Sista dagen som 30..

 



Sista rycket på jobbet för detta år, natten har varit horribel! Jag började vakna just efter 00.30 och insåg att det inte var morgon och att jag bara sovit i 2 timmar, resten av natten har jag vaknat varannan timme och varit riktigt pigg och alert. När min klocka sen ringde just innan 6.00 då var jag döende, jag ville inget annat än att kasta ut telefonen genom fönstret och fortsätta att sova *suck*

Jag ska inte klaga egentligen, det finns de som kommer jobba hela Julen, men själv är jag ju ledig och får njuta av att spendera tid med underbara människor som jag älskar. Jag har kvar mindre än två timmar att jobba för min underbara kollega (en av dem) skulle ju skicka hem mig kl 8.00 istället för 10.00. Jag är så glad att jag jobbar där jag jobbar, kollegorna är fantastiska och chefen är också riktigt bra.

Iallafall, klockan 8.00 ska jag promenera iväg till Etage för att hämta ut en blomma, det ska bli spännande att se hur den ser ut, men jag litar på A, hon är furktansvrät duktig när det kommer till blommor och har alltid gjort något som passar mig väldigt bra och som jag verkligen diggar när jag bett henne. Jag är oftast väldigt dålig på att säga vad jag vill ha när det kommer till blommor men när jag sen väl ser det så vet jag (inte den lättaste kunden). Efter Etage ska jag hoppa in i duschen och sen finns det en "liten" risk att jag kommer däcka på soffan en stund.

Imorgon fyller jag år, hur roligt är inte det? Inte speciellt roligt om ni frågar mig, jag har inte varit speciellt brydd om mina födelsedagar på en herrans massa år och ingen är gladare än jag när folk glömmer bort att jag fyller år. Jag tycker själv att det är en dag som är väldigt svåt att glömma men jag har flera gånger fått erfara att det inte är så lätt att komma ihåg om någon fyller år på julafton, även om man sitter och äter värsta tårtan då och ser hur den som fyller år får paket. Jag själv skulle ana ugglor i mossen om jag fick äta tårta på julafton och lyssna på när folk sjunger "ja må han leva", men det kanske bara är jag?

Om jag fick en krona för varje gång någon har frågat mig hur det känns/om det inte är konstigt att fylla år på julafton, då skulle jag vara rik! Mitt standard svar är: "Jag har aldrig fyllt år någon annan dag så jag kan inte direkt uttala mig om det. För mig känns det ju naturligt att fylla år den dagen (vore konstigt efter snart 31år) och jag är uppväxt med att inte kunna ha barnkalas/kalas med mina vänner på min födelsedag utan jag har alltid fått fira en annan dag utöver med släkten som självklart har kommit till mig på julafton. Så VISST, det skulle nog vara roligt att kunna få fira sin födelsedag tillsammans med vänner men man får inte alltid som man vill.

Nu ska jag gå och dricka en kopp med te innan jag somnar, jag hoppas att alla får en trevlig Fredag och att ni (som är lika söliga som mig) som inte hunnit köpa klart alla julklappar får en smärtfri tur till affärerna idag med resten av alla som är ute i sista minuten. Eftersom jag fyller år imorgon så bjuder jag på en bild på mig själv från i Sep då min väninna M hade spacklat (undra när jag ska lära mig att sminka mig) och ordnat till mig.


Tre dagar kvar...

  Goa vännen som jag får träffa imorrn <3

 

 

 Sista rycket på jobbet nu, dagen har gått relativt fort, jag har mycket att göra och det känns bra för då kommer tiden gå ännu fortare. Jag har hunnit städa hemma hos en, tvättat två maskiner, lagat middag och ordnat separata lunchlådor med olika maträtter i också har jag plockat och donat. Vid 15:30 ska jag köra två till maskiner och sen efter 19.00 har jag ytterligare två som ska göras, tänkte överraska hon som jobbar dagen imorgon med att ha tvättat upp all tvätt så att hon inte behöver göra det imorgon vilket man normalt gör på en Fredag.

