Ledig


Släkten bor mellan Lule och Haparanda -> Närmare Happis dock

N
u tar jag helg, jobbar inte igen förrän på Tisdag kväll. Jag har hört rykten om att det kommer bli fint väder under helgen, får hålla tummar och tår att det blir det :) Helgen ska spenderas tillsammans med sambon, ska försöka hinna med lite Nintendo Wii, någon film också hoppas jag på en tur till stranden. Har även planer på att ta med Mirre till Sjukhusparken så han kan få springa fritt där och leka av sig lite.



J
ag håller på att planera en liten tripp till riktiga Norrland (även om folk från Söder envisas med att detta är Norrland fast det är mitt i Sverige och har Västerbotten ovanför sig, men vill man vara så att Norrland är över halva Sverige så be my guest)).  Jag har inte riktigt hunnit bestämma än om jag ska åka nu i Aug eller om jag ska ta och åka i Sep istället. Antar att det beror på släkten. Det var längesen jag var uppe i norr och spenderade tid med familjen, det ska bli spännande att träffa lilla E och valpen som jag har hört så mycket om. Jag längtar ut till stugan så man får lite lugn och ro och ett hus där man slipper allt ljud som kommer när man bor som vi gör - mitt i centrum

Dags att gå ut på en liten promenad, ses.

... .. ...


D
et stormar runt mig, jag är fångad av en våg och kämpar för att inte krossas mot klipporna. Min mun är full av vatten, mina ögon svider och jag kämpar en strid för att inte dras med ner i djupet. Men någonstans i allt det hemska ser jag en liten ljusglimt, ett hopp om att saker ska bli annorlunda. Så länge jag ser det ljuset kommer jag fortsätta att kämpa, men du måste kämpa tillsammans med mig. Detta är inte en kamp som jag kan vinna åt dig, du måste ta upp den själv. Snälla, söta, rara.. ta upp kampen och ge dig inte, ta min hand och vi kan kämpa mot vågorna tillsammans men endast du kan ta dig upp på stranden till säkerheten.


...

Pink Floyd är det som gäller ikväll









Onsdag


Tog en bild igår när vi lämnade badstället för att åka till ett annat när det kom dit en massa "muppar". Det är svårt att tänka sig att det började ösregna när vi kom till stranden och sen tittade solen fram och stannade resten av kvällen. Tyvärr kan man inte se hela stranden p.g.a solen som var alldeles för stark.

Eftersom kvällen blev som den blev igår eller snarare natten så har jag fått kämpa hela dagen för att hålla mig vaken. När jag slutade gick jag in på Lindex och shoppade loss tillsammans med K. Det slutade med att jag kom ut med en klänning, två tunnare tröjor, en lite varmare tröja, strumpor, trosor och en bh. Jag har inte handlat så mycket kläder på år och dar, men just idag kändes det bra. Kläderna är inte min normala "stil" direkt utan mer en som min syster nästan tvingade på mig när hon hade handlat lite kläder till mig i julklapp. Jag hittade en klänning som jag gillade hur den såg ut i formen men kanske inte älskade resten av den men K gillade den skarpt så det blev den iaf. Jag kände mig som en utomjording när jag var ut och käkade middag i den men K sa hela tiden att det ser så fint ut så. Har han fått något fel eller försöker han muntra upp mig efter igår?

Men men, ska se om jag hittar något roligt program som kan användas till att ordna ramar till bilder och få in kommentarer till dem på ett snyggt sätt och lite senare blir det till att bada. K är borta med vinden och spelar frisbeegolf med några vänner, det ryktades om att det skulle finnas öl också så jag väntar inte hem honom på många timmar :)

“Sometimes you put walls up not to keep people out,
but to see who cares enough to break them down.”

“I love walking in the rain, 'cause then no-one knows I'm crying.”


Det känns som att jag håller på att sugas in i ett svarthål och jag har ingenting att hålla fast mig i, när man har haft en riktigt suverän kväll så slås sen benen undan för en. All luft gick ur mig och jag vet inte vad jag ska göra. Jag vet verkligen inte vad jag ska göra, tänka... Det känns som att jag sitter fast i en karusell och jag kan inte komma ur den, den bara snurrar runt.. runt och jag har tappat all kontroll. Att inte berätta för mig under så lång tid? Vem tror ni att ni skyddar? Tror ni att det gör det lättare för mig? Det var min rättighet att få veta, jag skulle ha fått veta det direkt, inte såhär.. inte först nu.


“Tears are words the heart can't express”

Segisar


Sötnosen Lova

Inte många som har hjälp till att hitta bakgrunder till bloggen inte, så den kommer helt enkelt få se ut som den gör nu lite till.

Har jobbat idag, vaknade hela 20min innan väckaren skulle ringa *kors i taket* och jag gick upp! När jag väl var på G till jobbet kom tröttheten farandes som ett brev på posten och ack vad jag gäspade under promenaden. Dagen har varit relativt lugn, hann med att sitta och pula lite med mina korsord :)

Tidigare idag regnade det lite men nu har solen tittat fram, himlen är blå och jag önskar att jag hade en bil så att jag kan ta mig till stranden. Jag har nästan blivit besatt av att bada, det är så skönt och jag vill bara ha mer och mer och mer. Snart kommer K få binda fast mig i en stol och sätta munkavel på mig så mycket som jag pratar om att bada ;)

Hittade två böcker  Vår lilla Hemlighet och Hope när jag var och handlade lite dricka och diskmedel. Jag tror jag ska börja med Hope eftersom den är lite mer lättsam än Vår lilla hemlighet som handlar om en tjej/kvinna som blev våldtagen av sin far och sedan blev gravid med pappan. Jag tror att den boken får vara till en dag då man känner sig nog stark att läsa om allt hemskt i världen. På ett sätt vet jag inte varför jag utsätter mig själv för sådana böcker, jag läste Pojken som kallades Det och alla uppföljare som skrevs, Backom stängda dörrar o.s.v. Kanske är det att jag har läst till lärare och att det inom ett sådant yrke finns risk för att man stöter på ett sådant barn eller så är det bara att jag vill läsa deras historia och visa att man ser dem även om inte personen i fråga vet det.

