28/2 - 2011


Jag är trött som ett as, hela natten har jag vridigt mig runt och febern har rasat genom kroppen, samtidigt som jag har legat där och känt mig som att jag brinner upp och sen fryser ihjäl så har min hals gjort ont som fan också har jag hostat slem som aldrig förr, jag trodde aldrig natten skulle ta slut och jag trodde aldrig att jag skulle få sova en liten stund. Det enda positiva med att ha feber är att jag inte behöver lägga mig med iskalla fötter, händer och näsa.

Idag kröp (kändes som det) jag till apoteket, huvude snurrade och jag svettades som en gris, fick tag i lite Strepsil och Bafucintabletter också handlade jag Panodil Zapp eftersom jag kan äta dem, nu har jag tagit två tabletter och sitter och äter kycklingsoppa, hoppas på att febern kommer komma under kontroll, det kommer bli en väldigt lugn dag mao.


27/2 - 2011


Det räcker inte med att jag har varit förkyld i x-antal veckor redan, nej nu jävlar har min hals svullnat igen totalt, jag kan inte svälja och matlusten lyser med sin frånvaro och det känns i kroppen att jag verkligen inte äter som jag ska. Det enda jag egentligen får i mig utan problem är té med honung i, då får jag en liten stund av lindring, mitt huvud värker till och från, jag känner mig het/kall om vart annat från att svettas till att sitta med gåshud över hela kroppen, det är underbart. Jag vaknade vid kl 7 av att jag hostade upp en gigantisk klump med slem, mmmmm, imorgon blir det till att gå på apoteket och se vad jag kan hitta som kan lindra, måste bara se upp får sånt jag inte får äta för läkaren. Jag hoppas verkligen att det kommer lugna sig lite imorgon för jag ska jobba större delen av veckan och då är det ganska bra om jag inte har ont hit och dit och mår illa åt höger och vänster för att jag inte kan äta.

Kvällen min kommer spenderas i sängen, jag ska leta upp en riktigt varm filt och sen ska jag bara ligga där och se på serier ev läsa lite om jag orkar fokusera mig så mycket, det krävs lite mer av hjärnan att läsa en bok än att bara titta på tv. Jag hoppas att ni mår bättre än vad jag gör, hade det inte varit för att min förkylning bestämde sig för att gå in i en värre fas så hade jag inte kunnat klaga på helgen, nu har jag mest vilat bort den också hade vi främmande, kvällen var trevlig men jag blev fort trött så alla gick hem klockan 2 (brukar aldrig ske).

Nåjå, trevlig kväll på er.

24/2 - 2011

"Före du uttalar dig om mig - ska du känna mig.
Före du uttalar dig om mitt sätt - ska du veta något om det.
Före du uttalar dig om mina vänner - ska du känna dem.
Före du uttalar dig om mitt liv - ska du leva det.
Före du uttalar dig om något - ska du titta till din egen dörr!"

Vad roligt det är att betala räkningar, jag sitter med ett stort leende varje månad när det är dags att göra det, tänk om man bara kunde få EN månad utan en enda räkning. Att man inte uppskattade att bo hemma hos mamma och pappa mer, man behövde inte oroa sig över någonting, det fanns mat på bordet och i kylen, inga räkningar så långt ögat kunde se, jag hoppas att de som fortfarande bor hemma tar sig tid att uppskatta hur bra de har det och att de då ger lite tillbaka med att hjälpa till med det de kan så som städning och matlagning, tvätt o.s.v.

Nu över till någonting som är bra mycket mer roligt, det är bokrea på G här i stan och jag känner hur det kliar i fingrarna, jag ÄLSKAR bokrean och kommer förmodligen komma hem med bra mycket mer böcker än planerat, men vad kan jag säga? Jag älskar böcker! Vi får se hur mycket jag hittar, K ska komma med så om jag har tur kanske han betalar alla böcker? :o

Vattenkokaren är nu tyst så jag ska gå till köket och hämta mig en kopp med té och sen ska jag njuta av att jag har registrerat alla räkningar och har "klarat" mig denna månad också, sen ska jag föra över lite pengar på mitt sparkonto och känna mig duktig. Jag hoppas att alla får en trevlig dag.

