Weekend and STILL sick!

Jag är så less att jag nästan inte finner ord för hur less jag är. Min hosta ger inte med sig, att sitta uppe till runt 5.00 varje morgon för att jag endast då lyckas somna, när kroppen är så utmattad att det inte spelar någon roll om jag hostar eller inte... det tär på mig. K sover som alltid som en bebis, han ligger och snarkar så högt att det slutar med att jag nästan skriker för att få tyst på honom, imorse när jag väl kom till sängen så såg jag nästan rött när han snarkade som en jävla hönsfarm och jag hostade så jag ständigt hade smaken av otrevligheter i munnen. En av de värsta saker jag vet är att kräkas, just nu hostar jag så att jag är på gränsen till att göra det mest hela tiden.

Just nu har vi igång TV'n och de visar curlingen. Lova är helt besatt av det och står på sina bakben för att inte missa någonting på TV'n, vem hade kunnat tro att vi skulle få en OS-kisse. Hon är den som är mest intresserad av alla i detta hushåll.

Nåjå, ska gå och fixa lite innan jag går till affären och handlar lite mer halstabletter. Trevlig helg på er sötnosar ♥

*Suck*

Om det inte blir bättre så kommer jag söka mig till sjukhuset, med tanke på hur mycket jag avskyr det stället så är det ett stort steg för mig. Hela natten har jag hostat och hostat och hostat, det smakar konstant blod i munnen trots alla tabletter och skit jag tagit. Klockan 5 var jag redo att skjuta mig själv för att få lite lugn och ro i kroppen, lyckades på något sätt somna men vaknade just efter 9 av en ny attack. Kul värre! Sen jag klev upp har jag hostat mig genom de timmar som passerat, mitt huvud värker varje gång jag hostar och ögonen rinner. Snälla, låt mig bli frisk och jag ska vara riktigt snäll!

Har inte hunnit titta på Precious, fastnade i en annan serie istället. Jag ska dock försöka se den till helgen (note to self), utöver det måste jag beställa böcker igen =( De börjar ta slut, är inne på slutet i sista boken om Eragon och efter det har jag "Genom dina ögon" kvar.. efter det vete tusan. Kanske borde se om hon som gjorde True Blood böckerna har hunnit släppa den som skulle komma ut 2010 och alla andra som jag vänta på böcker från.

Min hjärna börjar känna sig extra seg nu. Jag ska slå på lite musik och sjunka ner i soffan under en filt. Förhoppningsvis mår jag bättre imorgon.


Lite nostalgi innan jag lägger ner för idag. Här får ni lyssna på den låt jag alltid kommer koppla ihop med min första stora kärlek, en kärlek som jag nog aldrig kommer uppleva igen. När man är 15-16år och livet leker så blir allt extra starkt (rosa moln, hjärtan som flyger omkring.. ja.. hela baletten) och speciellt, man hade inga bekymmer. Fortfarande efter 14år så får jag fjärilar i magen när jag lyssnar på den och känner mig som en "fjortis". Inte illa pinkat, inte illa pinkat.


*Host*

Man kan ju tycka att jag borde bli bättre när jag varit sjuk i snart en vecka! Blir jag bättre? Nej, min hosta är värre än någonsin *suck*. Varför måste jag alltid få en bonus version av alla sjukdomar? Det räcker inte med att bli lite snuvig, nej jag måste få hela paketet. Dags att tänka positivt, när jag väl är frisk så kommer jag uppskatta vardagen så mycket mer än jag gör just nu.

Hur har ni alla det? Det var längesen jag såg någon kommentar av er, lever ni och frodas? eller har ni också lyckats få denna eviga förkylning som går denna tiden på året, eller ännu "bättre" den "ljuvliga" magsjukan som härjar runt om?



Jag ska inte skriva allt för mycket idag.
Har planer på att försöka få i mig något i magen, efter det ska jag leta runt i våran "medicinlåda" och se vad jag hittar. Resten av dagen kommer ägnas till filmer och serier... min första plan var att se Precious, blev intresserad av att se på den när jag tittade på Oprah på jobbet. Det finns dock en liten risk att jag kommer titta på "Legend of the Seeker" och spara Precious till kvällen när jag kan få K att hjälpa mig så jag kan se den från soffan istället för framför datorn.