Iaf, nu ska jag ta mig lite dricka och njuta av solen lite.

"Would you be shocked if I put on something more comfortable?"
- Hell's Angels 1930 -

Jag behöver hjälp!

Jag är sugen på att ändra bakgrunden på bloggen och ta bort blommorna, det kan vara skönt att variera sig lite ibland, nu behöver jag hjälp av Er att hitta en bra bakgrund (helst svart / grått) som jag kan använda mig av :) Sååå, vad väntar ni på? Posta länken under kommentarer så får jag prova mig fram, det kommer komma upp bilder på de olika alternativen och sen blir det en omröstning i slutet :)

Go go go, hitta mig nya bakgrunder ;)

Helgen

Fyndade en bild på staden som jag växte upp i, visst är det vackert?

F
redagen var riktigt härlig, fick främmande av J och P så vi gick ut och käkade tillsammans med K på Östanbäcken, det var supergott som vanligt (skulle lätt kunna äta där ofta om det inte var för att priserna är lite höga) och jag njöt i fulla drag. Efter middagen gick vi iväg och tittade på Crank 2, blev lite sugen på att bada men vädret var alldeles för dåligt för att det skulle fungera. I torsdags badade vi ju på kvällen i regnet men det var inte ens i närheten av skyfallet som kom på fredagen. På lördagen tog jag det passivt, vilade upp mig rejält och sen drog jag iväg på jobbet. Lördagen gick riktigt snabbt och före jag visste om det så var klockan efter 22 och det var dags för mig att duscha och bege mig mot sängen för att läsa lite så att jag skulle somna och orka upp kl 7 dagen efter.

Idag har jag jobbat och löst lite korsord på balkongen, vädret är suveränt här nu.. lite synd för stadsfesten dock att solen kom när den var över.. men jag är glad och nöjd :) Nu blir det en tur till stranden för att bada och umgås *glad*

Trevlig söndag på er där ute.

Stadsfesten är igång

Bild tagen ur: www.allehanda.se/

Nu är den årliga stadsfesten igång, när min syster bodde här kallades den Parkfesten om jag minns rätt. Vi som bor mitt i centrum behöver inte ens gå ut för att höra artisterna utan vi får en live show i sovrummet när man ska sova. Idag vaknade jag till en kvinna som sjöng en massa kända, svenska sånger. Synd bara på vädret som är här i stan, det började regna igår och det har mer eller mindre fortsatt hela tiden. Vi får se hur vädret är ikväll om man vill titta där men ärligt talat käner jag inget större behov av att mingla bland 2000 packade fjortisar.

Badet igår känns även idag, jag känner mig som en ny människa. Det enda negativa är att man känner sig som en  sandhög, man hittar sand på de mest annorlunda ställen :) Men nu är all sand borta och jag luktar riktigt gott (om jag f år säga det själv).

Igår efter badet gav vi (jag, J och P) oss ut för att hitta någonstans att äta, alla ställen vi kom till hade stängt även om det stod stänger 23.00 på ett av dem. Efter att ha åkt runt halva stan och utanför fick vi bege oss till Subway men det kändes lite tråkigt när man var inställd på grillat kött eller en planka! Därför är det bestämt idag att vi ska ge oss ut på en middag *mums*

Vi fick främmande efter middagen igår så vi kikade på lite film Shoot em up och Crank de var underhållande och ett bra avslut på en trevlig kväll :)

Gaah, nu klagar K att vi ska ge oss ut och handla så det är bäst att jag pinnar efter honom.

See you later

Snabbis

En liten snabbis innan jag går och käkar. Jag är inte allt för bra på att uppdatera när jag jobbar mycket också har tanden tagit mycket energi från mig. Men trots detta har jag hunnit vara och bada två kvällar på raken nu, det går inte att beskriva hur skönt det är att bada! Man känner sig så fri och avslappnad i vattnet och när man sen kommer upp så känner man sig som en ny människa.

Nu är jag ledig till på Lördag kl 15.00 så jag ska njuta av ledigheten och ta vara på tiden. Imorgon blir det sovmorgon efter att ha klivit upp mellan 7-8 hela veckan och sen får vi se vad dagen har att erbjuda. Dags att ta på sig dojjorna och ge sig ut.

Trevlig kväll alla

Tandvärk


Jag är så glad att jag inte har något minne av hur det var att få tänder när jag var liten, denna hemska smärta som kommer när jag råkas bita ihop käken eller om kinden tar vid tanden.. FY FAN säger jag bara! Jag kommer ihåg när K höll på att få en visdomstand och han var till tandläkaren och allt de gjorde var att sätta någon spritgrej mot tanden och spola lite vid den. Tjurig som jag är så ska jag ge det några dagar, jag gillar inte tandläkaren och kan jag undvika att gå dit så är jag nöjd. Just nu knaprar jag voltaren och hoppas på att det kommer bli fint. Denna tandvärk eller vad man kan kalla det kunde inte ha kommit mer olägligt, under helgen är det Parkfesten här i stan och jag är bara ledig fredag.. men om jag ska gå och ha ont vet jag inte om jag är så sugen på att gå runt bland en massa folk. Utvöer värken så känner jag mig ganska hängig, känner mig varm / kall om vart annat men ingen feber bryter ut.

Idag blir det soppa till middag och jag kommer nog fortsätta med det i några dagar, provade äta ett bröd men kände mig mest som en hamster då allt bröd hamnade i ena kinden där jag fick "mala" det. K gick genast in för att vi bara ska äta soppa och kommer gå på affären och handla hem några olika. Snällt av honom så jag slipper sitta och surpla på soppa när han äter något gott som man måste tugga.

Dags att ta lite mer voltaren och sen ska jag krypa tillbaka i sängen och läsa en bok i väntan på middagen. Jag har verkligen ingen ork just nu.


