.. .. ..

Snart kommer kvällen börja på allvar, främmande borde vara här vilken sekund som helst. Hela dagen har det snurrat runt olika röror till de bakade potatisarna, E sa att hon skulle ta med några olika men jag är nog mest intresserad av den jag skrev om tidigare idag d.v.s. fetaoströran, jag har verkligen dille på fetaost just nu.

På tal om dille så har nog min passion för biffar försvunnit nu, jag gjorde ju biffar på jobbet till middag idag och jag kände mig mess less när jag tittade på dem, annars brukar jag ju känna snålvattnet rinna när jag gör biffar. Nu är det bara att vänta och se vad min nästa "måste" ha blir, någon som vågar gissa?:)

Jag längtar verkligen till jag åker söderut igen, jag känner på mig att det kommer bli några trevliga dagar! Jag kommer rulla fram efter alla smoothisar som jag planerar att äta, om de nu har sådana i Kista för jag orkar då inte åka in till t-centralen varje dag för att få en very berry från naked juice bar! Under natten har jag hunnit drömma om olika scenarion i Stockholm, allt från ett riktigt uselt resultat i bowling till en galen utekväll med så bisarra saker att det krävs en Si/Fi film för att få ihop trådarna... för självklart är det många aliens på krogen (eller så kanske jag ser stockholmare som aliens? :o )

Nåjå, trevlig kväll på er Sötnosar, vem vet kanske vi hörs igen innan kvällen är över (har ju ordbajsat halva dagen).

.. .. ..

Hem ljuva hem, det är alltid skönt att komma hem efter att ha varit på jobbet i 26h, det låter mer än vad det är för tiden verkligen springer iväg.

Nu när jag är hemma så är det dags att sätta igång med mina "projekt" innan kvällen kan börja:

* Duscha
* Raka benen
* Hitta vettiga kläder
* Försöka hitta kubbspelet
* Sätta på ugnen och komma ihåg att lägga in potatisarna kl 18.00
* Renbädda i gästrummet som R ska bo i Söndag - Torsdag

Det låter kanske inte som mycket men innan jag har kommit mig för att göra allt så har klockan sprungit iväg ännu mer. Jag borde också börja titta på vilka kläder som ska få äran att åka med mig Söderut till veckan, borde tvätta och dona men det får nog bli på Måndag. Just tusan, jag måste även skriva färdigt ansökan som jag ska skicka in på Söndag och sen ska jag börja fila på en annan ansökan som ska in innan den 11:e Maj. Många järn i elden m.a.o.



Tjo!

Nu är det inte många timmar kvar att jobba, om jag har tur så är jag hemma runt 16.50 (hoppas på det).

Eftersom det är så bra väder just nu d.v.s. det regnar inte så ska jag och en brukare gå ut på en promenad, det är inte helt fel att få lite extra motion via jobbet. När vi promenerat klart ska jag finslipa på middagen som ska serveras här idag och efter det får vi se vad som händer och sker.

Nu när jag pratade om middag så längtar jag genast till middagen som vi ska äta idag, E pratade om en fetaoströra och det lät inte helt fel, ska försöka använda kameran idag så att jag kan dela med mig av kvällens spektakel till er andra som inte är här.... risken finns dock att tanken på kameran kommer försvinna.

Nåjå, dags att ta på sig ytterkläderna och dricka lite vatten och sen bär det av på äventyr!

30/4 - 2011



Halloj!

Vad gör ni en dag som denna? Själv sitter jag på jobbet och njuter av det "fina" vädret, jag hoppas verkligen att det planerar att bli lite mer sol och varmt ute för just nu är det bara grått och jävligt utanför.

Tänk att det redan är den sista April, tiden går så fort att innan jag hinner fatta det så är jag pensionär och glömsk. Jag har aldrig varit med om att veckorna går så fort som de gjort de sista månaderna, jag tycker jag nyss var hemma i Kalix med familjen och nu när jag tänker efter så är det om bara några dagar 4 månader sedan jag såg dem. Jag måste verkligen se till att åka upp innan jobbet drar igång ordentligt under sommaren!

Iaf, idag är det Valborg och för mig brukade valborg vara en tur till Nyborg, titta på brasan, lyssna på när kören stod och sjöng och sen hem till farmor och äta våfflor. Eftersom jag är här nere så blir det helt enkelt en annan version: Bakadpotatis med någon vegetariskröra, kubb och dryck med H och E. Det kan nog fungera det också även om jag hade önskat att jag kunde vara uppe med släkten och fira med dem istället.

Nu ska jag dra igång lite mer té och sen ska jag plocka ihop lite mer i köket på jobbet.

Jag hoppas att ni får en trevlig valborg och om ni ska titta på brasor kan ni väl titta för mig också, tydligen hade några idioter eldat upp brasan uppe i Gånsvik för några dagar sedan *suck*


28/4 - 2011

Idag har jag en sådan dag då jag är sjukt less på allt och alla, jag går och irriterar mig på allt och känner hur ilskan kokar under ytan hela tiden. K fick sig en rejäl utskällning eftersom han lämnat skorna vid dörren så att jag snubblade på dem när jag höll på att plocka i köket, hur jävla dum är man när man ställer skorna på ett sådant ställe? Det är inte så jävla svårt att ta dem till hallen eller sätta dem där INGEN någonsin GÅR! *Fräser*

Mitt i allt detta håller jag på att kolla upp om Valborg men som vanligt är alla borta då, antar att det blir samma sak som förra året och året innan det -''-, sitta hemma, inte göra något speciellt och sen sova.

