YAY!

Jag är räddad, en ängel har räddat julen! Underbara V lyckades få till så att vi kan låna en bil av hennes svärmor när vi åker norrut! Hur underbart är inte det?! Jag kommer ge henne 2-2500kr för den också självklart lämna tillbaka den fulltankad och om någonting händer får vi stå för självrisken som uppkommer men det är ju samma som när man hyr bil. Jag är så fruktansvärt glad! Jag kan åka norrut till familjen och fira jul och nyår och vovven kan komma med mig!

*dansar runt av glädje*

Glasögonen är här!



Jag fick ett litet SMS att mina glasögon hade kommit! Aldrig har jag fått på mig kläder så snabbt och rusat iväg till en affär tillsammans med K. De fick justera glasögonen flera gånger för mitt huvud var för litet för dem, haha. Jag upptäckte även att det var ett fcuk fodral istället för Tommy Hilfiger och frågade om det, först var han förvirrad och trodde jag hade fcuk och sen gick han och hämtade Tommy, jag tackade dock väldigt snabbt nej till detta som var gigantiskt, brunt och klumpigt... då kör jag hellre med fcuk's svarta/neutrala/enkla för det passar bra mycket bättre till hur jag är som. När jag skulle betala glasögonen såg jag att de hade ett litet erbjudande där det var putsspray, putsduk (som man kan tvätta i maskin) och en liten skruvmejsel (bra att ha när skruvarna försöker rymma) för 59kr så jag skyndade mig att köpa det också.

Nu är det dags att ta på sig glasögonen och möta en NY värld, jösses vad det kommer kännas konstigt att se bra och jag kommer nog bli riktigt trött i bollen om jag känner mig själv rätt :)

30/11 - 2010


Tänk att vi hade en jordbävning i Härnösand igår som mätte upp till 2,5 på R-skalan! Det lustiga är att när det hände så märkte både jag och K det men vi sa mest: "Har grannen någon hos sig som har mumsat lite gott och hoppade på golvet" 1-2h senare läser K i tidningen att det varit ett skalv. Under natten har det varit strömavbrott, vaknade och väckarklockan lös inte alls och K sprang omkring som en toka (förmodar att han försovit sig).

Idag fick jag böckerna jag beställt, trodde de skulle komma så att räkningen skulle vara betald i slutet av Dec, hoppas verkligen att det bara är första månaden det blir så här för jag hatar räkningar som ska betalas mitt i månaden! Jag fick även en räkning från vårdcentralen, 80kr ska jag betala för att de skrev ut ett recept till mig, det är helt sjukt! De skriver bara ut ett recept åt gången, jag ska äta medicinen RESTEN AV MITT LIV och det är inte tabletter som är direkt farliga så att man inte kan ha extra hemma. Annars kunde de väl skriva ut ett recept med 4 uttag (räcker ett år) och sätta att jag får ta ut var 3e månad? Hur svårt är det? Jävla utsugare. Annars hade de allt kunnat lägga till avgiften direkt på recepted, men det går inte för då kommer man upp i högkostnadsgrejen!

Nu ska jag dra på mig kläder och vänta på att H och E kommer förbi, för vi ska dra till Kramfors snart (hoppas jag). Ha det bra där ute.

29/11 - 2010

Fatta hur jävla dyrt det är att hyra bil nu! Jag har hyrt bil i flera år när jag åkt och hälsat på släkten uppe i Norr, jag har alltid betalat 1080 + bensin, nu har de ändrat priserna, för att få en bil upp till Norrbotten som man lämnar där så får man punga ut mellan 2100-2500kr+ bensin och om man vill ha en bil från Norrbotten ner till Härnösand så går det på 2800kr + bensin! Hur jävla sjukt är det! Han jag pratade med sa att det är en extra avgift om man åker längre norrut än Umeå på 1000 jävla kronor! Det slutade med att jag fick hyra en minibil från OKQ8 för 3100kr + försäkring a la 70kr om dagen och sen 110 fria mil och resterande kommer gå på just under 19kr/milen. Billigt? Nej, men vi kommer i alla fall hem. Tyvärr kan inte hunden komma med mig hem, han får helt enkelt inte plats i bilen om vi ska ha med oss kläder och julklappar, Mirre kommer alltså fira Julen tillsammans med svärföräldrarna. Jag antar att från och med nu kommer det bli till att ta bussen norrut om vi inte åker iväg en kortare stund och då hyr en bil för hela tiden (som bör ha fria mil). Nåjå, den tiden den sorgen.

Jag har ont i kroppen idag, förkylningen håller på att ta livet av mig, jag känner mig nere både i kropp och själv, det känns som att jag är en skurtrasa som någon har doppat alldeles för många gånger i ett skitigt vatten och sen vridit ur mig lite dåligt och sen kastat i en hög någonstans. Ett ljus på himlen är att jag imorgon ska åka iväg på äventyr med H och E, vi ska förbi till Jysk och sen till Kramfors.

Nu ska jag sträcka ut min ledsna rygg och se vad livet har att erbjuda mig ikväll, ta hand om er sötnosar och grattis syster på din stora dag, snart är du 40!

28/11 - 2010


Me love den nya tröjan!

Igår var en bra dag, jag kände mig inte ensam och det var roligt! E har dock hållit sig på sitt rum större delen av helgen, hon är inte alls på humör att hitta på något utan ser på sina filmer och kommer bara ut till måltider. Jag frågade henne om det idag och hon sa bara att hon har behov av att vara ensam och det kan jag acceptera, förhoppningsvis kommer hon sig iaf ut idag på skyltsöndagen.

Iaf, J,A och E kom till oss igår och tittade på film, vi såg på "The other guys" och den var riktigt underhållande. Efteråt blev det lite svammel, som jag har saknat att bara kunna sitta och svamla loss med vänner, det är verkligen inte samma sak att göra det i telefonen eller på Internet. Vid kl 1.00 kom jag och E på att vi ville gå ut en sväng så K stannade hemma och vaktade E och lägenheten och jag och E gick till Bittens. På Bittens träffade vi H som var riktigt kalas och jag träffade även en arbetskamrat som var ute och svängde sina lurviga. Det var en trevlig timme där och sen var det dags att gå och sussa.

Idag är det julskyltning och planen är att försöka komma ut och titta lite på den innan det är dags att gå och arbeta. Tyvärr startar inte den förrän kl 12.00 så jag ska ta och gå och läsa lite i väntan på det.

Ha det bra!

27/11 - 2010

Kära hosta, kan du inte bara dra åt helvete och aldrig komma tillbaka? Tack på förhand!

Jag har inte sovit allt för bra under natten, drömmarna har varit riktigt stressande och jag vaknar titt som tätt och kollar på klockan för att se om det inte är dags att kliva upp. Jag är less på att vara förkyld, less på att snora och hosta, tyvärr brukar jag ha en förmåga att vara sjuk länge så jag antar att det kommer fortsätta i några veckor till. Nåjå, det enda positiva är att jag inte smittar något mer, men jag brukar ändå ytterst sällan lyckas smitta någon om jag är förkyld, om någon annan är det så får jag alltid det.

Fröken E håller också på att bli sjuk, igår såg jag henne inte allt för mycket hon tog en tupplur lite innan middagen och efter middagen försvann hon in på rummet och har sovit sen dess utöver nåt besök på damernas. Det var nog tur för henne att de inte hade någon träning igår och inte har någon på Söndag.

På Söndag får fröken E och K underhålla varandra för då far jag och jobbar, kl 15.00 börjar jag och kommer hem på Måndag vid 11 tiden. Det är mycket jobb på schemat nu, det känns bra för då kan jag slappna av sen när jag åker hem (iaf när det kommer till att jobba).

Shopping i Härnösand



Idag har jag varit och ordnat tabletter som fasiken! Nu rackarns har jag nog allt jag behöver och dosetten börjar se lite väl full ut. Priset på apoteket hade ökat, sist jag hämtade ut min medicin så kostade den nåt på 70 nu låg den precis under 100kr, men jag ska inte klaga, den rackarn räcker i 3 månader!

Efter apoteket och hälsokost så besökte jag Lindex där jag hittade en stickad tröja för 299kr, den satt riktigt skönt och kommer passa bra till leggings likväl som jeans! Den fanns i svart/mörk grå också fanns det en randig men jag bestämde mig för den enfärgade. Kanske att jag tar ett kort på den någon dag, jag tittade på Lindex på nätet men den fanns inte där ute.

Utöver piller och en tröja så har jag även hunnit handla julklappar så nu är syster och mamma färdiga! Det innebär att jag bara har kvar att gå och fixa Kristoffers julklapp också måste jag fundera ut något till farmor eller så får syster göra det där uppe eftersom vi har planerat att gå ihop när det gäller farmor och mormor/morfar och även mamma och pappa. Jag har dock hunnit köpa lite här nere redan men syster sa att det var ok för henne att vara med på det ändå, men hon kunde nog inte säga nåt annat för jag har ju såååå bra smak *host*.

Nu ska jag ta mig en liten tupplur och vila kroppen, jag känner mig riktigt trött idag och har inte alls lyckats äta som jag borde, men så är det när man är sjuk antar jag, jag är inte sugen på någonting och bara hostar, snorar och känner mig risig. Vi får hoppas att E inte blir smittad av mig när hon kommer hit, iof så brukar de säga att man inte smittar om man inte har feber och bara i början och jag har ju varit förkyld nu i fyra dagar och feber har jag då inte.

Laters all.


Härlig kommentar

Här kommer K's svar när jag skrev detta till honom på facebook när han pratade om att han var sjuk: "Den jäveln har smittat mig nu, ont i halsen och snuvig... blää.."

K's svar:
"Ut och rör dig bland folk så stärker du immunförsvaret! Jag känner mig som en kolonisatör som som smittar indianer varje gång jag kommer hem med snorig näsa."

Jag kan inte låta bli att skratta lite trots min irritation i det tidigare inlägget idag.

Shout - Disturbed

Idag är en sådan dag då jag filosoferar över livet och hur allt är som när det kommer till vänskaper, jag kan placera min bekantskapskrets i lite olika fack:

1. Finns där i vått och torrt, hör av sig lika mycket som jag gör och visar samma intresse för att hålla liv i vänskapen.

