Uppe med tuppen!

Jag har redan varit uppe i 2 timmar, klå det om du kan (på din lediga dag dvs). K snoozade som vanligt och jag blev galen!!!!!!! Tack och lov var de som skulle komma hit 7.30 inte här exakt då så jag kunde sitta och se ut som en mupp i köket en stund och hann dra igång diskmaskinen!

Alla som känner mig vet att lägenheten bredvid våran alltid har hägrat och att jag har varit sugen på den ungefär varje gång den varit ledig. Sist den var ledig så jobbade jag uppe i Kalix och kunde inte komma ner och flytta och K vägrade göra det själv. Denna gången håller de på med badrummet som vi har här i lägenheten så då kan vi ju inte flytta!

Idag mina vänner har jag varit och inspekterat den andra lägenheten. Här kommer en lista på +(♥) och minus (♦) :)

♥ Det finns MASSOR av garderober.
♥ Man har två ingångar och behöver inte komma in i köket.
♥ Köket har både fullstor frys och kyl.
♥ Man kan använda taket som balkong
♥ Nytt golv i lägenheten.
♥Extra rummet är större än det vi har.
♥Det finns mer skåp i köket
♥ Man behöver inte ha soffan så att den täcker en dörr som vi har i vardagsrummet, iof används inte den dörren och jag vet inte varför de ens har den där...

♥/♦ Det är två badrum men båda är supersmå och bara en av dem har toalett.

♦ Tapeterna har massor av hål efter tavlor.
♦ Köket har inte mycket plats för ett bord och våran soffa skulle aldrig få plats där.
♦ Den är dyrare ungefär 500-600kr.
♦ Ingen självklar plats var man ska ha databorden iom att gästrummet har garderober en hel vägg och vardagsrummet är inte riktigt uppbyggt som det vi har.
♥Inget förråd inne i lägenheten.
♥ För att komma till toaletterna måste man gå genom sovrummet om man inte väljer att ha extrarummet som sovrum vilket skulle bli riktigt tajt med en 180cm säng.

Jag och K får helt enkelt titta på det tillsammans och fundera. Om vi båda kommer fram till att den skulle passa oss bättre så kan vi helt enkelt sätta oss i kö nästa gång den blir ledig (verkar som att folk flyttar ofta där iom att den varit ledig 4-5ggr på 6år). Innan den dagen kommer så har vi hunnit rensa i vårat förråd inne i lägenheten och kasta allt onödigt så att OM vi skulle vilja flytta så skulle det gå enkelt. Jag måste dock erkänna att jag blev lite besviken på den, någon som har bott där har tapetserat om i både sovrummet och hallen, de brukade vara blåt respektive grått och var superfina. Den som har tapetserat om har tydligen älskat att hänga upp tavlor på väggarna så de är överallt.

Men men, som sagt man får se hur det blir. Det jag gillar med våran lägenhet är att jag får plats med en kökssoffa i köket och att man inte behöver gå genom sovum för att komma till en toalett. Jag gillar även att vi har ett förråd inne i lägenheten så man kan sätta in extra mattor där och andra saker som är bra att ha nära men som man inte vill ha framme synligt. Kanske är inte gräset grönare på andra sidan?! En annan sak som jag gillar här är att vi har valt färgerna i sovrum och vardagsrum, jag trivs super med dem. Men golven här är ju inte de skarpaste i världen och alla småsaker som skulle behöva ordnas är många ex. måla om listerna, nya eluttag (eller FLER vi har uselt med dem = skarvsladdar är våra bästa vänner), skåpluckorna i köket (go away). Jag får helt enkelt prata med damen som sitter på kontoret och lägga upp en plan för dessa saker och blir de inte åtgärdade innan lägenheten blir ledig igen så flyttar jag oavsett dit :P

Nu får vi helt enkelt se hur det kommer bli i vårat badrum, tanken att vi har fått välja själv hur den ska se ut känns bra. Jag skojjade lite med hantverkaren och sa att han kunde lyckas "glömma" tvättmaskinen på ett ställe så den aldrig hittas igen, hans svar var: "Jag ska göra mitt bästa". Kanske har hans mamma som jag jobbar med berättat åt honom hur mycket jag hatar den eller så har han bara lite humor :)

Dags att få sig nått i magen, jag är hungrig som en varg och trötter. Alla som känner mig vet att det inte är en bra kombination.

Massor av kärlek till alla sötnosar ♥

Kommentarer
Postat av: Hallonmamma

Jag har vart helt galet dålig på att kommentera. men nu finns det tid till att göra det :D Hoppas det fixar sej med lägenheten!



Vad jobbar du med förresten?

2009-09-01 @ 10:52:46
URL: http://hallonmamma.blogg.se/
Postat av: ☆ HOCKEYSAMBON ☆

Haha jaså var du där? Ja vi var lite överallt där inne.

2009-09-01 @ 12:24:53
URL: http://thisismikaela.blogg.se/

Lämna ett avtryck:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0