, eftersom jag använder Engelska så pass mycket mer i min vardag som det är nu. Det ni!! Jag hoppas ärligt talat att jag någon gång kommer ta mig iväg, och träffa lite av mina vänner som jag har spelat med i upp till fem år med. För dessa vänner har varit ett otroligt stöd för mig under sommaren, när jag fick veta att min älskade pappa var otroligt sjuk, och många av mina andra vänner inte ens brydde sig om att försöka kontakta mig och se hur jag mådde, till när jag fick mina bra och dåliga nyheter från sjukhuset o.s.v. De har suttit där och lyssnat när jag har behövt prata och känt att de som jag tidigare i mitt liv har delat med mig av om allt inte har funnits där alls. Så ni som tyckker att de som lägger ner tid på ett spel är dumma / knasiga / idioter som inte har ett liv.. up yours för detta spel har gett mig mer de senaste åren än många andra som finns i samma land.

Iaf, ha en bra dag för det ska jag!

2009-12-26



Jag hoppas att alla hade en underbar julafton och en fin annandag. Själv sov jag uselt på jobbet, lyckades inte somna förrän runt 2.30 och klev upp alldeles för tidigt. Detta resulterade i att när jag kom hem vid 9.30 så somnade jag och vaknade med blixtrande huvudvärk. K mådde uselt den 25e och hade kräkts halva natten, nu är frågan om han verkligen är sjuk eller om det var en kombination av alldeles för mycket julmat och snapps?!

Idag kommer svärfar förbi hit för att åka med oss till stället där vi köpte köksbordet och stolarna. Den ena stolen är låghalt också ska vi hämta en till stol så att vi får "fullt". Det ska bli roligt att se hur det blir. Igår var jag duktig och smorde bordet med ädelträolja (eller vad det nu heter), det ser fint ut men jag kommer nog behöva smörja en gång till men det blir om en vecka eller så.

Idag kommer systeryster till stan med sin karl, det ska bli såååå roligt att träffa dem igen. Det var verkligen alldeles för längesen vi sågs. Jag ska försöka få med dem att titta på Avatar (om de inte redan har sett den).
Men men, nu fick jag ett samtal från svärmor som sa att vi skulle stå utanför huset 5 över 1 så att vi kan åka iväg till affären.

Ta hand om varandra, och mina kära vänner.. jag saknar er mer än ni kan tro. ♥

Last christmas..



Här sitter jag vid datorn igen, kl 15.30 är jag 29år på "riktigt". Åren går så fort att jag verkligen inte hinner med, innan man hinner med är man 60år och sitter: "När jag var ung....". Iof brukar pensionärer säga att tiden går så sakta och att ingenting händer, får se om jag kommer hålla med dem om det.

Jag somnade klockan 5.00 imorse. Klockan 9 kom första sms:et, 10 första samtalet och sen har det bara rullat på. Jag känner mig som ett vrak och vill bara rulla ihop mig till en boll. Missförstå mig inte, det är trevligt att folk vill visa att de kommer ihåg mig.. MEN.. det är min födelsedag och då kanske jag vill ha lite sovmorgon!  Jag har tur som jobbar inatt, då får man sova i lugn och ro utan att telefonen ringer stup i kvarten.

Vi håller på att dona lite i köket (igen). Det enda som fattas nu är min 6:e stol, dum som jag är så tänkte jag hela tiden på storleken på mitt förra bord och handlade bara 5 stolar för att ha en på kortsidan (hade tagit för mycket plats med en stol på varje kortsida). Nu var ju detta bord bra mycket större och har plats för 6st så då får jag helt enkelt köpa en till. När den sista stolen kommer ska jag vara duktig och hänga upp den tredje tavlan som ska upp på väggen, innan var den där vitrinskåpet står nu.

Men men, nu ska jag ta mig en liten tupplur. Sen blir det till att gå till jobbet och imorgon ska jag smörja in bordet med något medel, kul kul.

God Jul på er ♥


Ja, jag vet att bordet inte är på mitten av mattan just nu,
men det orka jag inte ordna förrän den sista stolen kommer.

God Jul och Grattis till mig.


En underbar bukett som Dl's Anna har gjort till mig

God Jul på er alla, hoppas ni får en underbar dag idag.♥
Själv ska jag åka till jobbet och ta det passivt så man slipper den äckliga julmaten.
*Kram*





Den lever...



