Tog en liten lista från Linda :)

Hur naturlig är du?


Du har....

( ) Mascara över 100 kr (hehe min kostade 99kr)
(x) En plattång
( ) En locktång
(x) Designparfym
(  ) Foundation över 200 kr
( ) Ögonfransböjare
( ) Olika borttagningsmedel
(x) Speciell hårbalsam i en sprayflaska
(  ) Läppglans över 100 kr
( ) Hårinpackning
(  ) Bodybutter
( ) Bodylotion
(x) Parfym över 300 kr

Summa = 4

Du ...
(  ) Använder locktång/plattång varje dag
(  ) Använder fondation varje dag
( ) Använder mascara varje dag
(  ) Använder kajal varje dag
(  ) Avänder läppglans varje dag
(  ) Använder bodybutter varje dag
(  ) Använder bodylotion varje dag
(  ) Använder ansiktsrengöring varje dag
(  ) Använder hårinpackning varje dag
(  ) Använder hårspray varje dag
(  ) Tränar på Gym (Friskis)
(  ) Klipper dig varannan/varje månad

Summa = 0

Du har...
(x) Tonat håret
(x) Färgat håret
( ) Hårförlängning (inte nu längre)
(x) Piercat dig
(x) Tatuerat dig
(x) Tagit hål i öronen

Summa = 5


Totalt: 9

0-10 Den naturligaste naturliga tjejen
10-15 Konstgjord behandlad blomma
15-20 Kanariefågel  i  nordisk miljö.
20- 25 Du är en fryst jordgubbe.
25-30 Barbiedocka, bara plast!

Blev jag förvånad över resultatet? Näe :) Jag lärde mig aldrig att använda smink de gånger jag har haft det är det någon kompis som kommit med sin lilla väska och fixat till mig... visst jag har en mascara hemma och säkert två olika läppglans men jag använder det inte direkt ofta :) Man kan nog säga max 2ggr om året eller så ^^

I morgon är mitt nya RAM-minne här.. hurra hurra.... ska bli skönt att kunna sitta vid datorn igen =) Idag har jag lånat K's dator men hans skärm är gigantisk, hans mus har en riktigt hög speed och vi har olika tangentbord... visst det går snabbare än min Laptop men jag skriver fel hela tiden iom att hans tangentbord är mkt mkt mindre än det jag har så jag hamnar på fel knappar hela tiden och är för lat för att titta på tangenterna när jag skriver :)

It was too good to be true.....

Nu kanske ni tror att jag sitter och slappar framför min "nya" dator och är glad och nöjd att den går felfritt men ack ack.... jag borde ha förstått att något skulle gå fel!!!! Det visar sig att tjejen på MM inte visste vad hon pratade om och jag som är en amatör när det kommer till moderkort etc fick ju självklart tro henne..... jag frågade henne flera gånger kommer det passa? JA, det kommer det göra för den är bakåtkompatibel... well, up my ass!!!  Nu får jag sitta vid laptopen och vänta på att mitt nya RAM-minne ska komma, tack och lov tyckte K synd om mig och bestämde sig för att beställa minnet annars hade det fått vänta till Dec iom att jag ska åka ner till Stockholm etc och då inte kan lägga ut 1000kr+ på mer minne till datorn för att få den att fungera..

Lesson learned, nästa gång jag handlar något ska jag inte acceptera att Ja av en utan fråga hela jävla affären...

// En irriterad Anna


Update:

En herre var hit idag och spolade vårat avlopp i badrummet så nu rinner vattnet som aldrig förr, träffade även vaktmästaren D som sa att de beställt en ny fläkt till köket med kolfilter... kommer nog bli bra... skönt att kunna laga mat utan att ha all lukt ute i lägenheten.

Lirade bowling för första gången idag på lääääääänge, jag slog mitt rekord.. missade en spärr och fick iväg fyra strikes på raken mot slutet.. helt sjukt hur bra det gick..

.......på med spenderarbyxorna......

.... efter många om och men så kom vi oss iväg till Sundsvall. L kom hit nyklippt och stilig som alltid :) Ca 10 minuter innan L ringde så var jag och K på sportaffären för att handla nya skor till K i närheten av de han köpte såg jag ett par skor som jag blev förälskad i och till min förvåning gick K och köpte ett par till mig!! Är de inte fina (om man inte tittar på att fotot på dem inte är så bra och JA, de står på bordet)? Tyvärr har jag inte hunnit ordna till deras snören iom att jag fick en storlek som var lite för stor med mig hem så jag fick gå och byta :) Men jag kan säga att de är riktigt sköna att gå i :)

Iaf min och L's tur startade på Biltema där han handlade lite saker till sin bil och jag passade på att handla en liten "resväska" med hjul som jag ska ha när jag åker ner till Stockholm den 6/11... fick inte bara en väska utan 3 för 199kr så jag klagar inte.. det var verkligen på tiden att jag köpte en ordentlig väska som är lite mindre för det blir lite jobbigt att släpa på en stor resväska om man bara ska vara borta över en helg.

Efter Biltema gick vi till OnOff där jag visade upp min Mp3-spelare som var lite lös i ett hörn, de visade sig att ett av fästena hade gått sönder (var så när jag köpte den) så killen i kassan bara tittade på den och bad en annan hämta en ny till mig utan något onödigt prat etc. Innan jag fick den nya så tittade han vad jag hade i spelaren och berömde mig för musiken som var i den... hehe, som att jag inte visste att jag har bra musiksmak!!!