Har suttit och rensat bland en massa papper och kort, hittade mina "Krya på dig" & "Grattis på 30års dagen" och de åkte snabbt i soporna, när jag tänker tillbaka på min födelsedag så inser jag att jag egentligen inte firade 30års dagen direkt, antar att jag får ta igen det firandet när vänner fyller 30 om de nu har "kalas" och bjuder dit folk och fä. Men när det kommer till kort och sånt så är min syster en höjdare på att göra sådana, jag skulle inte ens få till ett vettigt under pistolhot, tråkigt att hon var den enda i familjen som fick en "kreativ och konstnärlig" ådra. Undra vem hon ärvde den av för mamma kan inte ens rita en streckgubbe snyggt, om man nu kan göra en snygg sådan.

Nåjå, ska ta och bränna lite ilska på lägenheten nu, det är bara att ta fram dammsugarn, moppen och trasan och fortsätta.

27/4 - 2011




Jag skulle gå och titta på skor idag, kikade efter stövlar till min kjol men det fanns absolut inte och kommer inte komma in förrän mot hösten tidigast *suck*. Eftersom jag inte hittade sådana så slank jag in på Åhlens där jag skulle köpa en liten grej som kyler ner runt ögonen och allt vad den gör, hade en innan men den åkte in under kylen och vill inte komma fram igen. När jag ändå var där så hittade jag denna tröja som jag inte kunde säga nej till och en mascara (det enda smink jag kan hantera) för 69kr!

Utöver det har jag hunnit med att betala räkningarna och har även skickat ett mail till mamma med en bild från igår. På tal om igår så blev jag inringd mitt på dagen för att jobba natt, var inte alls förberedd på det men jag gick med ett leende dit och jobbade hela natten. Tyvärr blev det inte mycket sömn, lyckades somna vid 23.30 och sen vaknade jag när tidningen kom (vid 2.45) och efter det kunde jag inte somna om något mer. Summan av det är att jag känner mig otroligt seg i huvudet och har en lätt huvudvärk.

Ikväll blir det jobb igen, inte allt för många timmar men det blir skönt att komma ut. Eftersom jag ska jobba så finns det en risk att jag kommer gå och titta lite på Criminal Minds med (o)djuren!


Grattis Gumman på DIN dag, hoppas du har det bra!

23/4 - 2011



Äntligen är jag klar med biffarna, det tog en jäkla tid måste jag säga. Men nu finns det iaf så att det räcker ett tag och det är alltid skönt.

Idag har jag varit ganska trött, somnade vid 5 vaknade 10 men sen däckade jag igen vid 12 och sov till just efter 14.00. Sen dess har jag hunnit handla, diska, dammsugit, druckit en god drink (ingen alkohol i) gjord på

Svartvinbärscider
7-up
hallon
is

skulle egentligen ha haft hallon/stjärnfruktcider men de hade inte den på affären, fick en drink som innehöll det igår men med sprit i så klart! Den var riktigt god måste jag säga och slank ner utan större problem.

Iaf, igår var jag på min FÖRSTA tjejfest EVER i mitt liv, inse att det tog 30år att komma till en sådan, jag har ju alltid umgåtts med killar så de har alltid varit med på ett hörn, kanske inte hela kvällen men de har varit där större delen. Som ni vet var jag lite tveksam till att gå eftersom jag inte gillar att träffa nytt folk  men jag hade ärligt talat riktigt jävla roligt och nu undrar jag för mig själv: Varför i hela friden tog det mig 30år att göra det?! Tjejerna var riktigt trevliga och jag kände mig inte utanför som man kan bli när man bara känner en och alla andra känner varandra väl, jag kände mig riktigt välkommen. Så jag måste tacka fröken för inbjudan och säga att det gör jag gärna om! :)


När Mirage blir klippt vill Nyx vara med!

Vi hann med ut på Bittens en sväng där jag träffade på lite arbetskollegor och andra trevliga människor, en där frågade lite oroligt hur det var med mig eftersom jag blivit så liten och sen kom uttalandet: "Du har alltid varit fin" sådana kommentarer kan värma, däremot ogillar jag sådana som kommer: "Men OJ vad du är fin nu" usch och fy! Men men, på krogen hann jag med att smaka på en bacardi lemon o cola (nom nom) och svamlade på med Fröken M och S.

När krogen stängde stod K utanför och halvdansade med hörlurar på sig, de visade sig tillhöra en gubbe som var 70+ och han körde riktig old school med kasettband!! Sen stod han och K och sjöng dansbandslåtar tillsammans där i säkert 20 minuter och dansade lite, jag låtsades som att jag inte visste vem K var. Sen landade vi hemma hos oss och K kom in lite senare än alla andra och sa att gubben hade fått ragg på en 50+ tant och sen sprang han ut med hunden, lite senare kom han tillbaka och hade tydligen träffat gubben o tanten igen!! Damen hade sagt till honom: "Håll käften gubbjävel" när han stod och sjöng högt på sina dansbandslåtar och då sa han till henne: "Håll käften annars dödar jag dig" och varvade med "spöa skiten ur" han gillade tydligen inte att man avbröt hans sång...