Det du mamma, erkänn att du inte trodde att den skulle överleva och blomma? ;) Nu har julblomman fått fart och man får se lite röda blommor, den är så vacker. Tror dock att den lilla rackaren ska få flytta in i vardagsrummet lite senare, mina vackra blommor som jag fick tidigare hänger nu på torkning. Kissen har tittat på dem en sväng men tack och lov så når hon inte upp dit hur hon än gör som.

Idag är det hårtussar överallt. Lova släpper otroligt mycket päls just nu eller så har Mirre försökt "raka" henne under natten. Under K's stol så var det en hel hög som inte var där igår innan vi gick och la oss. Det blir nog till att dra fram dammsugaren ikväll och ordna lite.

De ringde från jobbet igår och gav mig en glad nyhet. Jag behöver inte gå dit till klockan 15.00 utan kan helt enkelt gå dit till 17.00 och får ändå betalt från 15.00! Det betyder att jag kan käka middag hemma med K och slipper släpa med mat till jobbet. Iof är det ganska skönt att vara på jobbet och slappa lite så vi får se när jag går dit.





Idag har julkorten droppat in igen. Kylskåpet börjar bli fullt av kort och jag har inte skickat ett enda i år. Ärligt talat har jag helt glömt bort det och korten lär inte hinna dyka upp i tid om man skickar dem nu ändå så. Nästa år behöver jag inte skicka för då åker jag hem till familjen för att fira Jul där för första gången på 4år eller är det 3? Min älskade farmor kommer bli så glad nästa Jul, jösses vad jag saknar henne. Vem vet, kanske hyr mig en bil till påsk och åker upp till dem.. beroende på hur jag känner mig.


Julen har kommit till sovrummet!



Nu har jag bäddat så att tomtarna är på plats. Ska slå en liten pling till min mor att jag önskar mig svarta gardiner med inslag av rött till sovrummet eftersom det passar till överkastet som vi fick idag. Jag måste bara komma mig för att få upp nya gardinstänger i sovrummet, har dem stående i hallen men varken jag eller K är sugen på att börja borra i väggen och jävlas med dem! Men det kommer vi allt få göra, antar att det blir i Jan när vi kommer möblera om i sovrummet igen, soffan kommer flytta in dit och motionscykeln åker till svärmor och svärfar  (svärmor anser att svärfar behöver banta lite!). Ingen är mer glad än jag när jag blir av med den j*veln, K har använt det cirka 7 gånger nu på 3-4år, allt den gör är att samla damm.


Sleeping beauty



Äntligen har mitt överkast kommit, som jag har längtat. Det är hur gosigt som helst och sidorna är sååå mjuka med allt sammet. När K kommer hem ikväll blir det till att bädda om till julsängkläder och sen sätta på överkastet, no more cold nights.

Har precis kommit hem efter att ha varit ute på middag. K blir tvungen att jobba över idag och han vet inte hur många timmar det blev så vi fick ta en riktigt tidig middag. Tack vare den så är jag just nu inne i en paltkoma och kommer nog stanna kvar där bra länge.

Hmmm, vete fan om jag orkar vänta på att han ska komma hem med renbäddningen. Jag är så sugen på att byta lakan och få ordna till i sängen så det blir fint. Risken finns att jag kommer parkera mig ovanpå överkastet sen med en bok och efter det sjunka in i drömmarnas värld.


If the sun refused to shine



Helgen är inne på sin sista dag. Jag har inte lyckats komma till sängen innan kl 6.00 en enda dag sen i Torsdags. När jag kommer mig till sängen så läser jag lite ur "Marked" och sen filosoferar jag en liten stund innan ögonen ger upp. När jag vaknar är jag snuvig och känner mig seg, men ändå utvilad...

Jag har fått lite julkort i år igen. Det första som kom var från kommunen där E kommer ifrån, de tackade oss för vår goda insats som stödfamilj detta år o.s.v. Efter det kortet kom det ett från min chef som tackade mig för detta år också fick jag ett presentkort till den Italienska restaurangen som finns här i stan. Jag har aldrig varit och ätit där, folk brukar säga att det är gott men riktigt dyrt! Det ska bli spännande att gå dit nästa år och det känns super att man är uppskattad av cheferna.

En avi kom i fredags. Äntligen är mina saker som jag beställde i början av Nov på G. Ett nytt överkast till sovrummet, julpåslakan och lakan som man spänner över madrassen. Jag hoppas att överkastet är så varmt som det såg ut för just nu sover jag med två täcken varje natt.

