Tisdag - Snö ute och Sol inne!




J
ahaja, här händer det inte mycket. Jag måste erkänna att jag är ganska besviken över att ingen har kommenterat den nya designen som håller på att växa fram. Är det så svårt att säga BU eller BÄ? ..eller så kanske ingen läser här nu för tiden, och det innebär att jag äntligen kan gå till en skyddad blogg och skriva precis vad jag vill! Näe, skämt och sido, ni behöver inte skriva om ni inte vill för i det långa loppet bloggar jag för mig och mina vänner långt bort inte för någon annan.

Jag har funderat lite ang. att försöka få ihop någon slags fest / myskväll runt Jul uppe i Norrbotten, om det blir möjligt att ordna det är en annan femma, men tanken finns iaf så att ni vet det. Jag skulle inte säga nej till att få en helkväll med mina vänner (eller ska jag säga "närmaste" vänner *fnissar*) och då få ta igen lite tid. L, vi måste verkligen försöka planera något, tur vi har bra många månader på oss att planera det *haha*.

Nåjå, orsaken till att jag egentligen hamande här för att skriva är.... tada........jag skulle egentligen ta och skura och ordna undan disken!  Ok, jag ska ordna det men jag känner verkligen inte för det just nu på direkten. Jag skyller på en Kalixbo som ringde hit med "Okänt nr" för att hon ville prata med K om pensionen. Jag var trevlig och sa att han jobbar på ett snällt sätt (bara för att jag också är Kalixbo) men jag tycker synd om kvinnan när hon får tag på K. De har ringt till honom i flera månader nu flera gånger i veckan och gnatat om hans pension, sist fräste han sa att de kunde dra åt f*n eftersom han redan sagt nej 2000 gånger till dem och de fortsätter att ringa.

I know when it's time to go, går iväg och ordnar skurvattnet och tar med mina glas till diskmaskinen. Ha en mysig dag alla och ni "speciella", fundera ang. Jul.


28 Mars 2010



Nu är helgen slut och jösses vad den gick fort, jag har sovit så otroligt mycket, man kan nästan tro att min kropp försöker spara energi som den kan behöva i framtiden. Tänk om man kunde göra så? Sova när man har tid och sen lagra sömnen så att man sedan kan hålla på dygnet runt utan problem. Om man skulle kunna göra det så skulle jag lätt klara mig bra många dagar utan sömn.

Jag har även kommit in i en serie-fas, jag ser på massor av avsnitt, det är Bones, Vampire Diaries, The Legend of the Seeker, Dating in the Dark, Svenska Hollywoodfruar etc. Trots att jag följer så många serier så känns det som att det tar slut så fort, jag måste lära mig att suga lite på karamellen och inte bara tugga sönder den direkt! När man talar om serier så fick jag en riktigt bra länk av en vän till mig i London som älskar serier lika mycket som mig: Tv-serier direkt på webben detta är en sida jag kan rekommendera, har inte hunnit kika runt så mycket men som jag förstår det så kan man se dem i HD-kvalité.

Idag hann jag en sväng på Dollar med Dl och Anna, köpte lite mer blommor som jag förövrigt behöver två till av *suck* och ett ljus, lite pennor och en till ljuslykta till köksbordet.. har dille på att alltid ha tre. Jag hoppas att jag kommer mig till Dollar i Kramfors vid tillfälle, fanns mycket fint där som jag vill titta på minsann. :)

Dags att titta på lite serier innan det blir sängen för mig, ha det bra alla.

Ps. Vad tycker ni om min nya bakgrund, fin eller ful? Ds.



The Baseballs - Go go "spotify" em.



