30/5 - 2011

Måndag igen, vädret är mulet och grått. Det känns lite tråkigt, men det är bara att bita ihop och hoppas på bättre tider.

Helgen gick fort för mig, efter länsdansen som jag skrev om sist så smet jag, K ut på Bittens tillsammans med Piff & Puff. Vi var där i cirka 1,5h och det var riktigt trevligt. Det var ovanligt lite folk där och de som var där var nog mest studenter också vi "gamlingar". Efter Bittens var det inte många knop här hemma och jag somnade gott i sängen. Till min lycka så var det ingen jävel som ringde före fan igår så jag fick lite sovmorgon *jippie*.

Eftersom det var Söndag igår och Fröken Anna smet undan från att städa i Fredags så var det bara att bita i det sura äpplet. Jag städade på överallt utom i sovrummet som bara blev svabbat också plockade jag undan kläder. Resten av lägenheten fick dock en massa kärlek! Samtidigt som jag städade så rensade K i sin garderob, det blev tre högar: Kasta, Spara, Kan ha om några kilon. Det var verkligen på tiden att han rensade i garderoben, han har inte gjort det alls under de 11år vi har varit tillsammans. Vilka minnen jag fick när jag såg vissa av kläderna, de han hade på mig när jag var nykär och galen, han log lite han också! Det kändes konstigt när vi bestämde att han skulle kasta en tröja som han hade på sig dagen vi blev tillsammans, men våran förra tvättmaskin hade förstört den så den luktade unket och det har aldrig gått att få bort från den, vilka minnen man har till den tröjan! :)

När K var klar med garderoben så var jag färdig med lägenheten. Igår när jag handlade på Hemköp så bestämde jag mig för att köpa men Såpa istället för Ajax, det blev såpa med citron och jösses vad det luktar fräscht i lägenheten, nu är såpan här för att stanna. Det roliga är att idag luktar det som att det är nyskurat fast det var igår vi gjorde det, så är det aldrig när man kört med Ajax, så det så.

 

Igår hann K även med att ringa sin mamma, efter påtryck av svärfar på fejjan. Vi spelade även lite spel tillsammans och avslutade kvällen med att först se på "Piranha" som var riktigt sjuk, K gillade den dock: "Den hade massor av bröst, halvnaket och blod efter fula fiskar som ätit på folk." Jag satt mest och led! När filmen var slut avslutade jag kvällen med ett avsnitt CSI och sen somnade jag som en nasse.

 

Idag kommer I hit och sover och sen på Onsdag kommer svägerskan hit och sover, hon skulle tydligen på en återträff och frågade om det gick bra att hon sover här, absolut att hon ska göra det! =) Det ska bli roligt att träffa henne. Det känns som att veckan kommer snurra på rätt fort för sen på Torsdag är K ledig och sen kommer marknaden till helgen, jag tror jag ska våga mig på att åka karusell "tror"....


Down!



Idag blir det inte mycket skrivet här, det är för personligt för att delas med på denna sida. You know where to find me.

Testpilot för Arlas nya kvarg

Kesella® är Arlas varumärke för kvarg

Kvarg är en typ av färskost som oftast används i matlagning, desserter och bakning.

Arla Köket Kesella® kvarg är en slät färskost.  Den görs av skummjölk som ystas med mjölksyrakultur och löpe till en slät ostmassa som smaksätts med grädde. Arla Köket Kesella kvarg lätt har en frisk, kärv smak. Passar bra till matbröd, saffransbullar och pajdeg. Fungerar bra i varma rätter som tillagas i ugn. Går ej att koka.



Lånade några rader från Åsa som hon skrivit om detta ;)

Jag har anmält mig till att bli testpilot för Arlas nya kvarg. Ett utmärkt val för oss GBP-opererade. Gott och med bra protein.

Testa DU också, klicka på länken nedan!
http://smartsontestpilot.se/arla-koket-kesella/bli-testpilot/

Den nakna sanningen....



Eftersom så många frågat hur jag ser ut nu o.s.v. så kommer här en bild på den "nakna sanningen", jag har fortfarande en bit att gå men jag närmar mig i alla fall målet. Frågan som alltid kommer är: "Men GUD hur mycket har du gått ner? Vad smal du har blivit!!!!".

Vet ni vad? Det vill man egentligen inte höra, eller visst är det roligt att ni ser att jag gått ner i vikt, men snälla, snälla, snälla, sluta fråga HUR mycket jag har gått ner! Spelar det egentligen någon roll? Vad har ni att vinna på att veta EXAKT hur många kilon jag har tappat? Ni ska veta, ingen är mer medveten än jag om HUR STOR jag var innan, under perioden då jag gick upp efter att ha startat med mina p-piller och lika medveten som jag om att jag INTE kunde tappa dessa kilon. Hur roligt tror ni att det var att vara medveten om det och samtidigt vara så medveten om att jag inte kunde påverka situationen?

Människor är allt bra nyfikna och gottar sig i andras olycka, jag ska inte generalisera och säga att ALLA är så, men verkligheten är att många älskar att gotta sig i sådana saker.





Det spelar dock egentligen ingen roll hur många gånger ni säger att jag har gått ner massor och att jag borde stoppa på denna vikt, för det är bara jag, bara jag som kan bestämma när det är slut och bestämma när jag har nått min trivselvikt. Just nu har jag inte nått den och jag gillar egentligen inte att lägga upp bilder som visar större delen av mig, men jag KAN göra det för att "glädja" de som vill veta och ge mer bränsle till de som tycker om att se folk kämpa för att komma i form.


Detta är dock sista gången ni kommer få se så mycket, inte så att det aldrig mer kommer ske men det kommer inte bli förrän jag känner mig nöjd själv.