Nåjå, dags för mindre prat och mer verkstad. Ha en fin dag alla nära och kära, jag glädjs med dig gumman och vet att du har det bra så jag behöver inte oroa mig. Vi ses när vi ses. ♥


Ik ben verkouden




Nu är det helg och fröken Anna är fortfarande sjuk.
Min förkylning börjar bli riktigt irriterande, jag kan inte andas jag hostar åt höger och vänster. Natten är värst, jag pendlar mellan att frysa röven av mig och till att svettas som en gris, jag hostar och harklar mig och vill bara ta en pistol och göra slut på lidandet. Det som är mest irriterande är att K är lika sjuk som mig, men han sover som en bebis hela natten utan problem.

E var så gullig idag. Hon satt och funderade på vad man kunde göra idag, om hon skulle gå ut på stan och kika lite eller inte. Till mig sa hon: Du ska vila idag Anna, se på en film eller något och bara ta det lugnt du som är sjuk. Hon var ute på stan en stund men sen kom hon tillbaka och sa att det var iskallt ute, jag tittade på termometern och såg att det var -15, ingenting motför graderna uppe i norr.

Idag kommer K göra middag till oss. Han ska göra kycklingspett som han marinerar med soya och honung o.s.v. Det låter riktigt gott och jag hoppas att det blir det, jag får dock ta hand om riset och såsen.



Eftersom jag var så duktig på att blogga och sen glömde bort att skriva färdigt så har vi nu käkat middag. Det blev riktigt gott måste jag säga, jordnötssåsen var lite stark så jag kommer bli straffad senare men gott var det. Just nu funderar jag på om jag ska läsa lite och sen ska jag se på Melodifestivalen tillsammans med E kl 20.00.

Jag hoppas att alla får en trevlig Lördag.

Sick and tired




Jag vaknade av den underbara känslan av att inte kunna andas runt klockan 4.
Min hals är just nu full av fan och hans moster, det gör ont att svälja, näsan rinner och jag väntar på att febern ska komma och äta upp mig. Jag borde egentligen vara glad att jag blir sjuk just nu, när det inte spelar någon roll och får hoppas att jag inte blir sjuk senare.

Det enda jobbiga med att vara sjuk är att E kommer hit imorgon, roligt för henne att få komma hem till en sjukstuga! Hon kommer få en väldigt lugn helg och sen ska hon och simma i Timrå på söndag så då får hon iaf komma sig iväg på en liten tripp. Jag ska försöka se till att vi kommer ut på en promenad iaf under helgen (oavsett hur jag mår) också får jag helt enkelt sysselsätta henne med något. Jag ska prata med henne om att baka en kaka eftersom hon tycker om att baka.

Jag borde egentligen städa just nu. Men jag ORKAR verkligen inte, bara tanken på att röra dammsugaren och börja plocka och dona får mig att vilja hoppa ut genom fönstret. Det var bra många år sedan jag mådde såhär dag ett i en förkylning. Jag hoppas att ni (mina vänner) slipper bli sjuka och jag hoppas att min egen inte blir en evighetsmaskin som förkylningar tenderar att vara denna tiden under året.

*Går iväg och kokar lite té*

Onsdag..



Det var några dagar sedan jag har uppdaterat här. Ibland har jag bara inte lust att skriva och dela med mig av vad som händer till er alla. Vissa saker vill m an hålla för sig själv helt enkelt.

Jag hoppas att alla hade en trevlig alla ♥ans dag tillsammans med nära och kära. Min dag var lugn och skönt, det var inte många knop som gjordes kan jag erkänna. Jag var duktig och skickade ett kort till min mamma och ett kort till min pappa som de sedan tittade på tillsammans, det lät som att de uppskattade korten. Tänk vad skönt det är med Internet, då kan man göra sina egna / mer personliga kort på datorn och sen skicka iväg det, sen kan de välja om de vill ha det på datorn som bakgrundsbild eller om de vill skriva ut det och sätta upp någonstans.

