Nu är det sommar nu är det sol...


S
olen skiner idag också, jag har öppnat ett fönster i köket och ett i vardagsrummet så att jag ska få lite korsdrag, funkar det? Inte allt för bra, men jag avlider iaf inte av värmeslag som man tenderar att få hemma hos oss under sommaren. Jag vaknade allt för tidigt på jobbet idag, klockan 4 slog jag upp ögonen och insåg att jag skulle ha problem att sova vidare. Lyckades dock somna om en stund och hade riktigt mystiska drömmar om en massa folk jag aldrig träffat men pratat med under flera år. Just innan kl 8 kom R och vi pratade lite, hon är så otoligt rolig och jag verkligen gillar att jobba med henne :)


I
går handlade jag två korsordstidningar, tänkte börja lösa lite korsord så inte hjärnan blir förslappad om jag lyckas hålla igång det ska jag nog börja prenumerera (vilket himla ord att stava) på en tidning. Jag köpte två olika igår för jag visste inte riktigt hur pass avancerade korsord jag ville börja med. En av dem hade lite lättare korsord i och den andra var mer neutral antar jag, den med lite lättare var nästan för lätt. Jag hann lösa två och ett halvt korsord igår när det var reklam på TV'n. Det enda positiva med de lätta är att man känner sig "smart" om man låtsas att det är ett normalt ett :P

Snart är det dags att titta på Days of our lives som jag inte har sett på år och dar', efter det finns det en stor risk att det blir en liten tupplur tillsammans med en bok. Frågan är vad jag ska läsa för bok nu, jag har en bunt att välja mellan.. i värsta fall blir det elle, belle, bi.. Om jag inte skulle ta och vila en stund idag så innebär det att jag vill gå och lägga mig för kvällen vid 20.00 och sen vaknar jag mitt i natten o.s.v.

Ha en fortsatt trevlig dag alla ♥

Änglabarn

Ska röra mig mot jobbet om lite mer än en timme, vill jag gå dit idag? Svaret är väldigt splittrat, just idag har vi strålande sol och allt är underbart ute.. Detta är inte en dag då man vill sitta inne på ett jobb även om man trivs där, vi får hoppas att vädret håller i sig under veckan.


Igår var vi på 30års kalas, vi åt god mat och hade trevligt. Efter kalaset gick vi iväg och tog en fika på Donken och satt och tittade ut över vattnet, jag verkligen älskar att bo i en stad som ligger vid vattnet. Det är så mysigt. När jag kom hem såg jag att en väns dotter nu hade gått till den andra sidan, jag kan inte ens tänka mig hur hemskt det skulle vara att förlora sitt barn  sådär. Jag tänker på dig och din familj ska du veta *kram*.

En dag man inte kommer glömma i första taget med andra ord, en glädjens dag tillsammans med en sorgens dag. Men himlen fick sig ett litet änglabarn som inte är ensam där uppe. Allt för många barn dör före sin tid.

Angel Child - Natasha A Wright

"God looked down and saw you there
A light so bright to god , it was clear
Just too precious for this world, its true
God needed a special cherub and it was you

God watched you grow, with your mothers love,
Just for a while, then sent an angel from above
To gently lift you up to sit by his side
So mummy dear you must have pride

Your special child shone from the start
 And god knows it hurts that you had to part
But your angel child is truly blessed
Even from the womb, stood out from the rest"

30års fest och lite annat..

Grattis till Fröken J som fyller 30år idag *hurra* det ska bli kul att kunna reta henne lite också ska jag njuta att jag fortfarande har 1,5år kvar innan jag når dit.


Igår kom Dl och Anna hit så vi tittade på Caspian - Prince of Narnia. Jag älskade Narnia böckerna när jag var liten och filmen var helt Ok, kanske lite långdrage men den hade många ljusa stunder då jag satt och fnissade för mig själv. Efter den tittade vi på Twilight, K satt och gnällde lite och gav kommentarer då och då som: "Mr Sparkle" men jag ignorerade honom. Jag vet att han inte är ett Twilight fan och ni som läst bloggen länge såg ju vad han sa när vi var och såg den på Bio. I skrivandets stund kommer jag inte ihåg exakt vad han sa men det var något som: "Happ, då har man sett en riktig tjejfilm med dig, en sak man kan dra av på listan". Dl's flickvän tyckte dock om filmen och var sugen på att läsa böckerna, vilken tur att jag har dem så de skickade jag med henne hem.

Men men, nu ska jag hitta något drickbart för jag känner mig som en som går omkring i en öken och allt ser ut som att det går att dricka men finns inte där när man försöker få tag i dem :) Får se om jag hinner blogga efter festen eller grillningen kanske man ska kalla det.

Done, finito..


Äntligen är TV bänken klar, det enda som ska flyttas är en liten "stengrej" som står på vänster högtalare, efter det är jag nog färdig med bänken.. om nu inte ett nytt ljudsystem räknas, men det kommer dröja bra länge innan vi köper något sådant, kanske nästa år eller så. Jag handlade två lampor på IKEA men den ena bestämde sig för att gå till den andra sidan när vi åkte hem, men det gör inte så mycket för jag skulle ha satt den på bänken i köket eftersom det blev helt OK med en på TV-bänken. Nu ska jag ist köpa två svarta till köket, en stor och en liten så en får stå i fönstret och en på vitrinskåpet.

Vad tycker ni, blev det ok i vardagsrummet?



I
dag var jag ut och handlade lite "Piss off" på djuraffären, fröken L har kissat i ett hörn i sovrummet och hon rör sig tillbaka dit hela tiden. Det är inte så att hon kissar mycket utan hon lämnar ytterst lite men ack vad det stinker. Dl tippsade mig om Piss off och sa att det var bra så nu ska jag spruta lite i det hörnet, torka bort och sen spruta igen och låta det stanna där. Jag hoppas att det fungerar för jag är less på att vakta det hörnet och hon kan gott lämna de små dropparna i lådan som hon gör med allt det andra.

Jag tog en sväng in på Åhlens och Akademibokhandeln och fick med mig några böcker för 14,50kr/st också köpte jag Twiligit - limited special edition utgåvan. Svårt att gissa vad jag kommer sitta och titta på när K inte är hemma? ;) Jag kan erkänna att jag har sett filmen två gånger, sen har jag läst böckerna både på Svenska och Engelska för att se om man missade något när de översattes, om någon tänker läsa serien så kan jag rekommendera den Engelska varianten.

Alla som alltid klagar att jag aldrig laddar min mobil och svarar på SMS kan nu glädja sig med att jag har laddat telefonen med hundra riksdaler. Blir ni lyckliga nu?

Dags att gå och fortsätta med städningen, hamnade här när jag käkade min kycklingburgare till lunch. Jag ska inte klaga för nu har disken jag stod och diskade samtisigt som jag stekte lunchen torkat och K har hunnit vika all tvätt inne i sovrummet. Om vi inte ses något mer idag så får jag önska alla en trevlig lördag. ♥


69 kr

Ack, jag glömde nästan min flaska som jag inhandlade på Claes Ohlsson igår. Den har en liten stav i mitten som man sätter in i frysen, så skönt att ha när det är varmt ute och man är ute på en promenad o.s.v. Färgen är kanske inte den jag skulle välja först men den fanns bara i knall rosa, orange, blått och grönt (om jag minns rätt) och ingen av dem föll mig på läppen så det blev denna.

"The best liar is he who makes the smallest amount of lying
go the longest way."
-Samuel Butler-
(1835 - 1902)


*Tar på min spenderarbyxorna igen*

"Bad Things" - Jace Everett

I
morgon bär det av till Birsta och IKEA, igen! Jag och K har hittat en TV som vi har bestämt oss för att köpa, det blir en 42tums LCD Full HD :) K ville ju som sagt inte ha en HD ready och jag tyckte att det skulle räcka med en som är det sen var o.s.v. Jag hade tidigare hittat en fin plasma TV från Panasonic men igår kom reklamen och räddade oss så det blir en LCD efter allt. för 8000kr, jag drog en sökning på pricerunner och där låg den på 10995kr. Jag och K gjorde en liten deal som går ut på att jag betalar hans nya glasögon / solglasögon som han har beställt också betalar han hela Tv'n , vilken bra deal för mig ;) Jag ringde till affären idag och kollade om de hade den inne och de hade de. Jag bad även om att få boka en men det skulle man inte få eftersom det var en annonsvara, killen kopplade mig till en annan som genast gick med på att boka en i mitt namn, måste vara min oemotståndliga charm som tog honom med storm.