Jag har sett så mycket Criminal Minds så om det dyker upp ett lik så vet jag vem det är!!

Städning och klippning på G, missa inte gardinstången som e på G ner,
för femtielfte gången.

Ps. Grattis Kusin på din födelsedag. Ds.

20/4 - 2011



När K fick lunch sprang han hem och frågade om jag skulle med på Coop, jag trodde det var för att vi skulle handla lite inför påsken och frågade varför vi skulle gå redan idag, det är ju ändå bara Onsdag! Tydligen hade han fått en avi så han ville gå dit och hämta ut sitt nya headset som hade allt möjligt på sig, han hade köpt det på 65% rabatt så det gick på 600 eller nåt liknande. Helt galet mycket pengar att slänga ut på något sådant men den hade tydligen usb anslutning, 7.0 ljud och en inbygd röstförvrängare så "nu kan jag prata som en smurf", verkligen nödvändigt!

Iaf på Coop hittade vi godis som ni kan se, om inte folk kommer hit och äter från skålen så kommer detta finnas k bra många veckor, om nu inte K får ett ryck och käkar MASSOR av godis. Brukar normalt inte köpa så stora mängder men för 39kr/kg eller vad det nu var så var det bara att plocka på: "Dessa kanske är goda och dessa...".





När vi gick mot djurmaten så gick jag förbi en vattenkokare och eftersom jag gnällt så mycket på den jag har (en vit) att den alltid ser skitig ut, att jag får torka den hela tiden o.s.v. så bestämde sig K för att köpa en till mig för att jag har varit så "snäll" och eftersom att det är påsk.. eller så sa han: "Nu behöver jag ju inte köpa någon julklapp, haha." och jag kontrade med: "Som att du kommer komma ihåg detta när julen kommer." Jag har testat denna nya maskin och den funkar alldeles utmärkt och är i perfekt storlek för mig.



Jag har varit duktig och laddat upp lite bilder från när jag och P var på skansen, jag orkade verkligen inte ladda upp alla för det skulle ta tusen år så jag fick rensa lite bland dem också har jag ändå en massa ovisade kvar som jag kan ha i bloggen (me smart). Bilderna finns HÄR om ni är intresserade av att titta på dem.

Nu ska jag ta och kika lite mer på Criminal Minds, har bara kvar 2 eller 3 avsnitt på säsong 2, utöver det har jag en himla massa andra serier på datorn som jag måste föra över till hårddisken men det blir när säsong 2 är avklarad för jag har ändå lite avsnitt från säsong 6 som jag inte tagit hem och lagt in i mappen.

Jag hoppas att ni får en trevlig kväll, själv ska jag jobba i några timmar men det är helt Ok, det är skönt att komma iväg från hemmet då och då.

19/4 - 2011



Härligt att kroppen börjar lägga av i lagom tid till påsk, jag har just nu varken ork eller aptit, mat efter klockan funkar inte heller utan jag drar ut på det någon timme extra (Ja, jag vet att man inte ska göra det). Egentligen borde jag ha gått ut och promenerat lite, måste bara ladda mp3-spelaren och hitta energin, som det är nu skulle jag nog inte komma mycket längre än till knuten.

Jag är bortbjuden på Fredag till en vän som ska ha ett påskfirande, vi får se om jag är i form, tvivlar på det om det är som det är nu. Iof kommer det vara en massa folk där som jag inte känner så då är det alltid "motigt" att gå dit eftersom jag inte gillar att träffa folk jag inte känner. Jag tycker om att ha kontroll, jag avskyr oväntat besök och ogillar att träffa främlingar (även om de är vänner till mina vänner).

Nu ska jag nog försöka spela lite poker på fejjan och se hur det går, en kopp té kanske skulle vara att rekommendera så att jag iaf får i mig någon vätska idag. Jag hoppas att ni andra mår bättre där ute, bland allergier som kommer fram och annat skit som cirkulerar runt.

18/4 - 2011

Idag är jag slut som artist. Det blir en tidig kväll.

Ha det.

17/4 - 2011



Jag är bäst på att uppdatera, men ärligt talat... tiden bara springer iväg. Nyss var det Fredag och helt plötsligt är helgen nästan slut och jag har inte hunnit med.

Fredagen gick åt till att ha främmande av lite vänner, vi pratade en massa strunt, snapsade och hade trevligt, fler sådana kvällar tack. Vid halv fyra gick de sista tappra själarna hem och jag hamnade framför Criminal Minds.

Lördagen var lugn, riktigt lugn. Jag gjorde inte så mycket, såg på lite serier, fiskade lite i WoW och bara njöt av lugnet. Under dagen var jag iof ute på en promenad och handlade sen oxfilé (helstekt) med klyftpotatis och gorgonzolasås på badhuset när de hade invigning.

