Robinson

Bilderna kommer från Aftonbladet och Robinsons hemsida

Då var Robinson slut för denna gången. Jag har varit otroligt duktig och sett på alla avsnitt, jag skojjar inte, jag har verkligen sett ALLA! Självklart har jag haft mina favoriter: Jarmo och Anna. Jag var riktigt glad när de kom till de fyra sista och satt och höll tummarna igår när de tävlade för en finalplats.

När de stod på plankan uppe i luften så trodde jag att Anna skulle ta hem den tävlingen, hon såg så "stabil" ut där och Ellinor som vann det momentet stod och darrade som ett löv. Ellinor var som alla vet den som lyckades stå där längst och hon fick en plats i finalen.



Tävlingen för den andra finalplatsen kom och jag satt och hurrade på både Jarmo och Anna och jag var överlycklig när det var en av dem som lyckades kamma hem det. Jag kan förstå Annas besvikelse när hon föll på mållinjen, så nära men ändå så långt borta. Jarmo påminner mig otroligt mycket om min pappa, om han inte hade fått diabetes för några år sedan så hade jag lätt kunnat se honom vara med i Robinson och jag skulle även kunna se honom ta sig långt där. Han är som Jarmo en riktigt överlevare och han hade hittat saker att överleva på + att han har otroligt mycket kunskaper när det kommer till att överleva i naturen och jakt o.s.v.


M
en nu var det ju inte Jarmo som vann, tyvärr. Av de två som stod i finalen så är han i mina ögon den som var mest värdig att vinna. Han visade sig vara en riktigt tuff rackare med stora överlevnadsinstinkter. Tyvärr som det är med alla såpor så är det ju inte den som är bäst på att överleva som vinner utan den som är duktig på det socialaspelet och kan pakta / visa att de inte utgör något hot som vinner. Vinnaren är en som jag inte tänkt på allt för mycket när jag sett programmet, hon har för mig varit en neutral person som inte utmärket sig alls och därför kom hon så långt. Jag undrar hur det hade gått om de inte hade röstat ut Angela och istället röstat ut henne. Mitt hopp ligger i att det något år kommer bli en som är en riktig överlevare som vinner, antar att det kommer förbli en dröm.

Grattis Ellinor till Årets Robinson.

Jag älskar marknader

Det är så VARMT här att det känns som att jag är utomlands, solen steker, håret brinner men ack vad det är härligt. Trots att jag nästan inte sov någonting inatt på jobbet så var jag otroligt pigg när jag promenerade hem, himlen var redan då blå och det såg otroligt lovande ut.

"Round up the usual suspects" / Casablanca

J
ag och K gick på marknaden idag för att se om vi hittade någonting roligt.  När K handlade tröjor med Black Sabbath motiv och ett annat så fastnade jag för en väska som fanns där också. Varje gång jag ser på den så får jag: "Round up the usual suspects" i mitt huvud. Vi hittade även strumpor, både jag och K var i behov av nya så han plockade på sig sex par och jag fick fyra. Svårt att lista ut vilka som är mina va? ;)


Vi gick fram till stället där de säljer Lanogs, det brukar alltid vara en hemskt lång kö, idag var det dock överkomligt så vi väntade och inhandlade varsin som vi åt till lunch. Langos är så fruktansvärt gott! K var snäll idag och betalade allt på marknaden så det var bara att passa på. Jag fick ett nytt halsband som jag kan ha när jag jobbar, det jag fick av honom tidigare är jag lite rädd om. Fråga mig inte vad det är med den där lilla fjärilen som tilltalar mig men jag fullkomligt älskar den. Den ser kanske inte mycket ut för världen men den passar mig utmärkt.


När vi hade hunnit titta på allt som var värt att se på började vi röra oss hemåt. När vi närmade oss slutet av marknaden stannade båda till där de säljer olika korvar (Vitlök, älg o.s.v.). Vi smakade på vitlökskorven och K blev frälst och inhandlade tre stycken. Han köpte även en ny plånbok och det var allt på tiden eftersom hans gamla höll på att ramla isär.

Marknad 31/5 -2009

Nu sitter vi bara hemma och tar det lugnt tillsammas med ett glas riktigt kallt vatten. (O)djuren vilar och M är så söt när han har blivit badad och snaggad, han ser ut som en liten valp igen. Jag hoppas att alla har haft en lika trevlig söndag som mig.

 "It is not the years in your life but the life in your years that counts!"
-Adlai E. Stevenson-

Tävling :)



Kikade in hos Robinson-Anna (kika in i hennes blog, den är underhållande att läsa) och såg att hon hade en tävling, självklart nappade jag på det hon skrev och slängde mig in i tävlingen. Priset är en bikini för tjejer och en pike för killar, kläderna kommer från Seglarshoppen.

Tänk om man skulle vinna? Jag är inte ett stort fan av att springa omkring i bikini men min älskade mor är det och hon fyller år i Juni, skulle inte det vara en fin present till henne istället för det årliga samtalet och ett kort? Eftersom jag bor så långt bort brukar jag alltid lägga ner mer tid / pengar på julklappen eftersom det är då jag verkligen träffar dem.

Men men kära läsare, sätt igång att tävla ni också när ni ändå är igång :) Ni ska länka denna bild på eran blogg, samt länka till både Robinson-Anna (hämta länk via hennes blogg, bara att följa min länk) och ni ska även länka till Seglarshoppen (följ även här min länk). När ni har gjort det får ni inte glömma bort att skriva i Robinson-Annas blogg att ni är med och tävlar :) Må bäste man och kvinna vinna!

"Among those whom I like or admire, I can find no common denominator,
but among those whom I love, I can: all of them make me laugh."
-W. H. Auden-

Räknare

Jag har nu bestämt mig för att följa trenden och sätta upp en liten räknare på sidan, ska bli intressant att se hur många det egentligen är som besöker min sida :) Jag vet att det är några fasta läsare iom att ni brukar klottra ner lite kommentarer då och då, jag blir alltid lika glad att läsa dem.



"My friend is he who will tell me my faults in private."
-Solomon Ibn Gabirol-

Framtida planer för Vardagsrummet

Under sommaren kommer det bli lite ändringar i lägenheten, jag längtar redan som en toka :) TV-bänken som vi har kommer bytas ut och databorden (som det låter nu). Jag har suttit och tittat på IKEA och har bestämt mig när det gäller TV-bänken.



Bänken kommer bli 75cm hög. Ett tag funderade jag på att köpa dörrar till men har bestämt mig att göra som syster istället, det blir helt enkelt förvaringslådor till den.



Dessa kommer få bo i TV-bänken och det innebär att jag äntligen kan ta fram alla mina cd-skivor som jag har packat undan i kartonger lite överallt :) Dessa kostar dock 59 och 49kr/styck så jag kommer köpa några då och då, annars blir jag ruinerad ^^ När det kommer till databordet kommer jag sikta in mig på det jag länkade tidigare idag och till det kommer jag inhandla en Hurts. Jag kommer mest troligt låta den stå bredvid bordet i hörnet så att jag kan ha en liten lampa stående där.




Det är så härligt att planera och dona, detta är saker som jag har längtat efter i flera år och nu kan det bli en verklighet av det. Den som väntar på något gott...... När TV-bänken väl är på plats så kommer mina snygga tavlor som jag fick för 6år sedan äntligen få komma fram i lägenheten så att de syns, som det är nu så är de bakom min rygg i "datahörnan" och de är alldeles för vackra... jag får säga som Patrik sa i Dirty Dancing: No1 puts baby in a corner".

Måste verkligen prata med svärmor och svärfar vid tillfälle om släp så att vi kan rensa upp lite i lägenheten, kasta alla gamla mattor, den gamla sänggaveln och en herrans massa annat som vi bara har här men inte har använt på 9år.

Jag behöver ett nytt databord



Ett sådant vill jag ha, för det första slipper man se K hela tiden när man tittar åt sidan, hans saker kommer inte smyga sig in på mitt bord, jag kommer kunna skriva upp på bordet saker jag ska komma ihåg och bäst av allt, man kan dammsuga under det utan problem! Tänk att slippa allt damm som samlas där under? Jag har ju ett bord med "plankor" där nere där allt lagras. Det enda problemet blir att bli av med det gamla, vi har ingen bil att ta det med till soptippen. Hmm, kanske skulle ta upp det med mor och far när de kommer och hälsar på under sommaren... då kan jag ta med dem till Ikea och handla ett eller kanske två för jag ska försöka sälja in det hos K också.