23/2 - 2011


Min snuva är fortfarande kvar, det börjar bli lite irriterande nu, men det är bara att bita ihop och le! Snart är det helg igen och jag längtar efter min cheesecake och blåbärskakan med choklad. Först ska jag bara överleva att jobba en kväll, får se om vi hinner med att spela lite biljard och fia ikväll :) Förresten, om ni är i Härnösand så har de mat på Trädgårn ikväll, det kan vara allt från tacos till pizza som de bjuder på och det brukar kosta ca 20kr.

Igår var jag och K till Coop, det blev lite mer än planerat (som redan det var nog) så när jag gick hem så gick jag nästan på knä. Det var fruktansvärt kallt ute också, trots täckbyxor, tjocktröja, halsduk osv så var jag frusen. Det var dock värt det för nu har vi en massa toaletpapper (5pkt-100kr), kattmat, duschgrejer, kryddor, ost, köttfärs, korv och lite annat smått och gott.

Ojdå, mitt i bloggandet ringer det från jobbet och bokar upp mig lite mer dagar, inte illa pinkat, nu flyter det på helt ok med jobb trots att denna period brukar vara lite mindre hektisk än de andra. Det ska bli roligt att introducera till K att han får skicka E till skolan nästa gång hon kommer för jag kommer jobba Söndag-Måndag under natten. Jag får säga som A alltid säger till mig: "Det ordnar sig alltid, sluta oroa dig" och det ser ut som att det gör det! :)

Nu ska Fröken Anna ta och hälla upp en kopp med té, champagne/fläder står på min meny idag (ovanligt) och sen ska jag slappa lite!

21/2 - 2011

Är det bara jag som blir spyless på vissa människor? Jag fullkomligt avskyr folk som tror att allt man skriver handlar om dem, säger man något så måste det vara riktat till dem även om det absolut inte är det. Just nu är det en person som verkligen går mig på nerverna, hon trippar där som en liten prinsessa och tycker att hon aldrig gör någonting fel och att om det är något bajs så är det alla andra som är omogna och idioter, men vet du vad fröken? Du är inte så jävla vuxen som du tror och du ska inte tro att folk inte vet vad du håller på med, du kan spela fin och snäll när inte han ser på men det är många som har sett din riktiga sida, jag hoppas bara att skygglapparna försvinner innan du förstör en till människa. Sådana som dig gör mig spyfärdig. Det roliga med denna människa är att hon är överallt och gnäller om jag skriver någonting och då handlar det till 99% absolut inte om henne, jag har bättre saker för mig än att sitta och skriva saker riktat till henne 24-7, vissa av oss har ett liv. Men här får du ord till dig trots att du inte förstår det, men känner jag dig rätt kommer du använda google translate. /Gnällmode OFF

Nu är jag klar för idag i bloggen, behövde bara lufta mig lite.

Redo för sommaren? :o



Idag kom lite kläder inför sommaren, jag chansade på denna sommarklänning sorlek 38-40 och den satt riktigt bra så jag är nöjd och glad! Byxorna som kom och linnet var också bra, även den lila tröjan! Någon dag ska jag bli bra på att ta kort på kläder men just nu har jag inget ställe att hänga upp skiten också ser allt förjävligt ut när man väl gör det. Tog en sväng förbi Team Sportia och shoppade ett par byxor till mig också fick K ett par, sen hade de även t-shirts billigt och hon lurade på mig i storlek S, de satt lite väl stramt över tuttarna men utöver det helt ok, nåjå, det ordnar sig nog om någon månad eller så.. kontentan är att jag iaf har lite roligt i garderoben nu som jag kan strossa omkring i när jag leker hemmafru!

Nu ska jag gå tillbaka till köket och se om min soppa börjar bli klar, har provat ett recept som jag hittade i en tidning när jag jobbade och självklart var jag tvungen att prova, jag hoppas på att den kommer smaka toppen men man vet aldrig hur det blir.

Que sera, sera.

17/2 - 2011

Torsdag, kul att veckan har gått så snabbt. Idag står fisksoppa på schemat också ska jag ta och tvätta lite. Jag fick hem fyra böcker med posten idag så nu har jag iaf lite som kan underhålla mig i några dagar (max4 om jag gör som jag gjort den senaste tiden).