Idag har jag suttit och varit irriterad mixad med glad. Tack P för att du stod ut att lyssna på allt skit som forsade ur munnen på mig. Det finns så många otroligt jävliga människor som bara lever för att skapa drama. De borde verkligen skaffa sig ett liv och en spegel så de kan se över sin egen skit innan de kastar det på andra.

Jag har börjat med min gamla (o)vana igen. Varje dag mot eftermiddagen / kvällen så går jag och läser en stund. Detta resulterar varje gång i att jag sover 1-1,5h, just nu känner jag mig nästan beroende av den tuppluren. Det är så fruktansvärt skönt att bara flyta in i drömmarnas värld och känna sig avslappnad. En nackdel är dock att ibland blir jag så trött att jag inte vill kliva upp utan får tvinga mig upp och då blir humöret lidande (ibland). På tal om tupplur så ska jag gå till sängen och läsa lite ur min Billingham bok och sen finns det risk att jag flyter in i drömmarnas magiska värld, fick en hemsk matcoma efter middagen som för övrigt bestod av dillstuvad potatis med korv + sallad och stenugnsbakat bröd *nom nom*.


Vi ses när vi ses, jag tänker på er. ♥

Ps. Grattis på namnsdagen gumman Ds.

<3 <3 <3




Till alla mina vänner, jag hoppas ni får en underbar dag imorgon.
Love you all ♥

... ... ....


En bild säger mer än tusen ord...


As I walk alone I wonder..



Idag är jag relativt less, dåliga nyheter från sjukhuset. Vad har jag gett mig in på? Allt detta väntande och donande och ändå känns det som att jag står och stampar på ruta ett om och om igen. Det är som att jag får ett kort som säger, gå tillbaka till GÅ.

Har suttit och rensat lite idag på fb. Det känns som att många man har där kom dit för att de var vänner (som man aldrig pratar med normalt) och enda gången man träffar/hör av dem är när de har det svårt / är ensamma eller har "tid".. När allt sen är fint så hör man inte ett pip och känner sig lite som en slit och släng docka. Vi är ju ändå äldre nu och ska inte behöva ha sådana personer i våra liv. Nu idag funderar jag varför jag inte gjorde detta tidigare, det känns som en befrielse. Vissa försvann för att de ger mig ingenting i mitt liv, andra för att jag har helt enkelt växt ifrån dem och känner inte att jag kan ha något utbyte av dem i framtiden. Varför hålla fast vid det gamla när det nya kan vara så mycket bättre?! Jag är för "vuxen" för att ha behov av att springa runt och konstant supa ner mig, ragga på folk som inte ens var påtänkta när man själv kom in i puberteten. Jag är less på folks attityder allmänt och nu har jag satt ner min fot. Tack för allt, det var roligt så länge det varade but nothing lasts forever.

Nu ska jag ta och äta lite lunch och ringa lite samtal till folk som faktiskt bryr sig om andra och som finns där i vått och torrt. Jag önskar er alla en trevlig dag.


När två blir en



Idag skiner solen ute och allt känns så nära perfekt man kan komma. Att jag håller på att bli förkyld rör mig inte det minsta just nu, idag är min dag! Jag vaknade utvilad för första gången på länge, jag har ätit lunch i lugn och ro och nu laddar jag batteriet till kameran så att jag förhoppningsvis kommer mig ut och fotar i det vackra vädret. Under tiden batteriet laddas så tänker jag sitte och avnjuta ett glas cola zero och skriva lite på datorn.