Idag hade jag tänkt vara duktig och försöka göra något vettigt, när jag vaknade så rann all ork av mig. Det känns i kroppen som att jag är på G att bli sjuk igen, vete tusan hur jag skulle orka med att vara det i flera veckor till. Jaja, hit it one more time och se sen till att vara borta när det behövs! Undra om jag ska ringa till sjukhuset idag så jag är säker på att få en tid när jag behöver, det är nästan svårt att förstå hur mycket det tar emot för mig att ringa sjukhuset även om jag inte ska dit än på några veckor. Vill någon boka tid åt mig? ;)

Jag har blivit riktigt duktig på att dricka proviva, hade aldrig kunnat tro att det skulle vara så gott som det faktiskt är.. tom K dricker det dagligen! Just nu är mina favoriter: Mango, Svartvinbär och Jordgubb, utöver det har jag provat blåbär, nypon och någon med mynta i (den smakade förövrigt skit). Nu hoppas jag bara att de ska sänka priset lite på denna gudomliga dryck (19kr/förp). Men men, det finns fortfarande några sorter som jag inte har hunnit prova, så nästa gång jag handlar blir det till att gå ut på jakt efter dem.

Undra när jag ska komma mig för att ordna mina rosor i vasen i vardagsrummet, jag tittar på dem varje kväll och funderar på om jag inte ska göra det men sen försvinner tanken. Men var sak har sin tid antar jag och just nu svamlar jag bara så jag ska gå och handla lunch istället.

Ta hand om varandra och ha en trevlig dag
(om det nu fortfarande är någon som läser här trots den usla uppdateringen).



 

Ps. The Baseballs kan jag rekommendera starkt, älskar deras musik.. nya låtar som låter riktigt gamla Ds.

Forgiven - Within Temptation



Idag har varit en riktigt fin dag måste jag erkänna. Vaknade upp efter att ha sovit alldeles för kort tid, E var färdig INNAN hon skulle gå till skolan och jag var på strålande humör. Vid 9.30 ringde C mig och sen kom hon, J och deras söta tös förbi och hälsade på. Efter en bra stunds pratande om dittan och dattan och lite kaffe så åkte vi iväg till Dollarstore där jag shoppade lite blommor som jag tittat på tidigare. Lyckades tyvärr inte få världens bästa kort på dem men de kommer nog bli fina vid Tv'n minsann. Iaf efter Dollar käkade de lunch och sen gick vi åt skilda håll.

När jag kom ut från porten efter att ha lämnat blommorna i trapphuset, träffade jag på C som jag stod och pratade med länge. Har inte träffat henne på bra länge så vi hade massor att avverka innan jag gick till affären för att handla lite saker till lunch. Efter det när jag äntligen var på väg in i huset så hörde jag en röst säga mitt namn och där stod min chef = blev fast pratandes med henne i 10 minuter till (minst). Gissa om det var skönt att komma hem till tystnaden och lugnet. Där fick jag sedan äta min lunch i lugn och ro samtidigt som jag tittade på New Moon. Självklart blev jag tokigt trött och somnade som ett barn i två timmar.

 

Gaah, har en tid att passa så jag har inte riktigt tid att skriva allt jag skulle vilja skriva, därför avslutar jag detta helt enkelt med en låt som jag tycker riktigt mycket om.

 

 

"You gave up the fight, you left me behind. All that's done's forgiven.."


I picture you in the sun...


"you will never walk alone.."

Idag åkte jag och E till Dollarstore tillsammand med Dl. Jag fyndade lite av varje bla: Ett ljus till badrummet, två söta ljuslyktor till vardagsrummet, balsam, koppar, nya saker att "täcka"spisplattorna med och kissemat o.s.v Duktig som jag är så har jag tagit kort på iaf två av sakerna. Jag såg även jättefina blommor som jag skulle vilja ha hemma men det får bli en annan gång (om de nu finns kvar då).







Mirage är inte riktigt klok!