Boven i dramat..

är funnen, det är en visdomstand som har bestämt sig för att bråka. Antingen håller den på att växa efter att ha stått still i 12år eller så eller så är det något annat. Huvudvärken och ont i käken kom och gick hela dagen/kvällen igår men under natten vaknade jag och flyttade käken lite och det gjorde så fruktansvärt ont att jag trodde jag skulle tuppa av. När jag lärde mig att inte röra käken så gick det bra men nu när jag ska äta frukost så har jag problem att tugga om jag inte sätter ett finger mot tanden då är det ok. Jag antar att det bara är att härda ut och om det inte gått över till veckan så får jag gå till tandläkaren. Som det är nu så känns det onödigt att gå dit om det bara är en tand som bestämt sig för att växa. Någon som nyss haft växande tänder som kan säga hur lång tid det brukar ta innan det slutar göra ont? :)

Men men, ska försöka få i mig min frukost och sen ska jag läsa / vila lite eftersom jag var vaken mellan 3.20 till runt 5.00 imorse p.g.a. käken.

Sjuk

Det är så förbaskat irriterande! Jag får ont i vänstra sidan av käken och sen vandrar det upp i samma del av huvuder och värker som fan. Det enda som lindrar är att jag dricker något / har munnen full med vätska. Så länge jag gör det så försvinner smärtan i både käke och huvud men när jag inte har något där så kommer det tillbaka sakta men säkert. Vilken tur att detta är veckan som jag jobbar mest av alla.. jag hoppas natten går bra på jobbet och att jag lyckas sova.

Måste gå på apoteket och se om jag kan hitta något som dämpar inflamation o.s.v. och hoppas att det kommer göra det bättre.

Mysiga dagar



Jag måste säga att jag har haft superkul under de senaste dagarna. "Lilla syster" har varit på besök här och det är så roligt att träffa henne igen och hennes karl. Nu har vi verkligen fått lite mer tid att lära känna varandra, innan så hade jag bara träffat hennes karl korta stunder utöver i wow. Nu när jag känner honom lite bättre så ska jag absolut ta tag i att vi ska åka ner och hälsa på henne när K har tid! Det har varit mysigt att ha dem här hos mig under helgen när K har varit borta och vi har hunnit med en massa saker samtidigt som vi har tagit det väldigt lugnt vilket jag uppskattar och behöver efter intensivt jobbande. Tack för några fina dagar C och E <3

En annan sak som glädjer mig är att jag har fått spendera mer tid med J och P, det har varit roligt att få spendera tid mer er. Det var kanon kul att fara och bada med er och mysigt att sitta och ta igen lite tid vid elden under natten som var :) Jag lyckades bada flera gånger igår, både på dagen och sen mitt i natten. Det var såå skönt under natten att bada när stranden var tom och det var tyst och lugnt med dimman som låg över sjön. Vattnet var varmare än jag väntade mig och att sen gå upp och värma sig vid en eld var perfekt.

Denna helgen som var har verkligen varit ett litet kick i mitt liv och detta var precis vad jag behövde just nu. Kvällen igår blev som den blev, inte kanske en riktig fest som jag hade väntat mig. Folk var för trötta eller skulle upp tidigt så det som hade kunnat bli en bra fest slutade väldigt snabbt. Själv packade jag iväg mig och badade så att C och E skulle få lite kvalitetstid tillsammans med varandra och sina vänner.

Allt som allt så har denna helgen varit en av de bästa på länge. Det är alltid skönt att få träffa lilla syster och det sker alldeles för sällan. Jag och K måste verkligen ta tag i att åka ner och hälsa på för det krävs två för att dansa. Det blir lätt att man tänker att det är lättast att hon åker upp som har familj här.. men vi kan också röra på oss för jag vet själv hur mycket det betyder när folk kommer till en också som bort långt bort. Well, det ska ändra på sig! Jag vet att jag tänker så varje gång hon varit uppe men nu måste jag verkligen göra det på allvar också ;)


"Don't walk in front of me, I may not follow.
Don't walk behind me, I may not lead.
Just walk beside me and be my friend"
.~ Albert Camus~

Första doppet


Jag har badat idag för första gången på lääänge, förra sommaren badade jag inte och jag tror inte jag badade sommaren jag jobbade hemma hos mor och far. Det var sjukt skönt i vattnet, lite "kallt" när jag började röra mig mot lite djupare vatten men när jag väl var doppad ville jag nästan inte kliva upp. Jag hann tom med att dyka i lite från en flytbrygga och för första gången på länge tänkte jag inte på hajar när jag badade. Kanske har jag kommit bort från min lilla haj-nojja som jag haft sen jag var liten (orkar inte berätta om det just nu). Det enda negativa var att det hela tiden kom en massa folk dit och barnfamiljer på det! Om jag badar igen hoppas jag att det är lite mindre folk så man kan flyta omkring hur och var man vill!

Efter badet gick vi iväg och käkade på Subway och satt och pratade länge. Jag måste säga att jag hade tokigt trevligt ikväll, det var längesen jag hade en sån avslappnad kväll utomhus i vänners sällskap.

Dags att krypa ner i en av säckarna eller kanske båda tillsammans med en filt och mysa. Tack för en trevlig kväll,


Varmt och skönt

Hur söt får man vara?

N
u är det helg och jag är ledig, börjar inte jobba igen förrän på måndag *jippie*. Solen har bestämt sig för att vara snäll och har varit här både igår och idag, detta innebär att jag längtar efter att få åka ut och bada för första gången denna sommar.

Bah, skrev ett långt inlägg och tänkte inte på att jag började skriva här för några timmar sedan, detta resulterade i att när jag sparade så försvann allt iom att jag loggades ur =( Jag är alldeles för lat för att försöka återberätta allt jag skrivit så det får bli en liten resume.