Tisdag!



Idag mår jag lite bättre, kroppen är inte 100% men det går iaf åt rätt håll! Eftersom jag har både ett möte imorgon på förmiddagen och sen jobb mot kvällen så ska jag vila idag (igen). Planen är att titta på CSI, har kvar två avsnitt på säsgon 1, efter det ska jag se om jag hittar någon bok att läsa, har redan hunnit läsa en idag.

Utöver att vila borde jag verkligen dra igång en tvättmaskin och ordna med sängkläder i gästrummet, I ska sova hos oss Måndag -> Tisdag, det är lika bra att få det gjort för annars kommer jag glömma bort det och få skynda mig att åtgärda det på Måndag.

Jag borde också börja fila på en ny blogg och en ny design, jag önskar verkligen att jag skulle tycka att det är roligt att hålla på med det för då skulle jag ha haft en ny blogg för 2v sedan, men det kommer komma och jag kommer maila ut adressen till de som bett om det tidigare. Om jag upptäcker att jag är för kass på att göra en ny en så kanske jag helt enkelt lägger lösenord på denna, kan också fungera!

Nog med funderingar, jag ska gå och mysa med familjen innan en av oss försvinner tillbaka till jobbet.

Måndag!




Idag är en sådan dag då jag bara vill säga: Kiss my ass! Jag har ont i hela jävla kroppen, när jag går känner jag mig som en pensionär. Fick ett sms att mitt paket hade kommit till Coop, det är bara att glömma att jag ska promenera dit som min kropp fungerar just nu, urk.


Det är bara att bita ihop och hoppas på bättre dagar, jag hoppas att ni iaf mår bra.


Lumene



Både jag och K har använt denna ett tag nu och jag måste erkänna att jag tycker om den :) Har lämnat ut lite provexemplar till familj och vänner, vissa har jag sparat åt eftersom de inte är i närheten :) Jag har tidigare inte varit speciellt duktig på att använda ansiktskrämer men nu har jag varit duktig :)

En härlig Lördag!



Igår var en underbar dag, jag och K fotade MASSOR av bilder så nu har jag att förgylla bloggen med bra länge! :) Svärmor kom och hämtade oss just innan 13.00 och vädret var bra, solen sken och ute hos dem så var det kanon! Jag drog ganska snabbt fram kameran och krälade runt på gräsmattan för att fota en massa blommor och bin.



Innan vi åkte dit hade jag handlat på Hemköp, de hade riktigt fina jordgubbar där så jag köpte med mig lite så att vi skulle kunna fika. Svärföräldrarna var riktigt begistrade så svärfar drog in till byn för att handla glass! När han kom tillbaka så blev det jordgubbar, vaniljglass och grädde i solen, det var GOTT SOM TUSAN!


K ser ut som ett fall för Criminal Minds & jag är det ovetande offret!

Sen spelade vi kubb, jag spelade första matchen mot K, det tog mig 8 kast så hade jag vunnit, vad i hela friden hände med mig? Det var som att jag inte kunde missa utöver två som åkte lite överallt! Match nummer två blev mot svärmor och även där lyckades jag vinna *glad* så då spelade K mot henne också och han lyckades vinna och fick tillbaka sitt leende (han är en dålig förlorare) och sist men inte minst så blev det en match med mig och K mot svärmor - vi vann ;)


Jag sitter och myser innan maten, den var värd att vänta på ;)



Svärfar bjöd på en middag av Guds nåde, det var så gott att jag hade lätt kunnat äta detta varje dag i bra många dagar! Det som inte finns med på bilden var de otroligt goda såserna han hade gjort. Efter middagen var ingen hungrig!



Jag och K skulle få till ett kort på oss tillsammans, som ni ser så misslyckades vi fatalt, detta är dock ett av korten då man ser hälften av oss, på vissa saknar K en näsa eller jag ögon o.s.v. Man kan inte alltid vara på topp, men den bjuder vi på! ;)



Jag vill också vara en katt, Raider låg och sov så gott när vi var där, svärfars beskrivning av honom var: "Sover 20h/dygn och jagar 4:a". Jag fotade en massa kort på kissen men jag kan ju inte lägga upp allt här i bloggen, ska se om jag orkar uppdatera bilddagboken snart igen, har några dagar att lägga ut.



Mirage var överlycklig över att få vara där ute, han sprang runt som en toka, rullade sig i gräset och njöt.
När kvällen kom så satt vi på deras inglasade veranda och pratade, vi hittade förvrängningsgrejen i min mobil så den gav många skratt där alla hamnade på bild (nej, ni kommer inte få se dem).


Kvällens sista bild, det började bli kallt så jag lånade K's jacka som gav mig
axlar som en rejäl karl, men den var varm och skön och det är det som räknas! ;)
Svärfar är den skyldige till detta kortet.

21 Maj 2011



Jag vill ha sommar, NU! Var är solen jag hade beställt till idag? Den lyser med sin frånvaro och det är en herrans massa moln överallt. Jag hoppas på att det är varmare ute hos svärföräldrarna, jag packar ner mina shorts i hopp om att solen kommer lite senare! :)

Just nu borde jag egentligen klä på mig och springa till Hemköp för att handla med mig lite frukt och en drickyoghurt till svärföräldrarna så att jag kan äta det mellan måltiderna. Jag borde även försöka göra något åt mitt hår som driver mig till vansinne! Sen jag började tappa hår efter operationen så har massor försvunnit och nu när det har börjat växa ut igen så står det åt alla håll och kanter, jag har en 3-4cm som jag inte kan kontrollera, plattången kan inte göra något åt det. *Suck* Min enda tröst är att mitt hår brukar växa relativt snabbt så förhoppningsvis kommer det gå att kontrollera snart.