Utöver allt jobb här så har jag hunnit en sväng på stan och handlade lite julklappar så att jag bara behöver hämta blomman imorgon och inte behöver springa runt mer än nödvändigt på stan här i Härnösand. Detta innebär att jag när jag kommer hem imorgon med gott samvete kan hoppa in i duschen och raka benen och bara njuta av värmen från vattnet. Jag som alltid har varit riktigt snabb i duschen har kommit på mig själv med att stå kvar längre och längre tid inne i duschen, var ska det sluta?!

Nu ska jag gå och koka mig en kopp med te och sjunka ner i soffan en stund innan jobbet fortsätter igen, det kommer lunka på i en snabb takt under dagen/kvällen eftersom jag jobbar som "två" personer mellan 15-17.00 idag (så går det när man behöver vara ledig en dag och får byta).

 



Jag hoppas att alla har en trevlig Torsdag och att ni inte är allt för stressade inför Julen, njut av vardagen och ta hand om Er och era kära. Gumman, snart ses vi, snart är sista krysset gjort i kalendern för detta år och snart får jag en ny siffra bakom 3:an i min ålder *ack ack*


Sex dagar kvar...

När man sitter på jobbet får man ta vad man har, därför bjuder jag på en bild från Sep.

Nu är det Måndag och veckan har äntligen börjat, jag kryssar i mitt sinne av dag för dag och efter idag är det bara två dagar och en natt kvar att jobba innan ledigheten. Jag har hunnit vara dukitg och pratat med min ena chef idag OCH lönekontoret för att se om jag hinner få pengarna för fosterhemsgrejen denna månad. Det är nämligen så att de har ett brytdatum den 9:e varje månad och jag kunde inte lämna in mina papper förrän den 12.e på morgonen iom att tjejen var hos oss till det datumet. Tack och lov hade hon hunnit lägga in det så det kommer utbetalas med resten av min lön den 23:e Dec *glad*

Jag har hunnit sitta och skapat en liten "shopping list" i mitt huvud nu inför Fredagen så att det ska gå smärtfritt, annars kommer jag springa runt som en höna utan huvud och inte veta vad jag ska göra. Detta kommer vara första gången någonsin som jag går omkring och handlar den 23:e Dec, jag brukar normalt vara färdig men detta år har jag verkligen dragit ut på det, hoppas de vill slå in paket åt mig på affären för annars måste jag ta med julpapper och slå in det "i smyg" när ingen ser på.

Anyway, ska fortsätta att jobba lite så att tiden springer iväg ännu fortare. Jag hoppas att alla får en mysig Måndag.

4:e Advent

 

God Morgon mina sköna bönor, eller god lunch kanske man kan kalla det. Helgen har gått i ett rasande tempo, det känns som att jag har missat något för först var det Fredag och mitt i allt så står det att det är Söndag i kalendern och den 4:e Advent. Jag ska dock inte klaga, det innebär att det är ännu färre dagar kvar innan jag åker upp till mina nära och kära, så som jag längtar efter dem <3.

 


I Fredags var det en relativt lugn kväll här hemma hos oss, jag fick nattgäster, både S och T sov över här. S hade varit på julbord och jag och T skulle ta en lugn filmkväll med lite chips/dipp/julmust också drack T lite whiskey och jag smuttade på en drink med bacardi raz, hallon och 7-up. Vi tittade på Unknown som faktiskt var bra, jag gillar Liam, han är en duktig på sitt yrke. När filmen var slut så gick vi ut en sväng på Svenssons och pratade med lite folk vi träffade och bara "var".

 

 

Kvällen/natten avslutades på soffan tillsammans med Nilecity 105,6, jösses vad jag skrattade så jag höll på att dö. Vilka minnen som åkte över mig, jag kunde höra M som att det var igår när han stod i duschen också kläckte han ur sig: "Apapapapap, nu fick jag vatten på mitt kuvert" och sen L och hans eviga: "Anna, Anna, släpp in mig Anna, jag förfryser osten.....".