Efter Dollarstore så bestämde vi oss för att gå ut på en promenad i det fina vädret. K och E fick turas om att ha Mirre och jag tog hand om kameran. Under promenaden som varade i 1 timme så hann jag fota över 100 kort. Några av dem satte jag upp på bilddagboken de andra har jag inte tittat på ordentligt. Det kan hända att det kommer upp fler men då ska jag se om jag ska kapa av dem lite :) Iaf under promenaden skulle jag ta ett kort på Mirage så E fick hålla i kopplet och K stod bakom mig och lockade på honom så han skulle titta på mig och inte ha nosen i en snöhög, här har ni resultatet.. Min hund är en retard :)


Det finns även söta hundar i stan

Mötte en annan hund under promenaden som minsann visste hur man skulle göra när en kamera var framme, jag fick några riktigt fina kort på vovven som såg lite ledsen ut när jag gick vidare. Promenaden gick lite överallt, den började på Mellanholmen och sen gick vi upp via kyrkan så vi kom till biblo och efter det gick vi mot arkivet och svängde av ner mot vattnet.. under promenaden tänkte jag på en annan gång då jag gick samma strecka efter vattnet, det var tillsammans med L för en himla massa år sedan och det var relativt grönt ute.. Vi gick efter vattnet och sen upp mot kyrkogården så att jag fick besöka J's grav. Det var en mysig promenad och den påminner mig om hur mycket jag saknar både L och J. Någon dag ska jag minsann gå iväg till kyrkogården för att besöka honom, det var bra många år sedan jag var där sist.

För att avsluta detta bloggande så kan jag säga att ikväll blir det film tillsammans med J och E. Utöver det har vi inga planer, känner på mig att jag kommer sova gott inatt när det väl bär av till sängen. Trevlig helg på er.

Äntligen Fredag



Yay, helgen är här och ingen är lyckligare än jag. Jag vet inte hur många gånger jag har sagt det men det är alltid något speciellt med helger, oavsett om man jobbar eller inte jobbar. När jag vaknade imorse så började lugnet lägga sig i kroppen och jag kände mig relativt nöjd.

E kommer vara hos oss under helgen, tack och lov så är jag inte lika sjuk som jag var sist när hon var här. Jag har inte planerat in något speciellt, hade Birsta i huvudet men har inte fått något klart svar av varken E eller Dl. Vi får iaf hoppas på fint väder, då kan jag ta med henne ut på en liten tur med kameran och vovven.

Här om dagen så städade jag och K sovrummet, vi tog och roterade på madrasserna och bytte överdrag och dammsög / dammtorkade stommen. Det är helt otroligt hur mycket saker som hamnar mellan madrasserna trots att vi har heltäckande över dem i tre lager! Nåjå, nu är det iaf fint och rent både på, mellan och under sängen :) När jag ändå var igång med att dona vid sängen så flyttade jag iväg min brudkista, den finns nu inne i förrådet. Det blev faktiskt riktigt bra, stoppade två av mina fd. gigantiska soffkuddar på den så nu är det som en liten skön soffa där inne! Rensade även lite på golvet och fick upp K's gigantiska "låda" med cd-skivor, fyndade även en flyttkartong full av VHS-band, ska visa den åt E så blir hon nog glad. Ska höra med de på Elevhemmet om de är intresserade av att ta filmerna dit eftersom jag inte har någon video inkopplad och har nog inga planer på att koppla in den heller... eller så kan jag höra med syster om hon vill ha dem.

Talking about E, hon borde dyka in när som helst. Ska gå till köket och plocka fram lite grejer till mellanmål och sen ska jag sätta på kaffet. Hon brukar normalt äta något när hon kommer hit på Fredag för att hon sedan åker iväg och simmar i någon timme i Timrå.

Hoppas ni få en mysig helg med nära och kära. ♥

Sound of silence


A
tt jag alltid ska hitta något precis när jag är på G att lägga mig, istället för att komma i säng i tid så sitter jag här. Iof ska jag inte klaga, det är alldeles tyst i huset så jag känner mig väldigt fylld av ro. För en gång skull så är inte huvudet fullt av en massa tankar hit och dit, jag känner mig ganska nöjd och belåten. Jag har haft en trevlig helg i goda vänner sällskap, jag har fått svar på många av mina frågor som susat runt i huvudet o.s.v Det som är kvar nu är att boka tid för lite olika saker på sjukhuset, det ska bli spännande att göra ett vilo ekg måste jag säga ser däremot inte fram emot alla nya blodprover som ska tas *ryser*.


