Nostalgi.

Hur många kommer ihåg denna?




Jag var helt frälst i Jordan Catalano / Jared Leto och tittade troget på My so called life. Jag måste verkligen se om jag kan få tag på den serien... vilken nostalgitripp det skulle bli. Jag och W såg snutten från filmen bra många gånger när han sjöng låten, tror vi tom tittade sönder det bandet :)

Random thursday.

Redan torsdag, har stekt mig ägg till brunch och väntar på att mina bröd ska bli varma. Idag är det raid (som vanligt på torsdagar) så jag ska försöka hinna tvätta lite innan den börjar klockan 20.00. Kommer bli K som får städa imorgon eftersom jag ska jobba fredag till lördag. Känns bra att få jobba lite extra timmar om man säger så :) Det enda jag kan "klaga" på är att det alltid är helger som försvinner, dvs jag får inte så mycket möjligheter att åka hem till släkten. Men, man behöver pengar för att leva *biter i det halvsura äpplet*.

Igår var jag och J ut och käkade på den nya restaurangen de har öppnat här i stan. Vet inte hur många det har varit före den på samma ställe :) Maten är riktigt bra. Jag åt igår en planka med fläskfilé och mos, till det grönsaker och bea + en sås på rödvin *mmmm*. J, hon åt en röra med lite grönsaker och kyckling som var gratinerad i ugnen. Hon gillade den inte men jag smakade och måste erkänna att jag gillade den skarpt. Vi satt och pratade där i ca 1,5h innan var och en gick hem till sitt... båda drabbades av den kända lulligheten efter lunch. Jag gick hem, läste två sidor och slocknade i nästan två timmar.

Lekte lite med min ny/gamla gubbe och pratade med P, trevligt som alltid :) Får se om jag ska smita in lite på den idag under dagen... verkar inte som att K kommer online. Hade annars tänkt spendera lite tid med henne idag, men är man inte online får man skylla sig själv.

*Skickar kramar till nära och kära - jag tänker på er*

Love is strong yet delicate.
It can be broken.
To truly love is to understand this.
To be in love is to respect this.
- Stephen Packer -


Honey, I'm home.

Hemma igen efter att ha jobbat sen klockan 9 på söndag. Dagen/kvällen gick relativt snabbt och jag hade roligt :) Gjorde en kycklingpaj till middag, blev lite annorlunda motför eftersom fröken inte gillade många av sakerna som skulle vara i. Resultatet blev en paj med kyckling,lök och en mumsig sås som innehöll curry, grädde, hönsbuljong. Den var riktigt lyckad så jag ska göra samma röra hemma, men äta ris till. När hon kom hem efter att ha varit på sin träning så bakade vi en tigerkaka som blev riktigt god, synd att jag inte hade kameran med mig.. den såg riktigt häftig ut :D

Nu ska jag ta och slappa lite på min mini dk. Har pecis ätit en parisare till lunch ohc hunden är färdig.

*Skickar en kram till alla vänner*

Love is not blind - It sees more and not less,
but because it sees more it is willing to see less.
 - Will Moss -


Where the wild roses grow....

.. jag vill döda min dator. Ingen har kunnat missa att den sen jag bytte delar i den började bete sig som ett svin. Alla dessa tusentals krascher o.s.v. gör mig galen. Jag trodde att jag hade hittat ett trick. När datorn väl blivit "stabil" och slutat krascha fick jag helt enkelt låta den stå på och inte stänga av den alls. Det fungerade kanon, men som alla vet så måste man någon gång stänga av den / starta om.. som när man tagit hem nya uppdateringar till den. Givetvis börjar den bråka direkt igen och sen när den väl kommit till det stabila läget så går den som en klocka. I onsdags gjorde jag och min dator slut. Den började utan orsak att hänga sig igen, gick ibland inte att få igång den utan jag fick försöka en himla massa gånger. Datorn fortsatte med det hela onsdagen, torsdagen och idag vet jag inte (har inte hunnit vara vid den mer än några minuter). Så, om ni inte ser mig online på msn / xfire o.s.v. så innebär det att min dator har kraschat så många gånger att jag inte ens bryr mig om att logga in på något sådant.

