Trevlig helg



Ska dra iväg och jobba om 2,5h, måste packa väskan och fundera på vad jag vill ha till frukost imorgon på jobbet. Antar att det kommer bli som alltid, jag svänger in på affären och bara plockar någonting. Ska inte sitta och svamla en massa här idag utan det blir ett riktigt kort inlägg. Vi ses imorgon istället.

Jag hoppas att alla får en mysig fredag, ta hand om er ♥

Tiden springer iväg


H
ade planerat att blogga lite under dagen men ni ser ju hur det gick, först nu har jag tid att sitta och skriva lite. Middagen är avklarad och ingen disk är kvar! Var duktig och ordnade matlådor till imorgon också så jag kan käka lunch hemma eftersom jag sen går till jobbet klockan 3 och kommer äta middag -> frukost -> lunch där. Frågan är vad jag ska äta när jag jobbar, lutar till att jag beställer kinamat för då har jag både lunch och middag, så då är det bara frukosten jag behöver inhandla innan jag drar till jobbet.

Vad ska ni göra under helgen?! Det känns som att det var otroligt längesen jag hade en helg då jag kunde göra precis vad jag vill, kommer inte ihåg när jag hade den "friheten" senast. Min kalender är uppbokad under denna helgen och sen nästa vecka kommer mor och far hit på torsdag och sen kommer E hit på fredag, detta innebär att det kommer vara full rulle här hela nästa vecka och min lilla andningspaus blir efter den 10/11 (träffen med chefen o E's mamma etc). Som jag längtar till dess, då ska jag ta en riktigt "ta hand om Anna dag". Tror det kommer sluta med att jag bara sitter i massagestolen och dregglar framför ett TV-program och sen kraschar i sängen.

Nu ska jag hämta ett stort glas med Pepsi Max och lite popkorn, resten av kvällen kommer spenderas tillsammans med K och lite vänner på nätet... tyvärr är det mest så det ser ut nu för tiden p.g.a. tidbrist under helger då alla har tid att hitta på saker.. Jag ska iof inte gnälla, brukar ju gå ut på lunch med J någon gång i veckan eller så käkar vi lunch tillsammans hemma hos mig!

*Kram på er*

En blogg värd att besöka

http://elegisreceptsamling.blogg.se/

hoppade runt via bloggtrafik.nu och hamnade på "Elegi's Receptsamling", där fanns det en massa smått och gott för de som tycker om att baka och dona :) Jag kommer själv prova på lite av dessa recept, sen att hon även lägger upp bilder på hur det blev tycker jag är bra.

.... såååå, vad väntar ni på? In och titta ni också :)

My friend is he who will tell me my faults in private



I
dag ordnade jag det jag inte orkade igår när jag kom mig hem från Ikea. Mattorna är på plats i köket och jag kan säga att det känns skönt, nu har jag bara kvar att få de gamla till soptippen men det känns som att det kommer dröja innan det sker. Har ordnat mattorna som vi ska ha i hallen också, om jag har tur så är de här till veckan *hoppas*. Jag kunde inte motstå att köpa grå mattor och någon gång så kanske jag lär mig hur man tapetserar och då kommer det bli riktigt snyggt där inne.

Kommer bli sååå fin i hallen




Har även satt ihop korgarna (tog hela 5 sekunder / korg) och placerade dem i hyllan. Tror att jag kommer fortsätta att köpa sådana när jag väl är på Ikea typ en/två varje gång så att jag sedan fyller upp hyllan helt med sådana. Det är så behändigt att ha korgar / lådor och enkelt att städa *latmasken talar*. Nu har iaf E plats att sätta sina kläder / saker de helger hon bor hos oss.

Utöver allt detta så har jag hunnit med att gå ut tillsammans med J, vi käkade lunch tillsammans och kacklade en timme innan lunchen var slut. Det är nästan lite hemskt hur ofta jag går ut och äter lunch nu för tiden, mina lunchlådor blir kastade! Måste nog skärpa till mig lite även om det är fruktansvärt skönt att kunna gå ut och käka lunch och då ta något som man inte har ätit på ett tag.

På tal om mat, min mage kurrade riktigt högt och sa att det är dags för mig att äta middag. Därför får jag helt enkelt fortsätta att svamla imorgon eller någon annan dag.

Trevlig Onsdag på er alla ♥

Mer besökare till bloggen....

följ länken

http://www.bloggtrafik.nu/index.php?sponsor=myzsol


addade mig där och får se om det händer något eller inte :)

Berg- och dalbana


M
in dag har som ni ser gått både upp och ner, mina inlägg kommer ut tätt efter varandra för att jag inte fått iväg det jag skrivit tidigare och fick kopiera in och skicka ut. Iaf! Från att ha fått en chock till att bli lugn och harmonisk igen så kom smäll nummer två.

