It's a long road


Jag är trött och slut. Jag tror att jag är på väg att bli sjuk, huvudet har varit tungt och mitt ena öga rinner konstant. Det enda som fattas nu är feber och hosta, jag har inte tid att bli sjuk! På torsdag kommer min kära syster hit med sin make, den äldsta dottern och lillan. Behöver jag säga att jag längtar till de kommer hit? Jag har inte träffat dem sen i April och småttingar växer så otroligt fort. På fredag drar min syster, maken och bebisen till Sundsvall för att vara med på något möte, de kommer tillbaka till mig på lördag och E kommer stanna hos mig hela tiden. Det kommer bli en spännande helg när E och E kommer få möta varandra för första och förmodligen sista gången.

 

Planer inför helgen:

  • Ta med flickorna på Technichus
  • En tur till badhuset och några rundor på stan
  • Taccos till middag på fredag
  • En passande film till kvällen och någonting gott att knapra på

 

..... jag tror nog att vi kommer hitta på bra mycket mer saker än det, men det är bra att ha några punkter så man inte står där med två uttråkade tjejer.

 

 

Under helgen har jag inte hunnit med så mycket saker. Fredagen försvann och på lördag var jag ute med K på stan, han shoppade tre par byxor och två tröjor (kors i taket). Jag hann bara se att han provade kläderna och sen fick jag springa till jobbet. Det första jag gjorde när jag hade lite tid över på jobbet var att förbereda inför deras middag som de skulle få på Söndag, det blev en kycklingpaj som är otroligt god och samtidigt som pajen bakades passade jag på att städa personalbostaden. När allt var klart på jobbet så satt jag i soffan och "nickade" till framför Robinson, detta var en riktigt dålig sak eftersom jag sen inte kunde somna när jag skulle lägga mig. Efter lunchen på söndag gick jag och en av de boenden ut och tittade på julskyltningen, såg att de hade ett bra erbjudande på kattsaker så jag köpte 10kg kattsand, 1,5kg torrfoder och 4 påsar blötmat för 199kr (bara kattsanden brukar kosta det om inte mer). Det var inte allt för mycket att se på stan men ändå så var det folk överallt, jag kände mig som en sardin i en sardinburk (väl inpackad).

 

När jag kom hem från jobbet så möttes jag av en överraskning! Lägenheten var nystädad och K stod och lagade mat som var riktigt god. Han hade hittat ett recept på nätet som han sedan improviserade från så det blev fläskfilé med baccon, purjo, creme fraiche etc inbakat i smördeg så det blev som lite större piroger. Hade det funnits någonting kvar så hade jag tagit en bild bara för att ha bevis att han minsann kan när han vill :P

 

Annars så är det lugna puckar här hemma. Har fått en till remiss hemskickad så nu får jag sitta och oroa mig inför nästa besök på Sjukhuset (igen). Alla dessa remisser som kommer åt höger och vänster, det känns som att jag inte gör någonting annat än att vara på sjukhuset och ta prover o.s.v. Det ska bli så skönt den dagen jag kan slappna av och inte behöver sitta och vänta på allt.

 

Ha en trevlig kväll alla ♥


Mad World

 

Tack för telefonsamtalet idag gumman, det värmde. ♥


Ny vecka, nya tag


Mer bilder finns på bilddagboken

Här här det varit tyst ett tag.
Jag har inte haft någon lust att skriva och absolut ingen lust att dela med mig av alla saker till främlingar. Ibland har jag inga problem att ni får veta både det ena och det andra, men detta mina vänner.. detta får ni inte veta idag. Inte ens alla mina vänner vet det, mycket för att de inte brytt sig om att fråga och har för mycket med sitt eget.. men så kan det vara.. Alla kan inte alltid vara där för alla, tyvärr.

Förra helgen gick riktigt fint. E var hos oss och dagarna bara susade förbi. Fredagen sprang vi runt på lite affärer för att hitta lite saker som hon hade. Lördagen var vi iväg på en marknad och efter det drog vi till Birsta med Dl och A (Ja, K kom också med!). Mina fötter bad mig sätta en kula i huvudet, jösses det finns så mycket affärer och alla hemska klädaffärer / sko / smyckes. Varför kan jag inte bara vara en "vanlig" tjej och ha samma intressen som dem?! Visst jag kan gå in i sådana affärer men jag är väldigt fort ute, att springa runt och prova och dona är inte riktigt min grej. När jag ser en sak som fångar mitt intresse så provar jag det helt enkelt och sen är det bra med det, går jag in på en sådan affär så är det för att jag behöver en specifik sak, annars håller jag mig borta.




Trots alla 2000 olika "tjejaffärer" så var dagen bra. Jag fyndade lite saker som jag har varit ute efter och K köpte sig en vinterjacka och lite annat smått och gott. Han köpte även Wii Resort och en ny lampa till TV-bänken eftersom den vi hade innan var med om en olycka sist E var hos oss. Själv handlade jag ett "Fia med Knuff" med snapsglas till, jag ser fram emot en chans att pröva det. Kvällen avslutades framför Robinson (är ni förvånade?) tillsammans med lite popkorn och pepsi max. *Nöjd*





Söndagen var en riktig "slappardag". Dl kom på besök och han och K lirade Wii resort hela dagen och halva kvällen. Jag och E tog det lugnt, hon satt lite på msn och jag läste en bok och tog en ofrivillig tupplur. Regnet var en ständig kompanjon under hela söndagen så vi kom oss aldrig ut på något utöver hundens promenader. Istället för att ränna omkring utomhus så passade vi på att tvätta lite och jag fastnade med ett korsord (pensionärsvarning på mig). Kvällen avslutade jag och E med en film och sen gick hon och sussade.

Till helgen ska jag jobba igen. Det var ett tag sen jag var där så det ska bli riktigt roligt.  Jag hoppas att jag kommer få en chans att titta på Robinson så jag önskar mig en lugn lördag på jobbet :) Man kan säga att veckan har sprungit förbi och nästa helg kommer E hit igen, detta blir hennes sista helg hos oss innan jullovet.

Dags att ordna middagen. K ligger på soffan och slappar framför Simpsons tillsammans med (o)djuren. Jag vill också krypa ner i soffan med en filt och bara flyta iväg till drömmarnas värld. Hade inte J kommit hit på sin lunch så hade jag haft middagen färdigt nu.. det var dock trevligt med lite sällskap och jag passade på att tömma diskmaskinen under hennes besök. Men men, less talk mer action.

Ps. Vi kikade på New Moon i tisdags och jag måste rekommendera dem. Jag älskar Twilight serien och jag lääängtar till nästa film kommer ut... så ni som funderat på att se den, vad väntar ni på?! Ds.

.. .. .. ..


Pyntade lite mer på dörren idag... tyvärr fanns det inte nog med alla bokstäver så det blev helt enkelt till att skriva smeknamnen istället för det andra. När jag väl var klar kom jag på att det var tur för här är det ytterst sällan någon använder våra riktiga namn. K är känd som razor(back) inom artistvärlden där han ritar och jag.. jag har alltid varit Sol här. Det är väldigt få som kallar mig Anna (utanför jobbet) och det är mamma (när hon är arg på mig) och P. Farmor har övergått till att kalla mig sin solstråle och min systers barn säger mest moster till mig.

 

Bestämde mig för att ta med en låt: "It can't rain all the time". Jag hoppas verkligen att solen kommer börja skina på oss/mig lite mer. Jag har en klump i magen och jag är så glad att det inte är Dec än... Jag vill inte ta en massa tester, prover och jag vill absolut inte veta mer än jag redan vet.

 

 


Cut - Plumb


Never is a long time..


Har inte haft ork att skriva här alls de senaste dagarna.
Besöket på sjukhuset fick mig att först känna som att jag kan flyga och sen kapades mina vingar och jag bara föll. Jag vet inte vad jag ska skriva och just nu har jag ärligt talat ingen lust att dela med mig, mina närmaste vet om allt och det är det viktiga för mig.

Jag hoppas att ni alla kommer få en fin helg. Själv håller jag huvudet ovanför ytan och försöker att inte tänka så mycket. E kommer vara här hela helgen och det är riktigt skönt. Man kan inte vara ledsen när man har henne runt sig, hon utstrålar genuin glädje över livet och just nu kan jag behöva lite av hennes glädje.

