Shopping

Äntligen hemma efter en lång dag på jobbet och sen en tur till Birsta. Vi började med Rusta där jag handlade mattor, det fanns dock inte riktigt som jag hade tänkt mig så det blev en nödlösning i kök och vardagsrum, men jag tror att det kommer bli fint :) Till hallen köpte jag inte någonting alls utan det blir nästa månad, kan inte låta pengarna rinna hur som helst. Till badrummet och sovrummet blev det exakt som jag satt ut i bloggen, mattan som skulle till vardagsrummet hamnar i köket och mattan är väldigt smutstålig så det blir perfekt iom att vi kommer in där. Orsaken till att de inte hamnade i vardagsrummet var att det bara fanns ett exemplar av den stora mattan kvar =S Men det vi köpte till vardagsrummet blir fint det också :) Efter Rusta gick vi in på en elektronikaffär, hade kunnat spendera hela dagen där... jösses, massor av kameror, telefoner, datorer etc. Handlade ett litet fickminne på 1gig att spara ner alla dokument på och lite kort (eftersom jag inte har något ställe att lägga en backup på) sen köpte jag en trådlös router (Yay, jag kan surfa från sängen på laptopen) och några skivor (dvd) som man kan bränna ner spel på.

K's 30års present är här och han har fått ett Nintendo Wii som är chippad. Han håller just nu på att ladda hem spel för fulla muggar och ska beställa hem fler handkontroller etc. Han brukar normalt reagera lite "svalt" när han får presenter och det är mest: "Tack Gumman vad fint" men när han fick sitt Nintendo så var det som att slå på en strålkastare, hela karl sken och leendet var värt vartenda öre.

Ikea hann jag bara besöka en liten stund. Hann dock få med mig två sängbord och två korgar (en till varje bord att ha böcker i) och en lampa till vardagsrummet. Jag köpte en lampa som är en sådan jag aldrig trodde att jag skulle vilja ha i min lägenhet men jag tror att den kommer passa in perfekt. Men jag kommer åka till Ikea fler gånger, förmodligen nästa månad för att handla hem mattorna till hallen och skålar till köket iom att jag har tagit bort de andra vi hade innan, sen står även två till korgar till min hylla i extrarummet på listan. Den som väntar på någonting gott.....

Nu ska jag börja packa upp lite saker och ta mig någonting att dricka + slappna av lite. Jag är slut i skallen efter allt shoppande (förstår inte hur folk orkar göra det så ofta).


Har gjort om lite i lägenheten till tävlingen :) Personligen fastnade jag för det grå/svart/vita som jag använde mig av till sovrummet där. För att se hela lägenheten gå in på http://195.178.163.178/ahlenshuset/index.html?uid=11911

Utöver det, tack för en trevlig eftermiddag/kväll Dl och Anna. Jag hade trevligt, nu ska jag bara få ordning här hemma och sen nästa helg kanske vi kan boka in något om det fungerar för er? :)

A är med i en tävling

Idag fick jag ett mail från Åhlens där jag blev erbjuden att vara med i en tävling, självklart tackade jag JA... så nu mina kära vänner får ni allt gå och rösta på mig på http://www.ahlens.com/heminredning/ahuset/
där får ni leta efter Sols hem som jag döpte min lägenhet till. Jag har inte riktigt gjort klart där än men ska ta tag i det senare så just nu visar det ungefär hur det kommer se ut när det är färdigt :) Lägger upp ett smakprov här i bloggen så ni kan se hur långt jag kommit mig :)

Vardagsrum



Sovrum



Dags att ta och göra något vettigt, ska hoppa in i duschen och fixa till lite i lägenheten. MEN glöm inte bort att gå in och rösta på mitt bidrag (om ni gillar det d.v.s.)


Uppdatering :) Har tagit steget framåt ida mot att ordna en 30års present till K som är vettig och kanske lite roligare än en Wook. Vi får se om han tycker om presenten om det nu blir det jag har funderat på (har åkt många tankar genom huvudet) för han är så fruktansvärt svår att handla presenter till att man kan bli tossig för mindre.

Var på Hemköp idag och handlade det blev:



Sist jag skulle raka mig så var min gel slut så jag fick låna av K's och den lukten (riktigt manlig) vill jag inte springa omkring med så det blev peach, ska prova den ikväll tillsammans med min nya rakhyvel min gamla gick till den andra sidan för ett tag sedan så jag har fått kidnappa K's gamla men nu har jag en egen igen. Ska bli spännande att se hur det är med vibrator i den (har svårt att tänka mig att det blir så mycket "skönare" att raka sig men de hade inte så mycket annat att välja på om man inte ville inhandla en karlhyvel.


26/8-2008



Sitter och äter Toblerone, det är riktigt gott. Min mormor diggar denna chokladen så igår när jag var på affären och såg Toblerone på hyllan så började jag direkt tänka på henne och handlade en som jag sedan placerade i kylskåpet. Gick till kylen för att titta om jag hade allt hemma till dagens middag som kommer bli älgfärs med pasta och Bam så ropade chokladen på mig :) Nu har jag en liten lugn stund tillsammans med djuren och en bit choklad *njuter*

Fick mitt lönebesked idag och det gjorde min dag :) Synd bara att pengarna inte går in på kontot förrän imorgon eller på torsdag kanske det är. Har suttit och surfat runt lite på nätet och tittat lite på Nintendo Wii. En på jobbet pratade om det för någon vecka sedan och jag hade inte riktigt fattat innan att man (om man chippar det) kan spela alla gamla nintendo spel... jag är så såld! Jag har alltid varit en nintendonörd i själ och hjärta sen den dagen Pappa köpte mig ett 8-bitars. Synd bara att de är så pass dyra som de är, men smakar det så kostar det antar jag.

Börjar snart bli dags för mig att ordna middagen så att den är klar när K kommer hem från jobbet. Men just nu har jag ingen lust alls att ställa mig i köket och hacka lök etc. Jag får helt enkelt ta en till bit av min Toblerone och filosofera lite innan jag går vidare.

http://www.buzzador.com/
Där blev jag medlem idag efter att klickat på en länk som min kusin länkade i sin blogg :) Om du blir medlem där så är du välkommen att ange mig som tipsare, kallas där Myzsol :)

Nytt!

Efter att ha tittat lite mer på mattor så såg jag att måtten på de jag satt i bloggen inte var allt för bra i rummen så nu kommer det nya förslag.

Vardagsrum




D
essa har ett mer perfekt mått eftersom vårat vardagsrum är så pass stort (ca 20kvm). 137X195 är den stora och gångmattan har ett mått på 80X150 vilket kommer bli helt ok :)

Kök



Ä
ven mattorna jag hittat till köket hade mått som inte var lika roliga. Mattan jag hade hittat till under bordet var iof helt ok men gångmattan hade bara en bredd på 57cm vilket jag tycker är lite smalt. Efter att ha suttit med C i telefonen hamnade jag bland trasmattorna som jag personligen tycker är väldigt lätta att ha och göra med iom att man kan tvätta dem enkelt. De nya måtten är 140X200 och den långa är 70X200. Nu finns det ju risk för att jag kommer hitta något annat till köket men som det ser ut nu så är dessa på topp :)

Fick förslag av C på en matta till hallen som jag tänkte lägga upp här, jag tycker om dessa mattor (uppenbarligen eftersom jag har sådana i v-rum och sovrum just nu med dessa mönster men annan färg). Hon gav även förslag på en snygg matta som gick i grönt men den sa herr K NEJ till direkt.