Jag är så nyfiken på hur K har det nere i Stockholm. Jag har sett på forumet att Holländarna och Belgarna är nöjda, de hade fått sig en suverän rundtur i Stockholm och sen när de skulle ut på krogen så hamnade de på en Gaybar, detta för att en av dem var under 20 så de kom inte in dit de eg. ville. Jag vill också gå på en gaybar, det lät som att de hade kul som tusan där. Nu får det bli måndag så man får se korten som togs *nyfiken*

Det verkar inte bli något bad idag, har väntat hela dagen på J som ev. skulle smsa/ringa om det blev fint väder idag och det är ju KANON VÄDER! Jag vill verkligen bada men eftersom jag inte har någon bil så antar jag att det blir en dusch istället mot kvällen tillsammans med min nya duschcreme.

Dags att börja fundera på vad som ska bli till middag och efter det ska jag nog läsa lite och vila kroppen. Hoppas på en filmkväll ikväll så då behöver jag försöka få lite vila så jag inte somnar. Eftersom jag är ledig hela helgen så vill jag ta vara på tiden så sömn kommer inte prioriteras.

Ps. För de som inte har koll så är flickan på kortet min systers yngsta, hon är nu 4 månader gammal och söt som socker Ds.

Ensam hemma!


Blomma fotad hemma hos syster

Nu sitter K på bussen och lägenheten är sååå tyst. Det är ingen hund som springer runt och söker uppmärksamhet, endast jag och fröken Lova. Lova saknade Mirage igår mot natten och gick och sökte honom och jamade lite, trodde ärligt talat inte att hon skulle sakna honom så mycket som hon verkar göra.   En annan sak Lova har börjat med är att när hon leket med laserpekaren (som hon vill hela tiden) så har hon börjat fräsa åt den när hon märker att hon inte kan "fånga" pricken, det låter så gulligt.

Hmm, jag tror jag går tillbaka till sängen istället för att försöka skriva något vettigt. Jag har en bok som "kallar" på mig i sängen och sen måste jag gå till affären och handla lite inför jobbet ikväll/inatt och imorgon eftersom jag inte kommer komma hem förrän kl 16.00 imorgon. Det är nästan så jag tycker lite synd om Lova som kommer få vara helt ensam så länge, detta blir första gången för henne.

Trevlig dag alla och "I hope you guys have an awesome guildmeeting in Stockholm, see you all on sunday when you are back in your own countries".

En fin dag


D
agen har varit underbar idag. C och E kom hit idag med svärmor just efter 14.00. Vi gick en promenad, jag och K käkade lunch på Donken och E +C tog sig en milkshake. Efter lunchen hämtade jag ut mina efterlängtade böcker och vi gick in till stan och köpte oss glass. Jag tog mig en glassbåt (två kulor och mjukglass runt omkring) med polka och daimglass *jummy*. När glassen var uppäten hittade jag ett kort som jag ska skicka med chockladen till S, inhandlade även magneter med Ångermanlands landskapsblomma på och imorgon ska jag handla en liten söt flaska där det står Härnösand också är det sand i den. Jag tror han kommer gilla det jag skickar med K ner till Stockholm.

A och C gick och tittade i lite affärer idag så jag, K och Dl satte oss på Mellanholmen och solade lite på scenen. Efter ett tag samlades alla och vi gick hem till oss och pratade lite i väntan på att vi skulle bli hungriga inför middagen. Vid 7 gick vi ut och åt på Östanbäcken, jag måste bara säga att maten de har där är så förbaskat god! Även denna gång åt jag en planka, E tog också en och syskonen köpte sig grillspett med klyftpotatis och tzatziki. Alla var mätta och nöjda när vi kom därifrån :)

Resten av kvällen har varit lugn, jag har suttit och löst lite korsord och tittat efter True Blood avsnitt 3 och 4. K har varit duktig och har lyckats stryka sina skjortor med lite hjälp av svärmor som visade honom hur man skulle göra :) Nu är hans väska packad och han är redo att åka till Stockholm för att träffa lite vänner från guilden.

Nu ska jag börja fundera på en dusch och sen blir det nog till att krypa ner i sängen med en av de nya böckerna.

Tack för en trevlig dag ♥

Äntligen är de här..


S
enast igår innan jag somnade kommenterade jag till K att mina böcker borde komma snart. Idag kl 11.09 fick jag ett sms där det stod att jag kunde komma och hämta ut den kl 14.00. Bokus var relativt snabba på att skicka böckerna men en dålig sak med dem är att jag inte kan välja utlämningsställe, detta innebär att jag får gå till andra sidan stan för att få hem böckerna. Iaf det stod att de finns där 14.00 idag så jag antar att jag får palla mig dit någon gång efter 14.00 eller så går jag när svärmor har hämtat upp Mirage.

Ikväll har jag dock inga som helst planer, det finns en stor risk att jag kommer fastna i en av böckerna som jag har köpt... men jag har bestämt mig för att försöka dra ut på dem lite även om 11 böcker kan tyckas många så försvinner de allt för snabbt.

Dags att äta lite lunch och sen ska K gå och klippa sig och ordna allt inför resan imorgon. Själv måste jag gå och skicka iväg ett brev till A-kassan som vill ha papper på hur jag har arbetat (irriterande att de inte kunde vänta till slutet av Sep då jag arbetat klart och går som timvikarie igen) också ska jag köpa choklad till S som kommer till Stockholm imorgon. Jag har bestämt mig för att lära honom att svensk choklad minsann är godare än Belgisk!


Kortet togs när han busade i sängen i samma veva
som jag renbäddade.

Late last night I got an S. O. S.




..
just nu har jag "Somewhere near Japan" i skallen, en på jobbet har pratat om den några gånger eftersom han gillar lite äldre musik så nu var jag tvungen att lyssna på den på youtube.

♥ Fröken E - 4månader gammal.

