29/4 -2010



Dagen på sjukhuset gick bra, träffade en riktigt trevlig sköterska och samtalet där gick bra. Jag fick svar på mina frågor så det känns bra! Fick även träffa en trevlig läkare som var som en frisk fläkt om man jämför med hur läkare normalt brukar vara, han var ung och man såg att han verkligen brinner för sitt yrke. Men under dagen hann jag även få saker att tänka på och som oroar mig, jag hoppas att det kommer gå över.

Iaf, idag ska jag jobba borde egentligen packa väskan nu men jag tänkte uppdatera här lite eftersom jag inte är allt för duktig på att göra det. Detta är den första natten jag jobbar på Gud vet när så det ska bli skönt. Imorgon när jag kommer hem så är det bara att gå till affären och handla lite för sen kommer E hit och är med oss under helgen. Tack och lov så behöver jag inte tvätta, har varit duktig och tagit tag i all tvätt som fanns liggandes, det blev 7 maskiner, jösses.

Planerna för helgen är inte helt illa måste jag säga. Vi ska försöka få till en Avatarkväll (med de som är intresserade) också ska vi en sväng till Birsta på Lördag, borde också försöka få till en tur till någon eld för att titta / fota. På Söndag när E är och simmar ska jag ge mig ut på en liten promenad med kameran och se om jag kan få till lite fina kort som jag kan ladda upp på devianart.

Ojoj, dags att bege sig till jobbet och sätta ner de sista sakerna i väskan. Tiden går fort när man har roligt :)
Jag hoppas att ni alla får en superdag och Gumman skulle vara skönt att få sig ett samtal med dig under helgen eller imorgon. Hade tänkt ringa ikväll från jobbet (har lite dötid mellan 18-19, 19.30-20.00) men jag har totalt glömt ladda mobilen med pengar.

Grattis Linda!



Grattis Gumman på din stora dag, jag önskar att jag hade kunnat vara där uppe och fira din stora dag med dig, men istället så får jag fira den på sjukhuset i Sundsvall. Jag får säga som jag sagt till alla andra vänner, vi får ta och fira tillsammans när jag kommer upp till Jul. Me love you honey ♥


S
itter just nu och väntar på att svärfar ska komma och hämta mig, börjar känna mig LITE stressad.. ringde dit för att se om han hade åkt iväg men det hade han inte minsann. Det finns inget värre än att vänta och jag är livrädd för att komma försent till möten på sjukhuset. Nu när jag sitter här och väntar så hinner jag tänka alldeles för mycket på spirometrin, undra hur den kommer gå, vill jag veta?! Man kan ju tycka att efter alla de besök jag varit till sjukhuset för prover o.s.v. att jag borde bli immun och inte bli stressad hela tiden.. men icke sa nicke.. jag blir lika uppjagad varje gång!

Nåjå, nu ska jag packa ner nervositeten och stressen i en väska och bege mig ut, bättre att vänta utanför än inne för här hinner jag bli tossig. Jag hoppas att ni alla får en underbar dag, speciellt du gumman. Jag saknar dig, mer än du tror. ♥

26/4 - 2010


"Om en person du talar med inte tycks lyssna, var tålamodig.
Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat.
/Nalle Puh"

Då var det Måndag igen och jag har undvikit att uppdatera så att min kusin inte kan missa att jag faktiskt kom ihåg hennes födelsedag! Men, nu är det en ny vecka och nya tag.


U
nder helgen gick jag och K ut på en promenad som varade i 3 timmar! Vi tog med oss kameran och mitt nya 70-300mm objektiv. Det enda mål jag hade var att jag ville gå upp till J's grav. Tyvärr var det alldeles för mycket snö för att det skulle vara möjligt att komma fram till hans sten som knappt syntes p.g.a. all snö. Jag får helt enkelt vänta några veckor innan jag går dit igen. Dagar som denna när jag går till kyrkogåren så slår det mig om och om igen att han är död, om jag inte går dit så kan jag fantisera att han lever och är på ett annat ställe. Jösses J, jag tror inte du vet hur mycket jag saknar dig.