Idag är det iaf Söndag, vi håller på att tvätta lite, först in var K's täcke som Mirre hade kräkts på *eeww* och sen ska resten av alla sängkläder in i maskinen. Jag har även hunnit dammsuga lite och gjort biffar, provade sätta i en Créme Bonjour för matlagning, blev en lite annorlunda smak, inte så att man dog av extas när man åt det men det funkar.

Nåjå, nu ska jag plocka vidare och torka av lite i köket, trevlig Söndag på er.

Very Berry!



Efter att ha varit på bolaget med K så gick jag till Coop för att hämta ut ett paket, självklart hann jag bli sugen på en smoothie när jag var hemma så det var bara att handla ingredienserna på Coop.

Jordgubbar
Hallon
Blåbär
Bananer
Vaniljyoghurt (delikatess)
Äppeljuice

så nu sitter jag här med en Very Berry som man förövrigt ska dricka om man är i närheten av en Naked Juice Bar - deras är suverän.

Jag fick med mig paketet hem och byxorna satt perfekt så nu har jag äntligen ett par vanliga mjuka a la medium som jag kan ha också två 3/4 byxor till sommaren *yay*. Den ena tröjan satt perfekt, den andra som var mer en tunika/klänning var lite luftig så jag hade nog kunnat ta en 36 istället för 38 men jag orkar fan inte skicka tillbaka när jag redan provat. Jag har inte provat mina linnen som kom i paketet och den tredje tröjan som jag beställde verkar ha tagit slut.

Det är egentligen helt sjukt hur storlekarna varierar, jag pendlar just nu från Small (vad nu det är för nuffror) upp till 42 om det är en skjorta för att få plats med brösten men då är resten av skjortan för stort men normalt ligger jag på 38/40. Varför kan inte alla bara hålla sig till samma storlekar så att det blir lite lättare att beställa kläder. Detta skulle vara extra behändigt eftersom jag ogillar att prova kläder utan är mer för att bara "det där ser bra ut, köpa och gå" men nu måste jag in i provhytterna och jag verkligen OGILLAR deras speglar och ljus.

Vad jag kan hamna på villovägar, skulle skriva om min smoothie och turen till Coop och hamnar in på storlekar på kläder, nåjå... ni vet ju hur jag är som *förvirrad*.

Vi ses!

.. . .




Jag glömde ju helt bort att skriva en sak som jag tänkte skriva när jag bloggade innan! Jag är i  DESPERAT behov av en ny bikiniöverdel (de som är som ett linne), vanligtvis brukar den bara fladdra omkring men idag smet en tutte mitt i gympan, det är tur att Helga & Agda är blinda!

Jag blir så less på att det ska vara så svårt att hitta, det finns på Ellos men jag föredrar att ha en chans att prova innan men ingen affär i denna stad verkar bry sig om att få in sådana *suck*. Nåjå, jag får väl börja ha på mig något under den som sitter åt rejält så det inte gör något om överdelen åker runt lite som den vill, vilka problem man kan ha. Jag har säkert 3-4 bikinisar och två baddräkter, de flesta har jag inte använt mer än 2-3 gånger, slöseri på pengar. Så går det när man är optimistisk och köper och inte tänker att de kanske inte kommer passa sååå länge.

Nu ska jag läsa för ögonen är trötta, J väckte mig alldeles för tidigt idag när hon sa att hon inte skulle komma och träna.

Bye bye!

I will survive


Nåt akvarium på skansen

Jag drog mig till träningen idag efter att ha bråkat med mig själv fram och tillbaka, men som sagt, jag ville inte upp på monstret idag så då var det bara att bita ihop och gå själv! Nu när jag väl är hemma igen och sitter här behagligt avslappnad så känner jag mig riktigt nöjd och glad, det var fruktansvärt skönt att träna idag och hon som har lite mer fart och fläkt i sitt program är tillbaka efter att ha varit utomlands i 2v. Den andra brukar köra lite lugnare och tråkigare + att hon skippar avslappning/stretchning helt och det som är så skönt att göra när man tränat.


En cool firre, diggar färgerna på den

Efter träningen blev det in en låååång stund i bastun och sen en snabb dusch. På Kochs hade de pannbiffar idag med pepparsås eller kycklingfilé med sötsursås, jag tog biffar och ris.. tyvärr var biffarna lite väl salta för min smak så jag håller mig nog till de jag har hemma istället. Ett + däremot var att de hade potatissallad som de gjort som var riktigt uppfriskande också hade de bakat ett bröd som luktar underbart - give mellanmål!


Random akvarium, firrarna ville ju inte vara still!

När jag promenerade hem så mötte jag K, som vanligt så känner han inte igen mig när han möter mig och sen när man säger till åt honom så ser han alltid lika chockad och förvirrad ut: "Men Anna, jag känner fan inte igen dig nu för tiden när jag möter dig, du är så liten." Första gångerna var det gulligt, nu är det mer irriterande och sååå liten är jag inte att man inte ska känna igen mig, så det så.

Ps. Som ni ser smyger det sig in lite bilder från Skansen då och då, när jag orkar ska jag lägga upp dem på bilddagboken också - har MASSOR av bilder Ds.


bah!!


Idag ringde min partner in crime och sa att enering till gympan fattades. Men jag ska dra mig dit. oavsett hur boring det kan vara att dona ensam. annars finns ju alltid monstret.... haha, aldrig att vi kommer leka idag igen...never!