Under helgen kommer nog E förbi, vi ska göra quornwraps, måste bara komma ihåg att ringa mamma och fråga om receptet för jag tror jag har slarvat bort det, kommer iof ihåg allt som är i det utöver såsen som man har på sidan. Det kan hända att vi kommer baka något gott från tidningen (se bild ovanför) som jag köpte igår, det fanns otroligt många goda recept i den. Sen får vi se om I kommer hit på Lördag som vi pratade om eller om det blir så att hon ska åka ner till sin pappa denna helg också, måste ta och ringa hennes mamma ikväll och dubbelkolla så att det inte blir något missförstånd.

Annars knallar det på, jag går från besviken till fruktansvärt arg och jag bara kokar över av känslan av att vilja hämnas, men jag ska vara bättre än det och inte göra det. Om jag bara kunde säga vad jag tycker, tänk vad lätt livet hade varit då, nu måste jag istället le och vara trevlig hela tiden och det gör mig galen. Nåjå, den dagen kommer nog komma då jag kan hugga och jag kan redan nu känna hur skönt det kommer bli!

16/2 - 2011


Nu sitter jag här med min gulaschsoppa och njuter av tystnaden i lägenheten, utanför är det också tyst, inga plogbilar ingenting som stör lugnet och jag känner mig glad. Ibland är tystnad exakt det jag behöver och vill ha, tyvärr är det allt för sällan man får det. Jag är egentligen inte speciellt social av mig i det långa loppet, jag har mitt behov av att vara ensam och när jag sedan umgås så får jag ladda upp batterierna igen till nästa gång, men ärligt talat då jag trivs bäst är när jag har lugnet runt omkring mig och en bok i mina händer.

Idag tänkte jag jobba lite och efter det ska jag försöka titta på någon serie, K ska umgås med H så jag tänker hålla mig i bakgrunden så de får ha "föräldrafritt". Jag tror att jag och Läckberg kommer ha en trevlig kväll tillsammans minsann och det är inte något att klaga över.

Men men, ska fortsättta med min soppa innan den blir kall och sen ska jag leta fram lite kläder som jag kan ha på mig under dagen. Vi ses när vi ses.

15/2 - 2011


Jag hoppas att alla hade en bra dag igår, min var helt ok, soppan smakade fruktansvärt gott och sen på kvällen åt jag ett vaniljhjärta som smakade mumsigt. Kvällen avslutades med två avsnitt från en serie och sen somnade jag som en stock, hela natten hade jag underbara drömmar så jag var i det hela glad att jag inte skulle behöva kliva upp länge (nu för tiden är jag alltid medveten om att det är en dröm - tack och lov) men tror ni inte att jag hade glömt att stänga av larmet på mobilen som jag hade när jag jobbade natt, kl 6.00 sätter den igång och ringer och drömmen försvann med ett pooff.

Dagen har varit seg, jag är fortfarande inte i form i kroppen vilket gör att mitt humör tryter mer än det brukar göra, samtidigt är det skönt att bara släppa på tyglarna ibland....

Fick mig iaf lite sömn och en stund med Läckbergs 7:e bok, nu sitter jag och ordnar ihop så att serierna börjar komma till mig igen så att veckan kommer vara räddad. Imorgon är det jobb med I, ska se om jag inte kan vinna i biljard denna gång också måste jag komma ihåg att ta med lite dineros så att jag kan fika.

Nu ska jag plocka bort lite saker och koka mig en stor kopp med té, sen kan kvällen börja och jag hoppas för allas skull att det kommer vara en lugn kväll för under ytan bubblar det fortfarande, ni har blivit varnade.

Will you be my valentine?


Då var det den 14:e Feb (igen), tiden går fort, känns som att det nyss var det. Detta är en dag som jag inte dirket brukar ägna åt romantik, kanske är jag helt enkelt inte en romantisk person eller så känns det värdelöst att det är en dag som är tillägnad just romantik, man ska väl inte behöva en speciell dag för att vara romantisk om man nu är romantisk? Det är ungefär som folk som säger: "Jag älskar dig" flera gånger om dagen, för mig innebär det tillslut att ordet tappar sin betydelse, visst man kan säga det men det är ungefär som folk som säger förlåt hela tiden också, efter ett tag så känns det bara som ett ord som kommer ut men det fyller ingen funktion för mig.