J
ag skickade ett sms till min syster här om dagen och frågade om hon inte kunde skicka kort på sina två "bebisar" I och E eftersom jag inte har fått något kort på dem på länge. Jag hade sån tur att jag fick inte bara ett utan tre bilder från henne och snäll som jag är så tänkte jag dela med mig med två av dem för de är så fina :) När hon skickade kortet på I så var texten: Äter, skiter, sover och låter. Jag skickade genast ett sms för att höra om hon blivit rumsren och svaret blev: "Nja, hon går ut och leker och sen kommer hon in och skiter, men i övrigt går det bra". Fröken E hade exakt samma text som I men där var det ingen idé att fråga om hon var blöjfri för om en 4 månaders bebis är blöjfri så blir jag rädd :)


Fröken I -  4månader gammal.

A
ck ack, klockan är redan över 4.00. Nu ska jag plocka ihop lite och sen blir det till att gå till sängen! Imorgon kommer svärmor hit för att hämta vovven, han ska vara med henne och svärfar till på söndag. Det kommer nog kännas ganska tomt utan vovven men ack så skönt det kommer vara att kunna sova och vrida på sig utan att man hör en hund som morrar lite missnöjt. Detta innebär att jag och L kommer få lite kvalitetstid tillsammans (som att hon kommer märka någonting) och jag kan duscha hur länge jag vill utan att behöva oroa mig för att få kallt vatten innan jag har hunnit tvätta håret :)

Natti natti på er alla vänner och de som jag inte känner ♥


Lova goes model

"Hmm, varför luktar min tass så konstigt.."

eller så vill hon bara vara i centrum av allt :) Innan mobilen var hos mig så låg hon i alla omöjliga ställningar och såg sååå söt ut. Jag försökte fota henne lite men hon var inte riktigt med på noterna som ni nog kan se :)


Matte vill fota mig framifrån men allt jag ger henne är en profilbild




Matte brukar kalla detta "Fat cat pose" själv tycker jag det är bekvämt
och det är en av mina absoluta favoriter



Här har hon upptäckt att det finns en muspekare på skärmen




Här börjar hon fixa benen för att hamna i en annan av hennes favoriter-
haren




Här avslutar hon med "haren" tyvärr ville hon inte ställa upp med en
ansiktsbild till det hela ocokså.


S
orry till alla som väntade sig ett intressant inlägg och fick en serie på en knasig kisse istället. Nästa projekt är att fota hunden.

Home sweet home

Har ganska precis kommit hem efter att ha varit 25h på jobbet, självklart tittade solen fram när jag började jobba och 30 min innan jag slutade började molnen komma! Jag gjorde riktigt goda klyftpotatisar idag på jobbet med salt och citronpeppar på, jag blev så sugen själv att jag ringde hem och bad K gå till affären och handla potatis och skala tills jag kom hem. En kvart innan jag slutade ringde han och frågade om jag kunde gå med på att bli utbjuden på middag istället, latrmasken orkade inte gå på affären och handla.. vad kan man säga? Karlar... *suck*


Inatt höll jag på att få en hjärtinfarkt, jag hade precis somnat och BAM kl 00.00 drog ena klockan på sängbordet igång. Jag kan inte förstå vem som skulle komma på att ställa klockan på 12 på jobbet eftersom vi ska upp före f'n. Det tog ett tag innan pulsen la sig och alla historier som ordinarie berättat om lägenheten drog genom mitt huvud, sen kom jag på att när jag såg på Montel's show att de sa att spöktimmen inte är förrän klockan 3, detta resulterade att jag fick lite ro i kroppen efter ett "klago-samtal" hem till karln.

Nu ska jag gå iväg och bli bjuden på middag som utlovat, ha en fortsatt trevlig dag alla ♥

No work today

På min lediga dag så kommer det ingen sol, det är så grått som det kan bli utomhus just nu. Hur roligt är det på en skala från 1-10? Jag hade tänkt att vi skulle gå och ordna dammsugarpåsar idag men när man tittar ut och det ser ut som att det kan börja regna vilken sekund som helst så får det allt vänta till imorgon. En dag som denna så saknar man detta



Eftersom vädret är så uselt så har jag och K bokat in en filmkväll tillsammans, det låter nästan hemskt att man ska måsta boka in en filmkväll när man bor tillsammans men så kan det vara :) Både han och jag har olika intressen och pysslar med olika saker när vi är lediga. Antingen är det jag som sitter och lirar med en kompis, läser en bok (som jag inte vill släppa) eller löser korsord och han kan sitta och se en film jag absolut inte vill se, eller så har han fått en idé och ritar som en galning o.s.v. Men ikväll har vi en date, vi argumenterar fortfarande om vilken film vi ska se så vi får se vem som "vinner".

Jag ska även försöka hinna med att lösa lite korsord, ärligt talat kan jag inte förstå hur det kan vara så pass beroendeframkallande som det är. Hela tiden rusar potentiella ord genom min skalle och ord jag inte hann lösa på jobbet cirkulerar också runt. H-j-ä-l-p, jag håller på att bli tossig. Här om dagen gick det så långt att jag pratade med min pappa två gånger för att jag körde fast på lite ord och han ville skicka vidare mig till min mormor. Snart vågar jag inte ringa honom alls för då kommer han direkt fråga om jag löser korsord (som att jag inte kan ringa av andra orsaker också).


Bild på min kisse lånad från Dl's flickas B-dagbok


F
röken L är tokigare än någonsin tror jag. Hon är fortfarande lika tokig i laserpekaren och den är allt hon tänker på. Varje gång hon kommer upp på databordet så är det den hon är ute efter. Hon smyger sig fram och tror att hon är osynlig, sen kastar hon omkull sig vid dataskärmen och viftar lite nonchalant på svansen. Hon tror att jag inte vet, men en sak kan jag säga dig Lova och det är: Jag VET vad du är ute efter. Oftast ger jag och K upp och tar fram den så hon får leka, det har blivit lite som Pavlos hundar med denna nu! Ibland ger sig Mirage in i leken, han är så förbaskat klumpig och även om kissen är bra på att "bränna gummi" när hon tvärnitar så åker hunden mest in i väggen för han hinner inte få stopp. När han är less på att katten leker så jagar han henne istället för den röda pricken och sen knuffar han omkull henne. Vad har jag gjort för att få sådana mystiska djur?