Gah, klockan tickar på riktigt fort, jag måste packa kameraväskan och allt annat, jag brukar inte vara ute i sista sekunden men idag blir det så (trots att jag visste redan 9.30 vilken tid de skulle komma och hämta oss). Det är lika bra att jag gör mig klar istället för att tråk ut er med en massa random saker ;)

Trevlig Lördag på Er sötnosar, jag tänker på er mer än ni kan tro ♥


Hastbullar

En kompis till min syster bloggar, igår la hon upp ett recept på bullar som jag måste prova, eftersom jag aldrig kommer ihåg var jag har sett saker så ninjade jag receptet och lägger det här under matlagningskategorin.


Hastbullar
, ca 15 stycken


1 dl olja (eller 125 gram smör)

1,5 dl strö- eller råsocker

3 dl vetemjöl

1,5 tsk bakpulver

2 tsk malen kardemumma

1 dl gräddfil

2 ägg


Rör ihop olja (eller mjukt smör) med sockret.
Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och kardemumma i en skål.
Vänd ihop sockerblandningen med den torra blandningen samt gräddfilen och äggen. Klicka ut i muffins formar, fyll ungefär till hälften.
Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

Grädda mitt i ugnen, 200 grader ca 12-15 minuter.

Friday I'm in love.



Jag har en paus just nu! Finns det något vidrigare än att rensa avlopp? Det inte bara luktar satan utan det är geggit och allmänt vidrigt. Nu har jag rensat avloppet i badrummet och när jag var klar med hela badrummet så kände jag: "Paus, absolut!!". Utöver badrummet har jag hunnit rensa undan kläderna i sovrummet, putsat fönster i vardagrummet (bara de på vänster sida) också har jag plockat och donat. Fröken Anna har även hunnit putsa sina speglar och torterat sig själv med en pincett.

Den senaste tiden när jag har försökt blogga så har Nyx kommit hit och börjat störa mig. Hon börjar som Mirage med att stå på bakbenen och försöka få ens uppmärksamhet, sen hoppar hon upp och sätter sig i mitt knä och när det inte fungerar så är det skrivbordet som gäller, sen viftar hon med svansen i mitt ansikte samtidigt som hon nafsar på mina fingrar. Först trodde jag att det bara var att hon var hungrig men ack så fel jag hade, hon  gör det ALLTID när hon vill ha uppmärksamhet.


Fyndade en bild på Mirre från 25/4 - dags att ta nya kort o visa grönskan!

Lova däremot är lugn, eller är hon? Igår när jag öppnade fönstret tyckte jag det var konstigt att Lova inte sprang dit för att hoppa upp, några timmar senare började jag fundera på allvar var hon var. Jag kikade ut genom fönstret i extrarummet och såg en katt sitta på taket utanför, när jag öppnade fönstret skrek hon åt mig! Lova är inte så smidig att hon kan hoppa upp igen, men den rackarn är så dum att hon hoppar ner. Tack och lov hade vi kvar en gammal matta som vi rullade ihop -> lova klättrade upp. Nu är frågan, hur länge kommer det ta innan hon har glömt bort att man inte ska hoppa dit? Nyx var överlycklig när Lova kom tillbaka och följde efter henne resten av kvällen.

Dags att fortsätta att slita i lägenheten, ögonbrynen bränner inte lika mycket och doften av avlopp har hunnit försvinna ur mitt minne (ibland är det bra att vara som en guldfisk). Vi ses när vi ses.

20/5 - 2011


Nu är helgen här och vädret är riktigt bra, hoppas att det håller i sig under hela helgen! :)

För att fira att det är helg så springer jag runt och donar i lägenheten, tvättmaskinen är igång med sakerna från gästrummet som nu fritt att boka för vänner och familj hela sommaren. Jag håller även på att göra mat (lunchen blev lite väl sen) också plockar jag ihop. När jag har ätit ska jag dra fram trasan och börja dammtorka lite överallt och sen är det dammsugning och svabbning på hög nivå. Livet leker mina vänner.

Jag känner mig så mycket lättare idag och det känns som att jag inte har några bekymmer (även om det alltid finns något), jag går omkring och nynnar för mig själv på gamla låtar och skiner ikapp med solen. En dag som denna så kan jag putsa mina fönster utan att det känns tråkigt och jobbigt, jag kommer göra det med ett leende. Dagar som dessa är inte vanliga, eller har inte varit vanliga på en herrans massa år, jag hoppas att de kommer komma oftare nu.

Nu ska jag ta och äta min mat och sen ska jag fortsätta med städningen. Efter det ska jag prata med svärföräldrarna, vi ska åka ut och vara med dem under helgen, det var verkligen inte igår vi var dit. Det ska bli skönt att åka dit, bara jag, hjärtat, Mirage och svärföräldrarna och tystnaden som finns där ute. Jag gillar att bo centralt i Härnösand men jag saknar ofta tystnaden som kommer med ett hus, när det enda man hör är djuren som finns där ute, ingen stress, ingen oro, bara lugnet.

Jag hoppas att ni får en trevlig helg :)


Nätshopping och lite annat...



Igår släntrade jag in på Gina Tricots hemsida och "råkades" klicka hem lite kläder, jag har verkligen inte mycket tröjor som passar så jag bestämde mig för att köpa lite. Tröja nummer 1 kostar 99kr och jag kunde inte säga nej, jag har som alla vet fått dille på randigt! Tidigare undvek jag verkligen tröjor med ränderna åt detta håll (utöver min kära grå/svart randiga) men nu när jag har tappat X-antal kg - ni skulle allt bra vilja veta hur mycket och det kanske ni får när jag kommit till mitt mål (hoppas på att vara klar när sommaren är över).