Musik jag älskar

"But I'll wait for the day you will see
You can't say no to me"

Jag hittade den översta låten på en blogg, jag såg inget namn på gruppen och när sången började så var det som att Elliott Smith var där. Eftersom jag vet att han är död och omöjligt kan ha gjort låten och om man lyssnar lite mer inser att det inte är han men någon som har ett liknande sound som honom... så får man helt enkelt googla och se vad man finner och sen använda sig av youtube samtidigt :) Behöver jag säga att jag nu har alla skivor av denna underbara grupp (som jag har fått tag på) vid namn Tiger Lou!

Lyssna på dem, vem vet.. du kanske gillar dem lika mycket som jag?



"But everything that you took from me
Was mine to give
"



Elliott Smith
Jag har älskat Elliott Smith's musik sen första gången jag lyssnade på honom och jag sörjer att det aldrig kommer komma mer musik från honom. Har ni lyssnat på honom innan? Om inte, ge honom en chans. Angeles var den första låten jag hörde med honom, om jag minns rätt så var det i "Good will hunting", i den finner ni även fler låtar av Herr Elliott. Jag älskar filmen och jag älskar musiken i den :) Låt nummer två "Walz 2" är dock en av mina favoriter med honom.



"I could make you satisfied in everything you do"




"I'm never gonna know you now but I'm gonna love you anyhow"

Anna skickar blommor



Eftersom det är Mors dag nu på Söndag så skickade jag blommor till min mor som kommer anlända idag. Jag satsade på någonting ganska enkelt med en kruka, så hon kan ta med den till stugan där jag tror att hon kommer spendera helgen. Ett litet kort skickades också med, jag vet aldrig vad jag ska skriva på de korten så det blev bara: "Tack för att du finns. Kram / Anna". Detta innebär att jag idag kommer få undvika telefonen när hon ringer för att skälla på mig :) Om ni undrar varför hon kommer göra det så är svaret: Hon vill inte att jag ska lägga ut en massa pengar på henne som jag kan använda till andra "nyttigare" saker.

Igår ringde min far och frågade vad jag ska göra till veckan, närmare bestämt på Tisdag! Det visar sig att han och hans kollega kommer åka söderut och de behöver ett ställe att sova på innan de fortsätter vidare. De dyker upp här på Tisdag runt 19 och åker igen på Onsdag för att sedan komma tillbaka på Lördag! På ett sätt passar det ju utmärkt eftersom jag tänkte bjuda L på Grekisk pytt-i-panna (se recept under matlagning) och detta räcker alltid till en herrans massa personer.

På måndag blir det storstädning i lägenheten, inte för att min far bryr sig om hur det ser ut. Men när han har med sig en kollega till honom ( eller vad det nu är) så kan det vara bra att visa sig från sin bästa sida ;) Iof är storstädning att ta i, jag behöver bara renbädda i gästrummet och dammsuga/skura som vanligt.. vi har inte haft riktigt kaos på flera månader *kors i taket*.. Fast för mig betyder riktigt kaos att det är småplock lite överallt så som reklampapper/tidningar på köksbordet, kläder som inte kommit sig till tvättkorgen, tvätt som hänger på torkstället.. ni förstår nog vad jag menar.

Anyway, idag är det marknad och jag funderar på om jag ska gå och kika idag eller imorgon. Varför inte båda dagarna kanske ni undrar men jag hinner inte med det. Jag ska jobba natt idag och imorgon och vill ha lite tid att slappna av och för mig är inte att slappna av att springa runt med 2000 andra personer som låter illa och trängs.

Ha en bra dag alla och jag hoppas att ni har lika vackert väder som vi har i Härnösand.

"A friend hears the song in my heart
and sings it to me when my memory fails."
-Anonymous-

Min dreamboard



Blondinbella la för ett tag sen upp sin dreamboard på sin blogg, efter det har jag sett dreamboards överallt. Jag funderade då på att göra min egen, detta föll tyvärr i glömska i några dagar men idag så tog jag mig tid att göra den (eftersom jag ändå härjade i paint med de andra bilderna). Om man jämför min dreamboard med den som andra har lyckats skapa så är min väldigt enkel och inte alls "fancy". Detta kan bero på att jag bara har pain att arbeta med också är jag inte världens duktigaste på ordna med bilder, ibland önskar jag att K skulle kunna dela med sig av sina kunskaper :)

Ska jag förklara min dreamboard också? Iof säger bilderna och texten till dem sitt. Många kanske blir förvånade när de ser både barn och bröllop. När jag satt och funderade på vad som skulle komma med på den så var det saker som automatiskt dök upp inom mig, saker som jag normalt inte spenderar en massa tid på att fundera på.

När det kommer till barn så finns tanken där och en liten längtan, men samtigt så är det ju som det är och jag tror inte att jag kommer kunna få några barn. Antar att tiden får utvisa det. Bröllop har smygit sig på, detta innebär dock inte att jag vill göra det idag eller kanske imorgon men i framtiden kan jag se det komma.

Resten av sakerna är mest sånt som jag tror de flesta andra också önskar sig så som: Fast jobb, att vara frisk, lycklig och att få åldras tillsammans med dem man älskar. En villa är för mig ett mål på vägen, jag vill inte spendera resten av mitt liv i en lägenhet. Jag är född och uppväxt i en villa och bodde där i 18år, nu har jag bott snart 10år i en lägenhet och börjar längta tillbaka till friheten man har av att bo i en villa. Tänk att slippa grannar som tvättar mitt i natten, eller röker i sitt kök så det åker genom ventilationen in till våran lägenhet, att bara kunna gå ut på gården och lägga sig på gräset utan att det är 200 personer i närheten.

Men nu mina kära vänner, nu har jag bloggat klart för idag. Jag har sagt det jag hade på hjärtat och jag tror inte att ni skulle orka läsa mer ändå :)


"It's better to be an authentic loser than a false success, and to die alive than to live dead. "
-William Markiewicz-

I'm addicted to you, baby.

"Det händer inte mig, detta är den sista ..jag lovar..."

"Att vara beroende av något är att inte kunna sluta med det. Vanligt är att man är beroende av en viss substans, till exempel alkohol, vilket kallas alkoholism. Även nikotin och många illegala droger är beroendeframkallande. Man kan även vara beroende av att utföra vissa handlingar. En sentida trend är att se många vardagliga företeelser som potentiellt beroendeframkallande. Detta inkluderar TV, sex, mat, motion, Internet och TV-spel." / Wikipedia - Beroende


A
lla har nog någon gång i sitt liv upplevt att de har ett beroende, må det vara av att läsa en herrans massa böcker, motionera eller äta nyttig mat, eller har jag fel? Personligen verkar jag ha väldigt svårt att bli beroende av saker och om jag väl märker att jag är på väg att bli så avbryter jag beteendet direkt. Detta är jag otroligt glad för ska jag erkänna, men jag leker inte med elden för mitt i allt kan man sitta där och vara fast.

Man kan läsa i tidningar och på Internet om beroeenden åt höger och vänster, folk som hamnar i skuldfällor för att de har ett beroende av att handla saker på kredit och de kan inte sluta, folk som inte kan sluta dricka alkohol/röka o.s.v.  Tänk vad lätt det är att bli beroende av saker. Många tänker säkert: Det händer inte mig  eller klassikern: Detta är den sista jag tar.

Vad är det som gör att vi blir beroende av saker? Är det samhället som gör det och alla ideal som finns? Är det människans inre svaghet för saker och ovilja att ta tag i problem / konflikter? Många av sakerna man kan bli beroende av används som ett sätt att fly vardagen via alkohol, spel, droger o.s.v. Men många av dem är sådant som man inte kan använda till att fly verklilgheten med, för hur det än är som så kommer verkligheten alltid ikapp en förr eller senare och då är det inte roligt.

Har du ett beroende som du vågar dela med dig av? Eller har du någon i din närhet som har ett beroende som de kämpar mot? Kanske har du tom haft ett beroende men du har tagit dig ur det, hur lyckades du?

