13/8 - 2008


Måste börja dagen med att säga: Usch vad jag är less på soffan! Jag hoppas verkligen att den jag tittat på kommer vara kvar när lönen kommer, men det vore nästan för bra för att vara sant.. men man kan alltid drömma.

Som jag skrev tidigare var jag och inhandlade lite böcker sist jag jobbade och har idag hunnit läsa ut en av dem och påbörjat den andra boken. Den första:



Hittade en sida ( http://ninateacher.blogspot.com/2008/03/i-dina-klder-av-jane-green.html) där det stor lite om boken:

I dina kläder heter ursprungligen Life Swap och jag kan väl tycka att den engelska titeln säger lite mer om vad boken handlar om. Men så brukar det ju bli, att översättningar av böckers och filmers titlar blir lite småfåniga på svenska.

Vicky Townsley är karriärkvinna mitt i pulserande London. Hon är 35 år gammal, singel och har ett arbete på trendiga tidningen Poise. Vicky trivs med sitt liv, men saknar någon att dela det med. Hon kan inte förstå alla gifta småbarnsmammor som klagar på sina liv och säger att det skulle ge vad som helst för att få byta till Vickys liv.

Så hon beslutar sig för att utlysa en "life swap". Läsarna uppmanas att skicka in brev om sig själva och sina liv och tanken är att Vicky ska byta singellivet mot villa, vovve, volvo. Typ.

Amber Winslow, på andra sidan Atlanten, nappar på detta, och det blir just hon som blir utvald att få byta liv med Vicky. Amber är trailer trash-tjejen som arbetat sig upp in i den amerikanska gräddan och som nu lever i förorten med make och två barn. Hon bor i det största huset i området och dagarna går åt till att planera galor och umgås med väninnorna i The League. Enda skillnaden från Desperate Housewives är att gatan hon bor på inte heter Wisteria Lane.

En månad ska de leva varandras liv, utan att de får ha kontakt med varandra eller någon från sitt gamla liv. Under resans gång blir både Vicky och Amber medvetna om saker som de tar för givet, men också saker som de behöver arbeta med. Det är inte resan över Atlanten som är den längsta, utan deras inre resa .

Iaf, jag gillar även denna boken av Jane Green, krävs inte mycket tankekraft etc utan en bok man kan sjunka in i och bara läsa. Den är underhållande och det var inte något mer än det jag var ute efter när jag köpte boken så den uppfyller mitt krav riktigt bra :)


Nu till en annan författare som jag blivit riktigt förälskad i: Mark Billingham. Jag mötte Herr Billingham av en slump på jobbet när jag inte hade någonting att läsa och tog en liten raid genom bokhyllan för att se om det fanns någonting som såg intressant ut. Jag måste erkänna att jag först var lite skeptiskt efter att ha läst på baksida lite om Billingham där det stod att han länge hade arbetat som stå upp-komiker och hade blivit utsedd till en av de allra bästa i Storbritannien av en tidning. I min värld just då så fick jag inte riktigt ihop en komiker tillsammans med en deckarförfattare som ska fånga mitt intresse och få mig att rysa, få min puls att åka när spänningen stiger i boken... men jag måste erkänna: Han är riktigt bra på det. Vem hade kunnat tro att en komiker skulle rocka som författare när det kommer till deckare/thriller.

Den första boken jag läste var: Vedergällningen -->

Det visade sig sedan vara den tredje fristående berättelsen om Kriminalkommissarie Tom Thorne men jösses den var underbar. Ändå har jag haft en bra sommar när det kommer till böcker och tycker jag har hittat många bra författare men detta var en av de bästa jag har läst på en LÅNG tid. Eftersom jag känner mig riktigt lat idag så gör jag som jag gjorde med Jane Greens bok... copy and paste från en annan sida där det redan står färdigt om boken :)

" På ett sjaskigt litet hotell i utkanten av London hittas liket av en medelålders man. Han är naken, fastbunden och misshandlad nästan till oigenkännlighet. Tio dagar tidigare blev Douglas Remfry frisläppt från det fängelse där han avtjänat ett långt straff för våldtäkt. Hans dröm var att starta ett nytt liv någon annanstans, men planerna fick ett abrupt slut. När ytterligare en sexförbrytare mördas på liknade sätt inser kommissarie Tom Thorne att någon är ute efter hämnd. Och för en gångs skull har han svårt att känna sympati för offren. Inte förrän han möter en person som det känns värt att kämpa för. En person som kommer att betyda mer för Thorne än han kan ana - på gott och ont. "
/ Källa ( http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9185283363)

Just nu ligger det ytterligare två böcker som Billingham har skrivit på mitt sängbord och en av dem har jag börjat läsa: Den brinnande flickan. Jag har bara hunnit 42 sidor i boken men jag älskar den redan.

För att korta av det hela: Är du ute efter spänning och ökad puls etc läs Mark Billinghams böcker. Själv ska jag hålla utkik efter fler böcker skrivna av honom men på akademibokhandeln i H-sand ser det relativt dött ut, de som finns där har jag redan... får helt enkelt beställa från nätet vid tillfälle :)

Dags att packa väskan och göra mig klar, måste börja gå till jobbet om en timme och hade tänkt hinna läsa lite mer innan jag måste börja gå. Ha en fortsatt trevlig dag alla.

Kommentarer
Postat av: Linda

Ja den har ju hängt med ett tag! Men snygga gardiner! kram

2008-08-14 @ 09:42:56
URL: http://storstrumpa.blogg.se/

Lämna ett avtryck:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0