21/6 - 2011


De är allt bra söta tillsammans

Idag har jag huvudvärk och känner mig knäckt. Jag jobbade natten som var och lyckades inte somna förrän efter kl 3.00, det är en bra grej när man ska upp kl 6.00. Blev kvar lite längre än planerat på jobbet så när jag kom hem så drog jag igång CSI och såg ett avsnitt och sen somnade jag och vaknade inte förrän just efter 12. Jag antar att jag behövde sömnen men det förstör hela dagen/kvällen.

Hjärtat är snäll och bjuder mig på mat idag, gissa vad jag ska äta? Det börjar på T..... ok, jag berättar väl då: Thaimat <3, idag blir det Äggnudlar med kyckling, grönsaker och ägg, tror det kommer smaka toppen. K äter en Hothot som är hans nya passion, själv är jag ytterst sällan intresserad av att äta pizza.

Imorrn blir det mer jobb på tapeten, eftersom Trädgårn är stängd på kvällarna hela sommaren så ska I komma till mig efter jobbet (15.00) och då ska vi vandra runt på stan, käka middag och sen se på film tillsammans, det blir nog trevligt. Jag har även stora förhoppningar om att det kommer vara sol imorgon så att man kanske kan få bada?! ;)


Jag är så glad att de tycker om varandra.

På Torsdag är det städning som står på tapeten för R kommer hit på kvällen, eftersom han är lite allergisk så får jag städa extra noga, vilken tur att vi alltid har dörren stängd till gästrummet så att (o)djuren är aldrig där inne om de inte har smitit in men då åker de ut lika snabbt igen.

Men men, nu ska jag gå och ladda diskmaskinen och vänta på att de ringer och säger att maten är utanför, lite lyxigt att kunna beställa hem thaimat på utkörning, det kan man inte göra i alla städer!

Bag of Taste goes Sundsvall



Tar med mig några påsar bag of taste och drar till Sundsvall, här ska det buzzas när jag ändå ska till sjukhuset! :)

15/6 - 2011



Var försvann solen? Seriöst den har inte visat sig på flera dagar och jag börjar bli lite rastlös. Det är inte skönt att cykla när det är kallt ute och man har moln som hänger över huvudet på en hela tiden så man vet aldrig om det ska börja regna eller inte.

Idag skulle det vara något speciellt med månen, jag och K har planerat att dra ut med cyklarna, kameran och stativet och fota lite, tror det blir till att fara ut på Sälsten. Det känns som att det är lite långt att åka iväg till Smitingen när vi inte har bil även om det stället är perfekt att fota en måne på.


Jag vill baaadaaaaa

Ikväll är det sista Onsdagen som Trädgårn har öppet under sommaren, jag vete tusan vad jag och I ska hitta på sen när de stänger. Men det löser sig nog, vi ska nog hinna med att träffas en gång i veckan ändå på något sätt och vis.

Till helgen blir det roligt, födelsedagsfirande av Piff och Puff, det ska bli spännande att se hur de bor som! =) Efter helgen är det jobb på kalendern, måndag-tisdag och fredag-lördag. Detta innebär att mitt midsommarfirande blir på Lördagen istället men tack och lov verkar ingen ha problem med det så då hinner man hänga lite med Piff och Puff då också! :)

Nåjå, nu ska jag titta lite på CSI och vila min stackars rygg. See you later.

14/6 - 2011



Idag blev jag riktigt sugen på godis, ni vet sånt där sug man kan få en gång varje månad som är så svårt att stå emot? Det åkte över mig i vågor och då tänkte jag genast på polkagrisarna jag köpte i en liten söt burk när jag var på Skansen i April men den burken hade inte mycket kvar i sig!!! Det visade sig att K har varit där och nallat lite hela tiden så det fanns bara kvar några gula i botten och de var de som smakade sämst i burken! Att man inte ska kunna ha godis någonstans utan att han ska hitta det och äta upp. Jag är en sådan människa som kan köpa godis och sen kan jag ha kvar det så pass länge att det snarare är dags att kasta, jag tar 2/3st och sen är jag nöjd. K däremot äter som att det är en tävling, vips så är de borta!