S
å vad tycker ni? Några nya förslag? Jag har på mig till på Fredag ev. längre så det är bara att droppa in under kommentarer här eller vid kommande inlägg som kommer dyka upp :)

Surfade runt på IKEA och hittade en fin lösning till sovrummet till alla böcker jag håller på att läsa, någonstans att lägga mobilladdaren (som jag aldrig hittar) o.s.v. Där kan man lägga allt sånt utan att fröken L kommer sig in för att "gnaga".



Denna tycker jag om men K gillar inte att det är ett skåp utan han röstar på en helt annan som kommer här, vilken tycker ni?



What to do?

Ska inhandla nya mattor till lägenheten igen, denna gången är det kök, vardagsrum, badrum och ev. hallen som kommer få sig nytt. Problemet är att jag inte riktigt vet vad jag ska köpa. en av mattorna som nu är i V-rummet kommer åka in i sovrummet och sen vete rackarns.. har sparat lite bilder på mattor som vi funderar på.. så vad tycker ni? Innan ni svarar: Ja, jag har fått dille på svart/grått men med en hund och en misse som ibland bestämmer sig för att gå och kräkas på mattorna så är det praktiskt iom att det inte lämnar synliga fläckar när man har tvättat bort som ljusare mattor tenderar att göra *pekar på en matta i vardagsrummet*. Sen är det väldigt skönt med mörka mattor i köket eftersom vi kommer in i just det rummet när vi går in i lägenheten så de mattorna får stå ut med mycket sand etc när Mirage kommer in från sina promenader.

Köket:



Vardagsrum:






Badrum:









Hallen:

Har inte kommit så långt, men om du vill lämna förslag så kika in på www.rusta.se och länka ett förslag bland kommentarerna. Våran hall har väggar som går i gult så mattorna vill jag nog att ska gå i någon form av begie tror jag eftersom vi har en uppsättning röda som jag ska använda mig av när det är mörkt ute och en massa snö.

Vad väntar ni på, kom med förslag till vad man kan göra :) Jag är ganska "öppen" för nya saker till Vardagsrum och kök också för ibland när man tittar själv kan man missa något som egentligen är riktigt snyggt. Sen Ja, i badrummet ska det vara tre mattor jag har dock inte bestämt mig om den i mitten ska vara röd eller om jag ska ta en annan färg.

Utöver det så var det trevligt att se vilka som läser bloggen :) *Nu vet jag vilka jag ska passa mig för att skriva om* Eller skämt och sido, alltid roligt att se vilka som följer med i ens liv och vilka man kan vända sig till i ex. telefonen om man behöver råd ang. mattorna ex. så C du kan nog vänta dig ett samtal :p

Glömde nästan, hade en date med ugnen igår och lyckades ångkoka tre av mina fingrar på högerhand, fy tusan vad det gjorde ont. Satt med handen i en ispåse i några timmar igår men det hjälpte inte mycket och när jag gick och la mig hittade jag min Aloe Vera och drog på ett tjocktlager och lindade om handen och det mina vänner är det enda som hjälpte för mig. Idag är handen stel som få och jag har lite svårt att böja den men det eldar inte i den så jag är nöjd.

Shiny happy people...

Ny dag nya tag som man säger. Jag vaknade på ett utmärkt humör idag, varken för trött eller för pigg.. jag var bara nöjd. Den senaste veckan har varit lite hektisk och den har piskat mig så jag är helt slut, men nu känns det som att saker och ting äntligen börjar hitta något slags mellanläge så man kan ta sig framåt. Utöver att jag var otoroligt pigg så var jag även hungrig som en varg när jag vaknade och kom fram till att jag hade ätit 1,5 morot igår och sen bara middag vid 15.30. Hungern tvingade upp mig ur sängen och Billinghams värld som jag kommer sakna riktigt mycket när jag har läst ut den sista boken. Tog mig till frysen och hittade en paj som jag inhandlade på Gårdsbutiken förra veckan, skulle egentligen ha haft med den som lunch under veckan som var men har lyckats glömma bort att jag har den (tur för mig)



Det är en Laxpaj (varmrökt eller var det kallrökt ^^ ) med purjolök och lite annat smått och gott i, jag kan säga att jag njöt så länge den varade. Idag upptäckte jag även att man kan sätta bilderna i miniatyr och sen trycka på dem så de får full storlek om man vill, brukar ytterst sällan vara och titta på bilderna sen så jag upptäckte det av en slump... tidigare har jag bara satt upp dem i den storleken jag sparat dem på datorn (oftast efter att ha förminskat dem betydligt i paint).

Jag har sen den nya soffan kom tänkt ta en bild flera gånger men har inte kommit till skott men idag blev det av och jag tog (håll i hatten) tre bilder. När jag stod där och fotade insåg jag att jag måste önska mig en kamera i julklapp av mamma och pappa för den slags kamera jag vill ha kommer jag nog aldrig unna mig (utöver om jag någon gång lyckas få barn). Men nog om en kamera här kommer bilderna på "underverket" som jag förövrigt sitter som en prinsessa på. Soffan är så otroligt skön att sitta/ligga i + att den känns väldigt solid.



Dagens bilder fotades med rullgardinen nere så ni missar mina "vackra" blommor och lampan. Men huset är fortfarande omgivet av ställningar med ett hemskt, blått nät runt sig och gubbar brukar promenera utanför hela tiden. Höll nästan på att glömma att lägga upp det sista kortet för idag som jag fotade på mitt halsband, jag insåg att det inte var "a walk in the park" att fota det när jag samtidigt låg och var fullt upptagen med att läsa "Sömntuta", jag skulle inte ha sagt det ordet... nu kommer det komma ytterligare en bild ;)


Sömntuta är Billinghams debutroman och det var nog en av de bästa om inte den bästa debutromanen jag har läst av någon författare. Han är så klockren och fick mig att fnissa mitt i allt det hemska. En tjej ligger i ett levande dött tillstånd och kan inte kommunicera med omvärlden och hennes pojkvän sitter bredvid henne och gråter, då får man läsa hennes tankar och känslor och mitt i hans sorg ligger hon och sjunger på "Girlfriend in a coma" hur klockrent är inte det? Jag har sagt det förr och jag säger det igen, gillar du deckare och har inte provat Mark Billingham, gör det!

Tillbaka till halsbandet som blev undanknuffad av min kärlek till böcker. Jag hittade även det på Gårdsbutiken, jag är normalt inte en halsbands-människa utan har otroligt sällan på mig ett halsband (ibland en liten silverfjäril som jag har som faktiskt är rätt så "söt") men när jag såg detta så kände jag att det där är jag. Jag ber om ursäkt för den usla bilden men jag orkar verkligen inte ta ett nytt kort på det. Nu när jag ser Hjärtat tänker jag genast på halsbandet jag hade i Kalix det var ett svart läderband som jag hade en sten som innehöll exakt den blå färgen som finns i detta och lite svart, stenen var formad som ett halvt hjärta och det halsbandet hade jag dag och natt tills den dagen jag kände att jag började släppa min första stora kärlek som var där den dagen jag tog på mig halsbandet. Kanske är det därför jag inte är så mycket för just halsband, för att när jag väl har haft något på mig så har det symboliserat så mycket känslor att jag inte riktigt känner mig "bekväm".


Jag tänkte från början när jag skulle börja blogga igen att det kommer bli som alla andra gånger, jag skriver en dag eller två och sen blir det ett nytt inlägg efter en månad och sen går det ytterligare en och vipps har jag glömt bort både bloggens namn och lösenord. Men jag måste säga att jag är chockad/imponerad att jag har skrivit så pass mycket som jag gör här. Kanske har jag blivit mer "vuxen" och kan/vill dela med mig av mina tankar eller så är det så att många av mina vänner är så långt bort och jag vill ge dem en glimt av min vardag som de inte får om de inte hör av sig och frågar.