Jag har gjort en liten lista på vad som ska inhandlas imorgon i Birsta, är ni nyfiken på att se den?

  • Tv - ingen surprise där.
  • Två lampor till TV-bänken.
  • DVD och CD-lådor, antal okänt just nu men för att få bänken "full" så krävs det 9 DVD och 8 CD men det blir ganska mycket pengar så jag kanske köper några nu och resten sen.
Det kommer bli så fint, jag kan redan se det framför mig. Om allt går bra imorgon och TV'n kommer sig hit och allt funkar så blir det en filmkväll här för att inviga den.  Alla är inbjudna :P


Igår såg jag att säsgon 2 av True Blood äntligen har kommit ut, detta innebär att jag har två avsnitt att titta på idag, som jag har längtat efter att få se den :) Detta är en vampyrserie som jag har lyckats se alla avsnitt av. Visst deras huggtänder är lite skrattretande men annars så är den underhållande och det är lätt att komma in i den. Serien har sina roliga stunder och den får mig glad och det är vad som räknas :)


"When you came in the air went out.
And every shadow filled up with doubt.
I don't know who you think you are,
But before the night is through,
I wanna do bad things with you."

Torsdag!

Dagen har varit lång och ack så tråkig, jag har varit otroligt rastlös och inte har det funnits någonting att göra. Jag har försökt läsa lite, städade lite men ingenting höll mitt intresse allt för länge, detta resulterade i att jag gick och sov en stund.. med min tur kommer jag inte kunna sova inatt.

Hittade en TV i en av de tidningar vi fick idag med reklamen, nu behövs bara en tur till Birsta och sen kan man börja se på film igen. Jag hoppas att den finns i Birsta, borde egentligen ringa ner och boka en men K vill vänta med att boka. Jag ska dra räkningarna imorgon och sen kommer jag ringa och boka en oavsett vad han säger, annars kommer det inte finnas någon kvar när vi väl kommer oss dit.

Ack ack, nu är pausen i raiden slut så jag antar att det är dags att hoppa tillbaka in i spelet.

På återseende

Shopping i solen


Vilket underbart väder vi har i Härnösand idag, solen skiner och himlen är blå, kan man be om mer? Idag har jag hunnit vara och besöka en loppis ute i skogen vid Älandsbro, det fanns massor av vackra saker där så om jag någongång kommer mig dit igen så ska jag absolut ta med mig pengar. Efter loppisen besökte vi en affär i Älsandsbro där vi handlade lite av sakerna som ingår i J's present och jag hittade mig två jordgubbar som jag ska sätta i min dekoration på TV-bänken.

Duken och ljuslyktorna (de i glas)

Vi var även på Dollar, där hittade jag två ljuslyktor och en duk som hamnade på bordet i vardagsrummet. Inhandlade även lite matlådor, dekorationsljus / stenar och en skärbräda som passar in perfekt i köket. Efter Dollar åkte vi till COOP där jag äntligen hittade kycklingburgare som jag har letat efter i 2år, första gången jag ser dem på någon affär, uppe i Kalix brukar jag alltid hitta sådana. Till kycklingburgarna blev det mangoraja och potatiskylftor med skal *mums*. Ytterligare en sak som jag inte har hittat här är Funlights - Appear, den smakar fräscht och gott, självklart köpte jag en av mina favoriter också -> Wild Berries. När vi var på väg för att hitta resten till J's present så hittade jag en blomma och en kruka som skulle passa perfekt  på mitt köksbord, kunde jag säga nej? Nope, den fick också "komma med mig hem". Innan vi lämnade COOP åt jag en mjuklgass med lite päronsås på, den var riktigt god men ack så mättande, jag känner mig proppmätt just nu så jag hoppas att K inte vill ha middag allt för fort när han kommer hem.


Köksblomman och skärbrädan


Dagen har varit riktigt rolig, alltid skönt att få komma sig ut lite och umgås med folk. Det trodde ni inte att jag skulle skriva va? Jag som vanligtvis är en ensamvarg som är i ett stort behov av att ha tid med mig själv och inte tvåtusen personer omkring mig. Antar att det är sommaren som gör det, jag blir alltid mer social när solen kommer fram och man kan gå ut och spela kubb, grilla och självklart åka till en strand någonstans i skogen där ingen ser när man badar. Tack för en trevlig tur Dl och Anna, jag hade roligt.


Appear - den är en perfekt sommarsaft.

24 Juni


I
dag har jag varit duktig och skapat ett sparkonto, ett som man bara kan ta ut från fyra gånger per år. Jag känner mig riktigt vuxen nu! Mamma har länge pratat om att jag borde skapa ett sådant,ist för att bara köra med Allkonto som jag har. Jag satt och kikade genom alla olika versioner som fanns, men det var inte direkt många som passade mig. Det fanns ett där man fick jättebra ränta OM man hade 100.000kr och uppåt på det, yeah right.. självklart har jag 100.000kr sparat, eller kanske inte. Det fanns även andra också men alla var baserade på så högt sparande att dit kommer jag nog inte nå på ett bra tag, om jag inte går och vinner en massa pengar på lotto.
   

Det är nog dags att köpa hem en gammal hederlig Spargris istället, hade ni en sådan när ni var små? Jag satt och surfade på nätet för att titta på just Spargrisar och hittade två exemplar, en av dem var riktigt söt men den andra var bara hemsk och stod under beskrivningen - Spargris för Kristider. Det blir inte så svårt att gissa vilken av dem som är vem ;)


A-kassan är som alltid snabb, tyckte det stod att man skulle få pengar den 25e men mina hade kommit redan idag. Jag blev riktigt förvånad och fundersam när jag ringde för att höra hur mycket pengar jag har på mitt konto. I förrgår så skulle en vän till mig föra över pengar till mig från honom (70 euro) och sen lyckades han trycka en gång till några timmar senare och då hade det blivit ny dag så han förde över 70 till. Idag hade pengarna kommit men när jag hörde hur mycket som var på mitt konto så tänkte jag genast: Det där är inte 70-140 euro (om den sista han lyckades skicka av misstag också gått in), tur för honom så var det min A-kassa och den första överföringen han gjorde. Just nu är 70 euro 776.50kr, jösses vad den har stigit. Jag kommer ihåg när jag och K var i Finland och handlade, då låg Euron på 9kr, nu får Svenska Kr allt ta och bli starkare.

Dags för mig att göra mig klar, Dl och Anna kommer snart hit och då ska vi iväg och titta på en födelsedagspresent till fröken Brezza som blir 30år på Söndag. Vad det blir, det får förbli en hemlighet för jag har ingen aning om hon är och kikar i min blogg eller inte. Kan posta en bild på Söndag om ni påminner mig.

Min farfar


Farmor och Farfar


Min farfar har för mig alltid varit kär, han var inte den mest pratsamma och vi drog inte alltid jämt.
I mina yngre dagar var han herren som alltid var solbränd och som spenderade mycket tid i sin snickarbod likväl som ute i naturen.
Han var den som körde båten till stugan som jag älskade att vara i, han var den som kom och hämtade mig när jag skulle åka och hälsa på.
Vi hade våra argument, vi hade våra skratt.


När jag började bli äldre var han fortfarande den solbrända herren som gillade sin snickarbod och naturen.
Han var även den skämtsamma och kivka mannen som fick mig att skratta så att tårarna sprutade.
Med sin kvickhet roade han många och han lyckades alltid överraska en på något sätt.
Vi spenderade timmer efter timme över ett parti Yatzy eller Fia med Knuff, timmar som jag idag minns med glädje.
Han mötte en alltid med en kram och något väl vart ord som fick en att le.
När jag skulle hem fick jag alltid en riktigt björnkram.
Han hade ett stort hjärta och trots sin tysthet gav han så mycket.
Han fick en att känna sig speciell och omtyckt för den man är.


Den sista tiden med farfar var annorlunda på många sätt och vis.
Han var mer pratsam och visade mer tydligt hur mycket han tycker om oss alla i familjen.
Han visade i sin egen sjukdom ett stort mod och omtänksamhet om att alla andra skulle må bra.
När jag var ledsen var det han som tröstade mig och sa att allt skulle ordna sig, att jag inte skulle vara ängslig.
Jag fick chansen att berätta för honom hur mycket han betyder för mig och att jag älskar honom.
Jag fick chansen att säga saker som jag inom mig förstod att han redan visste, men som jag aldrig sagt muntligt vad jag kan minnas.
Den sista tiden med honom skulle jag inte byta ut mot någonting, det enda jag önskar är att jag hade fått ha honom längre hos mig.
Inte den farfar som var sjuk och hade ont, utan den solbrända pigga herren som fanns med under hela min uppväxt, han som gav så mycket av sig själv med så få ord.


