24/7 - 2010


"Mamma, varför tycker inte din släkt om mig?
" att en 9årig flicka ska behöva säga något sådant krossar mitt hjärta och gör mig illamående, jag hade inte tänkt publicera detta på min blogg innan utan hade det bara på min privata men nu åker det ut här ist, who gives a fuck?

"Som ni märker kära Brudpar kunde XXX inte komma.
Vår familj har inte valt men vi var tydligen för många?
Argumentet som vi fick det håller inte långt,
och att tänka som ni gör är inskränkt och trångt.
Det kommer en dag då det knackar på er dörr.
Livet förändras och blir inte som förr.
Det är så det blir för er, Kära brudpar arma.
För gästen när ni öppnar säger - Hej, jag heter karma!"

Ni förtjänar inget annat och jag skäms över att vara släkt med er, jag är riktigt ledsen att min syster är för snäll och skriver inte detta på kortet som hon ska skicka till er, jag hade gjort det utan att fundera en sekund. Men som sagt, KARMA BABY! När jag kommer upp kommer ni inte kunna missa vad jag tycker, för mig finns ni inte något mer, ni är bara som små irriterande myggjävlar som vill komma och suga blod från en. Och DU farmor, som jag alltid dyrkat så länge jag kan komma ihåg, att du säger iskallt till min syster när hon sitter och gråter över hela situationen som din satmara till dotter startat: "Man måste ställa upp för släkten..", det trodde jag inte om dig och du har sjunkit så djupt i mina ögon att jag inte ens vet om jag vill se dig, jag är inte så bra på att spela en roll att jag kommer kunna lura dig att jag inte är förbannad på dig..... Det är tur att jag inte ska norrut på bra många månader för skulle jag åka nu skulle helvetet bryta loss.

Jag är även riktigt besviken att det blev som det blev, det som hållit mig igång under alla mina 55h på jobbet visade sig falla platt på marken. Jag ska inte ljuga och säga att det inte gör mig någonting och att det alltid kommer fler tillfällen, jag är riktigt riktigt besviken. Det är allt jag kommer säga om det.

Kl 18 åker vi iväg med Ådalen 3 med H, E, J, P och P's Pappa, det ska bli riktigt trevligt och sen ut på Skeppet där jag ska prova en Strawberry Daiquiri, har länge funderat på att prova en sådan och nu kommer det ske. Men men, ska väcka K nu och sen gå ut på Marknaden, har en väska och en sjal som jag vill köpa sen finns det nog annat också.

Nyhet!

För att det inte ska bli några framtida missförstånd kommer jag börja blogga mer djupt / allt som folk kan få till något skit fast det inte är det på en annan blogg, de som jag vill att ska läsa kommer få adressen senare.

PS. Fucking YES! Mina pengar från sjukskrivningen är här.DS.

A walk down memory lane


D
å sitter man här igen, verkar inte som att så mycket fungerar just nu så då kan jag lika gärna klottra lite till. Har suttit och läst gamla dagböcker från den tiden när jag och L (som kommer till helgen) var och härjade runt, endast 15år gamla, det är tokigt hur fort tiden går, tänk att vi lärde känna varandra när vi gick i Årskurs 7 men började umgås mer i 8:an. Jag har alltså känt denna underbara människa i mer än halva mitt liv, inte undra på att man blir så lycklig när man får träffa henne igen, när sågs vi sist? 2007 eller något liknande, men trots att vi inte ses ofta så finns fortfarande den stabila och underbara vänskapen där mellan oss, vi har haft våra duster men ingenting som vi inte har kunnat lösa ;)

Igår när jag åkte bil med J och P så spelade: "I've had the time of my life" och den drog tillbaka minnen, undra hur många gånger vi har cyklat in mot Kalix och nynnat på den eller någon annan låt från Dirty Dancing eller ibland lite Madonna. Det var tider som jag saknar och jag önskar att vi kunde bo närmare varandra, men någon dag ska jag dra ifrån denna stad och det är en bitter sweet feeling, kommer sakna lite av staden men jag saknar mina rötter och vänner uppe i norr mer, det är något speciellt med sådana som växt upp med en och sett en gå från en liten mupp som leker med barbie till en fjortis och sedan varit med under den första stora kärleken och alla andra "kriser" man hade som liten. Tänk om man kunde spara minnen på en dvd och sedan bara spela upp det när man blir nostalgisk och det blir jag alltid när det närmar sig att vi ska träffas, det är nästan synd om andra om de är med oss när vi inte har setts på länge för då flyger vi in i minnen och samtal med interna skämt som ingen förstår..