Men men, ska ta och kika lite i en av böckerna som jag fick i Torsdags.....det är lite segt att blogga från mobilen när den fått tuppjuck med ÅÄÖ (får åtgärda det vid datorn sen).

Wish me luck med gympan.

.. .. ..



Äntligen har jag blivit av med kartongen till TV'n och i samma veva åkte stekpannor, kastruller och en plåt iväg. Som jag har längtat efter att bli av med detta, har frågat en annan innan men det fick jag aldrig något svar på så jag antar att intresset inte fanns där, men sen pratade jag med P om det och då gick det fort! Från att ha dragits med kartongen sen Dec 2010 så försvann den på bara en dag! *Jippie*

Nu är det dags för Fröken Anna att börja fundera på att ta på sig ytterkläder och skor, om 10 minuter ska jag vara på jobbet och dona. Jag hinner nog plocka undan lite saker innan det är dags att gå ut genom dörren.

Ciao

13/4 - 2011



Jag har tränat idag, 5km på "monstret" blev det och det var alldeles tillräckligt, det tog 14min24sek. Efteråt insåg jag att jag ätit för dåligt och druckit för lite och blodtrycket började falla, det var bara att lägga sig ner en stund när jag pratade i telefon. Nu är jag pigg igen, har fått i mig en banan och har duschat.

Avslutade bok nummer 9 från Stockholm idag, tack och lov fick jag två böcker från min bokklubb så jag klarar mig nog iaf två dagar till, sen blir det till att börja med böckerna jag har hemma men som jag inte är speciellt intresserad av att läsa. Vissa böcker får jag en slags feber av och jag kan inte sluta, andra finns där men jag har inget "behov" av att öppna dem, men de funkar nog i krig.

Nu ska jag klä på mig och packa ihop lite gamla stekpannor och kastruller, hoppas på att bli av med dem så att man kan köpa nytt som är ordentligt och inte slitet.

Vi ses

.. .. ..



Jag hade tänkt försöka blogga om Lördagen i Stockholm idag men tiden har inte räckt till. Det får helt enkelt bli en annan dag för nu ska jag gå till sovrummet och knarka lite mer serier, jag är inne i ett serie-stim och vi får se hur länge det håller i sig.

Eftersom jag inte orkar blogga som jag tänkte så bjuder jag istället på en bild från Lördagen.

Trevlig kväll på Er.

.. .. ..

Äntligen är jag klar med biffarna och jag har tom gett mig på disken också OCH jag har hunnit dammsuga lite (har kvar sovrummet och v-rummet). Jag måste säga att biffarna smakade riktigt bra, jag kommer mao absolut göra sådana igen, tänker dock prova på att sätta ner rödbetor vid tillfälle för det låter gott.

Det ska bli spännande att se vad jag får dille på nästa gång, jag har ju gått genom vissa perioder:

Kyckling i ugnen med klyftpotatis, vitlök o.s.v.
Quornfajitas
Melanzane al forno
Enchiladas
Tonfiskröra med rödlök
Biff med Bambuskott
Stekt ris med blandat kött
Strömmingsflundra på tunnbröd med rödlök/tomat och sallad
Khaw pad med kyckling
Köttfärssås
Gulaschsoppa
Biffar


Endast framtiden kan utvisa vad näste begär kommer bli, men så länge det inte är något som är äckligt dyrt eller alldeles för onyttigt så är det nog lugnt. Kanske jag blir inspirerad av något under sommaren. På tal om sommaren så längtar jag fruktansvärt mycket efter den, det ska bli så skönt när allt är grönt och fint, blommorna blommar och alla är så glada under sommaren. Man kan sitta ute länge under kvällarna och kackla, man kan bada och njuta av livet, detta år ska jag nog försöka åka ut till Smitingen under dagen och testa vågorna när det är lite varmare än det brukar vara när vi tar oss dit ^^

Nu ska jag titta på Bachelorette som jag missade igår och sen ska jag fortsätta med mitt dammsugande också finns det en ganska stor risk att jag kommer läsa lite, jag borde ha lås på boken och att den bara är öppen ett visst antal minuter/dag så att den räcker lite längre.

12/4 - 2011

Bild från sista festen (10/4-2010) innan flyet.

Eftersom jag har fått dille på biffar som jag senast åt idag på en smörgås så måste jag göra biffar idag IGEN. Biffarna som jag och J gjorde i Lördags är slut, s-l-u-t =( och jag har mina cravings så det är bara att ställa sig och göra!

Just nu står smeten och drar sig lite, den luktar gott och vi får se om det blir lyckat, brukar inte sätta i fetaost men jag ville prova något nytt så då bestämde jag mig för att göra det samtidigt som jag river ner morötter med vitlök också, om jag misslyckas så ställer Mirage upp och äter biffar i några veckor.

Kvällen igår var väldigt lugn och jag behövde faktiskt det, att bara slappa och titta på serier kan vara som balsam för själen, jag vet  inte hur många avsnitt vi såg på igår men tiden tickade på och sen somnade jag gott och sov utan stressande drömmar för första gången på bra många dagar.