Jag är som många vet ofta frusen så därför bestämde jag mig för att köpa denna lilla sötnos, pendlade mellan olika färger men bestämde mig för en svart - det är svårt att bryta gamla vanor men som ni ser lite längre ner så har jag gått iväg från min väg lite iaf. 149kr kostar sötnosen!




En sak som jag verkligen tycker om när det kommer till tröjor är de som inte har full längd på ärmarna, 3/4 är perfekt enligt mig och eftersom alla gnäller att jag oftast har på mig svart så köpte jag lite andra färger, utöver det så fanns inte svart i storlek medium! =( Dessa kostade 49kr/st = som hittat. Det fanns en himla massa annat också som var av intresse men jag måste tänka på plånboken också, sommaren har ju inte hunnit börja riktigt än så jag tvivlar inte på att jag kommer hitta mer saker som jag kommer "vilja ha" i garderoben.




Vem hade kunnat tro att det kunde vara så roligt att klicka hem kläder? Nu när jag kan välja och vraka lite mer, de som gör kläder till "större" människor borde verkligen tänka sig för både en och två gånger och de borde själv gå runt i dem och se hur det känns. Majoriteten av kläder för stora kvinnor är formlösa, vem tusan har fått för sig att bara för att man har några extra kilon på kroppen så har man inga former? I mina ögon är det de som har de där extra kilorna som verkligen har former och istället för att göra så att de kan visa upp dem så ska de döljas i en formlös massa - fy skäms på de som designar kläderna.



Tidigare när jag handlade kläder så fick jag hamstra om jag hittade ett klädesplagg som var sytt så att det visade upp former. Ärligt talat köpte jag inte så mycket kläder innan utan jag drömde mig tillbaka till kläderna jag hade innan jag fick min hormonrubbning, de kläderna är inte något jag kommer ta på mig idag även om jag kan komma i alla (det som finns kvar, mycket försvann när jag gav upp hoppet om att kunna gå ner i vikt). Majoriteten av kläderna jag hade var sånt jag fått av min syster, sånt som blivit för stort för henne och jag var tacksam för det för det fanns inget jag hatade mer än att stå i en provhytt med den hemska belysningen och speglarna som verkligen skriker ut hur man ser ut. Jag gillar inte att gå in i provhytter idag heller, kan jag så köper jag utan att prova och ofta blir det kläder jag inte använder för att jag köper för stort, mitt huvud har inte hängt med kroppen.

Jag har fruktansvärt svårt att köpa kläder på ett sätt, jag gillar inte hur jag ser ut i dem utan får använda mig av vänner, syskonbarn, syster eller de i butiken, jag tycker inte att något sitter bra, jag får fråga dem om jag verkligen ska ha den storleken, standardfrågan: "Ska jag inte ta en storlek större?" eller "Ska de här sitta tajt eller löst?".

Någon dag kanske jag kommer bli tillräckligt modig och visa upp en före bild (om svärmor har någon liggandes) och en efter, men ärligt talat måste jag nog komma till ro med hur jag ser ut och inte skämmas över det. Det kan ta tid men det är helt enkelt så det är. Mitt huvud har inte hängt med alls, min familj säger stopp - du får inte gå ner något mer, vem hade kunnat tro att min mamma skulle säga det och det gjorde hon under julen, jag har tappat 14kg sen dess. Jag hoppas att mitt huvud också kommer säga stopp, men som H sa, du kommer nog inte bli nöjd och hitta det där stoppet, inte ens om du hamnade på 45kg och jag är rädd att han har rätt. Jag har aldrig haft det där stoppet, inte sen min ätstörning, det finns alltid någonstans där man kan tappa...

Ojdå, det var inte meningen att flyga iväg sådär, planen var bara att visa upp kläderna och istället kräks jag ut en mass annat som legat i mitt huvud under flera år.

Summan av allt: Jag önskar att jag kunde stänga av mitt huvud och vara nöjd med hur det är och att jag verkligen har tappat så pass mycket som jag har gjort, men det är något jag kommer få arbeta med.. förmodligen under resten av mitt liv.

19/5 - 2011



Ny dag, nya tag mina vänner! Dagen börjar med att jag vaknar efter att ha drömt att jag och K har varit på en lyxkryssning hela natten, större delen av natten gick åt till att försöka hitta hytten (jag hade varken nyckel eller minne av vilket nummer den hade) också såg jag en gigantisk båt som var gjord av gräs och blommor men som seglade. Mot slutet av drömmen hittade jag dock hytten men när jag öppnade dörren vaknade jag, urk. Det var nog för bra för att vara sant helt enkelt ;)

När jag kom till datorn idag så jag att jag hade fått en ny friend request på fejjan, det var svärfar som hittat åt mig! Jag kanske borde ringa till dem och höra om jag och K inte kan komma ut och hälsa på dem en sväng under helgen, om det nu är fint väder, det skulle vara perfekt så Mirre får springa av sig lite också kan jag ta med mig kameran. Lika bra att jag låter K sköta det så han inte blir arg för att jag bokar upp hans helg!!

Näe, nu ska jag springa till frysen och se om det finns kvar is i issäcken jag köpte förra helgen också ska jag försöka få i mig lite vatten, vätskebalansen existerar inte just nu. Utöver det kommer jag nog ta det lugnt, hade blodtrycksfall hela dagen/kvällen igår, det var som en never ending story, idag känner jag också av det så det blir till att köra ett lugnt tempo.

Ps. Idag är dagen då jag träffade R för första gången i mitt liv 1996 Ds.

.. .. ..