Har suttit och filosoferat lite nu eftersom mina vänner och jag kommer bli 30 detta år..kanske att man skulle försöka ordna någonting uppe i Norr efter Jul då alla brukar vara uppe så man kan träffas och ta igen lite tid. Det skulle vara superkul att festa till det lite med M, V, P, L o.s.v. Tänk vad roligt det skulle vara, sist jag festade med större delen av dem måste ha varit Nyår 1999-2000. Får ta och försöka planera något lite längre fram när man ser hur allt går helt enkelt. Jag saknar de gamla festerna vi hade tillsammans i det gamla gänget, innan folk började växa ifrån varandra eller dras åt olika håll / mål. Det finns många som man idag förmodligen inte har speciellt mycket gemensamt med men det skulle ändå vara roligt att träffas en gång igen, den gamla gruppen utan en massa nytt folk. Men men, vi får se om det blir möjligt.. med min tur är folk upptagna just den tiden jag kommer spendera uppe med släkten.

... den som lever får se vad som sker :)


Lördagen i bilder...



En gång i tiden hade vi en riktigt cool dörrskylt, den var både snygg och dyr. Tyvärr hade vi studenter till grannar som gillade att ha fest... en morgon när jag vaknade var den stulen och ingen ville "kännas vid" att de släppt in folk som stulit den under deras fest. Denna hittade jag förra sommaren, den var inte lika snygg men den funkar bra ändå.



Jag och Mirre var ute på en promenad under Lördagen tillsammans med kameran, det är fruktansvärt svårt att försöka ta en bild på en hund som inte vill stå still eller ens titta på en när han är ute och går.. Efter många om och men fick jag en bild på honom, att hans koppel kom med också på bilden är bara en bonus ;)

 


Jag och Mirre tycker om att gå på Mellanholmen, jag för att det inte är så mycket folk som går där, han för att det finns en himla massa träd att sniffa och kissa på. Jag vet inte hur många kort jag försökte ta och precis när jag skulle trycka av så såg han något och började dra i kopplet, att be honom stanna vissa dagar är som att säga till en döv att gå ut ur rummet när de står med ryggen mot dig.

 


Senare på kvällen blev det en fest som inte var sådär planerad utan den blev mer spontan så att det bestämdes kvällen innan att det skulle ske. Trots det korta varslet så lyckades vi bli 7 stycken! Jag måste säga att kvällen var en sådan kväll jag har längtat efter länge, stämningen var så avslappnad och det var massor av skratt och stoj. Det var längesen jag hade så kul, tack för att ni finns ni underbara vänner. Under festens gång blev jag uppmärksammad om att lamporna vid Tv'n såg ut som billyktor eftersom att de var så starka att man blev bländad, måste komma ihåg att köpa lite mildare glödlampor vid tillfälle. Iaf, under denna fest bestämdes det att det kommer bli en fest igen den 9:e eller 10:e April och då ska det banne mig finnas bål här *nom nom*. Ett krav är att man blir berusad eftersom detta kommer bli min sista fest på Gud vet när och det ska bli en fest att minnas.

 

Nu börjar det bli dags för att äta middag, vi ses när vi ses helt enkelt.


Fest?!