Min farfar är inte som alla andra, han är en ängel.
Han lever inte bland oss andra på jorden, han lever någon annanstans dit vi inte kunde följa med.
Han lever på ett ställe där varken smärta eller sorg kan nå en.
Men i våra minnen är han mer levande än någonsin.
En vind som smeker ens kind, ett avlägset eko från en röst.
En närvaro som får en att orka vidare, som får en att inse att kärleken övervinner allt även döden så länge vi tillåter oss att minnas.
Som får oss att inse att även om personen inte finns hos oss kroppsligt så finns han ännu kvar, i våra minnen, i våra hjärtan, inom oss.
Jag saknar min farfar otroligt mycket och är tacksam för de år jag fick ha honom hos mig, det finns inte några andra som honom för han var och är min farfar för evigt.


Farfar, Te echo de menos


♥23/6 1923 - 18/3-2006♥

Idag skulle min farfar ha blivit 86år, men som många vet så förlorade han sin kamp mot cancern 2006. Ord kan inte beskriva hur mycket denna mannen fattas mig, jag saknar honom så innerligt. Varje gång jag är uppe hos släkten så får jag ett slag i magen och ett uppvaknande, för hur det än är som så kan jag inte låtsas att han lever när jag är där. Hela Kalix andas att han är borta, korten som står på borden med ett ljus vid dem hemma hos syser, farmor och föräldrarna. Farmors lägenhet som ekar så tomt utan honom, ingen farfar som ligger på soffan något mer. Farfar var inte en person som pratade mycket, när han väl gjorde det så var det något vettigt. Jag hade tänkt skriva ett lite längre inlägg om honom men jag klarar tyvärr inte av det just nu, tårarna rinner och det gör trots att det gått så pass lång tid fruktansvärt ont. Istället för att skriva en massa saker så tar jag med lite citat från "dagboken" jag skrev i under hans sista tid i livet.

"Farfar var igång hela dagen och kvällen igår. Mitt när vi satt och pratade han och jag och farmor sa han, är jag sjuk? Jag måste väl vara sjuk när jag är här? Jo, du är sjuk svarar farmor. Men var är jag sjuk då? I hela kroppen gubben min... "ojdå, men jag känner ingenting"

"Var inte ängslig Anna, detta är bara början sa han och torkade bort tårarna från kinden.... han har pratat mycket ida, har bett om att få träffa Jeanettes barn, så hon kom med dem, Emma grät, Emil såg rädd ut och Elin frågade om han skulle dö nu. Farfar grät, tårarna har mest runnit på honom till och från idag, men han säger hejdå och försöker skojja och hänga med i vad som sägs.. bad om att få smaka lite kaffe.....trots att han fick en extra dos morfin vägrar han sova, han håller uppe ögonen och kämpar, kanske är han rädd att han inte kommer vakna igen om han somnar."


"... och förbereda mig på att säga ett hejdå som inte kan göras om. Han är på väg till ett ställe dit vi inte kan följa honom, han vandrar hand i hand med döden. För honom är det början på något nytt, för oss avslutningen på ett kapitel.. Jag älskar honom"


" Hade jag kunnat göra något för att lindra din smärta, hade jag gjort det. Men det enda jag kan göra är att sitta här och vänta, vänta på samtalet som kommer ge mig visheten om att din kamp är över. Varje gång telefonen ringer stannar mitt hjärta. Varje gång gråter jag av lättnad över att du lever och av sorg över att du får fortsätta att plågas."

Kvällen innan farfar dog så ringde mamma mig så att farfar fick prata med mig, han hade under veckan frågat efter mig ett antal gånger och detta blev det sista samtalet han och jag hade...

"Jag hann säga det viktigaste, att jag älskar honom och att vi tänker på honom varje dag. Det gick knappt att höra vad han sa, utöver att det ordnar sig och att han vet vad jag känner. Sen började han gråta så att han fick hosta igen. Men både han och jag vet att detta förmodligen var de sista orden vi två kommer utväxla i detta liv. Jag är tacksam att han var så pass vaken att han kunde förstå allt jag sa och ta till sig det."





Вторник

Någon som vet vad det står i rubriken? Jag kan ge lite ledtrådar: Salı, Utorak, Thứ ba och Τρίτη.

Vad ska man göra en dag som denna? Jag funderar på att tvätta minst en maskin med tvätt och eventuellt dammsuga lite i köket och vardagsrummet. Jag kan dock erkänna att jag inte har den minsta lust att göra något av det, jag vill bara läsa och slappa och låtsas att jag har sommarlov som alla andra barn i Sverige.



Laserpekaren som K köpte har nu blivit populär, från början var hunden mer intresserad än katten och sprang efter den som en mupp. Nu har fröken L upptäckt att den är rolig och det har kommit så långt att man bara behöver råkas snudda vid den på bordet så kommer hon till en och står redo. Det är sjukt vad man kan få henne att göra med den. Igår snurrade hon runt, runt, runt efter den tills hon tappade balansen *fnissar*. När hon gör något som man inte vill att hon ska göra är det bara att röra vid den och peka på ett annat ställe också drar hon dit i 120kmh.



För några dagar sedan så att Lova i fönstret (som vanligt) och tittade på alla fåglar och människor som är ute på stan. Mitt i allt kommer det en mås flygande och Lova försöker fånga den och ramlar ner. K vände sig om när han hörde måsen skrika också ser han en svans försvinna ner från fönstret. Lova klarade sig dock utan skador, hon låg nedanför huset och såg lite vilsen ut när K gick ner och hämtade in henne... väl inne så hoppade hon direkt upp till sin matskål och började äta lite. Vem vet, kanske hon insåg att hon behöver bli lite "större och starkare" om hon ska kunna ta en mås :)


Slow down and enjoy life.
 It's not only the scenery you miss by going too fast -
you also miss the sense of where you are going and why.
-Eddie Cantor (1892 - 1964)-


Måndag

Då var det tillbaka till verkligheten igen, en helt vanlig vardag idag och det känns skönt. Jag och K gick upp vid 9.30 idag, för han skulle till optikern och kolla sin syn, och inhandla nya glasögon eftersom han inte har köpt nya sen 2004 När han var inne i undersökningsrummet så passade jag på att springa omkring och titta på glasögon. Jag måste erkänna att modet som är just nu inte tilltalar mig allt för mycket, visst det finns några snygga här och där sk. "klassiska" men jösses det finns även riktigt hemska saker. Kvinnan som sen kom för att hjälpa K att hitta nya glasögon plockade fram riktigt hemska glasögon, kunde iof inte vänta mig nåt annat med tanke på vad hon själv sprang omkring med. Det var nog ett av de värsta jag har sett, de var så fula att jag inte ens kan beskriva dem. Det blev en himla massa Nej, Nej, Nej, Never... Tillslut fick vi henne att förstå att vi var mer intresserad av klassiska bågar än de gigantiska som är nu och tillslut hittade vi ett par eller snarare JAG hittade ett par som både jag och K tyckte om. Efter det letade vi solglasögon som också ska slipas, K provade allt från riktiga biker till jag vet inte vad, även där hittade vi ett par som var relativt klassiska. Prislappen var inte allt för hemsk utan kalaset gick på 2500kr. Detta tycker jag är ett helt ok pris för både glasögon och solglasögon som är slipade :) Jag blev lite sugen på att själv inhandla nya men det får vänta till sommaren är klar minsann.

När vi äntligen var färdiga hos Optikern gick vi och käkade lunch och sen tog vi en promenad runt Nattviken. Vädret vi har här idag är så underbart, solen skiner och det är varmt. Vi stannade en stund och "solade" vid vattnet innan vi gick hem igen. Det är synd att vi inte är lediga samma dagar för promenaden var riktigt behaglig, som det är nu så jobbar jag när K är ledig och tvärtom och när vi båda är lediga så kommer raiderna o.s.v. Men men, det blir nog bättre under sommaren då K går på semester.

Dags att dra igång en tvättmaskin så man får undan lite tvätt, måste även renbädda idag och dona lite i sovrummet *suck*


Haha, glömde helt bort att jag satt och bloggade, har suttit i telefonkö i 1,5h med Blizzard ang. mitt svar på en fråga som jag skrev för över 4år sedan.. som att jag kommer ihåg det ;) Men nu har jag äntligen fått ett nytt svar efter att ha lyssnat på deras jobbiga musik och det eviga gnatande från en Engelsk tjej som berättar om deras hemsida, support o.s.v. Känns som att jag kan det där nu, de kan lika gärna anställa mig till det.