Idag har jag inte planerat in så mycket, jag har jobbat och känner mig därför lite snurrig i bollen, sov uselt under natten och känner mig bara trött och seg och har inte direkt någon "drift" att göra någonting idag. Jag ska göra soppa till middag och försöka ta dagen som den kommer, Que sera, sera.

Jag hoppas att ni andra får en trevlig dag och att den ger er det ni behöver en dag som denna, <3.

Red or Dead!



Red or Dead - bild lånad från google.

Idag när jag och E tittade på filmen så dök tanken upp i mitt huvud att jag vill göra något åt mitt tråkiga hår, efter operationen har jag tappat otroligt mycket och lockarna har försvunnit -Ja, ni läste rätt de är borta (95% iaf) så nu behöver jag inte alls platta ut mitt hår (lika glad för det är jag). Jag hoppas dock att jag kommer sluta tappa hår snart eller att det lugnar sig, har dock läst att det är en vanlig bieffekt och att det brukar sluta upp efter ett tag. Iaf, när filmen var klar gick jag och E till affären och jag shoppade denna röda färg, jag kommer nog inte lägga ut en bild på hur det blir som (man vet dock aldrig) men ni som känner mig kommer inte missa det (om ni inte är av manligt kön som tenderar att missa allt).

Jag och E har hunnit vara på bolaget idag och jag köpte hem en Asti för första gången på en herrans massa år, fyndade även en Minttu - Lakrists som ska provas imorgon när vi får främmande. Efter bolaget gick vi på Rutiga Duken och åt lunch, jag köpte en Provencale?bröd med fetaost och tomater i, riktigt mumsigt. När lunchen var avklarad gick vi hem till mig och kokade lite té och kikade på filmen, allt om allt så har dagen varit riktigt bra!

Just nu sitter jag och väntar på att färgningen ska vara klar så att jag kan skölja ur den och sen ska jag fortsätta att plocka ihop lite här, har hunnit dammsuga (allt utom sovrummet) och har tömt diskmaskinen! Det innebär att jag ska fylla en ny maskin, torka bänkarna och svabba lite, sovrummet får vänta till imorgon.

Oj, nu plingade klockan att det är dags att skölja ur håret, vi ses.

11/2 - 2011


Nyx och Lova in action


Sitter här och väntar på att E ska komma förbi, planen är att titta på film också är det en ganska stor risk att det blir lite té också. Egentligen borde jag städa lite när jag väntar så jag tror att jag ska göra det, så istället för att bjuda på en massa text så får ni lite bilder från igår när (o)djuren lekte på klöspålen, de är såå söta när de håller på och donar och det är ytterst sällan jag får chansen att fota dem när det väl sker.

Vi ses lite senare (om jag har tid) så ta hand om er sötnosar.


Lova älskar att gömma sig i lådan och sen hoppa upp o bita Nyx i svansen



En trött Nyx när leken är klar


Lova när de har lekt klart!

10/2 - 2011


En färgklick behövs ibland när man är ute och mitt lååånga linner ser ut som en klänning!!

Jag är bra på att skriva här, inte första gången jag skriver det och inte den sista gången, verkar vara det enda jag får ur mig här nu för tiden! Under veckan har jag hunnit prata med en chef för att få lite papper (igen) också har jag jobbat med I i några timmar igår, utöver det har jag bara tvättat och städat lite.

MEN snart är det helg och det känns bra, imorgon kommer E hit och tittar på film med mig och sen på Lördag blir det lite galej för att sedan avslutas med jobb på Söndag-Måndag. Jag tror att det kommer bli en bra helg, det brukar bli det när vännerna tittar förbi och livar upp stämningen!