Ikväll är det dags att ta sig en liten fylla, var allt bra längesen nu... bara att passa på när man har chans att göra det. Tiden går snabbt och allt närmar sig. Fick en kallelse till Lungröntgen, det låter inte alls behagligt men men, bara att bita ihop och göra det och se glad ut. Har även en annan trevlig remiss som ligger och "skräpar" på lite blodprov, bläää var längesen jag var och "donerade" blod och jag känner mig verkligen inte taggad att gå och bli stucken igen. Nåjå, jag har några veckor på mig att sitta och "ojja" mig innan det är dags, det "bästa" är att större delen av mina prover kommer tas när en vän fyller 30år, kul.. hon har värsta födelsedagen och jag blir straffad med nålar och fan och hans moster. Måste dock ringa till sjukhuset och kolla om jag ska ta några prover innan jag åker dit så att de har svaren då eller om de ska tas senare.


Vi får se om jag kommer ihåg att använda kameran ikväll eller om den blir liggandes i sin lilla väska. Jag hoppas att ni andra får en trevlig lördag, själv hoppas jag på att min 3 veckors förkylning försvinner med spriten ikväll.


Around the sun




Har slappat med att lägga upp en bild på blomman som jag ordnade till köksbordet
. Personligen så tycker jag att den passar riktigt bra i köket, vad tycker ni? Dessa krukor är jag också riktigt förtjust i eftersom man kan byta "motiv" på dem efter säsong (synd bara att magneterna är relativt dyra). När jag var och köpte dessa blommor stötte jag på andra blommor som jag skulle kunna se i mitt vardagsrum, de var riktigt snygga. Jag behöver dock någon som kan det där med blommor, som kan hjälpa mig att få till en söt bukett som jag kan sätta på TV-bänken också ska jag flytta blommorna jag har där till ett annat ställe (skönt med lite variation). Varför ska det vara så dyrt med blommor?

Idag har jag spenderat lite tid med Michael Connelly - Skuggspel, den håller mig just nu lika fången som Kinesen av Henning Mankell. Skuggspel är iaf den första boken jag läser med Connelly på ett bra tag och den påminner mig om hur mycket jag älskar denna författare... gissa om jag blev glad när jag upptäckte att jag hade ytterligare en bok av honom hemma som jag inte läst :)

Efter middagen tog jag mig en sväng i kylen, rensade på hyllorna och torkade av /diskade lådor. Nu ser den riktigt "ordentlig" ut och en massa saker som aldrig används är i soprummet. Varför är det så fruktansvärt tråkigt att rensa kylen? Jag borde egentligen ta och ordna frysboxen också men det ORKAR jag verkligen inte göra nu, så många måsten och så lite ork och energi. Min förkylning dingar tre veckor på torsdag, mer seglivad skit får man leta efter. Förhoppningsvis är det den sista jag har detta år så att jag kan focusera på andra saker än att hosta / tjögas / snora...

Trevlig kväll på er!


Random


Jag lever och andas, just nu är det Carpe Diem som gäller här hemma. Jag hoppas att alla har det bra, har inte tid att skriva så mycket just nu men jag mår "ok". I b
rist på tid att skriva så bjuder jag istället på några "dassiga" kort eftersom jag inte lyckas stå still *ge mig ett stativ* Ta hand om varandra också ses vi när vi ses. Glömde nästan, nej, "Love" ska inte stå där men nu hamnade den där när jag höll på att torka! ♥




Mirre gillar att sova på K's skrivbord när han använder sin dator,
han gillar dock inte blixten på kameran så jag får köra utan..




..annars ser han ut som en mupp ;)




Ville ta ett kort för att visa hur mysigt jag har det när jag läser i soffan,
vägrade tända lampan i taket och stod och fotade från andra delen av rummet,
bilden blev suddig men ni kan nog ändå tänka er in i hur det är att ligga och mysa där.


Ett brev med posten



Äntligen olika datum så man vet vad som händer och när det händer,
det är spännande och skrämmande på samma gång.
My life will never be the same, wish me luck.

Fest den 9/10 April?

Sick Puppies - All the same



Idag har jag tagit mig tid att se på I taket lyset stjärnorna. Jag blev relativt överaskad över hur pass mycket de har ändrat i filmen, egentligen borde jag inte bli det men men. Trots detta så gillar jag både filmen och boken så länge jag håller dem ifrån varandra, K kom hem en sväng för att ta ut Mirre och blev orolig när jag satt med tårar i ögonen (Jag och sorgliga filmer = tårkalas).