Glad Midsommar

Jag hoppas att alla får en trevlig Midsommar.

Själv ska jag äta grillad fläskfilé med lite potatisgratäng och en god sallad med bla Fetaost i *mums*. Jag ska njuta av att vara ledig och försöka ha så lite "måsten" som möjligt. Imorgon bär det av till jobbet och jag kommer inte hem förrän på söndag kl 16.00.

Vi hörs och ses och ses till veckan, utmattade av all Midsommarmat och dryck ;)

Kram ♥

Det blir inte alltid som man tänkt sig


Skulle egentligen till Dl och Anna ikväll på en filmkväll, detta blev dock inställt eftersom herr K fick jobbar över och var alldeles för trött för att vilja gå någonstans. Detta resulterade i att jag inte hade något att göra och somnade med en bok i 1,5h. Nu har jag lite lätt huvudvärk och funderar på vad jag ska spendera kvällen med.

Just tusan, jag har glass i frysen som jag inhandlade när L skulle komma och äta middag men det blev aldrig av, har även fruktcocktail... Tror det blir att äta lite glass med frukt framför en film, bättre än ingenting eller vad säger man? Nu får vi se om jag kan bestämma mig för vilken sorts glass jag vill ha, chockladkross eller gammaldags vanilj? Jag tycker om båda men det lutar åt vaniljen eftersom det är frukt till.

Trevlig kväll alla



Mirre och Fågelungen


Satt och kikade på Facebook och bland en av mina vänners bilder så hittade jag denna, den är så brilliant att jag var tvungen att sätta upp den på min blogg.



M
irre fick komma ut på innergården ida när jag var och kastade lite sopor, där inne var det en fågelunge som hoppade omkring och han blev nyfiken och försökte få gå och nosa på den. Fågeln skuttade runt och Mirre lunkade efter, detta är första gången han inte stannade på kommando när vi är där, fågeln var för lockande. Jag fick plocka upp hunden och fortsätta med soporna, lillfågeln fortsatte att skrika och mitt i allt dyker det upp tre arga måsar :P De tittade elakt på Mirre och satt på taket och skrek åt honom. Vi bestämde oss genast för att gå ut på en promenad och lämna de ilskna måsarna på innergården :)


Vardagsrummet förändras

Bilden fotad av Dl's flickvän :)

E
fter många timmars slit med verktyg, skurmedel och en himla massa bärande med saker så börjar äntligen vardagsrummet få liv igen.Tv-bänkarna är nu på plats och större delen av sakerna har hittat hem till sina nya "bostäder".
Jag trivs väldigt bra med vardagsrummet nu och är så glad att jag äntligen får se mina vackra tavlor på väggen, eller låt mig rätta till det, en vägg där man ser dem!  Nu har vi inte kvar så mycket saker att köpa innan jag är "klar" med tv-hörnan. Jag ska inhandla 9 DVD-lådor och 8 CD-lådor, utöver det ska det inhandlas en stor TV och två lampor. Jag ligger just nu i valet och kvalet mellan två olika så jag ska låta K bestämma.


Vad tycker ni?



H
är ser ni hur det ser ut just nu, fler bilder finns på min bilddagbok. Det kommer bli mycket bättre som sagt när vi får en ny TV där och får dit alla lådor som ska bo i bänken :) Man kan se på den översta raden till vänster hur det kommer se ut i resten av bänken förutom där Stereon och boxern står.

Jag måste sända ett STORT tack till Dl och Anna som hjälpte till här idag. De kom inte bara med mig till återvinningen med kartongerna utan de åkte även hem och hämtade en maskin så jag kunde få hål i bänken till sladdarna också fixade Dl så mina tavlor kom upp på väggen. Han och K fick visa hur starka de är när de bar den gamla TV'n och bänken till sovrummet också kom Dl och bar denna lilla TV  till rummet från gästrummet. Vi får se hur lång tid det tar innan K blir less på att vi har en TV här inne som han knappt ser, någon som vill tippa?

Nu ska jag ta mig en lång och skön dusch för det förtjänar jag verkligen, efter det ska jag bädda ner mig i sängen med en bok och vila mina ack så värkande fötter.

"Remember, the greatest gift is not found in a store
nor under a tree, but in the hearts of true friends."
-Cindy Lew-

Ps. Grattis Mamma på din 56års dag, hoppas att du har haft en fin dag Ds.

Ilskan kokar!

Hur jävla dum får man vara? Jag går in i köket med en blomma som ska kastas och torkar lite på bänkarna och går och tittar på bordet. Vad hittar jag där? Ett antal vackra röda fläckar på min vaxduk som jag har haft i två hela veckor. Detta är den tredje duken K förstör för att han är så jävla lat att han inte torkar bordet när han ätit, istället lämnar han fläckarna på duken som det fastnar på. "Jag såg inte att det var något där! Vad kan man säga?! Karlar.... *suck*. Då var det 250kr i sjön igen och jag måste inhandla ytterligare en sak!...


Satt och skrev på detta innan Dl och Anna kom så jag hann aldrig posta det...

Flylady


V
ar och besökte en blogg där hon skrev om Flylady och städning, det var intressant och nyttigt så jag gjorde helt enkelt så att jag lånade hennes text :)

"Här kommer en sammanfattning av flyladys tekniker;

  • Babysteps - en månads program för att införa städrutiner i långsam takt.
  • Shina Sinken - man gör ren diskbänken varje kväll för att de är uppigande att se en ren diskbänk på morgonen
  • Svish and Swipe - varje morgon gör man ren, handfat,toalett, lysknappar och dörrhandtag.
  • Decluttering- man ställer en timer på 3 minuter för att rensa på Hotspot
  • 27 Fling Boogie - en städlek där man tar en soppåse man sätter timern på 20 minuter ( är inte säker på antal minuter men man kan ju ta vad som passar en bäst) och kastar 27 saker som finns i ens hem som man sedan slänger.
  • Hotspots- ställen i hemmet där det samlas en massa saker som inte kommit på rätt plats. 
  • Zoner - hemmet är indelat i zoner, där man fokuserar på en zon i taget. min variant av denna teknik kan ni ju läsa om i ett tidigare inlägg
  • Homeblessing- en timmes veckostädning. jag har ju indelat i helgrutin och veckorutin, för att få mera gjort.
  • Dessa blir sedan en morgonrutin och kvällsrutin.

    De som är viktigt att göra är att inte göra för mycket för då blir de vad flylady kallar crash and burn vilket betyder att man tar i för mycket och att de slutar i att ingenting blir gjort. typiskt mig att göra något sådant. men denna gång verkar det fungera.

    Det är även viktigt att föra control journal.där för man in olika rutiner. och i den ska man titta i flera gånger om dagen. sen är det många som använder post it lappar. även jag använder dessa, de är perfekta.man kommer inte undan att bli påmind om städningen.."

     

    Detta mina vänner är inte illa, ska nog börja införa lite mer rutiner jag också, det är mycket saker man inte tänker på :)


    Kaos inne och ute!

    Blomman är fotad hemma hos syster för nåt år sedan

    H
    *lvete vad det ser ut i vardagsrummet, jag står inte ut en dag till i detta kaos! Jag somnade vid 3.30 blev väckt kl 9.15 av K's väckarklocka som var ställd! Fråga mig inte varför den var det eftersom han jobbade natt och inte ens skulle vara hemma den tiden.. Lyckades efter många om och men somna om igen och vaknade med en förbaskad huvudvärk. När jag har sovit dåligt och sen vaknar med huvudvärk så riktigt kokar det inom mig, det är nog därför jag inte pallar att titta på röran. Tack och lov så brände K ut en skiva åt mig igår så jag ska dra igång den och börja plocka undan allt jag kan från den gamla tv-bänken så att det bara är att bära iväg den när vi får hjälp med TV'n.

    Är någon av er som jag att humöret styrs av hur det ser ut hemma?
    Har vi städat i lägenheten så brusar jag inte upp så mycket utan är mer harmonisk men när det börjar bli kaos då kan jag hugga på minsta lilla sak bara för att jag irriterar mig på alla saker som är överallt och att min kära sambo inte ser det och plockar undan han också. Oftast när det blir riktigt kaos här så är det jag som slutat plocka undan för att visa åt honom hur det skulle se ut om jag inte städade, självklart blir det alltid en back fire på det och jag blir irriterad och städar SJÄLV.