Jag hittade även ett gräddwienerbröd på affären, jag åt tre tuggor och sen var det bra med det, men de tuggorna var riktigt goda, bara så att ni vet det! Det är synd att de inte säljer dem i mini varianter, det skulle passa mig utmärkt.

 

På affären träffade vi på E som vi stannade och kacklade med ett tag. Sen plockade jag snabbt på mig lite mat till (o)djuren och sen cyklade vi hem. Nu sitter jag här och är mött och nöjd, K sitter och mumsar på sitt eget godis och han ser lika nöjd ut han också.

 

Idag har jag haft ont i hela kroppen, jag kan inte ligga bekvämt utan det gör ont i höfterna och ryggen, det är så irriterande när det blir så och jag hoppas att det går över snart. Jag HATAR att ligga på rygg men det är det enda som inte gör ont just nu och då sover jag riktigt illa istället, urk.


Middagen är serverad! :)



Äntligen är maten klar och jag har nu hunnit smaka. Det var mycket smak på kycklingen och även lite fart i kryddorna, jag tror på att sätta ner hela vitlöksklyftor där i så det kommer jag göra nästa gång jag gör Lemon & Herb för jag kommer absolut köpa hem det och testa igen.

K tyckte att det smakade bra: "Åh, det smakar mycket det hade jag inte väntat mig av en färdigblandning och gott är det."

Det bästa med denna är att det är lätt för de som inte tycker om att laga mat och som har svårt för just kryddningen för nu är det ju bara att hacka sakerna, blanda i påsen och in i ugnen. Inget mätande av kryddor och man behöver inte springa och vakta utan den sköter sig själv inne i ugnen.

Lemon and Herb



Då tutar och kör vi med en Bag of Taste! Kryddorna luktade underbart så jag har riktigt höga förväntningar på middagen idag, till kycklingen kommer vi servera äggnudlar. När vi stod och fyllde påsen så blev jag genast sugen på vitlök också så nästa gång blir det nog till att sätta i några klyftor som får stekas med hela med kycklingen, tror att det kan vara en höjdare det också! :)

Stay tuned!

Bag of Taste



Jag hade turen att få komma med i Buzzador's Bag of Taste testning, detta är perfekt för mig som verkligen älskar kyckling! Påsarna hade inte kunnat komma vid ett bättre tillfälle för nu är det sommar och under sommaren brukar jag äta extra mycket kyckling.



Denna kommer bli den första jag provar, enligt receptet på påsen ska detta i:

500g kycklingfilé
1 gul eller röd paprika
1 Lök
150g champinjoner (de skippar jag)
och sen i med 2msk olivolja

Lägg i grönsakerna och kycklingen i påsen med kryddorna, skaka påsen väl.
180grader 40 minuter i ugnen


Hur enkelt låter inte det? Jag har stora förhoppningar på denna och hoppas att det smakar bra. Jag har en känsla av att det kommer bli middag med vänner under denna buzzadorperioden så att de får prova på Bag of Taste! =)

13/6 - 2011



Idag har jag varit duktig, jag har "slitit" med mina garderober, jag har rensat ALLA hyllor! Det blev 6 påsar men två åkte direkt till soporna, resten får mina vänner/min familj se om det är något de vill ha och resten hamnar nog på Myrorna eller något liknande. Jag har fortfarande saker som hänger i garderoben som jag inte riktigt kan förmå mig att kasta men det är inte kläder jag kommer ha på mig p.g.a. passformen, kanske att jag lyckas rensa bort dem nästa gång?

En annan roligare sak är att jag idag hoppade in i balklänningen och drog upp dragkedjan HELA vägen, det kändes som en seger tills K kom och sa: "Men Anna, den där är ju lite stor nu", aldrig kan man få vara riktigt glad men jag fick iaf på mig den och det är det som räknas. Den kommer jag iaf spara och om jag känner att jag vill ha på mig den vid något speciellt tillfälle så kan säkert farmor min sy in den lite åt mig.



