Random



Nu har jag hunnit sitta och lösa lite korsord samtidigt som jag håller på att plocka ihop lite, har dragit fram dammsugaren som har fått "arbeta" lite i köket också åkte skrumoppen fram. När jag skulle lösa korsord blev jag riktigt sugen på att tända mina vaniljljus men kunde inte hitta dem, antar att de försvann när vi rensade överallt =( som tur är så är de inte allt för dyra att köpa på Ikea.

Såg precis att P hade skrivit till mig på Skype så då är det dags att avsluta bloggandet för en stund och vara lite social istället.


Att handla på IKEA:
* Värmeljus - vanilj
* Korgar till bokhyllan i gästrummet

Tisdag



Det kommer inte dröja länge innan alla vackra blommor utomhus försvinner för säsongen. Jag längtar efter hösten på allvar nu, det finns inget värre än perioden mellan.. antingen ska det vara ren sommar eller ren höst! Tänk alla vackra färger, rött, orange och svarta nätter. Höstens färger är temperamentsfulla, mycket känslor och djupa färger.

K dricker kaffe hemma som aldrig förr sen jag köpte en kaffebryggare, innan drack han bara på jobbet men nu luktar det konstant kaffe här hemma när han inte jobbar. Själv håller jag på att ladda inför att plocka fram vattenkokaren också måste jag handla en snygg kopp (brukar handla en ny kopp varje höst) och ett riktigt gott te, har ni något förslag på en tesmak?

Imorse tog jag med mig Mirre på en promenad, vi passade på att svänga förbi kommunen där jag lämnad lite papper till min chef. Nu har hon fått det som behövs för att kunna skicka in till polisen för att se om jag och K har några skelett i våran garderob. Hon har även 2 sidor med frågor och svar att läsa :) Jag försökte svara ganska kort på frågorna så får hon helt enkelt fråga mig om det är något hon vill veta mer om.

Nu har jag fört över alla filmer jag vill ha på min bärbara hårddisk, jag borde egentligen kopiera min musik också men det känns som att det kommer ta allt för lång tid att göra. Det får bli ett projekt som kommer ske i framtiden!

"We don't see things as they are, we see things as we are."
Anais Nin (1903 - 1977)

Lova in action



Fick sitta och klippa och klistra, Lova vägrade bli fotad normalt och snurrade runt på kroppen så hon blev fel väg. Tur man kan rotera bilderna så man ser henne från rätt "håll" ändå.  K visade mig inte riktigt hur man kunde få bara den delen man ville av henne i Photoshop så jag fick måla över det som inte skulle med.. det ser ut som f*n men vem bryr sig.

Idag kom det en ung kille och installerade tvättmaskinen så nu har jag tvättat i den för första gången, tidigare idag har jag kört den tom osv som man ska göra. Maskinen är otroligt tyst och tvätten luktar underbart :) Annars så har jag inte så mycket mer att berätta utöver att C har lämnat in massagestolen idag och fick en ny, tydligen fungerar den nya riktigt bra.. gissa om jag längtar till jag får träffa den :)


Borta bra men hemma..


Stötte på en ledsen och ensam ros när jag gick hem från jobbet igår.

Hemma igen efter en helg full av jobb. Helgen har rusat fram och jag har inte riktigt hunnit med :)


Igår kom L hit efter att jag hade kommit hem från jobbet. Vi drog till Birsta där jag passade på att shoppa lite saker inför när E kommer bo hos oss. Fyndade en ny Mikro (som man kan grilla i), en kaffebryggare så att hon lätt kan koka kaffe, en mediaspelare (no more sitta vid datorn och se på film) och en massagestol. Mikron har en spegel på sig ^^ inte för att jag är speciellt brydd om att spegla mig men... jag hittade en mikro som var nedsatt 20% i pris men den hade de tappat bort fatet till så då erbjöd hon mig denna till samma pris som den andra.. vem kan tacka nej till något sådant? Jag fick en bättre mikro än jag hade tänkt köpa och till samma pris :) Efter Birsta besökte vi M med familj, trevligt som alltid och efter det tog vi med oss K och käkade middag i Härnösand. Väl hemma efter middagen han jag vila lite mer än en timme innan det var dags att jobba igen.


"En äkta massageupplevelse för trötta och spända muskler. Luta dig lugnt tillbaka och njut när Shiatsudynans inbyggda massagehuvuden kraftfullt masserar dina trötta och stela rygg- och nackmuskler


Lyxig Shiatsumassage från OBH Nordica med hela 6 olika massageprogram. Övre, nedre eller fullryggsmassage, spotshiatsu, värme och 2 olika massagestilar. Unna dig avkoppling i hemmet."

Tyvärr visade det sig att just denna som jag köpte (fanns 6stycken kartonger på affären) fungerade inte transformatorn på! Idag kommer M ta med sig stolen tillbaka till Birsta också plockar hon ut en ny till mig. Sen kommer hon få äran att testa den så att den fungerar så hon får lite massage tills jag har tid att åka ner och hämta den :) Min pappa är så snäll att han ebjöd sig att betala halva eftersom han ansåg att den var dyr, men just under 3000kr är ingenting om man skulle gå och få vanlig massage regelbundet hos en massör. Däremot är det såååå typiskt mig att lyckas få med den enda defekta varan i hela affären *suck*.