Har hunnit prata lite med släkten idag, bland annat min far som jag pratade med om lönen och sedan frågade jag honom om råd när jag skulle teckna ett elavtal om jag skulle ta fast eller rörligt pris. Hann även med att prata med min syster för att se hur de har det och sen med ytterligare lite folk. När jag väl lagt på telefonen ringer min far och säger: Du, jag glömde helt berätta åt dig och jag tror inte någon annan har hunnit göra det men X, X och X har fått svininfluensan och X är jättedålig. Då gick luften helt ur mig. Att jag sen får höra i samma veva att en annan hade farit dit och hälsat på utan att tänka på sin egen hälsa. Jag blir så förbannad och rädd för denna person är redan nog sjuk och är absolut inte vaccinerad, detta är en person som om svininfluensan skulle komma förmodligen skulle få det jobbigare än majoriteten om personen alls skulle överleva skiten.

Man måste fan lära sig att tänka innan man gör saker, nu har jag ännu mer att oroa mig för. Om jag inte minns helt fel så pratade min farmor om att hon hade haft besök av släkten, och även om man inte har svininfluensan men om folk i ens närhet har det så vet man aldrig om man bär smittan med sig (kan ingenting om denna influensa).

*Helt tom på energi just nu*

Panic in the house



Imorse när jag klev upp och hämtade posten fick jag PANIK. Mitt lönebesked hade kommit, jag sken upp som en sol och såg fram emot att få se hur mycket jag får men ju längre ner jag kom i texten desto mer panik fick jag. I slutet av pappret så såg jag att jag hade fått 1300kr i lön! Dessa pengar var bara min OB (men inte OB för alla timmar jag jobbat inte ens för hälften av dem) utan semester ersättning och alla andra saker som komer till + timlönen.  Jag var i chock! Visst, jag hade inte jobbat otroligt mycket i Sep men mer än det skulle jag iaf ha. Sprang till vardagsrummet och ringde till mitt ena jobb, tyvärr var inte den som har hand om programmet där de för in hur man jobbar som där men hon skulle börja jobba kl 15.00. Efter det sprang jag till datorn och letade upp numret till mitt andra jobb, inget svar där och då ringde jag till lönekontoret men hon var på möte, nästa gång jag ringde var hon på lucnh och sen var hon på möte igen!  Jag vet inte hur många jag hann ringa och prata med, hann tom skrämma upp K som såg sin lön försvinna framför ögonen på honom! Tack och lov så fick jag inte tag på någon utöver L på ena jobbet för 13.30 ringde det på porten och en kvinna sa: "Hej, jag har fått ett brev som tillhör dig" och där var mitt andra lönebesked (tack och lov) blev genast mer nöjd när jag såg att jag hade fått mer än jag uppskattat. *pustar ut*

Nu är räkningarna betalda och jag ska föra över 1000-2000kr på mitt sparkonto, känns genast bättre. Detta innebär att det förmodligen blir Birsta idag som planerat så att jag får handla in två korgar och två mattor inför när E ska vara hos oss. Tänk vilken skillnad pengar gör ibland på humöret, nu har jag betalat allt jag ska, jag kan spara mer än månaden innan och jag har ändå pengar kvar så det räcker och blir över = kommer förmodligen sätta in mer på sparkontot till veckan.

*Blush*


Jag och Mirre här om dagen när jag skulle tvätta och slängt allt på sängen ;)


I
know, jag skrev att jag igår skulle berätta om chefens besök men det blev inte så, till mitt försvar kan jag säga att blogg.se var nere när jag skulle uppdatera och skulle inte komma upp förrän kl 4.00 och då var inte jag vaken!



B
esöket med min chef gick super, jag skojjar inte det gick över all förväntan och jag som hade varit nervös innan *silly me*. Min chef är sååå gullig och snäll, kändes som att hon varit hos mig flera gånger och att vi hade känt varandra länge. Hon och E stannade hos mig i ca 1,5h och under den tiden tog vi en tur i lägenheten och sen blev det kaffe och fika till det. Chefen älskade lägenheten och jag har nog aldrig hört så många fina ord om hur vi bor som, jag gick omkring som en stolt tupp och bara log. Vi pratade om allt och inget, både jobbrelaterat och mer personliga saker. Jag fick skriva på en himla massa papper och K fick skriva under ett för tystnadsplikt. Fick igår ett brev från henne där det bla stod:

"Hej Anna och Kristoffer!
Tack för senast. Vad fint ni bodde - så mysig lägenhet mit i stan."


... det innebär att min lägenhet officiellt är mysig bland mina chefer (som att jag inte visste det, man har ju bra smak *fniss*). Har iaf fått hem lite papper över traktamentet när vi ska ha E här och lite annat smått och gott, som det är nu kommer jag få skicka in en månadsrapport efter varje månad. Men det kommer nog gå galant, bara man får lite rutin på det hela. Jag har dock lite mer frågor som jag helt glömde bort att ställa men de får jag spara till den 10/11 då jag ska på möte med chefen, de som jobbar på elevhemmet och E's mamma... Ok, jag erkänner.. jag är ganska nervös inför det mötet. Inte för att träffa mina gamla medarbetare och chefen men mamma, mammor är ganska läskiga att träffa ibland.. håller ni inte med?