    Nåjå, dags att dra igång musiken och börja plocka om jag ska bli klar idag.. Ja, jag vet att jag överdriver lite men det känns som att det är ett gigantiskt berg som jag måste klättra över.

    Ses kanske lite senare idag, ta hand om er.

    "Children will not remember you for the material things you provided
    but for the feeling that you cherished them."
    -Richard L. Evans-

    Kaos i lägenheten.


     

    Idag har jag skruvat och donat med den ena tv-bänken eftersom vi bara fick klar den ena och hurtsen igår. Lägenheten ser ut som "Hej kom och hjälp mig" med saker överallt, kartonger, skruvar, skruvmejslar you name it. Eftersom det inte fanns de ben vi hade tänkt köpa till bänken så fick vi köpa ett par andra som kostade 100kr/paret ist för de 30kr/paret som vi skulle ha, detta resulterade inte bara i en dyrare shopping utan även en tv-bänk som blev högre än väntat. Huvudsaken är dock att man kommer under med dammsugaren och det gör man utan problem :) Insåg precis att jag inte alls tänkt på att brudkistan måste flyttas, var tusan ska jag ställa den då? =)

    Nu står båda hyllorna på golvet och jag kan inte göra så mycket mer förrän vi har någon som kan bära tvn med K. Måste även bestämma mig hur jag vill ha hyllorna, om jag ska göra så att det är samma mellanrum mellan dem eller göra lite som jag känner.

    Blommorna som står på bordet hjälpte A mig att plocka ihop igår. Köpte även lite olika stenar som ska in i vasen (min första stora vas någonsin) och när allt är som de ska så kommer den få bo på den ena tv-bänken, jag tror det kommer bli fint :)  Det enda som ska inköpas inom en snar framtid är en stor TV, vi måste bara bli eniga om det ska vara en HD ready (som jag vill) eller en HD som K vill. Den dagen jag är klar kommer jag ta ett kort (om jag kommer ihåg det).

    Mysig kväll

    Igår var jag och K ut och käkade med Dl och hans flickvän på kina, god mat och trevligt sällskap. Dagen / kvällen avslutades tillsammans med bok nummer tre i Sagan om Isfolket (dags att läsa om serien jag läste på högstadiet och sen påbörjade 2001).

    Idag har jag läst en och en halv bok, har  även hunnit lira lite med Dl och pratat med S. Jag och K gick ut och käkade middag på Kanalcafé. Jag åt fläskfilé med ungsrostade grönsaker och rosmarinbakad potatis.. det var fruktansvärt gott och jag har hittat ett nytt favorit ställe! K åt något slags kött och han var mycket nöjd han också. Efter middagen tog vi en promenad till Dl och Anna där vi kikade på Wolverine och hälsade på deras kissemisse. Filmen var bra och katten var mer intresserad av mina strumpor med döskallar på än mig :P När filmen var över var det dags att röra sig hemåt eftersom vi ska till Ikea imorgon och tidigt motför vad K brukar kliva upp på helgerna. När vi promenerade hem gick vi en omväg så jag fick titta på frisbeebanan också gick vi förbi stället där vi blev tillsammans. Det var riktigt mysigt ute ikväll, luften är varm också började det smådugga lite när vi närmade oss stan. Det var dock inte mycket utan mer som att stå i utkanten av en vattenspridare *me like*. Jag fick mig ett gott skratt under vägen och jag är väldigt nöjd med kvällen / dagen. Kan säga att jag verkligen behövde komma ut och umgås med folk, att titta på hemmets väggar blir lätt tråkigt och tillslut deprimerande.

    Nu ska jag ställa klockan inför imorgon och slappa lite innan bok nummer fem ska få lite "kärlek" av mina ögon.
    Tack för en trevlig kväll :)

    "She learned to say things with her eyes
    that others waste time putting into words"
    -Corey Ford-

    Trött i kropp och huvud

    Det känns verkligen att jag sov uselt under natten och att jag sen har varit på språng större delen av dagen. Bussturen till sjukhuset var lika usel som vanligt, jag hatar att åka buss och jag lyckades bli åksjuk. Väl framme på sjukhuset så fick jag vänta 40min innan mötet började, självklart fick vi sluta 45 min tidigare idag när jag var ensam så det var bara att sätta sig ner på en bänk och vänta på bussen. Vädret idag har varit uselt, regn och åter regn. Jag är glad att dagen är över för jag är helt slut i både kropp och själ.

    Jag hoppas det blir bättre väder imorgon och att jag får sova ordentligt inatt. Vem vet vad som händer under helgen, har inga planer utöver att städa och tvätta lite om nu inte K vill åka till Ikea och kolla på sakerna vi ska ha så att jag kan beställa hem dem. Problemet är att K vill se allt innan på affären så vi måste till Birsta, ibland suger det att inte ha bil.

    Sjukhuset idag

    Längtar verkligen inte till bussturen dit, jag hatar att åka buss och jag hittar så otroligt dåligt på sjukhuset. Ack ack, det är bara att vänja sig eftersom jag har 7 till besök inplanerade där utöver när jag ska tillbaka till läkaren o.s.v. Man kan nog säga att jag kommer vara en stammis där innan allt är färdigt :) Vem vet, kanske att jag hittar dit jag ska direkt när jag väl är färdig.

    Det gick bra på jobbet, sov dock uselt under natten.. men det hade jag gjort om jag varit hemma också. Sover alltid riktigt dåligt när jag ska till sjukhuset dagen efter eller något annat viktigt / nytt. Jag får helt enkelt ta en sovmorgon imorgon om jag inte ringer och vill att jag ska arbeta.

    Ska gå och se så att jag inte har glömt att packa ner något inför besöket också ska jag se till att jag har ställt klockan så att jag inte missar bussen mitt i allt. Kommer förmodligen uppdatera på det andra stället om hur besöket har gått, kanske inte idag men vid tillfälle.

    "Don't frown. You never know who is falling in love with your smile."

    Pissigt väder


    D
    agens väder är lika dåligt som jag mådde imorse när jag vaknade, vid klockan 7 blev jag väckt ur mina drömmar av en riktigt hemsk halsbränna. Seriöst har aldrig haft en sån jobbig en innan, hade jag inte hittat "Inside" i köket vete fan vad jag hade gjort. Lyckades somna om igen vid 8 och vaknade med huvudvärk istället för halsbränna *great*. Nåjå, från och med nu ska jag se till att ha Inside tabletter i sängbordet så jag slipper leta genom hela köket efter en tablett.

    Idag är det dags att jobba igen, börjar klockan 15.00 och är hemma 9.00 imorgon. Detta innebär att jag hinner hem och duscha och käka något innan jag måste ta en buss till sjukhuset i Sundsvall för träff nummer två. Som jag har längtat efter att få komma tillbaka dit så bollen kommer i rullning ännu mer. Tyvärr är inte träff nummer tre förrän i Okt. Hoppas att få komma in till den jag vill lyssna på denna gången så man får lite mer "kött på benen". Glömde nästan bort, hoppas att T är där så vi kan ta igen lite tid tillsammans :)

    Nu är det dags att packa väskan, leta upp patientbrickan, hitta en bok som jag inte har läst (svår uppgift), hitta vettiga kläder och strumpor. När allt det är färdigt ska jag bara sitta och känna lugnet innan jag måste bege mig ut i det allt för gråa Härnösand.

    "We were given:
    Two hands to hold.
    Two legs to walk.
    Two eyes to see.
     Two ears to listen.
    But why only one heart?
    Because the other was given to someone else.
    For us to find."


    Jag pratar simsspråk

    Igår spelade jag så mycket sims att när kvällen kom och jag skulle raida så kunde jag varken skriva eller prata större delen av kvällen, det bara kom simsspråk ur mig helt enkelt. Jag kan säga att jag fullkomligt älskar Sims 3, det är så förbaskat skönt att kunna gå ut ur huset och hälsa på folk :) Min lilla gubbe hann under sitt ungefär 15min långa liv (berättar om det snart) besöka en granne, han kastade dock ut henne när hon började laga mat för att hon var hungrig :D Hon hann även ta bilen och bränna iväg till stan för att handla lite böcker. Iaf, min första gubbe överlevde som sagt bara 15minuter *hihi*. Hon var inne i sitt vardagsrum och värmde sig vid elden, självklart börjar det brinna i rummet mitt i allt, brandvarnaren drar igång och hennes klänning börjar brinna! Gubben kutar ut på gatan och står där dansandes / skrikandes på hjälp och när brandmännen kommer så går de bara förbi henne in i huset och börjar släcka elden där... min gubbe springer in efter dem och skriker lite där också, men de mupparna drar iväg och hon brinner ihjäl! Den brandmannen fick inte många + ;) Vad har vi lärt oss? Man kan inte lita på brandmän och mina gubbar kommer inte få värma sig vid elden igen.