I
af under promenaden så hann vi ta en herrans massa kort, jag har varit duktig och laddat upp några på bilddagboken men den var hemsk och kraschade flera gånger när jag precis fått dit alla kort jag ville ladda upp +texten till dem. Detta resulterade i att jag gav upp och bara slängde upp några få, drog dit några till facebook också.

Idag kommer förhoppningsvis min utrustning få lite tillskott, K är i Stockholm och sa att han skulle svänga in till Japan Photo, där ska han titta på en kameraryggsäck, ett stativ, ett batteri och förhoppningsvis ett filter. Vem hade kunnat tro att jag skulle hitta tillbaka till fotandet, har inte tagit seriösa kort sen jag gick fotografiskbild under gymnasiet. Om någon skulle släppa in mig i ett mörkrum idag och lämna en filmrulle och be mig plocka ut och framkalla så skulle jag se ut som ett frågetecken.. MEN en gång i tiden kunde jag göra det i sömnen och få till riktigt fina kort!

Just nu sitter jag och skapar en profil på devianart, har planer på att lägga upp bilderna jag fotar där så man kan se dem lite bättre än på bilddagboken som gör bilderna så fruktansvärt små! Någon av er som har ett konto där?

Grattis Malin!


Grattis på 30års dagen kusin, hoppas du får en underbar dag. ♥

Idag fyller min kusin Malin 30år, vi har inte pratat med varandra på länge så jag var duktig och provade ringa tidigare, ingen var dock hemma så jag skriver här också ifall jag inte lyckas få tag på henne. 30år känns ganska otroligt, det känns som igår när vi var små flickor och gjorde lerkakor utanför mormor och morfars stuga, puttade in monchichi under bryggan för att se när de kom ut på den andra sidan och jagade babyspigg till våra barbies. Den tiden är en tid som jag ser tillbaka till och hamnar med ett flin på läpparna, vilka äventyr.. Kommer du ihåg när vi räddade en fågelunge som hade blivit skadad och sen lyckades morfar köra över den med maskinen han hade i stugan, si som fångade fiskar för att ge till den och var värsta sjuksköterskorna?! :)

Utöver att min kusin fyller år idag så är det en riktigt speciell dag för mig också, mitt nya objektiv har kommit till kameran så jag ska gå och hämta ut det efter lunch, det ska bli sååå kul att fota under helgen.... hoppas på ett riktigt bra väder! Ev. kommer E vara med oss under denna helgen också eftersom vi inte vet om hon kommer kunna flyga hem eller inte. Jag har pratat med de på elevhemmet och de sa att hennes mamma sa att som det ser ut nu så kommer hon kunna flyga hem, MEN hon har kontakt med en på flygplatsen som hon ska prata med runt 11.00 för att få bekräftelse om det fortfarande går eller inte, detta innebär att jag kommer få veta om hon är här eller inte under helgen vid 11.30. Om hon då kommer så får jag helt enkelt springa iväg till affären och handla hem en massa mat så att hon har något att äta under helgen ;)

Mitt slit ger resultat kan man säga, jag blev riktigt glad igår när jag äntligen tog mod till mig och ställde mig för att se om något hade hänt. Jag hoppas att det kommer fortsätta lika bra den kommande tiden och allt stöd från mina underbara vänner gör det bara lättare och lättare. Me love you guys ♥

Så, ha en underbar dag kusin och ni andra,
jag hoppas att ni också får en underbar dag
.

Where the wild roses grow



Idag är en dag då allt bara känns konstigt, jag håller på att bli förkyld (om det nu inte är pollenjävlarna som är på G) och känner mig stressad p.g.a. det. Jag har verkligen inte tid att bli förkyld, hur ska det då gå med min spirometri? Kanske målar jag fan på väggen, kan vara att jag bara är trött och letar efter "krämpor" och annat skit som kan komma i vägen för mig.