Jag känner mig verkligen done, finito, färdigfikad o.s.v. Kroppen säger NEJ men huvudet säger: Jag vill! Hoppas på att jag mår bättre till helgen och att det blir bra väder, för då ska jag och ♥:at lira kubb tillsammans, han vet bara inte om det än. Jag kan nog tänka mig en mjukglass också och sitta där och få lite färg - om det nu blir sol.

Så snälla, snälla, snälla... jag vill ha SOL till helgen, ok?

Lunch!



Hallå alla, dagens lunch är serverad! Jag kör på tortellini som är fylld med spenat och någon slags ost, denna köpte jag på Coop men jag ska nog hålla mig till den jag hittade på Hemköp för Coops smakade lite konstigt, antar att det är en annan sorts ost i den. Till detta äter jag Barillas Basilicosås och parmesanost. Det är en väldigt enkelt men ack så god lunch, man kan säga att detta är den mat som är i mitt huvud just nu och har varit det sen jag lämnade Stockholm.




Nu ska jag ta mitt pick och pack och vila, jag känner mig riktigt snuvig, känns som en blandning av allergi och förkylning och lite senare idag ska jag ner på stan med lite provexemplar från Lumene Vitamin C+. Dagen/kvällen kommer avslutas med några timmars jobbande och sen hem till familjen.

Cannelloni med smak av Dragon

Hittade ett recept när jag surfade runt idag, jag kommer absolut prova det för det lät riktigt gott!




Cannelloni
mozzarella
parmesan

Fyllning:
250g köttfärs
1 finhackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
1 burk hela tomater
1msk dijonsenap
1dl creme fraiche
½ näve torkad dragon
1msk tomatpuré
s/p
olivolja till stekning

Slå tomaterna från burken i en sil och låt vätskan rinna av innan stekning, den här röran vill man få så krämig och fast som möjligt så den inte blir vattnig och rinner ut från cannellonirören.
Stek ihop alla ingredienserna och låt puttra tills all vätska försvinner från köttfärsröran.


Snabb tomatsås:
1Burk hela tomater
1 finhackad rödlök
1 finhackad vitlöksklyfta
2 nypor grovmalen svartpeppar
1 msk olivolja
1msk oregano

stek lök och vitlök i oljan och slå sen på tomaterna och kryddorna, hacka sönder tomaterna och låt puttra i 10min.

Fyll cannelloni rören ganska packat med köttfärsröran och lägg i ugnsfast form, slå över tomatsåsen och trasa över med mozzarella.
Stek i ugn på 200grader i ca:45min.

servera med en god sallad och avsluta med att riva över Parmesanost.

Lumene Vitamin C+




Nu har jag hämtat ut mitt paket från Buzzador, det innehöll 1 stor burk med "Lumene Vitamin C+ with Arctic Cloudberry" och 15 testburkar. Jag öppnade och luktade på innehållet och det luktade gott (mycket viktigt om man ska sätta det i ansiktet) så nu ska jag och K prova på detta under ett tag. Mina vänner som bor i Härnösand kan titta in och hämta provburkar om ni vill testa på ni också, ska spara till familjen där uppe i norr också så de får testa på. Hur ska de kunna motstå en dagkräm som innehåller hjortron? :)

Stay tuned!


17/5 - 2011



Den som gräver han skall hitta, fyndade en riktigt gammal bild på mig på datorn idag. Det får mig att vilja spara ut håret igen och det ska jag nog göra, jag vill ha lika långt som jag hade för något år sedan! Jag är alltid så impulsiv när det kommer till håret, jag kan spara i flera år och mitt i allt så kapar jag flera decimeter. Men nu ska jag absolut låta håret växa och frodas! Ni kommer nog få påminna mig att hålla det också för jag kommer mest troligt bli riktigt less efter ett tag.

Nu ska jag koka lite té och se vad dagen har att erbjuda!

.. .. ..



Nu sitter jag här igen, trött i huvud och ögon och bara tittar på en bild på en brownie! Detta är inte en ranom brownie utan det är den absolut godaste jag har ätit i hela mitt liv. Den var verkligen sjukligt god och beroendeframkallande. Jag ska vid tillfälle ta och skriva ner receptet på den -> d.v.s. när Mark kommer ihåg att ge det till mig.

Idag har jag tagit det ganska lugnt, jag har hunnit läsa lite, pratat med vänner och familj i telefon också hann jag med en tupplur på ca 1h, vaknade av att jag var riktigt jävla kissnödig. Planen var att försöka somna om igen men jag hann bara lägga mig ner så kom K hem och slängde sig ner bredvid mig: "ANNA, ska vi se på Criminal Minds?!?!??!", för att köpa lite tid gav jag honom telefonen och bad honom ringa sin mamma och säga grattis.

Nu har vi sett Criminal Minds också har vi handlat, på affären träffade jag två personer som båda konstaterade: "Men jösses vad smal du har blivit", den ena var en som jobbar på en affär (Inreda & Sånt) som jag brukar handla ofta på, den andra var en gammal arbetskamrat. Nu har det gått så långt att jag börjar bli generad och kommer på mig själv med att stå där och stamma... detta resulterar i att det blir en lite konstig stämning och ingen vet riktigt vad de ska säga... Nåjå, förhoppningsvis har alla som velat få det ur sig gjort det nu.



Fatta hur tomt det är i fönstret utan gardin, jag känner mig naken, exposed, rädd ..... Jag måste verkligen prata med hyresvärden och be dem göra något åt väggen så man kan få upp en gardin för jag kan verkligen inte ha det på detta viset.

Well, nu ska jag se om jag hittar något att knapra på, jag var tidigare tokigt sugen på chips men nu när det finns hemma så är det choklad som står på tapeten (jävla hormoner). Ni får ha en fortsatt trevlig måndag.