Jag har inte glömt...



Idag är det 6år sedan jag fick ett av de mest smärtsamma telefonsamtal i hela mitt liv. Min vän och klasskamrat fanns inte längre bland oss. Hur många gånger har jag inte frågat mig varför och funderat på om jag hade kunnat göra något. Men du lurade oss alla vännen, ingen förstod förrän det var försent. Jag hade iof blivit förvånad om du inte hade lyckats med ditt spel för korkad var du då inte. Varje år är denna dagen otroligt tung och jobbig för mig, för det mesta försöker jag förtränga det men ändå så tänker jag tillbaka på tiden som var. Jag vill tacka dig för den tiden vi fick tillsammans, tre år var alldeles för lite och du lämnade ett stort avtryck i mitt liv och en enorm saknad.

Det är längesen jag besökte din grav, du får förlåta mig för jag orkar verkligen inte. Det är när jag står och ser på den allt känns så verkligt, det är då jag inte kan blunda för sanningen. För hur det än är som så är sanningen att ditt liv slutade natten mellan den 8-9 Juli 2003. Det var inte någon olycka, ingen sjukdom inblandad utan du tog det beslutet själv och vi andra som blev kvar dina vänner och fin familj får leva med det beslutet och saknaden.

Alla ni som känner mig och var med mig när detta hände vet redan allt och jag orkar ärligt talat inte skriva mer om det, trots att det har gått 6år så är det fortfarande för färskt och jag tror nästan att det alltid kommer vara så. När en vän försvinner ur livet på ett sätt som han gjorde så blir det kanske så.

Jag ska avsluta detta inlägg med orden som du ofta sa när vi skildes åt för dagen: Vi ses i Nangiala


Ain't no sunshine when..

Sol, sol, kära sol var håller du hus? Med min tur kommer det bli strålande sol imorgon bara för att jag jobbar hela dagen. Tur de har en balkong som man kan sätta sig på när det är lugnt :)

Jag och K var och "storhandlade" idag i en liten korg, jag har aldrig sett en korg så full som våran.. om någon hade hostat mot den så hade det rasat. När vi for till affären var inte planen att handla mycket utan vi skulle handla till middagen idag också lite bröd +pålägg. Vi kom hem med lite kattmat, skurmedel, tvättmedel och andra saker så nu har vi mat för hela veckan och så jag kan ta med mig till jobbet imorgon och under helgen då jag jobbar.

En tvättmaskin har jag hunnit köra idag, jag fick ta mattan som är vid K's sänghalva. Den hade fått på sig lite hundspya och annat smått och gott =S Egentligen skulle jag behöva tvätta upp lite kläder inför K's resa till Stockholm där han ska träffa folk från bla Wales, Nederländerna och Belgien, men det kan han nog göra själv eller vad säger ni?

Ikväll ska vi grilla kycklingspett och till det blir det rotfruktsgratäng *jummy*, det bästa är att jag kommer ha med det i lunchlådan imorgon också =)

Förresten, jag har suttit med ett korsord i nästan två timmar idag, jag höll på att bli tokig och hann ringa pappa två gånger. Det är så lustigt hur fel man kan läsa ibland eller att man bara uttalar det fel i skallen. Jag satt och slet mitt hår när jag skulle få ut: "Mottagare" inte tänkte jag på att det kunde vara en antenn icke sa nicke jag höll på med adresser o.s.v. Det är två saker jag fortfarande inte har hunnit plita dit och det är:

  • Goja men ej Ara - tre bokstäver den första är K _ A
  • Säregna - sex bokstäver -->  _ PARTA  ordet som korsar där jag inte har en bokstav Kod -> E _ N
Hur frustrerande kan det inte bli? Jag tror iof att jag har stirrat mig blind på just de orden och om jag återkommer imorgon så kommer jag lösa det! Hoppas kan man alltid :) Har ni något tips på vad det kan vara?

Sleepless i H-sand

Satt och läste lite på Aftonbladet idag och såg en artikel om vilka bilar som passade bäst att ha sex i ? Nu är min fråga, hur tusan kommer man på att göra en sådan undersökning? De har valt att undersöka de mindre modellerna  som är lämpliga för ungdomar som inte har någon annanstans att leva ut sin lust på. Mycket ska man se innan ögonen trillar ut, undra hur många ungdomar som kommer vilja ha just en sådan bil och sen tänker de att eftersom den är så bra att ha sex i med "mycket" plats så kan de lika gärna köra och ha sex samtidigt och sen BAM en bilolycka.. För er som är intresserade av att läsa resten följ länken -> Artikeln.



I
af, jag sov uselt på jobbet. Jag vaknade var och varannan minut, tittade på klockan, suckade lite, vände på mig och försökte somna om. Jag failade miserabelt och känner mig som en halvdöd zombie idag. När jag klev upp slog jag på TV'n och där var det ett program om spöken i olika hus. Huga, det var riktigt läskigt. I det programmet sa det att spöktimmen är klockan 3.00 och jag vaknar till 99% just den tiden.. scaaaryy. Jag har alltid haft för mig att det är klockan 00 som är spöktimmen men här sa de som sagt klockan 3. Det är läskigt med spöken och konstiga ljud o.s.v. I lägenheten som vi bor i har vi haft grymma problem med en dörr som öppnas titt som tätt. Nu tänker ni genast, det är väl korsdrag eller så har ni glömt att stänga den. Så är det tyvärr inte, för det första är detta en dörr som man får pressa igen och när den är stängd så är den stängd, de tiderna den har öppnats har vi inte haft något fönster öppet i hela lägenheten o.s.v. K säger alltid att det är vårat "kinesiska barn" som åker omkring i taket med sitt svarta hår... mmm, han har sett för mycket på The Grudge.

Nog om spöken och andra läskiga saker, nu ska jag gå och försöka få lite sömn innan det blir alldeles för varmt i lägenheten.