Nåjå, jag ska inte sitta här och tråka ut er hela dagen. Min lunch är äntligen klar - Kycklingspett med ris, jordnötssås och wookade grönsaker. I know, det är lite lyxigt till lunch men det är så förbaskat gott *nom nom*

Slut i kroppen


"Döm ingen förrän du har gått en mil i hans mockasiner"

Jag vaknade imorse och kände mig varken pigg eller frisk. Mådde illa större delen av morgonen och när vi gick till sjukhuset så var det inte bara kallt utan det blåste och snöade lite. Jag brukar inte vara den som gnäller att det är kallt utomhus men idag var det baske mig iskallt. Jag frös som en bäver under promenaden trots att jag hade både kappan på, vantar och halsduk!

Väl framme så hoppades jag att de hade bytt labb som Å sa på jobbet. Men hon måste ha varit på ett annat ställe för jag fick då gå till samma som gången innan. Först höll de på att fippla med remisserna och filosofera ang. dem. Efter många om och men kom de fram till att de skulle skickas till Umeå eftersom det ska analyseras och "bokföras".

När jag placerat rumpan i stolen så var jag ett vrak. Som vanligt när jag ser alla provrör och nålar så får jag panik. Damen lugnade mig med att det "bara" var fem rör blod som skulle tas, normalt brukar de ta två till tre. Jag visade henne ett blodkärl som alla har fått blod ur på första försöket, lyssnade hon? Nej nej, hon ville minsann klämma och känna själv också säger hon som alla andra sagt: "Åh, här har vi ett fint ett" och jag fick bli riktigt förbannad på henne innan hon lyssnade och stack där jag visade. Jag vet inte vad jag hade gjort om hon hade börjat gräva runt på det andra stället där ingen lyckats få blod och då menar jag ingen varken de i Kalix, Härnösand eller Sundsvall... men alla jävlar vill likförbannat dit! Men seriöst, om någon säger att de verkligen ogillar nålar så är det verkligen dags att lyssna på dem!

När provet var taget så var jag så yr att jag trodde jag skulle svimma. Jag lyckades ta mig till K innan jag fick hitta en stol att sitta i, han tyckte jag såg ut som ett spöke för jag var likblek. Själv ville jag mest ta mig därifrån och gå och kräkas någonstans. Nu är min arm öm och jag ska gå och sova. Jag orkar verkligen inte vara uppe något mer.

En postivit sak har jag dock att berätta. Jag kommer INTE behöva ta några mer blodprover detta år! Hela två veckor + då utan att behöva gå till sjukhuset, kul kul.


Vipkort på Sjukhuset

Imorgon är det dags igen! Jag ska satsa på att vara på sjukhuset till klockan 10.00, detta för att vissa prover måste tas efter klockan 10.00 och andra innan 11.00. Mitt snygga blåmärke från förra veckan har precis försvunnit, kul att få tillbaka lite nytt. Men men, det är bara att vänja sig eftersom jag kommer få fortsätta att ta prover till höger och vänster *suck*. Börjar känna mig lite stressad efter min heldag på sjukhuset och tror nog att jag kommer få ringa min kontakt på sjukhuset bara för att bli lite lugnare.

Annars händer det inte allt för mycket. Mitt dygn är upp och ner, jag somnar på morgonen och vaknar allt för tidigt trots det. Jag känner mig tömd på energi och skulle nästan kunna göra vad som helst för att känna mig utvilad.

Idag fick jag ett samtal från en affär där jag har beställt ett bord och stolar. De ville bara säga att de inte kommer hinna få hem stolarna detta år. Lite tråkigt men den som väntar på någonting gott.... Det enda positiva med det är att jag får chans att möblera om i sovrummet i lugn och ro eftersom soffan kommer få flytta in dit. Men det blir nog bra tillslut.


Vacker



Du vet att du inte behövde, du vet att jag älskar dem. Du är inte den enda som minns Dec för så många år sedan. ♥

I will remember




Dagar som denna är det lätt att fastna i minnen. Alltid när jag kommer in i ett stadie i livet då saker är svårt så kommer jag att tänka på J. Då tänker jag på hur mycket jag saknar honom, stunder vi haft åker som en film framför ögonen. Jag kan fortfarande inte idag förstå att han verkligen är död, att jag aldrig mer kommer få se honom. Mitt hjärta vägrar acceptera det som min hjärna vet, J är död och det är den kalla, sanna verkligheten.