2. Finns där i vått och torrt men hör inte av sig utan väntar sig att det är jag som ska ringa hela tiden och ta kontakt.

3. Finns där när det passar dem och försvinner titt som tätt.

4. Öser över mig att åååå vi måste ses, jag saknar dig, bla bla bla men när det kommer till kritan inte alls finns där, bryr sig inte ens om att ringa upp när man ringt trots att de varit de som gnatat om att man måste höras.

5. De som finns där när de behöver det men inte när jag behöver det.

6. De som finns där men som aldrig kommer prioritera att umgås om de har ett bättre alternativ.

7. De man "tror" finns där i vått och torrt eftersom de säger det men man ser aldrig något "bevis" på det om man självklart inte är den som hör av sig för då får man höra det, men om man är så speciell, är det då allt för svårt att lyfta på luren och höra av sig? Så upptagen kan man inte vara att man inte ens kan lyfta luren 1-2 gånger om året om ens det.

8. De klassiska, när man är i närheten kan de höra av sig men aldrig annars.

9. Den gruppen som åker in i flera av ovanstående alternativ.

10. Glömde helt bort en till grupp, de som hör av sig när de märker att man blivit less och gett upp och som sedan går tillbaka till gamla vanor direkt.

Nu är ju frågan varför man egentligen håller fast vid dessa människor? Självklart priorterar man alltid olika när det kommer till människor men jag försöker ändå prioritera lika och höra av mig till folk och fråga om man ska göra något för alla vänner för mig är speciella och något jag uppskattar. Men hur gör man när telefonen är tyst större delen av tiden och man är den som ständigt hör av sig och hittar på saker? Vill dessa människor egentligen umgås eller känner de sig tvingade?

En som har lyst extra starkt de senaste månaderna är söta S, det är ganska lustigt för hon är en av mina nyaste bekantskaper (utöver V) men hon är den som ringer (tom mer än jag hinner för hon är alltid snabbare) och när hon säger någonting så vet man att hon menar det. Jag ser verkligen fram emot att träffa henne när jag åker upp till Norrbotten i December. Jag ser även fram emot att få träffa J som jag inte har träffat sen vi stötte ihop på Domus runt 2003 men nu när han bor i krokarna där uppe så ska jag banne mig se till att vi ses igen och jag ser fram emot det.

Jag kan inte förstå att man är så naiv och blåögd att man håller fast vid så många människor, vad är jag egentligen rädd för? Det är ju inte så att jag direkt kommer märka att de är borta ur mitt liv utöver att min telefonräkning sjunker lite och det skulle ta bort en massa frustrationer från mig. Kanske detta är ett nyårslöfte inför 2011? Det känns så typiskt Svenskar att alltid vara så artiga och vara rädd för att såra andra, det är till exempel väldigt få svenskar som skulle gnälla på maten om de inte tycker att de faller dem i smaken men i andra länder så skickar de tillbaka den direkt och är inte alls rädd för att visa sitt missnöje.

"Jag ska bara lägga ner tid och energi på människor som ger det samma tillbaka till mig,
om jag är den som hör av mig och försöker hitta på saker 95% av tiden - lägg ner och skit i dem för så upptagen kan ingen vara hela tiden att de ALDRIG kan höra av sig".

24/11 - 2010

Dags att dra på sig ytterkläderna och springa till Trädgårn, ska dit och jobba i tre timmar under kvällen, har planerat in att ta en liten fika där. De har riktigt gott fika och det är billigt, ex på priser är: Äppelkaka med vaniljsås 10kr, Kaffe/Té 5kr (ingår påtår), kakor 5kr och vissa rutor kostar också 5kr o.s.v. SÅ om ni åker förbi Härnösand tycker jag ni ska gå in där och fika, sen har de även biljardbord som man får spela gratis vid.

Jag hoppas alla får en trevlig kväll, laters.

Ps. Det är bara en månad kvar tills jag blir gammal, EXAKT på dagen till och med Ds.

Kasta bör man annars dör man...




Jag har rensat och rensat och rensat, nu känner jag mig mest stolt och trött. Jag är så imponerad över mig själv att jag tog tag i rensningen och verkligen tittade på saker och inte höll fast vid allt gammalt av sentimentala skäl. Nu har jag bara kvar ett par byxor, min alldeles för stora huvtröja och två/tre andra tröjor som jag kanske borde göra mig av med men som jag har kvar om jag fryser så jag kan dra på mig massor under. MEN jag plockade bort alla byxor som jag kunde ha på mig ett par andra byxor under *duktig flicka*. Även denna gång så förvånas jag över hur mycket kläder jag egentligen HAR eftersom jag i Sep kastade TRE säckar (var iof nåt täcke o kuddar i också). Garderoben gapar riktigt tomt just nu (ungefär som Mirres gap) och jag inser att jag verkligen har brist på tjocka tröjor, jag som hade massor av stickade tröjor innan :S Antar att det kommer hamna på min to do list: Köpa tjocka tröjor och ett par byxor att ha som måttband!

Bis morgen kommer C och tittar om det är något av allt detta som hon vill ha, förhoppningsvis kommer de till nytta också väntar jag på svar från min syster om hon ville ha tillbaka jackan jag fick av henne i Aug för den kommer jag aldrig mer använda, den är lite för luftig på alla sätt och vis!

Nu till något roligt, jag tog idag på mig ett par byxor som jag köpte innan jag träffade K, på den tiden tyckte jag om att ha byxor som var för stora, gärna lite säckiga, jag kunde nu få på mig dem, men för att lyckas fick jag lägga mig ner för att kunna dra upp dragkedjan så de sitter som ett korvskinn ;) Men det får ta den tid det tar, kanske att jag till sommaren kan springa runt i dem som på gamla tider. *Go Me*

Det börjar bli dags för att koka lite té, K har gett mig sin förkylning så nu känner jag mig hängig och halsen svider och snoken är "full".

23/11 -2010

Idag är det jobb på schemat, jag har ganska precis gjort färdigt lasagnen som de ska äta här idag, det luktar underbart (om jag får säga det själv). Vad det blir för middag hemma det är en annan femma, jag brukar inte vara allt för sugen på att laga middag när jag har gjort det på jobbet redan, då har man fått sin "dos" av matlagning för resten av dagen.

Snart ska jag springa iväg med lunch till en och efter det ska jag själv äta lunch också, jag fick med mig rester från i Lördags som K gjorde (fläskfilégryta) så stackarn har inte någon mat kvar hemma och han som är sjuk, ska bli spännande att se hur länge det dröjer innan jag blir sjuk också.

Innan jag går måste jag bara säga att jag var riktigt imponerad över resultatet som folk hade fått i Biggest loser Sverige, hoppas bara att de kan upprätthålla det också, det kan vara lätt för vissa att tappá en massa vikt men att sen hålla nya kg borta kan vara en annan femma.

Jag hoppas att ni alla får en trevlig dag och lycka till hos optikern Fröken P.

21/11 - 2010

Kl 14 ska jag vara hos optikern imorgon, jag har bestämt vilka glasögon jag ska köpa efter att ha haft med dem på jobbet så de också fick hjälpa till att "rösta", resultatet blev dessa två:




dessa var en klar favorit hos alla så det valet var inte allt för svårt.

Nummer två var lite värre ;)




Men nu är valet i alla fall gjort och det känns bra, nu hoppas jag bara att det inte kommer ta allt för länge innan man får hem dem och att man får vettiga fodral med för dessa ska jag vara FÖRSIKTIG som tusan med, inte som mina andra som den senaste tiden åkt i väskan utan fodral :o

Annars så är det bra här, jag har hunnit vila lite med Mirre idag efter att vi varit ute och promenerat, K hade lagat en riktigt smaskig middag och kvällen spenderades framför "Ensam mamma söker", nu ska jag titta på Bones och sen blir det sängen.

Natti natti sötnosar ♥

Work work

Nu sitter jag på jobbet och väntar på att tiden ska ticka framåt, jag har hunnit planera inför middagen imorgon också har jag städat personallägenheten, den är nu skinande ren ;) På min to do list står det att koka kaffe, té och ordna kvällsfika.

Vad gör ni en kväll som denna?

Till veckan vankas det mer jobb, Tisdag, Onsdag, Söndag -> Måndag också kommer E till oss på Fredagen så det blir en riktigt busy week, ska se om man kan hyra en film med vänner på Fredag eller Lördag så att E får träffa lite folk. Jag hoppas att garderoberna kommer komma under veckan, med min tur kommer de ringa på Tisdag bara för att jag är borta till kl 17.00 och jag eller K måste vara hemma när de kommer p.g.a. Mirage (den farliga vakthunden).


Nåjå, nu ska jag gå till köket och ordna allt som jag måste fixa och sen ska jag lösa lite korsord, trevlig kväll på er.


20/11 - 2010

Dagen springer förbi idag, jag har inte hunnit göra så mycket (ovanligt värre). Jag har dock hittat en stickad tröja som jag inte har använt sen början av 2000, den sitter riktigt skönt och jag hoppas att den håller mig varm på jobbet ikväll.


Eftersom jag ska jobba från kl 15.00 idag till 16.00 imorgon så har jag fixat så att jag kan ta med köttfärssås till jobbet också tar jag bara med okokta makaroner som jag sedan får koka där. För tillfället håller jag på att fundera på vilken bok jag ska ta med mig dit, jag tror inte jag vågar ta med Det för då kan det bli lite läskigt att sova där borta helt ensam! På tal om böcker så såg jag att Harlequin hade börjat med en ny liten genre som man kunde prenumerera på - Vampyrer / Varulvar / Shape shifters och de författare de använder sig av är de som jag annars brukar läsa olika serier av så jag bestämde mig genast att testa på det. Snäll som jag är så ringde jag till min syster och berättade om detta så hon skulle ordna så att E:1 får detta också eftersom hon lånar böcker av mig hela tiden.



Nu ska jag sätta mig och titta på Bones innan jag måste dra på mig ytterkläderna och börja röra mig mot ze arbeit. Jag hoppas att ni alla får en trevlig Lördag och glöm inte att "rösta" på de olika glasögonbågarna!

Hjälp mig välja!

Vilka glasögon ska jag välja? Jag ska ha två av dem!