Har suttit och fyllt i en herrans massa papper till min läkare, jösses vad frågor. Skulle egentligen fylla i det på Måndag / Tisdag nästa vecka men det känns som att några dagar hit eller dit inte gör någon större skillnad. K har tagit ledig från jobbet på Tisdag så han kommer med mig och Mimmi ner till Sundsvall, då får de hålla varandra sällskap när jag är på mitt inskrivningssamtal, förhoppningsvis får jag veta vilken dag jag måste åka till sjukhuset nästa gång, vissa verkar få åka kvällen innan och andra dagen det sker! Tiden tickar sakta men säkert framåt, inte lång tid kvar nu!!!!! Börjar jag bli nervös? Ja, det kan jag erkänna att jag är men jag är samtidigt glad att det närmar sig. Det har varit en lååååååååååååång resa och jag skulle inte vilja göra om den.. men snart så.......

Dags att käka lunch, min mage säger att det är dags att få i sig något och sen ska jag ta det lugnt minsann. Lyssna på lite musik, störa lite vänner i deras arbete :P

21/4-2010




J
ag tänkte verkligen uppdatera här igår, tyvärr hade jag helt slut på energi. Många av er hade koll på att jag skulle till sjukhuset igår för att lämna en himla massa prover och samtidigt göra ett vilo-ekg. Jag hade tid klockan 9 och var där 8.50, de skickade mig till vårdcentralen (som håller till på bottenvåningen) och bad mig ta en kölapp! Jösses, vad är det för mening med att boka en tid när man ändå får sätta sig i kö, detta resulterade i att jag inte fick komma in i ett provtagningsrum förrän 9.25!

Det obligatoriska samtalet med sköterskan var självklart där och hon tvättade och donade i mitt armveck som att jag inte hade badat på 5 månader! Hennes fingrar var iskalla, de var så kalla att det gjorde ont när hon höll på att trycka på blodådern som hon sa att det syntes att de brukade sticka i, "Du har ärr från de nålar som varit här innan mig". När hon väl hade fått in nålen och började ta blod så kände jag hur jag blev svagare och yrare efter varje rör, när hon var klar slog det lock för öronen, jag mådde illa, blev iskall och svettig på samma gång och allt snurrade för mig. Jag försökte ställa mig upp men fick ge upp och luta mig tillbaka i stolen, jag fick lite vatten och känslan av att inte ha kontroll över kroppen stannade alldeles för länge. Denna känsla hoppas jag att jag aldrig mer behöver vara med om, visst brukar jag känna mig trött och slut när jag tagit blodprover men detta var ändå extremt!

Direkt efter blodproverna var det dags att gå mot vilo-ekg'n men jag var fortfarande svag så jag fick ta hissen för att ta mig upp en trappa *jösses*... som tur var gick ekg'n snabbt och lämnade mig med några sexiga sugmärken på både axel, bröst, mage och ben. Tack och lov såg den helt normal ut så det var ingenting speciellt där.

Nu kan jag ta det lugnt några dagar och sen på Tisdag bär det av till Sjukhuset igen tillsammans med M och K. Jag ska försöka vila mig till helgen, om det nu blir till att vila.. om E kommer vara här så blir det fart i luckan igen. Måste försöka hålla koll på flygplatserna om de kommer vara öppna på Fredag eller inte så att hon tar sig hem. Om hon kommer ska jag ta med henne till videobutiken som öppnat här i stan igen *äntligen* så att vi kan hyra en film också hoppas jag på att mitt nya objektiv till kameran har kommit så att jag kan ge mig ut och fota lite. Har en 70-300mm som är på väg till mig. *glad* Det innebär att jag "bara" har kvar att köpa ett macroobjektiv och lite olika filter, men de får vänta till sommaren kommer minsann.