Jag vet inte om mediaspelaren fungerar men vad jag kan se så har K kopplat in en bärbar hårddisk(den han har alla filmer på) till den så jag antar att jag får veta resultatet när han kliver upp om några timmar. Jag hoppas verkligen att den gör det får då kan jag börja titta på Californication på TV'n :) Efter det blir det dags att föra över alla saker till min bärbara hårddisk så jag har allt jag kan tänkas vilja ha på samma ställe, det kommer inte bara bli film som hamnar där utan även musik och bilder eftersom den spelar upp allt.

Dags för frukost och sen blir det ev en liten tupplur. Känns lyxigt att kunna ta en tupplur när man kommer hem från jobbet utan att springa ut med Mirre först. Han är dock nyrastad eftersom jag hämtade upp honom hos J idag när jag slutade jobba så han fick sig en promenad hem med mig.

Kram på er ♥

As I walk alone I wonder..



När jag promenerade hem från jobbet imorse bestämde jag mig för att fota lite, när jag skulle fota lite bilder för att få med höstens färger så såg jag när jag kom närmare att en liten sötnos satt och "häckade" i häcken. Denna kisse mötte jag igår i trapphuset när jag var på väg upp till Elevhemmet. Han/Hon är väldigt nyfiken och smyger efter en som en liten ninja. Varje gång vi ses kommer sötnosen närmare och kanske tillslut att den vågar sig på att nosa. Jag verkligen älskar färgerna på kissen. Däremot kan jag inte förstå människor som låter sina katter springa omkring inne i stan, det är en sak om man bor ute på landet men inne i centrum? Vad tusan tänker ni på?!




Jag fotade även lite bilder på vackra blommor som jag stötte på under tiden jag gick hem, dessa får ni inte se idag för jag måste ju spara något till en annan gång. Halvvägs hem ringde jag till min far för att höra vad han tycker om badrummet eftersom han skulle se på bilderna jag skickade till mamma i torsdags! Självklart hade han helt glömt bort det och skyllde på att mamma hade stängt av datorn när hon tittat! Han lovade dock att titta när han kommer hem på söndag från älgjakten På tal om älgjakt så jagar min morfar fortfarande, inte illa för en herre som fyller 81år i Nov.. man får hoppas att man är lika pigg som han om man når upp till en sådan hög ålder som han har.

Nu ska jag njuta av min frukost och sen ska jag titta på det senaste avsnittet av The Vampire Diaries. Kommer inte hinna uppdatera något mer idag eftersom L kommer hit med K också ska vi käka middag tillsammans. Utöver det så kommer tydligen K hem idag efter att ha varit nere i Dalarna på begravning, trodde han skulle komma hem på söndag :)

Större bilder


En blomma fick flytta in i badrummet.





Vi fick ett skåp att ha ovanför det nya tvättstället :)





Vi har satt in ett  badrumsskåp för bättre förvaring.




Draperiet är på plats :)



Toalettborsten och "Pinnen" jag handlade igår.

Badrummet innan och efter!

Nu mina kära kommer det en bild på förvandlingen :) Det enda ni inte kan se är hängaren där mina badlakan hänger, hade inte hängt upp något så det kändes onödigt att fota bara för att. De kommer hänga på väggen mellan tvättmaskinen och duschen iaf. De som hälsar på oss kommer märka det. Idag bestämde jag mig för att inte ha någon matta inne i badrummet, detta för att golvet är snyggt som det är och inte behöver döljas som innan. Nu bor mattan som skulle komma till badrummet i förrådet, lite lyxigt med en sprillans ny matta där inne.  Men nu har vi ett nytt badrum och allt i det är nytt, till och med "dekoarationerna", toarulle "pinnen" och där toaborsten är o.s.v. Det känns riktigt lyxigt :)

Ska ta och städa hela lägenheten nu och packa in handdukar / badsaker i skåpet i badrummet och sen när jag är klar ska jag ta en låååååååååång och skön dusch. Imorgon kommer en liten grej som ska vara på golvet vid duschen så att vattnet håller sig inom det området :)

Anyway, njut av förvandlingen!

INNAN:


EFTER:

En bild säger mer än tusen ord



Fyndade en liten "lista" igen..



Var och läste "Just a crazy blonde's blogg" och såg att hon hade räknat ut sin mentala ålder, självklart var jag tvungen att göra det! Däremot var jag lat så jag kopierade hennes bild och gjorde bara om den med stjärnor och egna "vackra" siffror. Jag fick mao 27, det innebär att jag ligger två år efter min riktiga ålder :) Men men, nu SKA jag gå och handla frukost (som jag skulle när jag bloggade innan d.v.s. innan jag "bara" skulle se om någon hade uppdaterat sin blogg).

Gamla badrummet på bild!


O
j oj oj vad jag är i nattmössan! Somnade sent efter att ha hunnit spela en massa poker som gick upp och ner med P, ibland vann man storkovan ibland så var det living on the edge. När jag kom mig till sängen blev det till att läsa lite mer ur True Blood böckerna, har kvar några sidor ur bok nummer tre nu. Efter att ha läst en av Twilight böckerna på Engelska så är jag helt fast i Engelska böcker, allt jag beställer nu (om det inte är av Nordiska böcker) blir på Engelska. Jag som alltid brukar ha relativt ont om böcker att läsa har just nu 6st som jag inte har börjat på, 4 som kommer komma till veckan också har jag kvar att beställa 10 böcker i Sagan om Isfolket så att jag har hela serien. Någon gång ska jag även beställa de böcker som fattas i Raija serien (fick med en sådan bok till Isfolket när jag var med i den klubben för en massa år sedan) fick aldrig alla eftersom jag fick ta uppehåll under några månader och sen helt glömde bort att jag skulle fortsätta.