Busy girl



Jag vet, jag är världens sämsta på att blogga just nu. Ursäkterna är många men jag tänker inte sitta här och "försvara" mig själv till varför jag inte har skrivit de senaste dagarna.

Igår drog jag till jobbet och mitt i ett samtal med Å så sa hon: "också kommer du väl ihåg att ställa om klockan inatt också får du hjälpa X att göra det också." Hade totalt missat att man skulle dra tillbaka klockan igår och det var tur att hon påminde mig.. annars hade jag varit och plingat på en dörr klockan 7.30 och frågat en var hon när hon ska äta frukost klockan 8.30! Men som tur var så blev det inte så och jag behövde inte skämma ut mig för att jag lever helt i min egen värld ibland och missar sådana saker som klockomställningar etc. Det kändes riktigt konstigt på jobbet att kliva upp en timme senare och jag var pigg som en mört när jag tittade på klockan vid 6 tiden. Med lite våld och vilja så lyckades jag dock somna om och vaknade 30min innan klockan skulle ringa.

Dagen idag har varit långsam, vädret har varit usel och eftersom det regnade så blev det inte en söndagspromenad som vi brukar ta. När jag och A stod på balkongen och donade så kom K förbi med Mirage också gick vi hem tillsammans. Svängde in en tur på Hemköp och handlade lite frusna bär och yoghurt så att jag kan göra mig en smoothie ikväll, tyvärr glömde jag mjölken och självklart hade vi ingen hemma så vi får se om det blir någon ikväll!

Just nu puttar julgröten på spisen, blev så otroligt sugen på att äta gröt till middag så sagt och gjort, jag handlade lite gröt och sen bröd och leverpastej till *nom nom*. Borde nog gå och se om gröten har blivit varm.

Vi ses ♥

Ps Ja, jag kommer berätta om hur det gick när chefen var och besökte mig, men det blir inatt eller imorgon Ds.

Onsdag!



Nu ser ni "dagisdörren" lite bättre, har satt en gren till bladet sen sist.

K
är hemma från jobbet idag igen, han är bättre men det är nog inte en bra idé att gå till jobbet.. huga tänk om de på Comhem skulle bli smittade. Jag själv känner inte av någonting *ta i trä* och jag har planer på att inte göra det heller, så det så!

J var förbi idag och käkade lunch här när jag höll på att dona i köket, hon tyckte det såg väldigt "flickigt" ut på dörren så jag måste åtgärda det så fort jag kan.. jag kan ju inte ha en dörr som ser så tjejig ut, iof kanske det är bätte än K's: "Nu bor vi officiellt på ett dagis". Jag hoppas verkligen att jag kan hitta något snyggt i svart på Panduro denna gången, sist jag var där så fanns det inte allt för mycket.

Lägenheten är nu städad, känns skönt att äntligen ha tagit tag i det ordentligt och skrubbat skåpluckorna (som jag har skjutit upp länge), hann tom med att köra skurmoppen i tvättmaskinen så nu luktar den också gott.



Håller på att tömma lite i gästrummet nu så att det ska vara klart till i Nov, det som fattas nu är några till korgar så att E ska kunna få plats med sina kläder o.s.v. Sen ska även lite saker där flyttas iväg, som det är nu så står allt möjligt ovanpå hyllan. Man kan nog säga att vi har ett superlitet gästrum men det fungerar, de som brukar bo där har inte klagat, iaf inte öppet vad jag vet.

Dags att tända lite ljus (som jag har börjat med varje kväll) och sen blir det till att dra igång kaffet så att det är färdigt till min chef kommer hit.

Trevlig kväll på er ♥

Sjukstuga och pyssel



Idag är det rena sjukstugan hemma hos oss, K har åkt på någon slags maginfluensa eller vad man nu ska kalla det. Han springer mellan toaletten och sovrummet hela tiden och ack ack vad han gnäller. Vad det nu än är vad han har fått så hoppas jag att jag inte kommer bli smittad, jag har verkligen inte tid att bli sjuk nu eftersom jag jobbar på Lördag -> Söndag. Alla som känner mig vet hur det brukar stå till med mig och sjukdomar, någon som är sjuk behöver bara titta på mig så blir jag sjuk. Ge mig ett immunförsvar!!!!