Affär nummer tre blev MM där jag skulle handla nya saker till min dator. Nu för tiden är jag helt "lost" när det kommer till allt som är i datorn, jag har inte alls hängt med när det kommer till de nya sakerna där en CPU kan ha flera kärnor etc. Jag stod mest som ett frågetecken när de jag hittade var på mellan 2-2,8Ghz och den jag har liggande i min dator är en 3,0Ghz...  kunde inte för allt i världen få in hur det funkar som och priset på dem var inte nådigt (iom att jag trodde att den jag hade var bättre) och den som var med från affären förklarade ingenting sånt.. om hon hade sagt att visst det är en 2,5ghz men den har 4st sådana i sig så hade jag bara sagt tack och handlat direkt men hon sa ingenting sådant alls. Plockade iaf på mig en sådan och ett nytt moderkort såg bara till att den hade en DDR2 som K sa att jag skulle ha iof blev det en bakåtkompatibel? DDR3 tyvärr kan jag inte köra två stycken grafikkort (iaf inte det jag har nu) men jag antar att jag någongång kommer köpa ett nytt gfxkort igen och att jag då köper så jag kan ha två sådana i datorn (den dagen jag måste ha det d.v.s.). K hade även sagt att jag skulle köpa så jag får mer strömförsörjning till datorn och eftersom de bara hade kvar 750W så ett sådant fick det bli... hittade även en bärbar hd på 500gig som gick på 600kr som jag fick med mig (äntligen har jag någonstans att göra en backup så jag inte behöver vara med om att förlora allt på datorn en gång till som jag gjorde när min HD gick sönder för tusen år sen). Iaf var jag lite orolig när jag åkte hem att K skulle säga att jag kommit hem med fel saker eller skitsaker... men till min häpnad tappade han hakan och sa att jag hade kommit hem med riktigt bra saker och det var sånt som han skulle kunna tänka sig att köpa till sin dator... sen sa han att om han hade varit med hade det inte blivit sådana grejer utan lite billigare.. men men... så länge min dator fungerar så är jag nöjd :)

För er dataintresserade kommer det två bilder av inköpen:


Var tvungen att ta ett kort på K's skärm som kostade skjortan......måste erkänna att den e fin att se på film på :)  Man ser även en del av hans nya ritbräda på högersida...



Monday again, give the weekend back!



Satt i soffan och mitt i allt kom en akut-saknad över mig, en saknad efter min farmor. Det var så längesen jag träffade henne, tiden springer iväg så fort att man inte hinner med men när vi pratade i telefon igår så sa hon: "Anna  jag saknar dig så mycket, det är ju nästan 1,5år sen vi sågs och varje dag hoppas jag att jag ska få se dig igen." Det gjorde ont i mig att jag inte hinner träffa henne oftare än vad det blir och när jag sa åt henne att jag inte kommer hem till jul så hörde jag hur luften gick ur henne =( Jag är verkligen glad att jag får jobba och känner inte att jag kan tacka nej när de frågar iom att jag både behöver pengarna och timmarna jag får från att jobba... men jag vill verkligen träffa farmor. Får se hur det blir till Nyår om alla har hunnit skaffa andra planer får jag helt enkelt hyra en bil och köra upp till släkten, ska bli roligt att se hur J har förändrats sen sist och att få se farmor och bara vara med henne.

Dagen känns som att den kryper fram, har hunnit börja läsa: "Solstorm" och betalat räkningarna eller "satt in dem för betalning" eftersom de inte dras förrän imorgon. Lyckades se Days of our Lives och lite på Oprah tillsammans med djuren som låg och sov bredvid varandra.

I morgon kommer det en herre för att hjälpa oss med avloppet i badrummet, hoppas verkligen att han får till det för jag är så förbaskat less på att alltid få stå och duscha med vatten upp till fotlederna / att det rinner ut vatten från avloppet ut på golvet och det eviga rensande av gallret / skurande av golvet etc. Han sa att han skulle komma till "kaffet" för mig är det vid klockan 7-8.00 om man är van att jobba inom vården då de alltid tar en kaffe innan de börjar jobba men för honom var det vid 9.30... ska iof inte klaga, jag får sova lite längre.....

Nu ska jag sätta mig framför tv'n och se klart på Oprah och sen ska jag bara vänta på att L kommer. Jag och L ska idag åka till Birsta för att besöka Ikea, MM och Biltema (om jag minns rätt). Det ska bli riktigt roligt, jag trivs så otroligt bra tillsammans med L och känner mig lugn och avslappnad.. han är en person som verkligen kan få bort min rastlöshet. <3

Vaya con dios

Just another random Sunday...


M
itt försök till att vara uppe hela natten igår gick inte allt för bra, hamnade i sängen och sov i 2h, när jag kom tillbaka upp insåg jag att klockan var omställd så jag hade kunnat sova 1h till.. jösses.... gick tillbaka till sängen och läste lite och lyckades sova 20min till. Sen när vi väl gick och la oss på riktigt kunde jag inte somna för då var jag lite uppe i varv och läste en bok och somnade, självklart ringer farmor när jag hunnit sova 1,5h....Så idag är jag inte alls pigg, jag har dock läst ut 2,5 böcker och har början till liggsår eller kanske inte liggsår men jag har "sängsmak i baken" av att ha legat och läst så länge i mina försök att somna.

Dags att växla fönster och prata lite med Kiera ...

Vaya con dios

Lördag...

Grattis till en vän som äntligen blivit gravid, jag är så glad för eran skull gumman :)

Annars så finns det inte så mycket att skriva om, har spenderat dagen i ett lugnt tempo som startade med en långpromenad med Mirre som var glad och nöjd. Har hunnit lyssna klart på min första ljudbok (sen jag var liten) och måste säga att det är en bra "uppfinning" även om jag ibland blir rastlös och vill veta vad som händer fortare och när de läser tar det bra mycket längre tid än om jag skulle läsa boken själv... Har några böcker liggandes av Åsa Jansson nu som jag ska börja läsa vid tillfälle.. måste bara hinna klar serien jag håller på med.. har kommit mig till bok nr 10 av 26 eller något liknane.