Ha en trevlig dag, till mina vänner:
Jag saknar er och hoppas att vi snart kan ses och ha roligt tillsammans
. ♥

19/4 - 2010



Måndagen är här, vädret är "ok" och jag har hunnit få äta frukost / diska och fått iväg E till skolan. Lite senare idag kommer J komma förbi och hämta Mirre, han ska få vara med henne till på Onsdag. Det ska bli roligt för honom att få vara där, han behöver inte "slåss" om uppmärksamhet med kissen och han får promenera nya vägar.

I morgon ska jag  till sjukhuset igen, dags för en herrans massa prover också vilo-EKG, det ska bli spännande att prova på det eftersom jag bara gjort EEG innan. Jag är dock inte allt för taggad när det gäller att ta blodprover, suck och stön vad hemskt! Nåjå, det är bara att bita ihop och sätta fram armen, denna gången kommer jag dock INTE vara tyst när de börjar fippla på fel ställe i armen.

Utöver sjukhuset har jag inte planerat allt för mycket under veckan. E kommer ev. vara med oss helgen som kommer också, om nu inte flygtrafiken öppnar upp i Västernorrland. Nästa vecka är det heldag på sjukhuset i Sundsvall, ska prova på en lungröntgen för första gången (som jag kommer ihåg) i mitt liv också ska jag prata med lite läkare. Men men, den dagen den sorgen!

Ska kika lite på Californication, är nästan klar med säsong 1, till er som inte har sett det så kan jag verkligen rekommendera serien, mkt humor i den. Innan jag sjunker ner i soffan ska jag dock ta och söka fram en allergitablett, just nu nyser jag och snörvlar så det står härliga till.

Ta hand om Er och varandra <3

~Catch the moon~




H
elgen är redan här, jösses vad fort veckan har gått, jag som trodde att den skulle snigla sig fram. Från att ha känt mig som en zombie så känner jag mig pigg och redo att möta världen, jag hoppas verkligen att det håller i sig. Med min tur så kommer det vända på Måndag också börjar det all over again.

E är hos oss nu, som vanligt så blir det lite mer ös när hon kommer hem till oss, lägenheten lever upp och det luktar kaffe i köket. Jag är inte en kaffedrickare men jag uppskattar verkligen doften av kaffe i luften. Denna helg har vi dock inte planerat in något speciellt, detta p.g.a. att hon ska och tävla på Söndag och då behöver vila sig på Lördag. På Söndag måste vi kliva upp klockan 6.00! Jag kommer vara en zombie och hon kommer nog inte vara mycket piggare ;) Eftersom denna helg blir lugn så ska vi försöka åka till Birsta när hon kommer till oss nästa gång, hon har pratat om det sen vi var där förra året, "Har du pratat med A och J om att åka till Birsta", "Har du pratat något med J..." haha, hon är så rolig när hon tar upp det.

Nåjå, ska gå och dona lite i köket och hämta mig något att dricka, jag är inte allt för bra på att få i mig all vätska jag ska / dag så det är något jag jobbar med. Ha en bra kväll alla ♥

Another heart calls



Dag fyra är här och det känns lite bättre måste jag erkänna. Jag har varit otroligt trött de senaste dagarna, och svängig i humöret. Trodde ärligt talat inte att jag skulle känna så här eftersom det inte är "normalt" hos mig, men ack så fel jag hade. Känner mig som en missbrukare vissa stunder.

Igår jobbade jag, R fick tag på mig kvällen innan vid 21.30 och då frågade hon om jag var intresserad av att komma och jobba mellan klockan 7-17, gissa vem som var ett vrak när hon efter en oroligt natt vaknade kl 6.00 och gav upp? Men jag bet ihop och gick till jobbet så jag var där 6.50. Det känns underbart att ha ett jobb som man trivs så bra med och dagen gick bra mycket fortare än jag trodde. Det var längesen jag jobbade ett sådant dagspass (har inte haft ett sen man jobbade på Härnögården 2001-2006 och då jobbade jag nätter de sista åren). Jag lagade till lasagne till middag på jobbet och fick mycket beröm för den, det ni.. I'm a pro at Lasagne! Det luktade gott iaf, kan inte säga mycket mer.