Idag plingade det på dörren kl 7.30, det var en herre som ska installera en toalett, tvättställ o.s.v. Jag frågade honom om tvättmaskinen, badrumsskåpet (hylla under eller ej), hängare till badlakan och inte bara handdukar, blandare till duschen o.s.v Han kunde inte ge mig svar på någon av dem utöver att vi skulle få en ny blandare till duschen. Han var dock schysst och ringde till vaktmästaren som kommer komma hit idag så att jag kan fråga honom. Om vi inte får en hylla och en hängare till badlakan så får jag springa och handla det idag så de kan skruva upp det. Jag borde egentligen även fråga om vi kommer få en till lampa i badrummet eftersom den vi har inte ger någon direkt belysning. När badrummet är klart kommer de ALDRIG mer svara i telefonen hos hyresvärden *hahaha*.

Tänkte dela med mig av en "before" picture på badrummet. Man ser inte väggarna så bra på bilderna men jag kan säga att de hade en himla massa "vackra" hål och sen hade det spruckit upp vid badkaret där det var limmat för att inte åka upp ännu mer. Väggarna var från 80-talet eller något liknande så de gick inte att få rena hur mycket man än skrubbade och det var något konstigt / strävt på väggen som hade en liten gulaktig färg som inte gick bort heller. Golvet ska vi inte tala om, det syns tillräckligt bra på bilderna! Missa inte vårat "sk" badrumsskåp som var där inne, en mini bokhylla som någon hade skruvat upp här (inte hyresvärden) eftersom det inte fanns något ställe att förvara sakerna. Vad mer kan man säga?! Jag är glad att slippa en toalett som är en variant mellan den de har på dagis till barnen och en vuxenstol, den var inte bara lägre än andra utan även "kortare". Speglarna som var på väggen (hela väggen från tvätställ till toalett) kommer jag inte sakna, de var skabbiga och belysningen ovanför dem icke existerande (nästan iaf), det enda man fick göra var att putsa de rackarna och ignorera dem! Men men, ska inte klaga på det stackars badrummet eftersom de inte finns något mer.

Längtar ni lika mycket som mig till det kommer upp de nya bilderna?!

Nu är jag läskigt hungrig, magen skriker och huvudet snurrar! Ska gå handla mig lite bröd och sen blir det en promenad med vovven. Ha en trevlig dag :)

Update!



Jag har varit riktigt usel på att uppdatera under helgen, jag har varit otroligt trött och har inte ens hunnit tänka på att jag kan blogga. Som kompensation till detta så får ni istället en liten ammatörbild som jag knåpade ihop i Photoshop som jag verklligen måste lära mig :)

En lite bättre förklaring till bilderna är att igår var jag med L och hälsade på C med familj. Innan vi åkte iväg dit så var jag och L och käkade kinamat, L den rackarn vägrade låta mig betala och kidnappade mitt VISA en stund! Jag åt lite Biff med Purjolök också Friterade bananer till efterrätt *mums*. Hade tagit en fin bild på bananerna innan jag åt men sen lyckades jag ta bort den så jag fick ta en ny efter att jag hunnit mumsa på den ena :)

Vi spenderade en trevlig stund hemma hos C som bjöd på en underbar morotskaka och trevligt sällskap. Väl hemma tittade jag och K på "Män som hatar kvinnor". Under filmen hade vi en liten "ninja-kisse" som kom fram från under soffan med jämna mellanrum för att attackera vovven när han gick förbi. Filmen var riktigt bra, kanske inte lika bra som boken (men säg en film som är det) och jag längtar tills jag får se: "Flickan som lekte med elden", kanske tom kommer se den på bio så man slipper vänta.

När filmen blev färdig blev det till att krypa ner i sängen med min mysiga filt (den svart/vita) också spenderade jag lite tid tillsammans med mina "True Blood böcker", när jag skulle fota var den jag läser på rymmen så det blev en på den första boken som har ett vackert omslag :P

Jag hopps att ni alla har haft en trevlig helg, på återseende ♥

Dagens låt!

Mariette Hansson - Lies beyond

 

Satt och tittade runt lite på Aftonbladet och stötte på denna tjejen och kollade på Youtube för att lyssna på hennes framträdande i Idol.. Jag älskar hennes röst och låten är riktigt bra, nu vill jag lyssna på hela och inte bara den del som visades i TV. Jag hoppas hon kommer gå långt och komma med i Idol om hon gör det så är det till och med värt att titta på det.

 

Nu är en herre och arbetar i vårat badrum, han kommer idag ordna golvet och sen ska det spacklas igen på väggarna så förhoppningsvis kommer väggarna upp på måndag :) Längtar ni lika mycket som mig efter att få se resultatet?! Detta innebär att vi får passa på att tvätta allt som kan tänkas behövas tvättas  innan helgen är slut så att vi inte behöver börja tvätta det första vi gör :)

 

Dags att göra något annat, har inte så mycket att berätta än så länge.