Annars så är det lugnt, jag och Mirre var och kollade utomhus idag och han målade som vanligt sin gula konst ute i snödrivorna. Satte igång ugnen innan vi gick ut så att den skulle vara varm när jag kom hem. När Mirre fått av sig kopplet dumpade jag in lite bröd i ugnen. På tal om bröd så är de färdiga nu.

"Love is like a mountain,
hard to climb,
but once you get to the top
the view is beautiful."

- Daniel Monroe Tuttle -

Onsdag <3




S
om jag har längtat till idag :) Ska för första gången ge mig ut med min lilla dk på ett äventyr där jag måste ha koll på saker hela tiden, spännande och skrämmande. Hittade en bild på en dk, inte min men hon funkar :)

Låg och läste en lång stund imorse och sen gick jag och Mirre ut i kylan. Han sprang omkring som en valp och grävde åt höger o vänster. Efter promenaden gick jag till Hemköp och handlade mig lunch (mos,köttbullar, morötter, lingonsylt och lite brunsås). Drog igång micron och passade på att tömma diskmaskinen + ladda om den *duktig*. Just nu håller jag på att vädra i vardagsrummet och ska sen ta en liten tur med dammsugaren.

Lova är skogstokig, fick ytterligare en kväll stänga dörren till vardagsrummet när vi gick och la oss. Hon är som tokig när det kommer till tv-bänken. Hon klättrar och hoppar runt i den så den skakar.. Igår tog jag bort alla dvd-filmer som vi hade på en hylla som hon "alltid" är på och puttar ner film efter film. Det funkade i 5 minuter, sen drar hon till den andra sidan istället som hon aldrig varit brydd om att vara på. ... två sekunder senare BAM - film nere på golvet. Jag hämtade henne och flyttade hennes klöspåle lite så att den var närmare mig så att jag kunde få henne att vara där istället... visst!! Det tog ca 3 minuter, sen hade jag en vas som står ovanpå mitt databord nere på tangentbordet.. tätt följd av en tavla. Behöver jag säga att hon ligger på minus?

Huga, nu drar det allt bra kallt här... dags att stänga fönstret och dra igång dammsugaren istället.

"You know you are in love
when you see the world in her eyes,
and her eyes everywhere in the world."
 - David Levesque -


Working 8-5

Jobbade idag, var trött som fan imorse.. hade grymma problem att somna igår.. men när jag väl kom mig ut och promenerade till jobbet så blev jag pigg :) Det var roligt att träffa damerna igen och kackla lite innan de skulle iväg på sitt möte. Fick idag göra köttfärsås på jobbet, det var nästa så jag suckade.. gjorde det till middag igår. Men de tyckte maten smakade bra, det är det viktigaste :)

Tror det blir en tidig kväll och imorgon ska jag njuta av att ha lite sovmorgon *mmmm*

See you later Alligator

Just another magic monday..

..undra hur många gånger jag har använt den rubriken? Det borde verkligen finnas en slumpmässig rubrikväljare ibland.. inte ofta jag kommer på en vettig en.

Somnade tidigt igår, hann bara lägga mig och försökte läsa lite.. upptäckte efter en sida att jag inte hade fattat ett ord av det jag läste :) Sov gott till klockan 9 när telefonen började ringa *suck*. Mina drömmar bestod av R, vi var tillsammans igen, men större delen av drömmen var en låång väntan på att få träffas, hitta varandra o.s.v. Det bästa var när han kom till mina föräldrars hus (antar att jag var den som ägde det i drömmen) i en stor plogbil som skottade sig fram.. allt jag kunde tänka var: Shit där ryker mammas rabatt. Men trots all den väntan att få ses så avslutades drömmen mysigt, vi satt och höll om varandra utomhus någonstans och om jag inte minns helt fel hade jag en filt över mina axlar. Det är allt bra lustigt hur drömmar kan göra.. ingenting är omöjligt i dem. Var tvungen att länka en sång, "Som i en dröm".




