Bloggtorka



Tänk att det redan är 2010. Jag kommer fortfarande ihåg Nyårsfirandet som vi hade 1999-2000. Vi var hemma hos Lina och åt middag en himla massa folk, vi tog en herrans massa kort och sen drog vi iväg till mina föräldrar för att dricka alkohol och festa vidare. En av låtarna som spelades mycket var Silverchair - anthem for the year 2000. När tolvslaget kom var jag alldeles för berusad och tävlade med P om vem som fick den första obehagliga "upplevelsen" år 2000. Det var nog ett av de bästa firanden jag har varit på när det kommer till just nyår, men det kommer komma fler Nyår och förhoppningsvis kan vi klå det.


Fick ta ett kort av ett kort från detta firande. Längesen man hade så kort hår ^^

Just nu har vi fått tre ton av snö. Jag som var lite orolig tidigare att jag inte skulle hinna komma mig ut med kameran för att föreviga de vackra träden när de är fulla av snö. Igår snöade det hela dagen och det snöar fortfarande, jag tittade ut genom fönstret mot innergården och där var det 5dm snö på "skjulets" tak igår, vill inte tänka på hur mycket det är idag.

Jobb och annat smått och gott. Imorgon är det Fredag och jag ska dra iväg och jobba på Pumpen. Veckan har gått otroligt snabbt, var försvann måndagen och tisdagen? E var förbi i förrgår och lämnade en film, hon är alltid så glad och positiv. Visst är det underbar när man har människor runt omkring en som är så genuint glada och lyckliga att oavsett vad som händer så är de fortfarande i sin glada lilla bubbla? När jag ser hur lycklig hon är så känns ens bekymmer och funderingar inte lika tunga och jag kan inte låta bli att le. Vilket mirakel ändå att vi har denna speciella lilla flicka hemma hos oss då och då, det ger mig otroligt mycket och jag är tacksam att jag fick denna möjligheten. Jag missade spädbarnsstadiet och blev "tonårsförälder" direkt :)

Nu säger min mage att det är dags för lunch. Jag ska gå iväg till köket och värma lunchen och sen ska jag sätta på lite nostalgiskmusik och flyta tillbaka i tiden. Alla underbara och mindre underbara minnen ska få attackera mitt sinne och kropp, kanske får jag lite mer ro sen. Det finns mycket saker som jag saknar, många som jag måste acceptera och mycket som jag måste glömma. If it makes you happy, it can't be that bad...


*vinkar*

Nu sitter jag här igen, mitt i natten. Jag borde egentligen sova eftersom jag inte sov allt för bra på jobbet, vred och vände på mig större delen av natten. Vi får hoppas att jag sover bättre på Fredag när jag ska dit igen. Om man räknar bort natten så gick allt på jobbet kanon, det var skönt att vara tillbaka där och dona runt.. jag känner mig verkligen som hemma där. Det spelar ingen roll hur länge man är borta så är allt detsamma.

Jag har inga planer på att sitta här och tråka ut er mer än nödvändigt, har en dejt med duschen och sen blir det till att dricka lite vatten (otroligt törstig just nu) och sen ska jag läsa lite i min bok. Förhoppningsvis behöver jag inte bli väckt före f*n imorgon och får vila ut lite.

Vi ses när vi ses <3

"Om det är förnuftet som formar människan, så är det känslan som leder henne."
-  Jean-Jacques Rousseau -

Working 9 to 5

Jag blev väckt imorse av telefonen klockan 6.10. Jag trodde jag drömde och var helt borta eftersom jag somnade vid 3.30, som tur är så vaknar jag till relativt snabbt. Det var S som ringde för att höra om jag kunde jobba under helgen, i mitt huvud hade jag det att det var torsdag så jag sa: Självklart.. sen sa hon, ok vi ses kl 8 eller vänta du kan komma in till 9! Jösses, kunde jag somna om ordentligt? Nope! Jag har verkligen gått i en dvala under hela dagen, tack och lov var det mycket att göra så jag höll mig sysselsatt till jag fick gå hem. Planen var att jag skulle ta en tupplur när jag väl var hemma men det blev inte riktigt så. Just nu är jag riktigt slut i huvudet men jag ska titta på The Vampire Diaries (ÄNTLIGEN) och sen blir det till att sova gott. Imorgon vankas det jobb igen så jag blir borta i 24h. Jag är glad att jag får jobba men lite ledsen att planerna inför denna helg inte riktigt gick att utföra p.g.a. det. Nåjå, det kommer fler helger och förhoppningvis blir det film och taccos med E, Dl och A.