Eftersom våran antika dörr som vi har när man kommer in i lägenheten är så hemskt ful och skabbig så bestämde jag mig för att dekorera den lite. På affären jag var och handlade på så fanns det inte så mycket att välja mellan (ge mig panduro) så jag köpte en med lite blommor i. Tänk vad lite bilder kan piffa upp en dörr, men detta är bara en tillfällig lösning, den dagen jag hittar något som jag verkligen känner är rätt så kommer jag inhandla det direkt :) kanske ett sött ordspråk och sen liste mönster i svart eftersom köket går i mest svart/grått/vitt. Har inte bestämt mig än vad jag ska sätta fjärilarna och det sista bladet, de kan komma att flyttas runt när jag vet var de ska vara. Hmmmm, kanske skulle ha haft den stora blomman längst ner.... *förvirrad*. Men men, hur som helst så är det bättre än innan :)




Nu ska jag plocka ihop lite och se om jag kan hitta mig något att dricka och sen blir det till att ta det lugnt och be att jag inte blir sjuk!

Down - Jason Walker


... ... ...



Blommorna står fortfarande, de luktar gott och är vackra.. tänk om man alltid hade fräscha blommor hemma? Jag tror att jag ska köpa nya konstgjorda med lite färg som jag kan ha vid TV'n under vintern och ha de ljusa under sommaren :)

Igår kom jag hem till en städad lägenhet, vi gick ut och åt en underbar middag och sen tändes det ljus och jag placerade mig i massagestolen, blev kvar där i hela TRE omgångar! Passade på att ringa och prata med hela släkten, inte ofta man hinner med så mycket ;)

Idag tog jag mig en sovmorgon som heter duga, blev riktigt förvånad när jag tittade på klockan eftersom jag alltid brukar vakna runt 10.00. Har hunnit med att laga middag idag, blev köttbullar med makaroner och gräddsås *nom nom*.  Har shoppat lite saker inför middagen imorgon (kasslergryta) och nu är det dags att tända lite värmeljus (note to self, handla värmeljus nästa gång jag är på affären).

... ... ...



Besöket på sjukhuset gick bra, träffade en vän där som jag satt och kacklade med lite.. pratade även med två andra tjejer som var där, de var riktigt trevliga och jag ser fram emot att träffa dem nästa gång jag ska på sjukhuset.

Efter mitt möte var över så kom J och hämtade mig, vi åkte sen tillsammans till Härnösand och besökte Dollar. Fyndade dessa söta ljuslyktor där, en duk till köket, toapapper och en väggdekor som jag ska sätta upp på dörren i köket. Tyvärr hade de inga som gick i svart/grått så jag fick köpa en med lite färg. Det ska bli spännande att se hur det blir och om det nu skulle bli hemskt så kostade det inte allt för mycket ändå :)

Väl hemma så tog jag det riktigt lugnt, pratade lite med K också ringde E's mamma och pratade med mig lite inför hennes vistelse hos oss. Hon lät riktigt trevlig och jag ser fram emot att träffa henne i Nov. När det var riktigt mörkt ute letade jag upp mina små vaniljljus och tände dem på bordet i vardagsrummet, placerade sedan min rumpa på massagestolen och fick mig en massage som inte går av för hackor! Det finns risk för att detta kommer bli en rutin, tända ljus och sen få massage framför Tv'n.

Men men, nu ska jag packa min väska och se till att jag inte glömmer en bok för ikväll ska jag jobba och blir där till imorgon eftermiddag. Har planerat in Idol på schemat eftersom det inte är något som sker vid den tiden. Jag hoppas att ni alla får en mysig fredag med mycket kärlek och värme. ♥

Åren går fort


Kusin E

S
att och tittade lite på facebook och bestämde sig för att hälsa på hos mina kusiner, såg att den ena hade en ny bild på sig ute! Jösses vad han har blivit "stor", jag har inte träffat honom regelbundet på bra många år och mina starkaste minnen av honom var när han fick vara hajforskare ute i farmor och farfars stuga också skulle han jaga mig och hans äldre bror.. icke att förglömma när vi lekte Bumbibjörnarna och han var självklart en av grymlingarna som skulle fånga oss, våran magiska saft var vatten! Jag måste verkligen boka in en tid då jag får träffa båda bröderna som jag suttit barnvakt åt fler gånger än jag kan räkna och vi växte upp väldigt tajt tillsammans. Men åren går och vi skaffade oss egna liv, dagar som denna saknar jag dock de gamla tiderna rejält. Måste komma ihåg att ringa till dem och höra hur de mår o.s.v.


Kusin J


Onsdag




I
dag kom K hem från Stockholm, han hade med sig lite presenter till mig :) Han hade shoppat en halsduk och ett par vantar så att jag inte ska frysa under vintern. Vantarna var riktigt mystiska, man kan välja om de ska vara fingervantar med öppning eller om det ska bli en vanlig vante. Det finns en liten knapp där man fäster den heltäckande delen om man inte vill använda den. Halsduken var riktigt varm och skön, ev lite mer färgglad än vad jag själv skulle ha valt men så länge den håller mig varm så är det bra :) Han hade även med sig en gigantisk toblerone, blev riktigt glad tills jag läste att det var frukt och nötter i den.. Nu låter jag som världens mest otacksamma människa men man kan tänka att efter så många år tillsammans att den andra borde veta vad man tycker om och inte alls tycker om. Men det är tanken som räknas och den var fin, nu blir det till att bjuda på toblerone när man har främmande istället.