Jag anser personligen att om ett beroende finns så behöver man stöd av både nära och kära. Att sluta röka kan för en vara lika lätt som det är att slå igång en tvättmaskin likväl som det för andra kan kännas som att man är på väg att dö. Ibland känns det som att många blundar för saker, de vägrar inse att de har ett beroende eller att någon de lever med eller i deras närhet har det. Är det inte bättre att man istället försöker hjälpa dem? Nu säger jag inte att man ska tvinga andra till att göra något som man själv anser är rätt och bättre för dem, men man kan finnas där som stöd och diskutera lite med dem.

Jag hade en farfar som rökte från att han var 12år till han var just över 60, han slutade röka för att jag som liten var som ett klistermärke på honom och hela tiden sa: Farfar farfar, du måste sluta röka.. dina lungor kommer bli helt svarta! Farmor berättade att de hade varit och hälsat på några vänner och under promenade hem så tände farfar en cigarett, han rökte några bloss och sen fimpade han en och sa att han var klar. Efter den kvällen rörde han inte en cigarett igen. Tyvärr slutade min farfar röka alldeles för sent och ni som har följt mig på lunarstorm kunde följa mig tillsammans med honom den sista tiden då han hade en långt gången Kol, samtidigt som detta hade han även canser. Det var den som tog livet av honom vilket jag då var glad åt, de kunde medicinera honom mot smärtan men de hade inte kunnat förhindra att han tillslut skulle "drunkna" p.g.a. sin kol.

Alla beroenden är dock inte som min farfars var - dödliga, men hur mycket bättre mår vi inte om vi kan styra våra handlingar själv, inte koffeinet, eller kicken man får av att göra dittan och dattan? Man kan få "kickar" utan att ha ett beroende.

Vad vill jag ha sagt med detta inlägget? Hjälp människor i din omgivning om du ser att de har ett beroende. Jag har och kommer alltid arbeta för att göra det, jag vill inte vakna upp en dag och inse att den personen är borta och att jag  inte gjort något för att hjälpa trots att jag visste hur det låg till som. Det är många som tar livet av sig när de sitter inne i ett beroende som de känner att de inte kan ta sig ur och de ser ingen annan väg än att avsluta det. Därför, håll ögonen öppna och var inte rädda för att "lägga" er i, bättre det än att vakna upp och 20år och tänka tanken: Tänk om jag hade försökt hjälpa, kanske hade det varit annorlunda. Kanske är jag naiv men det är sådan jag är.


Sex viktiga kriterier som ska uppfyllas för att ett beteende mönster ska betecknas som ett beroende.


1. Upptagenhet - Personen är helt upptagen av aktiviteten i fråga. Det mest av ens vakna tid går åt till att fundera över aktiveteten.

2. Sinnesförändring - Aktiviteten innebär en genväg till att må bättre på kort sikt.

3. Toleransökning - Att man hela tiden behöver mer av den substans man använder, eller den aktivitet man håller på med, detta för att uppnå samma "kick" som innan.

4. Abstinenssymtom - Kroppen vänjer sig vid substansen eller beteendet, och då man slutar upplever man jobbiga fysiska och psykiska symtom.

5. Konflikter - Den beroende hamnar ofta i konflikter med sin omgivning. Man talar också om inre konflikter, som att bryta mot ett löfte man har givit sig själv.

6. Återfall - De flesta som är beroende av något försöker någon gång sluta. Återfall är mycket vanliga, och leder ofta till att samma nivå av missbruk återupptas.

Barnprogrammen jag minns


Jag har blivit en storbloggare, iaf i min hjärna. Varje dag åker det tusen saker genom den som jag vill skriva om, jag laddar hem bilder för att få mig att minnas det när jag har tid att sätta mig här för att skriva. På mitt skrivbord på datorn så finns det ett 20-tal bilder som ligger och väntar på att få bli använda. Jag trodde inte att jag skulle ha så mycket saker jag ville skriva om egentligen, innan jag ändrade designen på bloggen så var den halvdöd men sen saker ändrades så väcktes min passion för bloggande igen. Tänk vad en ny bakgrund, titel och lite nya färger kan göra :)

Igår när jag satt och pratade med P så dök tanken upp på barnprogram som jag såg när jag var liten upp. Genast öppnade jag Firefox och gjorde sökningar på de som "poppade" upp i min skalle, som ni kan se så var det inte bara ett program som slogs om platsen där "inne".

De program jag har gjort ett litet kollage från är några av de jag såg och som lämnade mest avtryck inom mig. Detta innebär inte att jag inte tittade på "Beppes godnatt stund" och "Fem myror är fler än fyra elefanter" etc.

Barbapappa:
Mitt första möte med den rosa pappan och hans familj skedde via en bok som min syster hade.Jag föll genast för "blobbarna" och de var ack så tacksamma att rita av, sen när jag fick se dem på Tv så diggade jag dem ännu mer. Idag när jag tittar på bilden så tänker jag genast: varför är Barbapappa rosa? Hade de någon tanke bakom det? vad tror ni?

Trasdockorna:  Den sången som visas här nedan (dock inte hela) har man gått och nynnat på både en, två och tre gånger. Senast var igår då tanken på att skriva om mina gamla barnprogram dök upp. Jag minns att jag har sett Trasdockorna tillsammans med min kusin ett antal gånger. Alltid när jag och K pratar om Mirage och hur han hade varit som människa, då enas vi om att han hade varit en Fransman och att han pratar som fransmannen i just Trasdockorna.

"Att va' söta men lika som bär vad är det o ha?
Lite annorlunda är inget fel o va'
Om man är av en annan sort Varför ska man kastas bort?

Lite trasiga och knasiga!
Är vårt trasdocksgäng
Lite trasiga och knasiga!
Det är vår refrän...."

Mupparna: Vem har inte tittat eller gått omkring och sagt "manamana badibadibi" om man är av samma "generation" som mig? Jag och min vän M brukade härja med det när vi var liten, han gjorde självklart den "mörka stämman" när jag fick göra tjejernas. När vi var på Gran Canaria så var vi på en Grisfest, vinnaren blev utsedd till Miss Piggy. Jag brukar fnissa för mig själv när jag tänker tillbaka på det och damen med gigantiska bröst som svansade runt på den festen och som blev utsedd till Miss Piggy.

Doktor Snuggles: Tittade på ett porgram med honom idag på youtube (det som är länkat här) och det känns som igår man såg introt och jag kom ihåg allt. Rösten som berättar känns lika bekant som K's röst :) När jag springer omkring i en tröja som jag har som är grå med svarta ränder så brukar han utbrista: Kosmoskatten är du här. Det var gulligt första gången han sa det men nu när jag har haft den i två år så börjar det bli lite gammalt, kan inte ens komma ihåg när jag hade den på mig sist :) Men när man pratar om Doktor Snuggles får man inte glömma lilla och ask så söta  Norpan, Grävlis och Söltrut.

Lillstrumpa och Syster Yster: Dessa hittade jag ingen länk på Youtube om. Vem hade kunnat tro att ett par yllesockor och en med glasögon på skulle kunna underhålla små barn så bra som de gjorde? Jag kan erkänna att jag sprang runt med strumpor på min hand när jag var lite och lekte just Lillstrumpa och Syster Yster.

Fragglarna: Jag diggade Fragglarna och var lite rädd för sopberget som fanns där. På nätet kan man hitta att det planeras att göras en film med Fragglarna 2011!

"Med Fragglarna ville Jim Henson skapa en färgglad och rolig värld men också en värld där dess invånare lever i ett komplext symbiotiskt förhållande med olika sorters invånare. Fragglarna är en allegori till den "vanliga" världen där ju olika individer på olika vis är beroende av varandra. Genom denna allegori kunde manusförfattarna underhålla tittarna samtidigt som man lärde ut viktiga frågor om fördomar, andlighet, personlig identitet, miljöfrågor och sociala konflikter. Vanligtvis förenklades inte svåra frågor utan istället visade man på konsekvenserna och de svårigheter som olika handlingar för med sig. Även om fragglarna lär sig saker så sker lärandet så att säga i förbifarten. I grunden handlade Jim Hensons 40-åriga karriär om att lära ut vikten av vänskap, att stå för sina åsikter och lära sig tycka om de som är annorlunda och Henson tyckte själv att han lyckades bäst med att förmedla detta med Fragglarna." /Källa Wikipedia

Inte tänkte jag på det när jag var liten, miljöfrågor, andlighet o.s.v. för mig var de färgglada, underhållande saker som jag gillade att se på Tv. Jag borde nog se på dem igen och se om jag kan se alla dessa saker som ska finnas i serien.