Nu är det dags för lunch och sen ska jag ta mig en behövlig dusch. Måste iof plocka undan lite i vardagsrummet, såg att lite skräp hittat hit under helgen :)

Trevlig måndag på er / Kram

15/2 - 2009!




Då var det söndag (igen). Jag somnade alldeles för sent igår/ idag känner jag. Kroppen har inte riktigt vaknat upp, men jag vill verkligen inte ligga och dra mig i sängen hela dagen. Inleder bloggen med en bild jag fyndade på nätet, jag tycker den är vacker och kunde således inte motstå den.

Alla hjärtans dag, ingen missade att det var igår. För första året på länge så gjorde vi något speciellt iaf. Middag med vänner och sen en film. Jag är inte så mycket för just alla hjärtans dag. Behöver man verkligen en speciell dag för att vara romantisk? Jag tycker att den är alldeles för komersiell. Att man ska ge presenter och få, för mig känns en present mer speciell om jag får den på en slumpmässig dag, ist för en dag som är utsedd till "romantikens dag". Kanske är jag bara hopplöst oromantisk eller så kanske jag är så romantisk att jag föredrar att se det hela tiden? *vem försöker jag lura* . K däremot var inspirerad.. eller kanske lite stressad av att märka att DL shoppade till sin flickvän inför alla hjärtans dag.  Eftersom  att vi skulle käka middag tillsammans på kvällen så försvann K ner på stan en sväng och sen kom han hem och gav mig lite blygt en ask. Jag tror aldrig jag har sett honom så nervös innan (alla som känner K vet att han varken är blyg eller nervös inför saker). Först tänkte jag att han hade handlat ett halsband som han såg att jag tittade på när vi var på väg ut och käka tidigare i veckan. Jag tittade på halsband när han handlade snus och sen kom han dit jag stod och sa något som: Står du här och ser på alla dyra halsband? Jag förklarade då för honom att för mig behöver inte en sak vara dyr, eftersom det är tanken som räknas och den saken blir speciell för en oavsett om den kostade 100 kr eller 1000kr. Men det var inte halsbandet jag sett, som var överaskande billigt i mina ögon.. eller så är det jag som köper smycken alldeles för sällan :) I mitt lilla paket var det detta:


Visst är de söta? Jag verkligen älskar dem! Det enda negativa är att min kamera inte vill fota en fin bild på dem, allt ser bara så glänsande ut. För de som inte har listat ut det så är det både ett halsband och örhängden. Igår fick jag för första gången i mitt liv ta på mig ett halsband med matchande örhängen innan vi gick ut och käkade på kina.

Maten igår var riktigt bra :) Jag åt (som vanligt) små vårrullar till förrätt och sen fem små rätter till middag. Jag verkligen älskar deras soya marinerade kycklingspett! Åt även efterrätt eller åt och åt jag smakade mest för jag var så mätt. Det blev friterad ananas, jag är inte så förtjust i den frukten vanligtvis men det smakade helt ok :) Det är def. något jag kommer prova igen de få gånger jag äter något efter huvudrätten. Vi hade riktigt trevligt under måltiden, det var mycket skratt och jag var sååå avslappnad. Det var en perfekt kväll.

Efter middagen gick vi hem till oss, popkorn gjordes och vi såg på en film. Det enda negativa med kvällen var verkligen filmen! Killarna valde Braindead, den suger verkligen ***. Ett enda blodbad med en massa "muppar". Sällan har jag varit så glad när en film är slut. Jag hade lätt kunnat se en till film men L skulle åka hem till Kramfors och A var lite trött, men det kommer ju fler kvällar.

Dl, Anna och Leffe.. Tack för en underbar kväll!

När alla vännerna gått hem kopplade jag upp mig mot nätet och pratade med fler vänner. Lirade lite instanser (som tank), avslutade kvällen på en voice chat med en speciell person. Det kändes avslappnat och harmoniskt, det var längesen det var så. .. det kändes bra.

Nu är det slut på allt "ordbajsande". Strumpor ska fyndas, lunch tillagas och sen ska jag njuta av att det är söndag och att jag har haft en super helg. Jag behövde verkligen det..... det var alldeles för längesen vi träffades.. det gäller både Dl, A och L! Vi får börja kolla upp i kalendern när man kan träffas. Visst låter det vuxet när man skriver "kolla upp i kalendern"? Det låter som att man är en business woman med fullspäckat schema 24-7 ist för en timvikarie.

