One second...

En dag kvar en nytt år.... humöret är fortfarande inte OK men men......... Jag känner mig helt slut av all ilska, besvikelse, dåligt samvete o.s.v. Men jag ska låta stormen dra iväg av sig själv, tänker inte skynda på något..... jag kan stå ut med mycket men nu är det verkligen living on the edge. Men men, ska inte gräva något mer i det.

Gott nytt år
på er om jag inte skriver något mer här innan dess.

Rastlös...

Det är dagens ord..... har hunnit läsa och städa i sovrummet + badrummet (skulle eg. städa hela lägenheten imorgon). Har kommit fram till att jag de senaste två dagarna har ätit 3 smörgåsar, eller var det kanske fyra.. men jag är inte hungrig och verkar helt enkelt glömma bort att käka.

La upp lite bilder (  http://myzsol.bilddagboken.se/  ) från sovrummet idag, ni kommer märka att några kort är tagna innan de andra o.s.v. men kom fram till att jag skulle fota så man fick se sängkläderna helt efter att jag redan tagit kort med större delen av överkastet på sängen så jag fick helt enkelt plocka bort det och fota och sen sätta tillbaka det igen.. Fick även upp tre bilder från julafton när jag gick till jobbet o.s.v.

Ska gå och ta mig en lång dusch, kanske att jag slappnar av lite och blir lite mer harmonisk. Som det är just nu så har jag varken lust att fira Nyår eller att hälsa på K's släkt till helgen... men men, håller på att bli förkyld så jag kanske missar allt firande ändå.

/A

....



Dags att sova, hittade mig tre böcker att läsa...

Thats it for today....

Empty rooms...

Inte mkt att skriva just nu, har slut på energi och mina tankar vill jag inte dela med mig utav just nu.. kanske hamnar de i en privatblogg eller så får de åka runt i huvudet istället.

Ska gå ner på stan med K och handla lite, tänkte köpa mig några böcker att dränka mig i och sen får vi se om det blir något mer. K ska inhandla kläder från sitt presentkort som han fick av mig...

Well, finns inte så mycket mer att säga........


How do we sleep when our beds are burning...

Under sommaren spelade de en snutt från en låt på Radio Guld när jag jobbade under en liten musikslinga som det kallas... jag hann inte höra vad de sjöng utan bara melodin som fastnade i min hjärna.. Igår när jag satt på jobbet så dök den upp på sing a long, hann inte höra vad låten hade för namn men skrev upp det jag hörde av text.. imorse när den jag pratat med om låten innan och som är som ett lexicon när det kommer till musik så sjöng jag det jag hört för honom och han kunde direkt säga låt, band etc. Det lilla jag sjöng för honom slutade med att vi sjöng hela tiden han var där på olika låtar (otroligt trevligt) han var gullig o sa att jag sjunger mkt vackert (haha as if I do it).

Nu spelar jag "Beds are burning" och njuter!

Hoppas alla hade en bra Julafton och grattis till Lj, Nath som fyller år idag :)


Den vackra blomman fick jag av M när han kom förbi idag. Jag kan inte beskriva i ord hur lycklig jag är att jag hade fel. Han ringde idag och kom förbi precis som han sa att han skulle göra i Sep när vi sist träffades. Tack för några underbara timmar M, du är bäst!

Julafton!


Självklart ringde mamma o pappa för att gratulera mig på födelsedagen "tidigt", det känns verkligen i kroppen att jag inte somnade förrän vid 4 och sen ring ring kl 10.30. Nu sitter jag och äter smörgåstårta från igår och njuter av lugnet. K springer runt som en toka och plockar, dammsuger o.s.v.

Postade nya bilder i bilddagboken igår: http://myzsol.bilddagboken.se/

Dags att öppna lite julklappar så jag hinner det innan jag drar till jobbet :o eller så kanske jag skulle vänta med dem till imorgon iom att jag normalt öppnar dem på kvällen.

Tack till alla söta sms jag har fått av mina vänner med gratulationer, har inte hunnit ladda mobilen än med pengar men ska försöka göra det idag så jag kan svara på dem alla :D Men P du kan hälsa herr UK att jag inte är någon "tant" ännu, det kommer ta några år ;)


God Jul!

Ska inte bli långrandig så jag säger helt enkelt bara God Jul på er alla. Jag hoppas att alla får en riktigt bra dag, med mycket skratt, god mat (om man gillar julmaten dvs) och lite julklappar. Själv ska jag till jobbet och ta det lugnt mellan klockan 17.00 till 12.00 den 25/12. Kommer kännas annorlunda att jobba på julafton, aldrig gjort det utöver några få timmar vid lunch innan men sen var jag ledig, men det ska bli skönt att jobba igen (har saknat att gå dit).