Jag har även hunnit en sväng på affären idag. Detta innebär att idag blir det potatisgratäng och marinerat kött till middag *nom nom*. Köttet är i kylen i en marinad som luktar riktigt mumsigt och sen när K kommer hem så åker allt in i ugnen. Planen igår var att jag skulle göra Grekisk pytt-i-panna, men när jag väl kom till affären så hittade jag inget kött som jag ville sätta i den.

Det finns inte så mycket mer att säga idag. Jag hoppas att alla har en fin torsdag. <3

"Hur kan jag säga om din röst är vacker.
Jag vet ju bara, att den genomtränger mig
och kommer mig att darra som ett löv
och trasar sönder mig och spränger mig.

Vad vet jag om din hud och dina lemmar.
Det bara skakar mig att de är dina,
så att för mig finns ingen sömn och vila,
tills de är mina."
/ Karin Boye

Second chance


Hittade en söt kisse när jag besökte en blog

Igår var jag och K på bokrean tillsammans. Jag måste säga att den var en riktig besvikelse detta år, det fanns i stort sätt ingenting av intresse att handla, utbudet var otroligt magert (eller så har jag blivit kräsen). Trots detta fyndade jag tre böcker: I taket lyser stjärnorna, Killing the Shadows & The Scarecrow utanför rean så köpte jag ytterligare en bok: Kinesen - Henning Mankell. Igår när jag gick och la mig så började jag läsa "I taket lyser stjärnorna" och när jag sedan vaknade imorse så läste jag ut den, jag måste säga att det var en riktigt sorglig bok och skulle vara en suverän en att använda sig av i undervisning. Tror att jag ska försöka se om jag hittar filmen så jag kan se den också vid tillfälle.

Dagen har inte varit speciellt kreativ och snabb. Jag har hostat och hostat och hostat, sen har jag varit ute med Mirage som fick leka av sig lite i snön också har jag hunnit äta lunch. I mitt huvud åker det runt en tanke om att städa men min kropp vägrar göra det. Jaja, det är bara att inse att ibland måste man göra saker som man inte vill och ju fortare man går dit desto snabbare är det över. *Plockar fram dammsugaren och börjar dona*


I don't care if Mondays blue...

Ny vecka ännu mer hosta. Nu är det så bra att när jag går och handlar så pinnar pensionärerna iväg med sina rullatorer av bara farten, de har nog inte haft så mkt kraft i benen på år och dar. Hela mataffären borde ha hört mig, jösses fick hostattacker varannan vara jag plockade upp. Mirre var helt tokig där han satt utanför affären när jag väl kom ut, han ville springa vidare istället för att sitta där. Han har varit helt hispig hela natten eftersom de har plogat utanför lägenheten hela natten. Jag har sovit i gästrummet nu i två nätter för att försöka få lite sömn eftersom K snarkar så fruktansvärt mycket och jag hostar så det blir aldrig lugn och ro i sovrummet. Mirre kom till mig vid 3 tiden och försökte få sova ovanpå mitt ansikte när jag försökte läsa en bok, efter många om och men lyckades han somna (tack o lov).


Idag när jag var och handlade hittade jag äntligen mina favoriter när det kommer till halstabletter.
Både jag och K har letat efter dem på affären eftersom de brukar ha dem där.. men nu ser det ut som att de håller på att ta bort alla halstabletter utöver de små askarna och fishermans friends =( MEN jag hade tur och hittade en korg där de reade ut halstabletter och vad såg jag där under med min superblick? Jo, mina favoriter fanns gömda där inne, jag plockade genast på mig 8 påsar (ifall de tar slut) och betalade och gick hem, under promenaden kände jag mig som an halstablettmissbrukare!

*Går iväg och hänger tvätten*

RSS 2.0