Tänk att en person man kännt i 3år, kan göra ett sånt stor intryck. Jag har aldrig och kommer förmodligen aldrig träffa någon som J igen i hela mitt liv. Han var en sån speciell person, en liten ängel. Jag är dock tacksam att jag fick möjligheten att lära känna honom, spendera tid med honom och vara hans vän. Gud, vad jag önskar att alla mina vänner hade fått träffa honom, några få gjorde det och alla gillade honom. J var en person som såg alla och tog sig tid för dem. En kram från honom kunde lysa upp min dag och att prata med honom gav mig alltid ett inre lugn.

Att förlora någon till självmord, är ingenting jag önskar någon annan. Den chocken som kommer genom ens kropp, när man vet att det inte var någon olycka, att allt var planerat in i minsta detalj för att inte misslyckas. Men att leva med ovissheten, tänk om han ångrade sig sekunden innan, när allt redan var för sent? Tänk om han var där i sin ensamhet och allt han kände var ånger? Jag hoppas i mitt hjärta att allt han kände var glädje, jag skuklle inte klara av att tänka på ett annat sätt. J's död har varit en av de jag har haft svårast att bearbeta, visst har andra dött som jag har haft ett djupare band med som min farfar, men han var ändå gammal... min farfar hade levt sitt liv, sett sina barn växa upp, sett barnbarnen formas till vuxna individer och sedan sett dem få barn själva. Farfar var över 80år men J var bara 22år. Hans liv hade bara börjat.

Alla frågor som åker runt i mitt huvud, alla svar som man aldrig kommer få till hundra procent. Kanske att jag någon dag kommer få svar på dem alla. Dagar som dessa förbannar jag det faktum att jag inte skaffade en kamera under dessa år vi umgicks, allt jag har är fyra bilder på honom och hundratals minnen av honom. I mitt huvud kommer han alltid vara den unga killen, med det lite för långa håret och den skarpaste hjärnan jag någonsin mött.

Dagar som denna, borde jag bara lägga mig i sängen och inte tänka så mycket. Men jag önskar så förtvivlat att jag hade J här, att jag skulle kunna prata med honom om allt jag fått reda på när jag varit på sjukhuset. Att få dela min rädsla och ångest med någon, en person som jag vet finns där och som verklilgen lyssnar. Inte någon som lyssnar, men samtidigt sitter med sina egna problem må det vara enkla vardagsproblem, jobb eller bara en oförmåga att focusera på andra än sig själv.Jag saknar att sitta ute på trappen vid biblo och känna den värme som utstrålades från J.



Saknad



Min allra käraste vän
Jag SAKNAR dig
Dina ögon, ditt leende, ditt skratt
Jag saknar din kämpar glöd, din vilja att hjälpa
Jag saknar din varma famn, dina tröstande ord
Ord som gav oss alla glädje och hopp
Jag saknar lektionerna vi hade ihop
Jag saknar dig

Min allra käraste vän
VARFÖR?
Det känns som igår
Det känns som att du var här igår
Här hos mig
Ändå har jag saknat dig i en evighet
En evighet av smärta, sorg och saknad
Blandat med bitterljuva minnen
Minnen av en svunnen tid
En tid då det var glädje i klassen
Klassen var på väg mot att äntligen bli enad
Enad efter år av osämja

Min allra käraste vän
Du orkade inte mer
Ditt ljus hade brunnit mot sitt slut
Din själ var mörk och tom
En tomhet som du inte delade med dig av
Du visade ett leende
Du gav kärlek
Min allra käraste vän
Jag kommer alltid minnas dig, med ett leende och en tår på kinden

Min allra käraste vän
Ditt leende har bleknat
Men inom mig lever det än
Din kropp har blivit stel och kall
Men din själ har vandrat vidare
Kanske har du äntligen funnit frid
Den frid du inte kunde hitta här på jorden
Den frid du så ivrigt letade efter
Kanske har du äntligen funnit alla svaren
Svaren på frågorna, som ständigt malde inom dig
Min allra käraste vän
Min studiekamrat
Mitt stöd

Min allra käraste vän
Jag SAKNAR dig.
Idag, imorgon alltid
Du kommer alltid vara min Ängel
Min allra käraste vän
Vila i frid
Jag säger som du alltid sa efter en lång dag
Vi ses i Nangijala

Jag saknar dig!

... ... ...



 

Kan du läsa mina ärrade bokstäver älskling?