K fick sin 10.000kr skärm idag och en ny ritbräda (den får jag hålla mig borta från den gick på 4500kr och de går lätt sönder har jag en känsla av) + ett nintendo ds så han lyser och är gladare än vad jag har sett honom på länge, kan säga att den glädjen han visade när Nintendo Wii kom hit var ingenting motför han visat idag. En positiv sak var att han skurade av sitt databord helt själv idag. Mycket pengar han lagt ut på sakerna men samtidigt så kommer han kunna rita bättre med allt det nya :)

Får se hur länge jag orkar sitta uppe, ska köra en all night long inatt iom att jag har en tid att passa imorgon 6.30 och då är det bara att sitta uppe hela natten för jag kommer inte vilja vakna den tiden :)

Finally friday again!


Fyndade den hos  http://snulan.blogspot.com/

Äntligen helg, eller vad säger man? Även fast jag just nu inte jobbar och går hemma hela dagarna så längtar jag fortfarande till helgerna... det är verkligen något speciellt med dem. När fredagen närmar sig så börjar lugnet komma till kroppen och jag blir harmonisk som aldrig förr. Dock kan jag erkänna att jag varit otroligt dagvild den senaste tiden och i onsdags var jag övertygad om att det var var torsdag etc.

Min kommentar till bilden jag valde till bloggen, vad kan man säga.. det är så sant som det är skrivet. Det spelar ingen roll om folk säger att du är vacker och underbar om du inte kan se det själv... för in the end är det en själv man lever inom och det är genom sina ögon man ser... det andra kan göra är att de kan hjälpa en att se annorlunda på sig själv men fortfarande är det upp till en själv hur man ser allt.

Idag är det dags för städning iom att det är fredag, men det ska jag skjuta upp till lite senare när jag känner att jag är lite mer sugen och motiverad att städa. K hade fått arbetstidsförkortning idag så han är redan hemma, får hålla honom under uppsikt och se när det finns en chans att han vill hjälpa till :o


19:36

Lägenheten är städad och fin, gjorde om lite i köket och fick dit nya lampor eller nya och nya, de är nya för köket men har varit i lägenheten i några år. Det känns skönt att få till ljuset där så man inte behöver ha tänt den hemska lampan ovanför diskbänken eller taklampan. Nästa projekt blir att få till belysningen i hallen, de måste verkligen få hit en stege så man kan byta glödlampa där för det är svart som natten just nu i halva hallen. Lite synd om kissen som har sin matskål där det är så mörkt och Mirre har sin där det är ljust och behagligt.

Snart är middagen färdig att ätas *gott* och min mage säger att den är riktigt sugen på att äta... har helt glömt bort att äta ordentligt idag, stekte en hamburgare med lite mangoraja och tomat på men sen har jag inte fått i mig mycket mer än det inte ens vatten... måste verkligen bli bättre på att dricka!!


~ Just a random Thursday ~

Vissa dagar är det verkligen svårt att komma på en rubrik, man borde få en liten lista där man kan välja en ;) Idag blev det en lite längre sovmorgon än annars... blev lite chockad när jag tittade på klockan och insåg att jag nästan sovit 11h iof har jag inte sovit oavbrutet var upp en sväng vid klockan 7.15 och joxxade och har tittat lite på den då och då men bestämt att jag ska vila några minuter till.

Fick en bekräftelse på Remissen idag som min läkare skickade, dock en väntetid på 3 månader men har man tur så kan det gå fortare.. kommer ihåg när min Remiss skickades för gallan och då gick allt kanon fort när man väl kommit sig dit och efter besöket med läkaren som sa att det skulle ta några månader innan jag fick en Remiss till operation för att  ta bort den så fick jag papper från operation att jag skulle opereras lite mer än 1 månad efter besöket.

Annars så är det fina fisken här, bara mina hemska förkylning vill ge med sig.. jag börjar bli less på att hosta när jag vaknar och att inte kunna andas ordentligt.... Dags att gå ut med vovven, han börjar se lite rastlös ut även om han var ute med K tidigare idag.

Segt Internet!

Jag har under en längre tid varit missnöjd med "speeden" på vårat Internet och det har verkligen inte märkts någon skillnad till det bättre när vi ökade på det till 12-24mbit från att ha haft 8. Idag gick jag in på www.bredbandskollen.se för att se hur vårat ligger till.

Skicka --->  0,57 Mbit/sek
Ta emot --> 5,96Mbit/sek

... och genom att ha satt in att man har en 12-24mbit lina så är resultatet dåligt. Ingen större överaskning iom att det verkligen märks att vi inte har det vi betalar för. K kommer m.a.o. få ringa till Telia och prata med dem. Det ska verkligen inte vara så att man betalar för en högre hastighet och har sämre resultat än vad man hade innan man bytte till ett snabbare.


En liten uppdatering, K har ringt till Telia och pratat med dem för när han gjorde alla tester som man ska göra på rätt sätt så visade det att vi låg på 5,96Mbit. När han fick prata med en kille där så visar det sig att avtalet jag tecknade med dem inte existerade någonstans. Avtalet innebar att vi fick prova på 12-24Mbit för 279kr i 6 månader och sen skulle det stiga till 300 något om vi ville behålla det men vi tänkte gå tillbaka till 8Mbit och då betala 279kr för det (fortfarande mkt billigare än det vi hade innan). Det fanns ingenstans någon uppgift om att jag hade pratat med dem eller att de har skickat ut något modem till oss, men här står ett modem och vi har hela tiden suttit med samma gamla vanliga som för övrigt var sämre för att det var något konstigt med stationen som skulle ordnas den 31/10. Det känns bra att Telia som går ut med att de är så stabila, har funnits längst på marknaden etc etc inte ens för anteckningar över saker de gör. Roligt att få betala mer än vad man egentligen ska göra för att folk inte sköter sitt jobb.

TELIA får inte många plus hos oss och hade vi haft något annat alternativ hade jag tagit bort dem för att de gör såhär.

Nu sitter jag här och uppdaterar utan Internet för nu ska allt startas om o.s.v. och K sa att om vi har otur så kommer inte nätet komma igång ikväll om de har gjort något fel. Det skulle inte förvåna mig om det hände, inte direkt så att vi är kända för att inte få strul när det kommer till Internet och Datorer!