21/7 - 2010



Idag blir det jobb igen, ska börja röra mig dit vid 14.30 efter att jag handlat till min middag/lunch på jobbet, ska shoppa lite färskpotatis, nom nom. Det känns riktigt konstigt att jobba ett så långt pass som jag ska köra mitt i veckan men det är bara att köra på och se ljuset i tunneln för under helgen är jag ledig! :D

Igår var jag och simmade med J och P, vi fick oss den vanliga rundan (nästan iaf) så det känns skönt, sen innan jag skulle sova gick jag med K och Mirre ut på en promenad, vad har hänt med mig? ;) Jag fick även en riktigt glad nyhet igår, jag kommer få träffa sötnosen under helgen mest troligt, hur underbart är inte det? Det är så uppfriskande att se fram emot att träffa en människa som känner en så väl, som inte misstolkar en titt som tätt och som verkligen vågar vara ärlig och konfrontera en om det är några frågetecken. Jag har saknat dig så otroligt mycket gumman och om jag kunde skulle jag vrida fram tiden så vi träffas nu på direkten!

På Lördag blir det också trevligheter, vi ska dra iväg på en tur med H och E och sen på kvällen blir det utgång, då får man titta vad som händer på stan och kanske en sväng på Bittens? :o Förhoppningsvis hinner jag med att motionera lite också innan ledigheten är slut, så summan är att det kommer bli en riktigt BRA helg, ingenting kan göra mig nere just nu känns det som.

Nu säger min mage att jag verkligen borde äta någonting så jag ska ta fram lite blåbärssoppa och sen ska jag ta det riktigt lugnt innan jag ska arbeta.

Ha en fin dag alla och tänk på att:
ärligheten varar längst.

19/7 - 2010




N
u har jag kommit mig hem efter en riktigt lång dag på jobbet, det känns verkligen "tröstande" att jag har kvar att jobba 46h eller så, gissa om jag längtar till helgen då man kan vila ut igen. Det är bara att hålla nacken ovanför ytan och sikta in sig på roliga saker som kommer senare helt enkelt :)

Jag känner mig riktigt duktig efter mitt städande av garderoben igår, 1,5 säckar med kläder blev det och då har jag ändå kvar saker som jag ska kasta men måste tillåta mig själv att kasta. Jag fyndade saker från riktigt långt tillbaka, kläder jag hade under gymnasiet och nostalgisk som jag är så sparar jag dem. MEN jag ska kasta, men det blir inte idag och inte imorgon.

Ska ta det lugnt ikväll och bara vara, om det sen händer något så är det en helt annan sak :)

Shit happens and then you die.

18/7 - 2010



Igår blev det krogen trots allt en sväng eftersom H och E ringde och frågade om vi inte ville komma dit med dem. K blev rejält i gasen under kvällen och jag höll mig till nästan en hel White Russian *rekord*, efter krogen gick de och shoppade mat och sen hamnade vi hemma hos oss framför en film. Vid 3.30 kom jag på att jag ville bada och J och P var vakna så då bestämde vi oss för att dra ut till Stallarna och där blev vi kvar så att vi kom hem just innan 7. K badade som en galning, har aldrig sett honom bada så mycket men vi hade roligt :) Jag har lite ont i rumpan efter min lilla vurpa på flytbryggan dock!

Såg att de vi skulle åka med på Ådalen redan hade åkt, så då pratade vi med H och E som skulle komma med oss istället så det blir kanon! :) Ska påminna K om att boka tid under veckan så att vi kommer iväg innan han drar till Stockholm nästa Måndag. Måste även komma ihåg att kolla med svärföräldrarna om de kan ha vovven nästa vecka och ev. så får de ha honom en helg i Aug om vi kommer iväg till Stockholm som vi pratat om.