Jag måste dänga av ett STORT TACK till P som stöttar mig i detta otroligt mycket, han följer mitt favorit ordspråk: "Don’t judge another person until you have walked a mile in their shoes." Du vet nog inte hur mycket jag uppskattar det samtidigt som jag tycker synd om dig som behöver gå igenom det du också.

Nu är det dags för lite mat *hurra* och sen ska jag titta på lite serier, måste även komma ihåg att bli bättre på att dricka vatten, mitt huvud kändes som en öken när jag vaknade imorse. Ta hand om varandra där ute ♥

It's a long road



Ok, nu är Måndagen här som jag har längtat efter / fruktat / filosoferat om bra länge. Jag gjorde som jag bestämt mig innan, jag sov som en nasse till klockan 12, vaknade några få gånger innan men vägrade kliva upp. När jag väl kom mig upp så var det bara att gå in i köket och ordna min brunch, allt jag kan säga är att det kommer bli ena långa veckor, ack ack.  Nåjå, bara bita ihop och se glad ut, jag spydde iaf inte.

En dålig grej är att jag verkar vara på väg att bli förkyld IGEN, jag har inte tid att vara sjuk så /shoo. Jag hoppas att det kommer gå över, blir till att isolera mig så mycket som möjligt de kommande veckorna så att jag inte drar på mig någon skit mitt i allt.

Har försökt få tag på tanten på lönekontoret hur länge som helst, A-kassan vill ha in hur jag har arbetat som (igen) och tydligen har de bytt ut hon som hade hand om de på mitt jobb tidigare. Den nya är alltid "ute på lunch", "borta och återkommer.....".

En bra sak dock, jag får tillbaka skattepengar, hurra! Jag får tillbaka så pass mycket att jag skulle kunna ta mig en resa för de pengarna! De kommer åka ner i min lilla reskassa som sedan ska ta mig till ett roligt ställe när tiden är inne. K får som vanligt betala tillbaka, detta året 620kr eller något liknande. Det har jag inte fått göra sen den första gången i mitt liv som jag fick ett sådant kuvert, då fick jag betala (Läs Mamma) 300kr.

.. slut på svammel, nu ska jag dricka lite vatten och se glad ut!

Lördagen i bilder..



Kvällen startade på Kina, jag åt supergoda vårrullar till förrätt och sen blev det spett med jordnötssås och friterade bananer till efterrätt, orkade inte äta upp allt och kände mig sprängfylld när jag var klar. Det var dock gott (som alltid) och jag ser fram emot nästa gång jag kommer äta kinamat. :) Middagen intog vi i goda vänners sällskap a lá P,J, H, E och sen efter ett tag kom även Dl och A. Det var längesen jag skrattade så mycket när jag åt middag, de som har restaurangen måste ha trott att vi var berusade.



Efter att middagen var avklarad gick vi och handlade grejer till bålen. Frukten åkte ner i TVÅ skålar och sen dränkte vi den i vodka. Alla hade olika uppfattningar om vilka fruker som var "giftigast" mot slutet men jag tror bananen och melonen hamnade på delad plats, däremot tror jag alla var överens om att mangon var lite "weird". Men trots detta måste jag erkänna att bålen var riktigt god (när jag inte kände spritsmaken något mer) och jag blev packad alldeles för fort så då lugnade jag ner mig och när kvällen led mot sitt slut var jag bara behagligt lullig. Kvällen avslutades med en film som jag lyckades somna till några gånger men jag var inte den enda som lyckades göra det *pekar på H*. När alla vännerna gått hem så kikade jag lite på The Legend of the Seeker och drack vatten, vatten och ännu mer vatten.. hjälpte det? Nej, jag är bakfull idag!

->

Mirage hamande som alltid på kort, här står han och ska få ett kex av K. Han ser alltid så trånande ut när han rör sig mot kexet och sen när det väl är på väg in i hans mun så ser han ut som att han nästan får en orgasm. Jösses, han är nog en matmissbrukare våran vovve.