Idag ska jag nog ta det passivt också, jag vet inte om det är en förkylning på G, eller om det är våren som är intågande som gör att jag blir trött och snuvig. Jag hoppas på vården för det kan man iaf hantera, jag skulle inte orka bli förkyld igen.

Nu ska jag gå tillbaka till köket, biffarna ska stekas och jag behöver dricka vatten. Jag har kommit på mig själv med att vara riktigt dålig på att dricka, vissa dagar när jag tänker tillbaka så kommer det upp: "Ja, jag tog ju 3-4 klunkar vatten vid lunch". Fy skäms på mig, jag måste verkligen skärpa mig. Men jag antar att det är så det är när man sällan/aldrig känner hunger och törst ska det vara extremt innan jag känner.

Nåjå, vi ses senare!

Ps Om jag inte minns fel så är det idag 1år sen jag började med den mumsiga shaken, nom nom... kan nästan känna vaniljsmaken i min mun Ds.

Biffar


orkade inte fota själv så jag lånade från goggle  på sökord biffar

Mitt recept:
1dl havregryn
1dl vatten
3 ägg

4-500g Köttfärs
1st Lök
2-3 Morötter
Vitlök (efter smak)
2-3krm Svartpeppar
Fetaost (efter smak)
1,5-2tsk Salt (man får smaka av)

Vanligtvis brukar jag köra utan morötter och fetaost också brukar jag sätta lite Bisses Marinad Garlic när jag steker men variation är bra.

Jag försteker morötterna, löken och vitlöken innan jag blandar i det. Sen är det bara att gegga om i smeten och steka, jag brukar avnjuta biffarna med kokt potatis, eller klyftpotatis som jag gör i ugnen med morötter och sen sätter på lite salt och rosmarin eller citronpeppar också brukar jag göra en gräddsås till.

... ... ...



Jag överlevde gympan idag, jag kände mig seg och var inte alls i form men det gick kanon! Jag måste däremot klaga lite för jösses vad kallt det är i bassängen, vi invaderade bebispoolen för att försöka bli lite varma efteråt och sen blev det en lååååång/varm dusch och bastun.

Efter träningen handlade vi lunch på Kochs, det blev rödspätta med potatis och sås, riktigt gott. När jag ätit så kom verkligheten ikapp mig och jag blev trött, det funkar bara till en viss gräns hur mycket man orkar utan bra sömn. Jag somnade som en stock och sov i över 2 timmar.

Jag missade ett arbetspass eftersom de ringde till mig när jag var och tränade, när jag sen ringde upp när jag var hemma så hade de tagit in en annan istället som inte varit där på år och dar. Mina arbetskamrater bestämde då att de kommer förvarna mig nästa gång så att jag kan hålla mig i närheten av en telefon, jag gillar verkligen inte det nya systemet som de har "tvingat" på oss.

Nog med gnäll, nu ska jag krypa ner i sängen, passade bara på att blogga när jag smaskade på min 88a och nu har jag en god halstablett i munnen så kvällen är räddad. Ta hand om er där ute.

11/4 - 2011



Idag känner jag mig lite lätt döende, jag är så fruktansvärt trött att det är sjukt! Jag var förståndig och gick och la mig vid en vettig tid igår, somnade gjorde jag inte allt för snabbt och drömmarna har varit riktigt störande så jag har vaknat hela j*vla natten.

Idag ska jag iväg och träna, om jag kommer hålla mig flytande är en annan femma. E sitter och äter frukost, hon ser oförskämt pigg ut och hon var ändå igång längre än jag. K började snooza 7.15, jag var redo att bita av honom huvudet efter tre stycken, och sa: "Detta är den sista snoozningen du gör idag!!!", han är fortfarande i sängen.

Nu ska jag gå och se så att E blir färdig, sen ska jag försöka vakna till liv, måste hitta ett par byxor för de jag fick av syster i Aug förra året passar inte alls, synd för de har en bra längd och jag längtade efter att kunna ha dem. Aldrig är man nöjd!


10/4 - 2011



Sunday, bloody Sunday! Helgen har gått i ett rasande tempo, vem hade kunnat tro att den redan sjunger på den sista refrängen?

Fredagen var lugn, vi gjorde inte mycket under kvällen. Jag och J käkade lunch tillsammans och svamlade om både det ena och det andra och det tredje. Runt 19.00 kom E hem efter träningen och käkade, resten av kvällen slappade hon framför någon film och jag läste mest i brist på annat.

Lördagen var inte heller stressande, jag är inne på bok nummer sju nu (de jag fick av P har 3-4st olika böcker i varje) och det är underhållande, jag önskar att jag kunde läsa som en snigel, inte så snabbt m.a.o. Jag antar att man får glädjas så länge det varar. :)

Jag och J gjorde biffar till middag igår, de fick i sig stekta morötter med vitlök, riktigt smaskigt om jag får säga det själv. Vi var lite kreativa och gjorde klyftpotatis i ugnen med morötter och fetaost (sug på den du) som serverades med en gräddsås. När middagen var över så var vi relativt färdiga, efter lite kacklande återfann vi dock energin och gick iväg och hyrde filmer. J hittade en massa hon ville se så det blev 6 stycken!! Tillsammans såg vi RED.