Jag hoppas att alla får en lugn och skön helg. Det är bara när man väl jobbar på helgerna som man inser att man ska vara tacksam när man verkligen är ledig en helg, som det är nu så kommer jag ha "jobbat" tre helger av fyra denna månad. Nästa helg kommer E hit och då jobbar jag Fre-Lördag och sen ska jag vara med henne till på Måndag. Det ska bli spännande att se hur det går när hon och K får underhålla varandra när jag inte är hemma, det kan bli kaos eller perfekt, vad tror ni?

Mina vänner, just nu saknar jag er extra mycket. Vi måste verkligen bättra oss på att höra av oss till varandra (ni vet vilka ni är).


"A friend is one who knows us, but loves us anyway. "
- Fr. Jerome Cummings-

Sometimes late at night



Jag är usel på att blogga just nu, tanken att jag "ska" åker genom huvudet men försvinner lika snabbt igen. Det kan ha att göra med att just nu sitter jag och filosoferar mycket, jag tänker på saker jag skulle vilja säga till folk, saker som jag aldrig kommer säga o.s.v. Just nu saknar jag vissa personer, andra saknar jag inte alls (som jag trodde jag skulle göra), världen är allt bra konstig.

Halva veckan har redan gått,  var tog tiden vägen? Det känns som att jag flyter omkring på ett moln långt ifrån alla andra, jag är där uppe och väntar på svar och tider, jag fasas över remisser som kommer ner i postlådan så att jag måste gå och sticka mig om och om igen. Samtidigt i allt detta har jag funnit ett slags lugn som jag inte trodde att jag hade, paniken inför att åka till sjukhuset avtar lite och jag slappnar av bra mycket fortare än jag brukar. När jag kommer hem från ett besök så däckar jag inte i sängen direkt utan kan hålla mig uppe i 2-3 timmar (nytt rekord).

Nu ska jag titta lite på en serie och sen blir det faktiskt sängen för mig. Jag hoppas att alla har haft en bra vecka (de få dagar som har gått) och att de kommande dagarna blir bra för er.


Cold as ice..



Jag fryser så förbaskat mycket idag (igen). Trodde nästan att det höll på att bli bättre när jag en hel dag inte alls frös någonstans, ack vilken illusion jag levde i då. Vem vet, kanske är jag på väg att bli förkyld... bättre nu än i Feb/Mars iaf.

Veckan som kommer är ganska tom i min kalender. Jag har inget jobb inbokat, E kommer inte hit under helgen. Vad ska man då göra?! Jo, jag ska spendera veckan i ett riktigt ego-tecken, läsa hur mycket jag vill, försöka få ordning på min sömn som är "lite" ojämn. Det finns lite serier som jag vill hinna ikapp med och The Vampire Diaries kommer snart ut igen *yay*.

Jag hoppas på fint väder och värme. Jag vill ut och fota allt det vackra (när det fortfarande är vitt), jag ska "fota" hela världen lilla mamma. Att ta kort är ett bra sätt att distrahera mig på, då tänker jag inte så fruktansvärt mycket. Idag när posten kom och jag hörde den ramla in genom dörren så fick jag genast en klump i magen och ville inte alls gå och se vad som kommit. När jag såg ett brev från landstinget ville jag bara kräkas, som tur var så var det bara från folktandvården. De vill ha dit mig i Mars men jag tänker minsann skriva till dom och avboka den tiden - ja, jag är fortfarande förbannad att jag inte fick komma dit i AUG som hon sa att hon skulle ordna en tid till när jag var där gången innan i Okt / Nov 2008. Kan hon inte hålla sina löften och ger mig en tid 7 månader senare så kan hon ta sig i brasan och jag skaffar helt enkelt en privat tandläkare ist.

Idag tog jag fingrarna ur röven och tog bort den sista ljusstaken från fönstret i sovrummet. Den har gett ett sånt behagligt sken under en lång tid nu, jag behöver nog en lampa där med ett sånt mjukt sken, ska hålla ögonen öppna. På tal om lampor så har jag och K kommit överens om att vi ska titta på nya till vardagsrummet, vi har bara inte kommit på vad vi vill ha där än.

Slut på svamlet och dags för lite nöje, vi ses och hörs.

Ps. Såg en bloggare som använt sig av liknande design som mig (nyss fått den) och fnissade lite. Att folk inte kan göra sina egna lite mer annorlunda än ta det som finns redan. Ds.


Kramfors




Idag gav vi oss ut på en liten tur till Kramfors av alla ställen, detta var min premiär i denna stad och jag blev inte direkt imponerad av stället. Vägen dit var otroligt tråkig och vad har folk för fetish för hus med färgen blå? Var man än tittade så var det blått / turkost o.s.v. Det värsta var nog ett vitt hus med rosa knutar, jag var tvungen att fnissa lite. Men men, smaken är som baken...