*vinkar*

19 December 2008



How can I decide what’s right?
When you’re clouding up my mind
I can’t win your losing fight,
all the time
 
How can I ever own what’s mine,
when you’re always taking sides
 But you won’t take away my pride,
no not this time
Not this time…

How did we get here
When I used to know you so we
ll But how did we get here
I think I know

The truth is hiding in your eyes
and its hanging on your tongue
Just boiling in my blood
but you think that I cant see
What kind of man that you are,
if you’re a man at all
Well I will figure this one out
on my own
(I’m screaming i love you so)
 on my own
(my thoughts you can’t decode)

How did we get here
 when I used to know you so well
 But how did we get here
I think I know

Do you see what we’ve done
We’re gonna make such fools of ourselves
Do you see what we’ve done
We’re gonna make such fools of ourselves


How did we get here
when I used to know you so well
But how did we get here
 I think I know

There is something I see in you
 It might kill me
I want it to be true



Har beställt en smörgåstårta till den 23e, något gott måste man få äta innan all den hemska julmaten kommer fram. K pratar glatt om allt han ska ordna när det gäller julmat och jag är glad att jag jobbar och slipper "skiten" :)
Hoppas att alla får en fin fredag och att ni njuter av låten jag postade, den är verkligen kanon.

18 December 2008



Jag har under denna veckan varit helt tokig i att laga middag med kyckling i och det har även hamnat med lite bacon de två gångerna jag har ordnat just kyckling till middag. Eftersom jag verkligen gillade det jag har lagat så tänkte jag dela med mig av recepten som jag hittade på nätet i en Blogg

Som det är just nu har jag bara hunnit smaka den första iom att jag har dagens middag i ugnen just nu och kommer få vänta i ungefär 20 min till innan jag får smaka.. men jag kan säga så mycket och det är att det luktade riktigt gott :) Så fram med papper och penna kära bloggläsare för här kommer det recept:

Kyckling och bacongryta
 
70 gr bacon i bitar
500 gr kycklingfilé i skivor
1 dl vatten
0,5 st hönsbuljongtärning
1 dl lätt creme fraiche
1 msk honung
1 tsk soja
0,5 tsk oregano
 
Stek baconet i en stekgryta. Ta upp det och stek kycklingen i fettet. Tillsätt vatten, buljongtärning, creme fraiche, honung, soja, oregano och det stekta baconet. Låt koka under lock i 10 min. Servera med ris och grönsaker.



Kycklinggratäng                                                                     4 personer ca 35 min.
Gratinera i ugnen i ca 25 minuter

2 kycklingfileér som stekes i bitar, eller en färdig kyckling
1 stor paprika
3dl kokt ris
1 burk 400g hela champinjoner
1pkt bacon

Skär paprikan i små bitar Klipp Bacon i mindre bitar Blanda allt i en skål med riset, kycklingen och champinjonerna, fördela kycklingblandningen i en gratängform och häll såsen över. Strö sist över osten.  tills gratängen fått lagom färg.

Gratängsås:
1 dl matlagningsvin
2 dl Creme fraiche
4 msk Chilisås
2 tsk Curry
1/2 tsk paprikapulver
2 dl riven ost, gärna västerbotten

Servera en fräsch sallad till gärna med rödlök.



Den första blev K riktigt förtjust i, hans kommentar var: "Denna kan man inte föräta sig på". Får se om nummer två också :) Det andra receptet gjorde jag om lite eller gjorde om jag plockade genast bort svampen iom att jag verkligen avskyr allt som har med svamp att göra. Det stod inte på sidan om det var rött eller vitt matlagningsvin men jag chansade på vitt till kyckling så det blev det som åkte i också tog jag en gul paprika (fördrar personligen de gula över de röda och gröna).

Ni får helt enkelt säga till om ni har provat att laga något av det :)

Igår blev jag lite grinig här hemma, det var K's tur att laga middag och givetvis går han och handlar en massa saker på affären för att laga till något Thailändskt med röd curry där han sen säger att han satte i extra mycket för att ge lite mer färg till maten..... Well, det slutade iaf med att jag fick äta rostade smörgåsar med kalkon eftersom jag inte tål stark mat och jag behövde inte ens smaka för att veta att det var alldeles för starkt för att min mage skulle klara av det. K själv satt även och muttrade om att det blev lite starkt och om han säger att det är det så vill jag inte ens tänka på hur starkt det är eftersom han har en väldigt hög gräns innan han tycker att någonting är starkt. Well, får helt enkelt se till att laga maten själv eftersom det verkar som att alltid när han ska laga middag så drar han i med något han vet att inte min mage mår bra av bara för att han själv gillar det, personligen tycker jag att man ska visa lite hänsyn mot de andra som också ska äta.. vet man att de inte gillar något specifikt/ eller tål så sätter man helt enkelt inte det i maten... men det kanske bara är jag som tänker så.