 


I Lördags tog vi det passivt alla fyra (S,T,Moí och K), vi mös mest runt och jag och T spelade lite 8-bitars spel på Wii't, Vi hann med att spela Super Mario 3, 2 och lite Zelda, jag blev mest frustrerad för kontrollen var alldeles för "avancerad" med alla knappar så jag klickade fel mest hela tiden - note to self, köp en dosa som är som de som var till 8-bitars eller liknande. Men det blev som en liten tur tillbaka till barndomen där också, mysigt med Nintendo och jag ska nog köpa hem lite mer spel som man kan spela.

 

Äppelpajs-shot med lite mkt kanel.

 

Mot kvällen bar det av till H och E på middag och där var det många goda vänner samlade *mysigt*. Vi blev bjudna på bakad potatis med olika röror: Fetaost/rödlöd/dill/creme fraiche, ädelost/grädde, keso med en massa goda saker i och en röra som hade purjolök,paprika och lite annat smått och gott. Utöver det var det även västerbottenspaj, sallad och dryck av alla de slag, gissa om jag önskade att jag hade kunnat äta mer än de 1,5dl som min magsäck har plats för!!

 

 

Cupcakes med saffran

 

A hade tagit med sig cupcakes och gissa om jag var överlycklig, de smakade underbart, det är nästan så att jag måste flytta in till henne och Dl så att hon kan feeda mig med sitt underbara fika! De är verkligen livsfarliga, hon hade råkats räknat fel så det blev en över och den "råkades" slinka ner i min mage! ;) Jag tycker att  A ska starta ett litet bageri för hon skulle tjäna grymma pengar på sitt mumsiga fika, vem kan motstå det? Jag som normalt inte är en fika människa har blivit hooked!

 

Efter maten drog jag hem och tog det lugnt i några timmar, lite sömn tog ut sin rätt och sen åke jag tillbaka till festen där alla var på topp. Jag blev bjuden på lite shots och sen drog vi ut på Bittens. Min favorit bartender gjorde en snaps till mig som var så fruktansvärt god, måste fråga henne vid tillfälle vad som var i den för den smakade mest som en fruktig alkholfri drink i miniformat. På krogen träffade jag lite folk jag känner, bla en gammal arbetskollega som inte jobbar kvar där jag är, jag saknar verkligen att arbeta med honom för han är riktigt rolig, vem vet, kanske jag får söka som vikarie där han jobbar nu så vi får "busa" runt på jobbet tillsammans igen.

 

Men men, jag ska inte sitta och tråka ut er här med en wall of text utan jag ska fortsätta att umgås med mitt främmande som har bott hos mig hela helgen. Ta hand om Er och njut av de sista dagarna innan julstressen kommer igång med all julmat som ska ordnas och de sista julklapparna som man sparat på in i det sista.


Torsdag!

 


Det har varit en riktigt låååång natt måste jag säga, jag har vridit på mig som en mask på en krok större delen av natten, antalet gånger som jag har tittat på klockan går inte att räkna på två händer. Jag vet inte vad det är med min höft men det är som att den låser sig när jag ligger på mage/sida nu för tiden - om jag inte sover hemma i lägenheten. Det finns inget värre än att vakna och knappt kunna röra sig och veta att det kommer göra ont tills jag snurrar över på rygg och jag HATAR att sova på rygg. Nåjå, det ordnar sig säkert med allt sånt, it can't hurt all the time!

Jag blev ganska glad när jag tittade på termometern imorse på jobbet och såg att det var + grader ute, missförstå mig rätt, jag tycker om när det finns snö o.s.v. men när vi inte har snö så klagar jag inte på lite +, iaf inte när jag kommer befinna mig utomhus. Idag jobbar jag till kl 17 och har laddat upp med julmusik på stereon på jobbet så att jag ska komma in i julstämning.