Jag måste säga att jag verkligen gillade denna film, den var riktigt underhållande och det är aldrig helt fel när "gamla rävar" kommer tillbaka och gör en rulle tillsammans. Efter filmen var J trött och jag bestämde mig för att se en annan film som jag var tvungen att hyra som hade med en HAJ i sig, jag kan verkligen inte låta bli att hyra hajfilmer även om jag vet att de kommer vara kassa. Det är som ett beroende och jag verkligen m-å-s-t-e se dem också sitter jag och är livrädd hela filmen när de är i närheten av vatten. Hela natten har jag drömt om läskiga hajar som kommer upp genom golvet och försöker äta upp mig.

Idag är det iaf Söndag, jag och E har inte så mycket planer. Hon önskade sig pizza till middag, det kan hon la få och jag kommer äta rester - pizza är inte riktigt min grej nu för tiden, det smakar inte som det brukade och jag som var en sucker för kanterna får ju inte plats med dem som jag vill utan får äta sånt som innehåller lite annat än bara deg *suck*. Oj, jag lurades visst lite, jag och E ska titta på: "Mean Girls 2" idag, eller mot kvällen blir det nog, vi får se om den är något att se eller om det kommer vara en sån där: "Vad hette nu den där usla filmen vi såg...".

Nu ska jag titta på vampyrer, Vampire Diaries har äntligen börjat igen efter ett lååååångt uppehåll (känns iaf som att det var långt) så nu ska jag sitta och njuta av att se på Ian Somerhalder som inte är allt för motbjudande att se på!

Ciao!

Fredagen i Stockholm.


Die Dragon, die!


Nu ska jag äntligen ta mig tid att skriva om Fredagen i Stockholm. Ni kommer inte få se alla bilder på en och samma gång utan de kan nog komma att dyka upp i bloggen i framtiden också (har laddat upp några på bilddagboken).

Väska 100kr och Halsduk 29!

Fredagen bjöd inte på mycket bättre väder än Torsdagen, tappra som vi var så hoppade vi på tunnelbanan och åkte in till centrum. Där vandrade vi omkring och jag tittade och tittade och tittade i affärer. Mitt första mål var att hitta en väska och vi gick in på Åhlens, men vad tusan var det för bonusaffär, allt var svindyrt och jag vägrar betala hur mycket som helst för en väska som jag ska ha som slit och släng vid jobb och annat tjaffs. Tack och lov så hittade vi en liten affär där de hade väskor till ett rimligt prist och lite senare fyndade jag en halsduk för det massiva priset 29kr!



Ett stycke café i Gamla Stan

Efter att ha gått runt i tusen affärer och letat efter en tröja på en massa hårdrocksaffärer så promenerade vi till Gamla Stan där tittandet fortsatte. Jag har fått dille på Grädd Wienerbröd och vi letade förtvivlat på vartenda café vi passerade men vi fick inte napp! Det slutade med att vi hittade ett litet café nere i en källare där jag fick nöja mig med en kycklingwrap. Stället var riktigt mysigt men ack så kallt.


En gata passande för ett stycke SoL

När vi sedan fått fika i magen så fortsatte promenaden, vi gick runt och P visade olika saker, mitt i allt hamnade vi på Solgränd, väldigt passande om jag får säga det själv så jag tog självklart kort på stället. När vi var klar med Gamla Stan drog vi till söder för där hade de tydligen många Second Hand butiker, vi hittade en och sen var jag less och backen till den affären var inte att leka med efter så många timmar i tokholm.


Riktigt smarrig kaka

Vi satte oss på tunnelbanan tillbaka till Kista där vi tittade i lite fler affärer, jag har fått dille på Cheesecake som jag tidigare ätit EN gång i mitt liv, vi hittad ett ställe där de hade just sådana och självklart var jag tvungen att smaka. Den var RIKTIGT god och jag var lite irriterad att jag inte kunde få i mig hela *vilket I-lands problem*.


Från Stockhome

I Kista hittade jag lite andra småsaker så som plåster med cupcakes på och lite roliga kort och det är ju aldrig fel. P handlade lite burkar och annat smått och gott på samma ställe, fick honom att köpa en ordentlig pensel till köket, finns inget bättre än de som är gjorda av plast med "plast-strån". Under tiden i Kista Gallerian så letade jag efter ett par skor, när vi hade gett upp så säger P: "Där är en till skoaffär" och vi går in, Anna hittar ett par skor som hon vill ha, tyvärr fanns det inte i min storlek där (om jag inte ville ha bruna (mörka el ljusa), damen i affären var dock trevlig och ringde in till affärerna inne i stan och kollade om de hade min storlek i svart och bokade ett par! Vi gick hem till P och han var snäll (eller galen) och åkte in till stan och hämtade skorna till mig och jag som skulle vila fossingarna diskade. Efter en timme kommer han tillbaka och har även med sig mat från Spanjoren som vi delade på.


299kr / Cubus

När vi ätit bestämde vi oss för att vi skulle se på Bio också (varför vila när man är i storstan?), sagt och gjort, P bokade två biljetter till I'am Nr 4, Vi gick ner så vi hade gott om tid innan Bion började så jag hann med att köpa ett stycke jacka också. P tyckte jag skulle ta en ljus, men med katter hemma (varav en är svart) och en hund som tycker om att klättra på en när man är ute och går så är det inte aktuellt. Efter filmen var jag ganska kraschad och somnade framför en film i P's soffa.

