Galna drömmar


H
är sitter man nyvaken och jävlig. Kan kanske inte räknas som nyvaken iof eftersom jag varit vaken i 20 minuter man jag känner mig fortfarande som en zombie. Håret står åt alla håll (inget nytt) och jag kan tänka mig att jag ser ut lite som en galen professor.

Mina drömmar natten som var var inte direkt normala (händer det någonsin?) Jag och syster var och badade i mormor och morfars stuga, jag var så glad att de äntligen hade ordnat sandbotten överallt och vattnet var tokigt varmt när syster tacklade mig så jag ramlade i plurret. Efter en stund började en okänd tjej som sa att hon var släkt med oss prata om att hon skulle agera bete till hajen. Jag höll en lång föreläsning om att det minsann inte finns några hajar där inte! Men hon envisades och sa: Watch and learn (hur knäppt är inte det..). Vipps drogs hon iväg av de smalaste bläckfiskarmar jag har sett men de var dock cirka 15-20 meter långa. Inom mig fnissade jag lite för där fick hon för sitt prat om hajar, sen kom jag på att jösses, en bläckfisk tog henne. Det mystiska med drömmen var att det blev ingen panik, ingen verkade bry sig utan de pratade genast om att nu måste man åka till Storön och bada istället.

Vad har vi lärt oss av detta, utöver att jag inte kan drömma en vanlig dröm? Ärligt talat tror jag inte man lärde sig något av drömmen... utöver att likväl som folk i verkligheten ignorerar när det händer någonting hemskt så som att en tjej blir våldtagen i salen bredvid, eller en man blir misshandlad mitt bland allt folk så kan folk i drömmarna vara lika obrydda / fega / "ooo jag vill inte göra något för tänk vad jobbigt allt blir"... Detta är dock väldigt ovanligt i min dröm där allt brukar snurras upp och jag vaknar kallsvettig. Kanske var det att jag läst i tidningen om den där våldtäkten och tänkt på hur människor egentligen beter sig. Jag kan bara tala för mig själv men om jag hörde någon som skrek på hjälp (på en skola) eller såg att någon blev misshandlad osv så skulle jag iaf inte gå förbi utan jag skulle försöka hjälpa personen och få med andra som hjälper med mig. Visst det kan vara farligt för en själv men jag vill inte gå med det på mitt samvete att jag hade kunnat hjälpa personen. Den dagen alla slutar bry sig så kommer inte detta vara en rolig värld att leva i och som det utvecklar sig nu så ser det inte ljust ut direkt.

Men men, nu ska jag sluta låta som en domedagsprofet och gå på affären och handla lunch innan jag tuppar av.

Trevlig fredag på er alla ♥

Kommentarer
Postat av: Mikaela - Livet som hockeysambo

Jag ska plugga här. Men mitt gymnasie ligger i utanför Kalmar. Det är sveriges ända distans gymnasie.

2009-08-21 @ 13:13:11
URL: http://thisismikaela.blogg.se/
Postat av: Mikaela - Livet som hockeysambo

Hehe men det gör det :)

2009-08-21 @ 13:42:24
URL: http://thisismikaela.blogg.se/

Lämna ett avtryck:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0