Ord för ord som splittrats av en storm.

Kan du se dess innehåll och länkar,
som för omvärlden är dold.

Kan du med kärlek och omsorg,
få dem till en mening av betydelse.

Kan du med tålamod och lyhördhet,
se dess rop efter dig.

Kan du läsa mina ärrade bokstäver älskling?
Ord som formar:

Jag
saknar
dig!




Kan du läsa mina ärrade bokstäver älskling?
Ord för ord som splittrats av en storm.

Kan du se dess innehåll och länkar,
trots den ibland kalla utsidan.

Kan du med kärlek och omsorg,
se det som fortfarande finns där - under ytan.

Kan du med tålamod och lyhördhet,
se den sanning jag inte kan formulera med min röst.

Kan du läsa mina ärrade bokstäver älskling?
Ord som fortfarande och alltid kommer forma:

Jag
älskar
dig!

Because tonight belongs to lovers

 

 


Fan!

En heldag på sjukhuset idag. Jag är trött i kropp och själ, fick med mig hem lite remisser så till veckan måste jag gå på sjukhuset här i stan och ta ännu mer blodprov som de ska använda till sina analyser. Det har just börjat, jag är arg, ledsen och slut som artist redan. När hon gav mig resultatet så gick luften ur mig, men ändå satt jag där och log när jag svarade på 2000 frågor och fick genomgå en intervju. En Oscar till mig idag.

Efter att ha spenderat kvällen i telefon med familjen så känner jag mig tom. Alla ord om att det kommer nog ordna sig och vi har pratat med den som håller på att undersöka ang. det och det. Vad hjälper det mig egentligen? Jag vill bara ta en filt och gräva ner mig i en grop och inte titta ut något mer.

Alla saker som cirkulerar i mitt huvud. Oron över att behöva gå och ta fler prover och att inte riktigt ha kontroll, det är inte alls kul. Just nu har jag bara ont och känner mig sönder på insidan. Ibland tror människor att man är som ett pussel, om man får alla bitarna på plats så blir allt bra.. men det går inte alltid. Mitt pussel är trasigt, så är det.

Nu ska jag ta mina tvåtusen tankar och gå till sängen. Förhoppningsvis får jag mer än 3,5h sömn inatt innan jag ska gå till jobbet.

Trevlig jävla helg på er.

"Life is what happens to you while you're busy making other plans" - John Lennon

Sitter och väntar på min skjuts till sjukhuset. S smsade imorse och sa att hon skulle åka till sjukhuset tidigare idag, det innebär att jag kan åka med henne dit så slipper Herr Dl kliva upp tidigt. Det känns bra att inte han ska känna sig tvingad att kliva upp tidigt och åka en herrans massa mil när han är ledig.

Jag har inte fått sova många timmar. Kom mig till sängen vid 4.30 och hade svårt att somna. Imorse fick jag ett sms 8.10 och sen klockan 9.10 när jag äntligen började somna om så ringde det på hemtelefonen, det var de från sjukhuset som ville påminna mig om min tid idag. Jag vet inte vad det är med det där sjukhuset men det är andra gången de ringer och påminner mig om mötet, obs att jag aldrig har missat ett möte där någonsin.

Iaf, ska inte bli långrandig här. S borde vara utanför när som helst så jag ska se att jag har med mig allt i väskan och sen ta på mig skor och jacka. Jag hoppas verkligen att dagen går fort och att alla tester o.s.v. är icke obehagliga! Ok, jag vet att jag önskar för mkt men man kan alltid hoppas.

Imorgon är det jobb för f*n. Det ska bli intressant och se när jag kommer mig i säng ikväll. Just nu verkar det som att varje gång jag måste i säng så blir jag som ett barn och vägrar bli trött. Vi får helt enkelt hoppas på att en heldag på sjukhuset kan få mig trött och slut.

Ha en trevlig dag alla.

Freedom´s just another word for nothing left to loose

Jag har suttit in i det längsta och låtsas att jag inte oroar mig för torsdag, men det gör jag. Jag verkligen avskyr att fara till sjukhuset när jag inte vet vad jag har att vänta mig. Eftersom jag kommer vara där större delen av dagen så hinner min hjärna måla upp 2000 olika scener som kan komma. Äh, det är bara att bita ihop och hoppas på det bästa. Jag hoppas att dl kan skjutsa mig dit så jag inte behöver sitta och vänta nästan 2h på mitt första möte på sjukhuset.