Jag vet inte när jag kommer skriva här igen. Men vi ses när vi ses antar jag.


Rest in peace.


Rip Madelen

Tjejen jag skrev om i bloggen för några dagar sedan dog natten som var. Det kommer kännas konstigt att det inte är hon som sitter och skämtar med alla i chatten. Även om hon och jag började dålig tillsammans så löste vi det mot slutet och jag kommer ärligt talat sakna hennes kommentarer och busigheter som hon brukade pyssla med. Det känns hemskt att en 19åring ska behöva gå genom detta och dö alldeles för ung, jag hade nog svårt att acceptera när farfar dog i cancer för några år sedan.. men han hade i alla fall levt ett fullt liv och hunnit göra allt han drömt om.

Mina tankar går till Madelens make Henrik. Jag skulle inte vilja vara i hans skor, vill inte ens tänka tanken på hur han känner sig just nu.

*Man vet aldrig när ens tid är ute*


When I see you smile..


Lova försöker fånga fötter

Det har varit en lång dag. Trots att dagen har varit lång så har jag inte hunnit med allt för mycket, det är som att jag gått omkring som en zombie. När K kom hem på lunch hade jag precis tagit mig upp ur sängen, trots att jag låg och sov till klockan nästan var 12 så var det som att jag bara hunnit sova 1 timme. Det brukar dock vara så när jag går och oroar mig över saker, antar att det kommer släppa på onsdag då jag får svar på mina frågor.

Till helgen kommer E hit igen. Har pratat lite med henne och vi har bestämt att vi ska försöka ta oss till Birsta på Lördag också ska vi gå på en loppis på Söndag (om vädret är fint). E har aldrig varit i Birsta så jag kan tänka mig att hon kommer älska att vara där, massor av affärer och saker att titta på. Jag har även hunnit planera in vad vi ska äta under helgen och jag hoppas att hon är OK med det som kommer serveras.. det borde dock inte vara något problem.


När man kommer på henne ska hon alltid spela oskyldig - "I'm so cute, doing nothing.."

Jag måste skriva en liten lista på vad som ska handlas till helgen. Jag brukar vara dålig på att skriva listor och tänker alltid att jag har allt i huvudet... blir det så? Kanske inte alltid. Utöver det måste jag söka fram lite saker som ska med mig till mötet på Onsdag, brukar alltid glömma en sak också får de ordna en ny.

K's mamma är så gullig. När jag pratade med henne om onsdagen när vi var där med mina föräldrar så sa hon att hon självklart kommer med mig. Det känns skönt att ha stöd från vänner och "familj" när inte min egen familj kan vara här för mig p.g.a. avstånd. På tal om familj så pratade min syster om att komma ner i Dec och att ev. hennes tre äldsta barn kommer bo här mellan en Torsdag - Lördag. Vi får se hur det blir med det eftersom E kommer vara här den helgen också. Min släkt är verkligen bra på att pricka in de få helger som E bor hemma hos oss, de borde få pris för sämsta planering.


Dags att se på lite Bones och sen blir det sängen. Jag har verkligen fastnat i den serien nu och är inne på säsong 4. Det är inte bara det att "Angel" är så söt men det är ganska intressant när de analyserar ben o.s.v. Sen diggar jag kemin mellan de två huvudkaraktärerna, känns lite som Arkiv X men en snyggare man och en mindre vacker kvinna. När jag väl är färdig med Bones blir det Supernatural och Californication som står på tapeten, jösses vilken serie nörd jag blivit.



Festen som ingen kommer ihåg ^^


Lyckades inte få till en enda "osuddig" bild, kameran var svår att hålla stadig :o


Jösses Amalia vilken kväll! Den startade med att jag, K, Dl och A gick ut på kina för att äta lite middag. Den inplanerade rätten blev det dock inte utan jag föll för frestelsen och åt grillat fläsk med jordnötssås *nom nom*. När vi kom hem till oss så åkte alkoholen fram direkt och lite senare började folk droppa in. Jag kan erkänna att när det sista paret dök in till oss så var jag egentligen färdig för kvällen när det gäller alkohol men blev det så? Icke sa nicke... jag körde all in!

Vinet, spriten och ölen flödade. K sprang ständigt omkring och fyllde på folks glas, samtidigt som han fnissade och sa: "jag ska supa er alla under bordet". Lyckades han? Lite iaf, golvet är klibbigt, min mobil badade i en grogg på TV-bänken, ett par snubblade och ramlade ihop i en hög, min ena skinka är röd och Dl började prata om ampere och annat elektriskt.



Jag vet inte vem som var mest full, flaskan eller fotografen.

Hur vet man att festen börjar spåra ur lite? Hos oss är det svårt att se eftersom folk är samma som de är när de är nyktra.. MEN om det hade varit en outsider hade de blivit förvånad över hur pass mycket vi delar med oss till varandra om både de ena och det andra. Eftersom det denna gången var ett par med som inte varit med på en rejäl fest med oss innan så blev det självklart "Jag har aldrig" på tapeten, där folk drog de mest bisarra påståenden och att se att folk drack till det ibland gjorde inte saken mindre "intressant".

Vid klockan 2.30 var alla färdiga för kvällen, vissa var det även innan ^^. Jag är inte avundsjuk på de som fick promenera hem för jag vet då att om det hade varit jag och K som hade gått hem så hade jag fått lämna honom efter vägen. När jag kom in i sovrummet när alla gått så låg K som ett X över hela sängen. Jag bad honom snällt att flytta på sig, fick jag något svar? Nej! Jag fick be honom snällt och sen blev jag arg och sen blev jag ännu argare. Han mumlade: "Men kan man då aldrig få sova i fred i detta hus" också satt han sina glasögon på sin sänghalva. Efter mycket gnat fick jag honom att flytta sig 1dm, då tappade jag mitt tålamod och tog spjärn mot brudkistan i sovrummet och började försöka rulla honom över till hans sida. Jag har flyttat många pensionärer i sängar i mitt liv men aldrig har då någon varit lika svår som K. Efter att jag rullat honom fram o tillbaka för att kunna få honom över så vaknade han till och hjälpte till själv. Väl i sängen somnade jag som en bebis.

Det luktar fest hemma hos oss. Sovrummet vill jag inte gå in i, vardagsrummet börjar få en lukt som man kan andas i men köket.. alla dessa 2000 flaskor som står på bänken. Min mage är inte riktigt i form så jag vill inte börja plocka i dem, risken finns att jag skulle få ett illamående som heter duga.

Det finns fler kort från festandet hemma hos oss... däremot kommer jag inte lägga upp dem här, brukar inte lägga upp bilder på familj och vänner.. enda undantaget är min syrras bebis (vem kan säga nej till en bebis), mina kusiner och de som inte finns i livet något mer. Men ni som känner mig vet ju ändå hur vi alla ser ut och vem vet.. kanske att jag en dag skapar en privat blogg med lösen så att jag kan dela med mig av sånt som jag inte skulle göra här.

Summan av helgen: Det var otroligt roligt och jag hoppas att det inte dröjer allt för länge till nästa tillfälle. *Kram* ♥

Party!



När man googlar ordet: Party, så kommer det upp en flodhäst! Men en flodhäst är bättre än ingenting och ikväll är det fest i Härnta. Vi kommer vara en liten grupp på åtta personer + (o)djuren, tillsammans har vi 3 liter vin, en karta öl, en bacardi lemon, baileys, whiskey och någon cider. Eventuellt kan någon tänkas ha med sig andra saker också MEN den som inte blir full ikväll har gjort ett väldigt dåligt jobb. Planen är att ladda upp med vatten på sängbordet så att jag inte glömmer bort att dricka innan jag går och däckar.

Jag kommer inte ihåg när jag blev full senast. Det måste ha varit i Juli eller något liknande, bara det speglar hur upptagen jag är på helger med jobb o.s.v. Jag har dock hellre en rejäl fest någon gång om året och håller resten av helgerna vita till andra saker.... hmm, håller Anna på att bli vuxen på riktigt?!

Innan alkoholen börjar flöda så blir det dock middag på Kina. Jag, K, Dl och hans flickvän ska slira iväg på kina för att käka middag där. Jag har alltid svårt att bestämma mig för vad jag ska käka men det blir nog biff med purjolök. Den enda nackdelen med kina är att man alltid är så förbaskat mätt när man kommer därifrån så man kommer nog inte orka dricka allt för mycket ikväll.