16/5 - 2011


"När folk sårar dig om och om igen, så skall du tänka på dem som sandpapper!
De kanske river ditt hjärta och skadar dig lite, men till slut har du blivit polerad och len, och de har blivit värdelösa...."
Nu är det Måndag och E är här sin sista morgon, efter det kommer vi inte träffas förrän slutet av Aug ev början av Sep. Det mina vänner innebär att gästrummet inte är bokat alls utan står till förfogande till er som vill komma och hälsa på. :)

Helgen har sprungit iväg snabbt, jag har knappt hunnit med att stanna upp och tänka och andas, det känns som att det är Fredag och jag ska göra couscoussallad och sen vänta på att vännerna plingar på dörren, konstig känsla.

Nu har jag fått i mig frukost, jag MÅSTE verkligen sköta maten. Jag känner i kroppen att jag inte skött mig riktigt som jag borde, medicinerna har blivit lidande o.s.v. Idag har jag dock tagit medicinen *klappar på huvudet*.

Nåjå, måste få fart på Fröken nu så jag ska inte sitta här och svamla en massa.

Adjö

Vinägrett



Detta måste vara en av de enklaste man kan göra men den är riktigt god.

  • 1dl Rapsolja eller Matolja, jag kör med Rapsolja


  • 3 matskedar Äppelcidervinäger

  • Pressad vitlök efter smak, jag tog riktigt många men jag är också en sucker för vitlök.
  • Lite svartpeppar
Den går snabbt att göra, smakar fruktansvärt gott till sallader och couscoussalladen också var den faktiskt riktigt god att sätta på en nybakad baguette!

Couscoussallad







Allt börjar med att du tar ett paket passerade tomater, en buljongtärning (grönsaks) och 1 vitlöksklyfta (jag tog två). Detta sätter du i en kastrull och låter det koka upp, under tiden det kokade så tillsatte jag lite svartpeppar.

När det har kokat upp så häller du i 5dl couscous och låter det stå och dra i 5-10 minuter.

Rör sedan ner 0,5msk olivolja så att det blir "fluffigt", smaka av med salt och peppar.



Efter det är det bara att ta en kruka med oregano, själv köpte jag fel och satte i basilka och det fungerar lika bra så jag antar att det är en smaksak, personligen kommer jag nog variera mig mellan basilika och oregano när jag gör salladen.





Hacka gurka, i receptet stod det 20cm gurka men jag tog mer, bara att gå efter hur mycket man egentligen vill ha eller inte. Utöver det är det bara att hacka en rödlök och sen rör du i gurkan, rödlöken och oreganon / basilikan.

Låt sedan salladen stå så att den blir kall och sen är det bara att käka, jag har provat äta den till både grillat med sallad och tzatziki och som en helvegetarisk tillsammans med en vinägrett som jag ordnade.


Lördag!


Hennings konstverk

Festen igår var verkligen toppen! Vi började med middag, jag hade gjort couscoussalladen, en vanlig sallad, vinägretten också fanns det bröd och tzatziki till också, middagen verkade gå hem hos alla så jag ska skriva ner receptet här på bloggen i ett separat inlägg.

Efter middagen gick jag och Elina och shoppade lite på Hemköp, det blev blåbärssoppa, grädde, en konstig dricka och choklad med någon jordgubb/cheesecake i (kommer dock inte ihåg hur den smakar). Inne på Hemköp mötte vi Dl som också var och shoppade lite. Sen började festen!

Den gick från klarhet till klarhet, det var mycket skratt och allt gammalt groll som funnits existerar inte. De spelade lite pictionary men eftersom vi inte hade spelet fick alla komma på olika saker, K drog ur sig så bisarra saker så jag fick hjälpa till och den först bilden är mitt ord, kan ni gissa vad det är? :o

Vet inte vem som skrev det som skulle ritas men K ritade

Under kvällen var det många djupa samtal som pågick och det kändes skönt att prata ut om saker för att sedan kunna släppa det och gå vidare mot nya horisonter. Summan = Jag hade riktigt trevligt och hoppas att det inte kommer dröja flera månader innan alla kan samlas igen och ha trevligt tillsammans. Nu är ju sommaren snart här så jag hoppas på grillkvällar, kubbspel och bad när alla lyckas vara lediga vid samma tillfälle!

Såg idag att jag blivit ganska frapead på facebook av mina kära vänner, men mina kära bönor, hämnden är ljuv! Min syrra den tokan verkade tro att det var jag som skrev det, haha, hon tror inte mycket om lillasyster ;) Nåjå, jag ska se om jag får undan lite disk och sen ska jag nog sträcka ut mig en stund.

Ps. Andra bilden var inte helt rätt att lista ut upptäckte jag när jag såg den färdig på bordet, jag hade då inte tagit den, kanske ni kan? Ds.

Måndagen i Stockholm



Söndagen var alldeles för busy för honom så vi bestämde oss för att luncha tillsammans på Måndagen, han skulle åka från jobbet och plocka upp mig i Sollentuna där vi bodde de två sista dagarna. Hela Söndagen var jag ett vrak, jag var så nervös och inte blev det bättre på Måndagen.... *urk*

Vid 11.15 ringde jag honom som vi sagt, jag var nervös och pladdrade i 150km/h, jag lyckades tillslut kläcka ur mig: "Varför ska du alltid få mig att känna mig som en oerfaren 15åring?!" helt seriöst, jag kommer alltid vara den unga osäkra Annan som inte trodde att hon var värt något efter alla helvetes år. Han kommer alltid få mig att få fjärilar i magen och se rosa moln, missförstå mig rätt, det har inget med en förälskelse i nutid att göra utan bara väldigt starka minnen som tittar fram.