 

 

Lies beyond - hela låten

 

Trevlig helg på er ♥


RIP Patrik Swayze

Unchained Melody - Ghost

 

Jag hade helt missat att Patrik Swayze dog igår, det känns lite konstigt att han är borta. Jag växte upp tittandes på Ghost och Dirty Dancing. Hela min gymnasie tid så nynnade jag på musiken från Dirty Dancing och när jag gick på Mellanstadiet var min högsta önskan att få klippa mig som Demi Moore i Ghost. Jag fullkomligt älskar dessa två filmer och det var via Ghost jag lärde mig  Engelska i början av 90talet. Min syster köpte den filmen när hon var i England och den hade ingen svensk text. Jag tittade nästan sönder den filmen. När det kommer till Dirty Dancing så dansade jag runt som "Baby" och gick omkring och sa: "Nobody puts baby in a corner". Även fast Patrik inte direk var stor nu för tiden så kommer han alltid vara stor för mig, jag var hemligt förälskad i honom när jag var liten och just dessa två filmer kommer alltid ligga mig nära hjärtat och vara bland mina absoluta favoriter någonsin. Alla tårar som jag har fällt när jag har sett på Ghost är otroligt, den är så vacker och sorglig. Till helgen ska jag nog ta en liten minnestur och tittar på både Ghost och Dirty Dancing.

 

 

She's like the wind - Dirty Dancing

 

 

 

 

 

En annan sak jag växte upp med var Nord och Syd, var det bara jag som tittade på den? Jag smygtittade på den serien i "gillestugan" hemma hos mamma och pappa. Det är en serie jag också borde leta upp och titta på igen, undra om jag skulle tycka att den är lika bra idag som då!?

 


Photoshop och renovering



Idag insåg jag för 500e gången att jag inte har någon som helst talang för grafiska saker, försökte göra en bild på Mirage och göra en liten bakgrund.. som ni ser är inte resultatet så imponerande! Jag behöver helt enkelt en kurs i hur man arbetar i photoshop, jag  förstår verkligen inte hur folk lyckas :)




I
af idag har de fått upp allt gips på väggarna och en herre kom hit och spacklade väggarna och golvet. Jag hoppas att det kommer gå fort nu för jag längtar verkligen. Det känns mer verklligt nu när man tittar in i badrummet och ser utmarkerat exakt var duschen kommer vara och hur stor den blir. Det känns skönt att man har ett golv där inne också och inte det som var där innan. Kanske har vi ett nytt badrum nästa vecka eller vad tror ni?

Nu ska jag käka och sen blir det till att socialisera lite med vänner innan det blir en tidig kväll för mig. Har varit uppe sen kl 8.00 och jag känner mig riktigt trött. Har jag tur kanske jag lyckas ordna till mitt "dygn" så att jag är vaken när "normala" människor är det och inte när de på andra sidan Atlanten är igång.

Kram på er ♥

Ny vecka, nya tag.



Igår när jag traskade till jobbet vid 8.30 passade jag på att stanna och fota en liten bild för att se hur det blir i dagsljus! Jag måste säga att mobilen fotar helt OK om man jämför med min förra.. nu måste jag bara lära mig hur man gör alla "specialare".

Idag när jag kom hem så jobbade de för fullt med badrummet, just nu sätts gipsplattor upp på väggarna och golvet är färdigbyggt (tror jag). Träffade mattläggaren idag och pratade med honom om golvet, det blev inte det vi hade tänkt för han sa en smart sak som jag självklart inte hade tänkt på :) Sen tipsade han om styrkan på färgen också så jag tror det kommer bli fint. Jag litar på honom och som hans mamma sa: Han brukar vara ärlig och komma med bra tips. Sen har ju han sett golven på riktigt när de ligger där på ett stort golv och vi har ju bara sett en liten bit av det.

Jag hoppas att plattorna åker upp snabbt så att de kan komma och ordna allt så att han kan börja tapetsera där inne, jag vill ha mitt badrum klart! Jag längtar otroligt mycket tills jag får hänga upp draperiet och lägga ut mattan och ordna med allt det andra. När allt är klart ska jag ge mig ut på stan och leta upp någon snygg ljuslykta som man kan ha där inne också ska vi köpa ett skåp som man kan sätta handdukar och allat annat som hör till badrummet i. Skåpet kommer nog få vänta till mamma och pappa kommer (om de kommer) för vi kommer behöva en bil till det.



D
et känns att hösten är på väg till oss, luften känns annorlunda. Men jag gillar hösten, alla vackra färger och de svarta nätterna kommer som en välsignelse efter alla ljusa nätter som gör att jag sover dåligt. Nu börjar perioden då alla ljus kommer fram och vattenkokaren kommer få användas mer regelbundet till té :)

Gillar ni hösten? Jag kommer ihåg när jag var liten och satt hemma hos farmor och farfar. Vi hade en massa schabloner, potatisar, färger, blad och allt annat också "dottade" vi på tyger. Jag gjorde allt från höstdukar till påsktavlor. Både jag och min syster älskade att göra sånt och hon den rackarn såg till så hon fick allt av farmor så att hon kan göra det hemma!

Dags att fundera på om jag ska se på True Blood nu eller om jag ska sitta och suga på "karamellen". Detta är sista avsnittet för denna säsong och jag vill inte att det ska ta slut redan =( Annars kan jag alltid titta på "Män som hatar kvinnor" om nu inte K vill se den med mig ikväll.