D
agen allmänt har varit lite vriden, efter att jag och J hade käkat lunch bestämde sig Mirre för att ställa sig och kräkas på mattan. J fick tag på honom snabbt och flyttade honom på golvet där han fortsatte och direkt man tog bort ögonen från honom (inte så kul att se när någon kräks) så hoppade han tillbaka på mattan och spydde lite mer där och sen på golvet igen.  I samma sekund som jag hörde att J gjorde ett litet ljud som antydde att hon mådde illa så började det för mig och jag fick springa till badrummet.. kan säga att det var ungefär 1mm från att allt hamnade på golvet.. Så var det med den lunchen, fick ha den i magen i 4 minuter ungefär. Blev bara att ta in mattan i badrummet och skrubba den ren och skura golvet. Varför måste djur ALLTID kräkas på mattor?!

Nu har jag iaf fått i mig middag, jag och J gick ut och käkade. Skulle eg ha ätit med K som sa att vi skulle gå ut och äta när han kom hem, men den jäveln hade ätit på flygplatsen så han var inte alls hungrig! Efter en trevlig middag svirade jag in på Hemköp och handlade lite blåbär (jag är besatt av Smoothies) och lite balsam. Resten av kvällen ska vara riktigt lugn och skön. Avsignade mig från raidande och planerar att ev titta på en film och ta mig en låååååång dusch.

Imorgon blir det till att åka till Sjukhuset, ska bli spännande och skönt att det äntligen rör på sig igen :) Wish me luck! C kommer hämta mig på Sjukhuset också åker vi tillsammans hem till mig med min massagestol (den har bott hos henne i 2v) *längtar*. Sen är det jobb på Fredag och Lördag så min vecka kommer mao gå i rasande fart från och med imorgon.

... ... ...



Tisdag och andra dagen som jag är ensam hemma, jag och (o)djuren har det riktigt lungt och skönt. Vi gosar på natten innan vi sover och på morgonen, ingen som ligger och snarkar så man inte kan sova och Mirre kan ligga på K's sida och behöver inte ligga vid mina fötter.

Innan det blev dags att gå till sängen igår så blev det en skön nattpromenad med Mirre och sen en lååååååååång dusch. Det är så otroligt skönt att kunna duscha och inte behöva fundera på när det blir kallt vatten mitt i allt som det tenderar att komma när K har varit där innan.

Jag vaknade upp vid 9 imorse och kände mig relativt utvilad, var uppe en sväng och sen gick jag tillbaka för att läsa lite.. självklart somnade jag som en stock och klev upp på riktigt kl 10.00. Mirage och jag gick ut på en promenad men jösses vad det blåste kallt *brrrr*, passade även på att shoppa lite inför middagen och till lunch. Idag ska jag äta stuvad potatis och korv *mums* till middag, skönt när man kan äta precis det man känner för att äta och inte behöver fundera på om K gillar det eller inte.

Dags att se det sista avsnittet av Svenska Hollywood fruar och sen blir det nog till att sjunka ner i en bok igen, håller på med "Dead as a doornail".

Ha en trevlig dag ♥

Blommor




Eftersom det var min sista helg på Elevhemmet så hade personalen köpt blommor till mig, så gulligt. Jag blev riktigt rörd. Detta är första gången jag får blommor för att jag har arbetat någonstans, känns helt förvirrande men ack så bra! De inom särskildomsorgen är verkligen omtänksamma, de ger en blommor och min andra chef skickade ju ett julkort till mig förra året. K satte upp dem i en vas när jag var på jobbet och jag orkade inte ordna till dem så jag passade bara på att fota dem som ett minne. Är de inte vackra?!







Back!



Jag har varit och jobbat under hela Söndagen, gick till jobbet vid 8.30 och kom tillbaka idag vid samma tid. Dagen var låång men jag hade trevligt. Vi passade på att baka lite bröd, 4 baugetter blev det och de smakade underbart *nom nom*. Vi tog även en promenad ner på stan där jag passade på att fota lite för att få med de vackra fägerna som finns utomhus nu för tiden.




Vi träffade en kisse som inte ville komma för nära, men den var allt lite intresserad. Jösses vad jag saknar Mysan när jag ser en katt med grått och vitt. Vi stötte även på en ursöt kattunge men den gömde sig under en bil så jag fick aldrig någon bild på den lilla rackaren!