Dags att gå tillbaka till köket för att duka bordet och ordna något att dricka.

Äntligen är gardinerna här :D


Idag kom de nya gardinerna (äntligen) hade tänkt ladda upp bilder här på hur det blev men sen så lyckades jag fota så mycket att jag fick återuppliva min bilddagbok som jag inte har använt sen Lova var riktigt liten :) Om ni vill se hur det blev i köket får ni helt enkelt gå in på den och titta http://myzsol.bilddagboken.se/

Bilden som kom med i dagens blogg är en närbild på ljuslyktorna som jag inhandlade för julklappspengarna som min mormor och morfar skickade, har även köpt andra saker men dessa var jag tvungen att ta en närbild på för de är så söta :)

Har inte riktigt tid att skriva här idag, måste käka middag och umgås lite med P också innan klockan blir för mycket.


Passade på att lägga in majoriteten av bilderna som hamnat i bloggen på min bilddagbok (iaf de som jag fotat själv) så från och med nu kommer majoriteten att hamna där istället för här.. tycker att det blir alldeles för "plottrigt" när det kommer upp 2000 bilder under ett inlägg.

Så mina kära läsare, håll utkik på http://myzsol.bilddagboken.se/


^--^

"Don't be dismayed at good-byes.
A farewell is necessary before you can meet again.
 And meeting again, after moments or lifetimes, is certain for those who are friends."
 ~~Richard Bach


Klockan går fort när man har roligt, börjar bli dags att gå till sängen.. känner att jag lyckats få mitt dygn riktigt "illa" just nu iaf om man bor i Sverige. Har lite saker att göra imorgon, ska gå och inhandla en julklapp till mig själv från mormor och morfar, hämta ut ett paket från farmor osv.

Börjar få slut på böcker att läsa, what to do? Är färdig med serien jag inhandlade under sommaren, de 26 böckerna gick snabbt som tusan. Åsa Larsson har jag inga böcker kvar att läsa av och Billingham har jag inte hittat den senaste av på Akademibokhandeln. Lutar åt ett besök på bokhandeln imorgon också..

Christmas is getting closer..

Idag vaknade jag med så mycket julkänslor i kroppen att jag nästan blev rädd för mig själv.. jag har inte haft så mycket julkänslor sen jag var liten och gick och längtade efter julen med alla paket, tomtar, julgranen o.s.v. Jag har nog aldrig klivit upp så snabbt i hela mitt liv som idag, bara drog på mig kläderna, borstade tänderna och håret och sen rusade jag ner på stan. Gick iväg till arbetsförmedlingen och pratade med min trevliga handläggare L och sen gick jag iväg och skickade tillbaka boxern som någon idiot skickat till oss (se tidigare inlägg om det). Samtidigt som paketet åkte iväg passade jag på att plocka ut ett paket som mamma skickat till mig och sen hamnade jag på Gallerix. Gallerix är en affär som jag gillar att gå in i bara för att titta men idag hittade jag julkort och bestämde mig att för första gången på flera år skicka iväg julkort till mina nära och kära. När jag väl kommit mig därifrån så hamnade jag inne på min absoluta favorit när det kommer till affärer och där fyndade jag julklappar till hela släkten :)

Var även duktig och skrev lite julkort som jag ska skicka iväg vid tillfälle :)





Hehe, upptäckte att jag inte fått iväg ett inlägg som jag satt och skrev på för flera dagar sedan.. men men bättre sent än aldrig? :) Kan säga att jag fortfarande inte fått iväg julkorten men de ska postas ikväll.

Har sen sist hunnit vara till Birsta med L och K, vi hade riktigt trevligt den tiden vi var där och jag hann inhandla lite julklappar från pengarna som min mor skickat till mig (kommer kort på dem efter Jul om jag kommer ihåg att fota). På vägen hem åkte vi förbi C och J, de hade världens sötaste kattungar.

Hmmm, vad mer kan jag skriva..... har helt tomt i skallen så jag lägger ner och återkommer någon annan dag.

Onsdag!


Dagen har varit lugn och fin :) Fick alla papper som jag har väntat på så imorgon blir det arbetsförmedlingen med dem.
Har inte så mycket mer att skriva så jag lägger bara upp en bild på buketten som nu bor i köket, visst är den vacker?


Oj!


B
lev inte lite förvånad idag när de ringde från en blomaffär och frågade om jag skulle vara hemma vid 16.00. Gick för att kolla vad det var för datum för att se vad det kunde tänkas vara för något och såg att jag hade namnsdag, tanke ett var mamma och pappa som brukar skicka blommor titt som tätt på god andra plats kom farmor som alltid kommer komma ihåg att jag har namnsdag. Men ack vad jag hade fel :) Fotade några kort på blommorna men lilla Lova ville inte låta mig fota ifred så de flesta har en kattröv eller något sudd som går runt vasen på sig.. lyckades iaf få till två där inte hon var och härjade :)

Jag har fått vackra blommor av en vacker person, tack så mycket <3





The phantom of the opera...