Nummer 1


Nummer 2


Nummer 3


Jag har redan bestämt mig för ett av dem, men jag behöver hjälp med det andra paret så, go go go vote! Ni har på Er till Måndag då jag ska till optikern!

19/11 - 2010

Det börjar bli dags att göra sig färdig för att gå ut, ryktet säger att det är minus 6 jävla grader ute! Nåjå, det är bara att bita ihop och ta på sig ordentligt, ska träffa upp P och J hos optikern så får de hjälpa mig att hitta bågar så att det är färdigt till på Måndag då jag ska göra undersökningen.

Just efter 12.30 kommer S in till stan med I så då ska hon och jag spendera lite tid tillsammans, Biblo, Videoteket och lite affärer står på schemat och sen någon god middag :) Mot kvällen hoppas jag att det kan bli nåt skoj med vänner eftersom jag jobbar imorgon och på söndag.

Bah! Måste klä på mig om jag ska hinna ner i tid.

Hej

Jag känner mig trött idag (igen), trots detta har jag varit ute och ranat två gånger! Första gången var jag till en av mina chefer med ett papper, andra gången var jag och handlade "Det" och köpte mig lunch (blev en tonfisksmörgås från subway). Just nu vet jag inte vad jag ska göra, det lutar åt en väldigt lugn dag och kväll med mycket té och serier!

Tidigare funderade jag på att köpa nya glasögon mot slutet av Nov men efter att ha lagt in räkningarna som dras den 29:e också adderat på julklapparna som fattas (syster, farmor och mamma) och en resa upp till Norrbotten på det med hyrbil och hela baletten så får nog glasögonen vänta till jag kommer hem från Kalix, om nu inte någon god fé kommer förbi och viftar med sitt spö också finns det ett par nya glasögon framför mig. Orsaken till att jag började tänka på nya glasögon är när jag tar på mig de jag har och inser att jag inte ser så skarpt med dem som jag brukade, sen tänker jag tillbaka när jag köpte dem och inser att de köpte jag fösta gången P var uppe i Härnösand och hälsade på J och det må vara några år sedan. Om man tänker positivt så har jag ju något att se fram emot, alltid roligt att köpa nya glasögon (kanske inte) när man betalar för ett par och får två, på "min tid" så var det då inte så och bara det visar på hur längesen det var jag egentligen köpte glasögon, tror K har hunnit med att köpa minst 3 par sen jag köpte mina! Men mina kära vänner, nästa år kommer jag se smart ut, S-M-A-R-T eller var det S-M-R-T om man är en ogre!

Nu ska jag gå till sängen och se om jag vågar läsa lite ur Det, risken finns att jag får en hjärtinfarkt eller så kommer K hitta mig darrandes i ett hörn samtidigt som jag pekar mot ett avlopp. Jag tror boken kommer skrämma ihjäl mig!

17/11 - 2010


Min julduk har fått bosätta sig på bordet, fick flytta runt lite så man ser mönstret.

T
rött som en mupp och lite rastlös på det (hur nu det går ihop som). K är i Stockholm och arbetar idag, kl 5 satte hans klocka igång och jag ville kasta ut den genom fönstret, trots detta lyckades jag somna om och vaknade upp just efter 9.00. Jag har inte gjort så mycket sen jag klev upp, jag och Mirre har varit ute och rastat oss, sen har jag tittat lite på en film som gick på en av filmkanalerna. Nu är planen att ta och vila lite för att sedan gå ut med hunden igen och göra mig klar för att jobba ikväll.

Trevlig dag på Er.


Kalendern har kommit ♥

16/11 - 2010



Jag har varit så seg idag, kom mig inte upp ur sängen förrän K kom hem och drog ut mig på promenaden. Jag vet inte riktigt vad det är med mig för jag brukar inte känna mig så här seg, inte när jag har sovit tillräckligt antal timmar osv. Jag hoppas att det ordnar till sig mot kvällen, annars blir det nog en lika tidig kväll som igår.

E kom till oss med laptopen igår, hon skämdes rejält och var så förvånad: "Jag trodde du skulle titta argt på mig" men då sa jag att jag är inte arg utan jag är besviken! Jag hoppas att det gick in iaf och att det inte händer igen. Tvivlar dock på att hon skulle göra om det efter igår. :)

Jag fyndade lite saker på Dollar, ett linne som var riktigt skönt, två burkar att ha té i och de fick man med en kopp i också så det var inte helt fel, jag handlade även en till vaxduk så jag kan variera mig lite i köket, den jag köpte nu ska jag använda den dagen jag köpt lite ljusare mattor! Utöver det handlade jag en tvål till köket, en liten älg till supsersöta Miléa också drömmar till mig själv, det var nog allt tror jag. Jag hade riktigt trevligt med de jag åkte tillsammans med och jag hoppas att vi träffas snart igen. Vi var även förbi en snabbis till L & A så då fick jag se hur de bor, de hade en mysig etta som kändes riktigt stor för att vara just en etta.

Tupplur - ON

.. .. ...

Nu är jag nyduschad och luktar riktigt gott (om jag får säga det själv) om mindre än en timme borde C komma hit med J, K och M, jag ska åka med dem till Kramfors och kika lite på Dollarstore! Det blir mao en dag som är rolig också och inte bara en massa "måsten".

Bah.

Det ser ut att bli en busy Måndag ändå, har hunnit prata med peronsalen på Elevhemmet två gånger idag, har även smsat E som jag kommer ringa senare idag och provat ringa M. Idag när jag var och plockade undan lite saker från E's rum så såg jag att min laptop inte låg på stolen, jag gick in i sovrummet och kollade och där var den inte heller... så då bestämde jag mig för att ringa till U och se om E fått med sig den idag när hon gick och det hade hon, den stod på hennes skrivbord där borta! Jag smsade E och frågade om hon hade tagit med sig den (för att se om hon råkats få med den av bara farten) och får svaret: Ja! och inget annat. Detta innebär att det idag kommer bli ett samtal om "mitt" och "ditt" och att man frågar om man får låna någonting! Jag vet att hennes laptop slutade fungera som den skulle och hon frågade K om han kunde ordna det under helgen, detta gick givetvis inte. Hade hon frågat hade jag inte brytt mig men man kan inte bara ta en sak utan att fråga så hon kommer helt enkelt få komma tillbaka med den idag till mig.

15/11 -2010

Vaknade innan 8.00 idag, jag känner mig lite smått sliten måste jag erkänna. E var också trött, när jag sa att det var dags att kliva upp fick jag en morrning till svar :) Det lutar åt att det kommer bli en skön tupplur lite senare under dagen och det är inte helt fel.

Jag har inte tid att sitta och skriva så mycket nu för jag ska se till att E blir klar i tid och går till skolan, Måndagar är bra härliga ibland! :o

Böcker

Helgen är snart slut och det känns helt ok, jag har lite roliga saker att se fram emot under veckan så som jobb, jobb och jobb, ska även försöka hinna ut en sväng på Bittens på Fredag (om allt går som planerat). Utöver det blir det till att försöka röra lite extra på sig också kommer en vän och hälsar på mig på Måndag :) Det ska bli riktigt kul för vi har inte setts sen Mars/April, vi har aldrig lyckats få ihop schemat när jag har varit i närheten av där hon bor och när hon har varit i dessa trakter har jag jobbat.




Jag måste försöka hitta första delen till "Det" också, eller så får jag helt enkelt ta och köpa en där hela boken finns, jag kan inte förstå hur man kommer på den usla tanken att dela upp boken i två delar.. Just nu har jag egentligen ingen panik, jag håller på att läsa Ruinerna, jag har inte hunnit allt för långt men den verkar vara intressant. Jag har tidigare sett filmen som var lite scary och efter att ha läst recensionerna på denna så låter den riktigt vass. Stephen King utnämnde boken till århundradets bästa skräckroman och det borde säga något med tanke på vad King själv brukar skriva.



*går och läser lite till*


Filmer


Dl kom till oss igår så då passade vi på att hyra lite film, första blev "30 days of night 2" jag kan inte säga att den var super eller något liknande, mer medioker, den hade sin action, fula vampyrer o.s.v. Den gick att se men det är inte en film jag kommer komma ihåg när jag ser tillbaka till 2010. Men det är väl ofta så när det kommer uppföljare, ytterst få av dem brukar vara något att se iaf när det kommer till skräckfilmer.




Film nummer två som vi tittade på var "Mirrors 2" jag tittade inte allt för noga, när det kommer till att bli skuren av glas och hälsenor o.s.v. är i närheten så brukar jag inte vara så intresserad av att se. K verkade dock tycka om den. Det jag såg var dock att den uppfyllde i alla fall kraven på att vara en skräck, däremot undrar jag ibland varför det alltid ska överdrivas så mycket med 2000l blod o.s.v. Om jag ska välja mellan denna och 1:an så vinner 1:an med hästlängder!


Mirre tappar lite päls!


Här hade K börjat klippa Herr Mirage som inte alls ville vara med och "leka", han har vridit sig som en mask på en krok större delen av tiden tills han insåg att K inte skulle ge sig och då låg han på golvet och såg ut som en fisk som hamnat på land.





Just nu ser han ut som en mupp och han behöver bada, det kommer ta en stund innan han ser normal ut igen, alltid när han är klippt så ser han ut som jag vet inte vad och han var så jobbig att K inte orkade klippa mer på hans ben och fixa till öronen. Nåjå, det blir nog bra tror jag! Mirres jacka har kommit ut från garderoben nu, jag borde verkligen köpa en ny åt honom som han kan ha under vintern när det är som kallast, men de flesta men ser är saker jag aldrig skulle kunna ta på honom utan att skämmas.

*Dags att bada vovven*

 

 

 


Dinner



Detta är vad som är i ugnen här hemma, jag älskar lax med citronpeppar och salt på! Till detta blir det potatis, haricoverts och remouladsås, vilken festmåltid. Maten är klar när som helst så jag ska börja gå in till köket och duka för K håller på att klippa Mirage, glömde bort att ta ett kort innan så jag fick ta ett mitt i (bättre än ingenting).

Ciao!

13/11 - 2010



Jag och E har varit och shoppat, jag hittade en kappa, gissa priset på den! När jag tog på den och visade till K så sa han: "Jasså, har du varit o shoppat nu igen, du är en shopaholic" detta sa han för att han trodde att jag spenderat hur mycket pengar som helst på den, men det gjorde jag inte! Det roliga med denna är att den är storlek 34/36, det kan man verkligen inte tro när man tittar på den och absolut inte när man tar på sig den, de hade allt bra konstiga storlekar förr! Kappan kostade iaf 55kr, klå det!