Efter promenaden så ordnade vi middag, E passade på att plocka ihop lite och strök sin tvätt *duktig flicka*. Efter middagen så tittade vi på "Hajar som Hajar" och jag passadre på att läsa lite i min bok under filmen. Självklart lyckades jag somna till med boken i fem minuter och E skrattade och sa: "Anna, du snarkade till när du vaknade". Vi hann även med att se på "Ensam mamma söker" som väckte många roliga diskussioner oss emellan och när vi började bli färdiga för kvällen så visade de Superman på TV och självklart fastnade vi där.


Vid 00.00 blev det dags för mig att sova, jag löste några ord i mitt korsord och sen läste jag ungefär en sida i min bok innan jag kom fram till att det var dags för mig att sova :) Sov relativt bra under natten och vaknade utvilad. Just efter 8.00 gick jag förbi till J för att promenera till stan med henne, men hon var inte riktigt färdig så jag fick allt stanna hemma hos henne i 20 minuter innan vi började gå. Under promenaden bestämde vi att vi ska gå ut och äta lunch tillsammans idag så jag håller tummarna att de har något gott på Kina!  Gissa vem som blev överlycklig idag när jag kom hem?! - Mirre såklart, han skällde som aldrig förr och ville aldrig bli tyst, när han bestämde sig för att vara tyst så "straffade" han kissen och "humpade" henne lite.. vilken marodör han är.


Helg!



Har hunnit lira lite poker idag, mitt poker face är ungefär lika bra som kattens.. tur att ingen kan se en när man spelar på nätet ;). Jag var sååå glad när jag gick och la mig vid 3.00 att jag skulle kunna se The Vampire Diaries när jag väl vaknade.. ACK så fel jag hade, min hjärna hade att det redan var Fredag och att det skulle bli Lördag! Nåväl, jag får se på det under dagen istället eller innan jag går och sover för natten.

K åker till Stockholm på Måndag och kommer hem på Onsdag, hoppas verklilgen inte att chefen bestämmer att de ska komma någon av de dagarna så att han inte kan vara med och träffa henne och E. Däremot ska det bli skönt att ha en lugn och tyst lägenhet i några dagar, bara jag och (o)djuren som kommer härja.

Dags att plocka undan frukosten och sen ska jag nog ta mig en dusch. Borde egentligen plocka ihop det jag skulle göra igår men som huvudvärken satte stopp för... eller så låter jag det vara och hoppas att K gör en riktig rensning på Söndag när jag jobbar ;)

Trevlig helg på er ♥

Huvudvärk och konstiga drömmar


Såhär såg Lova ut när jag kom in i rummet och såg att hon hade knuffat ner en kruka på golvet.

Tog mig en ofrivillig tupplur tidigare, låg och läste och vipps så somnade jag. Hela tiden jag sov hade jag en dröm om att jag var tillbaka i en stuga som mormor och morfar har, de hade byggt om ganska rejält och satt in nya soffor och en inbyggt tv (stor och platt).Jag blev jagad dit av någon på skoter och smög in i stugan, mitt i allt kom min farmor dit och pratade om bilförsäljningen som är på G och sen när jag och farmor sätter oss i stugan är hela släkten där, de bara stömmar ut ur vardagsrummet som nu endast var ett sovrum. Det finns en liten söt hund där som min pappa gav mig, jag ville kalla den Laban och ingen var säker på om det var en hane eller hona. Min pappa får ett Jack Nicholson "leende" a la The Shining och tar fram en klosax, på fem röda har han kapat alla klor på hunden och skrattar ett riktigt läskigt skratt och säger: Nu behöver du inte oroa dig för de klorna på några år! Behöver jag säga att jag vaknade?

När jag tog mig upp ur drömmarna så insåg jag att jag var helt kallsvettig och hade en huvudvärk från helvete. Det var bara att tviga mig upp till köket, tog fram ett glas som jag fyllde med riktigt kallt vatten eller "Iskallt Ko-vatten" som jag kallade det när jag var liten. Fram med en huvudvärsktablett, öppna fönstret på vid gavel och in i duschen. Nu 30 min senare börjar jag känna mig som en människa igen men huvudvärken verkar inte vara såå långt bort. Nu är det bara att hoppas att jag inte är på väg att bli sjuk, jag har inte tid att bli sjuk denna veckan *håller tummarna*

"Döm ingen förrän du gått en mil i hans mockasiner"



Visst är mina arbetsskor snygga? Min syster valde färgen på dem när vi handlade (svårt att gissa va?), vet inte hur många gånger jag har fått en kommentar ang. just dessa tofflor. Oavsett färgen så är dessa tofflor de absolut skönaste jag har haft när jag har jobbat i hela mitt liv. Det enda negativa med dem är att de är lite för stora.