Baltazar: Jag vet inte alls varför denna lilla farbror dök upp i min hjärna, det enda jag kommer ihåg är hur han såg ut och introsången som man inte kan glömma. Kanske kan ni friska upp mitt minne av honom?

  • Vilka barnprogram tittade du på?
  • Vad tycker ni om dagens barnprogram?
  • Var det bättre förr?
Jag ser inte allt för ofta på barnprogram men några har man hunnit se när man har varit med systers barn. Jag kan dock konstatera att barnprogrammen inte håller samma standard som de gjorde förr, eller är jag kanske lite färgad av de jag har sett och gillar? För mig känns barnprogrammen nu lite väl "plastiga", jag saknar de som inte har en superfin grafik och lite gammeldags berättarröster.



Utseendet visar bara utsidan, titta på insidan och du kan bli förvånad.


Jag har följt Susan Boyles framgångs saga sen jag såg filmen på youtube där hon sjöng brallorna av juryn. När hon kom in på scenen och pratade med juryn som alla såg tveksamma ut, även publiken. Detta på grund av hennes utseenede som inte är typiskt för kändisvärlden och hennes sätt. Jag personligen tyckte att hon var underhållande och charmig. Jag satt och hurrade inom mig när jag såg hur hon totallt vände om steken och hur hon vann både juryn och publiken över till sin sida. Är det inte underbart? Jag fullkomligt älskar när "vanliga" människor får visa vad de kan och det kommer till en punkt då inte ens utseendet kan stoppa dem. En annan sak som gjorde mig lite varm var att den kvinnliga damen i juryn sa att de inte skulle fösöka ändra om hennes utseende, de skulle helt enkelt låta henne vara som hon är. Det var riktigt skönt att läsa.

Samtidigt tänker jag tillbaka på Fame Factory när herr Bert satt och nekade folk åt höger och vänster även fast de var duktiga på att sjunga, allt p.g.a. att de var för tjocka, eller för fula eller... Spelar det egentligen någon roll hur personen som sjunger ser ut? Är det rösten eller utseendet man tar till sig och lyssnar på? Jag personligen couldn't care less om det var ett troll som sjöng eller en "vacker" människa. Det är nästan hemskt hur utseendefixerat samhället är idag och jag tror inte att det kommer ändras. Det är snarare så att det blir värre med åren.

I en värld som denna så blir jag nästan tvärtom när det gäller allt. Jag bryr mig så otroligt lite om kläder, smink, skor, väskor, smycken o.s.v. Så länge mina kläder är hela och jag trivs i dem så är det nog för mig. Att följa trender har aldrig fallt mig i smaken, inte ens när jag var yngre. Jag skulle aldrig drömma om att gå och handla en väska för 1500kr eller ett par skor för 1500 bara för att det är inne, eller för att det har ett speciellt märke. Jag kan erkänna att det dyraste par skor jag någonsin har inhandlat kostade 799kr och det var ett par "skejtarskor" som var ett av de få som passade mina lite bredare och korta fötter. Vanligtvis brukar skorna gå på 299-399kr och det räcker bra för mig. Den handväskan jag har nu var den dyraste jag någonsin har handlat och den gick på 399kr. Väskan blev ett litet impulsköp för att jag inte hittade en väska som var riktigt "jag" men jag var i desperat behov av en ny eftersom min gamla som jag inhandlade för 39kr för 2år sedan hade gått till den andra sidan.

Min fråga är: Hur mycket pengar lägger du ner på skor, smink, kläder, smycken o.s.v.?  Är du beredd att leva en mycket "mager" månad för att du vill ha just den där populära prylen som är svindyr?


"Always laugh when you can.
It's cheap medicine."
-Lord Byron-


Verkligheten är inte alltid som den ser ut..



Kikade i Aftonbladet idag och såg denna bilden. Det är inte direkt så att man går och tror att modellerna är så flawless som de är på alla bilder i t idningar o.s.v. men visst är det ganska skrämmande hur mycket som ändras om? Hade den osminkade o fixade bilden varit ensam och inte med Tyra Banks namn vid det hade jag inte reagerat att det är hon. Jag tycker det är modigt av henne att visa upp den "nakna sanningen" och förhoppningsvis kanske mer "blåögda" folk inser att det som visas i media är inte riktigt hela sanningen.

Annars så har jag haft en trevlig tid på jobbet, kvällen igår gick i rasande fart.. natten gick ack så sakta, låg och läste i några timmar för att jag inte kunde somna. Vaknade dock ovanligt pigg och dagen bara rullade på. Fick mig en skön promenad idag med en av de som bor där, det var så härligt ute! Vi har inte haft ett moln på himlen och blått och fint. Ett tag kändes det nästan som att man var utomlands istället för i H-sand.

Jag hoppas att alla har haft en fin helg.

"Only your real friends will tell you when your face is dirty."
- Sicilian Proverb-

Sleeping sun

21 Guns - Green Day!

Kvällens låt är 21 Guns av Green Day, hörde den idag på jobbet och den fastnade i mitt huvud. Enjoy it så som jag har gjort.

Dags att ta mitt pick och pack och gå till sängen, jag ska somna tillsammans med Harry Hole och vakna tillsammans med honom också. Det finns inget bättre att börja dagen med att läsa några sidor i lugn och ro, samma när det är åt det andra hållet. Jag läser alltid innan jag går och sover, det kan vara allt från en sida till en hel bok.

S
ov så gott alla där ute också ses vi på Söndag. Tvivlar att jag kommer hinna uppdatera något innan jag drar och jobbar imorgon.

"Two souls with but a single thought, Two hearts that beat as one."
-Friedrich Halm-

"En kaka har ingen dött av, del 2"


J
ag skrev sist om en som hade börjat skära ner på sitt sockerberoende och körde helt utan.. Hur gick det kanske ni undrar? Jag kan berätta att det gick inte allt för bra. Hans humör pendlade som sagt upp och ner som en PMS-sjuk kvinna under fem dagar och idag när jag pratade med honom så fick jag höra: Jag har handlat arraksollar, annat fika bröd, dricka, en godis påse och på vägen hem käkade jag en chokladkaka! Han lät som ett nöjt litet barn när han berättade det också.... Vad ska man säga?

Äter ni mycket frukt? Jag kan erkänna att jag är ganska dålig på att äta det utöver om det ingår i en skål med bål eller i en fruktsallad. Visst, jag kan ibland få ett ryck och handla hem lite päron och bananer eller vindruvor.. ibland t.o.m melon men inte varje vecka om man säger så. Däremot är jag lite bättre på grönsaker som jag fullkomligt älskar.

De borde ha små fruktpåsar på affärerna där det finns upphackade frukter i en blandning, inte allt för stor utan mer lagom för ett mellanmål. Då skulle jag få med mig hem frukt när jag är och handlar.. För att jag skulle komma på tanken att handla hem lite frukt och sen hacka till lite dagligen så behöver jag nog bli hjärntvättat - tyvärr.

Kanske att vi i framtiden får se kakmonstret springa runt som ett fruktmonster? Jag tror dock inte att många skulle skratta när han springer runt och gormar: Frukt, frukt, frukt också sprutar det ut fruktsallad ur munnen. Hur roligt är det? Oj, här flög en halvkäkad druva ut och lite melonkärnor.  Visst det skulle vara mer hälsosamt men jag tror nog att vi alla behöver ett kakmonster... så länge man kommer ihåg: Lagomt är alltid bäst!


I do fruits instead of cookies!

"Snömannen"



Min kära kollega lät mig promenera hem tidigare idag, jag skyndade mig direkt till Akademibokhandeln och inhandlade boken jag har längtar efter i flera dagar nu. Jag inhandlade även tre andra böcker så att jag har för några dagar iaf. När jag kom mig in i lägenheten fullkomligt kastade jag mig över boken och började läsa, jag hann med 10 sidor innan jag flöt in i drömmarnas värld. Av de få sidor jag har hunnit läsa så har jag hunnit få en feber i mitt blod, han är verkligen beroende framkallande denna författare.