Jag har äntligen hittat långkalsonger, inte världens snyggaste men de duger bra och priset för dem var inte heller allt för "maffigt" 69kr/st på Coop, ville ha ett par svarta men de enda svarta jag såg var storlek XL och jag vill absolut inte ha långkalsonger som har så långa ben att de blir knövliga vid fossingarna.

Nu ska jag ringa syster och betala för jultidningarna som hon "lurade" mig att beställa från hennes barn! Ses senare!

Svammel



Mirre SKA klippas imorgon, jag sitter och tittar på en massa bilder där han ser ut som en toka, detta är ett av de första kort vi tog med kameran och då var han absolut inte klippt :) Ska se om jag orkar ta ett före och ett efter kort imorgon eller på Söndag (beror helt på när K orkar klippa honom).

Funderar på att titta lite på Idol i brist på annat.......

12/11 - 2010



Jag är sugen på att göra en ansiktsmask igen, det är så härligt att göra också känner man sig så snygg när masken väl är på :P Min näsa ser enorm ut på bilden, inte ofta jag känner att jag har en stor en eftersom alla kallar min för bebisnäsan! :)

Det har inte varit många knop idag, vaknade 6.50 och ringde till jobbet eftersom jag såg att jag hade ett missat samtal på mobilen från kvällen innan, jag fattar inte hur jag kunnat missa samtalet eftersom jag under den tiden satt i rummet och såg på en film.. det var iaf F som ville att jag skulle jobba natt för honom 1/12 :)

Jag och K gick på lunchpromenaden (som vanligt) och när vi kom in så såg båda ut som två snögubbar, det snöar fruktansvärt mycket och min vinterjacka (som förövrigt börjar bli lite stor) drar åt sig snön och sparar den! Tack och lov ser det ut som att det har slutat snöa nu så jag är nöjd och glad, hoppas att det håller sig så till imorgon också då jag och E ska till Erikshjälpen och shoppa en bok.

Nu ska jag ta en snabbis till affären och sen ska jag titta på Vampire Diaries och Hells Kitchen (om jag hinner båda) för senare kommer  E tillbaka från Sundsvall och då blir det till att ordna middag och sen blir det fredagsmys med ljus, té och en bra film.

Robinson och Lyxfällan!


Det finns mycket roliga bakgrunder till mobilen

Snart är det dags att slå på Tv'n och kika lite på Robinson innan det är dags för Lyxfällan, vilken serienörd man egentligen är, men har man inte något bättre för sig so why not? Det enda jag ska hinna göra innan det startar är att koka en kopp té och ordna mitt lilla kvällsmål som idag blir vasa-runda med kanelsmak och lite leverpastej på *nom nom*.

Trevlig kväll sötnosar ♥

Ps. Idag är det exakt 6 månader och 1 dag sedan jag låg på operationsbordet, tiden går snabbt när man har kul eller vad säger man? Ångrar jag mig? Absolut inte, jag skulle göra det igen på nolltid och jag är såå glad att mitt blodtryck är bättre nu finns inget värre än att känna sig yr när man reser sig upp.Ds.

I drove all night - Cyndi Lauper



Jag har bestämt mig för att vägra gå och handla innan K kommer hem, han får allt följa med mig och bära han också, sen kommer han gå och gnälla och "stöna" hela tiden: "Måste du ha det där och det där.. bla bla bla bla bla" men han ska med, ska jag lida ska han också lida!


Städningen går inte allt för fort, jag tänker plocka undan lite och dra fram dammsugaren, tänk vilken stor skillnad det egentligen blir när man bara dammsuger, det känns som att det är en ny lägenhet direkt och NEJ, vi har inte skit över hela golvet utan jag brukar försöka dammsuga iaf 2-3 gånger under veckan p.g.a. att Mirage är duktig på att ta in saker och nu när snön kommer så kommer sanden också. Skurningen kommer jag lämna till K, något måste han ju göra!


Jag glömde ju helt bort att säga att när jag jobbade igår blev jag inbokad på mer arbete i Dec så nu ser det ljust ut inför resan hem dvs jag kommer nog inte stanna här nere och jobba! Men men, man ska aldrig säga aldrig, mitt i allt kanske det snurrar om också sitter jag i Härnösand under Jul och Nyår.




Det är ganska intressant om mitt hår, när jag hade gjort det mörkt och det var nytvättat så såg det nästan blont ut på vissa ställen som på detta kort men nu när man tittar på håret så är allt mörkt, riktigt weird om jag får säga det själv. På tal om hår ska jag nog gå och göra något åt det, man blir så snygg där när man har haft en mössa på sig.


... ... ...



N
u har vi varit ute på lunchpromenaden, som ni ser så är det väldigt mysigt utomhus, jag hatar slask! Igår hade vi massor av snö tills det började regna och detta är resterna, på vissa ställen finns det lite och sen är det bart och halkigt på resten av vägen. Jag tycker att vädret ska ta och bestämma sig lite, antingen SNÖ som stannar eller så kan den allt försvinna så jag inte behöver oroa mig för att slå ihjäl mig när jag är ute och går!

Mirre är alltid trött och nöjd efter en promenad så då kurar han ihop sig och sussar lite. Själv ska jag käka lunch och titta lite på NCIS - Los Angeles och efter det vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Jag vet dock vad jag borde, jag borde ta och städa lite eftersom E kommer imorgon också borde jag gå och handla allt som kommer behövas under helgen, hur ska man göra när man inte känner någon motivation till att göra något? Kanske att jag skulle sätta upp ett belöningssystem för mig själv!






Kalender 2011



I
går gjorde jag mig en egen kalender och jag blev riktigt nöjd med den, den kommer passa mig bra. För mig är det perfekt med en "To do list" vid varje vecka också extra rader på de nedre delarna så att jag kan skriva upp och det är något annat speciellt som en shoppinglista etc. Jag hade lite problem med att bestämma färgen på texten men det slutade med vit, orkade inte hålla på att dona. Det ska bli spännande att se när den kommer hem, kanske att jag då tar lite kort på den så att ni får se hur den ser ut "irl" och inte bara på deras hemsida!

Så om du vill göra en egen kalender så rekommenderar jag:
www.minpersonligakalender.se


Namnsdag, helgdag, månfas


Årsöversikt 2011, linjerade blad och självklart adresser/telnr.
199kr + frakt = inte illa!

11/10 - 2010



Nu har jag tagit mig tid att ta kort på lite från min lilla tur på stan igår! Tofflorna och strumporna (var tre i förpackningen men jag använder ett par idag) som är riktigt lurviga och otroligt mjuka fyndade jag på H&M, tofflorna är inte de snyggaste jag har sett men de är gosiga och fyller sin funktion! Jag var även på Lindex för att söka efter långkalsonger men de har tydligen inte sånt nåt mer utan nu för tiden är det leggings och tights som gäller, hur sjukt är inte det då? Jag vill ha gamla vanliga hederliga långisar! Jag får helt enkelt fortsätta att leta, de måste verkligen ha det någonstans och under tiden jag letar så är jag iaf varm om fossingarna.


J
ag var iväg och jobbade under några timmar igår på kvällen, hann med att spela både biljard och fia med knuff, jag var så duktig att jag lyckades förlora allt, jag har inte en enda gång vunnit mot Fröken Fräken när det kommer till biljard, hon är sanslös när det kommer till att ha tur! Väl hemma från jobbet ringde söta S så vi pratade lite och sen "hittade" jag lite té och tittade på "Bonde söker Fru". Kvällen avslutades relativt tidigt, jag somnade som en stock och blev väckt av en hund som stod utanför sovrummet och grävde mot dörren och gnällde *jippie*.


Tävling



Jag tävlar hos Millah i hopp om att vinna ett ljus från Foreverybody.se gå in och tävla du också, de hade massor av ljus som jag blev intresserad av!

10/11 - 2010



Jag hade hoppats att jag skulle sova länge idag, just innan 9 vaknade jag till och vred mig lite i sängen och sen tänkte jag fortsätta att sova, ack så fel jag hade! Det tog bara 2 sekunder från min "vridning" så började det krafsa på dörren och hunden började små skälla och gnälla, K hade stängt honom ute efter morgonpromenaden så att han inte skulle hoppa upp i sängen och blöta ner. Jag låg ett bra tag och tänkte: "Han kommer nog bli tyst snart så kan jag sova" men odjuret blev inte alls tyst! Det slutade med att jag gav upp och började plocka ihop lite här hemma.

K var riktigt gullig igår och ordnade så att min dator är kopplad till tv'n, det innebär att jag nu kan se serier jag missat på tv'n istället för att hålla på att sitta vid datorn och titta, så mycket mer bekvämt att sitta o fotöljen;) Han kommer nog ångra sig riktigt snabbt, för hela kvällen igår (när jag inte såg på tv) så fick han sitta och lyssna på musik från Spotify. Jag är iaf glad så länge det varar, så skönt att äntligen få ut musiken i rummet och inte bara ha den i hörlurarna!

Just nu snöar det ute, vi får se hur länge det håller i sig och hur länge det stannar kvar, jag hoppas verkligen att det inte blir som uppe i Norr, för några dagar sedan var det -20, jag skulle fan inte överleva det just nu! Har pysslat lite vid datorn så min "snabba" bloggnig tog nästan 2+ timmar att gå klart :)


Jag bjuder på en antik bild på K :)

.. .. ..

                      Diggar bilden på Mirre, är lite sugen på att få den förstorad.

Nu
 håller jag på att koka kaffe på jobbet, ska även passa på att koka lite té till mig själv, det är inte alls varmt utomhus, jag känner mig riktigt frusen. Jag tror jag får sätta upp långkalsonger på min shoppinglista för jag kommer inte överleva utan sådana under vintern, eller jag kanske skulle köpa täckbyxor... har inte ägt ett par sådana sen 2001 eller något liknande.