Men det är bara att njuta av maten och alkoholen för det kan komma att ändras senare. Man vet aldrig hur det ser ut efter att jag träffar min doktor igen :) Jaja, dags att göra mig lite färdig för att gå ut och käka och sen när jag kommer hem ska jag ta en lååååååång dusch och byta om till partykläder (haha, som att jag har speciella sådana).

Trevlig kväll på er och simma lugnt ♥

Fredag



Helgen är här (igen). Jag och K ska dra iväg på bolaget idag och inhandla lite inför morgondagens festande. Han vill handla öl och andra äckliga saker, jag röstar på saker så att man kan göra en bål (har så mycket frukt kvar). K mumlade om att vi minsann skulle gå dit två gånger så att det inte blir allt för mycket att bära för oss, tror inte jag vill veta hur mycket han planerar att handla.

I know, jag har inte hunnit skriva om söndagen som var.. men det kommer. Eftersom jag känner mig ganska lat och inte har hunnit med allt jag hade tänkt så kommer ni få en kort summering av söndagen. Mamma och pappa satte sig i bilen tidigt på morgonen för att åka upp till min moster i Umeå. Jag hann äta frukost med dem och det kändes skönt att ha större delen av min familj samlad tillsammans vid matbordet igen. Det var som att åka tillbaka i tiden när vi har suttit och ätit frukost tillsammans i Kalix, vi smågnabbades och hade trevligt. E kom upp just efter 10.00 och sen åkte hon iväg och tränade i Timrå under några timmar. Jag hade tänkt vara kreativ när hon var borta men jag gick och läste en sida i en bok och sen däckade jag i några timmar. Efter träningen gick vi ut och åt hamburgare, E pratade halva helgen om hur sugen hon var på att äta det. Kvällen avslutades med "Ensam mamma söker" och lite korsord.

Magen kurrar och lunchen är äntligen färdig. Tack och lov för mikrovågsugnen säger jag bara, hade inte pallat att börja laga  till en lunch idag som tar längre än 7 minuter ;). Jag fyndade en fisk med ärtor och mos som jag har sparat om de skulle ringa in mig till jobbet... men det går alltid att köpa hem nytt. Nu ska jag ta min alfabetssoppa och gå till köket innan alla somnar av tristess.

"You don't love a girl because of her beauty.
You love her because she sings a song only you can understand"

Don't cry because it's over, smile because it happened.

Livet blir inte alltid som man tänkt sig och är inte alltid rättvist. Fick veta idag att en tjej jag spelar WoW med inte har allt för lång tid kvar i livet. Hon fick veta för någon månad sedan att hon har cancer och har nu fått av läkarna ett besked om att hon bara har några veckor kvar i livet. Tjejen i fråga är bara 19år gammal. Livet är verkligen inte rättvist och jag blev chockad när jag läste det. Det är inte ofta jag inte riktigt vet vad jag ska säga, detta är ett av de tillfällen.



Här kommer några delar av hennes avsked till oss:

" “Love is stronger than death even though it can't stop death from happening, but no matter how hard death tries it can't separate people from love. It can't take away our memories either. In the end, life is stronger than death.” -Unknown"

«Till death do us part» we said.

I honestly believed it would be long until that time. I thought of me and my husband as old, wrinkly beeings, walking around feeding the pidgeons. My boyfriend since the age of 13, married at 18. The reason why I move between Norway and Holland. Between my soulmate and the school. I no longer attend my school, and I try to live these last days as I best could.

I never thought I would have to write my will at the age of 19. I never thought I would plan my own memorial. I never thought it would end.

A few months back I discovered that I had cancer. I got scared out of my socs, but my doctor assured me that he would do all he could to save me. I was placed on various medicines, I even had to undergo various injections of substances.

It all failed.

I have postponed this last letter as long as I’ve could, postponing the inevitable.
I cannot stop death. I cannot stop my own demise.

But I can accept it. And I have done so. I have accepted the fact that I no longer will be a part of this world, a part of the life of my friends.

I only regret that I do not have more time to enjoy my life.


...It is therefore with great sadness I cannot stay and gain the rewards from the work that was done. I leave this world, but not in sorrow. I leave this world in a sense of tranquility. I will leave everything, yet I will miss everything, and nothing.

You see, I have reached this peace within myself, I have accepted the fact that I no longer will be a part of this world....
"


.. detta avsked säger mycket och jag hoppas att jag den dagen kommer till slutet på vägen finner den ro hon verkar ha funnit och acceptra att det är så.

Ta hand om varandra där ute och kom ihåg att säga till era nära och kära hur mycket ni tycker om dem, man vet aldrig när ens resa tar slut. ♥

Natti natti



Dagen har varit otroligt lång. Nu är det dags att gå och sova. Jag hoppas verkligen att jag lyckas sova utan att vakna 2000 gånger nu när jag verkligen kan ta mig en rejäl sovmorgon. Med min tur kommer jag vakna klockan 8 och inte kunna somna om! Men men, vi får se hur det går......

Lunch imorgon med J. Hade inte tänkt gå ut på lunch något mer under veckan men imorgon har de biff med bambuskott på Kina.. jag älskar biff med bambuskott så jag kunde inte säga nej (de rackarna vet hur de ska snärja mig).



Så här såg mitt armveck ut idag när jag kom hem från sjukhuset. Ser det där ut som ett blodprov? Verkligen inte, om man tittar till höger ser man ingången (syns bra om man klickar på bilden) där dam nummer två lyckades få blod. Resten är dam nummer etts försök att med våld få blod ur mig! Just nu är jag helt blå/lila/grön runt omkring också och det känns stelt. Vad har vi lärt oss?! Nästa gång jag ska ta blodprov så åker jag till Sundsvall och gör det.

Dags att ta mina 10 (var 3 böcker i alla utom en som jag hämtade ut idag) böcker och gå till sänge, det känns underbart att få läsa lite på Engelska igen. ♥

Tillbaka till lördagen



Jag och K fick varsin ljuslykta av mamma. Bilden gör den dock inte rättvisa, skenet som kommer från dem när man tänder ett ljus på kvällen är riktigt mysigt. Ett ljus har brunnit i dem nästan konstant hela helgen. Mamma vet verkligen vad jag gillar och lyktorna passar perfekt in i köket nu mot vintern.

Jag klev upp vid 9.00 och åt frukost med mamma i köket. Vi satt och pratade och skrattade tillsammans innan vi bestämde oss för att skynda ut på stan för att handla lite julklappar tillsammans. Vi gick bara på Lindex där jag köpte Emmas julklapp också fick jag en tröja till mig själv av mamma ♥. Mamma handlade en himla massa kläder till systers barn också fyndade hon en snygg skjorta till sig själv, tänk om man hade kunnat ha den på sig. :)

När vi kom hem var E uppe och åt frukost som K hade hjälpt henne att få fram (inte lätt att hitta hemma hos oss). Jag och mamma gick till sovrummet och hämtade hennes presenter från hennes föräldrar och de vi hade köpt... sen gick vi in till köket och sjöng för henne och gav henne presenterna. Hennes ansikte lös upp som en sol när hon satt med alla presenter och man blev glad bara av att se henne. Både jag och mamma blev lite nostalgiska och tänkte tillbaka på när jag fyllde 18år, vi tittade på varandra och log. E älskade presenterna och det kändes bra.

Vi kokade kaffe och tog fram tårta. E blev förvånad att vi hade handlat tårta, hon tyckte att det var hennes jobb att bjuda oss på fika eftersom hon fyller år. Jag och mamma förklarade att vi mer än gärna bjuder henne på tårta på hennes stora dag. Vi satt länge och pratade vid köksbordet och det var såå trevligt.




Efter fikat började - projekt vardagsrummet.
Jag tog fram strykbrädan och stykjärnet. K hämtade stegen och klättrade upp för att ta ner stången och de gamla gardinerna.. mitt i allt vinglade stegen till lite och han tog tag i gardinstången! Detta resulterade i att den lossnade på ena sidan och jag fick gå och leta fram en borrmaskin och skruvar. Efter många svordomar, en trasig lampa och en himla massa tid så gick det äntligen att hänga upp gardinerna som mamma sytt. Jag tycker att det blev riktigt fint och det passar bra nu under vintern, jag kommer sakna mina ljusa gardiner men till sommaren så kommer de upp igen.  Jag saknar dock min fina lampa som jag hade på TV-bänken, den gick till de sälla jaktmarkerna dödad av en gardinstång som hoppade ner på den. K var riktigt förbannad och E sa: Men Anna, vad sträng du är med K." Jag hoppas att det kommer komma en ny lampa dit som K betalar, han har sett en inne på lampaffären som han vill ha.. men om och när den kommer är en annan femma.