Utöver det är det lite jobb på kalendern då och då, tyvärr samlas det oftas på helgerna (en av dagarna) så man kan inte alltid göra allt man vill men jag hinner iaf med lite och det får jag nöja mig med som det är nu. Nästa helg blir det till att spendera några timmar med I, hoppas på att det blir film eller bio och sen efter det får vi se vad som händer.

Just nu snöar det i Härnösand och det är kallt, när jag gick till affären kändes det som att jag gick flera mil trots att det bara är några steg att gå, snön var överallt och jag fick "plumsa" runt i snön och mina skor var inte roliga efter det, som tröst för all snö så "hittade" jag delicatobollar så jag ska mumsa på en halv under kvällen tillsammans med ett vinglas som är fyllt med pepsi max och lite is *nom nom.

Nåjå, nu ska jag sluta svamla här och göra något "vettigt", nu vet ni iaf att jag lever!

7/2 - 2011



Jag är verkligen bäst på detta med att blogga, jag  vet inte hur många gånger jag tänker att jag "borde" men jag kommer aldrig längre än till själva tanken. Idag ska jag göra ett ryck och skriva lite, jag borde egentligen gå iväg till min chef och lämna in lite papper över hur jag har jobbat men det får bli imorgon om han har hunnit skicka mitt intyg som ska in till a-kassan.

Självklart är det inte en vinter för mig om jag inte är förkyld, det var inte en lång period som jag klarade mig utan snuvan och nu är den tillbaka, ack ack. Men det är bara att bita ihop och försöka ställa in siktet på bättre tider. Förhoppningsvis bestämmer sig snön för att försvinna snart också tittar växtligheten fram, visst då kommer det bli roligt med Herr och Fru Pollen men det är iaf inte halkigt ute och man kan gå ut utan att frysa ihjäl.

Jag borde gå och äta lite lunch, efter det ska jag nog ta och läsa lite i min bok för jag känner att jag behöver koppla av tankeverksamheten och det brukar fungera bäst för mig med en bok, om det fungerar idag är en annan fråga! Jag hoppas att ni alla får en trevlig dag och att veckan blir som ni hoppas.

4/2 - 2011

Vissa dagar hatar jag att vara kvinna, denna fruktansvärda värk i magen kan driva en till vansinne och sen tröttheten som kommer som ett brev på posten med detta. Jag antar att det bara är att bita ihop och se glad ut, vad annat kan man göra när det är som det är?!

Nåjå, idag ska jag njuta av att det är en dag utan en himla massa MÅSTEN, jag ska göra precis det jag vill och skita i vad alla andra vill, så det så! Bara därför ska jag nu stänga av telefonen och krypa ner i sängen och vila min trötta kropp och sen får vi se vad jag behagar att göra.

1/2 - 2011


Jag kan riktigt känna att kroppen verkligen inte är i form, jag känner mig seg samtidigt som jag känner mig otroligt rastlös, snuvan är här och den verkar inte ha några planer på att mildras, K gnäller att han har ont i öronen och att det känns som att han är på G att få en öroninflamation. De enda i detta hushåll som är pigga är (o)djuren, de leker och donar på som aldrig förr, tänk om man kunde få låna lite av deras energi!

Igår var jag ute med R och fotade i 3,5h, jag hann visa honom många av mina favoritställen i stan, tråkigt nog var det inte plogat så att vi kunde gå bakom Gulavillan för där kan man få många bra kort. Mitt under promenaden stannade vi och åt lunch på Rutiga Duken, jag åt en god Provencale smörgås med kyckling/rödlök/tomat och ost i och R åt Fajitas som toppen på lunchen drack jag lite té också. När vi hade fyllt på med ny energi så fortsatte vi att promenera och gick gatan ovanför hamnen så att vi hamnade i ett område som påminner om Östanbäcken. Jag måste säga att jag hade riktigt trevligt och vi hade mycket att prata om, det är riktigt roligt att gå omkring med en som delar ens intresse av fotografering och speciellt när denna är utbildad inom det för då kan man få många tips om saker som man inte tänker på själv.

Näe, nu ska jag fortsätta att mumsa på min lunch och sen ska jag nog fundera på att eventuellt plocka fram en ny bok (avslutade precis en innan jag gick upp för att käka) och sen ta det riktigt lugnt hela dagen.

RSS 2.0