Imorse när jag kom mig hem från jobbet så käkade jag frukost och läste lite, vid 10.30 lyckades jag somna och vaknade inte förrän klockan var 12! Nu känner jag mig utvilad och sitter och smuttar på en Smoothie till lunch och har tagit fram en bit morotskaka som jag ska ha till efterrätt ;)

Jag är nu inne på den fjärde boken i The Vampire Diaries, det känns som att det går alldeles för fort att läsa dem just nu! På tal om den serien, imorgon kan man se på avsnitt nummer 5 *längtar*. Nåjå, nog med svammel, nu ska jag fortsätta med min Smoothie och sen blir det till att lira lite spel.



Jag vaknade 40 min innan min klocka skulle ringa på jobbet så då roade jag mig med att fota lite samtidigt som jag gjorde ordning allt inför morgonen. Grattis till alla som heter Nils där ute.

Onsdag!


Bilden beskriver lite hur jag känner just nu.


Idag är det jobb som gäller, ska bli skönt att komma ut och jobba lite. Det ger mig en chans att ladda batterierna lite och att få träffa lite mer folk är alltid roligt. Det har blivit att jag har isolerat mig otroligt mycket efter beskedet som kom under sommaren och jag som är en ensamvarg oftast känner tom att jag behöver lite folk runt omkring mig.. då har det gått långt. Men jobb idag och imorgon kommer C förbi en sväng *glad*. Gissa om jag längtar tills värdfamilj-grejen börjar gälla, det kommer bli som en frisk fläkt i vardagen.. i samma veva som det drar igång kommer ju mor och far ner på besök. Jag är lite orolig hur det kommer kännas att se pappa efter allt som hänt, bara jag inte får en chock när jag ser honom. Men jag saknar dem och är otroligt tacksam och glad att de har en möjlighet att komma ner till mig under en helg.

Nu börjar det bli dags att leta upp arbetskläderna och packa väskan. Efter det ska jag förbereda inför städningen imorgon, tänkte vara "smart" och städ imorgon istället för på Fredag som jag vanligtvis gör.. detta för att få så mycket av helgen som ledig tid eftersom jag arbetar från Söndag morgon till Måndag.

Det var nog allt för idag, ha så kul.


Tisdag



Idag har jag bakat morotskaka, den blev god men inte vacker.. var så vimsig när jag höll på att baka att jag glömde bort att "bröa" formen så min ena kaka gick sönder :P Lyckligt nog hade jag satt upp smeten i två formar så den andra som gjordes i en "limpform" blev riktigt fin :) Rörde även ihop en liten morotssallad med citron, solroskärnor och lite peppar i *mums*

Har läst ut bok nummer ett i "The Vampire Diaries" eller bok nummer ett och två eftersom de var satt i samma, började läsa på trean men somnade gott i sängen och fick kämpa med mig själv för att alls stiga upp igen. Men nu sitter jag här och är hungrig som en varg, frågan är vad man ska äta?!

Hoppas ni alla har en fortsatt trevlig kväll, på återseende. ♥


I'm a slacker baby, so why don't you kill me


Jag älskar badrummet ♥

J
ag har inte varit den bästa på att uppdatera här under helgen, jag får skylle på att jag har varit upptagen! Helgen försvann fort, känns som att jag bara har hunnit ha en himla massa roligt, en besvikelse dock när U och L inte kom förbi när U var nere. Jag trodde ärligt talat att de skulle titta in en liten sväng iaf, men jag har inte hört ett ord. Kändes inte direkt som att jag ville ringa och "tjata" på dem om att komma förbi så jag lät det helt enkelt vara. Shit happens and then you die. Men men, inget att gräva ner sig över, nya tag och bara skaka av sig det.

C är supergullig och kommer under veckan förbi med min massagestol. Gissa om jag längtar. Jag är så glad att jag fick lära känna henne när hon och L var tillsammans, hon är absolut min favorit när det kommer till mina manliga kompisars flickvänner / fd. flickvänner.

Idag fick jag äntligen tummen ur och ringde lönekontoret för att få ett arbetsgivarintyg att skicka in till A-kassan och till Arbetsförmedlingen. OM jag har räknat rätt så har jag lyckats arbeta upp en till stämplingsperiod, jag som inte ens har använt 100 dagar under 1år :) Det känns skönt att ha den tryggheten men jag önskar verkligen att det skulle dyka upp ett fast jobb någonstans runt omkring.

Nu ser jag fram emot Nov då E kommer börja bo hos oss, jag hoppas och tror att det kommer gå jättebra. Har laddat upp med lite filmer som kan intressera henne som hon kan se på kvällen eller om det är dåligt väder, planerar även in lite olika saker som vi kan göra vid tillfälle. Just nu är det bara fyra saker på listan men den kommer förhoppningsvis utökas. Kanske har hon kommit på andra saker som hon är intresserad av att göra när jag träffar henne på Söndag :)

  1. Technichus
  2. Birsta
  3. Äventyrsbadet i Ö-vik
  4. Bowling
Dags att gå iväg till köket och göra en Smoothie, idag blir det en med vanilj yoghurt, blåbär och banan. Efter det ska jag ta mig en skön dusch och sen titta på "Lyxfällan", "Sveriges Fulaste Hem" och Ensam mamma söker, I know.. jag har blivit värsta serie nörden.