Trevlig dag på er alla där ute

Kunde inte låta bli



Att ta ett kort på våra nya sängkläder och kuddar. Tyvärr blev bilden inte så bra eftersom jag inte orkade tända lampan i taket och bara lät de på väggarna lysa upp det allt så mörka rummet. Visst ser det mysigt ut? Det är snart dags att krypa ner med en bok och sen flyta in i drömmarnas värld.

*vinkar*

Är bara hemma över kvällen och imorgon är jag och jobbar igen. Denna helgen kommer kännas superlång, kankske för att jag jobbar nästan konstant.. jag får en kväll hemma på hela helgen. När jag kommer hem på måndag så hoppas jag att lägenheten är tyst och tom så att jag kan krypa ner i den renbäddade sängen och njuta av de nya kuddarna / lakanen o.s.v.

Ska parkera mig i soffan med en av de nya filtarna som jag köpte på IKEA och sen blir det sängen.

Ses på Måndag ♥

Nattsudd



Tog ett kort på Mirre med den nya telefonen, sen blev det photoshop där K försökte visa mig vad man kan göra där.. Jag kan erkänna att jag inte kommer ihåg någonting men visst blev bilden bra på vovven? =)

Letade runt som en galning på nätet och när jag var på väg att ge upp så hittade jag programmet som jag behövde för att kunna föra över sakerna från telefonen till datorn. Ingen blev gladare än jag, nu ska här fotas vid tillfälle!

K är nöjd med sin telefon också, han är lite gullig när han går omkring och mumlar om att telefonen är för fin för honom och att han känner sig dum som fått en sån fin present av mig. Haha, så kan det vara men jag har ingen nytta av två likadana telefoner (eller nästan, ett I skiljer dem åt) och jag har ingen ork att börja försöka sälja en telefon. Lika bra att han tar den så han kan fota och man kan nå honom på jobbet o.s.v.

Gotnadd på er ♥

Ps. Gissa hur många som skickade mig ett SMS med deras nr? Ds.

....



Bordet har fått en ny "duk", det fanns inte det jag var ute efter men vi var i desperat behov av något att "gömma" bordet under så det fick bli detta. Har inte riktigt hunnit vänja mig vid hur det ser ut men det kommer nog. Men men, ska fortsätta att leta efter en PC suit som jag behöver för att kunna koppla upp min telefon mot datorn, lägligt nog kom det inte med en skiva till det så som det är nu är det bara K's telefon som går att koppla upp mot datorn (riktigt irriterande) och han som inte ens har ett minneskort! Om jag vill ha in bilder på datorn kommer jag mao måsta föra dem till hans dator via bluetooth och sen får jag dra in dem på datorn *suck*. Det blir mycket onödigt jobb för att få gjort skiten!

Nåjå, trevlig kväll på er.

Attention!!

De som känner mig och har mitt mobilnr kan ni vara snälla och skicka mig ett sms så att jag kan lägga in erat nummet i mobilen? Skriv gärna namn i smset också eftersom jag inte har superkoll på alla nummer. Nästa gång jag gör detta ska jag nog skriva ner alla nummer innan :P Som det ser ut nu så har jag två nummer i mobilen, det är jobbet och pappas mobil för det är de jag kan utantill.

Så, om ni vill att jag ska ha erat nummer skicka ett sms om inte gör det inte så slipper jag sitta och skriva in ett nummer helt i onödan.

Onsdag

Idag har jag inte gjort mycket utöver att jag har ordnat till soffan med de nya "skydds" filtarna och satt igång en tvättmaskin i den andra lägenheten. Förstå hur skönt det är att kunna få tvätten torkad i maskinen? Det känns otroligt lyxigt och den blir så mjuk och skön. En annan sak är att tvätten luktar otroligt gott, inte som med den andra maskinen som har förstört tröjor och andra kläder åt höger och vänster för x-antal kronor.

Ikväll blir det till att lira lite med vänner, får passa på när man inte jobbar. Jag hoppas att min telefon hinner komma innan helgen så jag kan "leka" med den på jobbet. Sist jag tittade var paketet i Ånge så om jag har tur är det här innan jag börjar jobba kl 15.00 på Fredag. Det vi beställde till badrummet är på väg men jag har inte kunnat spåra paketet än så jag antar att det är här tidigast i nästa vecka. Verkar dock inte vara någon panik med de sakerna eftersom de inte har gjort något i badrummet sen i Måndags. Jag trodde de skulle ta tag i väggarna med förarbetet och att killen som ska ordna ett golv hos oss skulle komma. När man tittar in där nu så ser det ut som ett projekt som aldrig kommer bli färdigt. Den som väntar på något gott....

Ajaja, klockan är snart sju så jag måste äta middag, den har blivit lite försenad idag p.g.a. att K jobbade över i 2h.

Trevlig kväll på er ♥

Tisdag


J
ag känner mig helt slut idag, allt jag tänker på är att gå och sova. Överallt ser jag kuddar, täcken och sköna sängar. Till och med mattan på golvet ser inbjudande ut och då är det illa. Jag hade som plan att försöka hålla mig vaken och gå och lägga mig tidigt istället. Att ha hantverkare i lägenheten hit och dit förstör verkligen sömnen, de kommer före fan och springer in och ut och det låter illa. Jag kan inte beskriva hur mycket jag längtar tills det är färdigt, då det äntligen blir tyst i lägenheten igen. Tänk att kunna sova tills du vaknar av dig själv när du väl är ledig, det saknar jag otroligt mycket. Som det är nu kommer jag inte kunna sova ut ordentligt förrän tidigast nästa helg om de fortsätter att komma till badrummet varje dag.