Mamma och jag ordnade middagen. Det blev kotletter i ugnen med potatisgratäng, brytbönor och en god sallad. Pappa kom till oss i tid till maten och det var så skönt att se honom igen. Det syntes tydligt på honom att han är sjuk men det var så förbaskat skönt att se att han lever. Vi kramade om varandra riktigt hårt, det är otroligt vad han och jag har kommit varandra nära (närmare än jag trodde var möjligt eftersom vi stått varandra riktigt nära sen jag flyttade hemifrån 99) sen han blev sjuk. Jag ville inte släppa taget om honom.

Direkt efter middagen packade vi in oss i bilen och åkte till Strinningen. Detta var första gången mina föräldrar fick träffa T och det gick över all förväntan. K och jag var lite oroliga innan att det skulle bli tyst hemma hos dem men det var inte tyst många sekunder. Pappa och T klickade direkt och satt och pratade ikapp om maskiner och fan och hans moster. Jag har aldrig sett T's ögon glittra som de gjorde då och han såg ut som en busig pojke när han och pappa pratade om "gubbleksaker" (stora maskiner) och andra saker som de hade som intresse. Mamma och I-M pratade lite men karlarna tjoade och tjimmade så högt att det nästan var omöjligt att säga något. E satt mest och lyssnade men såg ut att trivas bra hemma hos dem. Det tog ungefär 3 hintningar om att vi borde börja röra på oss innan vi kom oss iväg, hade inte E varit där hade det blivit riktigt sent och hade det varit dagsljus ute hade vi inte kommit därifrån all. Då hade T och pappa börjat leka med grävskropan och hittat på olika projekt som de skulle kunna göra. Summan av besöket var att det var riktigt lyckat och det är inte omöjligt att I-M och T kommer med upp och hälsar på mina föräldrar vid tillfälle.

Hemma i Härnösand blev det ett lugnt slut på kvällen. Mamma var trött och gick och la sig relativt snabbt, pappa höll sig uppe till 22.00 och satt med oss i vardagsrummet och pratade. När föräldrarna sov  så såg jag och E på en film som gick på TV och sen blev det sängen för oss vid 00.00.

*Jag hade en underbar lördag och skulle mer än gärna gå tillbaka i tiden och uppleba den om och om igen*

... hur söndagen var... ja mina vänner, det får ni veta när jag har tid och ork... den som väntar på någonting gott....

Tredje gången gillt

Efter att jag slutade blogga så gick jag och K till sjukhuset. Det tog lite längre än planerat att komma dit p.g.a. att det var så fruktansvärt halkigt ute att  jag mest gled omkring. Väl där så gick jag till receptionen för att prata med dem och betala. Tanten som satt där var riktigt otrevlig och frågade var jag hade ringt innan och jag sa: Jag ringde hit i måndags för att få en tid. Svaret jag fick var: Vad menar du med hit? också fnös hon. Hur svårt kan det vara att lista ut att jag ringde till vårdcentralen som jag inte vet vad de bestämde sig för att döpa.. annars skulle jag inte stå där på morgonen och be att få betala och lämna fram remissen. Utöver det så finns det bara EN vårdcentral i hela stan nu sen de slog ihop alla. Otrevliga människor borde inte ha ett sånt yrke, hon gjorde verkligen starten på min dag ännu bättre!

Jag behövde inte betala något för besöket. Tydligen slipper man det när man har en remiss, konstigt att jag fick betala förra året när jag skulle ta prover. Vi skulle upp till plan 5 och hissarna var avstängda så det var bara att gå i tusen trappor där det var kvavt och luktade skunk. Jag med min känsliga näsa och när jag är trött gick och ville kräkas hela tiden.

När vi kom fram fick jag ta en kölapp och sätta mig i väntrummet. När mitt nummer plingade så gick jag in "bakom skärmen" (vem fan sätter bara en skärm i väntrummet där man tar prover, vissa vill inte sitta bland halva Sverige när de tar prover) och då sa de: "Du ska sitta ner och vila 20min innan proverna tas för bäst resultat". Det hjälpte inte till med min nervositet. K blev lite less på mitt dampande och bad mig sitta still. Men jag kunde verkligen inte, jag satt och vred och vände på mig och bara lukten av sjukhus gjorde mig ännu mer illamående och bilden av alla rör och sprutor som var bakom skärmen gjorde mig sjuk.

20 minuter senare ringde äggklockan och jag fick komma tillbaka in bakom skärmen. Jag placerade häcken på stolen och sa direkt att jag är väldigt spruträdd och bad henne vara riktigt säker innan hon stack mig så att jag slipper mer än ett stick. Hon fnissade mest åt mig och  såg på mig som att jag var en idiot, hennes uttalande : "Det är inte farligt, det är ju bara ett litet stick.. ingenting man känner... det klarar vem som helst av...". SURE, men jag är LIVRÄDD för sprutor sen jag var mindre... MEN OM MAN NÄSTAN ÄR 30 SÅ FÅR MAN INTE VARA RÄDD FÖR DÅ ÄR MAN LÖJLIG OCH BLIR DUMFÖRKLARAD! Jag kände riktigt hur blodet började koka på mig och jag fick bita mig i läppen för att inte fräsa till henne.

Damen började trycka på mina ådror och klämma. Sen drog hon fram sprutan och körde in den i armen, hon suckade högt när hon inte fick blod och vred sprutan i armen utan att ta ut den för att sticka lite mer snett.. det hjälpte verkligen för mig som är rädd. Efter lite grymtande av henne så sa hon: "Du får gå in i ett rum och lägga dig ner så provar vi igen där inne" också skickade hon iväg mig med en annan tant. Även hon var ganska nedlåtande eftersom jag är spänd och nervös inför sprutorna. Däremot ska hon ha en eloge för hon kände på båda armarna och donade runt ett bra tag innan hon valde en och körde in sprutan, tack och lov fick hon blod på första försöket! K var snäll och stod där och höll mig i handen, däremot hjälpte inte hans min när han såg nålen hon tog fram för han såg chockad ut och frågade direkt: Vi ska ta sprutan mot svininfluensan till veckan, den nålen är väl inte lika stor som den där? Hennes svar gjorde inte det bättre: "Nej då, den är mycket mindre". Tack för att ni pratar över mitt huvud om nålens storlek så att jag bara vill bita av mig armen och springa.

Tre försök och tre rör med blod senare så fick jag gå. Armen domnade som alltid bort inklusive fingrarna. Kände mig yr och trött direkt (som jag alltid gör) och det har inte gått över än trots att jag nu har käkat och varit hemma i 30min. Det känns som att det kommer bli en tur till sängen för mig, jag är slut som artist.

* Alla kan inte vara modiga*

Ps. Kan inte för allt i världen förstå hur folk frivilligt förstorar läppar och tar botoxsprutor... men men.. är huvudet dumt får kroppen lida. Ds.

*Vinkar*


Är på väg till sjukhuset.
Ska dit idag och ta lite olika prover tillsammans med K. Är trött som tusan men det är bättre att gå och ta proverna nu, än att vänta till senare eftersom jag inte har fått käka sen jag åt middag igår. Som vanligt så mår jag super tidigt på morgonen när jag är trött, har stått och kämpat mot illamåendet när jag borstade gaddarna och har en känsla av att det kommer bli en lång promenad till sjukhuset.

Hela min natt har gått åt till att drömma otrevliga drömmar. Jag vet inte hur många gånger jag har tagit blodprover i drömmarna, alla dessa hemska sprutor åt höger och vänster. Ett evigt letande för att hitta rätt och att komma i tid. Ganska lustigt det där med att komma i tid, jag har ingen tid bokad utan ska bara gå till labbet och få mina prover tagna mellan 8-15.00.