    Dagens mål i sims är att skapa en gubbe som ska få sig en liten familj, sen får vi se hur länge jag orkar hålla på med alla småbebisar som skriker och gormar hela tiden :) Utöver det har jag planer på att ladda ner lite mer prylar, det är så bra att de har skickat med ett program där man laddar ner alla filer itll och sen bara väljer att installera dem till spelet. Inget mer packa upp, flytta runt som det var tidigare. Har även hittat naken patchen så man slipper se allt det suddiga som kommer mest hela tiden.

    Ni som gillade Sims 1 och 2 kommer gilla detta, go go köp det :) Carro, du får åka upp och prova spela det, du kommer nog inte bli besviken ;)

    "We tend to forget that happiness doesn't come as a result 
    of getting something we don't have,
    but rather of recognizing and appreciating
    what we do have."
    -Frederick Koenig-

    I'm happy!

    Gissa vad K kom hem med idag under sin lunch? Många av er gissar nog rätt men för er som inte har en susning kan jag säga att han har köpt Sims 3 till mig! I skrivandets stund sitter jag och installerar det, känns som en evighet sen jag startade installationen. Har redan hunnit kika runt på Sims sidan och ska plocka hem en herrans massa saker *spännande*. Nu är mina dagar räddade kan man lugnt säga!! Ååå, det närmar sig slutet på stapeln, bäst att jag springer på damernas, blandar till lite saft med is och gör mig redo *känner sig som ett litet barn på julafton*


    Jag vill ut och se världen..


    Det är flera år sedan jag åkte utomlands, närmare exakt 8år i Aug. Jag spenderade två underbara veckor på Kos där jag träffade en tjej (Kian) och hennes familj. De hade en kinarestaurang på Kos och under två veckor så levde jag på kinamat utöver någon gyros som jag fyndade på kvällen ;) Varje dag när jag var på väg hem efter en tur på stranden så hade Kians mamma gjort en kycklingsoppa med majs till mig och hennes bror hade ordnat isté. Jag saknar dem otroligt mycket och de var den familjen som gjorde min resa speciell och underbar. Jag och Kian sprang runt i centrum där hon visade mig runt och vi besökte affärer som jag aldrig hade hittat själv. Hon hjälpte mig att köpa presenter till släkten o.s.v. Jag har de senaste åren tappat kontakten med henne, både hon och jag bytte mobil och någonstans på vägen så missade vi den andras nya. Provade söka efter henne på facebook men hade ingen tur där heller. Vem vet, kanske jag någongång åker tillbaka till Kos och träffar henne igen (om de bor kvar).

    För mig är somrarna fulla av en längtan att åka utomlands när den går mot sitt slut. Men det kostar mycket pengar att resa också har vi djuren att tänka på. Kanske den dagen M har dött att jag försöker åka utomlands, var? Det vete tusan..  Jag har alltid velat åka till Australien, Island, Skottland också vill jag åka tillbaka till Kreta för att besöka Knossos som jag inte gjorde när vi var där 1998. Jag skulle även vilja åka och se på resterna där Maya indianerna levde, jag vill åka och se på Terracotta krigarna som skapades under Qindynastin o.s.v. Det finns så otroligt många saker från historien som jag vill åka och titta på,  Stonehenge är också någonting som jag vill se. Antar att den perfekta utlandsresan för mig skulle vara en resa i Historien blandat med vackra sandstränder och lugn och ro. Någon som vill åka med mig den dagen jag har råd? ;)

    Men men, det kommer dröja innan jag åker någonstans som det ser ut nu. Jag måste bli klar med alla träffarna på sjukhuset och sen se var det leder. Den dagen allt det är klart kan jag börja tänka på att resa igen, men den som väntar på någonting gott..


    "Don't cry because its over,
    Smile because it happened!"

    -Dr. Seuss-

    Nachos och ostsalsa

    Fallen - Sarah McLachlan

    .... det är så förbaskat gott ibland med just det, nachos och ostsalsa *mmmm*. Det enda negativa är att det verklilgen sätter igågn magen, det låter som att jag har en liten alien som bor där just nu.. eller kanske en liten ET - "Anna phone home".

    Har suttit och pratat med S lite under kvällen, det har varit riktigt trevligt.. blev mycket skrattande :) Vi hade lite att tala ut om men nu är allt Ok .

    Börjar få slut på böcker nu igen, jag borde bli bättre på att låna böcker.. mitt problem dock är att antingen läser jag ut boken direkt eller så är det en som tar flera månader som jag inte fastnar i och lägger undan den hela tiden. Eller så skulle jag gå med i en bokklubb så man får böcker hemskickade!

    "No matter how happily a woman may be married,
    it always pleases her to discover that there is a nice man
    who wishes that she were not."
    -H. L. Mencken-


    Filmer på löpande band..

    The curious case of Benjamin Button


    Jag fullkomligt älskar denna film. Att se en människa åldras baklänges med allt det innebär. Filmen är full av kärlek, tro, hopp, vänskap och en stor dos av sorg. Under filmen har jag hunnit sitta och le lite fånigt och lite senare rullade tårarna efter kinderna. Har du inte sett den, se den! Filmen är 2h 46min men det kändes absolut inte som det, tiden bara flög iväg. Brad Pitt och Cate Blanchett gjorde ett riktigt bra jobb, de visar att de är duktiga på det de gör.


    The horsemen

    I
    denna film finner du Peter Stormare, det första jag tänkte på när jag såg honom i filmen och hur hans rollfigur var så var min reaktion: Varför får alltid alla svenskar spela äckel, psykopater o.s.v. Detta var inte någon revolutionerande film som jag kommer vilja se fler än en gång. Skådespelarna var inte super vassa, storyn höll ett tag men mot slutet var det allt för uppenbart hur det låg till. Vill ni se en film med lite onödigt /äckligt våld och blodiga scener så är det filmen för er. Ett + är att de drog in bibeln på ett intressant sätt och man fick lite mer information om Apokalypsens fyra ryttare.


    Taken

    D
    enna filmen gillade jag också. Jag satt och vred mig lite när det kom till Trafficing och hur flickorna blev drogade och sålda. Man kunde lätt leva sig in i en förälders raseri och rädsla när deras barn blivit bortfört och det gäller trafficing, att bara ha 96h på sig att hitta personen, efter den tiden är ute så är det kört. Det fanns ev. lite mycket onödigt våld men filmen höll mig fast hela vägen och det kom nästan lite tårar mot slutet. Liam Neeson gjorde ett bra jobb i denna. Gillar ni actionfilmer så kan jag varmt rekommendera Taken.

    Random whining..

    Kan någon förklara för mig varför det alltid händer 2000 saker de helger man jobbar, men när man är ledig så händer det ingenting? Denna dagen känns mest som bortslösad tid då jag hellre hade arbetat än varit ledig, jag hoppas verkligen att det inte blir så nästa helg också. Det skulle vara skönt att åka norrut och umgås lite med nära och kära för denna staden är så gott som död :) Men det blir nog bättre när C tar sig norrut och hälsar på släkten. Det skulle vara skönt med en liten teleport så man kan träffa sina nära vänner när man vill och inte behöva använda msn/telefon/sms o.s.v. Räddningen idag var iaf att jag och P hade lite skoj under dagen så man kände att något har iaf hänt.

    Kanske är jag negativ för att det blev som det blev när pappa skulle hit och jag verkligen såg fram emot att få spendera tid med honom, jag vet inte alls.

    Det kan man kalla snabbis..

    Pappa skulle komma hit igår vid 1.00 eftersom de bestämde sig för att åka tidigare. Halv ett ringde han och bad mig komma ner med luftmadrassen han hade tagit med sig, hann se han 30 sekunder innan de åkte iväg norrut. Hans arbetskamrat ville åka direkt norrut ist för att stanna och sova här så galningarna åkte från Jönköping upp till Kalix och sen en till Haparanda samma dag. Kan erkänna att jag blev lite besviken, hade väntat mig att få se pappa lite mer. Eftersom det blev som det blev så har jag inga planer alls idag, kanske ska kika på en film men efter det vete tusan vad som händer.. några förslag?