Nu har jag käkat middag. Jag och K beställde hem från ett ställe här i stan så jag fick mig grillad kyckling och kött tillsammans med rödvinssås, bea och sweet chili också sallad och strips till. Jag ville egentligen ha potatisgratäng eller klyftpotatis men det var slut. Maten var dock riktigt smaskig och jag är mätt och nöjd.

Jag måste försöka komma på vad jag ska laga för middag på jobbet på söndag, har ni något förslag på något gott och enkel som jag kan ordna till två personer + lunchlåda? Idag gjorde jag lasagne till dem och det gick verkligen hem hos dem: Anna maten smakar kärlek! När han säger det så vet man att det är riktigt gott.



"En kaka har ingen dött av"

Bor det ett monster inom dig?

K
akmonstret, visst är han söt? Jag kommer ihåg en sväng i Luleå när Herr M och M fick en kille att springa runt och låta som kakmonstret -kaka kaka kaka kaka.. Finns det ett litet kakmonster inom oss alla kanske?


I want my cookies!!

Är du sockerberoende?

Idag ska vi prata om sockerberoende, hur beroende är ni av socker? Klarar ni av några dagar utan problem eller kommer ni klättra på väggarna? Ska vi kanske göra ett test? Alla håller sig borta från godis och annat sött och "smaskigt" i 2 veckor och sen ser vi hur det går? :) Jag har följt en som har tagit en liten paus i sitt sockerätande (i FEM HELA dagar) och jag har aldrig hört någon så rastlös och stingslig som denna personen är just nu. Jag tror någon är en sockernarkoman :P Men men, jag tror någon kommer falla för frestelsen väldigt snart och då kommer humöret bli på topp igen. Hellre det än detta PMS-monster eller Socker-monster som springer omkring och härjar ;)


Mmmmm, soooo good!

"You talking to me?"
-Taxi Driver-
1976

Morning has broken..

Hmmm, med sovmorgon menade jag nog inte 12:50. Jösses vad jag har SOVIT! Nu har det nästan gått till att jag har sovit så mycket att jag har blivit trött igen.

Min plan att gå till Akademibokhandeln sket sig, ser inte ut som att det är så mycket öppet. Får helt enkelt gå dit imorgon då efter jobbet istället.

Dags att käka frukost och vakna upp, ses senare :)

There's no place like home
-Wizard of Oz-
1939


T-o-r-s-d-a-g

Inte många som har sagt något om mattorna, ingen som har gett förslag på en annan.. Är ni latmaskar? ;)

Skämt och sido, jag är lite trött och funderar starkt på att gå och sova. Jag planerar även att ta sovmorgon och bara njuta av dagen. När jag väl kommit mig upp har jag planer på att besöka Akademibokhandeln, där finns det iaf två böcker som jag är sugen på att läsa.. om jag känner mig själv rätt så kommer jag hitta ännu fler. Jag kikade ner i min boklåda idag och insåg att den är ganska tom eller den är full men alla böcker är lästa. Idag avslutade jag bok nummer 6 om Harry Hole, jag vill läsa mer om honom.

Men men, dags att stänga ner datorn för idag och återkomma imorgon med nya tag.

"Go ahead, make my day"
-Sudden Impact-

1983

Nya mattor - men Anna, inte igen!

Eftersom det har blivit lite ändrat i vardagsrummet och jag har insett (lite väl sent) att mörka mattor inte går ihop med fröken L ... så ska jag inhandla nya mattor till vardagsrum och hallen. Jag har suttit och funderat på lite olika och några av mina "favoriter" kommer upp som små bilder. Anledningen till att jag tagit just dem är att de är:

1. Ljusa
2. Inte ett material som drar åt sig lika mycket hår som de vi har nu.

Vad tycker ni? Funkar de eller har ni  några andra förslag, min budget just nu eftersom vi ska inhandla både en ny tv-bänk och en tv ligger på Rusta nivå ;)

1.  2. 3.

Dessa tre är som förslag till vardagsrummet, det kommer tillkomma en gångmatta som kommer "bo" bakom soffan på ca 1,5m. Till hallen kommer det också bli något ljusare, ni får gärna komma med förslag.



Ändringar i bloggen kommer ske

Jag har aldrig varit en som skriver två tusen olika inlägg, allt som ofta har mina fått innehålla både det ena och det andra. Det kommer bli en ändring på det i framtiden. Nu kanske ni undrar varför det kommer ske, det är väl inget fel på att mixa allt?

Här kommer mitt svar:

Jag har många gånger varit ute efter olika saker jag skrivit i bloggen för att kolla upp ett specifikt datum, ibland har jag varit ute efter ett recept som jag vet finns där eller en film / bok. Ibland har jag varit ute efter en specifik kommentar som jag kommer ihåg eller ett svar på något och sen får jag leta genom hela "skiten".

Men nu mina vänner kommer det bli ändring på det. Om jag vill skriva om en film jag har sett så kommer det bli ett inlägg om bara den filmen som sedan givetvis hamnar under Film och Böcker. Har jag smakat på något gott som jag vill tipsa om då hamnar det under... självklart - Matlagning.  Detta innebär att det kommer bli lättare för både er och mig att hitta i bloggen.

Ja, jag vet.. ibland är jag allt bra smart ;)

Kyckling med Currysås

  • En grillad kyckling
  • Lök (gul) - 1 stor
  • Paprika - Gul el. röd
  • 1 Hönsbuljong tärning
  • 2dl vatten
  • 2dl grädde
  • 1tsk curry (jag använde mer än det)
  • 3msk vetemjöl
  • Salt & Peppar - efter smak
  1. Fräs lök och paprika tillsammans en stund (inte så att de blir mjuka).
  2. Tillsätt curry och mjöl och rör om lite.
  3. Vatten/Grädde/Buljong ner, låt puttra på ett tag. Smaka av med salt o peppar.
  4. Ner med kycklingen som nu bör vara strimlad ;).
  5. Låt den puttra några minuter (så att kycklingen blir varm).
  6. Servera med ris - enkelt och gott.
Kan tillägga att jag använde 3dl vatten och 3dl grädde + extra hönsbuljong o curry (självklart) iom att vi skulle använda det till ris och inte ner i en paj. Det blev riktigt bra, man behöver dock inte sätta i extra mycket mjöl (om man nu inte vill ha såsen extra "tjock").


Ytterligare en av mina favoriter, ibland varierar jag och kör med kycklingfilé istället som jag bara skär i bitar.

Ny kategori - Matlagning


Grekisk pytt-i-panna
  • 1,8kg potatis
  • Fläskfilé 2st
  • 1 Gul Paprika
  • 1 Röd Paprika
  • 1 Gul Lök
  • 3-4 Tomater
  • 1 Burk fetaost
Skala potatisen och skär den i klyftor. Sätt sedan in dem i ugnen (i en långpanna) 220 grader, ca 15 minuter. Strö sedan över köttet, den strimlade paprikan, löken, tomaterna och fetaosten. Låt sedan vara i ugnen i ca 30 minuter.

Marinad:
  • 2 dl olivolja
  • 2 tsk sambal oelek
  • 3 msk soja
  • 2-4 Vitlöksklyftor
Sås:
  • 4dl turkisk yoghurt / creme fraiche (vi använder turkisk yoghurt)
  • 2 Pressade vitlöksklyftor
  • Ca 0,5 Lime
  • 2tsk Italiens salladskrydda eller Gerkisk salladskrydda.
  • 4msk majonäs
Gör såsen och låt den stå någon timme innan du ska äta, glöm inte att röra om i köttet då och då när du har lagt det i marinad. Måste säga att detta är en av de godaste saker jag har ätit på lääänge.



Detta är som många ser, en favorit i repris! Första gången jag åt den var förra sommaren när mamma och pappa hälsade på, ni som inte har provat den - gör det! Om ni inte gillar fläskfilé så funkar det kanon med kyckling istället.


Here we go again...

Vad vaknar man upp till (utöver en katt som jamar så man blir tokig och en hund som klöser på dörren o gnäller) jo tre personer som gör att bloggen ändras från svart till blommig! Om ni ser något som skulle passa som bakgrund får ni gärna länka mig, jag är alltid öppen för förslag.