Jag verkligen HATAR allt som har med nålar att göra. Blev spruträdd när jag var 12år och fick vattkoppar på lilla hjärnan. Jag hade inga problem med sprutor innan dess men de tog 15 sprutor / prover under ett dygn och den som avgjorde det hela var när de skulle bedöva mig i ryggen för att sedan suga ut lite vätska. Jag har aldrig varit med om den smärtan igen i hela mitt liv och jag hoppas att jag kommer slippa den. Att ha gallstensanfall när de var som värst, var ingenting emot när de drog ut vätskan och fyra personer stod och höll fast mig mot britsen.

Nåjå, det är bara att bita ihop och börjar röra sig. Får se om jag hinner / orkar forsätta mitt bloggande om helgen som var (innan det blir helg igen).

*En nervös Anna*

A trip back to friday




Jag fick gå hem tidigare från jobbet i Fredags, var hemma vid 8.30. När jag kom in i lägenheten möttes jag av en hög med kartonger och såg att överdelen på vitrinskåpet hade kommit på plats. Jag hann bara säga hej till K som gick ut på en promenad med Mirage så kom min mamma in i köket. Frukost dukades fram och vi kacklade på och planerade dagen lite. Efter frukosten började vi packa upp en liten del av mina serviser som de hade tagit med till Härnösand. Mamma har försökt få mig att ta med dem i flera år men jag har vägrat, nu när de kom med sista delen till skåpet så passade hon på att ta med x-antal delar!

Jag tog ett kort på "härligheten". Alla saker är inte riktigt där de ska, eftersom vi hade lite bråttom så fick jag slänga upp lite saker ovanpå som vanligtvis inte är där. Under veckan som går ska jag ta och placera sakerna på deras rätta ställen. Man ser även på kortet mitt kylskåp där jag alltid har en bild på min pappa och morfar + min älskade vän Jakob som tog livet av sig 2003.





Mamma och pappa har sparat på "Millenniumservisen - Marianne Royal Blue" i flera år.
Detta är en servis som verkligen passar mig, jag gillar att det är blått och lite guld, nackedelen är att min servis är signerad av Sigvard Bernadotte (som har designat den) så jag vete tusan om jag kommer våga använda sakerna. Mamma mummlade något om att kannan som står ovanpå skåpet kostade runt 2000kr bara den - vilken tur att hon ger sånt till mig som är en av världens klantigaste personer = dags att skaffa en drulleförsäkring (En drulleförsäkring täcker olyckor du eller någon annan i ditt hushåll orsakar som drabbar andra genom vårdslöshet, klumpighet eller att du är oaktsam). Min lilla mjölkkanna har blivit flitig använd under helgen, hade ingen sådan innan så det var ett bra tillskott i lägenheten.




Med den vanliga servisen kom även mina jultallrikar. Jag har aldrig tittat på alla dessa men nu har jag nästan alla hemma, både djupa och flata. Men som med det andra så kommer jag nog inte våga använda dem, tänk om de går sönder! Varför ska man köpa en massa fina saker som är dyra?! Mamma hade dock inte fått med sig allt så det väntar nog ett lika stort lass till hemma i Kalix. Jag diggar denna från Robin Hood, Sir Väs är såååå söt.

Anyway, tillbaka till Fredagen! När vi hade plockat upp alla saker och jag hade fått undan kartongerna så drog vi iväg på stan. Mamma fick mig att inhandla julklapparna till min systers barn, hade egentligen tänkt göra detta nästa månad men nu är det gjort. Emil får sig ett par riktigt coola långkalsonger, Ebba får söta rosa byxor med Barbapappa strumpor till, Elin får en tröja som var riktigt "trendig" med ett roligt tryck också var den så klart både lila och rosa etc, Emma får ett par fjortisbloggarbyxor som var och varannan fjortis har i sina bloggar. Vi hann även med en tur till bolaget där mamma handlade rödvin till middagen så att hon och K skulle få sig något gott att dricka, vi tittade även in på Kicks för första gången i mitt liv! Där handlade vi en födelsedagspresent till E, jag handlade ett litet halsband från mig och K och mamma handlade ett nagelack och ett läppglans till henne. Det är så typiskt min mamma, hon har aldrig träffat E men ändå så köper hon något till henne för att hon fyller år, snällt av henne och presenten var mycket uppskattad (kommer blogga om lördagen senare).

Vi "raidade" Hemköp tillsammans. Tjurig som min mor är så vägrade hon låta mig betala maten vi handlade, det blev en himla massa eftersom vi passade på att köpa allt vi skulle behöva både Fredag och Lördag. Självklart när mamma är med så kan man inta äta vad som helst när det är helg utan det blev specialare med förrätter och efterrätt o.s.v.

Efter allt shoppande var det bara att bära upp allt och sen fick jag ge mig iväg igen. Mamma drog till konditoriet för att handla tårta till på lördagen och jag gick till Elevhemme för att hämta E. Jag passade på att ta med mig Mirage så att han skulle få sig en promenad i det hemska vädret som vi hade här i fredags. Färden hem gick bra och E var glad att komma hem till oss.

Mötet mellan E, mamma och K gick suveränt. De pratade på som att de hade träffats många gånger och medan jag och mamma började med middagen så packade E upp och gjorde sig hemmastadd i gästrummet (som hon älskar). Jag var lite orolig i början hur det skulle gå mellan E och djuren eftersom hon inte är så förtjust i djur men det klickade direkt mellan dem och djuren älskar henne.

Middagen var dagens höjdpunkt. Vi satt länge vid matbordet och pratade, skrattade tillsammans (tom K var med). Det roliga med E är att man aldrig vet vad som komma skall och mitt i allt frågade hon mamma om hon var från ett annat land... OM jag hade kunnat filma min mammas min och själv fick jag sitta och bita mig i läppen för att inte brista ut i skratt. Mamma satt och försöke förklara att hon inte var en utlänning utan att hon kom från Norra delen av Sverige och där pratar de lite annorlunda. Hahaha, det är första gången jag hör någon fråga om vi inte är från Sverige :D Man märkte under helgen att hon ibland hade lite svårt att förstå mammas norrländska, antar att det är tur att jag är en liten dialekt-kameleont så hon har inga som helst problem att förstå vad jag säger. När E hade gått och satt sig framför en film sa mamma: Oj, vad konstigt att hon trodde att jag inte var Svensk, vad jag har förstått så brukar folk när man är ute och reser ha mycket lättare att förstå oss från Norrland just för att vi pratar så tydligt - inte alla mamma det har vi precis bevisat. E sa även att hon önskar sig en lika snygg pojkvän som K, dock kunde han få vara lite mindre men K hade mycket pondus som hon uttryckte sig *fnissar*.

Kvällen avslutades med en film. E satt och pratade med lite familj och vänner på msn, mamma och jag löste korsord tillsammans i köket. När jag väl kom mig till sängen (som för övrigt var en madrass på golvet) så däckade jag men tyvärr så vaknade jag 2000 gånger under natten. Jag och K har bestämt att vi nästa gång det kommer mycket folk ska inhandla en uppblåsbar madrass så att man får sova skönt.

Oj oj oj, mina fingrar är trötta. Det var inte lite att skriva om på fredagen så resten av helgen får ni allt vänta med innan ni får läsa.


Måndag!



Jag hade egentligen tänkt blogga rejält nu på morgonen... men jag är ärligt talat för trött i huvudet och ska nog istället gå till sängen och fortsätta att läsa min första "Svenska" bok på två månader. Det finns även en liten risk att jag kommer flyta in i drömmarnas värld relativt snabbt.

Vaknade med ett ryck vid klockan 7.30. Jag trodde att telefonen ringde och rusade upp för att svara så att E inte skulle vakna. När jag kom mig ut i hallen så insåg jag att det var i mitt huvud jag hade hört signalen *suck*. Det var bara att krypa ner i sängen igen och försöka sova i en timme till för då skulle E upp och äta frukost. Hon kom upp tidigare än hon skulle och då var det bara att koka kaffe och ställa fram frukosten. Resten av morgonen sprang vi runt och packade (någon hade packat upp allt som packades ner igår), tömma köksbordet och sen halvsprang vi till elevhemmet.

Vi hann dit i tid! Vi hade tom 5 minuters marginal och det är inte illa med tanke på hur lång tid allt kan ta och jag hade ingen direkt uppfattning om hur lång tid det skulle ta att få klart allt här på morgonkvisten när alla är trötta. Tog med mig det som var kvar av födelsedags tårtan till Elevhemmet så att de kan fika den idag och det såg ut att vara uppskattat. Stannade en stund och pratade med en av personalen innan jag promenerade tillbaka hem (skönt med en promenad på morgonen när man inte behöver stressa).