Detta är mina garderober just nu, inte riktigt fullt med saker och inte heller tomt och ändå känns det som att jag aldrig har något att ha på mig. Det var mycket av kläderna som jag rensade ut som jag kommer sakna och som jag verkligen gillade att ha på mig den korta tid jag hade dem, önskar att jag kunde känna så för lite av det jag sparade, saker jag hittade och tänkte: "Åh, den här vill jag ha, vad fin" och sen har jag använt dem max en gång... impulsköp ftl.



Skorna jag köpte av S i Lördags fick sig en liten tillpiffning idag, jag gick och handlade lite figurer att sätta på dem. Den lilla gubben på den högra skon gillar jag verkligen, har en sådan på mina blå också men de är alldeles för stora! Jag tycker det är roligt att man kan piffa upp skorna lite och ska nog hålla utkik efter lite större saker att sätta på dem, det fanns inte så mycket på affären jag var in på idag men det räcker så att jag inte blandar ihop dem med andras skor.

Nu ska jag sätta igång och skura i lägenheten, eller jag ska nog först dammsuga klart (sprang ut på stan mitt i allt) och när jag är färdig med det så blir det till att renbädda *urk vad tråkigt*.

7/6 - 2011



I Lördags passade jag på att använda mig av rabarberna som jag plockade hemma hos svärmor och svärfar, jag gjorde både en paj och kräm. Pajen var riktigt god och krämen var underbar, tack och lov har jag kvar lite rabarber i frysen så jag kan göra mer när det är slut.

Iaf, Lördagen var toppen, vi fick främmande av H, E och J på kvällen. Vi åt god mat, åt paj och folk drack lite av varje. Däremot kändes det att jag varit ute på marknaden under dagen och donat på för vid 1.30 var jag slutkörd och kunde inte tänka på mycket annat än att sova. Tack och lov så var de andra också trötta så jag behövde inte "förstöra" deras kväll genom att gå och sova så att de skulle känna sig tvingade att gå hem även om K var vaken och alert.



Söndagen gjorde vi inte så mycket, jag städade lite i lägenheten (alltid skönt att få undan allt efter en kväll med vänner), jag tittade även på lite serier och sen var den dagen slut. Igår tog jag och K en tur på cyklarna och handlade mat som vi åt i parken på en bänk i solen, denna gången åt jag glasnudlar med kyckling och grönsaker, det var riktigt gott men nästa gång blir det ris eller äggnudlar. K åt någon gryta som var fruktansvärt stark men köttet var riktigt mört så han njöt och sa att han absolut kan äta det igen.



Idag har jag mycket energi så jag ska städa lite och  sen får vi se vad som händer... kan tänkas att jag drar igång en tvättmaskin när jag ändå är i farten! På tal om tvättmaskiner, kommer ni ihåg tröjorna jag köpte på Gina Tricot? Den ljusrosa och en blå? Den ena dejtade däcket till cykeln när jag höll på att skruva och den andra fick en obestämd fläck när vi var ute hos svärföräldrarna, jag drog in dem direkt i tvättmaskinen med tabort på, funkade det? NEJ! Den ena kom ut med mer fläckar än den hade innan och den rosa hade fortfarande en grå/svart fläck på sig så det var bara att kasta dem =( Så går det när man köper ljusa kläder, tur att de bara kostade 49kr/styck.

Nu ska jag sätta igång med städningen så att jag kan hitta på något roligare senare, ta hand om er.

Lumene Vitamin C+



Idag skickade jag in slutrapporten på Lumene Vitamin C+ och jag var ärligt talat tvungen att ge den högt betyg. Jag tycker att den luktar gott och den absorberas fort av huden (viktigt för mig om det är krämer för jag hatar att känna mig kladdig) och huden känns fräsch när man har använt den. Jag såg på affären att de hade en annan doft också som jag måste prova på när vi har fått slut på denna men med tanke på att K har börjat använda den dagligen så kommer det gå fortare än man tror.

Vad jag har hört så har de som har fått provexemplar gillar produkten också, men det är klart, hur kan man misslyckas med en ansiktskräm när man tillsätter bär från Norrland? ;)

RSS 2.0