Ringde till banken för att kolla hur mycket dineros jag hade liggande där, jag fick mig en glad överraskning och gick till affären. Nu finns det allt från ny saft till kalkon, köttfärs, mjölk, fil, grönsaker och korv. Middag idag blir helt enkelt korvstroganoff med en liten sallad till *mmm*. Inhandlade köttfärs med kort datum för 10kr (400g) förpackningen idag, slängde dem snabbt i frysen.

Var duktig och gick med i bloglovin som alla har gnatat om i månader, om jag sen kommer komma ihåg att logga in där är en annan femma. Så ni som lirar med det kan lägga till mig antar jag, eller det kanske ni redan har gjort :o

Dags att blanda till lite saft och njuta av solen som man kan se genom molnen idag.

"I'm going to make him an offer he can't refuse"
-The Godfather-

<a href="http://www.bloglovin.com/blogg/246427/anna?claim=tvvwgc5eyz3">Följ min blogg med bloglovin</a>



Ni som funderar på varför jag har en massa konstiga tecken i slutet av detta inlägg så är det för att jag vill "tagga" bloggen som min på bloglovin, om det fungerar.. det kan bara tiden utvisa :)

Vinnaren är...

.. antar att det blir nummer 1. Även om vissa har röstat tre gånger på samma alternativ så får vi väl ta den stilrena :) Om det sen kommer in några till på nummer 3 så får jag väl köra varannan vecka eller så :) Den nya bloggen får helt enkelt gå och dö.

"Mama always said life was like a box a chocolates, never know what you're gonna get. "
-Forrest Gump 1994-

Bitter Sweet Memories....


13år sen jag stötte på min första stora kärlek, det känns som en evighet sen samtidigt som det känns som igår. Tänk vad jag har förändrats sen dess och det har han också. Tänk att jag då var 15år och blyg som en jag vet inte vad, iaf när det var runt honom :) Det var nog första och sista gången jag föll head over heels vid första ögonkastet, det var som i en film när folk får en uppenbarelse och ljus strömmar in överallt och fåglarna kvittrar. Helt sjukt egentligen, men så var det. Jag flög omkring på små moln och såg rosa hjärtan överallt (nästan iaf). Tiden går fort och mycket har kommit och gått sen den tiden. I mitt minne känns det som igår och när jag läser min gamla dagbok från förr i tiden kan jag fortfarande känna fjärilarna i magen eftersom allt jag skrev då var så levande. Saker blir inte alltid som man tänkt sig och jag tänker inte ens fundera på hur det hade kunnat gå.

"Things that were hard to bear are sweet to remember."
-Seneca-

Vi får helt enkelt rösta

Nu får ni tre olika alternativ också får ni säga vad ni tycker och tänker :)

1.

2.

3.

Om jag sen gör som ni säger är en helt annan femma ;) När ni ändå är i farten, missa inte den nya designen av stället där man lämnar sina kommentarer!!

För de som missat det så är nr 2 en helt ny blogg som ligger på blogspot istället.... Nå, vad väntar ni på.. sätt igång att "rösta" :D Som det är nu är det en röst på nummer 1.

Fixat och donat.

Skam den som ger sig, har nu suttit i några timmar och försökt ändra om i bloggen lite. Det har varit otroligt frustrerande och jag har suttit och fräst till och från. Jag har letat efter en bild som skulle kunna fungera som bakgrund, hittade en som var otroligt snygg men självklart var det en logga från företaget som sålde sådana saker. Men nu hittade jag en som jag nog kan trivas med :)

MEN ännu en gång, vad tycker ni? Sist var det bara en som svarade men hon svarade inte så jag förstod vad hon menade ;)

Byta blog?

Jag är som sagt lite less på layouten jag har på denna och jag verkar inte kunna få det riktigt som jag vill. Därför funderar jag på att byta ställe att blogga på!

Vad tycker ni? Jag har lagt upp en till blog som man kan hitta HÄR ... Så, ska jag blogga vidare här eller fortsätta på det andra stället?

You stole the sun from my heart..

Hittade på goggle

V
ar tusan tog solen vägen? När jag tittar ut så är allt jag ser en himmel som är mer vit än grå men that's it! Jag vill titta ut och se den klara fina färg som påminner mig om farfars ögon, var försvann den?

I natt drömde jag om min farfar. Jag hade lagt ner en peng i ett kuvert som farmor skulle använda att köpa något till honom med, jag antar att tanken var blommor att lägga i minneslunden. Jag var inne i ett hus och jag hörde från rummet bredvid att farmor pratade med farfar: "Anna hade lämnat en slant till en present till dig, vi får väl köpa den sen" också pratade hon om att farfar inte andades något mer, men det gick bra så länge han inte åt en specifik sak som jag inte kan komma ihåg just nu. Det tråkiga är att farfar var så långt bort men ändå så nära i drömmen, jag kunde se han på avstånd men aldrig nära. Dagar som denna så saknar jag honom så fruktansvärt mycket.

Jag skulle egentligen plocka ihop lite i köket idag och kankse ta mig en tur i sovrummet. Desvärre har jag ingen energi att göra det idag, jag vill bara sitta och "vara" om ni förstår hur jag menar. Imorgon kan jag ta hand om det eller dagen efter, det är inte direkt så att der ser ut som ett krigsfält här.

Till helgen jobbar jag igen, detta innebär att K får äran att städa på fredag :) Det ska bli skönt att komma hem till en städad lägenhet på Söndag när jag slutar. Får hoppas att han är vill städa bara, det är ju inte säkert :) Men men, jag kommer iaf ha roligt under helgen, det är R som jobbar med mig och hon är fruktansvärt rolig. Jag längtar verkligen till sommaren då jag jobbar på en fast schemarad där.

"Frankly, my dear, I don't give a damn!"
-Gone With The Wind-

M-å-n-d-a-g

Då var helgen slut, jag tycker att man borde ha tre dagars helger för tiden går så snabbt att man inte hinner med ändå.

Jag hittde inte till sängen förrän runt 4, får nog skylla på min lilla tupplur som jag tog igår mellan 17-19. Satt och tjoade och donade mitt i allt så tittar jag på klockan och inser att K nästan ska kliva upp och gå till jobbet. Antar man kan säga att tiden flyger fram i gott sällskap :)

Idag har jag hunnit diska lite och lagat lunch. Fröken L ligger i fönstret (på utsidan) och tittar ner på alla Härnösandsbor. Måste dock erkänna att hon har blivit ganska lydig, när jag ropar till henne att hon ska komma in så sätter hon sig iaf på insidan. L är även ett matvrak, varje gång jag är ute och strövar i lägenheten så springer hon till köket och jamar, sen sitter hon vid sin lilla svarta skål med fiskbenet på och purrar. Tur att M aktiverar henne då och då när han jagar henne genom lägenheten, L har iof börjat dra sina egna små race också.. hon hoppar fram genom lägenheten som en kanin.

Nog med svammel, ska gå och blanda till lite saft och sen bara avnjuta tystnaden som är i lägenheten när K jobbar.

"Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine."

Casablanca 1942


Helgen - Fredag och Lördag iaf.

Under fredagen jobbade jag, dagen gick snabbt :) Det var S som jobbade när jag kom dit så vi satt och pratade en stund. När jag kom hem var det bara att börja helgstäda lite också tog jag mig en liten tupplur. När jag jobbade bestämde jag med H och E att vi skulle spela Kubb under kvällen och K var helt med på noterna.



Runt 21 gick vi ut för att lira Kubb på Mellanholmen. Lagen blev väldigt "rättvisa" dvs Killarna mot Tjejerna. Det såg ljust ut ett tag för mig och E men tillslut förlorade vi när herrarna fick in lyckoträffar hela tiden. Det bästa uttrycket som uppkom när jag sa åt H att han allt får backa lite för hans skor var minsann framför linjen var: "Jag har inga tår har jag inte sagt det också flyger jag som en kolibri". Resten av kubbspelet såg jag mig honom som ett litet kolibri som kastade pinnar.