Jag har säkert missat en massa som vi har gjort men eftersom jag var så smart och inte orkade skriva direkt så hinner saker flyta ihop. Btw, filmen var helt ok och bion hade gigantiska stolar, jag kände mig som världens minsta när jag satt där, däremot har de mjukare stolar hemma i Härnösand.

Nu tänker jag avsluta detta orbajsande med en bild, vem tusan var det som kom med idén att de skulle dra upp masker på väggarna som ser hemska ut? Jag tycker den ser riktigt läskig ut, så det så.

 


7/ 4 - 2011



Jag gillar de olika programmen som finns i mobilen, man kan göra mycket roligt, just nu är min grej den antika varianten! Jag brukar inte gilla att le på kort men när man kan dona så det ser helt knasigt ut så är det helt ok att le!

Nu ska jag fortsätta att städa, har haft världens nysattacker så jag tog en liten paus, jag lyckades dock bara komma upp till 8, inte 10 som är det ultimata! ;) och JA, ni ska få höra om det resterande av min tur i Stockholm, det kommer, be patient!



Quornwraps!

400g Quorn
1 Påse Fajitaskrydda
1 Gul Paprika
1 Lök (gul)
1dl Vatten
1 ask körsbärstomater
Tacowraps - jag brukar köra med den som har örter och vitlök men det är en smaksak.

Hacka paprikan och löken och stek lite lätt i stekpannan, tillsätt quorn och stek på tills det mjuknat lite. Häll i vattnet och kryddan och körsbärstomaterna (delade på mitten) och låt stå på plattan till tomaterna ser ok ut.

Under tiden du steker quorn så koka bulgur på sidan om enligt receptet som står på baksidan av paketet.


båda dessa funkar kanon
2dl creme fraiche
3msk pesto rosso (den röda - tomater och basilika)

Rör ihop till en gegga.

Sedan äter du wrapsen med hackad isbergssallad, bulgur, quorn också toppar du på med pestoröran, riktigt gott och enkelt.

Torsdagen i Stockholm



Vad tusan hände med det vackra väder som jag hade hoppats på? I Stockholm var det absolut inte soligt och varmt, vårjackan släng dig i väggen säger jag bara!

Jag och Fröken J tog oss till bussen vid en riktigt okristlig tid, vi lyckades komma dit i tid och fick en busschaufför som var både trevlig och snygg, inget att klaga över! Tyvärr så gick han av i Gnarp (vem fan vill bo där?) så då hade vi inte någon trevlig chaufför att titta på under resten av resan!

Efter kl 12.00 stannade bussen i Tokholm och vi fick äntligen rasta våra ömma rumpor och där kom herr P smygandes fram till oss! Sen började den långa resan till slutdestinationen! Väl framme packade jag upp och började stöka om lite hemma hos P!

När vi hade slappat lite (tittade på nya Resident Evil) och väntat på att min mor skulle komma hem så att jag kunde få ett recept så gick vi och handlade till middagarna som vi skulle göra - "Skulle" göra!!!!! Vi gick på Ica och jag hittade allt, världen är liten så vi stötte på en annan "wow-are" som även jag spelat med, inte illa pinkat. När vi fått tag på middagsmaten så fortsatte min jakt efter gräddwienerbröd (som INGEN jävla affär/konditori hade) så jag nöjde mig med att köpa till chokladpudding, inte lika gott men helt ok.



Under promenaden genom gallerian från mataffären hann jag se en massa affärer som jag kikade in i och när vi kom ut från stället så hade jag med mig en morgonrock. Den är inte världens snyggaste men den är riktigt jävla skön, då set så! Någon dag kanske jag orkar ta en vettig bild på den också, men denna får allt bra duga, man ser ut som en liten polkagris som nöffar omkring när man har på sig den.



Sen hände det inte så mycket mer under just Torsdagen, vi åt middag som var riktigt god, jag skalade bort lite hud från min tumme med rakhyveln och somnade gott framför tv'n. P hade inte roliga plåster hemma så på Fredagen shoppade jag denna lilla söta burk, klart det gör mindre ont om man har en cupcake på fingret? :o



Hemma igen!

Jag ska försöka blogga vid tillfälle om tiden i Stockholm, jag kommer dela upp det i ett inlägg för varje dag, eller Söndagen behöver jag nog inte blogga om för den bestod mest av en öm rumpa och en trött Anna! Idag är jag alldeles för trött i kroppen för att sitta och blogga ett längre inlägg + att jag måste föra över bilderna från kameran till datorn innan jag sätter mig och skriver!

Ni får helt enkelt nöja er med detta: Jag hade en riktigt bra helg i Stockholm och jag hade lätt kunnat stanna kvar lite längre, nu har jag äntligen hunnit gå runt och se lite saker och sen en utgång i Stockholm var inte helt fel för drinkarna rockade. Utöver det "hoppade" jag upp på vågen idag och såg att jag tappat 1,5kg under min tid där nere, inte illa pinkat ;)

Stay tuned!

RSS 2.0