När han väl kom och plockade upp mig och jag fick mig en kram så började nerverna slappna av, jag kunde dock inte låta bli att påpeka att han fortfarande såg ut som en 19-20åring, tiden har verkligen bevarat honom väl. Själv kände jag mig som en rynkig gammal kärring motför honom. Jag måste erkänna att han var lika snygg nu som när jag såg honom första gången, antar att det alltid är något speciellt med första kärleken. Många gånger har jag tänkt att jag kommer ihåg honom som värsta 10-poängaren för att jag träffade honom när jag var så ung och att jag då såg allt med rosa skimmer, så var det dock inte.

Vi åt en lunch men jag hade ganska svårt att äta, jag äter inte bra när jag är lite nervös men jag fick nog i mig tillräckligt för att klara mig men inte så mycket som jag borde ha ätit. Jag är så glad att jag beslutade mig för att träffa honom, 11år är en riktigt jävla lång tid och jag hoppas att det inte kommer ta 11år till nästa möte. Han lyckas alltid lugna ner mig och få mig att må bra, så bra att jag gick omkring och log lite där på Måndagen.

Efter lunchen var det dags för honom att åka tillbaka till jobbet och dags för mig att åka tillbaka till Sollentuna för att packa väskan och göra mig redo att åka tillbaka till verkligheten. Alltid när jag är ute och reser så blir det som en fantasivärld och sen när jag sätter fötterna i Härnösand så "vaknar" jag upp på både gott och ont.

Väl inne på centralen fick jag mig min älskade Very Berry och sen kom "syrran" och hälsade på oss. Mark åkte iväg med flygbussen och jag kan ärligt talat säga att jag är så genuint glad att jag fick träffa denna underbara människa. Det var roligt att se J skina upp och jag kände igen henne från tiden när vi lärde känna varandra, den sidan vill vi absolut se mer av! Jag brukar verkligen inte träffa folk från Internet och med min historia så har det visat sig vara riktigt dåliga idéer som jag sedan får ångra men detta kommer jag inte ångra. Jag hoppas att han kommer tillbaka till Sverige och spenderar mer tid med mig och Johanna också måste han träffa K, de skulle komma riktigt bra överens.

Summan av kardemumman, Måndagen i Stockholm var underbar. Jag fick gå en tur bland mina minnen och jag fick krama syrran och det mina vänner, det går inte att byta ut mot guld och gröna skogar.

En del av helgen som var i Stockholm.



Har hunnit dra in bilderna från Stockholm på datorn, det fanns många fina bilder, vissa kommer åka direkt in i soptunnan, andra kommer få stanna.

Denna tog jag när jag och Mark var ute och promenerade, vi pratade inte om något speciellt, jag var helt inne i mitt fotande och njöt av omgivningen. Det var roligt att gå iväg och få se en annan sida av området som jag aldrig sett innan, lekparken drog fram mitt barnasinne och jag hade kunnat stanna där länge och bara lekt av mig i alla gungor som fanns där. Jag provade en som var mindre lyckad, min bakdel var lite tung så jag tippade över och hade nog inte tagit mig upp på ett värdigt sätt om inte Mark hade hjälpt mig, denna gunga var dock perfekt. Jag vet inte hur länge jag bara låg i den och tittade upp mot solen och tänkte på hur vackert det var och hur lugnt och skönt det kändes i kroppen. Stackars Mark fick promenera omkring själv när jag bara slappade.



Det var en fin dag måste jag säga, kanske inte lika bra som dagen innan då det spelades kubb och sedan bowling på kvällen. Fredagen var en riktigt bra dag och jag fick upp smaken för kubb och kommer absolut spela det under sommaren när jag får chansen. Normalt brukar jag få dyngspö i kubb eftersom K är riktigt duktig och sällan missar när han kastar (om det inte är mörkt så han inte ser vad de står) men just denna dagen träffade jag och lyckades även bränna näsan så jag såg ut som Rudolf med röda mulen.



Nu ska jag nog ta och hoppa in i duschen, där ska jag tvätta bort all sorg och ilska som rasat genom kroppen på mig för ikväll ska jag ha en riktigt bra kväll med mina vänner. Det är inte ofta så många av oss lyckas samlas men idag gick det över all förväntan.

Vi får se om jag lyckas ta med mig kameran och förevigar kvällen, mest troligt kommer jag inte komma ihåg att använda den.

Fredagen den 13:e.



Detta kommer vara sista gången jag berör detta ämne som kommit upp idag. Att svartmåla allt som varit och hugga under bältet är över för mig, om det får dig att må bättre, fine, men jag kommer inte vara där och läsa. Jag ska gå vidare med mitt liv och för första gången på så många år ge allt av mig själv och inte hålla tillbaka p.g.a. något som varit.

Du vet vad du ska säga för att få ner en i skiten, du gör det riktigt bra, man jag ska skaka av mig det. Det är ett sorligt slut på något som bara hade kunnat få vara och bli ett fint minne. Jag borde kanske ha väntat mig det, men naiv som jag är så trodde jag inte det.

Jag är van att bli utmålad som den elaka häxan, bitchen i historien och vet du vad, jag kan leva med det, if it makes you happy.

... .. ...



När sista droppen åker ner i glaset och glaset är så fullt att det inte får plats mer, då är det dags att gå vidare. Min sista droppe slank ner den där kvällen och jag inser det som andra har försökt få mig att förstå, att det inte kommer fungera, att det bästa är att släppa taget och gå vidare i livet. Ingen kan säga att jag inte har försökt men när kommunikationen uppenbarligen inte fungerar och saker byggs på hög utan att redas ut och sen kräks en liten del ut upp över en då är det ÖVER.