Annars så har dagen varit lugn och behaglig, vaknade upp efter att ha sovit tillräckligt länge utan störnings moment, drog på mig kläderna och gick på en promenad med M som idag var om möjligt ännu segare än igår när vi gick på morgonen. Det märks att han börjar bli gammal stackarn, inte samma fart som det var på honom när han flyttade till oss i Sep 2002. Ju äldre han blir desto grinigare blir han när man kommer åt honom när han ligger i sängen och om han får bestämma så ska han ligga precis hur han vill även om det innebär att matte och husse får ligga som muppar i sängen. En sak som glädjer mig är att M och L kommer så pass bra överens att jag tom har sett dem ligga och sova bredvid varandra i sängen :) L blir bara mer och mer social när det kommer till sovrummet, från början sov hon på en stol eller på golvet men nu vaknar jag titt som tätt av att hon ligger och sover på min kudde.

Dags att gå till köket och fortsätta med middagen som blev lite försenad. Jag somnade som en stock på soffan när K började mäta upp vårat Internet och vaknade när han satt i support med de på Telia.....

:::...:::...:::...:::...:::...:::

Ny dag nya tag. kom mig upp relativt tidigt idag (d.v.s. innan väckarklockaren som jag ställde igår för att jag inte ville riskera att sova bort hela dagen).. drog på mig byxorna och gav mig ut med Mirre som luktade 2000ggr längre än han brukar på varje ställe. sen blev det frukost och lite slappande..

Fick ett samtal från jobbet idag vilket innebär en till natt att jobba :) Utöver det har jag inte så mycket mer att skriva just idag, ska spela lite tillsammans med Kiera och några andra och sen blir det nog duschen ---> sängen ----> Ljudbok.

Ha en fortsatt trevlig kväll alla.

And time goes by so slowly...

idag har jag inte gjort många knop, har mest varit trött och lite nedstämd.. har även känt av en irritation som river genom kroppen till och från. Det var längesen jag kände mig så rastlös som jag är just nu i kroppen. Det känns konstigt att inte ha något inplanerat i kalendern utöver i Nov då jag ska jobba två nätter ev lite till + tandläkaren. Men samtidigt kan jag inte planera in för mycket för om de ringer och frågar om jag kan komma och jobba så måste jag tacka Ja både för min egen skull och för andras. De som känner mig märker förmodligen av att jag är mer harmonisk när jag jobbar, det är nog för att när man har ett arbete att gå till så har man inte lika mkt tid att fundera på saker.

Denna vecka ska jag nog försöka ta mig lite tid till mig själv, pyssla på med saker man aldrig gör annars. En ansiktsmask skulle sitta fint (kommer du ihåg gumman när vi hade på oss sådana här i stan?), fila naglarna lite och en hårinpackning (får passa mig så jag inte låter allt för kvinnlig). Sen ska jag passa på att ta ett bad med en badkula och raka benen. Många saker att göra, men samtidigt bra att man har lite saker man ska göra också så jag inte bara sitter och stirrar in i väggen.

Nu tänker K börja städa, något han lovat mig att göra hela helgen.. lika bra jag går och hjälper till så att det går lite snabbare. ..


Såg en bild på en äppelpaj på i en blogg och blev toksugen så jag gick till Hemköp och handlade en påse med äpplen och smulpaj i en påse (de som går på reklamen).. nu står det en paj inne i ugnen och väntar på att bli färdig!


23:06

Glömde nästan bort att berätta om Pajen, den smakade vidrigt! Jag får bittert ångra att jag inte gjorde en egen paj men kände inte att jag hade ork att ställa mig och skala äpplen o.s.v. och att börja handla hem allt som fattades hade blivit lite mer än vad jag fick köpa... Jag kan iaf inte rekommendera den pajen som finns på reklamen nu för tiden! Ärligt talat smakade jag två tuggor och sen åkte resten ner i sopkorgen.

Warning!!

Jag är så  LESS! Ibland känns det verlkigen som att jag är ensamstående med ett Hotell där jag tar han om allt efter gästerna som varit och bott här. Att dag ut och dag in gå och plocka upp efter någon annan, att släpa på dammsugaren, trasor och att fylla diskmaskinen/plocka ur den, hänga upp tvätt och vika den. Idag fick jag verkligen nog och det var längesen jag var så förbannad som jag blev idag när jag började rensa i garderoberna i hallen för att göra plats för alla nya sängkläder och handdukar vilket resulterade i att det blev x-antal påsar med sängkläder etc som vi aldrig kommer använda igen. Efter att ha stått och rensat, vikt, torkat i jag vet inte hur länge så var det bara att börja gå ner till soprummet med lass efter lass samtidigt som jag osade av ilska. K satt vid sin dator och vägrade totalt lyssna när jag bad om hjälp, det är inte bara han som är förkyld här och oavsett om man är sjuk eller inte så måste man rensa och städa, för här kommer ingen mamma komma och ordna allt!! Nu har jag iaf full kontroll i garderoberna var allt finns, sängen är renbäddad, tvätten hänger på tork, ena fönstret i sovrummet släpper in fräsch luft, disken är spårlöst borta (eller inne i skåpet) och golven är rena. Mattorna som K sa att han hade dammsugit är numer svarta som de ska vara inte fulla av päls och något konstigt rött ludd som jag inte alls vet var det kommer ifrån. Kattens låda är ren, toaletten och tvättstället skiner och jag är helt slut. Det jävliga är att även om allt det där är klart så behöver jag fortfarande skura alla golv och dammsuga lite mer i sovrummet nu när all tvätt är i tvättkorgen/ på torkställningen eller i maskinen men jag orkar verkligen inte idag.

Det som räddade dagen var att jag ringde L och fick lite distans till städningen och min ilska för när jag pratar med henne så rinner den sakta men säkert av mig. Nu känner jag mig lite mer lugn och harmonisk men rastlösheten är kvar för även om jag inte orkar göra klart allt just nu så hänger det som ett regnmoln över mig och det kommer inte försvinna.