Sista bilden för kvällen, bålen ser inte så aptitlig ut efter en stund med min sked
som jag fick använda för att få i mig all frukt
. Som alltid, fler bilder finns på bilddagboken.

Torsdagen och en del av Lördagen i bilder



I torsdags fick vi strömavbrott under kvällen, självklart passade jag på att ta fram kameran för att fota lite, under tiden insåg jag att jag verkligen behöver ett stativ så att man får ordentliga bilder! Först när avbrottet kom så blev jag lite irriterad för att jag var upptagen med någon som krävde el, men sen efter en stud så insåg jag att det är ganska mysigt med strömavbrott, allt blir så tyst och lugnt.

Ytterligare en bild





Igår under dagen var Mirre och klättrade på soffan som vanligt, jag börjar tro att han vill vara en katt. Allt Lova gör vill han också göra. Tog några kort på honom där han stod men resten av dem hamnade i fotobloggen (http://myzsol.bilddagboken.se/ ) om du inte har lösenordet dit så får du helt enkelt maila mig och fråga: [email protected], om du har en användare där så behövs inte lösenordet.



E
ftersom vi skulle ha den sista festen under lördagen så bestämde jag mig för att det var dags för att putsa våra fönster i vardagsrummet och dra fram sommargardinerna, det blev så ljust och fint där inne. Hade tänkt ordna sovrummet också men bestämde mig för att jag ska låta gardinerna som är där vara uppe under sommaren så att de andra inte blir blekta av solen allt för mycket.

Måndagen den 5:e April 2010


Domkyrkan 4/4 2010

T
iden går fort och jag hinner inte riktigt med att uppdatera allt som händer och sker. Jag ska försöka ta mig tid vid tillfälle och skriva så mycket att ni inte orkar läsa :) Iaf, jag har haft en riktigt bra Påsk, jag saknade släkten lite eftersom jag brukar åka upp just runt påsken, men nu satsar jag ju stenhårt på att inte åka hem förrän till Jul. I stället har jag firat påsken hemma i Härnta för första gången på länge, den har varit lugn och skön måste jag erkänna. Jag har både hunnit med att spendera tid med vänner, mig själv och kameran.



I Lördags blev det en liten fest med vänner, vi drack lite alkhol, lirade nintendo wii och avslutade kvällen med Sherlock Holmes. Allt som allt så var kvällen helt ok och jag längtar redan till nästa helg då vi ska ha den "sista" festen innan allt drar igång, nästa måndag börjar min resa. Önska mig lycka till, jag är både längtansfull och nervös som en bäver.



K har börjat klippa Mirre, vi hade dock inte tid att "avsluta" det hela så nu ser han ut som en pudel till hans ben har hunnit bli "snaggade" de också. Varje gång han blir klippt så blir han ung på nytt, hoppar och donar som aldrig förr, han är helt enkelt inte gjord till att ha lång päls, trots att hans ras ska ha riktigt lång.

Ha det bra alla, vi ses :)

Grattis Pär


Dagen till ära får ni se en "antik" bild på oss.

I
dag fyller en vän som jag lärde känna 1996, 30år. Tiden går fort och snart är jag också där. Jag hoppas att du får en underbar dag Pär, förhoppningsvis hinner vi ses under Julen.

Utöver att fira Pär i mina tankar idag så ska jag inhandla lite tonfisk till mig själv, igår fick jag just tonfisk på hjärnan och jag trodde att det skulle försvinna under natten, ack så fel jag hade. Det blir till att ta på sig jackan och handla lite tonfisk, purjolöl, creme fraiche och ett gott bröd *nom nom*.

Jag tänker inte göra som en massa andra och dra en himla massa otroligt usla skämt bara för att det är just 1:a April, istället får ni gå och bli lurade hos andra.


See you later ♥

En låt som jag alltid kommer koppla till Pär.


RSS 2.0