Såg att mitt paket från Jotex hade packats och att min telefon har skickats. Jag hoppas att paketen inte fastnar i Ånge som de normal gör för om de inte gör det så har jag dem här innan helgen :) Det som skulle bli som pricken över i:t vore att True Blood kommer ut snart också, normalt brukar det finnas det senaste avsnittet på Måndagar men igår fanns det ingenting =( Däremot har jag fastnat i Bones, fråga mig inte varför för jag har ingen aning.. har en massa avsnitt att se på nu men tyvärr så vill inte ögonen hänga med.

Det var säkert något mer jag tänkte skriva men jag har svårt att hålla fast vid mina tankar som ständigt svävar iväg på moln.

Ha en bra dag alla, nu kallar sängen på mig ♥

Jag vill sova!


Jag känner mig lika trött som apan ser ut att vara.

S
omnade vid 4.00 imorse och redan 7.15 ringde det på dörren. Nu har arbetet med badrummet satts igång och en herre håller på att flytta avloppet i badrummet så att det kommer vara i duschhörnan istället för mitt på golvet som det är nu. Det är längesen jag var såhär trött, jag mår illa och går omkring och vill kräkas mest hela tiden. Jag klarar inte alls av lukter idag och jag hatar min nästa som alltid och då menar jag ALLTID känner allt!

Snart kommer de gå på lunch och då ska jag krypa ner i sängen och försöka få mig iaf 1h sömn innan halsbrännan kommer och besöker mig.

Ikväll ska jag och K ta tag i sovrummet, ja.. ni läste rätt K ska vara med och det var HANS idé. Det ska renbäddas och alla kuddar och täcken ska tvättas och sättas in i en garderob. Detta innebär att inatt när jag kommer till sängen så har vi nya kuddar och täcken i sängen. Extrarummet kommer också få nytt men det orkar jag verkligen inte ta tag i idag, det kommer bli gjort när vi har ett badrum. Vi ska även passa på att tvätta lite i den andra lägenheten och sen bara hänga upp tvätten där, skönt att den kan hänga där istället för hemma hos oss :)

Nu behöver bara min telefon komma hit så att jag kan uppdatera er med lite bilder.

"A friend is one who knows us, but loves us anyway"


Städa bör man annars dör man....



En lampa har kommit på plats i köket, eftersom jag fortfarande inte använder den nya telefonen (det är en lång historia) så får ni stå ut med shitty bilder ett tag till ok? Det är nästan svårt att se hur lampan ser ut, allt blir bara ljust men det är Ikeas lampor vid namn "knubbig" som har svart motiv på sig. Inhandlade även en likadan till fönstret men den har jag inte fått på plats.



K
ommer ni ihåg hur mycket jag har gnällt om förrådet och klädkammaren o.s.v.? Nu är det äntligen gjort, vi är inte färdiga, allt har inte kommit på plats men vi är på väg. I detta rummet kunde man inte öppna dörren innan utan att bli attackerad av random saker som kom flygandes på en från överallt. Planen är att vi ska rensa lite till och sen kommer det bli ett skafferi där vi har lite maskiner o.s.v. Som ni ser just nu så är det bara äggkokaren, smörgåsgrillen och "assistenten" icke att förglömma fotbadet som står i fönstret :)

Detta är klädkammaren eller lite av den iaf, fick inte med både botten och toppen. Men här kan man se hyllorna!!! och man kan tom titta in i den. Tidigare var allt jag såg ett berg bestående av ett bord, hundtransporten, extra täcken, kuddar, en lampa o.s.v. Här kommer vi  sätta in lite handdukar också kommer våra resväskor få bo här inne också. Eller så kanske vi har tvättkorgarna här inne, vi har inte bestämt oss än.


Idag har jag äntligen fått dammsuga igen, som ni minns gick "huvudet" sönder under veckan som var.. perfekt tillfälle att göra det när vi har hantverkare, elektriker o.s.v. springandes in och ut. De som jobbar här tar ju inte direkt av sig sina skor så det blir fruktansvärt skitigt, mattorna kommer gråta! I hallen satt de ett papper precis utanför badrummet men vad hände med resten då? De går med sina skitiga skor genom köket och hallen! Har räddat en stor matta men den i köket vill jag ha kvar för annars kommer Mirre dra med sig hela H-sand in.


Ni skulle se hur sovrummet ser ut, ack ack. Imorgon blir det till att rensa där, sätta inalla saker som ska in i förrådet, klädkammaren och garderoben. Jag längtar inte, verkligen inte. Oj oj oj, jag glömde nästan! Vet ni hur mycket vi kastade?! Det fyllde ett släp + flaket på svärföräldrarnas pickup! Det blev fullt! Kastade säkert 6 säckar med bara täcken, kuddar, överkast, kläder o.s.v. Vi hade 8 stycken papperssäckar också på det och sen var det mattor, bord, stolar, speglar, madrasser, sänggavel, sänbord o.s.v. Vi sprang, sprang och sprang.. trodde aldrig det skulle ta slut. Det finns säkert mer att kasta om jag tittar lite mer noggrant i högen i sovrummet men jag hade varken tid eller ork! Imorgon ska jag packa ihop gardinerna som vi har haft och bära dem till jobbet, de får ta dem de vill ha och resten kan de kasta.