In sleep he sang to me
In dreams he came
That voice which calls to me
And speaks my name
And do I dream again
For now I find
The Phantom of the opera is there
inside my mind.....

.

.... den sången har totalt fastnat i mitt huvud sen jag hörde den igår när det var "Stjärnor på Is" på 4an.  Jag har aldrig sett det programmet innan och hamnade där under en reklampaus från en annan kanal... därför kanske jag inte ska uttala mig om vem som skulle ha vunnit eller ej. Jag såg endast de "åk" de gjorde igår och jag måste säga att paret som kom 2a var de som imponerade mest på mig, deras sista framträdande gav mig gåshud.. jag är inte en konståkningsfantast etc men de gjorde ett väldigt vackert framträdande. Inget illa om Markus som vann med sin partner, de åkte också fint och som sagt jag har inte sett hur de har åkt tidigare men men... Förstod redan utan att ha sett att han skulle vinna om det var så att de kom så långt. Ärligt talat hade jag inte sån stor susning om vilka de andra som var i finalen var för personer men Markus är inte direkt okänd efter sin seger i Idiol och jag antar att han har väldigt mycket fans som röstar på honom.

Idag lärde jag mig något nytt när jag jobbade, jag har i min fantasi trott att en späckhuggare är en val men icke sa nicke, de tillhör Delfiner. Sen hade jag inte alls koll på att vissa grodor föder genom munnen *usch*. Kanske inte sååå intressant att veta men jag var tvungen att dela med mig av mina nya kunskaper :)

Nu ska jag palla mig till köket med mitt glas och lite annat så att jag kan dra igång en diskmaskin... men innan jag gör det ska jag posta två bilder på de nya lamporna som jag inhandlade till hallen (jag vet att jag suger på att fota med mobilen). Utöver att jag fotar som en kratta så älskar jag lamporna och ljuset de sprider i hallen: "En helt ny vääääärld..." :)



Hade helt glömt bort att jag inte har lagt upp bilder på "bollen" som jag äntligen fått upp i vardagsrummet. Tidigare har jag inte varit så förtjust i sådana (fråga mig inte varför) men när vi var på IKEA så köpte jag en iom att jag var så less på våran takkrona med 5 glödlampor som går sönder titt som tätt. Sen har jag ju även blommorna som jag köpte förra veckan och lät de andra hamna på andra ställen där de inte är så markerande :) Dessa som jag har nu älskar jag verkligen och tvivlar på att jag kommer byta ut dem snabbt :)
  • Den nya lampan i vardagsrummet 


  • Fönster i vardagsrummet


  • Fönster i sovrummet



... varje gång jag ser bilderna jag tar med mobilen så tänker jag tanken att jag verkligen måste ordna en vettig kamera... den dagen kommer det komma upp betydligt fler bilder i bloggen om man säger så :) De som hamnar här nu kommer upp bara för att jag vill visa de som inte bor nära mig hur det har förändrats i lägenheten.


Nattugglan slår till igen..



Hade skrivit en lång blogg och vad händer? Jo, jag hade påbörjat denna för någon timme sedan men inte kommit mig för att fortsätta att skriva men jag hade inte stängt ner fönstret... sen när jag fick tid så komponerade jag en låååång blogg och när jag kommer till spara så får jag logga in igen *suck* det ENDA som blev kvar var bilden och all text är ett minne blott. Just nu känner jag mig inte motiverad att försöka återskapa bloggen, speciellt inte en tid som denna. Jag ska ist försöka få in cortisonet själv iom att K aldrig blir färdig och sen ska jag låta det verka i 15 min --> skölja ur och sen sova. Jag hoppas verkligen att det kommer fixa problemen för jag är förbannat less på att ha så dåligt vid öronen och att det sen åker vidare, sen när läkarna inte kan säga om det är allergi eller något annat trots att de har tagit en herrans massa prover vid olika tillfällen gör inte saken bättre.

Innan jag glömmer det, bilden kommer från Facebook... hittade den när jag kollade i en väns fotoalbum. Detta är en bild på en kylskåpsmagnet, en sådan skulle jag nog inte ha när släkten är på besök men den var underhållande att läsa på om man jämför med de som finns på svenska ex: "Le och världen ler mot dig, snarka och du får sova ensam" ....

Annars har jag haft en lugn och skön dag, har hunnit prata med S under större delen av dagen och hade riktigt trevligt.. det är def något jag kommer göra igen.

Ha en fortsatt trevlig vecka och hoppas att alla får en fin helg när den väl kommer.. själv kommer jag jobba hela helgen (igen).

RSS 2.0