Idag kommer en VVS-montör på besök. Det ska bli riktigt skönt för det är fruktansvärt irriterande att måsta skrapa golvet varje gång man går in. E hade satt sin handduk på golvet natten mot måndagen så den var inte lite blöt, det vara bara att slänga in den i tvättmaskinen och ta en tur där.

Jag hatar telefonförsäljare. Varför i helvete ska de ringa till en före fan?! Det bästa är när det ringer och jag sliter mig upp och kämpar för att inte kräkas hela vägen till telefonen p.g.a. att jag är så trött.. sen när jag lyfter luren så får man ett PIP i öronen. Jävla telefonväxlar som ringer upp flera nummer och när ett svarar stängs de andra ner.

Nåjå, ska sitta och titta på lite serier under tiden som jag väntar på gubben.
Till mina vänner, ni vet vilka ni är, jag saknar er. ♥

Test på Expressen

Minns du filmreplikerna?

- jag fick 23 av 26!

Have you ever seen the rain

 

.... var är all snö? Detta eviga regnande kan göra den mest positiva negativ. Jag hoppas verkligen att vi får en vit vinter, här är det fortfarande grönt på marken *suck* Men vem vet, kanske att det mitt i allt när man vaknar är vitt överallt?


E gick iväg till skolan vid 9.30. Detta var sista helgen hon är hos oss för detta året iaf, hon kommer tillbaka i mitten av Jan. Det har verkligen gått kanon att ha henne med oss, inte för att jag tvivlade på att det skulle gå bra ;) Nu kommer det bli några lugna och tysta helger hemma hos oss, om nu inte våra vänner väljer att hälsa på mitt i allt


Man får en känsla av att inte vara i Sverige när man ser byggnaden.


Igår var jag och E ute på en promenad. Jag passade på att ta lite kort under promenaden, tyvärr var det inte världens bästa väder då heller så bilderna ser inte allt för roliga ut. Efter promenaden lämnade vi Mirre i lägenheten också gick vi till Rutiga Duken och käkade lunch, jag beställde en Kyckling baugette... Förstå vilka minnen jag fick när jag satt och åt den, jag reste tillbaka i tiden och vips var jag 10år gammal och satt med min syster på samma café, vilken känsla. J tog alltid med mig (och M när han var med) till Rutiga Duken och vi fullkomligt älskade att äta lunch där, det var en av höjdpunkterna med att hälsa på i Härnösand också Birsta så klart då vi alltid besökte "Godishuset" och handlade godis som räckte i flera veckor.

 

Efter lunchen hamnade jag på rygg tillsammans med "De äldre". Den boken är snart slut och då ska jag läsa ut den tredje (hoppas jag). Mitt enda problem är att jag precis fick ett sms om att mina böcker som jag beställde tidigare har kommit till utlämningsstället nu! *Gaaah*. Vet ni vad detta innebär?! Jo, jag har nu 7 andra böcker att läsa utöver den tredje boken + att jag om jag minns rätt har ytterligare 2-3 böcker som jag handlade innan jag fick 9 böcker förra månaden.

 

Blomman mamma skickade med syster.


Om jag skulle hamna i Lyxfällan så skulle de skälla på mig ang. mina böcker. "Jadu, Anna... vi ser här att du har handlat böcker för XXX kronor när du skulle ha betalat dina räkningar."..... "Känner du att du har ett beroende av detta?"...... "Om du inte slutar köpa dina böcker så kommer du förlora din familj" också bjuder de in mina vänner som får ställa olika ultimatum: "Om du inte slutar köpa böcker och låna pengar av oss till det så är vi inte dinna vänner något mer". I know, man ska inte skämta om det men det är så det skulle se ut :o Den dagen jag har ett hus kommer jag ha ett rum där det bara är en massa bokhyllor fulla av böcker och en otroligt skön fotölj (som man kan dra i en spak i så man kan ligga mitt i allt = som svärfar har) och bra belysning. Ja, jag vill ha ett alldeles eget bibliotek!

 

Nu har jag suttit och svamlat alldeles för länge. Nu ska jag dra på mig ytterkläderna och gå och hämta mina böcker. Jag hoppas att ni alla får en riktigt fin dag och att ni har bättre väder än vad jag har. ♥

 

 


Lördag


Slinky och Blobben, fler bilder finns här!