Dags att ordna till lite middag och sen blir det en simtur innan jag ska sussa, jobb Mån-Fre så jag kommer nog inte ha så mycket tid att skriva här :)

Vi ses när vi ses ♥

17/7 - 2010



För några helger sedan pratade vi om att åka med Ådalen 3 under sommaren med två vänner, nu när jag äntligen är ledig två helger på raken så ska jag se om vi kan åka nästa helg som ett fint avslut på K's semester Det skulle vara riktigt roligt att få komma ut på en sådan båttur, och att åka iväg tillsammans med vänner är ju inte helt fel det heller så man kan sitta och svamla under resan. Förhoppningsvis funkar det så man kan åka iväg på lite skoj :)

I kväll blir det förhoppningsvis lite badande och sen får vi se vad som sker under resten av kvällen, det är som ett blankt papper som väntar på att fyllas i. Innan jag ska lalla iväg nu så måste jag bara säga att idag drog jag på mig ett par byxor som syster skickade till mig tidigare, jag blev riktigt förvånad att de passade måste jag erkänna så en stor applåd till mig! :D

16/7 - 2010



Nu är jag ledig i tre hela dagar (om man räknar med idag), det ska bli riktigt skönt att vara ledig när alla andra är ledig också. Detta innebär att jag har chans att simma och få lite motion, samtidigt som jag kan vara uppe på kvällarna utan att behöva känna mig stressad att jag måste till sängen i tid för att inte vara ett lik på jobbet.

I onsdags hade jag en riktigt trevlig kväll, när jag slutade jobbet for jag hem och tog det lugnt under dagen tillsammans med P. När kvällen närmade sig åkte vi ut och badade tillsammans med J,P och H i Stallarna, vattnet var riktigt varmt så simrundan jag och J brukar ta kändes otroligt jobbig motför annars. När vi hade simmat klart satt vi vid stranden en stund, åt en smörgås och kacklade lite. Väl inne i stan gick K och H ut på krogen och jag, J och P drog vidare ut till Smitingen för att bada lite i havet... Jösses vilken skillnad det var när det kommer till grader i vattnet, i Stallarna kändes det som att man badade i ett badkar och i Smitingen frös man som en bäver. Jag och P är dock hårdingar så vi badade på länge och J den lilla fegisen stod på stranden och väntade tills vi var färdiga. När jag sedan kom in till stan igen så gick jag ut på krogen till K och H, beställde en isvatten men karlarna gnällde så mycket att K tillslut köpte en White Russian till mig, jag fick nästan i mig HALVA och blev riktigt rund under fötterna. Klockan tickade på och krogen stängde, jag gick hem och åt lite kycklingsallad och karlarna bakade en pizza, tröttheten min kom dock smygandes (hade varit vaken sen just efter 6.00) och jag fick ge upp och gå till sängen... somnade som en bebis till ljudet av en film som pojkarna tittade på.

Igår var det jobb för hela slanten, hämtade ut mina kläder innan jag gick dit och ta mig fasiken, klänningen passade! Jag hade lite för mycket energi på jobbet igår så jag tvättade upp all tvätt så A skulle få det lite lugnare idag, passade även på att titta på Extrema Samlare och sen vid 00.00 lyckades jag äntligen somna.

Men men, nu ska jag återvända till min blåbärssoppa och njuta av ledigheten. Jag hoppas att ni alla andra har det bra där ute i Sverige / Norge etc. Ta hand om er och era nära och kära ♥

13/7 - 2010



Har tömt min mobil på lite bilder nu, jag gillar denna även om den är väldigt mörk och suddig om man jämför med vilka bilder man kan ta med min "riktiga" kamera. Den senaste tiden har jag varit för lat för att ta med kameran när vi åkt ut för att bada och tack vare det har jag missat chansen att få underbara bilder på himlen som visat sig från sina bästa sidor många kvällar med de mest spektakulära färgerna i dess olika kombinationer.

Jag väntar fortfarande på mitt paket med kläder, när ska de komma?! Det var längesen jag var så rastlös i min väntan på ett paket, jag brukar ju inte tycka om att handla kläder utan ser det som ett nödvändigt ont. Men men, jag hoppas skiten passar när det kommer också så jag inte behöver skicka tillbaka allt, börjar bli osäker på den som kommer hit i Aug att den verkligen kommer passa.