*Smiter innan ordbajsningen fortsätter*

Alla Hjärtans Dag!



Ha en trevlig alla hjärtans dag alla!

Middag tillsammans med vänner ikväll på Kina, det kommer bli gott :) Håller under skrivandets stund på att tvätta och ska snart tömma maskinen och dra igång en till :)

Lova pratar otroligt mycket, Mysan var en pratkvarn men jag tror fan att Lova klår henne. Jösses, hon har legat på golvet och gjort gulliga ljud till mig hela morgonen och när jag går in till ett annat rum kommer hon dit och pratar vidare. Hon är så förbaskat söt när hon gör det :D

Åhå, ljudet försvann i badrummet.. antar att maskinen är klar :)  *Går iväg*

Till mina nära och kära, ha en underbar dag.. jag tänker på er och saknar er alla! <3

Random Friday!


Tog mig en rejäl sovmorgon, vaknade riktigt utvilad  *skönt*. Ordnade lunch när K kom hem så vi kunde käka tillsammans och sen donade jag på lite i lägenheten. Har hunnit rengöra badrummet, köket, hallen och vardagsrummet. Sovrummet är kvar till imorgon, detta för att vi ska renbädda och då alltid städar extra noga i sovrummet just den dagen. Inte så att vi skippar att dammsuga osv icke renbäddnings vecka men ändå..

Mamma ringde idag, hon är på väg söderut tillsammans med pappa och ett par som de umgås med. De ska hälsa på min moster som bor i Umeå. Jag är glad att de hittar på någonting roligt så de får se det ljusa också. De har de inte lätt, jag hoppas att de får en riktigt fin weekend i gott sällskap.

Nu ska jag börja fundera på vad man ska äta till middag, min mage har börjat tala till mig så jag antar att det är dags att ta tag i det. Måste även en sväng på affären och handla lite glödlampor, två stycken har dött eller tre tom!! Det känns som att det ibland går ett spöke i lägenheten... vipps dör flera lampor samtidigt och sen är det lugnt bra länge.

Ha en fortsatt trevlig fredag alla :)




Torsdag!!

Veckan går sååå fort. Jag trodde att den skulle gå riktigt sakta iom att jag inte jobbar men den går banne mig fortare än vinden :) Snart helg och jag är ledig! Undra vad jag ska göra under helgen... funderar på att kika på Let's dance. Jag har inte sett allt för mycket av det men brukar ha på i bakgrunden. Jag gillar att dansa och har dansa många av danserna de använder sig av där när jag var yngre. I hela 7år av mitt liv har jag dansat, 4år blandade danser där vi lärde oss allt från bugg/vals/foxtrot etc och efter det squaredance.


Squaredance kan se lätt ut att dansa men när låtarna blir snabba och kommandon kastas ut i en rasande fart så är det ibland svårt att hänga med.. även om man kan dem utan och innan :) Jag har många gånger ångrat att jag inte fortsatte att dansa det när jag flyttade ner hit. Träffade på klubben när de hade uppvisning och pratade med dem lite, var mest äldre dock (kanske inte så ovanligt). Men men, vem vet.. kanske att jag börjar dansa igen i framtiden. Kommer inte bli så att jag kan gå upp till den nivån jag var på utan jag kommer snällt få börja på lägsta igen och lära om allt från början. Just nu har jag en massa "komandon" i huvudet men jag vete fan om mina fötter skulle hänga med att göra dem just nu :P


Onsdag!!

Jag är nästan besviken att det är onsdag idag, hade onsdag hela dagen igår i min skalle.. frågade K om han inte skulle gå till gymmet snart iom att han brukar gå på just onsdag! Han tittade frågande på mig och sen sa han: Det är ju tisdag idag (din mupp). Men nu är det onsdag och det känns som att jag missat en hel tisdag iom att det inte var tisdag för mig *förvirrad*.