Städning och bilder


Att städa är inte alltid roligt, vissa dagar blir jag riktigt avslappnad av att göra det men idag har jag mest fräst och gormat! Nu kan man äntligen se diskbänken ordentligt och diskstället har jag lyckats tömma! Det är alltid någon liten sak som bor där men nu rackarns är det ingenting där! Vi får väl se hur länge det håller sig tomt ;)





U
nder tiden som jag städade passade jag på att fota min nya mikro, visst är den fin? Jag har inte riktigt vant mig vid att den har en spegel på sig men nu kan man ju se min snygga diskhandduk i den ;) Under tiden som jag höll på att torka så fick jag ett litet SMS där det stod att mitt paket från On Off hade kommit.. det var bara att pinna iväg till Hellstrands och hämta ut paketet!




Denna lilla apparat var i paketet som jag hämtade, min söta blomma fick flytta tillbaka till bordet och matberedaren bor nu bredvid mikron. Jag har suttit och surfat runt lite bland olika recept på Smoothies så imorgon ska jag och K göra sådana till oss. Jag fastnade för ett recept med Vaniljyoghurt, frusna bär och juice också hittade jag en som innehöll banan, juice, valfri frusna bär. Har ni något förslag på en så passa på att skriv ikväll eftersom shoppingen sker imorgon. Ikväll ska jag göra lite is som jag kan sätta ner i drycken så att den blir riktigt kall och god *nom nom*




N
u när jag har en vanlig kaffebryggare och inte en perkulator så funderar jag varför jag inte köpt en sådan innan? Kanske är det att jag är uppväxt i ett hushåll med perkulator och när jag flyttade hemifrån så fick jag självklart en sådan av mor och far så att de kan dricka kaffe när de kommer till oss. Jag har haft den i nästan 11år och K har druckit kaffe i lägenheten cirka 5ggr.. men NU när vi har en kaffebryggare så dricker han kaffe Varje! kväll. Han blev så glad när jag kom hem med maskinen att han sprang och handlade kaffefilter och ett paket kaffe. Själv dricker jag som sagt inte kaffe men det är något hemtrevligt med att känna doften av nykokt kaffe i köket.




N
u ska jag slappna av och bara ta det lugnt innan K kommer hem. När han väl är hemma ska han ta med sig min telefon och mitt körkort och gå och plocka ut lite böcker till mig. Jag läängtar verkligen tills jag får börja läsa "The Vampire Diaries" som jag har längtat. Såg avsnitt fyra idag på datorn och jag önskar att det kom ut lite oftare än 1g/veckan.

Ta hand om er där ute och hoppas ni får en underbar helg

Varför är alltid den elaka brodern snyggare än den snälla?


Random thursday



Jag är trött, större delen av dagen har gått åt till att fundera när jag kan sova. Jag borde egentligen tag i tvätten så att man får undan lite nu när vi har en tvättmaskin. Jag borde ta en tur i köket och rengöra alla skåp, så många måsten men ingen energi. Men som det ser ut nu skjuter jag upp det till imorgon eftersom jag lyckades skära upp mitt finger på ett av rivgärnen till matberedaren (när jag skulle packa ner dem i en påse). Det var längesen jag blödde så mycket som jag gjorde efter det. På tal om matberedare har vi en ny som är på väg till oss med en kanna till så man kan göra smoothies :) Det första jag ska göra när maskinen väl är här är att göra smoothies och en riktigt coleslaw.. det finns risk för att jag även bakar en morotskaka så att jag får prova receptet jag fick av C.

Morotskaka:

2 ägg
50 gr smör
2 dl socker
2 dl vetemjöl
3 dl finrivna morötter
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker

Ost krämen:
75 gr smör
3 dl florsocker
100 gr philadelphiaost
1,5 tsk vaniljsocker
1 msk pressad limesaft

1. Blanda mjöl, kanel, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker.
2. Vispa ihop smör och socker till en luftig smet. Blanda sedan i äggen och de torra varorna, när detta är väl blandat rör du ned de rivna morötterna.
3. Smörj och bröa ett bakplåtspapper i en ugnsplåt. Häll i smeten och grädda i 175 grader, 25-30 minuter. Kontrollera med en provsticka om kakan är färdig.
4. Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper och låt den svalna. Ostkräm Vispa alla ingredienser till en ”fluffig” smet. Bred sedan ut ostkrämen på den väl avsvalnade kakan.
5. Låt den färdiga kakan stå i kylen en halvtimme innan du skär upp den, ät och njut.

RSS 2.0