Igår fick både jag och K en attack av spontanitet så vi gick och såg på bio, vi såg "The Dark Knight". Filmen var lång och jag gillade den riktigt mycket. Heath Ledger gjorde en suverän insats som Joker, jag hatar Clowner och han fick mig att rysa vid vissa tillfällen. Innan när jag har läst recenssioner om filmen och alla har prisat hans insatser och t.o.m. pratat om Oscars etc. så har jag mest skakat på skallen och tänkt: "Nu är han död och alla vill göra honom stor o.s.v. mitt i denna tragedi som hans död var" men ack ack, han var KANON. Jag hade inte velat se någon annan person spela Joker. Jag har alltid gillar Heath Ledger från den första filmen jag såg med honom "Patrioten" och sen alla de andra som "En riddares historia", "10 orsaker att hata dig", "Bröderna Grimm" och självklart "Brokeback mountain" etc. Jag tilltalades av hans blonda "busighet" och det är riktigt synd att han gick bort allt för tidigt..... Men nu tillbaka till filmen vi såg. Den innehöll allt och lite till, jag tycker att den höll hela vägen från början till slutet.. ofta när det är en lång film kan iaf jag själv bli lite rastlös (läs kissnödig) och börja sitta och vrida på mig men den höll mig fången all the way. Christian Bale spelade Batman bra och jag börjar tom tycka att han är gullig, vill man se action, få en liten tår i ögat och njuta av bra skådespelare ska man absolut se den.




Ojoj, nu har jag dragit iväg igen i en alldeles för lång blogg, finns det några stackare som verkligen orkar läsa så mycket text? Nu när jag tänker på det, jag är lite nyfiken på att veta vem som läser bloggen (relativt regelbundet) vågar ni "visa" er under kommentarer (behöver inte vara en kommentar men mer bara att man ser vilka som läser)? Har nämligen funderingar på att lägga den privat, men har inte tagit något beslut riktigt än.

It can't rain all the time.....

Jag verkligen hatar att gå till tandläkaren som jag skrev tidigare idag, nu ogillar jag det mycket mer! Har suttit och "oroat" mig för att jag ska gå till den där himla skiten i flera dagar nu, sen den dagen jag fick ett mail efter min ombokning där det stod: "hej tiden den 18/8 avbokad ny tid 22/8 1450" . Iaf har jobbat som en galning hela veckan och sen efter att ha jobbat natt skyndade jag mig hem för att hinna sova lite innan jag skulle iväg till tandläkaren till ingen nytta. Nej nej nej, jag kom fram till Folktandvården vid 14.45 och gick direkt till receptionen och anmälde mig sen satte vi (K var också med för vi skulle gå och käka efteråt) oss i väntrummet, klockan tickade klockan blev 14.50 -> 14.55 -> 15.00 ->15.05 ber damen som jobbar i receptionen mig att komma dit (tänkte att hon skulle be om ursäkt för att tandhygenisten är försenad, men jag har alltid fått vänta på henne minst 10 minuter när jag varit där innan) och tar mina uppgifter eftersom hon inte kan hitta min tid! Efter att ha tagit mitt personnr säger hon: "Du har inte tid förrän den 22/9" jag blev så fruktansvärt less. Här har jag stressat upp mig för att den muppen som skickat in om min nya tid inte brytt sig om att se till att hon har skrivit rätt månad.. hade det inte varit för tidbyte så hade jag måsta ta ledigt från jobbet för att ens kunna komma dit den dagen. Sen frågar damen om jag kan tänka mig att vänta i 30 minuter till för kan jag få komma til en annan och ta bort min tandsten. Jag sa NEJ tack och gick därifrån. Sen när vi satt och åt lunch/middag så kunde jag inte riktigt njuta av maten för jag satt och irriterade mig på att de inte ens kan skriva rätt datum på en sån sak som är viktig och där folk kan behöva ta ledigt för att kunna ta sig dit!

Haha, mitt i allt mitt gormande över Folktandvården så ringer hemtelefonen och jag svarar. I luren är A från jobbet som undrar hur jag har det, min första tanke är: Oh no, har någon blivit sjuk så hon tänker fråga om jag kan jobba under helgen men icke sa nicke. A frågar mig om jag vill jobba hela Sep också hos dem för han som skulle börja jobba är sjukskriven hela Sep också och sen vet man ju inte om han kan börja jobba när det blir Okt heller. Jag tackar glatt JA och vet inte riktigt vad jag ska göra, jag vill bara krama hela världen och skrika ut min lycka över att jag har en sån tur!!!!!!! Så nu mina damer och herrar har fröken A jobb under hela Sep också och det är en sån lättnad att jag inte nästan inte kan beskriva det med ord :) Jag vågar inte hoppas på att jag kommer få jobba ännu längre men en månad till är bättre än ingenting och det gör otroligt mycket för självförtroendet ska jag säga.

Nu ska jag gå och fira med min nya kärlek Herr Billingham och ev. ta mig en liten tupplur när jag börjar känna mig sömning.



"It can't rain all the time - Jane Siberry"

En låt som alltid betytt mycket för mig, jag älskar den och jag älskar filmen den är med i. Det var den första låten jag dansade tillsammans med K till på Kajutan, det är en låt jag både gråtit, skrattat och älskat till. Om du läser detta herr Woosley, så njut av den så som jag gör när jag hör den ;)

22/8-2008





Nu när jag såg via en väns blogg hur man kan lägga till musik från: www.youtube.com
så kommer det dyka upp betydligt fler låtar här i framtiden, sen om det är en minneslåt eller bara någon som dykt upp hos mig via vänner är en annan sak och det kommer förmodligen framgå av bloggen. Just "Our Farewell" är en låt jag lyssnade mycket på efter J's självmord. Det är en otroligt vacker låt och om man går tillbaka i min blogg nu finns det risk för att ni kan hitta en låt här och där ;)

Ska snart börja göra mig redo för att ta en promenad till tandläkaren men jag är verkligen inte sugen. Hur kan man avsky något så mycket när man verkligen aldrig har gjort någonting där som kan kopplas till stort obehag eller smärta? Jag har aldrig haft ett hål i mina tänder under hela mitt liv det värsta jag gjort är att ta bilder på tänderna, plockat tandsten och fått köra med en konstig maskin på framtänderna när jag höll på att slå ut dem när jag var liten. Trots detta så hatar jag verkligen att gå dit, jag avskyr lukten och alla maskiner de har där *ryser*.

Under helgen har jag planerat in en liten filmkväll med en vän som jag spenderat allt för lite tid med under en lång period. Men ibland känner man bara inte för eller så räcker inte tiden till etc. Har suttit och tänkt lite över livet och allt och bestämt mig att kämpa lite mer och hålla fast vid mina vänner och inte låta avståndet bli så långt att ingen bro kan ta sig över igen. För om man bryr sig om någon så är ett SMS eller ett litet samtal inte för mycket begärt, ett Hej kan ta en långt...

Detta hade kunnat bli en lång blogg där jag hade blivit kanske lite för känslosam under vissa kategorier men tack och lov har jag inte tid för det.

I'm still standing...

Huga vad uttråkad man kan bli.... inget vettigt på tv och K gör det han alltid gör *suck*. Kanske skulle gå och ta mig ett glas med isvatten och sen palla mig till sängen och fortsätta med en bok som jag hittade på jobbet, men samtidigt är den riktigt bra så jag vill få den att räcka så länge som möjligt iom att jag inte har någon bok hemma som jag inte har läst utöver en som K började läsa igår och med hans takt kan jag räkna med att få läsa den nästa år eller så....