Förresten, mitt vikariat har blivit förlängt till in i Jan nu *jippie* och mina kollegor säger att de inte tvivlar på att det kommer bli förlängt ännu längre så jag är glad och nöjd. Samtidigt så hoppas jag på det nya jobbet som jag har sökt men det borde inte krocka med detta jobb (om jag inte har otur någon vecka att jag slutar på ett ställe kl 8 och ska vara på det andra kl 8). Vi får se hur det går helt enkelt, den som lever får se! Förlängningen av jobb innebär iallafall att jag inte kommer stanna i Norrbotten riktigt lika länge som jag hoppats på men det kommer fler tillfällen (hoppas jag).

 


Tiden nu innan Jul kommer vara full av fart känns det som, jag kommer jobba intensivt (så går det när man byter pass så man blir långledig) nästa vecka fram till ledigheten under Jul/Nyår. Resten av denna vecka kommer vara full av jobb imorgon (med I) och sen eventuellt en sväng upp till S och hälsa på, fest/middag på Lördag och sen ska jag till S på Söndag. Det är iof ganska skönt att vara "busy" för då blir det snabbt den 23:e och då ska jag hinna med lite saker:

  • Ordna en jul/nyårsblomma till morsan.

  • Handla X till X i Härnösand och hitta en present till världens bästa syster.

  • Försöka hitta en Jul/Nyårs outfit i Birsta

  • Leka med A,S, E och T i Birsta.

  • In på MM och se om jag hittar en Julklapp och hitta något till P och A.


    Sen ska jag säkert göra en massa andra saker också, men det kan endast tiden utvisa. Nu tänkte jag gå och arbeta lite så att dagen får komma igång lite till, har inte gjort så mycket nu på morgonen och då var jag uppe vid 5.30!




Bloggande

Julmys på jobbet

Jag är inte världens bästa på att blogga just nu på detta ställe, men den tiden kommer mina vänner. Självklart kommer jag inte låta en blogg jag har haft igång i så många år försvinna, har plockat bort den andra bloggen som jag skapade under sommaren, det finns inget behov att ha en sådan, den skapade jag av ren ilska och frustration men jag har inte känt för att blogga där.

Iallafall så är allt bra, jag lever och andas. Idag ska jag iväg på en julmarknad med E,T och lite vänner, sen ska vi iväg och äta julgröt hemma hos S, det ska bli riktigt mysigt. Jag har aldrig besökt julmarknaden på Murberget tidigare så det ska bli riktigt roligt att se den.

Snart är det Jul och jag ska nog börja fundera på vad jag ska packa i min väska som jag förövrigt måste komma ihåg att ta hem från S (hon lånade den när hon var i Stockholm för någon vecka sedan). Jag ska även fundera på de sista julklapparna som ska inhandlas den 23:e, jag måste komma på vad jag ska köpa till A och P också ska jag gå och smyghandla något till T (får hoppas att han inte läser denna blogg också ;) ).



Julmys hemma

Men men, nu ska jag ta och krypa ner i sängen och titta på Criminal Minds innan dagen börjar på allvar, gick bara upp tidigare för att äta frukost och fastnade vid datorn. Fast innan jag avslutar helt så måste jag bara säga att mitt sista återbesök till specialisten i Juni var bra, jag är nu HELT fri från PCOS-symtom, mina hormonprover är för första gången på nästan 11år helt normala och specialisten sa med ett leende att hon nu inte ser något problem med att jag ska kunna få barn på naturlig väg.

Ta hand om varandra.


Locobase Repair!

Jag deltar i kampanjen med Locobase Repair via Buzzador, jag måste säga att salvan är riktigt behaglig, speciellt jag som brukar få problem vid öronen p.g.a. torrhud/exsem och den hjälper verkligen, jag kan varmt rekommendera denna :)

Om Locobase Repair

I första hand avsedd för:
- torr, fnasig eller sprucken hud på händer, fötter, ben, armar och övriga kroppen.
- förebyggande behandling för dig som utsätter din hud för stora påfrestningar.
- komplettering och uppföljning till behandling av eksem med kortisonsalvor

Huden tillförs fett som det normalt skulle ta flera dagar för huden att själv framställa . Normalt räcker det med en insmörjning per dygn.

Innehåller varken parfym, konserveringsmedel eller färgämnen. Fetthalt 60 %.

RSS 2.0