Jag är så glad att jag och gumman har hittat tillbaka till varandra. Det börjar kännas som gamla tider och finns det något bättre än att sitta och prata med en som man kan gå så långt tillbaka i tiden med? Att kunna sitta och dra upp minnen från när man fortfarande inte hade hunnit bli en fjortis och sen när första stora kärleken kom och alla äventyr man var ut på via festivaler o.s.v. Det är skönt att minnas och inte bara se de sorgliga delarna i ens förflutna, man får även se de då man var strålande lycklig och det kändes som att ingenting kunde stoppa en. Ack vilken drömvärld man levde i på den tiden? Man behövde inte oroa sig för någonting, mat, räkningar ja allt var serverat på ett silverfat, behövde man kläder fick man nya direkt, skor, vinterjackor, semestrar till olika länder / skidorter i Sverige och Finland o.s.v. Om jag någongång lyckas bli mamma ska jag göra allt jag kan för att mitt barn / mina barn ska få ta del av upplevelser som jag gjorde när jag var liten. Att resa och se världen tillsammans med sin familj, det finns ingenting bättre. /nostalgi off

Men men mina vänner. Nu ska jag försöka göra någonting vettigt. Jag hoppas att ni alla får en riktigt underbar dag tillsammans med de ni älskar. I miss you all (inte alla nej, det skulle vara att ljuga).

Lördagen i bilder


Idag bestämde vi oss för att gå och spela biljard igen. Dl, Anna, J och P kom till oss just innan 18.30. När karlarna äntligen var färdiga (vete tusan varför allt ska ta sån tid) så drog vi iväg till Prisma för att käka middag. Jag lyxade till det med vitlöksbröd och sen en flä skplanka *nom nom*. Middagen smakade som alltid super och efter det gick vi till våning 2 för att lira lite biljard . Denna gången kom jag ihåg att ta med mig kameran så jag lyckades inte bara ta bilder utan jag vann över K tv å gånger också! Det var roligt att se hans min när jag lyckades skjuta ner omöjliga bollar (fråga mig inte hur det gick till) och sen när jag vann började han mumla om att han minsann druckit två öl!

K vid biljardbordet, lekte lite i ett program som jag fick av honom.
Roligt att bara ha ljus på hans hand och kulorna.

Vi spelade biljard i lite mer än en timme. Jag ser hela tiden min progress, jag blir bättre och bättre.. snart mina vänner kommer jag dominera i biljardhallen *fnissar*. Innan vi gick passade jag på att ta lite mer kort. Det som kommer här fotade jag när vi öppnade fönstret för att få lite friskluft inne i rummet. Snö är fint att se på men jag kommer inte gråta när den försvinner.



Det är lite tråkigt att bilderna blir så små här! Detta är en av bilderna (den nedanför texten) som togs under kvällen, jag verkligen diggar den - Welcome to Narnia är allt jag tänker på när jag ser den. Just nu har jag den som bakgrund på datorn. Iaf tillbaka till kvällen, efter biljarden svirade vi in på Hemköp för att handla lite gott, fyndade bland annat en julmust för 5kr (klå det) och sen gick vi hem till oss. Vi hann med att se den sista låten från Melodifestivalen och sen såg vi reprisen och vilka som gick vidare, tack och lov att den där Singel låten inte kom någonstans. Efter Melodifestivalen slogs vårat Nintendo Wii igång och alkoholen hittade oss. Jag var duktig och smuttade bara på en Smirnoff Ice eftersom jag fastnade i telefonen med gumman, det är svårt att avsluta samtal med människor som man har en så lång historia med. Hela kvällen har mina tankar snurrat runt vad killen som däckade och snarkade så jävulskt under PDOL, som sedan fick vatten i munnen och puttade upp dörren så jag och Ärle flög ner från bron (vi som sov så gott i en sovsäck där tillsammans). Jag har hans namn på läpparna men det kommer inte ut! Det är något på B, jösses....


Men men, jag må ha varit i telefonen men det lät som att alla hade trevligt ändå när de spelade lite av varje.
I samma veva som jag var klar med telefonen gick J och P hem, sen såg jag Dl och K spela Nintendo Wii.. det tog inte många sekunder innan jag konstaterade att K var alldeles för full för han halvlåg i soffan och sköt som ett miffo. Dl och Anna gick hem och vi passade på att prata om att hitta på något nästa helg också innan de gick, K gick in på badrummet och nu ligger han där och sover på golvet med en kudde under huvudet, som den snälla sambon jag är så har jag självklart ett gäng bilder på honom  där han ligger och ser ut som "hej kom och hjälp mig men ingen kom".