Det var säkert fler saker jag tänkte skriva men mitt huvud är alldeles tomt just nu. Därför lägger jag ner för idag och ska planera in en dusch hos grannen, känner mig som att jag sprungit ett maraton idag. Sen ska jag sätta en bjällra på hunden för han hade blivit glömd i den andra lägenheten, han gick med K när han gick på toaletten och sen drog K till Coop. Mirre blev dock kvar inne i lägenheten för han var inte vid dörren (som han alltid är) när K skulle gå så han tänkte inte ens på det. Gissa om Mirage var lycklig när vi hittade honom där efter lite letande?!


Nattligt shoppande!

Nu har jag beställt lite saker till badrummet och sovrummet, är ni lite nyfikna på vad det är? Klart ni är och snäll som jag är så kommer jag visa bilder :) Jag beställde detta duschdraperi tillsammans med gästhanddukarna som man kan se på bilden och en svart matta som kommer passa perfekt till resten :) Jag kan tillägga att vi har stora badlakan hemma med samma motiv sen tidigare, vem hade kunnat tro att de skulle bli en perfect match med resten i badrummet?!



Men jag handlade inte bara till badrummet som sagt utan även till sovrummet och dit blev det detta (håll i hatten).
Beställde även örngot som är grå och ett lakan (dra-på-kakan). Det var inte allt för många månader sedan vi beställde nya saker till sovrummet men det är alltid roligt med nya lakan och nu när vi får en ny tvättmaskin så måste man fira det med lite mer saker att tvätta :)

Sist men inte minst så beställde jag ett badlakan till mig och ett till K, jag kunde bara inte motstå dem.. Jag vet inte vad det är med mig och döskallar just nu men jag har det på både strumpor och snart på badlakan :)



Hmm



Någon som är bra på att hitta menyer till mobiltelefonen eller språk kanske man kan kalla det. Jag fick min telefon idag men självklart fanns inte Svenska på den, detta hade inte varit något problem om det inte var för att den enda bokstaven jag inte kan få till är "ååååååååå", det ska tydligen gå att ladda hem fler språk till mobilen men jag är inte allt för bra på sånt :)

Upptäckte idag när jag satt och skulle föra in lite musik på mobilen att det går riktigt segt, det ser ut som att jag behöver skaffa mig en USB 2.0 om jag nu inte har det, som det är nu så sitter jag och kör över från min gamla telefon via bluetooth och det är det som funkar snabbast just nu.

Ska inte skriva så mkt mer. Dagen har varit trevligt, var med L och K i Birsta. Tittade in på MM och Ikea sen blev det inte fler affärer. Åkte hem till C och drack lite juice och pratade en timme eller så. Allt om allt har dagen varit fantastisk. Imorgon är det jobb igen så vi ses nog inte förrän på Söndag igen :)

Badrummet in progress


N
u har vi valt till 99% vad vi ska ha i badrummet och resultatet.. det får ni vänta och se den dagen tapeterna är uppe och allt är klart :P Just nu är inte badrummet det bästa stället i världen utan det ser ut lite som hej kom och hjälp mig men alla sprang :)



Visst ser det äckligt ut? Jag vet inte hur många gånger jag har börjat gå dit när jag känner att det är dags för ett besök på "damernas" och får vända halvvägs för att gå till den andra lägenheten. Jag måste dock erkänna att det är ganska skönt att ha en annan lägenhet att gå till ibland för denna har en dusch. Jag slår mina egna rekord i att duscha länge varje gång jag går dit för att duscha, det är så skönt att stå i en riktigt dusch och slippa kliva in i ett badkar!

Jag längtar dock till vårad badrum är färdigt, det kommer bli toppen :)

Hjälp mig välja till badrummet!!!!

TAPETER
-
De två första har små mönster på som ni ser till höger. Den tredje har helfärgad vägg.

1




2


3





GOLV
- finns mörkare och ljusare grått, färgen ser mkt ljusare ut på kortet.
1


2




Om inget funkar för er kan det komma upp flera alternativ senare, men dessa är de jag har fastnat för. Golvet är jag mest fundersam om jag vill ha så det ser ut som att det är kakelgolv eller om jag vill ha ett utan. Men golvet kommer till 99% bli grått hur som helst.

Förresten vet ni vad? Jag får en ny tvättmaskin med torktumlare! :D


Undra om man kan få bården från Tapet nr 1 och tapet nr 3's nederdel?!

Snuvig och uppe med tuppen igen




Idag är fröken A snuvig, min näsa fungerar inte allt för bra, det känns nästan som att jag inte har en näsa.. ist har jag en grej som konstant irritear mig. Det kan ha att göra med att jag blev väck före f*n idag igen, klockan 7.15 ringde det på dörren och herrarna gick inte bara in och jobbade utan de var tvungen att prata till mig också! =S Som straff poppar jag musik som de garanterat inte tycker om *haha där får de*

Lova som normalt är en mycket social kisse smyger efter listerna, jag vet inte vad det är hon inte gillar med de som är här och renoverar men de är inte på hennes favoritlista. Mirage däremot älskar dem och vill inget hellre än att ligga där de är och lukta på dem. Igår haffade jag han när han stod och sniffade en av gubbarna i skrevet när han skruvade på vårat tvättställ.