Resten av dagen ska jag ta det lugnt och bara känna lugnet. Allt vad skurmoppar, dammsugare etc ska inte få förstöra resten av min lediga dag. Jag hoppas verkligen att alla andra har haft en "roligare" dag än mig.

Just another Tuesday

Vaknade tidigt idag av att K låg och rosslade i sängen, hans förkylning gar verkligen speedat på så idag låter han som att han är dödssjuk. Idag när han vaknade ringde han till sin chef för att sjukanmäla sig och nu ringde hon för några minuter sedan och lämnade ett nummer till PREVIA för att han måste sjukanmäla sig där också och mitt i samtalet kläcker hon ur sig: "Men du låter också förkyld" och banne mig hon har rätt... verkar som att fröken A också håller på att bli krasslig!

Lyckades få i mig lite frukost idag, hårdbröd med ost och lite O'Boy till det. Jag var riktigt pigg innan jag åt men nu har min vän matkoman kommit på besök och jag skulle göra vad som helst för att få sova lite. Har en bok i sovrummet som lockar mig också, antar att jag får ställa väckarklockan innan jag börjar läsa för annars finns det en risk att jag smiter in i drömmarnas värld tillsammans med boken.

Jag är fortfarande uppe bland molnen efter läkarbesöket igår, det känns som att jag drömmer och jag måste nypa mig i armen då och då för att se att jag verkligen är vaken. Salvan däremot som jag fick till mina öron är ingen höjdare iom att det brukar vandra från öronen och sen upp i nacken. Alla som känner mig vet att mitt hår är inte som en liten by i norrland med några få invånare utan jag har MASSOR av hår på huvudet. Tänk själv hur lätt det skulle vara att få in lite salva på just den fläcken när du först ska genom en barriär som aldrig tar slut. Well, bara att göra det bästa av situationen och hoppas att jag lyckas träffa lite iaf, men detta är inte alls i närheten av medicinen jag hade innan som hjälpte mig på nolltid, ok att det gjorde ont så ögonen började rinna varje gång jag fick använda den men det tog bort problemen.

Avslutar dagens bloggande med en bild på hur K kommer se ut när jag kommer hem från jobbet idag :o Hoppas att alla får en trevlig dag.




Jag kan se ljuset i tunneln nu....


V
ar och träffade en läkare idag och han verkligen lyssnade så nu är bollen satt i rullning... remissen är skriven och kommer åka iväg imorgon. Det känns jättebra och jag är glad att jag fick en läkare som inte satt på sina höga hästar och predikade som han förmodligen gjort till ett flertal andra utan att jag fick en som sitter i samma sits fast ännu värre än mig. Nu får vi se hur lång tid det tar innan jag får en kallelese till Sundsvall och vad som händer då men jag ser positivt på framtiden och man vet aldrig vad som händer. Blir det inte som det jag och läkaren pratade om så har jag iaf försökt både en och två och tre gånger... synd bara att jag inte träffade denna läkare när jag var in första gången till en vårdcentral 2001 för att söka hjälp och få råd.

Mina böcker kom idag från Bokus så nu har jag en hög med "endast" 24 böcker varav tre är Åsa Larssons tre första iom att jag har den fjärde på ljudbok och en annan bok av någon som heter Måns (kan inte komma på titel och efternamn). Som det ser ut just nu i mitt liv så kommer jag få mycket tid över till att läsa så det känns bra att jag har ett litet lager + alla de andra böcker som finns i min lilla korg under sängbordet där jag har åtminstone 4 böcker som jag inte har läst.

Dags att ringa släkten och uppdatera dem om vad som händer i mitt liv, men håll tummarna för mig att remissen gör sin sak och att det ordnar sig med jobbet så att jag äntligen får igång en stämpling som är inkomstrelaterad. Just nu fattas det 14h och det känns som att jag ska ha en otrolig otur om jag inte lyckas få in de antal timmarna... so close!!

Long time no see - Ytterligare en lista.