Ta hand om er ♥

Working 9 to 5.

Idag är det jobb som gäller, börjar klockan 15 och kommer hem imorgon efter 9.00. Jag är riktigt glad att det inte är ett superväder idag när man ska jobba, molnen kan gott vara överallt så det är svalt och skönt på jobbet.

Igår somnade jag otroligt sent, jag fastnade med mina korsord och tillslut så var det rutor överallt och jag började läsa fel. Det tog nästan ett helt korsord innan jag insåg att jag hade läst fel på ett ställe vilket resulterat i att jag inte kunde lösa den sista delen :) Skam den som ger sig.... Jag var in på Tidningskungen och beställde två olika korsordstidningar som jag ska prova på, den ena 6st och den andra 12st och sen får jag se vilken av dem jag vill ha kvar eller så kanske det blir någon annan.

Dags att gå till kylen och se vad jag kan ta med mig till jobbet och sen blir det lite mer korsord eller kanske en bok innan jag måste börja röra på mig.

Söndag

Idag är jag trött och sliten, vi tittade på alla Sagan om Ringen filmerna igår och det var extended edition så det var lååånga. Jag måste säga att jag var lite sliten i både hjärna och bak när jag satt så pass länge, det var en himla tur att vi tog middag paus och sen gick ut på en promenad mellan den 2a och den 3e filmen. Jag hade en trevlig kväll och nu kommer nästa projekt, att hitta andra triologier eller längre att kedjetitta på :) Några förslag?

Såg att jag förlorade budningen på lite böcker på tradera, blir att beställa dem då och då istället antar jag. När ska jag lära mig att läsa sakta?

Dags att gå och kika i kylen vad man kan göra till middag och sen ska jag ta det lugnt innan kvällens raid, trevlig söndag på er alla.

Revenge of the Fallen


J
ag gillade denna film, den fick mig att fnissa och ibland skrattade jag tom högt trots att jag brukar försöka att inte göra det när jag är på bio. Den var underhållande, hade mycket action och även lite känslor, jag vill ha en egen liten mini robot och en Bumblebee att köra runt i. K tyckte också om filmen och jag tror de andra också uppskattade den.



E
fter filmen drog vi ner till Skeppet och satt oss på uteserveringen tillsammans med en cider, andra drack öl. Det var riktigt skönt ute ikväll, inga mygg och skit. Tyvärr blev det riktigt mycket folk och "gapigt" efter 00 så vi gav upp och folk kom på att de var hungriga. Efter många om och men hamnade vi på Subway där vi käkade en liten smörgås. Planen var att sitta ute och äta men självklart började det dugga efter 1 minut så vi fick sitta inne i den alldeles för heta lokalen. Efteråt skildes vi åt för ikväll.

Imorgon blir det Sagan om Ringen maraton, vi har alla filmerna i Blurayformat så det kommer bli kanon :) Tack för ikväll mina vänner och på återseende för nu ska fröken A lägga sig i soffan en stund och titta på film.


En "stulen" lista

DIN/DITT FÖRSTA
Operation: Tog bort min gallblåsa 2008
Piercing: Öronen när jag var 10 eller så och sen i näsan 1997
Sport: Fotboll
Husdjur: Kaninen Pyret
Semester: Gran Canaria, räknar inte de man gjorde till olika ställen inom Sverige, Finland o.s.v.
Konsert: Det var en i Lule 1996 kommer dock inte ihåg vad vi såg.
Kärlek: Daniel

JUST NU:
Äter du: Inketinken
Dricker du: Trocadero
Ska du: Svara på frågorna
Lyssnar du på: Smattrandet från tangentbordet och fåglarna som skriker utanför fönstret.
Väntar du på: Att klockan ska närma sig 21 så jag kan gå och se på Bio.
Tittar du på: Skärmen och Lova
Har på du på dig: Svarta trekvarts byxor och en lila tröja med vita blommor på (jag vet, det låter som en riktig pensionärströja).

DIN FRAMTID:
Barn: Det kan endast framtiden uttala sig om.
Giftermål: Vem vet inte du, vem vet inte jag..
Karriär: Ja tack, ge mig ett jobb!

VAD DU FÖREDRAR:
Kramar eller kyssar: Beror på vilket humör jag är på
Kortare eller längre: Längre
Snygg mage eller snygga armar: Hmm, fråga mig senare.
Busig eller lydig: Kan man inte vara både och?

HAR DU NÅGONSIN:
Kysst en främling: Klart jag har..
Tappat bort glasögon/linser: Allt för många gånger
Brutit ett ben: Nej.
Rymt hemifrån: Ja, jag sprang över vägen och gömde mig hemma hos mormor och morfar.
Röntgats: Hos tandläkaren endast.
Krossat någons hjärta: Jo =(
Nobbat någon (som haft känslor för dig): Mmmmmm..... några gånger......
Gråtit när någon dött: Jag gråter alltid när folk dör i min närhet.

TROR DU PÅ:
Kärlek vid första ögonkastet: Been there, done that.
Gud: Jag tror på någonting men det behöver inte vara en Gud nej.
Mirakel: Ja, något hopp måste man ju ha.
Aliens: Kan finnas..
Magi: Man ska aldrig säga aldrig antar jag.
Ett himmelrike:....
Tomten: När jag var liten trodde jag på honom..
Änglar: Ja.
Transformers: Pfff...

BLANDAT:
Är du kär i någon? Jag är alltid mer eller mindre kär
Önskar du att du bodde någon annanstans? Just nu Nej, men ibland Ja.
Tycker andra att du är attraktiv? Hur ska jag veta det? ;)
Dricker du alkohol? Det händer
Använder du droger? Aldrig gjort och kommer förhoppningsvis aldrig göra det heller.
Vilket schampo använder du? Olika, just nu Dove.
Vilken parfym använder du? Amor amor eller Amor Tentation o.s.v. (har mååånga parfymer).
Vad är du rädd för? Massor av saker, fråga mig någongång så kanske jag berättar.
Gillar du att tvätta? Jag HATAR att tvätta men det är bra mycket roligare än att diska

Nallade listan hemma hos Lady FoxyFoxie

Bio och lite annat



Svårt att lista ut vad vi ska göra ikväll eller vad säger ni? För de som inte förstår något av bilden så jag kan säga att vi ska gå på bio och se på "Revenge of the Fallen" ikväll.  Det blir jag, K, J, Dl och hans flickvän.. jag hoppas att den är bra, gillade den första filmen så jag har höga förväntningar.