Somnade som en stock klockan 3.00 och vaknade tidigt. Kan hända att det blir en tupplur mot kvällen *skönt* eller en date med min Clive Cussler bok som jag håller på att läsa just nu.. Hans böcker gör mig aldrig besviken, lite action, lite spänning och lite historia inbakat i det hela.

Dags att ta och sätta igång en diskmaskin och kanske se om någonting behöver tvättas :)

Jobb jobb :)

När hon som skulle jobba idag från klockan 9 till 8.15 imorgon kom till jobbet så sa hon att hon inte alls var sugen på att jobba o.s.v. Jag såg min chans och erbjöd mig att komma tillbaka ikväll klockan 20.15 och jobba till imorgon =) Mer klirr i kassan och jag har ändå inget bättre för mig. Hon sa genast JA så nu är det bestämt att jag ska gå tillbaka dit ikväll. Jag hoppas verkligen att det slutar snöa innan dess.... Igår när jag gick till jobbet var det så illa att jag hade isbitar i ögonfransarna och såg ut som en snögubbe..När jag gick hem idag var det knappt plogat någonstans så jag fick leka plog hela vägen hem. Tider som dessa så saknar man det som syns på bilden, blått vatten och grönska! Man kan tom se var vi bor på denna bilden :p


Funderar på att ta mig en liten tupplur, är rikitgt trött. Råkades prata i min mobil igår så att min batteri varnade att det var på G att lägga av. Kunde knappt sova under natten för att jag var rädd att försova mig OM mobilen skulle stänga av under natten. Vaknade av mig själv klockan 7 och har roat mig med att läsa sen dess. Fick leta ett bra tag idag innan jag hittade min laddare till telefonen så förhoppningsvis kan jag slappna av mer inatt :) Hade det inte varit så långt till det nya jobbet motför mitt andra så hade jag tagit med laptopen dit.. vet iof inte om det finns trådlöst där.. Det som är bra med detta stället är att de även har kanal 5 som jag saknar på det andra. Får se om det går någon film ikväll som jag kan titta på innan det blir dags att sova. Blir en spännande dag imorgon för då får jag träffa ytterligare en från personalen som jag bara har pratat med i telefonen innan.

Dags att göra något vettigt innan jag ska tillbaka och jobba, fortsatt trevlig söndag till er alla :)

Lördag!

Dagen har gått i ett rasande tempo, snart ska jag springa till jobbet och det känns som att jag inte har hunnit med någonting. Men, det ska bli skönt att jobba :) Alltid spännande att jobba första natten på ett nytt ställe.  Jag har packat ner en extra filt med mig för sist jag var där så var det riktigt kallt.

Hmmm, måste dubbelkolla väskan att jag har med mig allt + mobilen så att jag vaknar imorgon när jag måste kliva upp :) Skulle inte se allt för bra ut om jag låg och sussade när hon som ska ta över efter mig kommer till jobbet ^^.

Ha en fortsatt trevlig helg alla.

Rise and shine..

Jag är uppe tidigt idag, var duktig och satte igång min väckarklocka igår när jag gick och la mig. Måste erkänna att jag funderade starkt på att fortsätta att sova när det drog igång. Men men, här sitter jag nu och uppdaterar bloggen istället :D Ska dock börja städa när jag har ordnar lite saker och äta frukost. Det ska bli skönt att få städat här igen, inte för att det är stökigt men det behövs en ordentlig dammsugning och en tur med skurmoppen. När jag väl har städat ska jag nog ta och belöna mig själv med en lång dusch. Jag har försökt hitta en bild som visar de olika färger som den vi har kör men har inte hittat någon så denna får duga. Den vi har kör grönt-blått-rött-lila. Det är riktigt mysigt att duscha, skönt att slippa dra igång lampan i taket när man är trött och inte vill ha "bright light" hela tiden.


Hmm, jag måste nog ta och tvätta lite idag också. Vi brukar tvätta på torsdagar men igår kom jag mig inte alls för att tvätta. Satt och spelade/pratade med Dl och några andra och vipps så fick jag gå och laga middag, när den väl var klar och uppäten så var det inte mycket tid kvar innan raiden. Jag blir lika förvånad varje gång jag ser att jag är med, har inte varit på reserv en enda gång sen jag började spela aktivt igen med de i guilden under raiderna.