Idag blir det jobb, ska bli skönt att jobba lite men jag kommer sakna att inte kunna dra och simma, jag och J har fått till en tur när vi är och badar som är riktigt bra och blir ca 1km om vi ligger i. Nu får de bara sätta på ett kol på badhuset så man kan bada när sommaren är klar också, annars blir det till att börja promenera *hata* men nöden har ingen lag.



Innan jag ska gå så delar jag med mig med ett av ärren sen operationen, detta är det som sprack upp igen så det har verkligen inte blivit snyggt, bubbligare ärr får man leta efter. MEN jag har en snäll pappa som har lovat att betala sen om jag vill ta bort ärren när de har bleknat och man ser hur mycket av dem som kommer synas för omvärlden, just nu ser man ju ut som en jag vet inte vad med mina 3 H'n.

♥ Trevlig dag på er sötnosar,
vi ses när jag har tid att skriva igen ♥

10/7 - 2010



Nu börjar jag komma tillbaka till mig själv igen, den 9:e Juli är alltid en väldigt hård dag då jag känner mig nere och fast i mina tankar och minnen. Större delen av dagen / kvällen igår gick åt till att mest ligga ner med en bok och sen med huvudet framför en serie för att inte behöva tänka och prata. När kvällen närmade sig åkte vi ut och badade och jag simmade längre än jag simmat tidigare, det var u-n-d-e-r-b-a-r-t! Det är absolut en runda jag kommer simma igen för känslan när man sen kliver upp är to die for.

Idag är det jobb som gäller, 25h på bygget och det känns skönt. Titta lite på TV, passa på att tvätta upp sängkläderna imorgon och sen en skön promenad med en av brukarna. Livet är allt bra härligt när man får motion via jobbet också, jag tycker synd om de som sitter fast på ett kontor och inte kommer ut alls utöver när de har lunch.

Men men, nu är det slut för bloggandet för idag. Jag ska packa min väska och leta fram kläderna jag ska ha på mig, efter det blir det till att läsa lite och ta mina mediciner innan jobbet. Jag hoppas att ni alla andra som inte jobbar får en trevlig Lördag, men håll i hatten för nästa Lördag är jag också ledig och då mina vänner ska jag ha trevligt.

Total eclipse of the heart



7år sedan du bestämde dig för att lämna livet, det känns som igår och jag saknar dig så fruktansvärt mycket. Du lämnade många frågor efter dig och alldeles för lite svar. Om jag bara kunde vrida tillbaka klockan...
Vi ses i Nangijala vännen, tills dess så kommer du leva i mitt minne. ♥

8/7 - 2010



Nu är jag ledig till på Lördag kl 15.00, frågan är vad jag ska göra? Vädret såg lovande ut när jag tittade på TV vid kl 9 och jag hoppas att prognosen var korrekt. Tittade lite på TV idag när jag hade varit hemma en stund och sen somnade jag på soffan, 1h senare vaknade jag av att jag höll på att flyta bort, inte så konstigt eftersom jag hade både täcke, kläder, solen och en hund som värmde mig. Jag lyckades tack och lov somna om en stund till när jag tog bort lite saker och nu känner jag mig hyffsat pigg.

Igår tog jag med mig jordgubbar på jobbet men jag åt inte allt för många och bestämde mig sedan för att baka en jordgubbskaka som de kan fika från när jag inte jobbar, den luktade riktigt gott och smakade ännu bättre ;) Jag brukar aldrig ta mig tid att baka hemma, däremot när jag arbetar så kan jag baka lite då och då, bra mycket roligare när man vet att fika kommer ätas upp och inte kastas som det alltid blir hemma för att vi inte är fikamonster.

Jösses, idag är jag fruktansvärt sugen på kinamat (stekt ris med blandat kött) men jag ska försöka hålla mig och handla på Lördag istället när jag jobbar så har jag både lunch och middag i några dagar. Ingen är gladare än mig när jag upptäckte att det gick alldeles utmärkt att äta ris, var lite orolig innan att jag skulle må illa men det gick kanon.