Väl inne i Kramfors så åkte vi iväg till Dollar som var målet med hela resan och där hade jag kunnat spendera bra mycket tid. Jag fyndade lite äggkoppar, en bricka, en termos, diskborstar, en gräddkanna, lite trasor o.s.v. Passade även på att köpa lite hårsnoddar, får se hur länge de räcker *tittar på Lova*. Efter Dollar var vi ganska nöjda och åkte tillbaka till "storstan".

Just nu görs det lasagne här hemma hos oss, min mage håller på att ta livet av mig! Jag försöker hålla mig borta från köket för jag är så otroligt svag för bechamelsås och vill provsmaka den hela tiden. Tror att det är bäst att jag går in dit och dukar så att jag hinner provsmaka en sista gång innan det åker in i ugnen.

Trevlig kväll på er, ta hand om varandra ♥








Älska mycket och säg till dina nära och kära hur mycket de betyder för er , man vet aldrig hur lång tid man har kvar.

Fredagsmys




Äntligen Fredag, på något sätt känns Fredagar alltid speciella oavsett om man jobbar regelbundet eller inte jobbar alls. Denna dag lägger sig lugnet på Storgatan, ljusen tänds och en doft av vanilj (eller den ljusdoft vi råkar ha hemma) sprider sig genom lägenheten. I köket står kaffet och puttrar och vattenkokaren kokar för fulla muggar, det är snart dags att ta fram kopparna. I vardagsrummet är några av ljuslyktorna tända och soffan ser otroligt inbjudande ut med alla kuddar och en stor och varm filt väntandes. Mirre har lagt sig till rätta hos K, Lova myser i soffa, E sitter och pratar med sina vänner på msn och själv väntar jag på att Let's Dance ska börja.

♥Till mina nära och kära, jag tänker på er och saknar er otroligt mycket.
Ni finns i mina tankar och i mitt hjärta, ni betyder mer för mig än ni kan tro. ♥




... .. ... ..


Passade på att ta ett kort på ljuslyktorna som mamma gav oss i Nov, nu ser man äntligen hur de ser ut (min mobil tog inte ett allt för bra kort på dem tidigare).

Idag har det städats och donats i hemmet, imorgon kommer E hit igen. Det känns som att hon nyss var här trots att hon inte har varit hos oss sen i början av Dec. Helgens planer är lite flytande just nu, på lördag ska vi iväg med Dl och Anna och sen vid middagstid så ska jag göra lasagne med J. Imorgon blir det nog bara till att ta det lugnt och söndagen kan jag inte riktigt planera eftersom jag inte vet om hon ska och simma eller inte i Timrå. Helgerna går fort minsann.

Nästa helg som hon är här så kommer jag jobba Fre-Lördag, det ska bli spännande att se hur det går när hon och K är hemma utan mig. Antingen blir det perfekt eller så blir det pannkaka, vad tror ni? De ville egentligen ha mig till att jobba Sön-Mån men det går inte eftersom jag måste få iväg E till skolan på morgonen vid 9.30 och jag skulle sluta kl 11.00. Jag hoppas att de kan få A att jobba så jag slipper få dåligt samvete för att jag inte kan (ja, jag vet att jag inte ska ha det).

Dags att äta och sen ska jag se om jag kan få K till att skura, han gick ut med vovven på en promenad och sen handlade han det sista inför helgen när jag städade lägenheten. Han tyckte nog han drog en vinstlott, men jag föredrar att städa över att gå på Hemköp och trängas med en massa människor. Efter middagen blir det till att fixa till lite i sovrummet.

Trevlig kväll ♥

Onsdag



Så här såg Fröken L ut idag när jag letade efter min hårsnodd, en lite misstänksam blick fick jag allt när jag närmade mig hennes matplats.. När jag kom närmare så började hon gnälla och fjäska lite för att fånga min uppmärksamhet från letandet och så att jag skulle ge henne lite mat... och vad ser jag när jag kommer till hennes matskål? Jo, min hårsnodd! Jag vet inte vad hon har för fetisch för hårsnoddar men så fort hon får chansen så stjäl hon dem och drar iväg. Igår när jag skulle duscha fick jag springa iväg och jaga henne fyra gånger innan jag ens kom in i duschen, hon hoppade upp på tvättmaskinen där jag normalt sätter dem och sen springer hon för livet.




Utöver det så var jag duktig idag och drog mig upp klockan 11.00, det är ett nytt personbästa detta år (utöver när jag har jobbat). Större delen av dagen har jag kämpat mot tröttheten och har suktat efter sängen, stark som jag är så har jag inte ens besökt sovrummet sen jag klev upp.