Jag somnade mycket fortare än jag väntade mig igår, detta resulterade i att jag vaknade 2000 gånger och trodde att jag hade försovit mig. Trots detta så känner jag mig ändå ganska pigg, annars brukar jag vara som ett spöke om jag vaknat flera gånger under natten, kanske är det åldern som tar ut sin rätt och som gör att man orkar mer trots lite sömn?!

Nu fungerar mitt inlogg på jobbet och på nätet, hur skönt är inte det? Det innebär att nu kan jag sitta och fylla i när jag kan jobba *skönt* såg att en massa pass som jag ska jobba inte hade registrerats än så jag får kolla med R när hon kommer till jobbet idag varför de inte finns där än. Men men, det var bara att titta i kalendern hur jag jobbar som och komma ihåg att lägga det jag kan arbeta så att det inte krockar på något sätt, 95% av alla mina "jag kan jobba" tider fick en extra notering till dem att jag även kan jobba natt, det är lite dumt för de har bara fasta tider men jag kan ju jobba oavsett vilken tid på dygnet det är (om jag nu inte är inbokad för jobb i samband med det så att det inte går) de borde sätta dit en som heter: "Kan oavsett tid".

Happ. nu är kaffet klart och diskmaskinen blev också färdig så nu ska jag gå och arbeta lite till, mindre än 3 timmar kvar innan jag får ta på mig ytterkläderna och gå hem till (o)djuren.


Lunch



Nu är det dags för mig att käka lunch, om jag bara skulle komma på vad jag ska äta, har kräm i kylen som jag tog med mig när jag jobbade helg och som jag aldrig åt, det är ju inte helt fel. Igår surfade jag på nätet och då såg jag att de hade Biff med Bambuskott på Kina och det är ju inte heller helt fel, eller så kanske jag skulle svänga in på Thai och se vad de har till lunch. *beslutsångest*

Till helgen kommer E till oss igen, har hunnit sitta och planera lite inför shoppingen som måste göras på Torsdag, K kommer sucka när han ser listan ;) Jag har även planer på att ta med henne till Erikshjälpen, jag smsade henne igår om det och hon lät sugen på att gå dit, om det blir av under helgen det är en annan femma. Det finns risk att jag drar med henne och hyr en film också under helgen så att vi kan slappa lite när hon inte är och simmar i Sundsvall, trots att det bara är Tisdag så känns det som att det kommer bli en bra helg (när den väl kommer).

Aja, mer action mindre prat.
Vi ses senare.

9/11 - 2010



Dags att börja göra sig klar och gå till jobbet, det var inte igår jag jobbade dag (känns det som iaf), hoppas på att det är en enkel middag planerad på jobbet så det inte är värsta avancerade för då brukar jag inte alls ha någon lust att laga middag när jag sen kommer hem.

Jag kommer ev. få ett nytt erbjudande när det kommer till jobb om allt går som det ska, spännande, det kommer iof bara vara tillfälligt men det blir nog roligt ändå. Antar att jag kommer få mer besked på Onsdag när jag far och jobbar på kvällen men om det nu blir som det kan bli så hoppas jag på att det börjar 1:a Dec. *Håller tummarna*.

Vi ses senare för nu måste jag packa ihop det jag ska ha med mig.

Natti Natti



Så här kan det se ut när jag ska sova

J
ag är lite trött i mössan och planerar en tidig kväll idag, eller tidig och tidig, jag kommer gå till sängen tidigt men jag håller på att läsa "Dan Brown - Den förlorade symbolen" så risken är ganska stor att jag ligger vaken länge. Tanken är i alla fall god och om jag har tur så somnar jag tidigare än jag brukar ändå!  Jag ska även ta med mig ett litet värmeljus och tända i sovrummet så att jag få ett mysigt sken där inne, just nu lutar det åt vanilj, jag verkligen diggar den doften så länge det inte blir för starkt.

Sov Gott Sötnosar ♥

Ps. Glöm inte bort att rösta på mig HÄR! Ds.

Brown eyed girl - Van Morrison



Då var middagen avklarad, hittade lite rester i frysen från när jag gjorde piroger med köttfärs och fetaost i, riktigt gott om jag får säga det själv. Planen nu är att gå in i duschen och försöka få upp värmen lite för just nu är det runt -1 ute *brrrr*

Gulliga S ringde idag, det är så roligt att prata med henne och jag längtar verkligen tills vi träffas igen, det börjar bli ett tag sedan vi sågs (April 2009). Jag är verkligen glad att jag jobbade i Kalix sommaren 2007 för annars hade jag inte träffat denna underbara människa.

E
fter duschen ska jag och K se "The walking dead" en serie som ganska precis har börjat i USA, avsnitt två gick igår så K har ordnat hem den. Serien är baserad på en serietidning som K just nu håller på att läsa på datorn och han är helt begeistrad över den, kanske något för dig och E att se fröken C? :o

*Hoppas in i duschen*

... ... ...



Jag satt och funderade lite över vad jag brukar göra på måndagar och då kom jag på att det är Svenska Hollywood Fruar ikväll, jag brukar inte kunna låta bli att se det för Maria Montazami är riktigt underhållande, sen är det ju även Biggest Loser Sverige som jag har fått K att titta på också, det blir mao en liten tv-kväll för mig idag.

Annars så gör jag inte så mycket, har suttit och funderat på vad jag ska göra till middag men mitt huvud är helt tomt, kan inte någon bara komma hit och laga mat så att jag slipper fundera på det? Om någon kommer och lagar mat så får de även ta och baka någon god kaka som morotskaka till kvällen. ;) Det ska bli riktigt skönt att åka norrut till Jul (om jag nu inte blir kvar här nere, fortfarande osäkert) för då är det någon annan som lagar maten och allt smakar alltid bättre om någon annan gör det, det spelar ingen roll om det bara är en smörgås med ost på så blir det så mycket godare. Det är ganska konstigt ändå, hur det kan bli så som? Jag kommer ihåg när jag var mindre och jag och min kusin brukade äta frukost hemma hos varandra, det rostade brödet med ost också té till det var alltid mycket godare hemma hos henne.

Dags att försöka göra något vettigt, vem vet.. kanske får jag värsta snilleblixten och går och handlar inför middagen som fortfarande är ett stort ?

.. . .. ...


Fågeln ser läskig ut!

Jag glömde helt bort att skriva tidigare om när jag vaknade, min sovmorgon blev ju fuckad (uppenbarligen), mobilen ringde och jag såg ett nummer från kommunen, det var bemanningsenheten som ville berätta att jag jobbar imorgon kl 8-17, en timme sovmorgon! När jag hade pratat med dem så passade jag på att ringa till jobbet och höra vad som hände där och då fick jag inbokat 21h till, inte illa och det är en helg. :)

Som jag skrev tidigare idag att jag skulle kontakta för att få veta varför medvind inte fungerar för mig så är det gjort nu, jag fick ett nummer som jag måste ringa när jag är och jobbar för jag behöver en arbetsdator för att sätta igång det, helt perfekt med att jag är på jobbet imorgon. Förhoppningsvis får jag igång det och allt flyter på.

Just nu sitter jag och kikar på Days of our lives och väntar på att K ska komma hem så att vi får gå ut på promenaden. Det ska bli riktigt skönt att komma ut och solen skiner som aldrig förr, nu önskar ni allt att ni bodde i Härnösand! ;)

Jag fick min avi idag på tröjan som har varit på vift, det var på tiden eftersom den åkte från GBG 20 Okt eller var det 21 *shrug* Det inne bär att jag kan slå två flugor i en smäll, gå med K och hämta upp ett paket samtidigt :) Jag fick även örhängen från Pilgrim som tack för att jag har länkat till Jewel.se följ länken och gör som jag gjorde så får du också ett par hemskickat, de kom i en perfekt påse som jag ska använda till mammas present (halsband o armband från Pilgrim).



Ciao ♥

8/11 - 2010



Ny vecka och ny energi?! Idag ska jag försöka hinna med att ringa och se varför mitt inlogg på medvind inte fungerar, efter det ska jag ringa S och se vilken dag jag ska jobba med I. Jag ska även hinna med en promenad med K som kan komma hem allt mellan 11 och 12.00. Jag borde också vika undan lite tvätt och börja sortera kläderna så att det går fort att flytta runt när garderoberna kommer (om de nu kommer denna veckan). Så många "jag borde" och en allt för dålig "motor" idag.

På Tisdag är det jobb igen, kommer vara segt att vakna just efter 6.00 men det kan det vara värt, jag brukar hinna piggna till under promenaden till jobbet. På tal om Tisdag så måste jag kolla om Erikshjälpen har öppet efter kl 17.00 för jag behöver gå dit och handla "Det" jag missade helt att den boken är uppdelad i två delar så när jag var där så köpte jag en och blev riktigt förvånad när jag såg att den började på sida 500 någonting också stod det på ett litet ställe "2". Nåjå, om de inte har öppet då så får jag försöka gå dit på Torsdag istället, kanske lika bra att jag inte har boken hemma för jag kommer nog skrämma ihjäl mig själv med den.

See you later

ZzZzzzZzz

Det börjar bli dags för mig att ta mig till bingen, ögonen är allt för trötta och jag känner att mitt huvud inte riktigt hänger med i svängarna (som att det någonsin gör det ;) ). Som det känns nu så kommer jag sova som en stock och förhoppningsvis får jag mig lite sovmorgon också, jag brukar vara dålig på det när jag inte behöver kliva upp.

Jag hoppas att ni har haft en bra Söndag och att veckan som kommer blir ännu bättre!

*natti natti*

Promenad med K




När jag och K gick till graven idag så var vi inte allt för duktiga att komma ut, vi var så förbaskat söliga att vi missade det vackra vädret vi hade idag i Härnösand. Nåjå, vi missade solen och värmen och fick lite kyla men det var fruktansvärt vackert ute när solen försvann och färgerna skiftade.



Från början var detta var vi såg när vi tittade upp, jag fotade som en toka under större delen av promenaden, eller till kyrkogården och ytterst lite på vägen tillbaka för då frös jag som en bäver och ville bara komma hem.
Mirage var riktigt lycklig och ville inte sluta nosa på alla löv och andra saker som fanns efter vägen, enda gången han visade sitt missnöje var när han fick sitta fast vid ett träd utanför kyrkogården, de ylningar som kom ut från hans lilla kropp lät riktigt kusliga ibland, man kunde tro att en demon hade hoppat in i hans kropp
.