Efter matchen gick vi in och drack lite drinkkar och kacklade. Jag skrattade (som vanligt) så otroligt mycket åt H, vet inte varifrån han får allt. Vi spelade lite Wii där jag lyckades att komma sist en runda och vann den andra (när jag väl var full). Mot slutet av kvällen runt 2 började K och H exprimentera med drinkar, de pratade även om hur lyckat det skulle vara att injicera en biff med sprit så man får middag och alkohol i ett och blir full redan under själva middagen. Det åkte så många förslag och båda nästan bad mig på sina bara knän att få kolsyra deras nyaste drink. Jag sa självklart: No, never!
De blandade och de blandade, K gjorde en drink som tog över bänken och golvet, själv sprang han runt med en sked och försökte fånga upp de tjocka klumparna som uppkom i drinken.



Här ser ni resultatet av deras blandande, enligt dem var det himmelriket själv. Den består av ca 50% Tequila Rose och 50% Coca Cola, sen har de rivit lite Marabo choklad på. De gjorde en variant med lite mindre Tequila Rose också drog de i mer cola, det var den som åkte överallt. Denna drink var mer som en efterrätt i konsistensen.






Lördagen spelade jag en himla massa spel när jag väl kom mig upp ur sängen vid 13.30. Kikade på Robinson och blev lite besviken på att Lukas åkte ut, inte så oväntat men jag hade hoppats på att han skulle ta sig längre. Efter Robinson kikade jag på Eurovision, det var meningen att L skulle komma och titta men jag hörde inte ett ljud från honom. Jag fick helt enkelt ta glassen jag hade inhandlat och äta själv. Herr M satt också och kikade på tävlingen så jag fick lite roliga kommentarer om tävlingen via datorn ;)

Vid 3 gav jag upp och däckade i sängen efter att ha läst i ca 30 minuter. Hade drömmar om allt från agressiva valar till hajar så sömnen gav jag upp vid 11.30 ida.. Resten av helgen får ni en update på imorgon :)



"In my wildest dreams, you always play the hero.
In my darkest hour of night, you rescue me, you save my life."
-Bliss and Cerney-

T-o-r-s-d-a-g


Grattis sötnos.

Idag fyller en underbar person 32år, en person som har haft stor betydelse för mig under många år. Jag lärde känna honom av en slump för en herrans massa år sedan, jag var 16år och oförstörd. Jag träffade honom via min tremänning som kände en kille som blev tillsammans med en vän till mig och som hade en vän som jag föll för. Men huvudet var dumt och hjärtat fick lida eller hur säger man,  men jag fick iaf en vän för livet :) Jag har många fina minnen tillsammans med M, både från Luleå och Kalix. Jag kommer ihåg när han och hans vän M kom och hälsade på och bodde med mig och L i mamma och pappas hus när de var borta. M klagade på klockan de har i köket för att den dingade så högt.. kan erkänna att han inte är den första som klagat på den :P Jag och L tog cyklarna och hämtade pizza i cykelkorgen medan herrarna slappade på altanen, har ett svagt minne av att en av pizzorna hade åkt ut i L's cykelkorg. Jag har även minnen från när vi varit ute i Luleå på Cleo (sorry att jag spelade bort lite pengar för dig på Blackjack :P ) och Bryggeriet. Sen alla dagar / kvällar på Tuna när min syster bodde där och jag var och hälsade på. Har fortfarande kvar den första skivan jag fick av dig (HiM) och lite kort från när ni spelde basket tillsammas med Roger, Raffe, Raimo? etc. Det finns så mycket jag skulle kunna skriva här, men jag tror att detta är nog. Lite minnen ska jag allt behålla för mig själv! *blush* Men jag vill avsluta med detta: Tack M för att du finns i mitt liv, me like you.

Så många som fyller år i Maj. Igår dingade svärfar 60år, tror ni att K ringde? Nope, det gjorde han inte. Jag funderade själv på att ringa under dagen ist för att vänta på att han skulle ringa.. men sen kom jag på att det inte är min pappa så det är hans eget ansvar. Imorgon fyller hans mamma år. Får be K ringa ikväll så kan han säga grattis till båda.

Annars så händer det inte allt för mycket. Imorgon jobbar jag och sen blir det helg. Har planer på att se på Eurovision och om jag hinner Robinson. I värsta fall får jag se reprisen på Robinson.. OM jag lyckas undvika att se vem som åker ut d.v.s.

Idag blir det grillat kött som jag har satt i vitlöksmarinad, till detta serveras det potatisgratäng och lite limevatten med is. Hoppas att K ställer upp på att grilla, annars blir det premiär för mig tillsammans med grillen!

" if i has to choose between loving you, and breathing.
I would use my last breath to say I LOVE YOU."
-dani b-

T-i-s-d-a-g

Jaha, vad kan man skriva om en dag som denna? Solen har inte visat sig, jag har mest varit trött och rastlös. Tog mig en lååång dusch när jag klev upp och har frusit som en bäver hela dagen. Kanske håller jag på att bli förkyld eller så är det bara kallt.

De ringde från jobbet idag så jag har fått lite mer jobb nu i Maj *glad*. Elräkningen kom också, den var 150kr mindre än förra månaden så det är ju bra, men den kan nog bli lägre.. eller kan och kan, den SKA bli lägre. Nu var den på 850kr och det är mycket för bara varmvatten och hushålls el eller har jag fel? Måste verkligen kolla upp var man kan få den billigaste elen.

Imorgon fyller svärfar år, måste komma ihåg att be K ringa och gratta honom. Han fyller 60år så vi bör nog försöka åka och hälsa på dem under helgen... sen fyller K's mamma år på fredag också. Borde nog gå och söka upp något att ge dem.


"We must all suffer from one of two pains: the pain of discipline or the pain of regret.
The difference is discipline weighs ounces while regret weighs tons."

-Jim Rohn-


I-s-a


Wind Of An Angel

M
in syster har hunnit ringa mig två gånger idag och skickat en bunt sms ang den nya vovven och bilder på henne. Sista samtalet så ville hon att jag skulle kolla på Kennelns hemsida hur vovven såg ut där. Isa har namnet Wind Of An Angel. Hennes syskon heter allt från Wind Of Change till She's Like The Wind.. Antar att de gillar Scorpions och Dirty Dancing eller så ville de bara ha Wind (förmodligen) :) Eftersom syster gjort sig besväret att ringa och smsa så sätter jag snällt upp bilderna på vovven i bloggen :)


Hon ser så liten och söt ut, hoppas verkligen att jag kommer hinna åka upp och hälsa på när hon fortfarande är liten.. så att det inte blir som när jag träffade Lotta, hon hade nått sin fulla storlek när jag väl såg henne.

Men men, nu är det slut på bilder för idag, så det så! :D



S-ö-n-d-a-g


H
elgen är slut och jag är ledig några dagar :) Nätterna gick snabbt (som vanligt) och innan jag hann reagera så var jag hemma igen. Igår såg jag och E på Robinson och sen blev det "Hajar som Hajar". Vid 00 var hon trött och gick till sängen så då gick jag och läste lite innan jag somnade till musiken som grannarna spelade halva natten.


Robinson var underhållande och jag hurrade lite när Lukas lyckades vinna tävlingen och blev immun. Jag log när Angela blev utröstad, det var något med henne som jag inte riktigt gillade... kanske var det hennes "hårda" attityd som inte tilltalade mig alls. Om jag får bestämma så blir vinner antingen Jarmo, Anna eller Lukas, de är nog mina favoriter just nu.


Dagens modeller är fröken Isa och Ebba. Min syster har skickat bilder på  det nya tillskottet i familjen. De hämtade henne igår, tjejen var eg. tingad av en tjej från samma ställe som syster men hon hade inte hört av sig sen hon tingat henne. Därför fick de köpa Isa och hämtade henne morgonen efter att de pratat med kenneln i Boden. Syster upplyste mig om att hon hade sett en hund som såg ut som Doris men det var tyvärr en hane, men de ville ha en tjej. Jag tycker Isa är riktgt söt :D Lilla-Ebba är på bilden 9veckor gammal och hon är en kopia av sin bror, jag ser ärligt talat ingen skillnad på dem när jag ser på kort från samma ålder. Min syster brukar kamma till en moikhan frisyr på Ebba när hon har badat , hon ser inte klok ut.. eller vänta.. hon är söt ändå ;)

Happ, nu får Herr P sitta och vänta på mig så jag bör sluta skriva här ;)

"A true friend is one who overlooks your failures and tolerates your success!"
-Doug Larson-

"Det värsta man kan göra mot en människa är inte att ta ifrån henne livet, utan det hon lever för."