En av blommorna jag fick av Anna, visst är den söt?

För att avsluta detta bloggande för kvällen så måste jag bara säga:
Tack för en trevlig kväll alla, både de i stan och du också gumman. Jag hade riktigt trevligt och jag ser fram emot framtiden då det kommer komma mer kvällar / träffar med er alla. Kanske måste inhandla en ny vattenpipa för gamla tiders skull :P

Trevlig kväll / natt på er alla, nu ska jag minsann krypa ner i sängen och njuta av tystnaden eftersom herr K inte kommer hitta till sovrummet än på någon timme.




Lova goes cute <3



Lova var så söt idag att jag inte kunde låta bli att fota henne! Hon verkligen älskar att ligga i säcken och sova, när den är inne i vardagsrummet så spenderar hon större delen av kvällen liggandes där. Just nu ligger hon och sover där igen och ser fruktansvärt söt ut.

Det var en lång men trevlig dag på sjukhuset, det var trevligt att träffa S och S idag, alltid lika roligt :) Är lite för trött för att berätta allt så vi får ta det vid ett annat tillfälle. Hoppas resan upp går bra gumman (om du inte redan är framme).


Me like loppisar



Idag åkte vi till en annan loppis! Vad hittade Anna om inte ännu mer lampor, jag har verkligen fått dille på gamla lampor. Jag hittade två stora lampor att ha i vardagsrummet, älskar ljuset de ger och de passar in i lägenheten. Alla lampor vi har haft där har sett ut som pygméer i våra gigantiska fönser men nu rackarns så är storleken på lampan perfekt. Dessa två fick jag betala 125kr för, klå det!




E har länge gnällt på sitt sängbord. Nu kan hon inte göra det något mer för jag köpte ett sängbord för den massiva summan 20kr! Det duger gott och väl tycker jag! Sängbordet skulle egentligen behöva målas om men det får bli till sommaren (om jag orkar) eller så sätter jag helt enkelt en liten duk där.




Dessa två ska få flytta in i sovrummet. Eller ska och ska, de bor där nu men jag har inte orkat ta ett kort sen jag tog detta när de precis hade kommit hem. Det blev mysigt måste jag säga och om ni är riktigt snälla så ska jag posta en bild senare i veckan.



Nåjå, nu ska denna fröken gå och sova. Imorgon ska jag på en heldag på sjukhuset *hurra*, hoppas på att det är givande. Tänkte passa på att gå till min läkare och kolla om de har något att säga, ska se om vad proverna jag tog sist visade. Jag hoppas verkligen att hon är där! Natti natti på er.

Ett gott samvete är den bästa huvudkudden



Då var det redan Tisdag och vädret är inte bättre. Jag börjar bli lite less på kylan, ge mildare väder så man kan ge sig ut och fotografera. I väntan på bättre väder får jag helt enkelt fota mig less i hemmet. Idag har jag varit på Erikshjälpen med Dl och Anna, där fyndade jag denna ful/fina lampa som fick hoppa in i köksfönstret. Som de flesta vet hade vi en liten boll där innan men den såg så ynklig ut i det gigantiska fönstret och äldre lampor brukar ge ett behagligt sken. Var tycker ni? Själv är jag nöjd och ljuset som kommer från den är super.

Oj, här händer det saker. K fick sitt konto hackat för lite mer än en vecka sedan, när han kom hem sa han: Anna, varför står min gubbe utan byxor och sköld o.s.v. När han loggade in mötte han rensade gubbar, allt som var kvar var 63 silver och saker som inte gick att få pengar för. Idag bestämde han sig för att ringa till Blizzard för att höra hur det går med återställningen av gubben och de sa att det skulle vara klart inom 48h, 2 minuter efter att han lagt på loggade han in och mailen var full med gear. Han har inte hunnit se om han fått tillbaka allt men vi får helt enkelt hoppas på det.