När vi närmade oss kyrkogården började det rosa försvinna och det blev ett behagligt sken där uppe, det var riktigt mysigt att promenera, det enda jag ångrar är att jag inte letade fram långkalsonger för det hade suttit bra med sådana på. Väl framme så tog det mig ett bra tag innan jag lyckades få bort locket från ljuset så att det gick att tända, de måste tro att alla är hulken som köper gravljus. Det värmde mitt hjärta på graven när jag såg att iaf tre andra har varit till graven och tänt ljus under helgen, bara ett av dem brann fortfarande. Tänk att han tog livet av sig 2003 och nu i Jan skulle han fylla 30år, ska verkligen försöka ta mig upp dit på hans 30års dag.



När vi närmade oss hemmet så hade mörkret kommit på riktigt och lika bra var det. Jag känner mig nöjd med dagen och promenaden satt riktigt fint i kroppen. Nu sitter jag här med en kopp té och väntar på att klockan ska ticka vidare så att jag kan se på Ensam mamma söker (jaja, reta mig om ni vill) och efter det vet jag inte riktigt vad som händer, kanske Night and Day?

Inception skulle vi titta på igår, klockan tickade på så när vi väl slog igång den så satt jag i fotöljen en stund, sen tog jag min filt, en kudde och gick till soffan och la mig mot K's mage och den tokan började massera min nacke och kliade lite försiktigt vid nacken och armarna, vad hände då? Anna somnade som en stock och vaknade inte förrän filmen var färdig och då säger K: "Vilken fruktansvärt bra fillm" antar att det bara är att göra om och göra rätt, nästa gång ska jag se till att jag är speedad av koffeintabletter eller något liknande så att jag inte lyckas somna ;)

Trevlig kväll på Er ♥

Söndag

Orkade inte ta en ss själv så jag googlade en istället :)

N
är jag vaknade idag så "skulle jag bara" titta lite på facebook, det är nu 3 timmar sedan och jag håller fortfarande på att komma ikapp i alla spel som folk har lurat mig att spela! 100+ request på saker och en himla massa annat, just nu håller jag på i Frontierville och försöker rensa upp lite, har inte spelat det på någon vecka så gården ser ut som tusan. Jag har 3 minuter kvar att vänta på att jag ska få lite pumpor och efter det ska jag klä på mig och gå iväg till graven med K (om han är färdig).

Vad har ni för planer för dagen?


Kvällsmys


Bild från google.com, sökord: chokladpudding

E
fter att ha sett på Vampire Diaries och den otroligt söta Ian Somerhalder så blev jag sugen på chokladpudding, jag behöver verkligen något sött. Sagt och gjort, nu står puddingen inne i kylen och jag längtar tills jag får smaka på den första skeden. Jag har dock inte grädde på min av den enkla anledningen att jag inte är speciellt förtjust i grädde och tenderar att må illa om jag bara äter det, det brukar fungera på tårtor om de inte har för tjockt lager. Men istället för grädde så gör jag som min farmor alltid har gjort, jag sätter lite karamellströssel på, inte någon gigantisk mängd utan bara några få korn och sen är det klart.

När puddingen sen är färdig så ska jag titta lite på Bones innan jag och K ska se på film, nu har han kommit på att han vill se Day and Night också utöver Inception, nåjå.. vi får se hur länge jag orkar hålla mig vaken, vissa har ju klivit upp innan 7.00 idag.

"Of all the gin joints in all the towns in all the world,
she walks into mine."



Sound of Music



Hela dagen på jobbet har jag haft låtarna från Sound of Music i mitt huvud, jag vet inte hur många gånger jag har brustit ut i:

"The hills are alive with the sound of music
With songs they have sung for a thousand years.
The hills fill my heart with the sound of music
My heart wants to sing every song it hears."


för att sedan hoppa in på:

"Edelweiss, Edelweiss,
Every morning you greet me,
Small and White,
Clean and bright
You look happy to meet me.."




och sen denna rackarn som fastnar på huvudet riktigt fort om man hör den:

"You are sixteen going on seventeen
Waiting for life to start
Somebody kind who touches your mind
Will suddenly touch your heart"

Just nu sitter jag och väntar på att filmen ska hamna på min dator så att den sedan kan åka vidare till min mediaspelare, då rackarns kommer det bli Sound of Music och jag kommer glatt sitta och sjunga med i filmen i min fotölj! Kanske man skulle skaffa sig en Julie Andrews klippning i framtiden, hon är så söt i den, jag kan iof inte ha lugg p.g.a. min virvel så jag får nog testa denna istället, hon är allt bra vacker den kvinnan.



So long, farewell, auf Wiedersehen, adieu

6/11 - 2010



Mirre behöver badas och klippas, imorgon står det på schemat för herr K, han vet bara inte om det än ;) Just nu sitter jag och väntar på potatisen som aldrig verkar bli färdig, magen kurrar och humöret börjar vackla lite. Det jävliga är att det luktar fruktansvärt gott inne i köket så jag försöker hålla mig borta, den lukten gör plågan ännu värre! Iof kan jag ta och lukta lite på Mirage så försvinner aptiten, hundar kan verkligen lukta riktigt illa ur munnen. Hade det inte varit för att han är så gammal så hade jag tagit honom till veterinären för att ta lite tandsten, men nu är han 13,5år gammal och sist han var och tog tandsten fick de söva ner honom, vill inte riskera att göra det igen när han ändå är så gammal. Man lär sig att andas genom munnen när man gosar med honom. Detta påminner mig om när J sa till sin flickvän när de låg i soffan hemma hos oss: Kan du sluta andas, du luktar så illa ur munnen" också var det Mirage som låg nedanför dem och osade. *skrattar lite*

Wooha, kom precis på att det är Lördag, det innebär att jag har ett avsnitt av Supernatural att se + att jag måste titta på Vampire Diaries som jag inte har haft tid att titta på denna vecka. Vilken toppen kväll det kommer bli också Inception på det ;)

*går till köket och ser vad som händer*

Home Sweet Home



Det blev ingen after work, inte än iaf för ingen bar verkade ha öppet. Antar att det blir till att laga middag istället också får vi gå ut ikväll och ta en drink innan vi ser på film. Just nu är jag fruktansvärt sugen på bål men det är ju inte direkt någonting man gör för bara två personer.

Efter jobbet gick jag iväg till LIDL och shoppade lite kattmat och annat smått och gott som vi ska mumsa på här hemma under kvällen. K gick och suckade under större delen av shoppingen och såg ut som att han ville sätta mig i en av frysboxarna och låsa in mig där. Alltid lika roligt att gå och handla med honom och han är lika bitter oavsett vem av oss det är som betalar för kalaset. En som däremot uppskattade shoppingen var Lova som var så till sig att hon först sprang in i mitt ben så hon ramlade omkull när hon såg kattmaten och sen hoppade hon upp på bänken och ramlade ner igen lika snabbt, vilken sötnos hon är ;)

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag ta och fixa till kylftpotatis i ugnen med morötter, lök, vitlök, fetaost och lite kryddor, det blev ingen kyckling för den K ville ha fanns inte på Hemköp och han är inte en som improviserar så bra så han kom bara hem med lime och vitlök. Nåjå, vegetariskt är gott det också.

See you later.

Tävlingen!

Ojdå, helt otroligt men jag lyckades komma med i den, nu får vi se om någon komme rösta på denna "intressanta" blogg ;) Om ni känner att ni vill rösta så är det bara att gå hit *hint hint*

Min älskade farfar när han fortfarande levde♥

J
ust nu sitter jag på jobbet och väntar på att kaffet ska bli färdigt, alltid när jag kokar kaffe här så önskar jag nästan att jag skulle tycka att det smakar gott för doften av kaffe är såå underbar. Hela lägenheten luktar kaffe och det påminner mig om mormor & morfar och farmor & farfar, där fanns det alltid kaffe och icke att förglömma fika! Vem vet, kanske lär jag mig att tycka om kaffe när jag blir "äldre", iof har jag ganksa svårt att förstå varför människor tränar sig för att tycka om saker de inte gillar, onödigt plågeri om jag får säga det själv.

Jag såg på facebook idag att min syster skulle gå och tända ett ljus för min farfar idag och då skrev hon: "Jag tänder ett åt dig också". Jösses vad jag saknar honom och när jag åker norrut till Jul så ska jag gå dit själv och tända ett ljus också. Det kommer verkligen kännas konstigt att åka upp till familjen och fira jul utan honom, eftersom jag inte firar jul där uppe allt för ofta så kan jag lätt förtränga att han inte finns där. Jag hade verkligen velat ha honom där nu, så han får se allt som har skett med mig detta år och få fira min 30års dag tillsammans med mig, alla frågar mig vad jag vill ha i present när jag fyller år och jag säger alltid ingenting, det enda jag vill ha kan ingen ge mig och det är min farfar där med mig på min "stora" dag.

Jag har bara kvar två timmar att jobba och sen blir det till att springa hem och hämta börsen och efter det ska jag ta mig en promenad till LIDL och se om jag hittar någonting spännande till ikväll. Har stora planer på att försöka hinna med att se Inception med K och ev. två vänner (om de kommer ihåg att kolla sina mobiler och ser mitt sms).

*Går och häller upp kaffet i en termos och jobbar lite till*


Lunch

Nu har jag en liten "paus" i allt arbetande, jag väntar på att lunchen ska värmas, Thaimat står på menyn. Jag har verkligen blivit besatt av just Thaimat, innan operationen var jag inte så imponerad av denna matkultur men nu har den till och med gått om Kinamaten (om jag inte äter det i Kalix för den Kinamaten kan ingen annan mat klå) och det får nog många som känner mig att bli lite förvirrade. Tidigare i mitt liv har min stora favorit varit just kinamat, men nu kommer jag inte ens ihåg när jag sist gick dit och handlade mat.

Den stora Thai favoriten just nu är stekt ris med citronmeliss, lök, morötter, broccoli, kyckling och sen är det säkert något annat också, den är verkligen super! Utöver att det smakar riktigt gott när man precis har hämtat det så är det även gott att värma upp, det stekta riset från Kina här i stan tenderar att bli lite väl torrt dagen efter. Nummer två på min Thailista är deras kyckling med jordnötssås också har de fläskfilé med vitlök och ostronsås och lite annat smått och gott i, jag har aldirg köpt det själv men K brukar ta det så då passar jag på att smaka och njuta av den också (man får inte vara dum). Så om ni råkas släntra in i Härnösand så rekommenderar jag varmt Thaimaten som vi har här.