När jag väl kom hem så var det bara att leta upp telefonen. Jag har hunnit ringa vårdcentralen så de kommer ringa upp mig vid kl 11.30 så att jag får bokat en tid *stressad*. Provade ringa min chef med hon var på ett möte och sen hann jag med att prata med hyresvärden om att det läcker kallvatten under tvättstället. Vilken morgon säge jag bara, jag kommer sova som ett barn ikväll för imorgon är det ett möte i ottan!

Blev ett lite längre inlägg än planerat. När man väl sätter sig och skriver så bara sprutar orden ur en. Ska dock inte uppehålla er något mer på några timmar.

See you later ♥

Ps. Alla vänner i stan, portkoden till oss kommer ändras så ni får fråga om den om ni planerar på att komma "oanmäld" Ds.

I'm alive

Jag har bara inte tid att sitta och blogga just nu. Men oroa er inte, ni kommer få en full upddatering av mitt "intressanta" liv. Jag kommer förmodligt försöka skriva imorgon när jag har promenerat med E till elevhemme på morgonen. Mycket saker har satts igång nu och jag är överlycklig, nervös o.s.v. Kanske att jag delar med mig av allt, eller kanske inte eftersom mycket är sånt som jag inte skulle skriva öppet i en blog.

Någon som vet hur man lösenordsskyddar bara vissa inlägg? Detta är en funktion jag mycket gärna skulle vilja ha så att jag känner att jag kan skriva mer fritt, annars får det helt enkelt bli en till blog som jag lägger lösenord på helt. Detta skulle iof inte bli allt för roligt för er som följer mig att hoppa mellan till ytterligare en för att se om jag skrivit något som jag inte vill ge ut till majoriteten av mina läsare.

Anyway, måste skynda mig iväg nu. Kram på er alla och kom ihåg, ta hand om varandra för man vet aldrig hur länge man får ha familj/ vänner kvar innan de dör.

*Kramas* ♥

Gone with the sin



Jag gillar denna symbolen. Har länge funderat på att tatuera in den den dagen jag gör en till tatuering. Den står högst på min lista tillsammans med en utökning av den jag redan har på benet (om nu K ids skissa upp en fortsättning till den). Men men, den som lever får se.

Kvällen blir inte riktigt som jag hade tänkt mig. De ringde från jobbet idag och hade panik för att en hade blivit sjuk. Jag kunde verkligen inte säga Nej när jag redan sagt nej till att jobba på söndag -> måndag. Jag ringde helt enkelt mamma och pappa och kollade om det var OK med dem. Det finns lite positiva saker med att jobba då (utöver att man får lön) och det är att jag slipper sova på soffan en natt *yay*. Det tråliga är dock att jag inte hinner träffa pappa förrän på lördag, han drar till Sundsvall imorgon vid 6-7.00 och jag kommer hem efter 9.00. Ska inte klaga, alla får inte chansen att jobba så det är bara att le och tacka för det man får.

Nu ska jag vara social en stund med mina vänner på nätet. Klockan 15.30 ska jag dra iväg till Subway och inhandla min middag. Kvällen kommer nog bli lugn, bara tre där ikväll så jag tog med mig en bok av samma författare som skrev Twilight böckerna, ska bli spännande att se om detta är lika bra som de andra.

Trevlig kväll på er alla sötnosar ♥



Wicked game

 

Jag måste bara dela med mig av ett minne. När jag gick sista året på gymnasiet så omgicks jag väldigt tajt med ett gäng som bestod av tre killar och som standard var vi 2-4 tjejer. Första gången jag verkligen lyssnade till Wicked Game var en av dessa kvällar. Vi var några stycken som satt hemma hos U och spelade ölspelet, jag som inte gillar öl fick dricka sprit istället och bara det bådade gott?! Jag har ett minne av att jag och L satt och gnällde om att vi var riktigt kissnödiga men killarna höll hårt på reglerna och tjatade om att vi måste minsann få kortet som tillåter en att gå på toaletten för att få gå, annars skulle det bli något straff! Jösses vad vi satt där och led. Dagen efter var jag inte riktigt nykter när vi kom oss till skolan och samhällslektionen som vi hade var en pina, iof behövde inte våran lärare gnälla på mig att jag babblade mycket den lektionen. ;)

 


Nattsudd..



Last look at Eden

När jag var liten spelade min syster en himla massa musik. En av dem var Europe, jag kommer ihåg att hon tyckte att sångaren var så himla snygg med sitt långa hår. Blev lite förvånad när jag såg att de hade kommit med en ny skiva (som vanligt är jag uppdaterad om vad som händer) och lite nostalgisk när jag började tänka tillbaka på alla gånger man lyssnat på "Carrie" och "Final count down". Tittade in på youtube och hittade "Last look at Eden" och jag gillar den.

Hemmet börjar bli färdigt. Har bara kvar att skura men det gör jag imorgon istället så jag har något att göra. Jag och K gick upp på den läskiga vinden. K ville att jag skulle komma med upp och hjälpa honom att hitta lysknappen men jag vägrade: "Då kommer den där lilla läskiga, långhåriga japanska flickan komma och sväva i taket" alltid när något händer så hänvisar han till henne. Vi har nog sett The Grudge en gång för mycket! Jag vägrade iaf komma med honom upp dit och sa att han fick allt ringa mig när han hade hittat lyset. Det tog en stund och sen ringde han och jag gick upp dit med vovven. Sen de renoverade taket så hade det ramlat ner skit från taket bland våra saker så alla mattor vi hade där uppe var skitiga och madrasserna till gästsängen kommer bara användas denna gången sen åker de. Blir så less, om de ska renovera så får de fan se till att ens saker inte blir förstörda i processen, hade ingen aning om att de skulle renovera där när det skedde och inte direkt så att man tänkte när man fick veta om renoveringen: "Nu kommer det ramla ner saker på alla våra prylar i förrådet när de renoverar". I alla fall, när jag stod djupt inne i förrådet, vad gör K den idioten? Jo, han släcker lampan! Jag verkligen avskyr att vara uppe på gamla vindar likväl som jag hatar allt vad källare är. Men men, som de säger.. hämnden är ljuv!

Tårta, glass och kakor. Detta finns nu i lägenheten, tänkte överraska E med lite saker när hon fyller år. Man fyller bara 18 en gång och det borde vara speciellt. Förhoppningsvis får hon en trevlig helg och kommer minnas sin 18års dag som en bra dag, trots att hon inte är med sin familj.

Dags att bära iväg madrasserna till sovrummet också får de åka hit igen imorgon kväll, ser förjävligt ut med dem på golvet i vardagsrummet. Ses imorgon ♥



Stal en lista (yet again)

Vilken svordom använder du mest? Fan

Äger du en iPod? Nej

Vilken tid är din väckarklocka inställd på? Beror på hur jag jobbar, om jag jobbar morgon är den inställd på 07.37, om jag jobbar morgon på jobbet så är den på 6.00.

Hur många resväskor äger du? Jag har två men äger bara en, den andra "råkades" jag få med mig hit från mamma och pappa.

Använder du flip-flops? Nej.

Var köper du dina matvaror ifrån? Hemköp, Coop eller Willys (om jag är i Birsta).

Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Jag har inte fastnat ordentligt på kort på bra många år så jag föredrar att ta bilden.

Vilken var den senaste filmen du såg? The Cinderella story (på dvd), på datorn har jag sett lite av varje men kommer inte på namnen på rak arm.

Du är ledig. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän? När jag är i Härnösand vän, men är jag i Kalix så blir det en barnfamilj eftersom min syster har massor av barn och jag älskar att umgås med henne och hennes familj.

Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? Beror helt på vad jag vinner och hur mycket.

Har någon någonsin kallat dig lat? Absolut oftast jag själv som sagt det dock :)

Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare? Har gjort, ja.

Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu? En mixad som jag ordnade för någon månad sedan.

Vilken är världens bästa artist/grupp just nu? Jag har alltid älskat REM.

Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall VAD? Haha, nice try.

När var senast någon stötte på dig? IRL var det nog ett tag sedan, på nätet inte allt för länge sedan ;)

Vad åt du till middag senast? Potatisgratäng, marinerad lövbiff och en hemmagjord sås.

Använder du huvtröjor? Brukade använda sådana mest hela tiden men nu är det nog 1år sen jag hade en på mig.