Hunden ligger under bordet och snarkar/morrar på samma gång.............. men men, ska försöka hitta på något vettigt tills jag blir trött....


Satt och donade bland gamla inlägg och det verkar som att detta som är från den 9e Aug har kommit sig till toppen som att den skrevs idag, detta är dock Fel.

21/8 - 2008

Nu ska jag prova en annan design på bloggen ett tag, jag diggar verkligen den jag hade men lite variation skadar aldrig. Tänk om jag hade varit så händig att jag hade kunnat skapa en egen bloggdesign, men jag kan absolut ingenting om det.. vid tillfälle ska jag ta mig tid och kolla runt så kanske man kan få en lite mer personlig blogg istället för att sitta i en dussinblogg.

Idag regnar det igen och jag ska självklart och jobba ikväll. Jag börjar bli riktigt less på allt detta regn, det är kallt ute, det blåser och man blir blöt bara man tittar ut genom fönstret. Utöver det så är relationen mellan mitt hår och regn ganska ansträngd, tack och lov är det just nu lockigt så jag inte behöver bry mig så mycket men det är aldrig roligt när man suttit och fått det rakt och sen när man går ut börjar det regna och man har lagt ner en herrans massa tid helt i onödan.

Nu börjar det blid dags att leta reda på kläderna jag ska ha idag när jag arbetar också ska jag ge L lite uppmärksamhet för hon ligger just nu och brottas med mina händer och tangentbordet (hon verkligen älskar att ligga på databordet och busa).

Gaah, glömde nästan... ska till Tandläkaren imorgon, jag hatar tandläkaren =S


Lilla L när hon inte var allt för gammal :)

20/8 - 2008

She whispers
Please remember me
When I am gone from here
but not with tears...
Remember I was always true
Remember that I always tried
Remember I loved only you
Remember me and smile...
For it’s better to forget
Than to remember me
And cry


Eftersom jag nu lärt mig att lägga till länkar i bloggen så tänkte jag att jag lika gärna kan lägga upp låten så att de som inte har hört den får en chans :)






"Treasure - The Cure"

Let it rain....



Allt man ser här idag är regn, regn och åter regn. Jag vaknade mitt i natten av att det regnade och jag älskar verkligen när det regnar och jag får sitta inomhus eller ligga i sängen etc. Men i mitt sömniga tillstånd så tänkte jag att det var kanon att det regnade så att jag skulle sova extra gott resten av natten... tror ni att det hade slutat regna när jag vaknade? Icke sa Nicke det öste ner och jag lyckades hitta en regnkappa som gick hela vägen till mina knän men när jag sen kom till jobbet så vad jag dyngsur från knän och neråt. L som jobbade såg inte heller ut att gilla regnet iom att vi har handling på måndagar och förra måndagen när jag handlade regnade det också.. .som tur var hade hon bilen i Torsvik så hon gick och hämtade den också drog vi till HH och shoppade loss. Regnet höll i sig hela dagen så det blev ingen prommis med M sen vid 14 blev det uppehåll en stund och började regna tills jag skulle gå hem...

Sen jag kom hem har jag mest slappat, har suttit och spelat Parfia med lite trevligt folk och bara "varit". Nu ska jag ta tag i soffan och skruva isär den gamla o bygga ihop den nya. Imorgon mot kvällen kommer Bror hit och tar den gamla soffan till soptippen så jag slipper ha den stående i sovrummet på obestämd tid YAY!! Hade inte kunnat lösa sig bättre än vad det har gjort nu så tack älskade pappa för att du ordnar och donar trots det långa avståndet :)

Hinner inte skriva så mycket mer om jag ska bli klar med sofforna innan det är dags att krypa ner i sängen med "Livlös" av Mark Billingham, har hunnit läsa lite mer än halva boken och längtar hela tiden tillbaka till den. .sen såg jag idag att jag hade fått ett mail från adlibris att mina Billingham böcker skickades idag så om jag har tur kommer de hit imorgon :D Då har jag ytterligare två böcker att sjunka in i + tre böcker som L har lämnat på jobbet åt mig *glad*

Ps. Bilden hittades på www.google.com vid bildsök på "Regn" Ds,

"Goodbye my lover" eller "It must have been love but it's over now..."

Mitt förhållande är SLUT idag sa jag tack och adjö till




Jag har seriöst inte varit så bakfull sen jag började min karriär inom alkoholensvärld, jag lyckades med konststycket att acceptera utmaningen om ett race där en grogg som normalt skulle räcka hela kvällen åkte ner på cirka två minuter. Sen var jag även ute under några timmar där bacardin självklart var med så när jag väl kommer in och blir varm igen efter alla timmar utomhus så spricker bubblan och jag blir dyngrak *skakar på skallen*. Det blev inte mycket sömn inatt, hittade ingen skön ställning som jag kunde sova i, hela tummer snurrade och jag mådde illa.. fick självklart ge upp kampen vid 8 och dejtade min nya vän





Det är en vän som inte kommer svika mig iaf (nej, bilden är inte från oss utan den hittade jag när jag googlade på toalett). Idag lider jag fortfarande av ett illamående of DOOM och har en hals som bränner...
Så bye bye Love </3



Jag är så förbaskat slut att jag ska söka upp lite huvudvärkstabletter, hitta en flaska med riktigt kallt vatten och sen dra mig mot sängen. Självklart ska jag upp och jobba före fan imorgon (jobbar dag större delen av veckan) hade kunnat gå över genom is och regn för att få jobba natt så att jag hade kunnat sova det jag behöver för att komma tillbaka till mig själv. Men men, det går nog bra jag får sitta och ta det lugnt i soffan på jobbet med en bok de stunder ingenting händer och ordna middagen när jag känner mig redo.

Hmm, jag håller på att bli förkyld (tror jag) jag är snuvig och börjar känna mig lite varm/kall men jag hoppas verkligen att det inte bryter ut nu när jag bara har två veckor kvar på mitt schema.... Höll nästan på att glömma, var och hämtade en ny soffa ida eller en gammal soffa men den är ny för mig. Mimmi var en ängel som vanligt och kom in till stan med bilen också hyrde vi ett envägssläp (250kr eller något liknande för 1-3h) med tak eftersom det självklart började regna. Runt 19.10 plingade vi på dörren och fick träffa soffan som var helt ok, lite "noppig" där deras kisse hade lekt men ingenting en filt och lite kuddar kan åtgärda. Mitt enda krav var ju i stort sätt att den skulle vara hel i ryggstöd och under iom att våran bråkat lite de senaste åren och denna var som ny där. Sen att den är enfärgad är ju inte direkt ett - så nu kommer man inte få en LSD-tripp när man kommer in och ser soffan. Imorgon kommer Dl och A komma förbi med en skiftnyckel så då kommer den förmodligen komma sig upp och sen får jag ta ett kort vid tillfälle så att Ni (om någon nu läser) får se hur det blev. Glömde nästan, av alla trapphus jag har sett i hela mitt liv så är detta det absolut minsta .... när hon pratade om att skruva isär soffan tänkte jag att det är som vanligt, man delar upp den i tre delar.. men nej nej, den är verkligen i bitar nu... om man jämför med trapphuset vi har så är det en balsal (det säger mycket) i hissen kunde man stå tre personer och det var trångt, trapphuset hade du inte kunnat få ett möte om inte båda ser ut som Linus på Linjen....

Har egentligen en himla massa mer att skriva men jag är ärligt talat alldeles för slut för att orka filosofera så mycket mer, allt om allt så var det en underbar helg, det är alltid roligt och mysigt att träffa P. Så P om du läser detta, tack än en gång för en underbar helg, jag hade fruktansvärt trevligt *skicka en kram*

Fortsättning följer....