Nåjå, mindre skrivande mer akitivitet. Min mage börjar göra sig påmind så jag antar att det är dags att fundera på middag. Efter det ska jag dubbelkolla med S om att allt är klart inför besöket på sjukhuset i Sundsvall på Torsdag. Jag hoppas att alla har det fint, jag tänker på er och speciellt mycket på dig gumman, du vet att jag finns här oavsett tid på dygnet. *Kram*


Helgen i bilder




När jag kom hem från jobbet (gick som vanligt superbra) så var det dags för lite mexikanskt hemma. Dl och Anna kom förbi för att spendera lördagen med oss. Jag hade länge varit sugen på tacos (trots att det inte var sååå längesen vi åt det) så då blev det minsann det. Inspirerad av vitlökssåsen vi gjorde under Nyårsfirandet så gjorde jag en egen variant med lite annat smått och gott i, den blev kanon och försvann på några röda - note to self, gör mer nästa gång. Maten smakade riktigt mumsigt och en eloge till Dl som var duktig och hackade löken när hans flicka hackade resten och jag donade med köttfärsen. K satt och lekte med sin dator (är ni förvånade)?




Under själva skapandet av middagen kom vi på att vi ville göra någonting annat än att bara se på film, så vi bokade biljardbord inne på Prisma till klockan 20.00. Jag måste säga att det var riktigt fint där uppe och lugnt, större delen av tiden var det bara vi 5 men sen började det droppa in lite mer folk. Vi spelade biljard i 1,5h innan det blev för varmt och vi bestämde oss för att röra på påkarna hemmåt. Jag lyckades på något sätt vinna två matcher med hjälp av att min motståndare sköt ner mina bollar ivirigare än jag gjorde ibland och trots min förmåga att lyckas knuffa ner en vit boll. ;) Mitt bästa skott var när jag siktade på att få ner en som var på vänstra sidan av mitten och lyckades sätta en i högra hörnet :o




När vi spelade biljard så blev jag törstig och K fick köpa mig en cider eftersom jag hade lämnat mitt kort hemma (medvetet?). Nummer ett var helt ok men ingen favorit, nummer två var riktigt god! Det kändes lite annorlunda att stå och spela biljard med en cider eftersom sist jag spelade biljard var med eleverna på Friskolan som jag jobbade på under en termin.



När vi kom hem åkte Pokerlådan fram, så här såg det ut efter ett tag på min sida. Jag satsade friskt och lurade Frisk på lite pengar. Gossarna åkte ut fort så jag och A började satsa galna summor, en av oss hade mer tur än den andra. Min stora hög försvann tillslut efter att vi satsade 6000 åt gången! Nästa gång måste vi dock ha lite mindre spelmarker och vara duktigare på att höja blinden, som det är nu har vi alldeles för mycket så vi går ut och blir lite reckless större delen av tiden.



K och Dl satt och drack lite whiskey till pokern, A drack korona och jag höll mig till cola zero. Efter pokern tittade vi på en film - Turistas på, den var ganska vidrig på vissa ställen. Den handlade om turister i Brasilien som blev kidnappade och utnyttjade för sina organ av en galen doktor ute i djungeln. Han tog deras njurar, hjärtan o.s.v. för att ge tillbaka till det brasilianska folket och tjatade om hur lång tid det var i olika värdsdelar på att få ett nytt organ etc. Filmen var lite väl blodig i vissa parter även om själva storyn var ok och väckte lite tankar och funderingar.



Söndagen var otroligt lugnt hemma hos oss. E tittade på lite film, jag passade på att plocka och tvätta lite tillsammans med henne och sen städade hon sitt rum. Middagen blev på Big Boy för hon var så sugen på Hamburgare och ville absolut gå dit. Eftersom det inte var allt för varmt ute så passade jag på att titta på alla Robinsonavsnitt som jag missat så nu kan jag äntligen läsa tidningen på nätet utan att behöva se vem som vann!

Nästa helg hoppas jag på en favorit i repris. Det skulle vara kanon att gå ut och käka i en grupp och sedan svira in till biljardhallen och spendera kvällen där i gott sällskap! Priset är 75kr/h för ett bord så det är helt ok för mig och i trevligt sällskap kan det inte bli bättre.

Tack för en trevlig helg alla ♥

RSS 2.0