Höger- eller vänsterhänt: Höger
Humör just nu: Det blir bara bättre och bättre *håller tummarna*
Är det nåt du absolut inte äter: Var ska jag börja.....Räkor, kräftor, krabba, svamp, leverbiff, ärtsoppa o.s.v.
Kläder just nu: Grå byxor och en grå/svart tröja o svarta strumpor + bh och trosor..
Musik just nu: Ingen alls på...
Vad sa du senast: Jag är hungrig till Kristoffer..
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: Kan inte välja en utan alla har sina ljusa stunder som man skulle vilja vara en del av.
Längd och vikt: 161,5cm .... min vikt är en hemllighet som jag och vågen delar ;)
Hur många kuddar sover du med: Måååååååånga.
Favoritväder: Det beror på vad jag är på för humör.
Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med: Yxa, slipsten och en vattenrenare .. . eller någon fin person ;)
Spelar du nåt instrument: För tillfället Nej, men jag har spelat piano i 6år.
Morgon- eller natt människa: Jag är en renodlad nattuggla.
Sparare eller slösare: Det är olika, ibland tar jag på mig mina spenderarbyxor och ibland så vakar jag över plånboken som en hök.
Vem är viktigast för dig: Jag skulle nog säga Vilka och det är familj och vänner.
Bästa film: The crow, Dirty Dancing, Ghost o.s.v.
Tror på liv på andra planeter: Ingenting är omöjligt, jag tror absolut att det finns någon form av liv på andra planeter men vad för slags "liv" det är kan nog diskuteras.
Kommer du ihåg din första kärlek: Jag kommer alltid minnas min första kärlek om jag nu inte blir dement och tappar minnet från när jag var yngre men av vad jag har sett inom demens så verkar ungdomsåren leva friskt.
Har du några homosexuella vänner: Jag har både "bögar" och "flator" i min vänskapskrets <3
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Ja, det tror jag absolut att det är har sett bevis på det ett flertal gånger i mitt liv.
Hur många barn har du/vill du ha: Vet ärligt talat inte hur många, antar att det är sånt man märker om man någongång får barn.
Bio eller promenad: En promenad till bion såklart :o
Snarkar du? Ibland, extra mycket när jag är förkyld.
Rädd för insekter? Jag hatar insekter!!
Äckligaste insekten: De är lika vidriga allihopa.
Bästa bok? Om Mark Billingham har skrivit den så är den en favorit, ingen specifik titel dock.
Vad vill du jobba som? Som det ser ut nu i mitt liv så trivs jag alldeles utmärkt med att jobba med aspergers och skulle kunna tänka mig att göra det resten av livet men allt kan ändras..
Pizza eller hamburgare? Pizza eller ska jag säga kanten på pizzan!
Stökigt eller välstädat? (ditt rum, hus, lägenhet m.m.) Jag vill ha städat för jag blir stressad när det är stökigt men om jag sen kan leva upp till att alltid ha det städat, det är en annan femma.
Gungar du på stolen? Det har jag inte gjort på bra många år.
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? Nej, jag HATAR höjder.
Hur många syskon har du? En syster och några som jag aldrig träffat p.g.a. att de dog innan jag kom till livet.
Vad är du mest rädd för? Att den dagen jag är gammal tittar tillbaka på livet och inser att jag inte uppnått något som är värt att minnas och självklart att förlora mina nära och kära.
Är du rädd för blod? Bara om det sugs ut ur min arm via en nål!
Saltar du på maten? Ja, föredrar örtsalt :)
Gillar du att sjunga? Haha, jo men det låter som att någon stryper katten ;)
Vilket gymnasieprogram går/gick du och varför?  Samhällsprogrammet, jag var intresserad av SO och det var en stor del av programmet men nu när jag tittar tillbaka skulle jag nog ha gått Omvårdnads iom att jag verkar hamna i den sektorn hela tiden.
Anser du att du är stark? Ibland är jag det ibland inte... men sällan svag när folk ser på.
Brukar du sola? Jag solar aldrig för solandets skull, jag hatar att ligga ner och pressa.
Vad gör du om du får hicka? Skrämmer iväg alla med mitt hickande medan jag går och sväljer luft några gånger på raken för att försöka bli av med den... eller så ber jag någon i närheten skrämma mig.
Röker du? Feströker och kan social-röka men inte så att jag känner att jag måste röka.
Snusar du? Absolut inte! Fy fan vad det är vidrigt.
Kaffe, te eller inget? Jag är en té-människa hela vägen ut i fingertopparna.

It's friday I'm in love...

Jag har ont i fötterna idag, det känns att jag har jobbat dag hela veckan utom tisdag och då mest stått hela dagarna. Ärligt talat är jag less på att laga mat, har gjort middag på jobbet och middag hemma, börjar bli lite tjatigt :o Samtidigt trivs jag på jobbet o.s.v. men servera frukost, lunch och middag och sen hem till spisen är ingen höjdare.

Idag kom den nya soffan till jobbet, det blev riktigt snyggt måste jag säga. B kom och hämtade den gamla soffan idag vid klockan10.00 så resten av dagen har jag fått sitta på en stol (en hård rackare) när jag har haft tid för det... träsmak i baken är bara förordet. Passade på att putsa alla fönster i V-rummet på jobbet när det inte var någon soffa i vägen och gav blommorna en behövlig dusch.

Utöver det har veckan varit full av jobb och lite sömn så jag är glad att jag imorgon får sova hur länge jag vill. Hoppas att alla får en trevlig helg, själv ska jag jobba lördag kl 15.00 till söndag 17.00.

Ska ta mig en liten tupplur nu innan middagen för mitt huvud börjar värka lite.


Såg precis en artikel:

http://www.aftonbladet.se/wendela/relationer/article3505552.ab

Jag brukar tycka att folk hoppar i säng lite väl tidigt utan att tänka sig för innan, men detta är kanske att överdriva lite.. men känner man att det är det rätta att göra så är det bara att gratulera till att få titeln: "Storbritanniens äldsta oskuld".

*går tillbaka till sängen för att vila lite till med en bok'*

Monday!

En liten snabbis är vad det blir i bloggen idag. Jag är trött som en apa efter alldeles för lite sömn och som pricken över i så vaknade jag inte upp behagligt till min musik utan till K's 6 STYCKEN snooze turer!! Jag var så förbannad när jag klev upp ur sängen att det var illa. Med mitt morgonhumör så ska man verkligen inte pusha gränserna sådär, han hade kunnat åka på en smäll.

Trots att min dag började fel på alla sätt och vis så gick tiden på jobbet snabbt. I-L hade jobbat natten som var så vi gick och veckohandlade tillsammans och pratade på så vipps var klockan 12.00 och det var dags för att gå iväg med lunch till en. Efter det käkade jag själv lunch och sen var det dags att ställa sig och ordna middagen som de skulle äta. Fick träffa tjejen som ska börja jobba där, hon verkade trevlig.. lite synd bara att hon måste börja nu.. hade jag fått bestämma hade hon kunnat få vänta några veckor till!

Jösses, jag är vekligen slut i huvudet och kan inte komma på så mycket mer att skriva. Dags att  ta min ljudbok och gå till sängen för att slappna av.... jag hoppas verkligen att jag inte somnar direkt utan hinner lyssna lite på boken som är riktigt spännande.

♥ is all you need!

Say bye bye to the weekend =(

SÖNDAG

Det har inte hunnit hända allt för mycket idag, vaknade klockan 10.00 och lyssnade på "Svart Fjäril" igen som har kommit igång och blivit spännande. Jag verkligen gillar att lyssna på den via spelaren men det känns som att det kommer ta en herrans massa tid innan jag får lyssnat färdigt på den iom att jag blir så sömnig när jag bara ligger ner och blundar tillsammans med en röst i mina öron som pratar lugnt och behagligt. MEN jag ska verkligen försöka att lyssna på den och inte falla för frestelsen att köpa den så att jag kommer mig genom den fortare.