Kan du vissla? Kan du vissla Johanna... ja visst kan jag det...

Vem var den senaste som ringde dig? Johanna.

Vilken är din favoritåkattration på ett nöjesfält? Ingen för jag blir så förbaskat åksjuk.

Tror du folk pratar bakom ryggen om dig? Tror, jag vet!

Vilket riktnummer befinner du dig i? 0611

Tittade du på tecknat när du var liten? Har inte slutat :P

Hur stort är ditt närmaste köpcentrum? Inte allt för stort, det är Härnta vi talar om.

Hur många syskon har du? En äldre syster.

Är du blyg inför det motsatta könet? Kan vara..

Vilken film kan du alla replikerna till? Ingen vad jag vet men kan nog många repliker från ett antal filmer.

Äger du några band t-shirts? Ja.

När flög du senast? Ner till Sundsvall (kommer inte ihåg exakt vilket år men var kanske rund 2005).

Hur många stolar står kring ditt köksbord? Just nu två stycken och en pall.

Läser du för skojs skull? Ja.

Pratar du några andra språk? Jag pratar Engelska flytande och kan även Tyska och Spanska även om Spanskan är riktigt ringrostig.

Diskar du din egen disk? Vem skulle annars göra det? Jultomten?

Har du gråtit offentligt? Mmmm, men det är lääääääääääääääänge sen.

Har du en stationär dator eller en laptop? Har både en stationär och en laptop.

Försöker du alltid lära dig nya saker? Inte så att jag tänker på det men klart man vill lära sig nya saker men kanske inte 24-7.

Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar? En tatuering, men det kommer nog dröja.

Tycker du att killen borde bjuda på första dejten? Nej, det tycker jag inte.. vi lever i 2000 talet och vem som bjuder spelar väl ingen roll eller om man delar på skiten.

Kan du kasta macka? Jag är proffs!

Har du någonsin varit på Jamaica? Nej.

Vad har du med dig in på bion? Popcorn o dricka.

Vem var din favoritlärare och varför? Min So-lärare på högstadiet, jag diggade hans stil och han var den som fick mig att vilja bli lärare.

Har du dejtat någon av en annan religion? Har inte dejtat någon som har varit speciellt religiös och ingen av en annan religion heller vad jag vet.

Vad har du för väder? Regn, regn och regn.

Har du en blogg? Uppenbarligen, annars skulle inte listan vara här.

Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet? Hade tre, Historia, Religion och Psykologi.

Gillar du att flyga? Nej.

Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner? Ärlighet.

När sov du senast på golvet? Sommaren 2007.

Vilken är din favoritdrink? Bacardi lemon och cola.

Gillar du din boende-situation? Den fungerar i krig. :P

Vilken är din mammas hemstad? Kalix.

Din pappas hemstad? Kalix.

Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? Jag funkar bäst på en 6-7h.

Är dina dagar fullbokade och stressiga? Det händer men inte allt för ofta.

Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna? Va? Jag?! *fnissar*

Vilken är din favoritfrukt? Hmmm, får återkomma med det.

Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper? Livet är för kort för att alltid bry sig om sånt.

Hur gammal blir du nästa födelsedag? 29.

Är du petig när det kommer till stavning och grammatik? Beror på var jag är, hemma - absolut inte (slarvar själv som fan när jag skriver hemma) men om det gäller jobb så är jag väldigt noga med det.

Tror du på liv på andra planeter? Kanske.

Vem var den sista personen som gjorde dig arg? K.

Tror du att Gud är man eller kvinna? I belive in God when 1+1 = 3

Vad var det senaste du åt? En baugette med kalkon på.

Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta? Motsatta, tjejer är komplicerade varelser som jag inte förstår mig på.

Hur valde dina föräldrar ditt namn? De kunde inte ta det de tänke så då blev det ett panik-namn antar jag. :)

Gillar du senap? Ibland.

Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?

Skulle du någonsin hoppa fallskärm? Nej, verkligen inte! Jag hatar höjder.

Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv? Hmmm.. fråga någon som vet :o

Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall? Nej

Tycker du om att krama folk? Nja, ibland..

Skulle du säga att du är trendig? Haha, nästa fråga.

Äger du en digitalkamera? Nej, give =(

Vilka kändisar har du blivit jämförd med? För många år sedan (typ 99 eller så) var det någon som bubblade om Christina Ricci och Liv Tyler.. men jag ser ingen likhet :)

Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det? Inte lika mycket som när folk gjort planer med en som att man ska göra något speciellt, ett samtal glömmer folk lätt bort.

Vilka böcker, om några har fått dig att gråta? Massor.....

Tycker du att du är attraktiv? Haha, nästa fråga.

Vad är du allergisk mot? Katter, pollen och starka dofter, vissa tvättmedel..

Får du dåligt samvete efter du ätit kött? Öh, nä?

Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat? Johan.

Vem av dina bloggisar vill du helst veta allt detta om? Frivilligt

Frukt är bra, tralala



Gick till affären och kom hem med mer än planerat. Jag skulle egentligen bara gå och handla till min lunch, men när jag väl var där så kom jag på att K verkligen blir grinig när vi är och handlar. Att sen addera den grinigheten till den som kommer när det är städning var inte att tänka på! Gick en liten tur inne på Hemköp och handlade lite frukter, frukostgrejer, kattmat o.s.v. Det ser så fräscht ut med frukt på bordet, kan dock erkänna att jag är ganska usel på att äta frukt. Jag är en riktig periodare, ibland kan jag äta frukt flera gånger om dagen och sen äter jag ingenting på veckor.

Kallt ute och kallt inne. Jag fryser som en bäver, fötterna är iskalla och jag känner mig kall överallt. Var och drog igång elementet i sovrummet på max (det ena) tråkigt nog kommer jag inte palla den värmen och kommer förmodligen slå av elementet igen inatt. Det dumma är att vi har bara ett element i vardagsrummet där man kanske vill ha lite värme, men i sovrummet har vi två och sen inget i hallen. Dags att ringa farmor och önska mig "tossar"

Kanske att jag skulle röra på mig nu. Funderar på att dra till Hellstrands och se om mina mattor har kommit dit eller om jag måste vänta till 16.00. Det ska bli så roligt att få rulla ut dem i hallen, det kommer bli såååå fint. Får se om jag orkar ta ett litet kort på det eller om jag helt enkelt skippar det och behåller "synen" för mig själv.

*Tar på sig skorna, halsduken och vantarna och går ut på stan*

Onsdag



Hittade en gammal bild som jag fotade på sängen. Jag blir så sugen på att krypa ner och läsa en bok när jag ser just denna. Tyvärr är det längesen jag blev färdig med Charlaine Harris böcker och sängen har just nu varken lakan, örngott eller påslakan. Jag klev upp för en timme sen och startade tvättmaskinen så nu ska den stå och arbeta i några timmar eftersom jag ställde in torktumling så att det blir skåptorrt. Förstår ni hur härligt det är att kunna dra igång maskinen och sen ställa in så det blir torrt också? Speciellt när man renbäddar och har blivit förälskad i ett visst påslakansset som man vill ha igen.

Jag måste ringa hyresvärden vid tillfälle. Igår när jag låg i sängen och skulle sova och det blåste rejält ute så kände jag hur kalla vindar tog sig in i sovrummet via fönstret som inte är öppet. Idag är jag snuvig som få och blir riktigt irriterad när jag stängt fönstret för att jag verkligen inte vill bli sjuk nu när mamma och pappa kommer.

Fick en avi med posten igår och jösses vad jag blev glad. Mina mattor har kommit, helt perfekt att de hann komma innan allt börjar här hemma. Först var jag lite osäker på om de skulle hinna och funderade på om jag skulle måsta palla mig till Birsta men vilken tur jag hade. Man kan allt lita på Ellos att de är snabba med att skicka ut sakerna (om de finns på lager), det är inte som när jag beställer böcker (som de har inne) och likförbannat får man vänta i 2veckor.

Jag borde gå på affären. Har massor av saker som jag behöver handla inför att mamma och pappa kommer. Behöver handla hem frukostsaker för även om jag är dålig på att äta något utöver ev. ett glas med yoghurt så äter mina föräldrar det. Ska även handla hem lite frukt eftesom min mamma älskar frukt, kaffe måste även köpas och lite annat smått och gott. Nu är frågan om jag ska vänta tills K kommer hem också går vi och handlar tillsammans eller om jag ska betala allt själv (som vanligt).