C
itatet hittade jag i den senaste boken jag läste och det fastnade i mitt huvud. Varför fastnade just det av alla de saker som stod i boken? Det måste nog bero på att jag helt och hållet håller med. Om man har förlorat det man lever för, varför ska man då leva? Om man själv dör så blir det ju helt annorlunda, det märker man inte av själv.. men att ha tappat personen / personerna som är ens liv.. det är en helt annan sak. Detta ser man ofta speciellt när det kommer till äldre människor. Jag har sett många tyna bort och dö tätt efter sin make/maka har dött... det är som att de ger upp allt och bestämmer sig för att dö.

Idag har jag inte gjort allt för mycket måste jag erkänna. Jag har duschat, skurat av i kök/hall och vardagsrum också har jag läst, läst och åter läst. Nu är Smärtans hus slut och jag ska påbörja den 5e boken. Jag har sagt det tidgare och jag säger det igen, ni måste läsa Jo Nesbø's böcker! Han har startat samma feber som jag fick när jag läste Mark Billinghams böcker och sedan Åsa Larssons. En sak jag borde lära mig dock är att inte läsa så förbaskat fort, jag borde ta mig tid att njuta av böckerna så att de räcker länge. Men om jag hittar en bok jag fastnar i så kan jag inte sluta läsa, det blir som ett gift i blodet.

Jag har snart slut på böcker att läsa igen så nu behöver jag eran hjälp, tipsa mig om författare - föredrar som de flesta vet deckare.

En annan sak som har åkt runt i mitt huvud är, varför bloggar ni?

  • Jag vill bli känd och ev tjäna pengar på det
  • Jag har inget bättre för mig
  • Jag skriver för att bli av med tankar och känslor
  • Jag gör det för att mina vänner / familj som inte bor nära mig kan följa med mitt liv
  • Ingen aning, alla bloggar så då tänkte jag: Why not let's do it
  • Annan orsak?
För mig är  det en mix av nummer 3 och 4. Jag skriver när jag känner att jag behöver bli av med något från mina axlar och för att mina älskade vänner som jag inte alltid hinner prata med ska få följa med mig i mitt liv.. även om vi inte bor i samma stad. Bloggen för mig har varit väldigt avslappnande, jag känner aldrig något krav att jag måste skriva och ibland kan man få roliga tips av folk när det gäller både film, musik o.s.v.

"As we grow older together,
As we continue to change with age,
 There is one thing that will never change. . .
 I  will always keep falling in love with you."

Karen Clodfelder

Update!


H
ar äntligen fått fingrarna ur "röven" och har lagt in bilderna som jag fotade i Kalix under Påsk! :)

Om ni vill titta på dem så gå till min bilddagbok   varje gång jag uppdaterar där inser jag att jag behöver en ny kamera! Den som väntar på någonting gott.... till sommaren blir det en ny kamera!

M-å-n-d-a-g

Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig under helgen, men den blev bra ändå. Tyvärr kunde inte H och E komma och spela kubb på lördagen, detta resulterade i att Herr L inte heller kom eftersom han inte tyckte att det var någon idé att bara spela med mig och K. VI har instället semi-bokat helgen efter den som kommer nu, får hoppas att det inte blir några ändringar.. och att det blir fint väder!

Jag tittade som vanligt på Robinson i lördags, behöver jag säga att jag hurrade när Christian åkte hem? Jag blev även lite lättad när Lukas inte fick åka hem, jag gillar honom på något sätt. Det ska bli spännande att se vad som händer nästa vecka, förhoppningsvis vill E se på det när jag jobbar :P

Idag är K ledig så vi tog oss en rejäl sovmorgon. När jag kom upp såg jag att jag hade fått en avi att hämta ut :) Det visade sig vara gardinerna som mamma har inhandlat och sytt till mig. Vi såg tyget i en katalog när jag var uppe i Norr och det var jättebilligt så vi slog till. Tyget var dock mycket tunnare än det såg ut, men det fungerar som sommargardiner.... Det är såå synd att vi har så stora fönster ibland,  jag har inte råd att inhandla gardiner till dem så ofta. Men men, tack Mamma för gardinerna, det kommer bli superfint med dem.

Nu har jag hunnit putsa ett fönster i vardagsrummet, det behövdes verkligen! Nummer två får vänta lite, soffan är i vägen och jag orkar inte börja bråka med den också idag. Det enda som fattas nu är att K klättrar upp på stegen och plockar ner de gamla gardinerna så att de nya får komma upp :)

Ha en trevlig dag alla och tack för en rolig helg P :)

"What do you do when the only person who can make you stop crying
is the person who made you cry?"

F-r-e-d-a-g


S
olen skiner idag och jag vaknade bra mycket tidigare än jag ville. Sen jag klev upp har tanken på att gå och vila slagit mig både en och två och tre gånger. K sover fortfarande och jag tvivlar på att han kommer komma sig upp innan 3-4.

Jag är så fruktansvärt sugen på att spela kubb, det skulle vara roligt. Vi får helt enkelt hålla tummarna att L har tid att komma hit imorgon och att vädret håller i sig som lovat. I värsta fall får jag helt enkelt fråga K om vi inte ska spela mot varandra i brist på annat, detta innebär givetvis att vi kommer bli ovänner och inte prata med varandra resten av helgen (om vi skulle spela). Det är ganska lustigt att vi inte kan spela spel mot varandra, K är som sagt en usel vinnare och förlorare så hur det än blir som så bråkar vi efteråt som två små barn.

Happ, man kanske skulle läsa lite, boken (Rödhake) jag läser är just nu riktigt spännande. Nästa månad ska jag ta och inhandla de två böcker som jag inte har hunnit köpa av samma författare.. jag måste även leta upp Billinghams senaste bok som jag inte har läst - so much to do, so much to do.

"Love is the wisdom of the fool, and the folly of the wise"

Tusen tankar och lite till...

Summan av Valborg, det blev helt ok :) Inte som det var tänkt från början, hade pratat med två vänner om att umgås då och käka middag, men det blev inte alls av. Men det har varit lugnt och skönt. Ev har jag varit igång lite länge men det är smällar man får ta :)

Jag funderar som ofta ang. vänskap... Hur tycker ni att det ska vara i en vänskap och vad ska man göra?
(Alla dessa fyra alternativ finns i min vänskapskrets).

* Båda hör av sig till varandra och kommer upp med förslag till saker = it takes two to tango.

* Bara den ena ska höra av sig och bjuda in till saker.

* Ingen behöver göra det, är man vänner ska man inte behöva bli inbjuden.

* Who cares, mina vänner får bjuda med mig på saker om de ska hitta på något men jag kommer inte göra det samma utan jag gör det jag vill utan att ens tänka tanken att de skulle vilja komma med... att de sen har bett mig komma någon gång, det skiter jag i.

Jag har alltid tyckt att det krävs två till att dansa, för att en vänskap ska frodas och överleva krävs det två parter som arbetar för det... men varför är det då så att det ofta om inte alltid blir jag som gör det? Är jag för snäll kanske? Vissa vänner har man ju en liten "annorlunda" vänskap till där man inte behöver höra av sig ofta men man vet att den andra finns där om man behöver prata... Men de som man umgås lite mer frekvent med, borde inte det då vara annorlunda? Jag är ärligt talat spyless på att vara den som kommer med inbjudningar eller ideér om att saker ska ske.. Därför har jag bestämt mig att nu ska jag inte hålla på att fråga hela tiden, jag tänker inte vara artig och fråga om folk vill hänga med på saker om det nu inte är en person som gör det samma till mig. Dags att slösa energi på annat istället.

Huga vad jag saknar er mina vänner som inte bor i denna staden dagar som dessa, jag vill bara krama om er. Tänk vad vänskap var lätt när alla bodde i samma stad och man sågs regelbundet. Tur att Mr L bor nära, annars vete rackarns vad jag skulle göra. Det känns som att jag saknar någon i min närhet (i Härnösand) som jag kan dela med mig av alla tankar jag har.. som det är nu så håller jag dem för mig själv eller tar det med någon som inte bor här..

Så!!! Carro, Linda och Sandra kom hit och hälsa på.. helst alla på en och samma gång.. ta med er Ubbe när ni ändå är i farten!

"Side by side or miles apart,
good friends are always
close to the heart."

- Author Unknown -

RSS 2.0