Jag och K har börjat titta på Heroes nu, tyvärr somnade jag till och från under avsnitt två men jag orkade inte se om det så idag har vi hunnit se nummer tre också, tyvärr märker man på K att han inte tycker att det är lika intressant som Supernatural så det blir inga serie-maraton som vi hade med den serien. Jag tycker däremot att serien verkar vara intressant så jag ska ge den några avsnitt och hoppas att jag kommer in i den, som det är nu är det alldeles för mycket folk och jag har inte koll på hälften av dem.

♥ Dags att vara lite social,
vi ses när vi ses ♥

7/7 - 2010



Nu sitter jag här igen efter en låååång natt med riktigt förvirrande drömmar, jag visste inte riktigt vad jag ville i drömmen och var mest förvirrad när jag vaknade och glad att jag slapp fundera. Vädret i Härnösand är idag riktigt bra, inte så förvånande när jag ska jobba natt men det är smällar man får ta :) Jag hoppas på fint väder imorgon när jag slutar eftersom jag inte jobbar förrän på Lördag em igen! :)



P
assade på att beställa lite kläder igår, jag hittade lite olika saker som jag ska prova. Byxorna köpte jag dock i svart, klänningen ska bli spännande att se om jag gillar när jag väl får ta på den, tyvärr kommer den inte förrän i Aug =( Hittade en annan klänning som jag verkligen ville ha men den fanns bara i alldeles för stora storlekar eller i XS...

Igår var vi ute och badade / simmade igen, tog några turer bort till berget och på andra sidan av det, ni kan inte förstå hur skönt det är i kroppen efter att ha varit och simmat / joxxat i vattnet. Jag verkligen längtar till badhuset öppnar igen så jag kan fara och simma regelbundet igen. Kroppen min mår så otroligt bra av att vara ute och simma och jag själv blir otroligt mycket piggare.

Dags för lite lunch, det blir tonfiskröra på hårdbröd *nom nom* och efter det ska jag ta det passivt innan jobbet.

5/7 - 2010



I
dag är jag ledig och vädret är underbart, jag blir så glad när jag tittar ut och ser allt blått och solen som lyser på mig. Mitt humör är så bra att jag till och med funderar på att gå och köpa en klänning, samma modell som den jag inhandlade sist fast med andra färger. Den är superskön att ha på sig måste jag säga! =)

Har varit en sväng för att titta på klänningen nu (eftersom jag glömde bort att jag försökte blogga) tyvärr fanns den inte kvar i min storlek utan den som fanns där var alldeles för stor =( Nåjå, det kommer fler tillfällen att handla något roligt.

 

Idag ska jag inte göra mycket, jag funderar starkt på att ligga och läsa i solen och sen mot kvällen (om folk har tid) bada lite så att man får kyla ner sig lite efter denna värme som är i Härnösand idag. På tal om att läsa så är det snart dags för mig att inhandla de böcker som fattas i Anita Blake serien (Flirt och Bullet) sen behöver jag även köpa en i Legend of the Seeker som jag helt missade att köpa: "Chainfire" .. JA, jag är expert på att missa när jag beställer så att jag får göra om och göra rätt....Nu ska jag bara komma ihåg att jag skrivit ner namnen på dem här så jag inte behöver leta som en toka igen.

 

Dags att pilla lite på en bok nu och känna lugnet sprida sig i kroppen. Jag hoppas att alla ni tokar får en trevlig dag idag.

 

Ps. Glöm inte att lyssna på låten, den är riktigt bra! Ds.

 


30/6 - 3/7 - 2010



Sommar = usel uppdatering ;) Just nu sitter jag inte vid datorn allt för ofta och när jag väl är där så är inte en uppdatering det första jag tänker på. Men nu när jag ändå sitter här och äter på en smörgås så tänkte jag försöka uppdatera vad jag har gjort de senaste dagarna.

Den 29/6 ->30/6 -  åkte jag, P och J ut till stranden för att försöka oss på att bada. Ute i Stallarna var det ett fjortisgäng som satt och söp uppe på berget och de var så högljudda och irriterande att vi åkte ut till Gussjö istället :) Där var vattnet riktigt skönt och jag lyckades bada för första gången detta året! Alltid när jag har badat så känner jag mig så mycket piggare i kropp och själ, det är svårt att beskriva hur skönt det är.