"Ingen har talat om för mig att känslan av sorg var så lik känslan av fruktan" / C.S. Lewis

"De enda som pratar i sömnen är de som inte kan hålla käften och de som har något viktigt att säga" sa de i en film jag såg igår... själv pratar jag i sömnen, undra vilken kategori jag tillhör ;)

Idag kommer jag inte skriva någonting om vad som har skett sen sist utan jag kommer bara skriva om tre filmer som vi har kikat på och sen kommer resten imorgon eller på måndag (när jag kommer ihåg).




Var ute efter en skräckfilm men eftersom det ytterst sällan skapas någon som lämnar en känsla av att man har sett ett mästerverk så plockades denna från den allt för tomma hyllan av nyheter med något inslag av skräck. Framsidan var kanske inte allt för lovande och baksidan lämnade en liten "hint" om vad som komma skulle. Som skräckfilm så misslyckades den fatalt med överaskningsmomenten och "blodigheten" när jag ser en film liknande dessa vill jag sitta och darra och dra upp fötterna under mig i soffan för att jag inte vill ha dem i närheten av golvet där det "kan finnas hemskheter under soffan". Vill man se en film tillhörande C-klassen eller kankske D så ska man absolut hyra denna. Jag tycker däremot att det var som att torka sig i röven med pengar d.v.s. ett himla slöseri.



Vad kan man säga om den... hmmm, den är inget mästerverk den heller tråkigt nog. Jag är en sucker för vampyrfilmer och känner alltid ett "tvång" av att hyra dem när jag ser att e har kommit ut men blir oftast riktigt besviken. Om man jämför den med Hack så är denna värd en Oscar men om man bara ser på filmen rätt och slätt så är det en vampyrfilm som man hade kunnat önska sig lite mer av. Den funkar som underhållning, den är dock varken skrämmande eller en "aha-upplevelse". Gillar man vampyrfilmer slinker den nog ner, dock ingen film du kommer minnas om några år och tänka: Just tusan den filmen vill jag se igen.



Jag och American Pie... efter att ha sett den första har jag alltid lyckats se uppföljarna också. Humorn i filmerna tilltalar min lite barnsligare sida och jag kommer på mig själv med att sitta och fnissa och ibland nästan gapskratta åt vissa scener, uttalanden etc. Många av mina vänner här klarar tyvärr inte av "pinsamma" filmer som de burlar säga men jag tycker att de är underhållande och kan lätt spendera en kväll vid en film som denna.

Summa: Av de tre filmerna så var det komedin som vann och det händer inte allt för ofta när jag ser på film (det får ni tolka som ni vill).

Sist men inte minst:



Mark Billingham gjorde mig inte besviken, ibland kan man ha för höga förväntningar när man har läst en bok av en författare som man uppfattar som suverän.. men han vet vad han gör, behöver inte säga så mycket mer än det. Känner mig lite slö så jag skriver inte så mycket mer om boken utan är någon intresserad kan de fråga eller slå upp om boken på www.adlibris.se.


Veckans tips om man gillar att leka med sin mobiltelefon: www.zedge.net där finns teman, ringsignaler etc etc jag har fastnat där igår och jag kommer fastna där igen bland alla låtar och bilder :)

Forever young

Jakob älskade vän du fattas mig F. 1981 D. 2003

Satt och tittade på mina gamla inlägg på lunar och gick hela vägen tillbaka till sommaren 2003 då min vän och klasskamrat hade tagit sitt liv. Sommaren har sen dess varit en bitterljuv känsla hos mig, sommaren som är så vacker med allt det gröna, blommorna som kommer fram och människor är så lyckliga p.g.a. semester etc och det första jag tänker på när sommaren närmar sig att det blir ytterligare ett år sen han försvann från jorden. Saknad är något som alltid finns inom oss och som aldrig kommer att lämna en, enda skillnaden är att den blir lättare och man håller fast vid alla lyckliga minnen man har tillsammans med der personerna. Inte hade jag kunnat tro att den dagen jag träffade J att han skulle försvinna ur mitt liv 3år senare på ett sätt att man aldrig mer kommer höra personen prata och se honom le. J hade en personlighet som alltid kommer finnas inom mig, jag kommer aldrig glömma honom för den personen han var.. en underbar människa. Hade världen haft fler som han så hade det inte varit något krig.

"Total eclipse of the heart - Bonnie Tyler" - En låt jag alltid kommer koppla till J, den spelades på hans begravning och jag tvivlar på att den någonsin kommer vara så vacker som den var den dagen i kyrkan.



Nu när jag är inne i min lilla egna memory lane så kan jag lika gärna lägga upp en bild på en annan som fattas mig så otroligt mycket.

Jag saknar dig Farfar.. idag, imorgon, förevigt. D. 18/3-2006

När min farfar försvann från livet blev döden så nära, det var första gången i mitt liv som jag tappade någon som varit med mig hela mitt liv och som varit en så självklar del av det. När jag sitter och läser om den sista tiden jag fick med honom så känner jag än idag den ångest och sorg som rev genom min kropp när jag och alla andra väntade på att han skulle få somna in. Min farfar en kämpe in i det sista. Varje gång jag ringer farmor så är det en del av mig som fortfarane väntar på att det är han som plockar upp luren och svarar även om jag aldrig kommer få höra hans röst igen så ekar den inom migl När jag sitter på blip och spelar fia med knuff så finns farfar bredvid mig, han gillade det spelet och var en jäkel på att spela han kunde lyckas med saker som mattematikerna skulle skaka på huvudet åt för att sannolikheten för att det skulle ske är så pass liten att man inte ens tänker tanken. Det enda som fattas på detta kortet för att det skulle ha varit perfekt är att min älskade farmor inte är med på det.

"Fix you - Coldplay" - Den låten gick på repeat den tiden som gick när jag kom tillbaka till H-sand och bara väntade på beskedet att han hade gått vidare.




Inga fler minnen, minnen gör ont!!


14/8 - 2008


Jao, sådär ser bokhyllan i extrarummet ut eller det man kan se av den. Måste hitta en bra lösning hur man ska få undan alla sladdar som tillhör lamporna i fönstret iom att de är överallt, man kan bli tossig för mindre. Har dock donat om lite i bokhyllan sen kortet togs dvs inte lika mycket crap som står ovanpå den.

Tog tag i min lilla "soffdröm" och skickade iväg ett mail till en som hade en soffa jag var intresserad av, men jag har inte fått något svar av honom så jag antar att den är long gone... men men can't blame a girl for trying. Ibland funderar jag på att köra min blogg på engelska så att fröken K kan läsa också men jag är en latmask ;)

Utöver det så gick det kanon på jobbet som vanligt, jag trivs så bra där och nu är det bara två veckor kvar enligt schema så får vi se om det blir något mer efter det eller inte. Igår hade en av ordinarie tagit med sig tre böcker som hon lämnat på min hylla så att jag skulle ha någonting att läsa, så gulligt av henne :) Så idag ska jag ta och packa ner två böcker av en författare som hon sagt att hon var intresserad av att läsa lite böcker av (vilken tur att jag råkades ha två av just henne i min bokhylla) också ska jag försöka komma ihåg att gå förbi med dem på jobbet på fredag när hon jobbat.

Planer inför helgen, imorgon blir det till att gå ut och äta middag (skönt att lyxa till det lite när man har främmande) men var vi går det vete tusan, har inte hunnit komma så långt i planeringen. Sen ska K gå till tandläkaren och han fick då en av de värsta tiderna man kan ge till honom 7.50 han som är så fruktansvärt morgontrött och blir så lätt på ett dåligt humör då.. och detta på hans lediga dag ^^ När han sen har hunnt vila så ska vi iväg på Arken och se om jag hittar en liten hörntoalett till gumman. Jag har sett sådana någonstans och de ser så behändiga ut när man kan ställa in dem i hörnet bara.. speciellt när denna flickan är så förtjust i allt vad hörn heter. På lördag blir det till att dricka lite drinkar, kommer inte bli lika häftigt som sist men någon drink kommer nog slinka ner.. just nu lutar det åt Bacardi Lemon & Cola *mmmm*.