Idag kom svärmor förbi en stund och tittade på den nya TV'n och resten som är nytt inne i vardagsrummet, hon tyckte det såg snyggt ut. Jag känner mig som en stolt "mor" när jag visar upp hur fint det blir i vardagsrummet och innan sommaren är slut så kommer vi förhoppningsvis vara helt färdiga här inne med nya databord också.

Har någon sett solen idag? Det är helt borta här uppe i Norr, om ni har ser den så be den ta sitt pick och pack och komma upp hit igen.

Nåjå, nu blir det till att laga middag och duscha innan vi ska vandra iväg till biografen, ha en trevlig fredag alla. ♥

Sängbord som toalett?

Vaknade av kissen som bestämde sig för att kissa under K's sängbord, hennes tassar mot golvet kan man aldrig missa när hon har gjort något som hon inte får. Det var bara att gå upp ur sängen och skura, satte dit lite Piss Off också får vi se om hon håller sig borta.

Har läst lite i Storstadspojkens blogg och han har ganska mycket humor, hoppa dit och läs hans låt om sommarkatten :)

Jag och K började titta på Watchmen igår, jag var dock alldeles för trött och somnade efter halva i soffan. På ett sätt är det hans fel att jag somnade, han satt och masserade mina fötter så skönt att jag hamnade i Koma. Denna gången var jag dock smart och drog mig till sängen direkt jag vaknade till lite, det var nog lika bra för klockan var nästan 3.00 ändå så. Jag kan erkänna att jag inte hann fatta så mycket av filmen eftersom jag somnade till då och då, antar att det blir till att se den igen vid tillfälle.

Vi har funderingar på att gå och titta på Transformers 2, är det någon som har sett den och var den isf bra?

Men men, ska gå och se om jag hittar något att äta till brunch eftersom jag ändå är vaken nu :)

Bilddagboken

För de som har missat det så har jag en bilddagbok som ni kan kika in på, jag lägger in bilder när jag har tid och lust :)

Nu vet jag hur snögubben känner sig när solen kommer


... rackarns vad det är varmt idag, luften står helt stilla och man vill bara slänga sig i vattnet. Hade det inte varit så att vattnet i Härnösand vid Mellanholmen är så läskigt med 1000 cyklar så skulle jag lätt hoppa i och spendera dagen där som en säl. Eller kanske att jag skulle spendera tid i "Silvias stråle" (se bild), förresten vem tusan var det som bestämde att fontänen skulle heta det?


När denna bilden togs så var jag sååå sugen på att köpa en båt (som att jag skulle ha råd med det nu) och bara segla iväg i solnedgången. Jag har vuxit upp med båt och åkt det varje sommar tills jag flyttade söderut för att börja på Högskolan som blev ett Universitet just innan jag tog min examen. Jag har alltid älskat att åka båt och känna vinden i ansiktet och den friska doften från vattnet, detta är en frihet som jag saknar otroligt mycket. Jag och L åkte ut till våran stuga och drog iväg med båten på kvällen, mitt i allt ser vi någonting stort mitt ute i vattnet som rör sig och någon av oss (kommer inte ihåg vem) kläcker ur sig: Är det en Haj? också skrattar vi. Det visade sig vara en älg som var ute på en liten tur, de rackarna simmar riktigt bra och drar iväg från fastlandet ut på öarna och käkar. Tydligen flyter de riktigt bra med sin "päls".


D
etta är mina föräldrars vackra stuga, bilden är tagen 2006 så då hade de inte hunnit få allt riktigt klart, gräset hade inte hunnit börja växa och gro ordentlig o.s.v. Vad gillar ni utsikten?  Det som inte kom med på bilden är bryggan de har gjort, det är så skönt att sitta där på sommaren och titta ut över sjön. Eftersom idag känns som en riktig bilddag så kan jag lägga upp lite mer bilder från stugan :) Jag kan erkänna att jag är lite "avis" på Mamma och Pappa som spenderar större delen av sommaren där. På det tredje kortet där nere så kan man se den ena sovstugan som sitter ihop med en underbar bastu som jag tyvärr inte har hunnit inviga. Som det är nu så är det min syster som har den sovstugan och en kommer byggas till mig i framtiden på framsidan av huset. Mer bilder på stugan hittar du under "Minnen".




Idag kom en glad K hem och sa att han går på semester idag istället för på Fredag em. Han såg så förbaskat nöjd ut och allt jag kunde tänka på var att jag minsann ska jobba, jobba och åter jobba. Hans glasögon har kommit idag så jag fick "äran" att hämta ut dem och betala, 2500 riksdaler försvann på en minut. Tänk vad mycket man hade kunnat göra för det. Jag gruvar mig lite för den dagen jag själv ska skaffa nya glasögon, just nu känns det inte aktuellt eftersom jag bara använder dem när jag kör bil och det inträffar bara några få gånger om året.

Jag ska baka tårta ikväll, Yes, ni såg rätt... men jag ska tvinga K att hjälpa till eftersom tårtan är till honom. Det där lät kanske inte rätt men jag måste lära honom hur man gör så han kan göra en tårta själv när han fyller år eftersom jag jobbar från 15 dagen innan och inte kommer hem förrän 16.00 dagen han fyller år. Däremot tvivlar jag på att det kommer komma en bild på tårtan här, den ska förevigt vara hemlig och bara finnas kvar som ett svagt minne.

Dags att hitta något att dricka och försöka få igång lite korsdrag i lägenheten innan jag avlider.



RSS 2.0