Nåjå, snart är det helg och E kommer hit, har hunnit planera vad vi ska äta under helgen också ska vi mest troligt dra oss till Kramfors eller lite utanför Härnösand. Förhoppningsvis är det varmare ute så vi kan gå ut och promenera också kan jag ta med mig kameran ut på "upptåg".



Dags att börja ordna inför middagen också ska jag ta och dra igång en tvättmaskin. Jag hoppas att alla har haft en trevlig Onsdag och att ni har det bra. Som avslutning får ni en bild på ljuset som jag fick av min mamma när jag fyllde år, visst är det gulligt?

Snart är man blålila igen.


Mirre har börjat härma katten och gör allt hon gör, sitter på soffkanten och sover i sackosäcken.

Idag var det varmt ute och jag hade ingen ursäkt för att inte gå till sjukhuset. Det var bara att ta på sig kläderna och bege sig till labbet (igen). K ställde som vanligt upp och kom med mig till provtagningen, behöver jag tillägga att han muttrade halva vägen men han kom ändå med och det är det som räknas. Idag fick jag samma dam som tack mig förra gången, hon kom ihåg att jag inte tycker om nålar och frågade om jag vill ligga ner men det ville jag absolut inte. Sen drog hon åt bandet kände en sekund och tjoade in nålen mitt i armvecket (där jag förra gången blev förbannad på henne för att hon ville ta men inte provade i efter ett lång argumentation), sen suckade hon frustrerat och sa som alla andra har gjort i 20år: "Men det kändes ju så bra, det ser inte ut som att jag får något blod.. var tog det vägen..." I told you so! Efter det sa hon bara: "Men var ska jag sticka dig då också började hon känna på sidan av armen men då öppnade jag munnen och sa: "Stick här" och visade där jag visat de senaste gångerna och hon fick blod. Nu sitter jag här igen med plåster överallt och kommer se ut som jag vet inte vad om några dagar. Jag hoppas verkligen att nästa provtagning tar lite tid.

Det enda positiva med att gå till sjukhuset är att jag alltid unnar mig en god smörgås efteråt. På vägen hem svänger jag alltid in på bageriet och köper med mig en ost/skink baguette som jag sedan avnjuter framför datorn när jag ventlierar mitt sjukhus i bloggen.



Mirre börjar verkligen bli i behov av ett bad och lite tillfixning i pälsen. Jag hoppas att det kommer hålla i sig med bra väder så att man kan bada honom snart. Just nu ser han ut som "hej kom och hjälp mig men ingen kom" :) På tal om något annat så fick jag en känsla av Narnia när jag var ute och rastade hunden igår, det var mörkt ute och en av gatulyktorna lyste så harmoniskt och mystiskt vid ett träd... Jag önskade att jag hade haft med mig kameran men jag har inte vågat ta ut den p.g.a. kondensen som kommer när man tar in den och K tjatar hela tiden om minskad batterilängd och fan och hans moster. Men mina kära vänner, en dag ska jag ta ut kameran och då jävlar ska det fotas!

Ha en trevlig dag på er för nu ska jag äta upp resten av smörgåsen <3

In the middle of the night



Jag borde verkligen sova men jag skulle "bara" ta en bild innan jag skulle gå till sängen. En bild blev flera och sen var jag självklart tvungen att dra in dem på datorn. Det måste verkligen bli varmare ute så jag får gå ut och fota, jag längtar ihjäl mig efter att få prova lite olika funktioner. Jag ska även börja ett macro objektiv, jag verkligen älskar sådana bilder :)




Fröken L lyckas som alltid fångas av kameran, eftersom hon verkligen inte gillar blixten så var det bara att stänga av den och använda sig av den usla belysningen som vi har i vardagsrummet när jag inte orkar tända varken fönsterlamporna eller golvlampan. Nu måste jag bara lära mig att bli lite snabbare för hon är inte den som håller sig helt stilla utan hon vrider och vänder på sig stup i kvarten.

Jag och K var ut och käkade middag idag, tyvärr var det inte öppet dit vi ville gå så det blev en kebabrulle istället med fetaost i *nom nom*. Det var relativt skönt ute och inte allt för mycket folk och de på pizzerian var väldigt trevliga och pratglada idag. Efter middagen fick jag världens matkoma och gick och somnade som en stock i nästan 1,5h, inte undra på att jag fortfarande är vaken.

Ajajdå, borde gå och lägga mig nu, har lovat bort mig imorgon kl 14.00. Jag hoppas att ni alla har haft en trevlig Lördag också ses vi helt enkelt när vi ses.