Aja, nu är maten varm och jag ska njuta av den innan det är dags att slita i några timmar till, sen blir det hemgång och en drink med K. Ta hand om Er.


God Morgon




Ny morgon, nya tag. En sak som är både positivt och ibland kanske negativt med att jobba natt är att man måste kliva upp tidigt, samtidigt så gör jag det ändå med ett leende på läpparna. Det är lite speciellt att vara uppe denna tiden på en helg, det känns som att man har hela världen för sig själv, det är så lugnt och tyst överallt.

D
et första jag brukar göra på morgonen (utöver att plocka undan sängkläderna) är att sätta på en kopp med té och sen ta lite friskluft på balkongen så att jag vaknar till ordentligt, sen är det bara att slå på TV'n eller Radion under tiden som jag plockar fram det jag behöver lite senare. Sen sätter jag mig i soffan och läser lite i tidningen och njuter av att leva.

Det ska bli spännande att se vad denna dag har att erbjuda.

Ps. Om ni undrar varför jag mitt i allt har börjat icke centrera mina bilder så är det för att det inte verkar gå att få bilden centrerad på jobbet utan att all text också blir det, riktigt irriterande. Ds.


....

Vilken härlig kväll jag har haft på jobbet, jag tände ett ljus och har suttit och tittat lite på Idol samtidigt som jag har donat lite med andra saker. Nu är planen att ta en dusch och sen läsa lite innan det är dags att krypa ner i sängen för natten.


After work står på schemat imorgon, hade tänkt försöka få med H & E men sen kom jag på att de är i Stockholm på 30års fest så då blir det nog bara jag och K som går ut, det kan iof vara trevligt det också. En god drink också ska jag och K göra en god middag tillsammans!



På agendan är även en promenad upp till kyrkogården för att tända ett ljus på min väns (är han inte för söt på kortet?) grav. Resten av kvällen ska jag nog ta det väldigt lugnt och bara njuta av att vara hemma och att inte behöva känna någon stress i kroppen, kanske att jag kan lyckas få lite massage också.

Trevlig kväll på Er alla sötnosar där ute ♥



 


Idol



Dags att ordna en kopp med té och ha på Idol i bakgrunden på jobbet, min favorit är helt klart Jay Smith, jag gillar hans lite annorlunda röst motför vad som brukar vara på Idol. Men det finns många duktiga, det kan jag hålla med om. Minnah har varit duktig när jag har sett och jag tycker om Linnea också, hennes röst gör en lite glad och hennes stil också, hon påminner mig om en gammal kompis från tiden i Kalix.

Vad ska ni göra ikväll?


Testar tidsinställning


Lova ser lite dryg ut sista festen innan operationen.

J
ag har sett att många kör med tidsinställda inlägg och jag tänkte prova denna grej också, jag har inte den blekaste aning om det fungerar men jag antar att jag kommer märka det på jobbet ikväll om jag får tid att sätta mig vid datorn en stund. Så OM detta fungerar innebär det att jag precis har börjat jobba och förmodligen håller på att sätta in min matlåda i kylen och plocka fram korsordet, det finns även en risk att vattenkokaren är igång och tékoppen står på bänken.

"Two souls with but a single thought,
Two hearts that beat as one. "
Friedrich Halm

Mirre look-a-like



Hittade en hund som ser ut som Mirage när K har klippt honom inför sommaren och badat honom.



Så här ska Malteser se ut egentligen, Mirre hatar dock att ha lång päls och vantrivs så in i fanders med det,
sen hatar han även att bli borstad / badad o.s.v. Därför får han ha kort päls istället större delen av tiden.

Bildbomb på (O)djuren!

Lova

H
on är en liten gatukorsning som flyttade in till oss Okt 2008 (om jag minns rätt), hennes mamma är en bondkatt och pappan var en norskis, tyvärr var Lova den enda av sina syskon inte fick en lång och lurvig päls, men hon duger ändå. Lova är en lite annorlunda katt, hon gillar att sitta framför Tv'n och se helt drogad ut när vi ser på något, ett annat ställe hon gillar är att ligga framför tangentbordet eller mellan det och skärmen, direkt hon kommer dit så ser hon ut som att hon har tagit sig både det ena och det andra.

Lovas första dag hos oss spenderades under badkaret och avslutades bakom den gamla TV-bänken. Idag är hon en katt som är väldigt självständig, du ska inte tro att du får gosa med henne om det inte är hon som kommit på det, det är ytterst sällan (till min stora sorg) som hon vill sitta och mysa i knät på en. När jag ska sova så brukar hon alltid bli akut gosig och kommer och gosar på kudden och puttar på mig med nosen och spinner så högt att det ibland är svårt att sova, så... som sagt Lova är en speciell kisse.

Lova älskar hårsnoddar, jag har börjat ge upp att ha sådana hemma för hon hittar dem, dödar dem och sätter dem i sin matskål. Jag vet inte riktigt vad hon har för fetish för just sådana. När hon inte leker med mina hårsnoddar så tycker hon om att jaga den röda pricken från laserpennan eller ett litet papper / ett snöre eller så sitter hon i en papperspåse (om det finns någon). Hon älskar även att sitta i fönsret och titta på allt folk som går utanför, får hon chansen så smiter hon gärna ut på taket på innergården och sen när hon varit där i en minut så vill hon in och gnäller.






Mirage


Han flyttade in till oss Feb 2002 till "husses" stora förtret, K ville inte alls ha en hund men vem kan säga nej till denna sötnosen? När han kom till oss så var han över 4år och skulle bli fem år i Aug. Mirage lyckades linda K runt sin lilla tass och idag är de bästisar ;). Mirage är som han är, man har han alltid vid fötterna, det är bara när han är sjuk han inte är där så jag har snubblat bra många gånger på det lilla otyget när jag inte har varit beredd på det. Ser jag på TV ligger han i soffan bredvid mig eller i knät så han är ungefär så som jag hade önskat att Lova skulle vara. När Mirage ska gå ut så dansar han runt och har en förmåga att alltid springa till matskålen för att hämta något att mumsa på, detta slutar ofta med att han kastar med huvudet och maten flyger iväg och sen måste han leta upp den innan han kan komma ut.

Mirage sover i sovrummet och jag vet inte hur många gånger jag har fått en mindre hjärtinfarkt när jag har flyttat på mig och en morrning hörs bland alla kuddar och täcken. Trots att Mirage är 13,5år gammal så leker han fortfarande som en valp, jag tror aldrig han kommer växa upp. Många som träffar honom tror alltid att det är en liten valp men om de skulle se honom öppna munnen så förstår de att han är lite äldre eftersom det fattas 6 tänder.

Leksaker är något som Mirage älskar, ge honom ett mjukisdjur och han älskar dig men ibland får han ett ryck och springer efter kattens pappersboll eller så jagar han katten som han glatt juckar på både i tid och otid. Han älskar ost och är den första hund jag träffar som äter grönsaker, han blir lycklig om man gör köttfärs med mycket krossade tomater i och vitlök, då smaskar han som tusan och ser ut som en clown när han är klar. Något han inte gillar är dock karlar han inte känner med skägg (om de kommer hem till oss eller där han är, dock inte utomhus för då bryr han sig inte), när vi firade Jul hos K's syster och den som var utklädd till tomten kom in så fick Mirage ett tuppjuck och började skälla och morra så det slutade med att vi fick sätta in honom i transportboxen.











Mirage & Lova

M
irage och Lova verkar tycka relativt bra om varandra, de kan ibland hittas sovande bredvid varandra och ibland är det the amazing race genom hela lägenheten som slutar med att katten hoppar upp på sin klöspåle och hunden står nedanför och gnäller och hoppas på att hon ska komma ner och leka lite till. När Lova inte hade bott hos oss så länge så var det dags för Mirage att bada och klippa sig, när han var färdig sprang han in i vardagsrummet där Lova var och viftade på svansen, Lova fräste åt han och Mirage blev så ställd att han tittade på mig, K och sen Lova också lyfte han på benet och började pissa på mattan!  Detta var dock första och enda gången Lova har fräst åt honom.

En bra sak med Mirage sen Lova kom till oss är att han har blivit mer lugn och harmonisk, han hatar att vara ensam men när Lova är med honom så fungerar det mycket bättre. Tidigare satt han alltid i köket och väntade vid dörren när man kom hem, nu kan han ibland ligga inne i sovrummet eller på soffan och bryr sig inte, det skulle aldrig ha skett innan Lova blev hans "syster".

Där har ni en "wall of text" om mina djur.

Tävling!



Har anmält mig till en tävling (veckans blog) hos Hanna & Tilda sen får vi se om jag kommer med, inte för att denna blogg är speciellt intressant att läsa men tävlingar är alltid kul ;)

Ps. Hittade en riktigt gammal bild på Mirage, så NEJ vi har inte börjat julpynta än. Mirre håller sina tassar på att jag kommer med i tävlingen Ds.

Besöket på sjukhuset i Sundsvall!


J
ag åkte dit med H och E som var snälla och tog sig tid att komma dit med mig, jag sa att det skulle ta ca 5 minuter eftersom det var vad jag hade hört att det tar. Jag gick in till kirurgin så att jag var där 5 minuter innan mötet skulle börja (14.30) just innan 15.00 kom kirurgen dit. Han kollade blodtrycket som nu var bättre än innan, har länge legat på 112/60 men nu låg jag på 122/80 så det var helt ok. Jag frågade honom vad mina blodprover visade och då säger han att Härnösand hade slarvat bort min blodstatus!! Jag menar WTF, hur kan de slarva bort det viktigaste testet? Så typiskt att det ska hända just mig, jag som hatar allt som har med sprutor och prover att göra. Kirurgen var iaf nöjd med allt och bestämde att vi ska träffas om 6 månader igen och se hur det ser ut som då, jag fick en NY remiss med lite prover som skulle tas också ville han ha iväg mig på en sockerbelastning!! De ska bara fundera ut hur jag ska kunna göra en som och jag hoppas att det dröjer, de mumlade något om att injicera med sprutor men det kommer jag VÄGRA göra. Just tusan, jag frågade honom om mina konstiga snitt som ser ut som H'n, tydligen hade jag blött så mycket att de fick göra extra snitt för att få undan allt blod och kunna operera ordentligt. Han sa att på många ställen gör de alla snitt så, antar att jag ska vara glad att alla inte var så "stora".

