"Den fege dödar med en kyss" / Oscar Wilde

Igår kom syster på besök vid klockan 18.00. Lägenheten som normalt känns så stor blev på bara några få minuter en trång liten bur.. tre barn som kommer in rusandes och sen syster med make. J lagade till lite köttfärssås och makaroner iom att mamma hade skickat med älgfärs och sen åkte de iväg för att hälsa på några vänner till dem så att barnen fick träffa deras barn och bada lite i deras pool. Den yngsta var som vanligt som ett plåster på Mirage och drog iväg med just den leksaken han ville leka med så att han fick gå och jaga henne och skälla, tillslut blev han så less så han "humpade" hennes ben som straff. Sen när de väl kom hem från J och K så skulle ungarna gå och lägga sig vilket var ett projekt i sig. Den yngsta hade lock i öronen, den i mitten snodde kuddar och bråkade med de andra.. jag är imponerad över systers tålamod när den ena efte den andra kom in i vardagsrummet och gnällde också såg de att hon åt chips och då tog det hus i helvete... Barn nr 3 springer in till barn nr 1 o 2: "Mamma äter chips där inne" nr 1 bryr sig inte men nr 2 kommer genast ut i vardagsrummet och utbrister: "MAMMA varför FÅR du äta chips, det där var ju våra chips etc" och hon bad dem ytterligare en gång gå och lägga sig, då försöker nr 3 med: "Moster sa att jag fick vara uppe" yeah right. Efter ytterligare några rundor hamnade nr 2 på soffan i köket där han fick sitta och tjura (hehe) men efter många om och men så lyckades de iaf somna ungefär 1-1,5h efter att de skulle sova och blev insatta i sovrummet till en bäddad säng.
A och K drack lite bacardi, jag och syster tittade på:



.....men självklart upptäckte A att han inte ville se den och bytte genast kanal till någon ointressant film, inte för att Hajen 4 är en stor filmsensation men den var då bra mycket bättre än det han lyckades få igång. Syster knallade till sängen för att sova och tillslut gav A också upp. Jag sprang fort in i gästrummet där jag och K skulle sova för att försöka hinna få lite sömn innan han skulle gå och lägga sig. Sov gott tills han kom till sängen sen började helvetet av att jaga täcke, kuddar o.s.v. allt resulterade i att jag gav upp och gick och bäddade ner mig i soffan. Blev väckt av ett barn som stod och gnällde att jag skulle vakna och petade mig på näsan klockan 8! Pallade mig upp och käkade lite frukost, blev illamående som alltid när jag äter frukost och mystisk i magen så sen blev det viloläge i soffan. Nu är det ca 30 min sen familjen Rönnkvist åkte iväg, lägenheten känns stor och jag har disk att ta hand om + leksaker som en av ungarna självklart lyckats gräva fram (ungefär allt hunden och katten har). När jag är klar med disken finns det en stor chans att jag kommer gå och krypa ner i sängen med en bok och flyta bort till drömmarnas land :)

Dagens boktips (ovanligt värre) iom att jag har relativt mycket tid över på jobbet och kan sjunka in i en bok och den jag skrev om tidigare avslutades samma kväll som jag skrev bloggen. Boken jag just nu läser på jobbet heter:
"Att finna sin roll - Barbara Taylor Bradford"


Boken handlar om en flicka -> Kvinna vid namn Kate "Katie". Kate hade en dröm om att få spela teater och uppträda på Broadway men som alltid händer det någonting... Katies två bästa vänner som hon spelade teater med blir överfallna en kväll när Katie var tvungen att gå hem tidigare från deras repetitionsställe. Den ena vännen blir brutalt våldtagen och mördad medan den andra har blivit så misshandlad att hon hamnar i Koma. Sen är boken uppbyggd runt just detta, Katies dröm om att spela teater, mördaren vem är han/blir han fångad och hur hennes liv åker vidare efter all sorg efter vännerna som "försvann". Jag har inte allt för mycket kvar av boken men hittills har den varit helt ok, inte en bok med allt för sliskiga kärleksrelationer som ibland kan stå en upp i halsen utan mer en historia med lite spänning som berättas och som kan hålla en fången i soffan en kväll.

Har varit och ändrat om lite i bloggen, eftersom jag är så USEL på att komma på rubriker så har jag gjort det enkelt, varje dag kommer jag istället lägga upp ett citat jag hittat i en bok/på nätet etc.



Kommentarer

Lämna ett avtryck:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0