Hmm, jag kanske skulle sätta igång med städandet men jag är verkligen inte sugen på att städa idag, normalt gör jag det på fredagar som jag har gjort sen jag var liten och då när det väl blir på en annan dag så usch och blä.. vem hade kunnat tro att jag skulle vara en sån vanemänniska. Utöver det hoppas jag på ett fäste till rullgardinen idag om Dl och Anna åker iväg till IKEA. Gubbarna (som var utanför köket mitt i allt) har satt upp ställningar utanför både sovrum och vardagsrum nu och jag vill kunna gå omkring hur jag vill som när jag är hemma. Ett litet - till hyresvärden som inte har sagt till något om att det kommer komma folk och göra något med fasaden på huset, för det är inte roligt att vakna upp och ett gäng gubbar står och kikar in i sovrummet.

Nu ska jag ta och slå på en liten minnesskiva och dra på volymen och drömma mig tillbaka till den gamla goda tiden med gänget under tiden som jag städar.


13/8 - 2008


Måste börja dagen med att säga: Usch vad jag är less på soffan! Jag hoppas verkligen att den jag tittat på kommer vara kvar när lönen kommer, men det vore nästan för bra för att vara sant.. men man kan alltid drömma.

Som jag skrev tidigare var jag och inhandlade lite böcker sist jag jobbade och har idag hunnit läsa ut en av dem och påbörjat den andra boken. Den första:



Hittade en sida ( http://ninateacher.blogspot.com/2008/03/i-dina-klder-av-jane-green.html) där det stor lite om boken:

I dina kläder heter ursprungligen Life Swap och jag kan väl tycka att den engelska titeln säger lite mer om vad boken handlar om. Men så brukar det ju bli, att översättningar av böckers och filmers titlar blir lite småfåniga på svenska.

Vicky Townsley är karriärkvinna mitt i pulserande London. Hon är 35 år gammal, singel och har ett arbete på trendiga tidningen Poise. Vicky trivs med sitt liv, men saknar någon att dela det med. Hon kan inte förstå alla gifta småbarnsmammor som klagar på sina liv och säger att det skulle ge vad som helst för att få byta till Vickys liv.

Så hon beslutar sig för att utlysa en "life swap". Läsarna uppmanas att skicka in brev om sig själva och sina liv och tanken är att Vicky ska byta singellivet mot villa, vovve, volvo. Typ.

Amber Winslow, på andra sidan Atlanten, nappar på detta, och det blir just hon som blir utvald att få byta liv med Vicky. Amber är trailer trash-tjejen som arbetat sig upp in i den amerikanska gräddan och som nu lever i förorten med make och två barn. Hon bor i det största huset i området och dagarna går åt till att planera galor och umgås med väninnorna i The League. Enda skillnaden från Desperate Housewives är att gatan hon bor på inte heter Wisteria Lane.

En månad ska de leva varandras liv, utan att de får ha kontakt med varandra eller någon från sitt gamla liv. Under resans gång blir både Vicky och Amber medvetna om saker som de tar för givet, men också saker som de behöver arbeta med. Det är inte resan över Atlanten som är den längsta, utan deras inre resa .

Iaf, jag gillar även denna boken av Jane Green, krävs inte mycket tankekraft etc utan en bok man kan sjunka in i och bara läsa. Den är underhållande och det var inte något mer än det jag var ute efter när jag köpte boken så den uppfyller mitt krav riktigt bra :)


Nu till en annan författare som jag blivit riktigt förälskad i: Mark Billingham. Jag mötte Herr Billingham av en slump på jobbet när jag inte hade någonting att läsa och tog en liten raid genom bokhyllan för att se om det fanns någonting som såg intressant ut. Jag måste erkänna att jag först var lite skeptiskt efter att ha läst på baksida lite om Billingham där det stod att han länge hade arbetat som stå upp-komiker och hade blivit utsedd till en av de allra bästa i Storbritannien av en tidning. I min värld just då så fick jag inte riktigt ihop en komiker tillsammans med en deckarförfattare som ska fånga mitt intresse och få mig att rysa, få min puls att åka när spänningen stiger i boken... men jag måste erkänna: Han är riktigt bra på det. Vem hade kunnat tro att en komiker skulle rocka som författare när det kommer till deckare/thriller.

Den första boken jag läste var: Vedergällningen -->

Det visade sig sedan vara den tredje fristående berättelsen om Kriminalkommissarie Tom Thorne men jösses den var underbar. Ändå har jag haft en bra sommar när det kommer till böcker och tycker jag har hittat många bra författare men detta var en av de bästa jag har läst på en LÅNG tid. Eftersom jag känner mig riktigt lat idag så gör jag som jag gjorde med Jane Greens bok... copy and paste från en annan sida där det redan står färdigt om boken :)

" På ett sjaskigt litet hotell i utkanten av London hittas liket av en medelålders man. Han är naken, fastbunden och misshandlad nästan till oigenkännlighet. Tio dagar tidigare blev Douglas Remfry frisläppt från det fängelse där han avtjänat ett långt straff för våldtäkt. Hans dröm var att starta ett nytt liv någon annanstans, men planerna fick ett abrupt slut. När ytterligare en sexförbrytare mördas på liknade sätt inser kommissarie Tom Thorne att någon är ute efter hämnd. Och för en gångs skull har han svårt att känna sympati för offren. Inte förrän han möter en person som det känns värt att kämpa för. En person som kommer att betyda mer för Thorne än han kan ana - på gott och ont. "
/ Källa ( http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9185283363)

Just nu ligger det ytterligare två böcker som Billingham har skrivit på mitt sängbord och en av dem har jag börjat läsa: Den brinnande flickan. Jag har bara hunnit 42 sidor i boken men jag älskar den redan.

För att korta av det hela: Är du ute efter spänning och ökad puls etc läs Mark Billinghams böcker. Själv ska jag hålla utkik efter fler böcker skrivna av honom men på akademibokhandeln i H-sand ser det relativt dött ut, de som finns där har jag redan... får helt enkelt beställa från nätet vid tillfälle :)

Dags att packa väskan och göra mig klar, måste börja gå till jobbet om en timme och hade tänkt hinna läsa lite mer innan jag måste börja gå. Ha en fortsatt trevlig dag alla.

It can't rain all the time



En liten snabb uppdatering bara. Har jobbat under helgen som var, gick riktigt bra fick gjort lite vettiga saker och hann läsa lite böcker (som vanligt). Idag bestämde sig vädret för att vara riktigt jävligt och det började ösregna, det var bara att leta upp ett paraply på jobbet och ge sig ut i regnet för att veckohandla... jag kan säga att jag var riktigt blöt om både skor och byxor när vi väl kom oss tillbaka till jobbet.. sen var det bara att packa ihop sakerna och promenera hemåt, men fick allt ta och låna med mig ett paraply och lämnade laptopen på jobbet. Tog mig en tur in på akademibokhandeln och shoppade loss, kom mig hem med 5 böcker och sen svängde jag in på Gårdsbutiken och handlade en god paj + sallad och en kaka (morots) som jag och herr Frisk ska dela på vid tillfälle. Annars så är det fina fisken, utöver att min mage krånglar lite och huvudet har varit ont mest hela dagen men den sista tuppluren på 2,5 timmar ordnade till det lite iaf, hoppas på att magen också bestämmer sig för att bli vettig innan jag ska tillbaka och jobba på onsdag.