Jag blev väckt alldeles för tidigt idag! Syster ringde vid 9.00 och frågade efter koden till porten, de hade varit i Sundsvall på något möte och var tvugna att lämna hotellet de var på klocka 8.00! Hur sjukt är inte det? Kan inte förstå hur de kunde göra så att de fick lämna så tidigt med tanke på att det var alkohol inblandat på kvällen igår till långt in på natten / morgonen... som tur var så dricker inte min syster något (hon ammar)  men de andra stackarna som var där fick sitta i sina bilar etc tills de var redo att köra igen.

Efter frukosten så var det dags för en runda på stan. Syster och E drog iväg medan jag väntade på att E skulle bli klar med sin frukost (hon kom upp lite efter alla andra). När vi väl kom ut hade de andra redan avverkat både H & M, Lindex och Sportaffären. E handlade lite byxor och underkläder, sen såg hon ett halsband med matchande örhängen.. hon hade dock bara råd att köpa en av sakerna så syster fick snällt betala det andra.



Alla åt lunch utom lilla E, hon fick ett sugrör!

Lunch åt vi tillsammans på Big Boy. När lunchen var klar drog syster och hennes make iväg till lite vänner de har i stan och jag gick med K och flickorna till Technicus. Det fanns en himla massa intressanta saker där, vi provade Hjärnaktivitets-grejen, K var oslagbar.. jag kan inte fatta hur han kunde koppla ur sin hjärna så där snabbt.. jag vann mot flickorna men K gick absolut inte! Iof kunde jag inte låta bli att skratta åt honom där han satt och såg ut som en mupp, det enda som fattades var lite dreggel! En besvikelse dock var att de inte hade igång planatoriet, jag ville titta på stjärnor!

Syster ringde alldeles för fort (kändes det som). Hennes make ville inte stanna i Härnösand över natten utan han skulle absolut åka hem. E och syster protesterade men han vägrade lyssna. Innan vi lämnade technicus inhandlade jag en slinky, ett litet timglas (just vad vi behöver till våra fyllespel), en liten "blobb" och en halkig grej som slinker iväg bara man tittar på den. E fick sig en "blobb" hon också som hon skulle ta med hem.

Nu är det lugnt och tyst i lägenheten. E sitter och tittar på Hajen, K sitter vid sin dator och spelar något spel.. själv funderar jag på att återvända till min bok och läsa lite mer.


Mina tofflor, ja, jag vet att det är Hello Kitty (alla fjortisars dröm) men det fanns inga andra och nöden har ingen lag, vill inte frysa om fötterna i lägenheten varje kväll. Obs hornen på Hello Kitty!

På Fredag är det fest


Sötnosen i pyjamas

.... eller något liknande har jag för mig att de sjöng i en reklamfilm förr i tiden. Just nu håller K på att göra tacofärsen och sen ska vi sätta oss vid bordet och frossa. Det var verkligen längesen jag åt tacos, som jag har längtat. Ingen blev gladare än jag när både E och E sa att de älskar tacos!

Idag har det varit full rulle i Härnösand. Syster och maken klev upp runt 7 och då vaknade jag också. Mina ögon sved eftersom jag inte somnade förrän runt 3.00 om inte senare (fastnade i boken).. men jag klev upp ändå och dukade fram frukost åt dem. Lilla E satt och "hoppade" i köket på rumpan och gjorde olika höga ljud hela tiden och sen flinade hon, hon diggar verkligen akustiken i lägenheten med det höga taket. Mirre blev nyfiken på henne och gick dit men han lärde sig fort att han inte skulle stå för nära, E hann med att både dra honom i svansen och ena örat innan han kom sig därifrån.

Jag och E hann med att gosa lite. Vi gick omkring i lägenheten och hon tittade nyfiket på allt som fanns där. När jag hissade upp henne i luften kom det ett tandlöst leende hela tiden, bebisar är så söta när de ler överlyckigt åt en. Det är nästan hemskt hur fort bebisar växer, sist jag såg E dingade hon precis 3kg och nu är hon "tung" om man jämför med då... men ack så söt ♥

Vi har hunnit springa en sväng på stan idag. Flickorna kollade på kläder, böcker och smycken. Jag hittade ett par tofflor att ha hemma, kanske inte det motiv jag helst hade velat ha men de är varma och sköna. Vem vet, ni kanske får se en bild på dem vid tillfälle.

Oj oj, nu är det dags för middag. Magen kurrar och alla dofter som kommer från köket kommer ta livet av mig om jag inte får mat snart :) Vi ses när vi ses helt enkelt.