    Vi har massor av Grekisk Pytt-i.panna i kylen nu, L's bil ville inte vara med och leka så han kunde inte komma igår. Vi har även massor av glass, chokladsås, strössel och konserverade frukter för de som tycker om sånt. Det finns även nachos och ostdipp till det..Jösses, jag och K kan sitta och grisa hela helgen.

    "Do not bite at the bait of pleasure, till you know there is no hook beneath it."
    -Thomas Jefferson-


    Dagens tips!


    Mitt nya favorit tuggummi helt klart. När jag först smakade det så kändes det riktigt ovant att få i sig lite choklad men det visade sig vara en riktigt fin kombination. Man inte bara luktar gott ur munnen utan man får en liten chokladkick också, att de inte har kommit på detta innan! Ni som inte har provat det, gör det genast och kom sen tillbaka och säg hur det var.

    Sims 3



    Jag har alltid varit en "sucker" för Sims, från nummer ett och framåt. Jag hade nog alla expansioner från Sims 1, tvåan köpte jag några men det kom så många att jag inte riktigt hann med att inhandla dem. Jag spelade tvåan relativt lite om man jämför med ettan, mest för att min dator inte riktigt pallade det och sen när jag fick installera om hela tiden så blev jag lite less.




    Det som var så annorlunda med tvåan var att man kunde få barn med gubbarna och fick följa dem när de växte upp samtidigt som gubbarna blev äldre. Detta diggade jag stenhårt men ack vad jag satt och muttrade när min gubbe var tvungen att hoppa i säng med grannen och sen fick hon tvillingar som skrek mest hela tiden.



    När gubbarna kunde börja lämna husen och åka iväg på semester och till stan så var det roligt, men det fattades någonting. Jag har hela tiden hoppats att det skulle komma till den punkten att gubbarna kan gå ut och hälsa på hos andra, gissa om jag blev glad när jag såg att det är en sak de kommer göra nu :)


    Det som först fick mig fast i Sims var att man kunde bygga egna hus och inreda dem, antalet hus jag har gjort och härjat med om och om igen går inte att räkna. Timmarna bara springer förbi medan man sitter där och försöker få till den perfekta kombinationen av möbler, fäger o.s.v. Självklart räckte inte pengarn till så jag fick helt enkelt fuska lite då och då så man kunde bygga enorma hus som ingen sims hade råd att bo i , men det var roligt att göra husen :D Ytterligare en sak som jag såg med Sims 3 var att man kan variera färgerna så mycket mer på möbler osv, det kommer bli kanon :)



    Att man kommer kunna göra gubbar av olika storlekar blir också fint. Jag blev lite less på att se de supersmala hela tiden, det de kallade "tjocka" sims skulle inte ens ta sig till "mulliga" modeller. Nu när jag tittar på bilderna så vill jag bara ha spelet ännu mer! Såg precis på deras sida att man kan köpa och ladda hem det direkt från nätet, var är K när man vill ha honom hemma!! Håll tummarna, kanske får jag prova spela spelet redan ikväll!



    Helgen är här och Anna har glass med bär..


    Nu är det helg och vet ni vad... jag är ledig :) Natten på jobbet gick helt ok, jag vaknade vid 3 och hade svårt att somna om. När jag kom hem just efter 9 gick jag och shoppade det sista inför middagen ikväll, resten av dagen har jag väntat på ett telefonsamtal från fastighetsskötaren (han har inte ringt än).

    K var och kollade efter Sims 3 till mig igår, tyvärr hade det inte kommit till affären än =/ hoppas att det dyker upp snart för jag är otroligt taggad att prova spela det nu :)

    Pappa ringde och berättade att de kommer hit ikväll istället för imorgon, vädret nere i Söder var uselt så de sket i att stanna kvar sista dagen och bestämde sig för att röra sig hemåt istället. De beräknas vara här runt 22.00 :) Kanske har någon skvallrat för honom att jag lagar Grekisk Pytt-i-panna idag *ler*.

    Happ, ska ta och ringa till hyresvärden och se om jag kan få svaret idag eller om jag ska vänta ännu längre. Ha en trevlig fredag alla.

     "The best thing about me is you."
    -Shannon Crown-

    Working girl


    Min nya sommarbakgrund på skärmen, vad tycks?

    Idag ska jag jobba eller inatt om ni föredrar det. Börjar klockan 15 som vanligt och slutar 9 imorgon, det ska bli roligt att komma ut lite och slippa titta på "hemmets väggar". Det enda jag ska göra innan jag jobbar är att ordna marinaden som K får sätta ner köttet i när han har kommit hem och har skurit det. Imorgon blir det Grekisk Pytt-i-panna (se matlagningsfliken) tillsammans med L som kommer på besök.

    Vid 13.00 idag så ska fastighetsskötaren komma hit och titta på vårad badrum och köket (för femtielfte gången). Sist han var hit var förra året och då sa han att vi skulle få badrummet renoverat men att det inte skulle bli det året iom att budgeten skulle hållas. Sist jag pratade med honom var för någon vecka sedan och då skulle han kolla upp hur budgeten såg ut = han hade helt glömt bort att han lovat att ordna det. Men men, vi får se vad som händer... om det nu blir så att badrummet och köket inte blir ordnat och förhoppningsvis två eluttag (ett i hallen och ett i vardagsrummet) så ska vi seriöst titta på lägenheten i huset som blev ledig nu. Jag flyttar hellre till nytt än håller på med alla skarvsladdar som vi har över hela lägenheten och sen badrummet får mig bara att sucka. Jag ska även ta upp med honom ang tvättmaskinen som det inte är något fel på enligt gubben som tittade på den, antingen tar de hit en ny eller så tar de den gamla när jag köpt en egen! Ibland blir jag så less på att alltid måsta hålla på och "gnälla" om saker som alla andra lägenheter redan har fått ordnat, men det är som den jag pratade med igår sa: "De som bor länge får ingenting fixat men de som flyttar in får allt nytt, tyvärr är det ju så det blir att de som varit längst blir bortglömda..." Nåjå, ska inte måla fan på väggen förrän jag har pratat med honom IGEN!

    Aja, dags att leta fram allt jag behöver till jobbet och få ner receptet på marinaden.

    "When you are in Love you can't fall asleep
    because reality is better than your dreams."
    -Dr Seuss-

    Houdini hade fått kämpa med det låset


    H
    ar jag hunnit till affären? Svar: Nej, jag fastnade i min lilla flik där jag har bloggar som jag brukar försöka hinna läsa varje vecka :) Det är nästan sjukt hur mycket tid det tar med alla bloggar, speciellt för mig som är en person som hittar nya bloggar var och varannan dag. Det finns så otroligt många där ute och nu för tiden känns det inte som att någonting är privat. Det är inte som när man var liten och satt med den lilla dagboken med ett " lås" som man kunde öppna med ett gem. När jag skrev i min gamla dagbok så var jag så naiv så jag trodde att den var sååå säker eftersom jag hade gömt min nyckel, kan erkänna att det tog bra länge innan jag insåg att den inte var så inbrottssäker som jag trodde.

    Vill ni veta hur jag lärde mig det?

    Jag och min kusin M hittade en dagbok gömd bakom ett skrivbord en gång i tiden och nyfikna som vi var så läste vi självklart den (fy skäms på oss). Den dagboken hade iaf ett icke barnsäkertlås (som det på bilden)... vems dagboken var... det får bli en hemlighet mellan mig och M :) Jag kan dock säga att den var fylld av saker som då chockade mig men som jag idag mest fnissar åt. Jag har många gånger omedvetet citerat därifrån på fester då vi har hunnit titta lite för djupt i flaskan. Ni vet, när alla ska bräcka varandra i konstiga saker de har gjort / läst o.s.v.

    Tänk hur det kommer se ut i framtiden när arkeologer ska se vad vi gjorde förr i tiden. Istället för en sliten dagbok där man knappt kan se vad det står för att bläcket har börjat försvinna så hittar de flera gigabyte med blogginlägg.

    " The path to no fear is scary"
    -Anonymous-

    Morgonstund har. .

    Pappa och hans vän var inte framme förrän vid 20.30, kaffet var färdigt och sakerna bars upp. Det tog ett tag innan jag insåg vem gubben som var med pappa var, inte så konstigt eftersom jag inte har träffat honom sen jag var en liten flicka och var med min far i Haparanda. Iaf, karlarna drack kaffe, kikade på nyheterna, pratade lite och sen gick de och la sig relativt tidigt (Väli runt 21, pappa vid 22). (O)djuren visade sig från sina bästa sidor, fröken L satt i fönsret och sprang in som ett skott när en fågel flög förbi och skrek.

