Driva på frusen älv - Norrbottens landskapsrätt.



  • 1dl koncentrerad svartvinbärssaft
  • 2 Gelatinblad
  • 1,5dl Vispgrädde
  • 1,5dl Långfil
  • 1tsk vaniljsocker
  • Svarta vinbär till garnering
Limeganache:
  • 30g Vit choklad
  • Rivet skal från en halv lime
  • 0,5dl Vispgrädde
  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Vispa grädden fast, den får inte vara för lös. Värm hälften av saften i en liten kastrull. Ta från värmen.
  2. Ta upp gelatinbladen och rör ner i den varma saften.
  3. Blanda långfil, vaniljsocker och resten av saften i en bunke. Rör ner gelatinblandningen. Blanda väl. Vänd försiktigt ner den vispade grädden till en slät blandning.
  4. Fördela moussen i 4 glas eller portionsformar. Täck med plastfolie. Ställ kallt i minst 4 timmar.
  5. Limeganache: Finhacka chokladen. Koka upp grädden med limeskalet. Ta från värmen och rör ner den hackade chokladen. Rör om tills allt är väl blandat. Låt svalna.
  6. Häll smeten i en liten bunke och täck med plastfolie, ställ i kylen ca 3 timmar.
  7. Ta fram ganachen och vispa den fast men inte hård. Fyll ev en spritspåse med ganachen och spritsa över moussen, eller klicka på den. Garnera med svarta vinbär och gärna kanderade limeskal.

Kommentarer

Lämna ett avtryck:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0