Testade kameran en snabbis..





Lova har börjat sova på min kappa, men vem kan bli irriterad på och flytta en sån sötnos?

Mmmm..

Jag är sämst på att uppdatera just nu, jag skyller helt enkelt på den hemska kylan som är här just nu. Hur lätt är det att skriva i en blogg när fingrarna är som isbitar och fötterna har tappat all känsel?! Det enda positiva med att det är kallt ute är att jag får en ursäkt att skjuta upp mina nya blodprover till nästa vecka *me smart*.

Jaja, det har varit en lååång dag. Somnade inte förrän kl 8.00 och var uppe alldeles för tidigt, jag skyller på J som höll mig vaken med intressanta diskussioner.. mot slutet började jag dock tappa all förståelse för Engelska och min tunga började dö så det var bara att ge upp.

Hoppas på att minneskortet kommer hit imorgon, men tvivlar på att det kommer hinna hit *suck*. Jag hoppas att ni alla har det bra där ute i kylan. ♥

Ps. Grattis på 25års dagen kusin, tiden går fort när man har roligt Ds.

Kameran har kommit! :)


Äntligen har den kommit hit, har dock inte hunnit prova den för jag håller på att ladda batteriet.
K ska köpa en kameraväska, stativ och minneskort vid tillfälle, sen är det bara att ge sig ut och fota! Längtar jag till sommaren? Indeed!

Här snöar det dygnet runt känns det som.
Jag o Mirre var ute och promenerade, M var som en liten plog som konstant hade nosen nere i snön och plogade sig fram. Jag är riktigt imponerad över att han inte fryser, själv kände jag mig som en isbit efter halva promenaden. Note to self, bli bättre på att ta med vantarna ut.

Jag har inte hunnit berätta om Nyår än, antar att jag borde göra det. Planerna inför Nyår ändrades titt som tätt men slutade med att vi blev en grupp på 10 personer. Jag är så glad att C och E kunde komma och fira med oss, vi träffas alldeles för sällan och jag måste verkligen ta mig tid och åka ner till Uppsala för att hälsa på. Iaf, vi käkade tacos vilket gjorde att folk inte lyckades bli fulla, själv hade jag inga problem... jag åt frukten från bålen och sen var jag på gasen. Det är helt otroligt hur lätt jag blir berusad nu för tiden, på gymnasiet så pallade jag verkligen bra mycket mer än jag gör idag. Jag måste säga att bålen var otroligt smaskig, utöver den blev det lite minttu / baileys snappsande. Några spelade Fia med "hutt" och det såg roligt ut men jag hade nog inte pallat att dricka mer vid det laget, massagestolen fick arbeta och jag har aldrig hört någon njuta så högt och ljudligt som E gjorde :P Kl 00.00 stod jag, P och J på torget och skålade in det nya året. Vid 3 försvann gästerna hem, kl 6 var K full och jag somnade när han, E och C tittade på film. Man kan säga att firandet var lugnt, kanske för lugnt men behagligt.

Nu ser jag fram emot ett nytt år med nya tag, vänner och 2010 kommer vara inriktat mot hälsa och familj.

Nytt år, nya löften?!

Jag brukar inte ge löften på Nyår men jag kan för det skriva upp en liten lista som kommer vara små punkter inför detta år:


* Mer böcker, jag spenderar alldeles för lite tid med mina böcker.
* Resor - Jag vill resa, må det vara inom Sverige eller utanför.
* Priotiera mig själv lite mer ist för att lägga ner alldeles för mycket energi på andra så att jag tappar mig själv (Ja, Farmor.. jag lyssnade på dig när du sa det).
* Sluta ge HLR till relationer som är döda, varför slösa energi på folk som inte ger något tillbaka?
* Bli duktig på att fota och uppdatera - ny kamera är intågande i Jan.
* Försöka hälsa på min älskade släkt lite oftare, ni vet att jag älskar er.. även fast vi inte ses allt för ofta <3
* Spendera mer tid med mina vänner som befinner sig i Sverige, en helg i månaden borde inte vara för svårt att klämma in trots att vi är stödfamilj 1-2 helger o.s.v.
* Leva livet som att varje dag är min sista.. man vet aldrig när det tar slut.
* Hitta en hobby som tar en utanför hemmet, att simma är inget alternativ eftersom de ska renovera badhuset, dansa vill ingen göra och att göra det själv är inte lika roligt hmm... det är nog en punkt jag får fundera på.

Jag kommer säkert komma på ytterligare saker men de får hoppa in vid ett senare tillfälle.

RSS 2.0