Min mage börjar säga att det är dags för lunch, K sitter redan och äter Enchilladas och doften som kommer hit är alldeles för förförande för att jag ska kunna motstå den. Som tur är så finns det inte så mycket mer att skriva om denna dag eftersom den bara har börjat.



Jaha, då sitter man här igen och dagen är nästan slut. Har hunnit käka middag så nu är jag minsann mätt och belåten, stripsskruvarna var riktigt goda som jag handlade på OBS. Men efter maten så kommer den eviga matkoma så nu börjar jag känna mig slö, slapp och tömsig.

Dl och Anna kom förbi en sväng idag och pratade lite och provade på Mario Kart, jösses vad jag suger på det spelet.. inte lätt att vara Anna alltid :o men övning ger färdighet eller vad säger man? Försökter för 100:e gången få K att bränna ut gamla 8-bitars spel till mig så att jag kan sjunka in i Zelda igen och Link ev. lite Mario också. Har varit lite rastlös och hoppar mellan spelet, tv'n, ljudböcker hela tiden.

Well, ska ta och terra P lite nu och se om jag sen vaknar till liv och får något vettigt gjort innan jag ska gå och duscha och göra mig klar för natten, börjar klockan 8 imorgon *ryser*. Hoppas att filmen jag har beställt och böckerna kommer komma nu under veckan så jag har något att läsa, nackdelen är att när jag hittar en serie jag vill läsa så gör jag ingenting annat än läser timme ut och timme in. Jag borde lära mig att spara på "godiset" så att jag kan sjunka in i dem under en längre tid ist för att sträckläsa allt. Men men, ljudboken jag lyssnar på verkar lovande och om den håller hela vägen så ska jag nog kolla upp den författaren nästa månad och köpa lite böcker av henne. Böcker är en dyr hobby men jösses de är nog de enda sakerna som kan få mig att slappna av och ta bort lite av min inre rastlöshet som brukar bli värre under hösten.



..... ......

LÖRDAG

Vaknade i gästrummet och kände mig trött och sliten. Gick upp ur sängen och startade datorn för att fortsätta mitt sökande efter två låtar. De har fastnat på mitt huvud och speciellt "Heaven was needing a hero" spelas på i mitt huvud om och om igen.  Men inget napp nu heller utan det är bara att gå in på Youtube när jag känner att jag vill lyssna på dem men jag vill ha dem i min mp3-spelare så jag kan lyssna på dem och somna samtidigt :)

  • Jo Dee Messina - Heaven was needing a hero
  • Peter Gabriel - In the sun
Om någon av er som läser min blogg råkas ha dessa så kan ni väl skicka ett litet mail ([email protected]) till mig? *hoppas att någon har dem*

Tillbaka till lördagen, jag slog en pling till Dl och Anna för att se om de ville åka och storhandla på OBS eller "Härnöhallen" för jag började känna att vi inte har så mycket hemma och att gå till Hemköp för att handla mycket saker blir alldeles för dyrt. Jag hade tur för de var helt på att åka och handla så jag skrev genast en lista på vad vi behöver och nu har vi saker i frys, kyl och skafferiet  *glad*. Det första jag gjorde när vi kom hem från affären var att ställa mig och laga middag, det blev Enchilladas (gott som alltid och rester över till både lunch idag och imorgon). När middagen var över hoppade jag in i WoW och körde ZA tillsammans med folket i guilden, det blev en lyckad runda... stämningen var på topp och allt gick smidigt. Tyvärr tog rundan mer än dubbelt så lång tid som den brukar så vi fick inte främmande som vi hade pratat om =( Efter ZA var jag pigg och satte mig i kö till Kara och kom mig iväg vid 1.30 tillsammans med en pug så vid 3.40 eller något liknande kröp jag ner i sängen och lyssnade några minuter på "Till dess din vrede upphör" innan jag hamnade i drömmarnas värld.



I picture you in the sun....



FREDAG


Jösses, det känns som att jag har krockat med ett tåg *gäspar*. I fredags hade jag en plan och det var att jag skulle vila upp mig under helgen och sova ordentligt. Ja, det gick verkligen inte som planerat *suck*. Men helgen har varit bra, tyvärr kom inte Dl och Anna förbi igår, det hade varit som pricken över i... kanske vill de komma idag en sväng *ska ringa och fråga*.

I fredags åkte jag och L till Birsta och shoppade lite. När vi åkte ner så frågade jag mitt i allt är det här någonstans C & K bor och då sa han att det var lite längre norrut. Några minuter senare ringer hans mobil och det visar sig att hans son (K) sitter i bilen bakom oss. Världen är allt bra liten ibland, vi startade våran shopping på Barnenshus där K kollade på Lego. Han är så fruktansvärt gullig och växer så snabbt den killen, känns som att det var igår han sa: "Anna, Anna, bara min Anna" men jösses det var allt bra många år sedan. Efter Barnenshus sa vi Hejdå och jag och L gick till OnOff där jag inhandlade en mp3-spelare. På affären kunde jag välja mellan en svart och en rosa, det blev helt klart rosa.. mest för att de svarta tenderar att se så "skitiga" ut när man har fingrat på dem och den rosa hade en lite annorlunda "yta" på sig.



Den har ett riktigt bra ljud så nu på kvällarna så har jag börjar lyssna på en ljudbok --> Åsa Larsson - Till dess din vrede upphör Det är första gången jag lyssnar på en Ljudbok sen jag var riktigt liten och det är underbart. Jag förstår nu varför barn vill lyssna på sagor (hade nästan glömt bort det).. att ligga och lyssna till en röst och bara kunna drömma sig bort. Behöver jag säga att jag somnar ganska omgående när jag har satt på mig hörlurarna? Mitt mål är att jag ska kunna lyssna på ljudboken och komma ihåg att stänga av den när jag märker att jag börjar somna så att jag inte behöver göra som jag gjorde ida d.v.s. spolade runt hit och dit innan jag hittade ett ställe som jag kommer ihåg att jag hört delar av.