Slut på allt svammel för idag. Ska se om jag får i mig lite lunch och sen ska jag ta det ytterst lugnt framför någon serie så att jag känner mig utvilad innan "helvetet" startar. Storstädning är bra att göra men ack så tråkigt och K blir alltid som en solstråle när det vankas städning en specifik dag som han inte kan bestämma att det inte ska bli på.

Trevlig dag på er ♥

I wonder..



Badrummen på hotell ser alltid så fräscha och inbjudande ut. K fotade lite kort när han var i Stockholm för några veckor sedan, fastnade för en bild på badrummet. Jag vill också stå i den duschen och rita små hjärtan när det blir imma på rutorna. Varför kan jag aldrig låta bli att göra det när det är glasdörrar i en dusch?

Idag har jag varit ute på en liten "date" med E. Vi planerade från början att vi skulle gå ut och fika men när vi träffades var båda riktigt hungriga så det blev en lunch istället på Prisma. E åt en vegetarisk pizza och jag åt en *trumvirvel* planka med fläskfilé och självklart den obligatoriska fetaosten till salladen. Det märks att vi inte träffas så ofta för när vi väl träffas har vi två tusen saker att prata om, maten blev lite lidande av allt prat och hann bli lite kall mot slutet.

Efter lunchen besökte vi Akademibokhandeln. Jag älskar att gå runt och titta på böcker, läsa bakom dem och känna på dem, haha jag låter nästan pervers! Hittade en bok på Engelska som jag genast blev intresserad av, det visade sig att det är en serie och de hade bara del nummer tre på bokhandeln så det blev till att memorera namnet och leta på nätet. Nu har jag sparat en länk till ett litet bokpaket där man får de första fyra delarna för 240kr också får jag beställa de andra två separat. Vad jag önksar att man bara kunde trolla och vips skulle man få hem en massa böcker som man vill ha utan att betala ett öre. Alla dessa böcker jag sitter och dregglar efter! Som det är nu har jag kvar att beställa de 10 sista från Sagan om Isfolket (vill verkligen ha hela serien hemma) och  hela House of Night serien.

Dags att värma middagen. Resten av kvällen ska jag ta det lugnt och bara njuta av att det är tyst i lägenheten för imorgon börjar stressen igen. Ha en trevlig kväll alla ♥

Måndag!


Även denna från detta stället

Jag vill också ha en kamera som kan fota värsta bilderna, ni alla som har ordentliga kameror, I envy you! Tänk vad kul det skulle vara att gå ut i naturen och fota, få riktiga närbilder eller focus på vissa saker. Jag skulle nog vara mer ute än inne många gånger, bara fota och fota och fota! Kan hända att jag får önska mig en kamera till jag fyller 30, iof hade jag tänkt önska mig en resa så jag kommer utomlands igen (har inte varit någonstans utöver Finland sen jag var på Kos i 2v 2001). Men men, det är ju läääääääääääääänge tills jag fyller 30 så jag hinner fundera många gånger om innan jag måste bestämma mig.

Lite friskluft på detta skulle sitta fint, kanske att jag avslutar kvällen som har gått upp och ner p.g.a. en enorm trötthet i kroppen i soffan med en film. Imorgon är det inbokat fika med E kl 14.00 och sen får vi se vad som händer sen. Ska försöka att inte känna några måsten imorgon utan ska spara allt till Onsdag då det blir till att renbädda i sovrummet, få ner sängen och allt annat som hör till när man får besök av släkten.

Natti natti på alla sötnosar (menar min familj och mina vänner såklart även om det finns andra sötnosar där ute också som jag inte känner) där ute ♥

I'm awake!



B
lev så otroligt trött efter middagen och sen när jag tittade på "Ensam mamma söker" samtidigt som jag fick en riktigt skön massage av stolen så blev jag inte direkt piggare. Tycker det var tråkigt att en av mammorna valde bort Christian som jag personligen som hade som favorit av hennes gäng, men men om man vill ha en 25-27åring när man är 37år och har 4 barn så får man väl ha det, smaken är som baken. När programmet var klart försökte jag rycka upp mig och vakna till men jag lyckades inte allt för bra kan jag erkänna. Hamnade i soffan där jag halvtittade på slutet av en film och sen blev det grannfejden och jag blev pigg igen (typiskt).

Nu har jag hunnit koppla in min bärbara hårddisk till mediaspelaren och har sett så att det fungerar, det enda som inte fungerade som jag har sett (so far) är ett avsnitt från Vampire Diaries men det jag såg från de andra så var det bra kvalité och ljudet hängde med. Detta innebär att det finns en risk att jag kommer sitta och titta på dem på TV'n igen eftersom jag suttit vid datorn innan. Mina disneyfilmer fungerade fint och True Blood, förstå hur mycket jag har att titta på där.. finns mycket smått och gott.



Innan jag fick min massage var jag tvungen att ta ett kort på "stolen" förstå hur skönt det är att sitta där. Brukar normalt ha den i soffan men jag ville ha ett lite hårdare stöd till ryggen idag så jag fick släpa min datastol till Tv'n istället.

Dags att sova så att jag kommer upp imorgon, natti natti på er.

Shout, shout let it all out..

Jag är en ganska enkel person och väldigt rak på sak, om jag tycker att folk gör fel så säger jag det likväl som jag väntar mig att mina "vänner" ska göra det samma.  Saker som jag har problem med är bla:

  • Dubbelbokning av saker och sen inte ens ha vett att be om ursäkt eller någonting. Visst, man kan glömma bort saker även om man vet att det är superviktigt för andra, men man kan samtidigt erkänna sitt misstag och säga till.
  • Ta beslut för andra, alla är vuxna och jag tycker att alla ska ha rätt att bestämma själv vad de vill eller inte, även om man tror sig vara 100% säker så kanske det inte alltid är så, hellre fråga en gång för mycket än en gång för lite.
  • Låtsas som att allt är frid och fröjd, alla är vuxna och ska kunna prata. Att sticka huvudet under sanden hjälper ingen!
  • Vill man veta någonting, gå till personen i fråga.. det finns inget jag ogillar mer är när folk frågar andra om det är något som rör mig, vill jag berätta så gör jag det och fråga då hellre mig än någon annan som vet men kanske inte har koll på om jag vill att det ska ut eller inte, eller om jag kanske vill berätta det själv.
Sen finns det säkert mer saker som jag inte kommer på just nu, men summan är att alla kan göra fel men man ska även vara vuxen nog att stå för det och kunna be om ursäkt och inte via omvägar. Har varken tid eller lust att bråka med folk men jag föredrar att rensa luften. Livet är för kort för att sitta och trycka på alla saker. Jag vet att en annan också har problem med detta men som inte verkar våga ta det med mig, men det kanske ändras.. vem vet.

After the rain..


Hittade bilden här

Tack C för att du är så bra, att få prata av mig var vad jag behövde och med en som förstår hur jag tänker också så det inte är en massa missförstånd eller annat skit som spelar in. Nu efter vårat samtal känner jag mig betydligt mer harmonisk och sitter med ett litet leende på läpparna. Min "lillasyster" är bäst! Ser fram emot när du/ni kan komma upp så man kan ta igen lite tid och bara ha tokigt roligt som bara vi kan ha. *kram*

Sluta "anta" hur saker är....

Less på att folk pratar för en ist för att låta mig bestämma vad jag vill och inte vill. Sluta säg att det är si och så och låt mig och K bestämma om vi vill eller inte vill göra saker. Att säga att jag jobbar, visst.. jag jobbade och har sagt 2000 ggr att jag slutar vid middagstid, pratade även om att jag var sugen på att ta en drink på kvällen om tillfälle gavs. K var sjuk förra veckan och har jobbat en vecka, inte direkt så att han inte skulle orka göra något. Summan av kardemumman, låt oss själva få svara istället för att "anta" att vi inte vill p.g.a. olika saker.. För ärligt talat känns det faktiskt bättre att bli tillfrågad själv och jag hade inte haft något problem utan hade tyckt att det hade varit skönt att få hitta på något roligt för en gångs skull där jag bor. Ist får man veta sedan vad man missat för att folk bestämmer att man inte vill eller kan... Jag för inte eran talan så sluta tala för mig.

/Trött och besviken

RSS 2.0