"Men Moster, sluta säg mitt namn och fota, du är sååå jobbig"

... ... ...



Igår avslutade jag Eragon innan jag somnade. Det var längesen jag var så inne i en fantasybok (som jag pratade om igår) och det kändes underbart. Jag hade planer på att påbörja bok nummer två efter att jag hade läst den sista sidan men mina ögon ville inte mer. Det första jag gjorde när jag slog upp ögonen var att börja läsa, även idag ville hjärnan mer än ögonen som gav upp och jag däckade i nästan två timmar.

Jag blev väckt av telefonen som vägrade sluta ringa!
Det var J som ville gå ut och käka lunch och idag tackade jag minsann Ja. K ska ut med jobbet på en julfest så då tänkte jag att jag käkar lunch ute också äter jag rester till middag istället (jag hatar att laga mat till en person). Efter lunchen smet jag in på affären och köpte det som fattas till middagen som vi ska äta imorgon.

När jag kom hem hade jag planer på att gå och läsa, tyvärr fastnade jag vid datorn. Har hunnit prata lite med vänner och hoppat runt i de olika facebook-spelen. Iof har jag hunnit med en vettig sak också, Fröken L har fått sina klor kapade. Hon är ganska rolig att klippa klorna på, hon ska alltid låtsas att hon hatar det och snurra runt som en ål.. MEN när man väl har börjat klippa så spinner hon och börjar slicka en på handen. Kattar är allt bra märkliga men ack så underbara djur.

När man pratar om Fröken L så måste jag berätta en sak!
Jag handlade som ni kanske minns lite kattsand o.s.v. i Söndags och då fick man med "blötmat" också, nu har L blivit riktigt kräsen och vägrar äta något annat än just den. Tidigare har hon inte varit så brydd om just blötmat utan hon har mest bara slickat bort "fettet" och sen skippat resten.. men nu mina vänner, nu SKRIKER hon så fort hon får se påsen och vill inte ha något annat! Jag blir tossig på den kissen, hade hon inte kunnat bestämma sig för lite billigare blötmat? Jag hpppas att det är något som kommer gå över, hon kan allt glömma att hon ska få käka blötmat varje dag *elak matte*.

Dags att gå tillbaka till sängen och läsa lite när man har tid.
Mez eller John som han heter utmanade mig igår när det kommer till Eragon serien.. vem som hinner läsa ut den först! Huga, jag brukar ha svårt att säga Nej till utmaningar så självklart tackade jag Ja. Synd bara att jag har främmande hela helgen + E så jag kommer inte alls ha så mycket tid att läsa som jag annars har. Bäst att läsa när man har tid!

Ta hand om Er. ♥

I wish I could fly


Jag har fastnat i boken om Eragon.
Jag köpte boken igår efter att jag lunchat med J, idag är jag på sidan 320 eller något liknande. Självklart lyckades jag inte bara handla Eragon utan jag köpte även de två andra böckerna i serien och efter ett samtal med en Engelsman som jag känner så är det tydligen på väg ut en 4e bok även om det var menat att bli en triologi i början. Ack ack, detta innebär att det är tre serier jag läser nu som jag väntar på den avslutande boken till. Jag måste erkänna att jag är imponerad av Christopher Paolini, det är inte många som har en sån fantasi att skriva en bok som han gjorde när han var 15år.. eller påbörjade när han var 15år kanske jag skulle skriva.

Man kan säga att jag just nu är fast i fantasy-träsket. Från att ha varit väldigt focuserad på böcker med mord, spänning och olika fall så är jag nu inne i vampyrer, magi o.s.v. Det är så många år sedan jag var fast i denna genre och det känns tryggt att komma tillbaka till den. Ibland behöver man verkligen rena fantasier som aldrig? kommer hända, drakar som flyger omkring, häxor som trollar och väsen som inte existerar. Ta det inte fel, jag älskar att läsa deckare men det som sker i dem är inte allt för långt från verkligheten vi lever i och ibland behöver man något främmande.

Nu ropar boken mitt namn! Klev bara upp tidigare för att handla lite inför helgen, ta ut vovven på en promenad och sen passade jag på att käka lunch. Men nu mina vänner, nu är det dags för mig att försvinna in i en värld där jag känner igen mig från mina yngre år, jag mår faktiskt riktigt bra just idag och det var just vad jag behövde mitt i allt det hemska som sker runt omkring mig.

RSS 2.0