30/6 -> 1/7 -  så åkte jag och J ut och badade för båda var sugna på att ta sig ett dopp och ingen annan ville komma med. Det var en riktigt trevlig tur, hann bada två gånger och stod och värmde oss vid en eld mellan doppen. Vattnet var riktigt skönt och avslappnande och myggen höll sig borta (tack och lov). Det enda negativa var att när jag kom hem så luktade jag som en brand om jackan och huvudet. Kom mig hem vid 3.30 och somnade alldeles för sent *ajabaja*. Anledningen till att datumen går från en dag till en annan är att vi brukar lyckas vara ute sent på kvällen så klockan slår över till nästa dag.

1/7 -
Jag, J och P åkte ut och badade en stund på kvällen, vattnet var riktigt varmt (inte lika varmt som kvällen innan) och det var inte för mycket mygg och fanskap. Även denna kvällen fick vi igång en eld som man kunde värma sig vid. Jag tog min första tur ut till flytbryggan och simmade så pass mycket att jag dagen efter kände av det i mina armar. Vi kom hem just efter 12 så jag hann duscha och komma i säng i vettig tid.


2/7 -
Jobbade dag, tack och lov händer det mycket på Fredagar så när tröttheten kommer smygandes så har man alltid något att sysselsätta händerna med i tvättstugan, köket eller med en skurtrasa. Vädret var suveränt, jösses vad hett det var. Himle var riktigt blå och inte ett moln så långt man kunde se. Självklart ledde detta vädret upp till en badtur igen och då kom K (inget pistolhot eller något annat inte) med också. Först var vi ute i Stallarna men även denna gången var det mycket folk, ett gäng med 4 kärringar som inte kunde sluta glo på oss när vi funderade på att bada, J hoppade som vanligt i en sväng och deras ögon satt klistrade på honom. Vi tackade för oss och åkte till Gussjö där det var fullt av folk på stranden, det var barnfamiljer som hade grillat men vattnet var skönt så vi passade på att simma runt där och njuta av vattnet. K gnällde lite i början men sen doppade han sig och simmade runt och erkände tillslut att det var skönt.

Vi träffade även på en sötnos, en minimini ankunge som hade tappat bort sin mamma, den sprang/simmade som en toka i vattnet och skrek och sen kom den upp på land och började gå mot oss. Jösses, den var såååååå söt och jag hade självklart kameran hemma =( När vi kom till stan så stod jag i duschen i 15minuter (nytt rekord för mig) i riktigt hett vatten och bara njöt av värmen, efter den bäddade jag ner mig i soffan med täcket för att se hur bra jag kunde sova där, vaknade 2h senare och gick in till sovrummet och fortsatte att sussa som en död. Vaknade upp vid klockan 7 av att K stod och duschade, den tokan hade inte hunnit gå och sova - se vad semester gör med folk!!!


Äckelspindel som var på vägen mot vattnet - den kan bli 7cm!!!!

Glömde nästan bort, min chef ringde mig igår och hörde om jag var intresserad av att jobba extra på ett annat gruppboende också, självklart tackade jag JA! Det var den bästa nyheten jag hade kunnat få, hon var glad och sa att jag räddat henne och jag svarade: Det är snarare du som räddat mig och då skrattade hon till och sa att vi räddat varandra. :) Vi ska se om jag kan pressa in en introduktion där eller inte, mitt schema i Juli är redan mer än en heltid så det kan bli lite tajt, men det borde nog gå bra utan det för jag har inte något pass där jag jobbar ensam så jag hinner nog ställa mina frågor om jag har några utan problem.

Nu ska jag packa väskan, försöka dricka lite vatten och leta upp kläderna som jag ska ha på mig idag. Vid 14.30 ska jag palla mig till jobbet och kommer vara där till imorgon kl 16.00. Detta innebär att detta blir första kvällen utan bad och jag som blivit beroende av att kunna fara ut till vattnet och simma av mig lite rastlöshet och njuta av naturen.

♥ Ta hand om er alla sötnosar,
vi ses när jag har tid att sitta vid datorn igen.

RSS 2.0