Ha en fortsatt trevlig dag alla eller kväll/natt kanske jag skulle skriva.

Grattis på födelsedagen <3



En vecka där så många fyller år... Leffe, Farmor och sist men inte minst K som idag fyller 30år. Man kan fundera var har tiden försvunnit? När jag träffade Kristoffer var jag 19år han var inte mycket äldre (21). Ändå känns det som att det var igår vi träffades för tiden bara rusar iväg man hinner inte riktigt med visst vi ser inte likadana ut som vi gjorde på den tiden men att så många år kan gå så fort, det är galet. Jag kommer ihåg K som den svårfångade killen (utöver på Kajutan då jag hade fullt upp med M som var på besök från S-holm) och jag är ju inte direkt känd för att inte njuta av utmaningen. Jag gav mig in i "jakten" vind för våg och föll head over heels in love. De första månaderna när man råkades träffas på kåren och lite överallt, jag som blev less på jakten (det får finnas en gräns på hur svårfångad man får vara) och åkte upp till norr och hade en liten flirt med ett ex över en weekend och sen tillbaka ner igen då vi träffades på gamla kåren och bestämde oss för att det var VI och att vi skulle ge det ett försök. Allt som allt tog det ändå inte allt för lång tid innan vi blev tillsammans ca två månader men det kändes allt bra mycket längre på den tiden när man inte visste hur man skulle göra som.

Detta är den första födelsedagen som K firar som jag är hemma (under någon timme iaf) första sommaren var jag i Kalix och jobbade, den andra var jag på Kos och hade en två veckors semester och resten så har jag lyckats pricka in med jobb så att jag kommit hem på morgonen och iväg till jobbet direkt på kvälle natt man knappt har hunnit se han någonting. Men idag är jag hemma till klockan 3 iaf (tog bara 8år+ att få till det). K ligger och sover och jag har inte hjärtat att väcka honom, han ser så gullig ut där han ligger och sover. Han behöver sin sömn iom att han fick en "present" från jobbet igår då de ringde och informerade honom om beordrad övertid till veckan (första veckan han jobbar eftre semestern), vilken underbar present. Men han fick ju sig en fin "present" från Blizzard som gav honom en nyckel till betan på Wotlk (lite avis är jag allt).

Iaf jag kanske skulle ta och göra någonting vettigt, som att duscha... klä på mig och fundera på vad jag ska ta med mig till jobbet så att jag inte glömmer någonting iom att jag inte kommer komma hem förrän vid 16.00 imorgon




Glömde nästan bort, hade tänkt tipsa om tre böcker jag har läst av Nora Roberts som jag tyckte väldigt mycket om.



Om man vill läsa böcker som följer en historia som bär inslag av en annan värld där det blandas in magi onda vs. det goda så ska man absolut läsa dem. Detta är en triologi som börjar med Nyckeln till Ljuset -> Nyckeln till sanningen -> Nyckeln till mod. Jag hittade den första boken av en slump när jag var och handlade böcker (som vanligt på akademibokhandeln) och de har sina eviga ta fyra betala för tre och jag hittade ingen skräck som jag ville ha så då slumpade jag ner Nyckeln till Ljuset och hoppades på det bästa... jag kan säga att jag inte blev besviken. Nu när jag tänker tillbaka så är det ofta så jag får tag på mina lite lugnare, romantiska, humoristiska böcker när jag inte hittar någon bok ur den vanliga genren jag läser. Sen kommer många av böckerna jag läser från jobbet där det är personalen som har lämnat böcker så det finns för alla smaker om man säger så :)

I brist på annat (när jag ändå är igång) kan jag tipsa om lite författare som jag fastnat för de senaste åren när jag började avvika lite från Fantasy som var den genren jag mest spenderade tid i under mina år i Kalix.

  • Michael Connelly (en av USA's största Kriminalförfattare nu för tiden) - Han har skrivit en herrans massa böcker som handlar om Harry Bosh och hur han löser olika mord. De är spännande, de får en att rysa, jag älskar Connellys böcker. Jag hittade honom som så många andra av en slump när jag handlade böcker och plockade ner fyra böcker på gott och ont av honom och jag blev inte besviken.
  • Lee Child (Engelsman och en suverän Thrillerförfattare - Har skrivit böcker om Jack Reacher som fångade mitt intresse och höll det vid liv. Jag har köpt alla böcker jag har kommit över av denna författare men tyvärr hade de bara tre där jag bor men jag har planer på att beställa hem från nätet vid tillfälle. Böckerna är spännande, de drar med en in och man njuter av alla sidor och när man väl kommer till slutet så önskar man (eller iaf jag) att boken aldrig hade tagit slut.
  • Henning Mankell - Jag var inte en stor fan av herr Mankell innan jag hamnde i en bok med Kurt Wallander (när jag var på besök i Lund för en herrans massa år sedan) och blev fast, jag har läst alla böcker jag har kommit över av Mankell som handlar om just Kurt Wallander men någongång måste det roliga ta slut och akademibokhandeln här har tyvärr ingen jag inte har läst.
  • Clive Cussler ( är känd världen över som mästaren på äventyr) - Han är mannen bakom boken som sedan blev film Sahara. Det är nästan som att läsa om Indiana Jones fast det utspelar sig i en lite annorlunda miljö där NUMA (Nationella byrån för undervattens- och marinarbete) är med. Det som är bra med böckerna är att de är spännane, de håller en på halster och jag som är riktigt intresserad av historia får historiska vyer hela tiden iom att Cussler är suverän på att väva in Historia där man kan få läsa om allt från Vikingarna till något Krig långt tillbaka i tiden.
Det får nog räcka med dessa författare idag för nu ska jag göra det jag skrev att jag skulle göra för ungefär 40 min sedan.. jag ska duscha, klä på mig, packa och käka någonting :) Ha en fortsatt trevlig dag.

Avslutar denna blogg med en av de första låtar som jag kopplade till K.



"Restless - Within Temptation"

Never ending story of books...


Där tillbringar jag mycket tid tillsammans med mina böcker, jag brukar normal skriva om de böcker jag läser / har läst men det har helt enkelt inte blivit av den senaste tiden så nu kommer det en radda på en och samma gång :) Kanske inte det mest intressanta att läsa om man inte tycker om att läsa böcker, men det gör iaf att jag kommer ihåg böckerna och kan gå tillbaka när någon frågar mig om en bok att läsa :)



Min smala lycka - Jane Green:
Underhållande bok om en kvinna som är överviktig och olyckligt kär i en kollega på jobbet. Boken cirkulerar runt hennes känslor till kollegan och runt hennes känslor ang sig själv, hur hon ser ut och hur folk behandlar folk som väger för mycket. Självklart gör boken som många andra att hon får en extreme makeover och lyckas banta ner sig och blir värsta pangbruden och hur folk behandlar henne annorlunda och hennes jakt på kärleken, blir det hon och kollegan eller hittar hon någon annan? Kort och gott, en bok man kan läsa (den gav mig ett gott skratt) utan att behöva använda allt för mycket kapacitet till, den håller hela vägen helt klart. Jag kan rekommendera Jane Green helt klart, detta är den andra boken jag läser av henne och jag kommer absolut hålla utkik efter andra böcker av henne.


och
Matilde - Denise Rudberg: Detta är den andra boken jag läser av Denise och jag tycker lika mycket om denna som jag gjorde om den första som hette Jenny S. Matilde handlar om en kvinna som heter samma som titeln. Om man har läst Jenny S så känner man igen karaktärerna i boken iom att de som var där finns i denna också några nya. Boken handlar iaf om Matilde 40år som håller på att förverkliga sin dröm att skriva en roman, hon bor ensam tillsammans med sina två döttrar men har en bra relation till sin fd. make. I bakgrunden finns hennes bästa vän Tomas som självklart är kär i henne, hela boken cirkulerar runt olika val som M gör, kommer hon bli tillsammans med Tomas, hur går det med romanen etc. Boken är underhållande, känns lite annorlunda att läsa om en kvinna som är 40år o.s.v. inte standard åldern som brukar vara i de flesta böcker man brukar stöta på. Jag gillar helt klart Denise Rudberg och planerar att köpa en till bok som kan kopplas samman med dessa två, boken heter Åse.