Efter OnOff gick vi till HEMTEX där jag handlade två lampor till vardagsrummet till det suveräna priset 199kr för en lampa och då fick jag den andra Gratis! De lyser på fint i fönstret och jag behöver inte oroa mig för att de ska gå sönder om fröken L puttar ner dem. När lamporna var inhandlade åkte vi iväg för att äta middag och avslutade sen resan på Willys där jag inhandlade lite shampo, duschcreme och lite smått och gott till Enchilladasen som jag lagade till middag igår
.


Väl hemma i H-sand kokade L lite kaffe och jag té. K var hemma och vi spelade lite Bowling och sen körde herrarna en herrans massa spel innan det blev dags att hyra en film.
Tack och lov för det för killarna började prata om att ta av sig till bara kalsongerna när de spelade för att det var så varmt. L hann bara få upp skjortan ur byxlinningen men K gick gla tt omkring i sina kalsonger! Jag lät karlarna gå och hyra en film och de kom hem med: "Shrooms". Inte den bästa film jag sett men det kan man nästan lista ut på bara titeln och genom att se på framsidan. Var bara tvungen att lägga in bilden på svamparna som jag hittade när jag sökte efter en bild på filmen vi såg, visst är de fina? Jag diggar dem så pass mycket att de får en plats i bloggen istället bilden på filmen vi såg!


L
åkte hem vid klockan 2 och jag var helt slut och gick till sängen för att prova på att lyssna på ljudboken som jag hade laddat hem till spelaren. Efter många om och men där jag fastnade på Näter för att jag ville hitta två låtar som jag absolut inte kan hitta någonstans och sen när jag äntligen kom till sovrummet så somnade jag alldeles för fort och vaknade just innan klockan 6 av att det fortfarande var ljud i mina "öron". När jag äntligen lagt undan mp3-spelaren kommer K in o sovrummet och är lagomt lullig efter sin Whiskey som han drack under kvällen. Han lyckas somna och börjar snarka som jag vet inte vad vilket resulterade i att jag sov i gästrummet där det var kallt om f*n eftersom jag glömt stänga fönstret tidigare på kvällen...



Weekend lovely weekend how I've missed thee...



Helg ljuva helg. Äntligen fredag, veckan har varit riktigt lång nästan för lång. Det är inte så att jag inte trivs att jobba men förra helgen var så underbar att jag har gått och längtat efter denna och förhoppningsvis blir den lika bra som den som var innan om inte bättre. Det enda negativa med fredagar är att det är den dagen jag brukar städa och jag kan säga att det verkligen behövs här. Inte så att det är kaos men dammsugaren måste fram, kläder ska vikas och bäras till garderoben och golvet måste svabbas *sucka*. Vissa gånger så vill jag bara gå ut ur lägenheten och vara borta några timmar och när jag kommer hem så ska den vara skinande ren, tänk om det skulle fungera så?

Idag ska jag mest troligt med L till Birsta, ska inhandla en mp3 spelare  också två lampor till vardagsrummet. Som det är nu så har vi två lampor med en skärm gjord av ett material som innebär att om de ramlar i golvet är sannolikheten otroligt hög att de går sönder. Förra veckan när vi var i Birsta såg jag två snygga lampor på HEMTEX där skärmen var gjord av tyg = det passar utmärkt i ett fönster där fröken Lova brukar härja runt. Men om vi åker idag eller imorgon får vi se för Anna och Dl skulle ha främmande på middag idag och vi hade tänkt spela Wii med dem och L under helgen. Får se vad L säger om han har tid imorgon istället eller om vi ska åka idag och bara umgås han och jag ikväll. Ibland kan det vara svårt att få ihop kalendern speciellt när både jag och K jobbar olika helger och L som är lärare kan ha mycket under helgerna iom att det inte är ett jobb man bara lämnar på sitt skrivbord när man går hem för helgen.

Fröken L är otroligt gosig idag och gör allt hon kan för att jag ska gosa med henne istället för att skriva här, just nu ligger hon och pressar sin nos mot min handled och "trampar"  mot min med frambenen och rör sina bakben samtidigt så tangentbordet åker iväg hela tiden. Hon är för gosig, men jag har verkligen inte tid att sitta och gosa med henne just nu utan jag måste få lägenheten färdig så att jag kan hoppa in i duschen och sen ska jag fira att städningen är färdig med en kopp Rabarbergrädd.

Back to work eller dags att städa..




En liten snabbis

Har ganska bråttom just nu, ska snart springa till jobbet så att jag kommer dit några minuter innan jag börjar. Har länge tänkt uppdatera här men det har inte funnits tid, jag har varit så fruktansvärt trött under veckan när jag har jobbat dag efter att ha varit ledig några. Just nu är mitt dygn på andra sidan havet någonstans, måste verkligen få till det under helgen eftersom jag jobbar mest dagar till veckan och måste då komma mig upp tidigt =S Eftersom jag har så bråttom nu så hinner jag inte uppdatera det jag lovade sist jag skrev.. men den som väntar på något gott........

Till helgen blir det en Wii kväll med våra underbara vänner *längtar* alltid lika roligt att träffa dem, ska även en sväng med L till Birsta och handla en mp3 spelare iom att där jag beställde den förra helgen så stod det att de hade dem i lager och när jag loggade in för att se hur leveransen såg ut som så stod det att de kommer i lager 30/11-2008!! Skrev snabbt ett mail till dem att om det är det datumet som gäller nu så kan de ta bort min beställning så nu är det ordnat.

Glömde nästan, Anna om du läser detta erat sovrum såg riktigt snyggt ut (finns risk att jag glömmer säga det när vi träffas). Dags att packa ner mitt Té och lite saker som jag måste ha med mig till jobbet, vi ses när vi ses.

RSS 2.0