    Nu har jag äntligen halva vitrinskåpet i köket, det kommer bli kanon när den andra delen också är här. Det känns så lyxigt att ha så mycket extra plats för all burkar o.s.v. Imorgon ska jag föröska flytta in alla saker som ska dit, känner mig alldeles för lazy idag för att ens tänka tanken :)

    Gästerna klev upp 5.30 imorse, självklart vaknade jag innan de vaknade! Det är som att jag har en inbyggd väckarklocka så när jag har folk här och jag vet när de ska kliva upp så vaknar jag exakt då... om jag inte är säker på när de ska kliva upp så kan jag satsa pengar på att jag ändå är vaken innan dem. Detta inträffar alltid när jag är hos mina föräldrar, då ställer min inre klocka om sig så att jag är uppe vid en okristlig tid.


    H
    app, då är klockan snart 20 över 8, detta innebär att det är dags att gå till affären och handla. Jag har ställt in mig på att köpa ett nybakat Chiabatta (naturell) som ska få på sig lite kalkon och tomat *nom nom*. Efter det ska jag nog ta det relativt passivt, kanske att jag tom lyckas somna och sova några timmar.

    Smiter från strädningen...


    Tre små blommor som finns på kylskåpet tillsammans med Jakob

    A
    ck ack vad bloggen är lockande när man ska städa! Jag smiter in till datarummet och "andas" mellan varven. Badrummet är klart men det luktar så mycket klorin där inne just nu iom att jag har skrubbat både väggar, golv och badkar med det... sen har vi ju inget fönster där inne så det är just nu varmt, fuktig och luktar badhus :S



    Handlade citroner idag, ikväll blir det kallt citronvatten.


    Har även hunnit rengöra kylen och jag passade på att rensa där. Det blev två påsar fulla av burkar och tuber, you name it. Det enda som finns kvar nu i burkväg är min lingonsylt, resten är gone with the wind. I dörren blev det dock en herrans massa saker eftersom pappa kommer imorgon, han vill ha mjölk (inte lättmjölk som jag alltid dricker när jag har mjök) och självklart vill han ha fil (inte heller här lättfil). Min far vägrar ha annat smör på sina smörgårsar än bregott (det röda) så det handlade jag också, tur man kan använda det till vitlökssmör för vi kommer aldrig äta upp en hel bytta med sånt.

    Vad har ni i erat kylskåp?

    D
    ags att fortsätta städa i köket, diskmaskinen är klar och jag behöver tömma och fylla den igen. Efter det ska alla saker in på rätt ställen och mitt skåp där vi har skruvar/hammare o.s.v. ska tömmas. Imorgon när pappa kommer så har han med sig ett vitrinskåp som kommer stå efter hela den väggen. Jag längtar till jag får börja flytta över alla glas och koppar till det, så att jag lättare kommer komma åt alla saker i köket som just nu har alldeles för lite skåp.


    Frisbeegolf


    Det ska jag och K börja spela. Jag har aldrig provat det och det är bra många år sedan jag kastade en frisbee. K däremot var och spelade med Dl förra helgen och han sa att det var riktigt roligt. Det finns en bana i Härnösand inte allt för långt från där vi bor så det blir en skön promenad dit och sen får man både friskluft och lite motion om man spelar. Förhoppningsvis kan man ta med sig Mirage också så han får komma ut och ha lite roligt. Kanske att vi hinner köpa så att vi kan spela på fredag när L kommer och äter middag här (om han vill spela dvs) annars kanske jag kan lura ut honom och spela kubb (om vi har fint väder).

    Jag är så glad att sommaren är här! Jag vill kunna bada, denna sommaren ska jag nog försöka ta mig ut till Smitingen och bada på kvällen när det inte är så mycket folk där. Jag ska även försöka få till att spela kubb / frisbeegolf riktigt ofta när jag är ledig.

    Framtiden ser lite ljusare ut än vanligt mina vänner, jag känner mig ovanligt lycklig.

    " Live the life you've dreamed"
    -Henry David Thoreau-


    Susan Boyle tvåa i Britain's got talent



    Det var riktigt tråkigt att hon inte tog sig hela vägen, jag höll tummarna allt jag kunde för henne. Jag är så glad att det dyker upp personer som henne och Paul Potts som verkligen visar vad talang innebär,  att det inte behöver finnas ett otroligt attraktivt yttre för att man ska kunna ha just det. Hon var dock en bra förlorare och önskade dem lycka till och det såg verkligen ut som att hon menade det. Jag hoppas att vi kommer få se mer av Susan Boyle i framtiden.

    Idag stod det i tidningen: "Susan förd till sjukhus"  det var kanske inte så oväntat. Man har kunnat läsa i tidningarna inför finalen att de inte trodde att hon skulle klara av trycket o.s.v. Hon stod dock upp i finalen och jag tycker att hon gav en underbar show med "I have a dream". Den passar in bra, hon har en dröm att få sjunga för drottningen i England och jag tror att hennes dröm kommer bli sann, vad tror ni? Jag hoppas att det går bra för Susan och att hon återhämtar sig snabbt. Lite vila och att komma undan all press kommer vara bra för henne.



    Så kan det se ut när Anna skickar mail.


    J
    ag var och handlade idag inför min pappas besök imorgon. Självklart lyckas jag glömma lite saker och slängde iväg ett mail till K:

    "Sötnos kan du handla när du kommer hem:

    • Toalettpapper
    • Glödlampor Små, runda med tjockgrej i botten = till vardagsrummet
    • Glödlampor Små, smala men med den smalagrejen i botten = till gästrummet
    • Sambal... "
    Sen dängde jag som vanligt med i sluten:  Och om Johan läser detta så kan du be han sköta sina egna saker och ge fan i våra!

    Ibland åker det med, Johan din jävla mupp, ge fan i att läsa andras mail o.s.v. Nu kanske ni undrar vem Johan är, det är en som jobbar med K och han brukar vara en riktigt nyfiken jävel som smyger bakom ryggen på K för att läsa vad det står i det mail han får, sådant gör mig riktigt elak vissa dagar. Man ska inte snoka i andras saker om de inte ber en.

    Iaf, tillbaka till mailet :) K svarade men han tyckte inte att min förklaring på glödlampor var så bra. Jag tycker dock att de var riktigt klara och tydliga, alla vet ju vad en tjockgrej i botten är eller vad säger ni?

    Här är hans svar:

    "Hej gullefjärten ;)

    "Glödlampor Små, smala men med den smalagrejen i botten"? Typ som i den bilden jag bifogat?


    Vilken typ av Sambal skall jag köpa? Sambal Oelek?"


    V
    arför är karlar så jobbiga ibland, eller inte jobbiga.. mer korkade! Hur många olika sorters glödlampor finns det egentligen (om man pratar om helt vanliga) han vet ju lika bra som jag vad vi har för något i lägenheten. Förresten, finns det olika sambal saker eller är jag helt borta? Trodde det bara fanns sambal oelek, men jag var för lat för att skriva ut allt i mailet.

    Nästa gång jag skickar ett mail får jag helt enkelt se till att ha fotat allt vi brukar köpa på affären och sen infoga bilder när jag behöver be honom köpa någonting :)



    Mycket ska man se innan ögonen trillar ut..


    Från expressen.se

    Läste en artikel i Expressen idag att det hade varit en Tävling för andra året i rad i Köpenhamn, det var inte vilken tävling som helst utan ett onanimaraton. Under tävlingen uppkom ett nytt dansktrekord som även blev ett nytt världsrekord, en kvinna lyckdes få 222 orgasmer! Vad ska man säga? Jag är glad om jag får en får jag två så räcker det alldeles tillräckligt, eller så kanske det bara är jag som blir färdigfikad efter :P En man hade vunnit uthållighetstävlingen och runkade i 7h 45min, är det verkligen något att vara stolt över när det kommer till normala sexliv? Vem orkar vänta på att han ska komma så länge? "Är du klar snart älskling, jag har kramp både här och där och börjar känna mig som ett parkeringshus där bilarna bara susar in och ut", "Näe, inte riktigt du får hålla ut i några timmar till... har vi nå glidmedel hemma?". Men men, det finns extrema sidor av allt....

    Vill ni läsa hela artikeln, gå hit --> " Världsrekord i onani - 222 orgasmer"



    RSS 2.0