Nästa sak på min lista - Jill Smolonski: Boken handlar om June Parker som efter en bilolycka där en ung kvinna förolyckas får tag på en lista som denne hade skrivit. Listan innehåller 20 saker som hon hade planerat att utföra innan hon fyller 25år. Efterom tjejen som skapade listan är död bestämmer sig June att avsluita listan åt henne och den innehåller allt från att kyssa en främling till att förändra någons liv. Just denna bok läste jag i samband när det togs upp lite överallt om just sådana listor som folk skriver med saker som de vill göra innan de dör, både i "Alla älskar Raymond" och någon film jag såg, har själv funderat på att skriva en men det blir nog ett senare projekt. Men men tillbaka till boken, jag gillar även denna och kan rekommendera den, June får sig tankeställare via listan och inser att saker inte alltid är som det ser ut och att det mål hon kämpar för att uppnå kanske hon redan har gjort etc.


Konsten att döda - Erica Spindler: Detta är som det låter, en bok med en nypa romantik, spänning och lite skrämmande. Jag är en riktigt sucker för spännande böcker och älskar att krypa ner i sängen och sjunka in i boken så mycket att jag nästan viker mig dubbel när det är som mest spännande och sneglar mot mörka hörn för att se om det är någonting där. Boken handlar om flera olika personer men en av dem är kommisarie Patti O'Shay som kämpar för att hitta sin makes mördare (maken var också en polis) samtidigt som de försöker få fast en seriemördare som dödar kvinnor och tar deras högra hand. Det är inte ofta författaren lyckas lägga ut så många trevare att man hela vägen till sista sidan är osäker på vem som är mördaren men hon lyckades riktigt bra. Först när jag hade läst färigt boken och visste vem som var mördaren så kom jag på att jag hade funderat över just den personen men sedan glömt bort det när hon började väva djupare och djupare in i historien. Gillar ni spännande böcker, läs denna.

En annan bok av Erica Spindler som jag kan rekommendera är Dags att dö, men jag är helt enkelt för lat för att skriva en massa om den så jag tar helt enkelt och kopierar in en bild jag hittade på google när jag sökte på den där det står lite om boken :)




Jag har läst ett antal till böcker sen senast men jag orkar ärligt talat inte sitta och skriva om dem alla idag så jag avslutar detta inlägg med ytterligare en bild från mitt "läsrum" så man kan se gardinerna vi flyttade dit :D Någongång ska jag bli bättre på att fota eller kanske ordna en vettig kamera, det är så svårt att få till bra bilder med mobilen även om den kan fota riktigt snygga bilder när man är som mig lite darrig på handen och inte orkar fota ett extra kort ifall att utan jag trycker och sen åker det upp som det blev helt enkelt.


Grattis Älskade Farmor!


Idag fyller min farmor 80år, hade önskat att hon hade kunnat sitta på soffan som finns på bild.. så hade jag fått bjuda henne på jordgubbstårta och bara njutit av att spendera tid med henne. Jag SAKNAR dig farmor och önskar så att vi skulle kunna ses mer ofta. Men nu när L flyttat närmare så kommer jag förmodligen åka upp lite mer ofta när man inte behöver gå genom allt stök med att hyra en bil för att ta sig någonstans utan man kan vara lite mer spontan.

Jag är just nu sååå hungrig, ringde till RD för att beställa en Fajitas men de svarade inte så då får det vara. Jag som verkligen längtade efter att äta Fajitas, kommer inte ihåg när jag åt der sist men det borde vara x-antal månader sen.. förmodligen förra året någongång.

Ska ta och gå till affärne och handla något som jag kan äta till lunch och sen ska jag slappa vidare, eller kanske uppdatera om alla böcker jag har hunnit läsa (de jag kommer ihåg titeln på) :D Men om jag känner mig själv rätt så kommer jag lyckas glömma bort det som jag gjort så många gånger.

Ha en bra dag alla.

Free falling


Hittade den gamla bilden idag den visar nog ungefär i vilket skick jag var igår när jag började närma mig sängen. Jösses Amalia, det där är vad jag kallar gasen i botten som vi gjorde igår. Jag var och donade lite så tack och lov missade jag en snapps eller två och jag är ganska säker på att jag hade legat under bordet om jag hade fått i mig dem också. För mig räckte det med de fyra? snappsar jag fick i mig, en liten bacardi lemon drink och en Rosa Pantern... om jag minns rätt så var vi färdigfikade alldeles för tidigt senast klockan 23 skulle jag tippa på. De enda som klarade sig undan den värre fyllan var Dl, K och J som tog hand om fyllekajorna (obs jag tog hand om mig själv helt perfekt ;) ). Kan ärligt säga att jag inte varit så berusad sen jag bodde I Kalix, det märks att jag inte dricker ofta och att jag blivit så fruktansvärt lättpåverkad nu för tiden, en cider känner jag av direkt... men är huvudet dumt får kroppen lida eller hur säger man?

Idag håller jag på att göra lax med gorgonzola i ugnen och en sherrysås (rönnbärs) till, det kommer nog bli gott, är inte allt för hungrig men hade redan plockat fram laxen och handlat allt som behövs. Utöver det har jag levt på is, saft / vatten idag och fick i mig lite mat från igår och tom en pajbit inte allt för mycket men tillräckligt för att dämpa hungern som fanns i magen. Igår när jag skulle sova så skrek min mage efter mat men eftersom att Fröken A spenderat en het tid tillsammans med diskhon i köket så vågade jag mig inte på någon mat.

Hmmm, jag pratade mycket i telefon igår.. får hoppas att jag inte var allt för "jobbig" eller så kanske jag bjöd på lite gratis underhållning, vad vet jag :) Men idag ska jag krypa tillbaka in i grottan och dra något gammalt över mig.
Hoppas alla har en fortsatt trevlig söndag.

2/8 - 2008



Ja, imorgon blir det äppelpaj till kvällen och grekiskt till middag när C kommer och hälsar på :) Det ska bli gott som fan, har varit sugen lääänge på det. Satte köttet i marinad för några timmar sen så det kommer ha hunnit dra åt sig rejält tills middagen ska göras imorgon. K handlade lite på bolaget så nu finns det både Bacardi Lemon, Baileys och Likör 43 (eller vad den nu heter) så man kan göra goda shots och ev. en Rosa Panter eller två :D

Idag var både jag och K och klippte oss, jag drog i rejält och kapade håret, färgade och gjorde slingor (du vill inte veta vad det kostade tillsammans med ett schampo och ett spray till utplattningen av håret).. känns riktigt ovanligt att se mig med ljusa slingor och håret är lite annorlunda klippt motför hur jag brukar ha det som men K och hans mor tyckte det var snyggt så jag får väl lita på dem... om int annat kommer jag träffa C imorgon och hon lär säga vad hon tycker :)

Men men, kanske ska börja ta mig till sängen istället för att filosofera här mitt i natta.


Såg inte allt för rolig ut men den smakade helt ok när jag provade :D


RSS 2.0