Haha, började skriva här klockan 8.00 men glömde helt bort att trycka spara & publicera :) Men men, better late then never :) *går tillbaka till köket och fortsätter städa*


Fredag!

Fick mig äntligen ett snyggt vapen i spelet :D *glad*

Jag skrattade som fan när jag fick en länk av K, den är underbar!!!

http://www.evilmilk.com/pictures/Plotting_Cat.htm

Ska hämta lite fil och sen blir det nog sängen inom en snar framtid.

Grattis

till P som fyller år idag, hoppas du får en underbar dag.

Dagen har varit fin, hade trevligt med Dl och Leffei Sundsvall och sen Birsta :) Handlade lite saker till gästrummet osv:

  • Nya lampor till fönstret och sängbordet.
  • Medar till att sätta under - äntligen är gaveln borta.
  • En sänglampa till gästrummet.
  • Nya tavlor till sovrummet.
  • Pennor & ett block
  • SPA belysning till duschen - kunde inte låta bli när jag såg dem, ska förövrigt prova det nu :)
Mötet på sjukhuset tog inte lång tid, nu börjar väntan på att få en kallelse till en träff i Sundsvall. Kommer ha några träffar där de kommande 6 månaderna *spännande*.

Lunchade i Birsta där vi åt Kinamat, inte lika gott som här hemma men det funkade.

Tack än en gång till A som gav mig svar på några av de frågor som ploppar upp i mitt huvud efter besöket hos läkaren och efter att ha läst broschyren som han gav mig.

*Gäsp*

Har haft en trevlig dag ida :) Sov riktigt länge, men det behövde jag verkligen eftersom jag inte sov mycket natten innan. Vaknade upp just innan 12.00 med en hemsk huvudvärk men två panodil ordnade det och lite trevligt sällskap.

Ska gå och sova riktigt snart för imorgon kommer L hit ganska tidigt och sen ska vi plocka upp Dl. Jag tror det  kommer bli en trevlig dag imorgon med herrarna och att åka till Birsta är aldrig fel :)

Jag hoppas att alla har haft en trevlig tisdag och att onsdagen biir lika trevlig som min kommer vara :)

Namnsdag



Såg precis att Max har namnsdag idag, hade jag haft en son eller om jag kommer få en son så kommer han få namnet Max. Jag gillar verkligen det namnet, fråga mig inte varför.. det bara känns bra :)

Pratade med min farmor som sa att min syster hade sagt att om hon får en son så kommer han få heta Elis, glömde fråga om vad namnet skulle bli om det blev en flicka.. men jag tippar på Ebba (kan inte komma på något annat tjejnamn som börjar på E och som har fyra bokstäver iom att Emma och Elin redan är taget).

Dags att gå till köket och blanda lite saft, inhandlade mig en flaska med Wild Berries. Den är riktigt god och svalkande. Ville egentligen ha Rabarber iom att jag glömde min på jobbet, självklart fanns inte den på Hemköp =( Men denna fungerar bra den också.

The Grudge 3



Har sett denna filmen idag, slutsats.. Japanska barn är läskiga när de är vitmålade! Däremot måste jag säga att denna var den minst skrämmande av de olika som jag har sett, de visade "barnet och kvinnan" lite väl mycket och tydligt. Men den var helt OK utöver det.

Resten av dagen har vi inte gjort allt för många knop. Har spelat lite med Dl och slappat framför datorn. Försökte mig även på att läsa lite men jag kunde inte få ro i kroppen så det fick jag ge upp. Jag hoppas att läsandet kommer gå bättre ikväll.. kanske ska skriva inatt såg att klockan är lite mer än vad jag väntade mig att den skulle vara. Kan inte påstå att det känns som att klockan är 03.12.

Jag hoppas att alla har haft en trevlig lördag och att söndagen blir fin. Själv ska jag förmodligen raida imorgon och efter det blir det en tidig kväll (måste få tillbaka dygnet lite inför min lilla trip med Dl och Leffe till veckan).

RSS 2.0