När jag var färdig med kirurgen så slänger han ur sig att de hade bokat in mig på gyn också eftersom jag redan var där! Jag blev lite irriterad, jag föredrar att få lite förvarning om sådana saker speciellt när jag:
  • Hade folk som skjutsat mig där och som väntade sig ett snabbt besök
  • Skulle jobba i Härnösand lite senare.
Som tur var så gick det bra för H och E som for och gjorde lite ärenden i Sundsvall under tiden som jag fick besöka specialisten. De ville också att jag skulle ta lite olika blodprover och eftersom ultraljudet var upptaget så tog de alla prover som jag skulle ta (inklusive de kirurgen gav mig) så det slutade med att jag fick donera 5 rör till. Jag måste erkänna att det är fruktansvärt skönt att ha gjort bort de proverna, hade inte pallat med att ta lite prover där och sen måsta åka till Härnösand och ta fler, nu ser jag dock ut som att en vampyr har sugit i mitt armveck.

Ultraljudet såg bra ut, äggstockarna såg mindre "stressade" ut eller vad hon nu sa, summan av kardemumman var iaf att jag fortfarande har tydlig PCOS men som det har blivit nu så sa hon att jag till 99% kommer kunna bli gravid på ett naturligt sätt, dvs. inga hormonsprutor o.s.v. Det kändes fruktansvärt bra att höra för då har jag iaf ett val när det kommer till att skaffa barn eller inte, det finns inte en chans i världen att jag hade startat med en massa sprutor o.s.v. Efter ultraljudet var det dags för en djupintervju och tre enkäter, tänk att jag ska måsta göra allt detta om 6 månader igen..

Summan av min tur till sjukhuset är att 5 minuter förvandlades drastiskt till 2 timmar eller mer kanske det var, hade inte H och E varit med så hade jag inte hunnit hem i tid för jobbet eftersom jag hade missat bussen p.g.a. besöket. Eftersom de var med så åkte de en sväng till Ö&B och jag passade på att handla té utanför, sen tog vi en snabbis på Willys och sen var det bara att åka till Härnösand. När jag gick in genom dörren hade jag 10 minuter på mig att gå till jobbet, jag var fruktansvärt trött när jag hade jobbat klart. En kokt med bröd är inte alls tillräckligt till middag, jag åt hemma just innan 13.30 och sen fick jag mig en kokt med bröd vid 17.10 och 21.30 fick jag i mig lite bättre "mat".

Nåjå, det var allt om min tur till Sundsvall, nu ska jag gå och sträcka ut mig i sängen lite innan jag ska iväg och promenera med K. Kl 15.00 börjar jag arbeta idag och jag kommer jobba till 16.00 imorgon. :) På tal om jobb hade I's mamma öst beröm över mig till någon chef på kommunen, hon hade sagt att jag är en riktig pärla och att de ska hålla fast vid mig så det är bara att de ger mig ännu mer jobb. Jag blev riktigt rörd när hon sa det och lite generad!

Trevlig Helg.

4/11 - 2010

Jag tänkte berätta om mitt besök till Sundsvall igår men jag har inte tid just nu, sitter och tittar på Lyxfällan på TV och efter det blir det nog till att se Inception med K. Men om jag är tillräckligt vaken senare så ska jag göra det, annars får ni vänta till imorgon!

Har hunnit beställa lite smycken till två av min systers barn som de ska få i julklapp, jag vet inte om jag vågar lägga upp bilder här, man vet aldrig om E:1 kikar in och "snokar" här ;) Jag tror iaf att de kommer bli riktigt nöjd med sakerna när de kommer. Ville att min syster skulle kolla ut på något som hon själv kan tänkas vilja ha men icke sa nicke, hon skulle bada bastu istället. Däremot sa hon att hon ville ha lyktor till sin balkong som antingen var svarta eller vita men hur lätt är det att hitta + att hon behöver FEM stycken! Jag får helt enkelt fortsätta att klura på hennes julklapp.

*går tillbaka och ser på tv*

3/11 - 2010


O
nsdag, jösses var tog Måndag och Tisdag vägen? Men jag antar att det är så det blir när man ska ta prover o.s.v. och jag stressar upp mig så dagarna blir till ett enda blurr. Om 1,5h ska jag åka iväg till Sundsvall och besöka de på Kirugen, jag har många frågor att ställa till dem och det ska bli intressant om de har fått svaret på blodproverna eller inte, det enda konstiga är att kirurgen jag ska träffa är inte en av de två som opererade mig, jag har aldrig träffat människan i hela mitt liv. En sak som är lite synd med att det är nu jag fick åka tillbaka dit är att jag inte har fått någon tid till specialisten som jag går hos, det hade varit mycket bättre om jag hade träffat henne samtidigt också hade jag sluppit "se fram emot" flera provtagningar inför det besöket - jag HATAR att ta hormonprover!

Jag vaknade tidigt idag, innan kl 8.00! Men jag var behagligt utvilad och bestämde mig för att kliva upp direkt istället för att ligga och dra mig. Därför har jag hunnit dona lite hemma idag, har fyllt mediaspelaren med fler serier, pratat lite med A-kassan som var vettig och gick med på att jag inte ska skicka in några papper förrän i slutet av Jan eftersom jag inte är anmäld som arbetslös och inte kommer bli det förrän tidigast i Jan. Det känns bra att jag inte har någon som krånglar utan en som är vettig!

Garderoberna är nog ett minne blott, han har inte hört av sig och jag känner mig fortfarande inte sugen på att ringa dit, risken är att jag kommer bli förbannad och bara göra honom upprörd.Det är synd att K jobbar hela tiden så att han inte hinner ringa dit (om han nu inte tar lunch senare). På tal om K så har vi hunnit gå våran lunchpromenad och vi hann gå i nästan 40 minuter :) Under vägen hann jag förbi in på kommunen och lämnade lite papper till chef nummer tre!

2/11 - 2010

 

Jag överlevde men det var ett helskota att hitta rätt för de skickade runt mig hela tiden, när jag väl hittade min remiss så frågade jag hur många rör som skulle tas, två stycken sa damen och log. Efter det fick jag gå tillbaka till vårdcentralen och sen gå till labbet där jag fick vänta i nästan 40 minuter på min tur, väl inne i ett av rummen så tar damen fram 4:a rör och jag får lite smått panik! Jag kunde inte låta bli att kläcka ur mig att den andra damen sa att det bara var två som skulle tas, absolut inte, här är det fyra! Självklart upptäckte hon att jag verkligen ogillar att ta sprutor/blodprov så hon var väldigt lugnande och snäll, sen måste jag berömma henne för hon är den FÖRSTA människan på 10ÅR som lyckas ta blodprov på det stället där hon stack, alla andra har alltid provat där först men aldrig har det lyckats få ut blod utan de har fått sticka igen på ett annat ställe. Jag var dum som inte tog hennes namn så jag kan försöka få henne om jag måste dit igen!

 

Sist jag var och tog blodprov så var jag ju på gränsen till att svimma, idag kände jag mig lite bortdomnad i benen men jag hade inte den hemska yrseln och känslan när du mår illa, allt snurrar och hörseln försvinner, så man kan säga att det gick bra. Innan jag gick därifrån frågade jag om hon kunde kolla mitt blodsocker direkt (även om jag skulle få veta det imorgon ändå) och det gjorde hon glatt och det visade 4,6 så det gjorde mig lugn, en av mina största rädslor är att få diabetes som pappa, MEN alla gånger jag har tagit blodsocker så har jag legat mellan 4,6 -> 4,7 så jag känner mig nöjd och glad - so far so good.


Nu sitter jag och äter på den första maten sen igår klockan 19.30, gissa om det är gott och som jag har längtat. Jag pimplade så mycket vatten igår för att hålla hungern under kontroll, trots detta har natten varit lång och jobbig. Jag kan aldrig sova inför besök på sjukhuset (om det är provtagning på agendan) så nu är jag trött som en bäver och kommer förmodligen krypa ner i sängen och vila lite. K kommer förhoppnignsvis hem till lunch så då blir det en till promenad *duktig flicka*.

 

And she had no fear...


Panic!


J
ag kommer inte sova mycket i natt, imorgon ska jag in till sjukhuset och ta blodprov inför besöket med kirurgen på Onsdag! Jag HATAR sprutor och jag har verkligen inte saknat att ta sådana, sista gången jag stack mig var när den sista fragminsprutan åkte in i magen i Maj, saknar jag det? NEJ! Huga, jag blir helt kall bara jag tänker på det! Jag hoppas att det inte är så många rör, vill inte att det ska bli som sist jag tog blodprov här i stan när jag nästan svimmade efter 5 rör.

K är snäll och kommer komma med mig till Sjukhuset så då känns det lite bättre, jag kan behöva allt stöd jag kan få när jag väl är där. Kl 8.00 kommer vi stå utanför kirurgen eftersom de hade skickat dit en remiss från Sundsvall, sen får vi se när jag kommer hem! Bara för att jag ska ta prover så får jag inte äta något efter 20.00, jag har nog aldrig varit så hungrig i hela mitt liv som jag är nu, hjärnan är bra på att spela en spratt....

Wish me luck!

1/11 - 2010


N
y månad, nya tag. Tiden går fort just nu och det innebär att det inte är allt för lång tid kvar innan jag åker upp till Norrbotten för första gången sen April förra året! Jag både längtar upp och fasas, vi får se vilken av känslorna som vinner när jag väl har påbörjat resan upp.

Jag ska idag försöka ta mig ut på en liten promenad, sen ska jag ta och kontakta A-kassan och höra med dem om min sjukskrivning kommer kunna räknas med när de ser ut en ny stämpling eller inte. Jag måste även ringa en på kommunen och se hur många LAS-dagar jag har också ska jag ringa till en av mina chefer sen för att få papper på hur jag arbetar för honom.

Nu är det dags att käka lite, magen kurrar och med den humöret ;)

RSS 2.0