På ett sätt känns det förjävligt, så många år av vänskap och minnen men på ett sätt så känner jag lugnet i kroppen. Jag kommer inte behöva gå runt med dåligt samvete trots att jag vet att jag inte har någon orsak att göra det, jag kommer inte behöva tassa på tå eller ha molnet över huvudet som säger att när jag minst anar det kommer åskan och regnet ösa ner.

Du gjorde mig/oss en tjänst, det hade dock kunnat göras snyggare. Att be folk dra åt helvete och hålla käften gynnar ingen, det blev ett smutsigt slut på allt. Samtidigt gav du mig insikten att det verkligen inte finns någon väg tillbaka till någonting. Du sparade oss en lång tid av möjligtvis glädje men en herrans massa tjafs och bråk.

Jag hoppas att du nu kan gå vidare med ditt liv och bli lycklig, för det är allt jag vill, att du ska bli lycklig. Du måste bara låta dig själv bli det och inte haka upp din lycka på någon annan person. Eftersom du och jag har blivit som eld och vatten, de kan inte existera tillsammans och vattnet kommer alltid förgöra elden så är det bäst så här.

Jag kommer alltid ha med mig alla minnen, de dåliga sakerna kommer med tiden försvinna och allt som kommer finnas kvar är minnet av en svunnen tid då vi kunde existera tillsammans, vara lyckliga och ha roligt.

Det finns inte så mycket annat att skriva utöver att detta är mitt hejdå.

12/5 - 2011



Nu rackarns ska rumpan få jobba! Mamma har pratat om dessa skor ett tag, hon köpte sådana själv tidigare och hon sa att de var riktigt sköna att promenera i. Jag brukar normalt vara lite skeptisk till skor som har en massa "bonus"grejer i sig men efter att ha provat dem på affären så var jag såld, de var fruktansvärt sköna att ha på fötterna och det känns som att man går på moln. Enligt de på affären och grejen man fick med skorna så ska de träna rumpan 28% mer, låren 11% och vaderna 11%.



Jag har även köpt en "bikini" när jag var nere i Stockholm och inser till min förskräckelse att min syster har ett rosa-inflytande över mig. Men jag kan leva med det, de andra som fanns var inte riktigt "jag" och denna kanske inte är "Anna" men det funkar, min syster kommer vara stolt över mig.



Nu ser man den lite bättre, jag till att skaka till när jag försöker knäppa och det är banne mig omöjligt att fota kläder, det går inte att hänga upp dem snyggt och denna som inte har något att "hålla" fast vid, men ni ser iaf ungefär hur den ser ut. Om folk är och badar där jag är så kommer de iaf inte missa mig med mina polkagrisränder ^^



Bestämde mig för att ta en egen bild på mina skor med blixten på, de är inte riktigt så laxrosa som bilden visar på men inte lika ljusrosa som bilden på nätet, man måste helt enkelt se dem live.

12/5 - 2011

Denna blogg kommer (som det känns nu) få dö också kommer jag skapa en ny. De som vill ha adressen till den när den väl är skapad kan maila mig eller skriva i kommentarer så kontaktar jag er när det är klart.

Lev väl.

Shopping


Jag och J hamnade på Lindex efter att vi hade fikat, hon tvingade på mig en klänning som jag absolut måste ha för den var så fin på mig, jag föll för grupptrycket när även de i kassan hängde på. Nu måste vi bara få fint väder under helgen så att man kan ta på sig den och skorna som jag köpte till. Jag har även handlat ett par solglasögon, vad fan hände med alla mindre? Jag ser ut som en mygga som flyger runt med dem!


3/5 - 2011



Man kan inte alltid ha bra dagar, speciellt inte när man precis kommit ut ur duschen och inte hunnit kamma håret :) Men den bjuder jag på så ni kan fnissa åt att jag ser ut som en bebis!

Idag ska jag gå ut och fika med J, jag har varit fikasugen i flera dagar men det har inte blivit av men idag så SKA vi. Vad det blir för fika, det vete rackarns för just nu är jag sugen på det mesta, kanske att jag borde käka istället.

Istället för att sitta här och skriva en massa crap så ska jag göra mig klar så att jag är redo att gå ut genom dörren när J kommer hit. Vem vet, kanske jag hinner blogga senare idag!

2/5 - 2011


Halsbandet som jag fick av K

Då var Valborgs över för detta år igen, jag har varit sliten i två dagar så jag har inte ens orkat tänka tanken att blogga! Kvällen var i alla fall toppen och jag hade riktigt roligt, eventuellt hade de andra ännu roligare ;) Jag tänker inte gå in på några detaljer om festen på bloggen utan det får hållas bakom lyckta dörrar, de som vill veta något får helt enkelt fråga mig privat om det! :)



Det var vackert ute den kvällen, jag var glad att jag hade med mig kameran, mindre glad att jag inte hade med mig alla objektiv. Vi spelade kubb och vi gick ut lite sent så det hann bli så mörkt att man inte riktigt såg vad man skulle kasta på, efter många om och men så vann killarna och de fick äran att packa ihop och bära hem spelet ;)

Igår trots mitt sega tillstånd så skickade jag iväg två arbetsansökningar så då får vi se hur det går. Utöver det har jag mest muttrat för mig själv att jag börjar bli gammal, att jag har ont på mitten av ryggen (har sina orsaker) och att benen känns som cementblock. Trots detta har jag iaf kört en tvättmaskin och börjat småpacka inför minisemestern nere i Söder.


Nu ska denna fröken gå och läsa lite, hade tänkt gå ut och fika idag men det tilltänkta "offret" svarade inte i telefon när jag ringde tidigare. Jag hoppas att ni har haft en trevlig helg och att veckan kommer bli toppen.

RSS 2.0