Ingen telefon har kommit än =( Känns som att jag har väntat lääääänge på den. Förresten, har jag sagt att jag lyckades förstöra munstycket till min dammsugare? Det kunde inte ha skett vid ett bättre tillfälle, nu när man har folk som springer här in och ut också kan jag inte dammsuga. K får helt enkelt ordna en ny till helgen.

Är ni lite nyfikna på min helg? Klart ni är, här kommer en lista på vad som kommer ske :)

♣ Birsta med L och K och även ett besök hos C.
♣ Svärmor och Svärfar kommer med ett släp så förrådet och klädkammaren.
♣ Jag ska ta mig en sovmorgon eftersom det inte verkar bli möjligt när badrummet renoveras.
♣ Garderoberna ska rensas.

Ni får ursäkta mig men jag har verkligen fått dille på ikonerna som hör till kort, kanske är det för att jag spelar poker på facebook då och då. Shit happens som man säger :) Nu är det dags att ta en sväng ut med Mirage så han får göra sitt och sen ska jag gå till den andra lägenheten och göra mitt.

Vi ses när vi ses ♥

Uppe med tuppen!

Jag har redan varit uppe i 2 timmar, klå det om du kan (på din lediga dag dvs). K snoozade som vanligt och jag blev galen!!!!!!! Tack och lov var de som skulle komma hit 7.30 inte här exakt då så jag kunde sitta och se ut som en mupp i köket en stund och hann dra igång diskmaskinen!

Alla som känner mig vet att lägenheten bredvid våran alltid har hägrat och att jag har varit sugen på den ungefär varje gång den varit ledig. Sist den var ledig så jobbade jag uppe i Kalix och kunde inte komma ner och flytta och K vägrade göra det själv. Denna gången håller de på med badrummet som vi har här i lägenheten så då kan vi ju inte flytta!

Idag mina vänner har jag varit och inspekterat den andra lägenheten. Här kommer en lista på +(♥) och minus (♦) :)

♥ Det finns MASSOR av garderober.
♥ Man har två ingångar och behöver inte komma in i köket.
♥ Köket har både fullstor frys och kyl.
♥ Man kan använda taket som balkong
♥ Nytt golv i lägenheten.
♥Extra rummet är större än det vi har.
♥Det finns mer skåp i köket
♥ Man behöver inte ha soffan så att den täcker en dörr som vi har i vardagsrummet, iof används inte den dörren och jag vet inte varför de ens har den där...

♥/♦ Det är två badrum men båda är supersmå och bara en av dem har toalett.

♦ Tapeterna har massor av hål efter tavlor.
♦ Köket har inte mycket plats för ett bord och våran soffa skulle aldrig få plats där.
♦ Den är dyrare ungefär 500-600kr.
♦ Ingen självklar plats var man ska ha databorden iom att gästrummet har garderober en hel vägg och vardagsrummet är inte riktigt uppbyggt som det vi har.
♥Inget förråd inne i lägenheten.
♥ För att komma till toaletterna måste man gå genom sovrummet om man inte väljer att ha extrarummet som sovrum vilket skulle bli riktigt tajt med en 180cm säng.

Jag och K får helt enkelt titta på det tillsammans och fundera. Om vi båda kommer fram till att den skulle passa oss bättre så kan vi helt enkelt sätta oss i kö nästa gång den blir ledig (verkar som att folk flyttar ofta där iom att den varit ledig 4-5ggr på 6år). Innan den dagen kommer så har vi hunnit rensa i vårat förråd inne i lägenheten och kasta allt onödigt så att OM vi skulle vilja flytta så skulle det gå enkelt. Jag måste dock erkänna att jag blev lite besviken på den, någon som har bott där har tapetserat om i både sovrummet och hallen, de brukade vara blåt respektive grått och var superfina. Den som har tapetserat om har tydligen älskat att hänga upp tavlor på väggarna så de är överallt.

Men men, som sagt man får se hur det blir. Det jag gillar med våran lägenhet är att jag får plats med en kökssoffa i köket och att man inte behöver gå genom sovum för att komma till en toalett. Jag gillar även att vi har ett förråd inne i lägenheten så man kan sätta in extra mattor där och andra saker som är bra att ha nära men som man inte vill ha framme synligt. Kanske är inte gräset grönare på andra sidan?! En annan sak som jag gillar här är att vi har valt färgerna i sovrum och vardagsrum, jag trivs super med dem. Men golven här är ju inte de skarpaste i världen och alla småsaker som skulle behöva ordnas är många ex. måla om listerna, nya eluttag (eller FLER vi har uselt med dem = skarvsladdar är våra bästa vänner), skåpluckorna i köket (go away). Jag får helt enkelt prata med damen som sitter på kontoret och lägga upp en plan för dessa saker och blir de inte åtgärdade innan lägenheten blir ledig igen så flyttar jag oavsett dit :P

Nu får vi helt enkelt se hur det kommer bli i vårat badrum, tanken att vi har fått välja själv hur den ska se ut känns bra. Jag skojjade lite med hantverkaren och sa att han kunde lyckas "glömma" tvättmaskinen på ett ställe så den aldrig hittas igen, hans svar var: "Jag ska göra mitt bästa". Kanske har hans mamma som jag jobbar med berättat åt honom hur mycket jag hatar den eller så har han bara lite humor :)

Dags att få sig nått i magen, jag är hungrig som en varg och trötter. Alla som känner mig vet att det inte är en bra kombination.

Massor av kärlek till alla sötnosar ♥

RSS 2.0